ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η πινακοθήκη των ηλιθίων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η πινακοθήκη των ηλιθίων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

TruthHunter32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
TruthHunterΜέλος
11/11/2006, 22:56:05
ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΤΕΛΙΩΤΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ..ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΙΡΙΑΛ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ....ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ....<<ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ..ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ>>...Η ΑΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.....ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΕΣ....ANYWAY EYXOMAI TA AITHMATA ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.......

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ.........

HermesΜέλος
22/07/2004, 16:28:39
Γεια σας φιλοι και φιλες, το θεμα μας ειναι αρκετα παλιο θα ελεγα
και αφορα την αλχημεια και τις μεθοδους αποκρυπτογραφησης της.
Το φαινομενο αρχιζει στην περιοδο των σταυροφοριων κατα της μεσης
ανατολης, κατα τις αρχες λοιπον του 13αι.(1272) το πρωτο αλχημιστικο
συνγραμμα στην ευρωπη το "Tesero" ειναι πραγματικοτητα.
Ακολουθησαν και αλλα οπως Le Roman De Rose (1282), to The Remonstrance of Nature to the Wandering Alchemist and The Reply of the Alchemist to Nature, βιβλια που γραφτηκαν απο τον Peter d'Apona
(1250) τα οποια ασχολουνταν με Hermetic Sciences και γενικοτερη μελετη στο φαινομενο και στην διδασκαλια του Ερμη του Τρεισμεγιστου.
Επακολουθες λοιπον ηταν οι ενεργειες καταπνιξης του φαινομενου της αλχημειας απο την Παπικη-Καθολικη εκκλησια.
Ετσι, οι μυημενοι στην αλχημεια βρηκαν τροπους αποκρυπτογραφησης
για τις γνωσεις και τις Formulas που κατειχαν, προκειμενου να αποφυγουν μια ενδεχομενη θανατωση απο την Ιερα Εξεταση.
Εδω λοιπον ερχομαστε εμεις οι μεταγενεστεροι...και θα "παιξουμε"
με την επιστημη της Αλχημειας και τις μεθοδους κωδικοποιησης
και αποκρυπτογραφησης της γλωσσας, του ταγματος των Ροδοσταυρων και πολλων αλλων...

Αρχιζουμε με την προταση: Η ΒΝΖΣΚΛΘ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ 70 ΚΑΙ ΤΗΣ 1285...ΑΡΑ ΟΙ ΘΡΒ ΕΙΝΑΙ 80-400-0-20-40-500-30-300-20

Υ.Γ.
Φιλε Lamog... και Ξιμμερλθς...
Hint.Επειδη σας τα εχω μπερδεψει λιγο προσπαθηστε να αποκρυπτογραφησετε το παραπανω με προσοχη και λιγη Smart-αδα...
Hermes the Trismegistus.

He is named 1669

22/07/2004, 20:23:00
Αγαπητέ Hermes,

πολύ DAN BROWN μου φαίνεται ότι διαβάζεις.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

AmazonaΜέλος
22/07/2004, 20:41:52
Όπως λέει κι ο φίλος Zadok,
πολύ ψάξιμο και διάβασμα από DAN BROWN αντιλαμβάνομαι να έχεις
και έχεις επηραστεί σε μέγιστο βαθμό από εκεί.

όσο για το κείμενο, προς αποκρυπτογράφηση,μου φαίνεται ανακριβές και
δεν μπορώ να το αποκρυπτογραφύσω χωρίς να θεωρηθεί όμως πως είμαι
α-smart-η .

Ε΄πίσης με μία απλή ματιά ΄στο φόρουμ του παράξενου θα δεις οτί έχουν γίνει πολλές αναφορές στην αλχημεία που μπορείς να βρεις κι άλλες πληροφορίες για αυτήν.

"Ματαιότις,ματαιοτήτων,τα πάντα ματαιότις"

lamogioΜέλος
22/07/2004, 21:13:38
φονιάδες των λαών ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ναι, οι ΗΠΑ είναι Hermes, συμφωνώ

Κανα πιο δύσκολο πλιζ

HermesΜέλος
23/07/2004, 14:06:24
Xαχαχαχα...αν περιμενα απο τον Dan Brown με μαθει αλχημεια
με τις αγουρες γνωσεις που προσφερει...Σωθηκα...
Φιλη,φιλε Amazona και Zadok δεν εχω διαβασει Dan Brown,
και ουτε σκοπευω.
Οσο για την Smart-αδα φιλη Amazona, καλο ειναι να μην τη συγκρινουμε με την σοφια...Απο την στιγμη που δεν κατεχεις γνωσεις περι τεμουρας,αριθμολογιας,νοταρικον, δεν παει να πει πως δεν εισαι
εξυπνη...απλα δεν εχεις τις καταλληλες γνωσεις.
Αν θελεις μπορω να σου δειξω καποιες αρχικες μεθοδους αποκρυπτογραφυσης αλλα μετα θα πρεπει να χρησιμοποιησεις την Smart-αδα σου...

