- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
filosofos3 εχουν περασει πανω απο 20 χρονια απο τοτε που με εστελναν στο κατιχιτηκο οι γονεις μου αλλα θημαμε σαν να ηταν χθες τον παπα της ενοριας να μας λεει ολο καμαρι οτι μετα τον θανατο του ΜΩΗΣΗ παλεψε για να παρει το σωμα του ο αρχαγγεκλος μηχαηλ με τον διαβολο
αρα η κριση του ΜΩΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ.
Την κρίση δεν την κάνει ο αρχάγγελος. Το ένα δε συναπάγεται απαραίτητα το άλλο. Το ότι πήρε ο αρχάγγελος το σώμα του Μωυσή , αν το πήρε (γιατί στην επιστολή Ιούδα δεν αναφέρει ρητά αν το πήρε ή έμεινε το θέμα σε εκκρεμότητα), δε σημαίνει ότι αναστηθηκε! Γιατί τα συνδέεις αυτά τα δύο; Το ότι εμφανίστηκε με τον Ηλία δε σημαίνει επίσης ότι αναστήθηκε, αλλά ότι βρίσκεται με τους δικαίους. Αν η εμφάνιση μετά θάνατο σήμαινε και ανάσταση γιατί θα έπρεπε να έχουν αναστηθεί και δεκάδες άγιοι που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς.
Αυτά που έλεγε ο ιερέας δε με ενδιαφέρουν αν δεν ταυτίζονται με τη διδασκαλία της Εκκλησίας.Γνώμες μπορεί να έχει ο καθένας όσες θέλει.
quote:
ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΤΕ;ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΞΥΛΟ;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ;
Μάλλον συγχέεις πάλι κάποια πράγματα.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι και ονομάζεται "ξύλο της ζωής" από τους Πατέρες όλους και κατ' επέκταση ότι συνδέεται με εκείνον. Συνεπώς η ενέργεια του ξύλου της ζωής δεν είναι από φυτό ή ξύλο ή άλλο υλικό αλλά η ενέργεια που πηγάζει από αυτόν όπως φαίνεται πολλες φορές στο κατά Ιωάννη.
quote:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΤΕΙ ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΤΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΜΒΑΘΗΝΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΗΚΕΣ . Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
ΠΑΡΕΠΗΠΤΟΝΤΟΣ , ΕΙΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΛΧΗΜΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Ούτε ο Χριστός ούτε η Εκκλησία θέτουν εμπόδια . Μόνο η αντίληψη του καθενός είναι το μόνο εμπόδιο.
Αν έχει κόψει και ράψει τη θρησκεία στα μέτρα της απόδειξέ το.
Αν ερμηνεύει τη Βίβλο όπως τη συμφέρει απόδειξέ το επίσης με στοιχεία.
Τις αποκρυφιστικές οργανώσεις δεν τις δημιουργεί η Εκκλησία αφού δεν επιβάλλει σε κανένα να γίνει αποκρυφιστής ούτε τον εμποδίζει να πιστεύει ό,τι θέλει.
Θα με ενδιέφερε πολύ να δω σε ποια στοιχεία στηρίζεσαι όταν λες ότι η Μαρία η αιγυπτία ήταν μεγάλη αλχημίστρια,γιατί ποτέ δεν έχω ακούσει ξανά κάτι σχετικό. Μπορείς να παραθέσεις τις πηγές σου;
quote:
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΕΡΩΤΩ ΤΑ 7 ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΗΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ "ΓΛΩΣΟΛΑΛΙΑ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΆ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Φυσικά η εκκλησία αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τα χαρίσματα του αγίου πνεύματος που δε νομίζω να περιορίζονται σε 7 μόνο. Ο Ησαΐας αναφέρει 7 αλλά δε σημαίνει ότι είναι μόνο αυτά.
Το ευαγγέλιο (στις παραβολές περί ταλάντων και αλλού) δε λέει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν εξίσου όλα τα χαρίσματα και το ίδιο λέει και η Εκκλησία.Η Εκκλησία λέει ότι όλοι τα έχουμε "εν σπέρματι" όλα αλλά σε κάθε έναν καρποφορούν ορισμένα μόνο. Σπάνια καρποφορούν όλα και σε μεγάλο βαθμό. Όταν γίνεται αυτό τότε αυτός ο άνθρωπος είναι κάτι σπάνιο.
Η γλωσσολαλιά είναι ένα φαινόμενο που πάντα υπάρχει αλλα δεν υπάρχει πάντα στην ίδια έκταση και ένταση. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φαινόμενα που συνόδευαν τους χριστιανούς των πρώτων αιώνων. εξακολουθούν να υπάρχουν πάντα αλλά εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο όχι κατά παραγγελία όπως νομίζουν οι πεντηκοστιανοί κ.α.
Λες ότι λέει η Αγία Γραφή πως τα δίνει όλα τα χαρίσματα σε όλους ο θεός.
ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ;
quote:
ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;Ή ΑΙΡΕΤΗΚΟ Ή ΣΑΤΑΝΗΣΤΗ Ή ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΕ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ "ΚΑΨΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ".
Έδώ κάνεις λάθος λόγω έλλειψης πληροφόρησης. Η Εκκλησία θα τον ονόμαζε χαρισματούχο έναν τέτοιο άνθρωπο και υπάρχουν πάντα τέτοιοι άνθρωποι στην Εκκλησία και σήμερα φυσικά. Ο Παΐσιος, Πορφύριος και άλλοι γέροντες , είτε κληρικοί είτε λαϊκοί είναι μερικά παραδείγματα της εποχής μας.διάβασε τα σχετικά με αυτούς βιβλία , ειδικά τα περί Πορφυρίου και θα δεις ότι ούτε τους έκαψαν, ούτε αιρετικούς τους χαρακτήρισαν.![]()
Για την Εκκλησία είναι δεδομένο ότι υπάρχουν τέτοιοι αλλά δεν αποδέχεται τους πάντες γιατί τα φαινόμενα αυτά μπορούν να εμφανίζονται και σε καλούς αλλά και σε κακούς ανθρώπους. Συνεπώς πρέπει να γίνεται διάκριση και να μην γίνεται αδιακρίτως αποδεκτό ότι λέει κάποιος που έχει μια τέτοια ικανότητα ή χάρισμα.
Αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν πολλές φορές θύματα των ιδιων τους των δυνάμεων και των πονηρών πνευμάτων κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γιατί δε μπορούν να ξέρουν ότι ορισμένες φορές αυτά που βλέπουν είναι σωστά και άλλες λανθασμένα. Αν δε φτάσει κανείς με το σωστό τρόπο στην ανάπτυξη αυτών των χαρισμάτων, δε θα έχει την απαιτούμενη διάκριση για να ξεχωρίσει το ορθό από το λάθος.
Για λεπτομέρειες διάβασε τη Φιλοκαλία,ιδιαιτέρως τον 4ο και 5ο τόμο.
quote:
ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;
Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ Η ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ Η ΠΕΤΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΧΩΡΙΣΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ;
Αυτό το "όλα ένα" είναι σωστό ή λάθος ανάλογα με τον τρόπο που το εννοείς.Από τη στιγμή που βλέπεις διαφορετικά όντα δε μπορέις να πεις ότι είναι ένα. Ομοίως το ο άνθρωπος είναι Θεός" εξαρτάται πως το εννοείς. Άλλο το "ο άνθρωπος είναι θεός" και άλλο το "ο άνθρωπος είναι Ο Θεός " και άλλο το " έχει επικοινωνία με το Θεό". Αν δεν έχεις ορίσει προηγουμένως τι εννοεέις με την κάθε λέξη δε μπορείς να πεις τίποτε.Ούτε είναι ούτε δεν είναι.
quote:
ΕΔΩ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΝ ΕΙΧΕ Ή ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ!
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΤΑΣΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Ποιοι θεολόγοι διαφωνούν σε αυτό τη στιγμή που είναι απόλυτα σύμφωνα όλα τα κείμενα , αποκρυφα και κανονικά, ότι δεν είχε άλλα παιδιά;
δεν έχω ακούσει να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο από τους έλληνες θεολόγους.
Γιατί δε μας λες συγκεκριμένα ποιοι είναι αυτοί;
Το αν είχε παιδιά ή όχι είναι και δογματικό θέμα και δεν έχει σχέση με το σεξ. η σεξουαλική ανάγκη δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους. Για την Εκκλησία η Παναγία δν είχε σεξουλικές σχέσεις με το Ιωσήφ ή με άλλον ποτε. Και είναι αναμενόμενο αυτό εφόσον η σεξουαλική ανάγκη εμφανίζεται συνήθως για αναζήτηση ηδονής και δευτερευόντως για γέννηση παιδιών. Αν η Παναγία είχε ανάγκη σεξουαλικής ηδονής τότε δε θα είχε αγιαστεί όταν ήταν σε εγκυμοσύνη στον Ιησού , άρα και ο Ιησούς δε θα ήταν Θεός. Ο αγιασμός σημαίνει και ύπαρξη εσωτερικής ευφορίας και ηδονής ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών.
Γιαυτό το λόγο μόνο Αειπάρθενος θα μπορούσε να είναι η μητέρα του Ιησού. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει σημασία το αν είχε άλλα παιδιά η Παναγία.
quote:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΕΛΛΗΝΗΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΕΝΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΠΙΣΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕ;
Και σύ πως το έμαθες, αν έγινε κάτι τέτοιο;;;;;;;;;;;;
Στην Ορθοδοξία δεν αποφασίζει Ο χριστόδουλος όπως στους Καθολικούς ο πάπα. Και να έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν έχει καμμιά σημασία για τους ορθόδοξους χριστιανούς. Σημασία εχει αν υπάρξει συμφωνία στα δόγματα και τότε θα ήταν αυτόματαη η ένωση.
quote:
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΟ:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΥΡΙΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΟΥΝ;
ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ; ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΛΙΣΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ;--------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΕΙΠΑΙ ΚΑΘΑΡΑ:"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΙΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΟΠΩΣ ΕΖΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!"
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,
ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΑΕΞΩ;
ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ;
ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Ή ΜΑΣΩΝΟ Ή ΕΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝ, Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
Από τη στιγμή που εσύ το βρίσκεις γραμμένο και εφόσον λες ότι κανένας δεν είναι πιο βλάκας από κανέναν, σημαίνει ότι όλοι μπορούν να το βρουν και ότι δεν το αποκρύπτει από κανέναν η Εκκλησία!
Δηλαδή τι άλλο θα ήθλες να πει;
Να πει :"Δεν υπάρχει θάνατος" τη στιγμή που όλοι θα έβλεπαν το αντίθετο;
Ο π. Πορφύριος έλεγε ότι όταν κάποιος ενταχθεί στην "άκτιστη Εκκλησία του Θεού" τότε δεν υπάρχει γιαυτόν ούτε κακό ,ούτε θάνατος, ούτε διάβολος. Για τους άλλους εξακολουθούν να υπάρχουν όλα αυτά.
Έχει σημασία το ΠΩΣ λέει κάποιος αυτό που λέει.
Όλα είναι τέλεια
Μου είπαν πως στη Γέννεση οι ημέρες της Δημιουργίας έχουν συμβολικό χαρακτήρα.
Το γράφει πουθενά αυτό....?
Όχι, κάνει λόγο για μέρες.
Σωστά...?
