- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 8 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ιαπετός :
Οι βρισιές, είναι μέσ' στο λεξιλόγιο του καθενός.!.!.
Και πολλών εκ των συνομιλητών σου ίσως ,
αλλά, μια ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση δεν μπορεί να γίνετε με χρήση του λεξιλογίου που χρησιμοποιεί ο καθένας μας
σε ιδιωτικές του συνομιλίες .
Δε νομίζω οτι πρέπει να μπω στη διαδικασία να το εξηγήσω περαιτέρω αυτο.
quote:
Ιαπετός :
Δεν είστε λίγο υπερβολικοί όταν λέτε για χρονική απενεργοποίηση του λογαριασμού μου;
Γιατί; Eπειδή εκφράστηκα λίγο αρνητικά;
είπαμε , έδειξες να κατάλαβες το λάθος σου ... κι αυτο ειναι υπερ σου
γιατι πας να το χαλάσεις τωρα ?
quote:
Ιαπετός :
έχετε κάπως "συντηρητική" πολιτική στο εν λόγω forum (μου θυμίζετε κάποια χριστιανικά forums...
ΜΕΣΑΙΩΝΑ και πίσω !
δεν βλέπεις τι σχεδιάζουν παραπάνω macedon και Craven ?
![]()
Νομίζω οτι πρέπει να το τελειώσουμε καπου εδώ ,
και να παμε να παρακολουθήσουμε τον εξαγνισμό του ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ![]()

quote:quote:
Ιαπετός :
Οι βρισιές, είναι μέσ' στο λεξιλόγιο του καθενός.!.!.
Και πολλών εκ των συνομιλητών σου ίσως ,
αλλά, μια ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση δεν μπορεί να γίνετε με χρήση του λεξιλογίου που χρησιμοποιεί ο καθένας μας
σε ιδιωτικές του συνομιλίες .
Δε νομίζω οτι πρέπει να μπω στη διαδικασία να το εξηγήσω περαιτέρω αυτο.
quote:
Ιαπετός :
Δεν είστε λίγο υπερβολικοί όταν λέτε για χρονική απενεργοποίηση του λογαριασμού μου;
Γιατί; Eπειδή εκφράστηκα λίγο αρνητικά;
είπαμε , έδειξες να κατάλαβες το λάθος σου ... κι αυτο ειναι υπερ σου
γιατι πας να το χαλάσεις τωρα ?quote:
Ιαπετός :
έχετε κάπως "συντηρητική" πολιτική στο εν λόγω forum (μου θυμίζετε κάποια χριστιανικά forums...
ΜΕΣΑΙΩΝΑ και πίσω !
δεν βλέπεις τι σχεδιάζουν παραπάνω macedon και Craven ?
Νομίζω οτι πρέπει να το τελειώσουμε καπου εδώ ,
και να παμε να παρακολουθήσουμε τον εξαγνισμό του ΝΙΚΟΜΑΧΟΥnot asked to learn how deep the secrets ... there are no
Καλα OK εντάξει το κατάλαβα..
Υ.Γ.Δοκίμασε να κάνεις την ψηφιακή σου υπογραφή με "Comic Sans MS" θα φαίνεται πιό τζάμι!
All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
ευχαριστώ πάντως ![]()

quote:
Δε φαντάζεσαι τι έχει γραφτεί στις τόσες σελίδες. Μέχρι και το ότι το Ισραήλ θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Το θέμα έχει ξεφύγει προ καιρού. Αυτό που λέμε πλέον είναι ας κρατήσουν επιτέλους όλοι ένα μικρό καλάθι με τις προφητείες!
Edited by - IndustrialAngel on 22/08/2012 00:23:16
Ιndustrial θα σου ζητούσα μερικά παραπανίσια παραδείγματα, σα μικρή σούμα που λέμε, αλλά το έκανε παρακάτω ο Craven. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει "μπερδεγουει" η κατάσταση. Τώρα το μπλέξιμο και της μελλοντικής πολιτικής κρατών, στην εξίσωση δε νομίζω να βοηθάει...
quote:
Ουουουουυυυ...Αθεε!
macedon
μη φωνάζεις , σκιάχτηκα παναθεμασε!!!
