- Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΘΑΝΕ!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
θα ηθελα να πω απο ενα σ'αγαπω στον ξαδερφο μου ανδρεα κ.(στρατιωτης απο τροχαιο ),στον πολυ καλο φιλο μου κωστα π.(τεχνικο υπολογιστων και μουσικο,απο τροχαιο),στον φιλο μου γιωργο κ.(εικονοληπτη ,τον προδωσε η καρδια του),στον φιλο μου στρατο (απο καρκινο),παιδια δεν σας ξεχνω .
ΠΟΛΥ ΤΡΥΦΕΡΗ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ...ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ...ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΝΤΑ...ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ....
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ (ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ)ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
κι εισέ θανάτους εκατό, οσ’ αγαπούν, τσι βάνει
πληθαίνειν τως την όρεξη, και δύναμη τως δίδει,
μαθαίνει τσι να πολεμού τη νύχτα στο σκοτάδι,
κάνει τον ακριβό φτηνό, τον άσκημο ερωτάρη,
κάνει και τον ανήμπορο άντρα και παλληκάρι,
τον φοβιτσάρην άφοβο, πρόθυμο τον οκνιάρη,
κάνει και τον ακάτεχο να ξέρει πάσα χάρη.
Η αγάπη το Ρωτόκριτο κάνει να πολεμήσει
με δέκα, κι' εις τον Ερωτα ολπίζει να νικήσει.
Απο τον Ερωτόκριτο (α', 543-552)
Βιτζέντζος Κορνάρος (16ος-17ος αιώνας)
ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ
Σαν σώματα ωραία νεκρών που δεν εγέρασαν
και τάκλεισαν, με δάκρυα, σε μαυσωλείο λαμπρό
με ρόδα στο κεφάλι και στα πόδια γιασεμιά--
έτσ' οι επιθυμίες μοιάζουν που επέρασαν
χωρίς να εκπληρωθούν Χωρίς ν' αξιωθεί καμιά
της ηδονής μια νύχτα, ή ένα πρωί της φεγγερό.
Κωνσταντίνος Καβάφης (1896-1933)
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ αίματα * με πορφύρωσαν
Και χαρές ανείδωτες * με σκιάσανε
Οξειμώθηκα μες στη * νοτιά
* των ανθρώπων
Μακρινή Μητέρα * Ρόδο μου Αμάραντο
Στ’ ανοιχτά του πελάγου * με καρτέρεσαν
Με μπομπάρδες τρικάταρτες * και μου ρίξανε
Αμαρτία μου νά ‘χα * κι εγώ
* μιαν αγάπη
Τον Ιούλιο κάποτε * μισανοίξανε
Τα μεγάλα μάτια της * μές στα σπλάχνα μου
Την παρθένα ζωή μια * στιγμή
* να φωτίσουν
Κι απο τότε γύρισαν * καταπάνω μου
Των αιώνων όργητες * ξεφωνίζοντας
"Ο που σ’ είδε, στο αίμα * να ζεί
*και στην πέτρα"
Της πατρίδας μου πάλι * ομοιώθηκα
Μες στις πέτρες άνθισα * και μεγάλωσα
Των φονιάδων το αίμα * με φώς
* ξεπληρώνω
Απο το Αξιον Εστί, Οδυσσέαs Ελύτης (1911-1996)
Ερωτ' ανίκητε στον πόλεμο
που κάνεις χτήμα σου όπου πέσεις
που στ' απαλά τα μάγουλα
της κορασίδας νυχτερεύεις
και γυρνάς πάνω απο τα πέλαγα
και στους πιό απόμερους τους τόπους,
δεν σου ξεφεύγει εσένα ούτε θεός
ούτε κανείς απ' τους λιγόζωους ανθρώπους
κι όποιον θα πιάσεις γίνεται τρελός.
Αντιγόνη, Χορός
Σοφοκλής (496- 406 Π. Χ.)
καλο ξημερωμα φιλοι μου:)))
με σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΟΥ
-------------------
ΕΔΩ ΑΣ ΣΤΑΘΩ.ΚΙ'ΑΣ ΔΩ ΚΑ ΓΩ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΛΙΓΟ.
ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΟΥ ΚΙ'ΑΝΕΦΕΛΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΛΑΜΠΡΑ ΜΑΒΙΑ,ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΧΘΗ,ΟΛΑ
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ.
