ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/08/2005, 02:43:29
Ρε τι τραβάμε με αυτούς που ξαναγράφουν από μόνοι τους καινούργια Αγία Γραφή.

Ειλικρινά, αν πράγματι θες να καταλάβεις κάποια πράγματα, που στην πραγματικότητα δεν το θες και ο μόνος λόγος που γράφεις εδώ είναι για να πουλάς φτηνό πνεύμα αντιλογίας και τίποτα άλλο, πήγαινε και διάβασε το τι γράφει στο
http://www.oodegr.com/oode/orthod/panagia2.htm

Εκεί θα βρεις και παραπομπές από την Αγία Γραφή, όλα όσα λένε είναι με στοιχεία και σε παραπέμπουν να πας να τα διαβάσεις και μόνος σου.

Ενώ εγώ απάντησα στην ερώτησή σου, χλεύασες αυτά που σου είπα και κωφεύεις και δεν λες τίποτα σε αυτό που ρώτησα με την παραπομπή που έκανα;;

Λοιπόν, εκτός από το να αλαλάζεις, έχεις να μας πεις κάτι σχετικά με αυτό που παράθεσα ή μήπως σου βάζω δύσκολα;;

Φιλικά όπως πάντα

eleanaΝέο Μέλος
13/08/2005, 02:48:04
Με τις λίγες μου θεολογικές γνώσεις που απέκτησα τώρα εδώ στην σελίδα, επιτρέψτε μου και σε μένα να αναφέρω ένα περιστατικό, που με βοήθησε να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Εξηγούμε από την αρχή ότι ποτέ μα ποτέ ,δεν με ενδιέφερε το πιστεύω του κάθε ανθρώπου, αλλά μόνο τα πραγματικά αίτια ,που εν μέρει πηγάζουν από κάθε μορφής βία, όπως είναι οι διάφορες θρησκείες, με ψυχοσωματικά συμπτώματα και έστω οι λίγες γνώσεις που απεκόμισα ήταν από την συμμετοχή μου σε τηλεοπτικές εκπομπές και που πραγματικά ήμουν εκεί για να εξηγήσω κάποια ψυχοσωματικά σύνδρομα. Που είχαν να κάνουν με την εσωτερική και λειτουργική άποψη της χρηστικότητας των εν γένει δυνάμεων ,και παραδόξων της έννοιας της σκέψης
Με βάση την λογική των συνειρμών και ταυτοποιημένης διαδοχικότητας προκύπτει μια και που αναφέρεται σε κάποιο εδάφιο της αγίας γραφής ότι ο Ιωσήφ είχε και άλλα παιδιά , αυτά τα απέκτησε μετά τον Ιησού ή Χριστό.
Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι κατά την απογραφή που έκαναν τότε οι Ρωμαίοι, δεν αναφέρεται πουθενά ,ότι μαζί με τον Ιωσήφ ήταν και τα άλλα παιδιά του. Και εκείνη την εποχή μετά από έρευνα που έκανα, σε διάφορα ιστορικά αρχεία , τα παιδιά ακολουθούσαν τον πατέρα στην οικογενειακή μερίδα του. Συμπεράνουμε δηλαδή ότι ,τα παιδιά αποκτήθηκαν μετά την γέννηση του Χριστού.
Σας ευχαριστώ
Είναι το τελευταίο μήνυμα που σας γράφω, και αυτό γιατί είμαι απασχολημένη στην συγγραφή ενός βιβλίου μου.
Αλλά μου άρεσε η παρέα σας και δεν σας κρύβω ότι θα κλέβω κάτι από τον λιγοστό μου χρόνο ,για να σας διαβάζω.

Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.

13/08/2005, 02:48:30
Ήταν ένα μικρό καράβι.....
Ήταν ένα μικρό καράβι.......
που ήταν ατα-αταξίδευτο...
που ήταν ατα-αταξίδευτο...
Ωεωεωεωεεεεεεεε
Ωεωεωεεεεεεεεεεεεεεε!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

13/08/2005, 02:55:10
Ελεάνα μου, δεν έχω δεί πουθενά στη Βίβλο να λένε για γάμο του Ιωσήφ πρίν τη Μαρία και για παιδιά.
Δε μπορώ να καταλάβω πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα.
Η Αγία Γραφή αναφέρει για τη μητέρα του και τους αδελφούς του, οπότε ιστορικά και μόνο ο Ιησούς προήλθε από τη Μαρία κι είχε και αδέλφια από τη ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ.
Μου παραθέτουν υποκειμενικές γνώμες και με κατηγορεί ο κάθε άσχετος προπαγανδιστής που έχω να του απευθύνω το λόγο μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της δράσης του και να με λέει πνεύμα αντιλογίας ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται.
Μου παραθέτει γνώμες από Επιτροπές και μαλ@κίες ενώ το βιβλίο που πιστεύει το κάνει ό,τι θέλει.

eleanaΝέο Μέλος
13/08/2005, 02:58:26
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΨΗΛΟΣ
Δέστε ένα άλλο παράδειγμα, στο χωρίο: Λουκάς 2/β΄ 48. Εκεί η ίδια η Παναγία, λέει στον Ιησού για τον Ιωσήφ: «Ιδού ο πατήρ σου καγώ οδυνώμενοι εζητούμέν σε». Δηλαδή επειδή η Μαρία ονομάζει τον Ιωσήφ: «πατέρα» του Ιησού, σημαίνει ότι ήταν πράγματι πατέρας του; Ή δεν το γνώριζε εκείνη ότι δεν ήταν πατέρας του; Το ίδιο συμβαίνει και με τα «αδέλφια» του Ιησού. Ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο.

Και κάτι τελευταίο
Αν ήταν παιδιά του Ιωσήφ όπως λεει η σεβαστή ιστοσελίδα που ευγενικά παρέπεμψε ο συνομιλητής Ψηλός, κατά το Ρωμαϊκό δίκαιο έπρεπε τα παιδιά να ακολουθήσουν τον πατέρα στην απογραφή.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ .
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Edited by - eleana on 13/08/2005 03:13:44

13/08/2005, 02:59:19
quote:
Eleana
Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι κατά την απογραφή που έκαναν τότε οι Ρωμαίοι, δεν αναφέρεται πουθενά ,ότι μαζί με τον Ιωσήφ ήταν και τα άλλα παιδιά του. Και εκείνη την εποχή μετά από έρευνα που έκανα, σε διάφορα ιστορικά αρχεία , τα παιδιά ακολουθούσαν τον πατέρα στην οικογενειακή μερίδα του. Συμπεράνουμε δηλαδή ότι ,τα παιδιά αποκτήθηκαν μετά την γέννηση του Χριστού.

Ελεάνα, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις πηγές στις οποίες περιέχονται αυτά που λες.
Δεν γνωρίζω περισσότερα για να σου ανταπαντήσω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ενδιέφερε πολλούς να ανατρέξουν στις πηγές από τις οποίες άντλησες το συμπέρασμά σου.

Καλή συνέχεια με το βιβλίο σου.

Φιλικά όπως πάντα

13/08/2005, 03:08:24
quote:
Ή δεν το γνώριζε εκείνη ότι δεν ήταν πατέρας του; Το ίδιο συμβαίνει και με τα «αδέλφια» του Ιησού.

Αυτό θα συνεπάγετο σεξουαλική πράξη μεταξύ τους πριν τη σύλληψη του Ιησού.

eleanaΝέο Μέλος
13/08/2005, 03:09:29
quote:

quote:
Eleana

Ελεάνα, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις πηγές στις οποίες περιέχονται αυτά που λες.
Δεν γνωρίζω περισσότερα για να σου ανταπαντήσω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ενδιέφερε πολλούς να ανατρέξουν στις πηγές από τις οποίες άντλησες το συμπέρασμά σου.

Καλή συνέχεια με το βιβλίο σου.

Φιλικά όπως πάντα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ:
ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

13/08/2005, 03:13:05
Αγαπητή Ελεάνα,
Ξεχνάς όμως το γεγονός ότι η περίπτωση του Ιωσήφ και της Μαρίας ήταν κάπως ιδιόμορφη διότι ήδη και πριν ακόμη γεννηθεί ο Ιησούς, έγιναν φυγάδες και παράνομοι απέναντι στο ρωμαϊκό κράτος.

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
13/08/2005, 03:18:02
[quote]
Κανείς δεν πήγε στον χειρούργο να κόψει τις θηλές του σαν άνδρας που δεν του χρειάζονται , μα και κανείς δεν διάβασε τα παραμύθια να δει τι είναι ο ίδιος, το σώμα του, η ψυχή του.

Αυτό πάλη που κολλάει;

[/quot]
έχεις δίκιο , δεν κολλάει πουθενά.
Είναι όμως κάποιο ερώτημα.