Από το ποστ του Craven θα κρατήσω περισσότερο αυτό, συμφωνώ διότι είναι λογικό:
quote:
Δυστυχώς στατιστικά πόλεμοι πάντα θα γίνονται το βλέπουμε και γύρω μας και πιθανόν στο μέλλον να μπλεχτούμε σε κάποιον ο οποίος να είναι με γείτονες μας (πχ τους Τούρκους). Ένα στατιστικό γεγονός όμως να χρησιμοποιείται από μια θρησκεία, μερικά γερόντια και μερικά πρόβατα δίνοντας μάλιστα με περίσσιο θράσος και ημερομηνίες και αναλύσεις και περιγραφές είναι αν μη τι άλλο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά αποδεικνύονται μια σκέτη πατάτα και τότε αντί να ζητήσουν συγνώμη βγαίνουν με νέες αναλύσεις, νέες περιγραφές και νέες ημερομηνίες και με πάντα το ίδιο επιθετικό στυλάκι και χαζοατάκες.
Κανείς δε θέλει πολέμους. Λογικός άνθρωπος τουλάχιστον. Πολεμοχαρείς άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν. Αλλά οφείλουμε να γιατρεύουμε τέτοιους ανθρώπους, ή ακόμη τακτικές που οδηγούν σε τέτοια μονοπάτια. Αποτελεί κακή ασθένεια της ανθρωπότητας. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί, κατά τη γνώμη μου...
Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων πλέον περνάει δύσκολες στιγμές. Τα βλέπουμε.
Κι εγώ τα ίδια, δε με βγάζω απ'εξω. Έχει πολύ φοβηθεί. Πόσοι μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό? Όταν κάποιος είναι απίστευτα στρεσαρισμένος, και φοβισμένος μπορεί να κάνει χρήση της λογικής? Να αξιολογήσει τη κατάσταση του, να ισορροπήσει και να αντιμετωπίσει τα δύσκολα? Νομίζω πως οι περισσότεροι δε μπορούν να το κάνουν εύκολα. Το παρατηρώ σε διάφορους ανθρώπους αυτό. Στρέφονται να αντιμεωπίσουν το φόβο, την αβεβαιότητα (ένστικτο βλέπετε είναι αυτό) με οποιο τρόπο, πατέντα, μέθοδο είναι πρόχειρη... Η αρπακόλλα είναι πολύ αγαπητή μέθοδος, ευρύτατα διαδεδομένη. Εντάξει δεν είναι σωστό αλλά δυστυχώς αυτό παρατηρώ!
Ίσως μερικοί άλλοι να καταλαβαίνουν τις προφητείες, σα τις μετεωρολογικές προβλέψεις, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και αυτή η μερίδα. -ίσως το έχετε πει σε άλλα ποστ πάλι αυτό, δε ξέρω-
Αλήθεια... ένα μετεωρολόγο που δε το ...πέτυχε (και μη μου πείτε ότι δεν έχετε τσαντιστεί από τέτοια συμβάντα) τι τον κάνουμε ? Το πολύ πολύ, ρίχνουμε κανα μπινελικάκι και ξεδίνουμε!
many questions, tiring answers
quote:quote:
Δε φαντάζεσαι τι έχει γραφτεί στις τόσες σελίδες. Μέχρι και το ότι το Ισραήλ θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Το θέμα έχει ξεφύγει προ καιρού. Αυτό που λέμε πλέον είναι ας κρατήσουν επιτέλους όλοι ένα μικρό καλάθι με τις προφητείες!
Edited by - IndustrialAngel on 22/08/2012 00:23:16
Ιndustrial θα σου ζητούσα μερικά παραπανίσια παραδείγματα, σα μικρή σούμα που λέμε, αλλά το έκανε παρακάτω ο Craven. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει "μπερδεγουει" η κατάσταση. Τώρα το μπλέξιμο και της μελλοντικής πολιτικής κρατών, στην εξίσωση δε νομίζω να βοηθάει...quote:
Ουουουουυυυ...Αθεε!
macedon
μη φωνάζεις , σκιάχτηκα παναθεμασε!!!