ΕΔΩ ΑΣ ΣΤΑΘΩ.ΚΙ'ΑΣ ΓΕΛΑΣΘΩ ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ
(ΤΑ ΕΙΔ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΘΗΚΑ)
ΚΙ ΟΧΙ ΚΙ'ΕΔΩ ΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΜΟΥ,
ΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ,ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ.
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

που γεμίσατε τις σελίδες εν απουσία μου...
με τόσο όμορφες και σπουδαίες σκέψεις!
τι να πω μετά απ' όλ' αυτά...
καταρχήν, στο φίλο μου Ramoglou, νομίζω ότι οφείλω μιά εξήγηση, λόγω του ότι διαβάζοντας το μήνυμά του, μετά την απουσία μου, μου φάνηκε ότι μπερδεύτηκε κάπως...νομίζοντας ότι σε αυτό το φόρουμ εξωτερικεύτηκαν κάποιες κάπως προσωπικές σκέψεις, που θα ταίριαζαν καλύτερα σε ένα email...
σίγουρα τα 4 προηγούμενα μηνύματά μου έχουν αφορμή σκέψεις και συναισθήματα που βίωσα εγώ προσωπικά. όμως, τα βιώματα ήταν η αφορμή, ώστε να γράψω τις σκέψεις μου στο φόρουμ, θέλοντας να τις αφιερώσω σε όλα τα άτομα, που θα ένιωθαν ότι τους εκφράζουν. από τις απαντήσεις που διάβασα, κατάλαβα ότι τα λόγια μου κατάφεραν να μιλήσουν σε κάποιους από εσάς.
νομίζω, ο φίλος Πλάτωνας, ένιωσε να ταυτίζεται με κάποια από τα λόγια μου... έγινε ένας καθρέφτης, που πήρε τα λόγια και τα ταξίδεψε μακρύτερα...και άλλοι φίλοι, καθένας με τον τρόπο του...
αυτό που μου έκανε όμως περισσότερο εντύπωση είναι, ότι τα μηνύματά μου εκλήφθησαν ως λυπητερά και απαισιόδοξα. ίσως και λόγω του τίτλου του φόρουμ -ο έρωτας πέθανε- να έγινε κάτι τέτοιο...
αν μπορούσα να αλλάξω τον τίτλο, θα έγραφα Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!
δεν υπάρχει ούτε θλίψη, ούτε λύπη, ούτε πόνος, ούτε απαισιοδοξία, παρά μόνο ρομαντισμός, νοσταλγία, και έκφραση ψυχής.
τα λόγια, πιστεύω, λυτρώνουν, γιατί υλοποιούν το ανέκφραστο.
το βαθύ συναίσθημα που νιώθουμε όταν παρακολουθούμε έναν χορευτή σε κατάσταση έκστασης πάλεται μεταξύ χαράς και λύπης, στα δύο άκρα, και η υπέρβαση των ορίων, ονομάζεται πλήρωση, μιά κατάσταση που δεν έχει χροιά θετική ή αρνητική.
ο Φοίνικας, το μυθικό Αιγυπτιακό πουλί των αλχημιστών, είναι ο ΕΡΩΤΑΣ... ο θάνατός του προκαλείται από εσωτερική φλόγα, γίνεται στάχτη... μα δες! μέσα από τη στάχτη ο Φοίνικας ξαναγεννιέται... ο θάνατος είναι απαραίτητος γιά την αναγέννηση...
όσο γιά αυτά τα δύο "ανεξιγνίαστα κομμάτια από κάρβουνο", τα αγαπημένα... σα να τα βλέπω ν' αγναντεύουν ένα αγκυροβολημένο, μα ξεχασμένο πλοίο μέσα στη θάλασσα, που κάθε απόγευμα ο ήλιος έβαφε πορτοκαλί... μα όχι πιά, γιατί το πλοίο έφυγε... μα εγώ θα το θυμάμαι πάντα στη σκέψη μου, όπως το έβλεπα να ανατέλει από τον ορίζοντα σαν ένα πλοίο φάντασμα, κάτι που είναι και δεν είναι...
quote:
Με τους περισσότερους βρέθηκα απέναντι σε… ΠIΑΤΑ… ΜΠΥΡΕΣ…..υπονοούμενα, ΕΡΩΤΟ (ΕΠΑΡΣΕΙΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ!)***
Και έμαθα από κάποιες πηγές (κάποιο πουλάκι μου το είπε δηλαδή...), πως κάποια μπικέρε...τρύπια ήντουσαν. Δε λέγω πως τα τρύπησαν σκόπιμα οι χρήστες, πάντα κάποιο σουβλερό χεράκι κάνει τη δουλειά των άλλων...καλά όμως, έ;![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Κατάφερες και μ’ έβαλες σε πειρασμό, και να ‘μαι λοιπόν κι εγώ, ο άχρωμος, άοσμος κι άγευστος να αγγίζω το ποιητικό σου θέμα.