Υ.Γ.
Ρε Lamogio μη μου πεις πως μεταφρασες την τελευταια αριθμολογια
,δεν σε πιστευω...αν το εκανες πες μου τι λεει...χιχιχιχι...
Και αν οντως το πετυχες τι να πω τοτε φιλε μου εισαι Extra-Genius.

He is named 1669

23/07/2004, 14:40:14
Νομίζω ότι εάν σκοπεύεις να γράψεις για τεμουρά (σημ. είναι ξένη λέξη και δεν κλίνεται, συνεπώς δεν κάνει "της τεμουράς"), νοταρικόν και αριθμολογία, θα πρέπει:

1. να αλλάξεις τίτλο, διότι η αλχημεία προέρχεται από την Καμπάλα, στην παράδοση της οποίας ανήκουν τα συγκεκριμένα θέματα,

2. ν' αναζητήσεις θέματα σχετικά με την Καμπάλα,

3. να μεταφερθεί το θέμα σου, διότι δε νομίζω ότι ανήκει στο "ΠΑΡΑΞΕΝΟ".

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

HermesΜέλος
23/07/2004, 16:05:53
Χαχαχαχα...απο την καμπαλα...ποια καμπαλα?
Η αλχημεια αρχιζει απο την αρχαια Αιγυπτο...ποια καμπαλα
μου λες...την Εβραικη?Την Ελληνικη?Την Αιγυπτιακη?
Του κοσμου γενικως...?

Σε λιγο θα ακουσω πως την αλχημεια την βρηκαν και οι Ε...
Φιλε Ζadok δεν θα κατσω να μαθω Εβραικα στο Forum του Esoterica...
AAAA και κατι ακομα Zadok αποκρυπτογραφησες αυτο που εγραψα....?

300-80-400-300-1-300-20-2-60-20-7-80-20-4-80-50-2-40-80....!!!!!!!

He is named 1669

AmazonaΜέλος
23/07/2004, 18:01:02

Φίλε Hermes,

έχεις διάθεση για καβγά??
Γιατί κάθε άλλο παρά αυτό δηλώνουν τα λεγόμενά σου..
Σαν να μην θεωρείς κανέναν εξυπνότερο από εσένα και σαν να προκαλείς να σε παραδεχτούμε....!!!

<<Κάτσε καλά...,κάτσε καλά...>>
[{:)] [{:)] [{:)] [{:)] [{:)]

"Ματαιότις,ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότις"

SBETASΝέο Μέλος
23/07/2004, 18:14:25
Καλησπέρα σε όλους,
ξεκίνησα να διαβάζω τις απαντήσεις όλων σας και διαπίστωσα μια τεταμένη ατμόσφαιρα. Καθότι δεν κατέχω πολλά απο το θέμα πείτε μου κατά την γνώμη σας ποία θα ήταν τα καλύτερα βιβλία που θα μπορούσα να διαβάσω σχετικά μήπως και καταφέρω κάποια στιγμή να αποκτρυπτογραφήσω αυτά που γράφετε. Ίσως καταφέρω κιόλας να πάρω και βραβείο , που ξέρετε ?

S

23/07/2004, 22:20:31
Κατ' αρχήν, αγαπητέ Hermes, θα συμφωνήσω με τη φιλτάτη Amazona.

Δε νομίζω ότι το ύφος με το οποίο μου απευθύνεσαι είναι ανάλογο εκείνου με το οποίο σου απευθύνομαι εγώ.

Επί του θέματος, σου υπενθυμιζω τί σου έγραψα:

quote:
...διότι η αλχημεία προέρχεται από την Καμπάλα, στην παράδοση της οποίας ανήκουν τα συγκεκριμένα θέματα...

Στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας σου επιτρέπουν να αντιληφθείς ότι η Καμπάλα προέρχεται από τα Αιγυπτιακά Μυστήρια κι ότι η Αλχημεία έπεται και των δύο.

Τώρα όσον αφορά στα είδη της Καμπάλα, τί να πω; Αναφέρεσαι σε νοταρικόν και τεμουρά.
Καταλαβαίνεις τί γράφεις;

Αναμένω...