Έχω ακούσει πάλι οτι ο Αδάμ κι η Εύα δεν ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στη Γή επειδή δεν συνάδει η χρονολογία κατασκευής τους με τα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα εκατομμυρίων ετών για οστά ανθρώπων, ζώων κτλ.
Τι λές εσύ για αυτά?

quote:
Έχω ακούσει πάλι οτι ο Αδάμ κι η Εύα δεν ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στη Γή επειδή δεν συνάδει η χρονολογία κατασκευής τους με τα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα εκατομμυρίων ετών για οστά ανθρώπων, ζώων κτλ.
Τι λές εσύ για αυτά?
Το οτι ο Αδαμ και η Ευα δεν ηταν οι πρωτοι ανθρωποι το λεει και η ηδια η γενεση,υπαρχει ενα hint εκει που το δειχνει.
δες εκει που μιλαει για τον καϊν..
Εν πάσει περιπτώσει, μπορείς να μου παραθέσεις το εδάφιο που λές?

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΤΑ ΣHΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ
ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΜΗΘΕΙ
ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ
ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ
ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ).
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ
ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ
ΕΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ.
ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΙΑΝΟΙ
ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΗ ΧΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΟΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΙΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ…
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΪΣΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ( ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, Ή
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ3, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ…
ΤΟ ΑΝ ΕΣΥ , ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΥΧΗΣ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟ ΑΝ ΠΩ Ή ΑΝ ΔΕΝ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ , ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ Ή ΑΝΑΛΥΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
ΟΙ ΜΕΝ ΑΝΑΛΥΦΘΕΝΤΕΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΩΜΑ .
ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ Ή ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ Ή ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΤΟ :ΓΕΝ. Β .8-9
« …ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΑΜΕ ΝΑ ΒΛΑΣΤΗΣΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ….ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ….»
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΥΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΙΕΡΕΙΣ , ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ.
ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΣΥΡΙΑΚΗΣ
ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΙΑΝΟ.
Η ΜΑΡΙΑ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΗΔΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΙΑ 47 ΧΡΟΝΙΑ.
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΗΤΑΝ Ο ΑΒΒΑΣ ΖΩΣΙΜΟΣ…
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ MANGET BIBLIOTHECA CHIMICA (1702) ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΑ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ « ΤΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΝΤΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΕΝΩΘΗΝΑΙ ΟΛΩΣ ΕΙΣ ΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑ ΤΙΝΟΣ ΜΕΣΙΤΕΥΟΝΤΟΣ»
ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΡΙΑ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ « ΤΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΕΝ ΕΣΤΙΝ».
ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ RIBERA ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΕ EMAIL ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΡΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΑΝΤΩΣ , ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΩ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ !
ΑΦΗΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ .
ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΣΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΡΙΤΟΥ Ή ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ , ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ , ΤΟ ΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ
ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ .
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Edited by - rizitis on 12/08/2005 22:48:52
«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι και ονομάζεται "ξύλο της ζωής" από τους Πατέρες όλους και κατ' επέκταση ότι συνδέεται με εκείνον. Συνεπώς η ενέργεια του ξύλου της ζωής δεν είναι από φυτό ή ξύλο ή άλλο υλικό αλλά η ενέργεια που πηγάζει από αυτόν όπως φαίνεται πολλες φορές στο κατά Ιωάννη.»
Ο Χριστός, ο έχων το χρίσμα (ο προικισμένος ΘΝΗΤΟΣ ο οποίος σύμφωνα με τις εβραϊκές γραφές θα ελευθέρωνε το Ισραήλ…), έχει λάβει ΠΟΛΛΑ ονόματα από τους χριστιανούς της δύσης. Άλλοτε αποκαλείται ξύλο, άλλοτε άμπελος, άλλοτε αστέρι, άλλοτε αρνί, άλλοτε………άσπιλο αρνί (!), άλλοτε τρυφερό βλαστάρι (!), άλλοτε καλός ποιμένας (θα μπορούσε άραγε να αποκαλείται και…..κακός ποιμένας??), άλλοτε Ραβί (το πιο δίκαιο!) και άλλοτε……Σύμβουλος θαυμαστός!!
Είναι ξεκάθαρο ότι τα ονόματα αυτά επινοήθηκαν για να καλύψουνε τόσο άλλες τάσεις όσο και να ανταποκριθούνε σε μια πληθώρα ονομάτων που υπήρχανε στις υπάρχουσες παραδόσεις των λαών.
Τα ονόματα αυτά και τίτλοι είναι:
Α και Ω (Αποκάλυψη 1:8)
Άγιος (Πράξεις 3:14)
Αμνός (Αποκάλυψη 5:8)
Αμνός Άμωμος (Α' Πέτρου 1:19)
Αμνός Άσπιλος (Α' Πέτρου 1:19)
Αμνός του Θεού (ευαγγ. Ιωάννη 1:29)
Αμνός ως Σφαγμένος (Αποκάλυψη 5:6)
Άμπελος η Αληθινή (ευαγγ. Ιωάννη 15:1)
Αρχή και Τέλος (Αποκάλυψη 22:13)
Αρχηγός της Ζωής (Πράξεις 3:15)
Αρχιποιμένας (Α' Πέτρου 5:4)
Άρχοντας της Ειρήνης (Ησαΐας 9:6)
Αστέρι Λαμπρό Πρωινό (Αποκάλυψη 22:16)
Αυγερινός (Β' Πέτρου 1:19)
Βασιλιάς Αιώνος (Ιερεμίας 10:10)
Βασιλιάς της Δόξας (Ψαλμός 24:7,10)
Βασιλιάς των Βασιλιάδων (Αποκάλυψη 19:16)
Βλαστάρι (Ησαΐας 11:10)
Βλαστός (Ζαχαρίας 6:12)
Γιος ο Αγαπητός (Λουκάς 9:35)
Γιος του Ανθρώπου (Ματθαίος 8:20)
Γιος του Δαβίδ (Ματθαίος 15:22)
Γιος του Θεού (Μάρκος 1:1)
Διδάσκαλος (Λουκάς 12:13)
Δίκαιος (Πράξεις 3:14)
Εγώ Είμαι (ευαγγ. Ιωάννη 8:58)
Εμμανουήλ (Ησαΐας 7:14)
Ερχόμενος (Αποκάλυψη 1:8)
Ην (Αποκάλυψη 1:8)
Θεός Αληθινός (Ιερεμίας 10:10)
Θεός Ισχυρός (Ησαΐας 9:6)
Ισραήλ (Ησαΐας 49:3)
Καλός Ποιμένας (ευαγγ. Ιωάννη 10:14)
Κύριος (Λουκάς 2:48)
Κύριος πάντων (Πράξεις 10:36)
Κύριος των δυνάμεων (Ησαΐας 6:4)
Κύριος των Κυρίων (Αποκάλυψη 19:16)
Λιοντάρι από τη φυλή Ιούδα (Αποκάλυψη 5:5)
Λόγος (ευαγγ. Ιωάννη 1:1)
Λόγος του Θεού (Αποκάλυψη 19:13)
Ναζωραίος (Ματθαίος 2:23)
Ο Πρώτος και ο Έσχατος (Αποκάλυψη 22:13)
Παντοκράτωρ (Αποκάλυψη 1:8)
Πατέρας του μέλλοντα αιώνα (Ησαΐας 9:6)
Ποιμένας Καλός (ευαγγ. Ιωάννη 10:11)
Ποιμένας Μέγας (Εβραίους 13:20)
Πύλη (ευαγγ. Ιωάννη 10:9)
Ραββί (ευαγγ. Ιωάννη 1:38)
Ρίζα Δαβίδ (Αποκάλυψη 5:5)
Σύμβουλος Θαυμαστός (Ησαΐας 9:6)
Χριστός (Μάρκος 15:32)
Ων (Αποκάλυψη 1:8)
Μήπως…..ξεχάσανε τίποτα??????![]()
![]()
![]()
Η ΘΝΗΤΗ μητέρα του λοιπόν, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Για την ορθότερη αντίληψη της πραγματικής διάστασης του θέματος αυτού, ας ξεκαθαρίσουμε ότι η φερόμενη ως «μητέρα» του Ιησού ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ. Μία τόσο σημαντική λοιπόν φιγούρα της όλης ιστορίας ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ! Ούτε οι Αποστολικές παραδόσεις αλλά ούτε και οι Γραφή μας πληροφορούν σχετικά. Επικρατεί το ίδιο «μυστήριο» όπως και με το ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Γιατί άραγε???
Στο θέμα όμως.
Εάν διαβάσουμε τον Λουκά θα δούμε τα εξής αποκαλυπτικά: «εγένετο δε εν τω είναι αυτούς εκεί επλήσθησαν αι ημέραι του τεκείν αυτήν και έτεκεν τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον..» (Κατά Λουκάν 2.6-7)
Είναι ΦΑΝΕΡΟ ότι εφόσον ο Λουκάς ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΗΣ, αυτό σημαίνει ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
Διότι, εάν ο Ιησούς της περιγραφής ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ, θα είχε (ιδιαίτερα ένας…Λουκάς!) πει απλά ότι γέννησε «ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ», «ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΗΣ» ή ακόμα καλύτερα, και αποκλείοντας κάθε άλλη λαθεμένη ερμηνεία, «ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΥΙΟ ΤΗΣ»!
Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι εάν είχε θελήσει ο Λουκάς μία και δια παντός να ξεκαθαρίσει το εάν ήτανε ή όχι πρωτότοκος θα είχε τα κατάλληλα λόγια να το πράξει, αλλά………..αυτός επέλεξε ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ??
Επίσης: επειδή όλοι αυτοί οι «θεόπνευστοι» γραφιάδες γράφανε σύμφωνα με το Βιβλικό πνεύμα και εννοιολογία (αυτό προσπάθησαν τουλάχιστον..) εάν ψάξουμε λίγο π.χ. στη Γένεση, την Έξοδο, το Λευϊτικό, τους Αριθμούς, το Δευτερονόμιο κ.α. θα δούμε ότι Η ΛΕΞΗ «ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ» ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΤΟΚΩΝ!
Είπαμε, καλή η θρησκευτικότητα αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Όσο για την φτηνή δικαιολογία (κατασκεύασμα του Ωριγένη πρωτίστως) ότι επρόκειτο για παιδιά τα οποία είχε αποκτήσει ο Ιωσήφ από προγενέστερο γάμο του, αυτό ήτανε αδύνατο, διότι τότε δεν θα μπορούσε ποτέ να προσφέρει στον Ναό την θυσία ΤΩΝ ΠΡΟΤΟΤΟΚΩΝ η οικογένεια του!
Και τούτο διότι η Μύριαμ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μπει στον Ναό από την πύλη των ανδρών, και η είσοδος στα διαμερίσματα των Cohanim (ιερέων) ήτανε αδύνατη από άλλη πρόσβαση (πλέον της απαγόρευσης των γυναικών).
Την θυσία ΤΩΝ ΠΡΟΤΟΤΟΚΩΝ μπορούσε να την προσφέρει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ. Ως εκ τούτου, και βάση του τελετουργικού του ιουδαϊκού νόμου, είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ (ή οι αδελφές..) ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
Βλέπετε, οι καημένοι οι πλαστογράφοι μοναχοί κάτω από την πίεση των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, βιάστηκαν κομματάκι….![]()
![]()
quote:
Μήπως…..ξεχάσανε τίποτα??????