Από το ποστ του Craven θα κρατήσω περισσότερο αυτό, συμφωνώ διότι είναι λογικό:
quote:
Δυστυχώς στατιστικά πόλεμοι πάντα θα γίνονται το βλέπουμε και γύρω μας και πιθανόν στο μέλλον να μπλεχτούμε σε κάποιον ο οποίος να είναι με γείτονες μας (πχ τους Τούρκους). Ένα στατιστικό γεγονός όμως να χρησιμοποιείται από μια θρησκεία, μερικά γερόντια και μερικά πρόβατα δίνοντας μάλιστα με περίσσιο θράσος και ημερομηνίες και αναλύσεις και περιγραφές είναι αν μη τι άλλο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά αποδεικνύονται μια σκέτη πατάτα και τότε αντί να ζητήσουν συγνώμη βγαίνουν με νέες αναλύσεις, νέες περιγραφές και νέες ημερομηνίες και με πάντα το ίδιο επιθετικό στυλάκι και χαζοατάκες.
Κανείς δε θέλει πολέμους. Λογικός άνθρωπος τουλάχιστον. Πολεμοχαρείς άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν. Αλλά οφείλουμε να γιατρεύουμε τέτοιους ανθρώπους, ή ακόμη τακτικές που οδηγούν σε τέτοια μονοπάτια. Αποτελεί κακή ασθένεια της ανθρωπότητας. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί, κατά τη γνώμη μου...
Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων πλέον περνάει δύσκολες στιγμές. Τα βλέπουμε.
Κι εγώ τα ίδια, δε με βγάζω απ'εξω. Έχει πολύ φοβηθεί. Πόσοι μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό? Όταν κάποιος είναι απίστευτα στρεσαρισμένος, και φοβισμένος μπορεί να κάνει χρήση της λογικής? Να αξιολογήσει τη κατάσταση του, να ισορροπήσει και να αντιμετωπίσει τα δύσκολα? Νομίζω πως οι περισσότεροι δε μπορούν να το κάνουν εύκολα. Το παρατηρώ σε διάφορους ανθρώπους αυτό. Στρέφονται να αντιμεωπίσουν το φόβο, την αβεβαιότητα (ένστικτο βλέπετε είναι αυτό) με οποιο τρόπο, πατέντα, μέθοδο είναι πρόχειρη... Η αρπακόλλα είναι πολύ αγαπητή μέθοδος, ευρύτατα διαδεδομένη. Εντάξει δεν είναι σωστό αλλά δυστυχώς αυτό παρατηρώ! edit να συμπληρώσω: Άραγε το καταλαβαίνουν κάποιοι ότι με αρπακόλλα δε γίνεται δουλειά? Μα φόβο στο φόβο, μόνο καταστροφικά αποτελέσματα έχεις???
Ίσως μερικοί άλλοι να καταλαβαίνουν τις προφητείες, σα τις μετεωρολογικές προβλέψεις, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και αυτή η μερίδα. -ίσως το έχετε πει σε άλλα ποστ πάλι αυτό, δε ξέρω-
Αλήθεια... ένα μετεωρολόγο που δε το ...πέτυχε (και μη μου πείτε ότι δεν έχετε τσαντιστεί από τέτοια συμβάντα) τι τον κάνουμε ? Το πολύ πολύ, ρίχνουμε κανα μπινελικάκι και ξεδίνουμε!
quote:
Ιndustrial θα σου ζητούσα μερικά παραπανίσια παραδείγματα, σα μικρή σούμα που λέμε, αλλά το έκανε παρακάτω ο Craven. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει "μπερδεγουει" η κατάσταση. Τώρα το μπλέξιμο και της μελλοντικής πολιτικής κρατών, στην εξίσωση δε νομίζω να βοηθάει...
Ναι και ΜΠΡΑΒΟ στον Craven για τον κόπου που έκανε να ψάξει μερικά από τα παλιά ποστ. Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο επιχείρημα από το να ανατρέξει κάποιος στο thread και να συγκρίνει τον αριθμό των ψευδοπροφητειών με τον αριθμό των έγκυρων προβλέψεων.
Τι σχέση έχει βρέ αθεόφοβε,το Πιστεύω σας,με αυτο που έγραψα εγώ?
Αφου σε αυτο υποκλίνεσθε όλοι!!