Και πως θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά άλλωστε, όταν η φράση του τίτλου σου μου τριβελίζει ακατάπαυστα το μυαλό τον τελευταίο καιρό;
«Ο Έρωτας πέθανε»…..«Ο Έρωτας πέθανε»…..«Δεν είναι η αγάπη τίποτε άλλο παρά ένα ψέμα», όπως λέει και το τραγούδι, και πολλά άλλα μαύρα και θανατερά πλημμυρίζουν το νου μου.
Όμως, μήπως πίσω από όλη αυτή τη θλίψη βρίσκεται ο Υπέροχος Εαυτούλης μου; Μήπως «ο Έρωτας πέθανε» επειδή τον σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια; Μήπως τον έπνιξα μέσα σε μια παραζάλη αυτοκτονικής τρέλας; Μήπως αυτό; Μήπως εκείνο;
Ερωτήματα σκληρά, βασανιστικά, αλλά τόσο αληθινά…
Ξέρω, ξέρω…είναι η φάση που περνάω τέτοια…Ας είναι! Θα περιμένω μαζί με όλους σας την αναγέννηση του Φοίνικα…Μόνο που εύχομαι το πρόσωπό του να είναι το ίδιο με το γλυκό πρόσωπο των ονείρων μου…
ΜΑ ΛΙΛΙΘ...
ΝΟΜΙΖΩ...
ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΝΕΚΡΟΣ...
ΠΑΡΑ..ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
ΑΥΤΟ ,ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΡΩΤΑΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΦΥΓΕ,
ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ,
ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ,
ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ
.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ
ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΑΡΓΑ ,ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ..
ΚΙ «ΕΜΕΝΑ» ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΕΔΩ,ΜΟΝΗ
ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ…
ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΟΜΗ,
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ.
ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ.
ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ
ΖΕΙ Η’ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ,Ο ΕΡΩΤΑΣ?
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ?.
ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ«ΕΓΩ» ΠΟΥ ΕΧΩ<<ΠΕΘΑΝΕΙ>>…
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΡΩ,
ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΩ ΑΝΤΙΟ,ΜΟΝΟ «ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ»
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ,
ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ,
ΕΔΩ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ…ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΠΑΝΤΑ….
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ...
fyhkgdcf
μόνο άχρωμος, άοσμος, άγευστος δεν είσαι,
από αυτά που γράφεις!
quote:
Όμως, μήπως πίσω από όλη αυτή τη θλίψη βρίσκεται ο Υπέροχος Εαυτούλης μου; Μήπως «ο Έρωτας πέθανε» επειδή τον σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια; Μήπως τον έπνιξα μέσα σε μια παραζάλη αυτοκτονικής τρέλας;
όσο και αν αυτό σε κάποιους-ες φαίνεται παρανοικό, είναι αλήθεια!!!
και πάλι όμως, δεν είμαστε μόνοι μας, όταν αποφασίζουμε γιά την τύχη ενός έρωτα.
δε γνωρίζω τι είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω γιά τον έρωτα,
κάθε έρωτας είναι διαφορετικός και γι' αυτό το λόγο μοναδικός!
δεν υπάρχουν συμβουλές, καλό και κακό, που θα ακούσεις από γύρω σου.
μόνο η καρδιά σου μπορεί να σε συμβουλέψει, αλλά και αυτή κάποιες φορές, μπορεί να σε προδώσει...
να σε προδώσει είπα;
όταν περάσει ο χρόνος, όταν βγείς από τη ζάλη του έρωτα και την πυρκαγιά των συναισθημάτων σου, τότε ίσως να ξέρεις. ίσως πάλι όχι!
και αυτό είναι που κάνει τον έρωτα τόσο μοναδικό, το ότι κάθε φορά που σου συμβαίνει, να ερωτεύεσαι, γίνεσαι πάλι μικρό παιδί, και δεν ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις...