ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΗΜΑΤΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΟΙΗΜΑΤΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

indigo_boy62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
indigo_boyΜέλος
03/02/2003, 02:35:38
ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ?ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!
ΦΙΛΙΚΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ!

03/02/2003, 11:07:27
Λοιπόν indigo boy, είναι φοβερό!
Χθες βράδυ, έπεσα για ύπνο γύρω στις τρεις παρά, και πριν με πάρει ο ύπνος, σκεφτόμουν κι εγώ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! Χωρίς να έχω βέβαια διαβάσει το καινούργιο σου θέμα... Για την ακρίβεια, μου ερχόντουσαν φράσεις στο μυαλό μου, που κοινό στοιχείο μεταξύ τους είχαν τη ρίμα, και σκέφτηκα ότι πολλές φορές μέσα από αυτή την υποσυνείδητη ποίηση μπορεί να κρύβονται αποκαλήψεις του εσώτερου εαυτού. Μετά, είπα μέσα μου, "ενδιαφέρον να κάναμε ένα θέμα στα φόρουμ για ποίηση", και τώρα το βλέπω μπροστά μου!!!
τι να πω;

αυτή...που τα κατάφερε!

03/02/2003, 12:50:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ indigo_boy ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ (ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ) Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΕΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ.

ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

indigo_boyΜέλος
03/02/2003, 19:00:07
ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗΦΙΛΕ AVATARGR ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΦΙΛΙΚΑ

03/02/2003, 19:04:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ indigo_boy ΕΣΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ .....

ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ...

ΑΝΑΜΕΝΩ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

indigo_boyΜέλος
03/02/2003, 19:16:10
ΦΙΛΕ AVATARGR ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ,Η ΓΝΩΣΗ Η ΣΟΦΙΑ ΚΤΛ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ.ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ
ΦΙΛΙΚΑ

thothΙδρυτικό Μέλος
03/02/2003, 19:26:41
Time out please.

Το θέμα θέλει σκέψη. Ενημερώνω τον Admin και επανερχόμαστε.

Μέχρι τότε βγάλτε τα μπλοκάκια σας και πάρτε στιλό ή ξεσκονίστε τα ράφια σας και ξεθάψτε τις παλιές σας σημειώσεις.

Αφού "θέλει η νύφη και ο γαμπρός"
τύφλα να έχει και ο Admin.

Δεν κάνει ομοιοκαταληξία αλλά που θα πάει θα βελτιωθώ και θα επανέρθω δριμύτερος.

Εεε... ψψτττ.. ενημερώστε και τον "Πλάτωνα", γιατί δεν ήξερε ο κακόμοιρος τι ετοιμάζεται και δεν κρατήθηκε, έριξε ένα ωραίο ποιηματάκι σε άλλο topic.

Κρατηθείτε, καλλιτέχνες μέχρι να βρούμε την τεχνική λύση.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

03/02/2003, 20:53:06
Αρμενίζοντας στα φόρουμ
η ψυχή μου ανοίχτηκε
διάβασα το μήνυμά σου
και η έσχατη αλήθεια
μπρος μου ξετυλήχθηκε.

Αραγε ποιαν αμαρτία
να πληρώνω ο σοφός
έλεγα και περπατούσα
μες στο κρύο μοναχός...

Ωχ, μου ξέφυγε λίγο!

αυτή...που τα κατάφερε!

03/02/2003, 21:10:49
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ,

ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ....

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ,,,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

03/02/2003, 21:32:41
Αμαλία Αμαλιω....
να χαρείς τα μπλε σου μάτια,
φτιάξε μια φρουτοσαλάτα…
Φώναξε, thoth, Admin και ΑΤΜΑ,
Έχω να σου πω μαντάτα…

Καλά είναι τα όνειρα,
καλή και η μαγιονέζα,
Μα βρε παιδία... τα ποιηματάκια
Είναι για μικρά παιδάκια,
Για να τρώνε το φαΐ τους,
Και μην παίζουν το ……

Έχω ένα μαντολίνο,
Παίζει πάντα ένα ρυθμό,
Το μαχαίρι είναι στην πλάτη,
Μα αλλού βρέχει…όχι εδώ.

indigo_boyΜέλος
03/02/2003, 21:44:18
ΣΑΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ
ΣΑΝ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΛΑΛΙΑΣΕΣ
ΣΑΝ ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑ ΜΕ ΕΚΑΨΕΣ
ΣΑΝ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΣ ΜΕ ΕΛΟΥΣΕΣ
ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ?
ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΩ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑΛΛΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΣΟΥ
ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΗ ΣΟΥ ,ΣΤΗ ΓΛΥΚΗΤΙΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΣ ΣΟΥ
ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΓΚΙΞΩ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΤΗΝ ΡΟΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΟΥ
ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ!!!!!

03/02/2003, 23:50:15
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα της ποίησης!! Μπράβο indigo_boy, είναι πολύ καλή η ιδέα σου, και μάλιστα, όπως μάλλον θα ανακοινωθεί και στη συνέχεια (από τον Arzuna με τον οποίο συζητήσαμε για το θέμα), η ιδέα αυτή έρχεται και "δένει" με κάποια/ες άλλες που είχαμε σχετικά με την καλλιτεχνική-αισθητική δημιουργικότητα με Εσωτερική χροιά!

Πιστεύω ότι για την ώρα είναι προτιμότερο να δημοσιεύονται τα σχετικά μηνύματα σε αυτήν εδώ τη Συζήτηση και να μη δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό Forum (ή κάτι άλλο... για αρχή). Στη συνέχεια, και ανάλογα με τη συμμετοχή και άλλους παράγοντες που παίζουν ρόλο, το πιθανότερο να υπάρξει μία καλύτερη παρουσίαση!

Πάντως, θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τη σκοπιμότητα και τη βαρύτητα ενός τέτοιου "εγχειρήματος": είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η ποίηση (όχι σοβαροφανής - για την αποφυγή παρεξηγήσεων) και συγκεκριμένα η ποίηση που έχει βαθιά ανθρώπινες, εσωτερικές και μεταφυσικές προεκτάσεις.

Παρακαλώ λοιπόν, όσα Μέλη επιθυμούν να μοιραστούν ένα κομμάτι της ψυχής τους να το κάνουν ανεπιφύλακτα! Αν όμως δεν είναι έτσι (δηλαδή αν δεν πρόκειται για ψυχική κατάθεση) καλύτερα να περιμένουν μία άλλη στιγμή και, γιατί όχι, ας παρακολουθήσουν για αρχή, ας μάθουν και ας προετοιμαστούν

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

04/02/2003, 00:30:52
ΣΥΓΝΩΜΗ

αυτή...που τα κατάφερε!

04/02/2003, 01:17:24
Αγαπητή amalia, σε παρακαλώ να συγχωρήσεις εμένα!

Μάλλον κάποιο λάθος έκανα στη διατύπωση και δεν έγινα κατανοητός...
Δεν εννοούσα ότι κάποιος από τους αξιόλογους συζητητές αυτού του Θέματος παρενέβει κάποιο όριο, ούτε φυσικά αναφερόμουν σε κάποιον ή κάποιους συγκεκριμένα. Απλά προσπαθώ να προλάβω καταστάσεις, γιατί πραγματικά για μένα η Δημιουργική Έκφραση είναι Σοβαρότατο Θέμα και δεν θα ήθελα να δω την καλοπροαίρετη διάθεση κάποιων ανθρώπων που θα μας δωρίσουν αυτή την ειλικρινή ματιά προς το Ανέκφραστο (μέσα τους ή έξω - δεν έχει καμία σημασία) να "χαντακώνεται" από την διάθεση ελαφρότητας, χλευασμού ή απλώς "περάσματος της ώρας".

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν έχει συμβεί σε αυτή τη συζήτηση και πολύ περισσότερο από εσένα...

Θα σε παραπέμψω σε μία συζήτηση (την οποία συμμετέχεις και την οποία ξέρεις πολύ καλά - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr) όπου η ίδια αναφέρεσαι για το χιούμορ και θα ήθελα να σου πω ότι προσωπικά είμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ "ΟΠΑΔΟΣ" του Χιούμορ και του Αυτοσαρκασμού που αναφέρεις και η ίδια και θεωρώ πως είναι μία πραγματική κατάκτηση του Ανθρώπου που τον φέρνει πιο κοντά στην Αλήθεια (όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό).

Και σαφώς το καλό χιούμορ αποτελεί "Κατάθεση Ψυχής", άλλωστε μην ξεχνάμε πως χρησιμοποιείται στην Διαδικασία της Εσωτερικής Μαθητείας!

Υπόσχομαι να μην παρέμβω ξανά στη Συζήτηση αυτή εκτός και αν υπάρξει απόλυτη ανάγκη και εκτός εάν έχω... κάποιο ποίημα να συνεισφέρω!

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

04/02/2003, 01:28:06
[Παρακαλώ λοιπόν, όσα Μέλη επιθυμούν να μοιραστούν ένα κομμάτι της ψυχής τους να το κάνουν ανεπιφύλακτα! ]
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ADMIN,
'Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ' ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ!...
Η ΑΤΜΑ ΕΓΙΝΕ Η 'ΘΥΣΙΑ' ΣΤΟ ΦΩΣ....