Μήπως νομίζεις τα έχουν αποστηθίσει όλα κι αυτοί που τα εφηύραν? ![]()
Σχετικά με το θέμα που άνοιξες, φίλε μου, είχα παραθέσει κι εγώ τα εδάφια που λένε για την ύπαρξη και των υπόλοιπων παιδιών της Μαρίας και του Ιωσήφ.
Η απάντηση που έλαβα ήταν οτι ήταν παιδιά του Ιωσήφ από τον πρώτο του γάμο.
Μόνο που πουθενά δεν αναφέρεται ούτε οτι ο Ιωσήφ ήταν διαζευγμένος ή χήρος ούτε οτι είχε κι άλλα παιδιά.
Αλλά με έβγαλαν αμαθή (τι πρωτότυπο, έ?) ![]()
Πλαστογραφίες, προπαγάνδες και παπαγαλία παραδοχή των διδαχών κάποιων παπάδων που έχουν μάθει να ελέγχουν "πρόβατα".... ![]()

quote:Μου είπαν πως στη Γέννεση οι ημέρες της Δημιουργίας έχουν συμβολικό χαρακτήρα.
Το γράφει πουθενά αυτό....?
Όχι, κάνει λόγο για μέρες.
Σωστά...?
Τι? θα έπρεπε να γράφει "εδώ είναι συμβολικό" , "εδώ γελάμε" κτλ?
Ψάχνει για οπαδούς?
Είχε ανάγκη ο Μωυσής τη δική σου ολοκλήρωση? Παρακαλεί κάποιον να ερμηνεύσει τα κεκρυμένα?
Εξετάζουμε αν η ημέρα ήταν 24 ώρες ή 24 αιώνες?
ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ .
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι πριν κατασκευαστεί η γή δεν υπήρχαν μέρες?
Η γέννεση γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν, ευτυχώς που σώθηκε.
Περιέχει νοήματα "εγκεκριμένα εν κόπροις ανθρωπίνης" για όσους ενδιαφέρονται και παραμύθια της χαλιμάς για όσους δεν νοιάζονται.
Ο συγγραφέας ήταν μύστης της αιγυπτιακής σοφίας, σαν υιοθετημένος από τον Φαραώ.
Στην αίγυπτο πήγαν για σπουδές και οι προπάτορές μας, Σόλων , Πυθαγόρας κτλ.
Κι αυτοί δεν έγραψαν, αλλά οι μαθητές τους είπαν τις απόψεις τους κεκαλυμμένες με μύθους.
Δεν έχει η αλήθεια ανάγκη από τον άνθρωπο , αλλά ο άνθρωπος ανάγκη την αλήθεια.
Κανείς δεν πήγε στον χειρούργο να κόψει τις θηλές του σαν άνδρας που δεν του χρειάζονται , μα και κανείς δεν διάβασε τα παραμύθια να δει τι είναι ο ίδιος, το σώμα του, η ψυχή του.
ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
![]()
Είστε όλο υποκειμενικές εξηγήσεις.
Για αυτό τα παρέθεσα αυτά.

Τι? θα έπρεπε να γράφει "εδώ είναι συμβολικό" , "εδώ γελάμε" κτλ?
Ψάχνει για οπαδούς?
Είχε ανάγκη ο Μωυσής τη δική σου ολοκλήρωση? Παρακαλεί κάποιον να ερμηνεύσει τα κεκρυμένα?
Εξετάζουμε αν η ημέρα ήταν 24 ώρες ή 24 αιώνες?
ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ .
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι πριν κατασκευαστεί η γή δεν υπήρχαν μέρες?
Η γέννεση γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν, ευτυχώς που σώθηκε.
Περιέχει νοήματα "εγκεκριμένα εν κόπροις ανθρωπίνης" για όσους ενδιαφέρονται και παραμύθια της χαλιμάς για όσους δεν νοιάζονται.
Ο συγγραφέας ήταν μύστης της αιγυπτιακής σοφίας, σαν υιοθετημένος από τον Φαραώ.
Στην αίγυπτο πήγαν για σπουδές και οι προπάτορές μας, Σόλων , Πυθαγόρας κτλ.
Κι αυτοί δεν έγραψαν, αλλά οι μαθητές τους είπαν τις απόψεις τους κεκαλυμμένες με μύθους.
Δεν έχει η αλήθεια ανάγκη από τον άνθρωπο , αλλά ο άνθρωπος ανάγκη την αλήθεια.
Γιατί βρε Δημήτρη τόση απλούστευση, γιατί;
Κανείς δεν πήγε στον χειρούργο να κόψει τις θηλές του σαν άνδρας που δεν του χρειάζονται , μα και κανείς δεν διάβασε τα παραμύθια να δει τι είναι ο ίδιος, το σώμα του, η ψυχή του.
Αυτό πάλη που κολλάει;
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.
Edited by - eleana on 13/08/2005 00:35:13
Edited by - eleana on 13/08/2005 00:36:45
"Κατά Ιωάννη
23 Οι ουν στρατιώται ότε εσταύρωσαν τον Ιησούν, έλαβον τα ιμάτια αυτού και εποίησαν τέσσαρα μέρη, εκάστω στρατιώτη μέρος, και τον χιτώνα· ην δε ο χιτών άρραφος, εκ των άνωθεν υφαντός δι' όλου. 24 είπον ουν προς αλλήλους· μη σχίσωμεν αυτόν, αλλά λάχωμεν περί αυτού τίνος έσται· ίνα η γραφή πληρωθή η λέγουσα· διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς, και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον. 25 Οι μεν ουν στρατιώται ταύτα εποίησαν. ειστήκεισαν δε παρά τω σταυρω του Ιησού η μήτηρ αυτού και η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η του Κλωπά και Μαρία η Μαγδαληνή. 26 Ιησούς ουν ιδών την μητέρα και τον μαθητήν παρεστώτα ον ηγάπα, λέγει τη μητρί αυτού· γύναι, ίδε ο υιος σου. 27 είτα λέγει τω μαθητη· ιδού η μήτηρ σου. και απ' εκείνης της ωρας έλαβεν ο μαθητής αυτήν εις τα ίδια. 28 Μετά τούτο ειδώς ο Ιησούς ότι πάντα ήδη τετέλεσται, ίνα τελειωθή η γραφή, λέγει· διψώ. 29 σκεύος ουν έκειτο όξους μεστόν· οι δε πλήσαντες σπόγγον όξους και υσσώπω περιθέντες προσήνεγκαν αυτού τω στόματι. 30 ότε ουν έλαβε το όξος ο Ιησούς είπε, τετέλεσται, και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα."
Εφόσον, κατ' εσάς, και σύμφωνα με την επιμονή σας να ερμηνεύετε τα πάντα όπως έχουν γραφεί κατά γράμμα στη Βίβλο, η Παναγία είχε και άλλα παιδιά, τότε γιατί ο Ιησούς λέει στον αγαπητό του μαθητή να προσέχει τη μητέρα του τώρα που αυτός επρόκειτο να πάει κοντά στον Πατέρα;; Γιατί ο Αγαπητός μαθητής Του την πείρε υπό την προστασία του και δεν την πείραν τα άλλα της παιδιά;;
Για να δούμε λοιπόν πώς απαντάτε σ' αυτό;;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 13/08/2005 00:51:15
Ρητορικό ερώτημα!

quote:
Για όσους υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς είχε αδέλφια και αδελφές."Κατά Ιωάννη
23 Οι ουν στρατιώται ότε εσταύρωσαν τον Ιησούν, έλαβον τα ιμάτια αυτού και εποίησαν τέσσαρα μέρη, εκάστω στρατιώτη μέρος, και τον χιτώνα· ην δε ο χιτών άρραφος, εκ των άνωθεν υφαντός δι' όλου. 24 είπον ουν προς αλλήλους· μη σχίσωμεν αυτόν, αλλά λάχωμεν περί αυτού τίνος έσται· ίνα η γραφή πληρωθή η λέγουσα· διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς, και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον. 25 Οι μεν ουν στρατιώται ταύτα εποίησαν. ειστήκεισαν δε παρά τω σταυρω του Ιησού η μήτηρ αυτού και η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η του Κλωπά και Μαρία η Μαγδαληνή. 26 Ιησούς ουν ιδών την μητέρα και τον μαθητήν παρεστώτα ον ηγάπα, λέγει τη μητρί αυτού· γύναι, ίδε ο υιος σου. 27 είτα λέγει τω μαθητη· ιδού η μήτηρ σου. και απ' εκείνης της ωρας έλαβεν ο μαθητής αυτήν εις τα ίδια. 28 Μετά τούτο ειδώς ο Ιησούς ότι πάντα ήδη τετέλεσται, ίνα τελειωθή η γραφή, λέγει· διψώ. 29 σκεύος ουν έκειτο όξους μεστόν· οι δε πλήσαντες σπόγγον όξους και υσσώπω περιθέντες προσήνεγκαν αυτού τω στόματι. 30 ότε ουν έλαβε το όξος ο Ιησούς είπε, τετέλεσται, και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα."
Εφόσον, κατ' εσάς, και σύμφωνα με την επιμονή σας να ερμηνεύετε τα πάντα όπως έχουν γραφεί κατά γράμμα στη Βίβλο, η Παναγία είχε και άλλα παιδιά, τότε γιατί ο Ιησούς λέει στον αγαπητό του μαθητή να προσέχει τη μητέρα του τώρα που αυτός επρόκειτο να πάει κοντά στον Πατέρα;; Γιατί ο Αγαπητός μαθητής Του την πείρε υπό την προστασία του και δεν την πείραν τα άλλα της παιδιά;;
Για να δούμε λοιπόν πώς απαντάτε σ' αυτό;;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 13/08/2005 00:51:15
Με έχεις εντυπωσιάσει με την απάντησή σου!!! Πραγματικά.
Είσαι δεινός συνομιλητής, τους έχεις φέρει σε δύσκολη θέσει, το νιώθω.
Συνέχισε έτσι, αλλά μην βρίζεις τους συνομιλητές σου
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.
Το site αυτο ελπιζω να βοηθησει οσους εχουν αποριες για την Παναγια η αμφισβητουν την παρθενια της.
Κυριε Ιησου Χριστε Ελεησον Μας.

" ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΒ΄
46 Έτι δε αυτού λαλούντος τοις όχλοις ιδού η μήτηρ και οι αδελφοί αυτού ειστήκεισαν έξω, ζητούντες λαλήσαι αυτω. 47 είπε δε τις αυτω· ιδού η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου εστήκασιν έξω ζητούντές σε ιδείν. 48 ο δε αποκριθείς είπε τω λέγοντι αυτω· τις εστιν η μήτηρ μου και τίνες εισίν οι αδελφοί μου; 49 και εκτείνας την χείρα αυτού επί τους μαθητάς αυτού έφη· ιδού η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου· 50 όστις γαρ αν ποιήση το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς, αυτός μου αδελφός και αδελφή και μήτηρ εστίν."
Δεν σου φαίνεται παράξενη η συμπεριφορά του Ιησού απέναντι στη μητέρα και στα αδέλφια του;;
Στην ΚΔ, ο Ιησούς Ιησούς αναφέρεται στη μητέρα του, ποτέ όμως δεν αναφέρεται άμεσα στους αδελφούς του, γιατί;;;
Φιλικά όπως πάντα
Όσον αφορά τα χαρίσματα του πνεύματος η Εκκλησία λέει ότυι όλα υπάρχουν σε όλες τις εποχές και συμφωνώ με αυτό. Η διαφορά βρίσκεται στην ένταση με την οποία εκδηλώνονται , στον τρόπο και στο εύρος.