No name human

TwilightfairyΜέλος
24/07/2004, 05:38:36
Δηλαδη για να καταλαβω , το παραπανω topic άνηξε για να αναπτυχθει μια συζητησει αναμεσα σε 3 χρηστες ?
Αν οχι , που πραγματικα το ελπιζω , μπορειτε τουλαχιστον να μας πειτε με ποια μεθοδο αποκωδικοποιειτε ? Αριθμολογια (Αργυροπουλου)δεν ειναι ...Τι ειναι λοιπον ?

Ad astra per Aspera

XDΜέλος
24/07/2004, 07:12:26
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, η τέχνη της αριθμολογίας, του αναγραμματισμού και του νοταρισμού (δίχως να προέρχονται σώνει και καλά από τους Εβραίους Ραβί) είναι σήμα κατατεθέν της ΚΑΜΠΑΛΑ.

Από εκεί και πέρα οι πρώτες λέξεις είναι απλά κρυπτογραφημένες με την μέθοδο -1 byte, εχ, sorry -1 χαρακτήρα ήθελα να πω.

Το 1285 με διαίρεση και γραμμική πρόσθεση ( ! ) δίδει “ΓΗ” αλλά αυτό ενδεχομένως να είναι λάθος..

Anyway, αν θέλεις πραγματικά να παίξεις με την αποκρυπτογράφηση για ψάξε το Voynich MS.. μπορεί να γίνεις διάσημος + βοηθήσεις την ανθρωπότητα (how knows).

Καλή διασκέδαση!

Υ.Γ.
Όσοι και όσες γουστάρετε μια ιστορική αναδρομή στην υπόθεση της κρυπτογραφίας (μέχρι την σύγχρονη εποχή) διαβάστε το «ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ» του Simon Singh

Όλα αυτά είναι μια specula οπότε ενδεχομένως να είναι λανθασμένα..
Λοιπόν, όπως είπα το 1285 μου έδινε «ΓΗ» εάν 1+2=3=Γ και εφ’ όσον 85/12=7,08 όπου 7=Η. Εντούτοις όμως από την μη κρυπτογραφημένη πρόταση (plain text) γνώριζα πως θα πρέπει να ήταν «ΓΗΣ» και όχι «ΓΗ» οπότε υπήρχε σφάλμα στην συλλογιστική μου.
Σε μια αναθεώρηση της πρώτης εφαρμογής κατέληξα στο:
Α) 1+2=3=Γ (το κρατάμε), Β) 18=Σ ([1]25), Γ) 2+5=7=Η (1[2]8[5]), οπότε ΓΣΗ=ΓΗΣ

Το 80-400-0-20-40-500-30-300-20. Εδώ έχουμε ένα hint από το -0- που υποδεικνύει μάλλον κάποια μαθηματική σχέση μεταξύ των αριθμών ώστε κάποιος από αυτούς να μείνει ως έχει, βέβαια πρέπει να βρεθεί η αλληλουχία (pattern) της.
Εάν μετατρέψουμε κάθε αριθμό σε αρχαία ελληνική γραμματική αρίθμηση έχουμε τα εξής:
80 = Π, 400=Υ, 0 = -, 20 = Κ, 40 = Μ, 500 = Φ, 30 = Λ, 300 = Τα, 20 = Κ. Το 20 = Κ και στις δυο περιπτώσεις, δηλαδή στο μέσο (δίπλα από το 0) της αριθμητικής σειράς αλλά και στο τέλος της, οπότε μπορεί να θεωρηθεί σταθερά ( ; ).
Ας δούμε τα γράμματα ως έχουν: ΠΥΚΜΦΛΤΚ, υποψιασμένος από την υφή της πρότασης ενδεχομένως θα μπορούσε να σημαίνει «ΠΚΜ= [Π]ΑΓ[Κ]ΟΣ[Μ]ΙΟΙ» «ΦΥΛΤΚ= ΑΣ[Τ][Υ][Φ][Υ][Λ]Α[Κ]ΕΣ».. Το 0 όμως, όπως προανέφερα, υποδεικνύει περαιτέρω μαθηματικούς σχηματισμούς που ενδεχομένως να παρέχουν και άλλα γράμματα στην πρόταση ή και εντελώς διαφορετικό νόημα.
(για παράδειγμα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι .. Α=100 => 400-500 , Σ=200 => 500-300, Ε=5 => 500 > 5 (00), Ι = 10 => 40-30, Ο = 10 => Ι (40-30)-80 ώστε να πάρουμε τα Α,Σ,Ε,Ι,Ο που μας λείπουνε –αρκετά τραβηγμένο βέβαια –αλλά στην αριθμολογία κάνεις ότι θέλεις..).