'manava seva, madhava seva'

indigo_boyΜέλος
04/02/2003, 15:20:38
ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΠΩΣ ΕΦΥΓΕΣ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕ
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΝΟΗ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΖΩΗΣ ΜΟΝΑΧΑ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΑΝΙΕΜΑΙ ΣΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΖΩΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ
ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

T-SEEKERΜέλος
04/02/2003, 20:54:33

Τρομερή ιδέα ! κάπου πρέπει να την ανοίγουμε την ψυχή μας αφού η κοινωνία προσπαθεί να μας την κλείσει...

Νιώθω τον αέρα να μου ψυθιρίζει στο αυτί μου και νιώθω τόσο ζωντανός
γέρνω το κεγφάλι μου προς το ουρανό και περιμένω αυτήν την στάλα που θα με ξεδιψάσει
ίσως τα σύνεφα να μου αποκαλύψουν το μυστικό που περίμένω τόσο
ίσως κάποια αύρα με διαφωτίσει
ίσως το αύριο ντυμενο με το χθες μου δείξει το δρόμο
ίσως πρέπει να σπάσω το ρολόι μου
και αφού κοιτάξω κατάματα τις αλυσίδες μου...
να χαμογελάσω και να τις λιώσω !

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

indigo_boyΜέλος
05/02/2003, 16:02:43
ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΑΓΕΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ Η ΓΗ ΤΟΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΛΟ ΑΕΡΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ Η ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΑΝ Η ΜΑΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ?

ΑΝ ΤΑ FORUMS TOU ESOTERICA.GR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ

06/02/2003, 00:21:13
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ -ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Essay: The concept of ‘mustard’ in contemporary language and life

Chapter 1
The origins of ‘mustard culture’ and its reflection in the contemporary era
The concept of ‘mustard’ has entered our life and language intensively. As the famous philosopher from Mustarddam (AMSTERDAM) puts it: “Today there are only a few men that they fail to acquire a Mustard (MSC - MASTER) in Philosophy or Science, while the public opinion for the unfortunate minority is that they are ‘mustards’”(BASTARDS).
The origins of the concept ‘Mustard’ can be found in the traditions, myths and religious rituals of primitive tribes in the Amazonian woods, that believed on the divine hypostasis of the ‘Mustard Blustard’, (MASTER BLASTER) a local god, that myth and tradition wants him to be the descendant of the mythical –and now disappeared– specie of crocodilian reptiles, the ‘Mustardgator’(ALIGATOR). The ritual that even today accompanies the worship of the god Mustardgator (MASTURBATOR) is known with the name ‘mustardbation’ (MASTURBATION), while the sacramentalists that accomplish the ritual, are called ‘mustardbators’ (MASTURBATORS). The leading master of the ritual is the representative of the god and is therefore referred as the ‘Mustard of the Universe’ (MASTER OF THE UNIVERSE), showing thereby the width of the religion that encompasses the universe. The sacramentalists are required to whisper during the ritual the pray to the god; the sacred symbol of obeisance ‘Yes, Mustard!’(YES, MASTER)
Theoreticians have related this ritual to the contemporary observed practice of ‘mustardphilia’(MASTOPHILIA, A TECHNICAL TERM), according to which the ‘mustardos’(BASTARDOS, THE BASTARDS IN SPANISH), or ‘mustardophiles’ get together in sometimes mustardly ways, and by the use of special mechanical devices, named ‘View-Mustards’ (VIEW MASTER), they study and discuss in front of a ‘mystic’ –elsewhere referred as ‘mustardic’– diagram, or map, the ‘Mustard-plan’ (MASTER-PLAN). There is reliable evidence to support the fact that the outcry of the mustardos in this contemporary practice has an affinity to the aforementioned invocation of the primitive Mustardgators, and hence to build the hypothesis that the mustardos are the remote descendants of the Mustardgators. Indeed, the outcry of the formers, ‘Mustard – Blustard!’, seems to have an evident similarity with the outcry ‘Mustard of the Universe’, especially in the common –from both outcries– use of the phoneme ‘Mustard’.

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

06/02/2003, 14:53:56
Καλπάζω για να φτάσω στο φεγγάρι,
και το άλογό μου είν άσπρο με φτερά
η αγάπη που θα βρω, μαργαριτάρι
στο κύμα θα τη ρίξω
να φωτιστεί η βραδυά.

Το φως φωνάζει νά'ρθει στο σκοτάδι
κι εγώ στο άλογό μου προσπαθώ,
ψάχνω ακόμα το χαμένο μου πετράδι
τη νύχτα να κάνω μέρα
το δρόμο μου να βρώ.