Όλοι οι άνθρωποι τα έχουν όλα αλλά όπως είπα στους περισσόπτερους είναι σαν σπόροι που δεν έχουν αναπτυχθεί. Η ανάγκη την οποία βλέπεις εσύ δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπει ένας άγγελος ή ο Θεός. Εμείς βλέπουμε ένα μέρος μόνο του ανθρώπου. Ο Θεός βλέπει τα πάντα, όλο το βάθος της ψυχής των ανθρώπων. Στην εποχή μας υπάρχει περισσότερη νοημοσύνη οπότε δε χρειάζονται τόσα απτά θαύματα για να πειστούν οι άνθρωποι για την αλήθεια. Στις παλαιότερες εποχές ήταν δυσκολότερο να εξηγήσει κανείς θεολογικά θέματα ή έστω και να μιλήσει για αυτά μερικές φορές. Σκοτώνονταν με το παραμικρό. Γιαυτό και τα θαυμτουργικά χαρίσματα είχαν έντονη εκδήλωση τότε.
Σήμερα χρειάζεται περισσότερο η εξήγηση και η ερμηνεία, το "γιατί". Γιαυτό και θα εμανίζονται όλο και περισσότεροι άγιοι "ερμηνευτές" αντί για θαυματουργούς.Ανάλογα συμβαόινει και με τα υπόλοιπα χαρίσματα.
quote:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ
ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ
ΕΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ.
Πρόσεξε να μην κάνουμε συγχύσεις εδώ πέρα. Εσύ εννοούσες τη διοιήκηση της εκκλησίας όταν έλεγες Εκκλησία ενώ εγώ εννοώ το σύνολο των πιστών. Η διοικούσα Εκκλησία φυσικά και κάνει λάθη αλλά το σύνολο των πιστων δεν αφήνει αυτά τα λάθη να γίνουν μεγάλα. Ο Θεός όμως και μέσα από τα λάθη κάνει το έργο του.
Όμως ούτε η διοίκηση της εκκλησίας έχει πει ποτέ αυτό που λες. Ίσα ίσα που είναι πολλοί οι λαϊκοί άγιοι σε όλες τις εποχές.Σου είπα τους λόγους που δεν αποδέχεται εύκολα κάποιον ως χαρισματούχο εμπνεόμενο από το Θεό. Η ιστορία έδειξε ότι πολλοί χαρισματούχοι πλανήθηκαν παρόλο που είχαν αληθινό χάρισμα. Είναι το τι θα κάνει κανείς το χάρισμα γιατί χαρισματούχοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι πολλοί. "Πολλοί κλητοί ολίγοι εκλεκτοί".
Για τους πεντηκοστιανούς έχω να πω μόνο ότι έρχονται σε αντίθεση με τον απόστολο Παύλο που λέει να μην κάνουν αυτό ακριβώς που κάνουν αυτοί. Το να μιλάς άγνωστες γλώσσες (όταν και εάν μιλούν όντως ξένες γλώσσες γιατί αν δεν τις ξέρει κανείς δε μπορέι να το εββαιώσει και κανείς), ή να θεραπεύεις αρρώστους ή να περπατάς στο νερό ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι απόδειξη ότι θα σωθείς ή ότι είσαι άγιος. Ο χριστός το λέει καθαρά στο κατά Ματθαίον "θα μου πουν πολλοί εκεείνη την ημέρα :"Κύριε δεν διδάξαμε στο όνομά σου, δεν προφητέψαμε , δε βγάλαμε δαιμόνια στο όνομά σου;" και θα τους πω "ποέ δε σας γνώρισα,φύγετε από μένα οι εργάτες της ανομίας" (Ματθ.Ζ 21-23)
Εδώ ο Χριστός δε λέει ότι δεν έγιναν τα φαινόμενα αλλά ότι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι απόδειξη της καλης σχέσης μαζί του. Οι πεντηκοστιανοί και άλλοι το παραβλέπουν και αυτο και θεωρούν σημαντική τη γλωσσολαλιά καί άλλα τέτοια φαινόμενα. Τα θεωρούν αποδείξεις της σχέσης τους με το Χριστό ενώ ο Χριστός λέει το αντίθετο!
Χαρισματικοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις θέσεις . Αλλιώ δε θα υπήρχε η εκκλησία. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν πάντα και πάντα δε θα είναι πλειοψηφία, αλλά μειοψηφία. "Ουκ εν το πολλώ το ευ..."
Για το θάνατο ξαναλέω ότι η εκκλησία λέει συνεχώς "πιστεψτε στο Χριστό";
Στα κυρύγματα πάντα αναφέρεται στα πιο καθημερινά και επίκαιρα προβλήματα. Όπως είπα ακολουθεί και η ίδια την πορεία της μεγάλης μάζας της ανθρωπότητας. Όπως είναι λίγοι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα θέματα που συζητάμε έτσι είναι λίγοι και εντός της εκκλησίας αυτοί που θα ασχοληθούν με αυτά.
Όσον αφορά τη συνάντηση με το Χριστόδουλο κλπ έχω να πω ότι δεν πιστεύουμε το ίδιο ακριβώς με τους καθολικούς. Την απόφαση για την ένωση θα την πάρει το σύνολο της εκκλησίοας όταν θα υπάρχει και δογματική ενότητα. Αλλιώς δεν έχει νόημα και δε θα καρποφοήσει οποιαδήποτε προσπάθεια ενότητας. Γιαυτό είπα ότι δεν έχει σημασία ότι απόφαση και να πάρουν ορισμένοι αν δεν υπάρχει και δογματική ενότητα.