Το «ΤΟΥ 70» = «ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ( ; ) όπου 70 = Ο που με την βοήθεια του 20-0(70)-200-40(20+20)-0(70)-400 δένει αρκετά καλά.. (επαλήθευση μήπως 500+300=800 ..μπά too far).

Ουφ, ζαλίστηκα

Edited by - XD on 24/07/2004 08:44:50

HermesΜέλος
25/07/2004, 09:44:50
Αρχικα, καλημερα!

Φιλε Zadok...
Ξερεις, οτι η Kaballah=παραδοση στα Hebrew...?
"Γι αυτο σου λεω τι λες?" Την στιγμη που η αλχημεια
ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ(Ξερεις,με Ra,Osiris,
Πυραμιδες,κ.τ.λ.)...αρα λοιπον,Φιλε μου που με παρεξηγησες,το
θεμα ειναι απλο...Αυτο το Forum ασχολειται με την αλχημεια στην
Ευρωπη...οποιος θελει παραπανω γνωσεις επι του θεματος...Internet
εχει ας ψαξει...

Υ.Γ. 1
Ρε συ Zadok,σε παρακαλω,τουλαχιστον,αποκρυπτογραφησε το κειμενο...πλιζ.

Φιλη AMAZONA...
Συγνωμη,αν φανηκε καπως το μηνυμα μου...προκειται περι παρεξηγησης,
στο κατω κατω δεν σε ειπα και #$%^%$#...Παρολα τα αυτα δεν μου απαντησες...?

Υ.Γ. 2
Δεν ειναι αναγκη να οξυνουμε την ατμοσφαιρα...Ελληνες ειμαστε.
Και στην τελικη Forum ειναι...ημαρτον...

Φιλε XD...
Αχ...κρημα τους κοπους σου,ολα λαθος μου τα εκανες...προσπαθεια...
και ενα μικρο Hint προσπαθησε να ενεργεις ποιο απλα...πολες φορες
η απαντηση ειναι μπροστα μας και ουτε καν την βλεπουμε...

Υ.Γ. 3
Twilightfairy,και SBETAS,αν θελεται δωστε μου ενα e-mail να σας
στειλω καποια βιβλια...

He is named 1669

XDΜέλος
25/07/2004, 22:32:12
quote:

Φιλε XD...
Αχ...κρημα τους κοπους σου,ολα λαθος μου τα εκανες...προσπαθεια...
και ενα μικρο Hint προσπαθησε να ενεργεις ποιο απλα...πολες φορες
η απαντηση ειναι μπροστα μας και ουτε καν την βλεπουμε...

Μπαα.. άστα, τι να κάνουμε.. έπαιξα και έχασα, έχει και αυτό την πλάκα του, καμία φορά

HermesΜέλος
26/07/2004, 11:55:52
Φιλε XD,οτι δεν σε καταστρεφει,σε κανει δυνατοτερο...

He is named 1669

OgygosΜέλος
26/07/2004, 23:07:08
Μία άλλη μορφή:

Ο Ήλιος είναι ο Παγκόσμιος Κυρίαρχος του κύκλου και της Βαβυλών. Άρα οι εννέα είναι σούρουπο.

Όσο γιά την άλλη κωδικοποίηση εδώ ισχύει το ρητό: Όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται...

HermesΜέλος
28/07/2004, 14:40:32
Αχχχ....φιλε Ogygos λαθος...
Πλησιασες στο Βαβυλων ομως...μπραβο, αλλα προσπαθεια...

He is named 1669

OgygosΜέλος
28/07/2004, 20:58:35
quote:

Αχχχ....φιλε Ogygos λαθος...
Πλησιασες στο Βαβυλων ομως...μπραβο, αλλα προσπαθεια...

He is named 1669

Φαίνεται ότι δεν κατάλεβες το:
>>Όσο γιά την άλλη κωδικοποίηση εδώ ισχύει το ρητό: Όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται...<<

Η ΗΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΗΞΒ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΚΙΣΩΝ. ΑΡΑ ΤΑ ΑΖΙΚΑΝΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΟΣΑΦΕΥ.

HermesΜέλος
29/07/2004, 16:24:22
Χμμμ...Δεω σε πιανω αλλα δεν πιραζει...
Ξερεις κατι που δεν ξερω....?Μοιρασου το.

Watch this out...Τ-20-α-Υ-ο-40-1-Ρ-ω-80...

He is named 1669