Δε σημαίνει ότι μισούμε κάποιον όταν διαφωνούμε!
Για τους νεκρούς και τη μεταστοιχείωση ναι μεν συμφωνά στο ότι μπορέι να συμβεί και συμβαίνει σε κάποιο βαθμό σε όλους τους ανθρώπους αλλά δεν έχουμε περιγραφή από την αγία γραφή για το Μωυσή. Εκτός αυτού ότι συμβαίνει σε όσους πέθαναν δεν είναι το ίδιο με αυτό που συμβαίνει σε όσους αναλήφθηκαν.
Πχ ο Μωυσής δε μπορούσε να υλοποιηθεί ενώ ο Χριστός είναι όποτε θέλει στερεός και όποτε θέλει διαπερνά τη γνωστή ύλη, όπως φαίνεται από τα ευαγγέλια. Αυτό επειδή εξαΰλωσε και την ύλη του σώματός του. Για το Μωυσή δεν έχουμε τέτοια περιγραφή αντίθετα λέει στο τέλος του Δευτερονομίου , που γράφτηκε προφανώς από τον Ιησού του Ναυή,ότι θάφτηκε μετά από θρήνο τριάντα ημερών στη Γαι του Μωάβ, κοντά στο οίκο του Φογώρ, χωρίς να ξέρει κανείς το ακριβές σημείο του τάφου.
Όλοι οι γνωστοί αναστηθέντες μέσα σε τρεις μέρες ανίστανται. Χριστός, παναγία , Ιωάννης θεολόγος, Συμεών σαλός, Ανδρέας σαλός. Ο Μωυσής για 30 μέρες ήταν νεκρός και τον έβλεπαν όπως λέει το κείμενο και μετά τον έθαψαν.
Περί παραδείσου χωράνε και στέκουν και η συμβολική και η κυριολεκτική ερμηνεία και δεν έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Υπήρξε και γήινος τόπος που έγινε κάτι ιδιαίτερο για τον άνθρωπο αλλά και σχετίζεται ο τόπος αυτός και τα γεγονότα με γενικότερες έννοιες.Η ταύτιση του ξύλου της ζωής με το Χριστό είναι σαφής στην ορθόδοξη παράδοση. Το φυτό που σχετίζεται περισσότερο με το Χριστό είναι το αμπέλι και εκείνο που η παράδοση σχετίζει με τη γνώση του καλού και του κακού είναι η συκιά.Χωράει πολύ συζήτηση για αυτές τις αντιστοιχίες.
Βρήκα τα κέιμενα του Στεφάνου αλλά βλέπω ότι εκείνη που μιλά εκεί είναι η Κλεοπάτρα. Αυτή είναι γνωστό ότι ήταν αλχημίστρια. Αλλά δεν ξέρω αν ταυτίζεται με κάποια από τις βασίλισσες με το ίδιο όνομα. Μαρία δε βρήκα στο κείμενο μέχρι στιγμής.Οπότε μάλλον λάθος κάνει αυτός που έγραψε κάτι τέοιο. Άλλωστε πρέπει να δούμε και το πότε έζησε ο Στεφανος και η Μαρία και αν συμφωνούν τα λεγόμενα με τη ζωή της Μαρίας, που δε φαίνεται να είχα καμμιά σχέση με την αλχημεία.
quote:
ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΣΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΡΙΤΟΥ Ή ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ , ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ
Απάντησα παραπάνω . Αυτά που είπα πιο πάνω αφορούν γενικά όλους τους ανθρωπους.η γνώμη μου είναι ότι το να έχει ειδικές ικανότητες κάποιος άνθρωπος δεν είναι και τόσο σημαντικό γιατί αυτές αφορούν κυρίως τον "δεύτερο" ουρανό. Από κει και πέρα πιστεύω ότι έρχεται σε επαφή με τα όντα που υπάρχουν σε αυτές τις διαστάσεις, τους αγγέλους , οπότε γίνεται εξ ορισμού χριστιανός.
Αν έχει κάποιες ικανότητες που του δίνουν υπεροχή πάνω σε άλλους ανθρωπους αλλά δεν έχει εισέλθει στην άλλη διάσταση σωστά τότε θα δημιουργεί προβλήματα και στον εαυτό του και στους άλλους. Το χάρισμά του δε θα τον ωφελήσει και δεν πρέπει να λέγεται χαρισματικός τότε.
Χαρισματικοί λεγονται όχι όσοι έχουν απλώς κάποιο χάρισμα (γιατί όλοι έχουμε κάποιο χάρισμα) αλλά όσοι κάνουν χρήση του για καλούς και γενικότερα επωφελείς σκοπούς. Γιαυτό και δεν ονομάζει όλους όσους έχουν τηλεπάθεια πχ ή άλλο χάρισμα η εκκλησία χαρισματικούς, αλλά μόνο όσους κάνουν επωφελή για το σύνολο χρήση του.
Όλα είναι τέλεια
Στο εδάφιο που ανέφερε ο Schwabe έλεγε για τον Ιησού ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ!
Η υπόθεση οτι ήταν παιδιά του Ιωσήφ από πρώτο γάμο είναι ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ και δεν αναφέρεται πουθενά στην Κ.Δ.
Το οτι μπορεί να ήταν εξαδέλφια, πάλι αποκλείεται. Για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή αναφέρει οτι ήταν ξάδερφός του, εδώ τα λέει τα εξαδέλφια του "αδέλφια"?
Εφαρμόζουν μερικοί πανάσχετοι την Αγία Γραφή και παραθέτουν εδάφια να μας αποστομώσουν υποτίθεται κι από την άλλη βγάζουν από το κεφάλι τους ό,τι τους κατέβει για να δικαιολογήσουν τα όσα τους έμαθαν παπαγαλία!
Ντροπή, ρε γαμώτο...