Το δικό μου εννοώ!!![]()
![]()
![]()
ΔΝΤ δεν ψηφίσατε?
Ορθοδοξία και ψωμοτύρι δεν θέλατε?
Εξαγνισθείτε τώρα,μέσω των Αγίων ΣΚΒ.
[Σαμαρα,Κουβελη,Βενιζελου]
Εχω κι άλλο.
Πιστεύω είς μίαν Σαύραν,πατέρα παντοκράτορα,κατασκευαστή Σελήνης και Γης,ορατής και αόρατης.
Και εις ένα σαυρο-μωρό,υιόν του Σαύρα του Μεγάλου,τον μονογενή,τον δια τους ανθρώπους εξαπατήσαντα τους βοσκούς της Ιουδαίας,μασκαρευθέντα και την φολίδαν εξαφανίσαντα,προς χάριν υμών.
Και ταξιδεύσαντα στη Ρηγίλλης[τωρα Συγγρού],κατά τας γραφάς.
Και ανελθόντα στην αθέατη πλευρά της Σελήνης και καθήμενος εκ δεξιών της Μεγάλης Σαύρας.
Και στην αγίαν Ιουδαϊκήν βλακείαν,την οποίαν υμείς σήμερον υπηρετείτε,καγχάζοντας την υποβοοειδήν καθολικήν και ρωμαϊκήν σύναξιν.
Ομολογώ άφεριμ,ο καϋμένος!
Προσδοκώ απαλλαγήν και απεξάρτησν,αλλά επι ματαίω.
Και "ψήσιμο" του μέλλοντος.
Αμήν-Αμήν και ΤρίςΑμήν!!!
Αυτο είναι εντελώς δικό μου και καμμίαν πρόθεσην δεν έχει να θίξει,τυχόν Ιερά Κείμενα της Ελληνορθοδόξου ημών θρησκείας,την οποίαν υπερμέτρως σέβομαι,αλλά δεν ασπάζομαι.
Είναι απλά ένας...
Υμνος εις την Ηλιθιότητα!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
παμε να παρακολουθήσουμε τον εξαγνισμό του ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ
Στην πυρά, στην πυρά με τις ξενέρωτες.

macedon
Μήπως είσαι πράκτορας του Ιερού Αρχοντα Του Φωτός Ζεύ?
Για αυτο κυνηγάς τα δυστυχισμένα χριστιανόπουλα?
Τα καϋμένα ονειρεύονται πολέμους και δόξες!
Αλλωστε έτσι δεν έγινε γνωστή η Δρακονιανή θρησκεία τους?
Δια πυρός και Σιδήρου!!!
Για αυτο θέλουν να με ψήσουν!
Για προθέρμανση!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΘΑ ΡΙΦΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ · ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ...παρέα με τον Βελζεβούλ

Οι υπόλοιποι... (δια να ανοιχθούν οι οφθαλμοί σας) όσοι πιστοί προσέλθετε: http://www.orthodoxhpisth.eu/index.php
Edited by - ΚΑΠΕΤΑΝ_ΦΕΥΓΑΣ on 23/08/2012 21:20:43
Το σκεπτικό, όμως, του παρόντος θέματος δεν είναι η εξέταση των (όποιων) θρησκευτικών πεποιθήσεων του κάθε μέλους, οπότε ας αφήσουμε κατά μέρος την Κόλαση, τους Βελζεβούληδες, τους Αγγέλους κ.λπ...

In anticipation of my resurrection...
ΘΑΥΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ META AΠΟ ΕΠΙΚΛΗΣΗ
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=t74jR5RL4WA
Φοβερη αποδειξη...
Edited by - Ippotis2012 on 23/08/2012 20:58:45
quote:
ΘΑ ΡΙΧΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ · ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Η φωτογραφία είναι από κάποιον αυτόπτη μάρτυρα;
Ippotis2012
quote:
Λεω να πεσω για ενα με δυο post στο επιπεδο των αθεων-12θεων και οτι αλλο συνεπαγεται.
Δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω αλλά από το πνευματικό επίπεδο που βρίσκεσαι είναι αδύνατον να πέσεις οπουδήποτε.
Γιατί δεν δοκιμάζεις να ανέβεις δυο-τρία επίπεδα ώστε να βρεθείς στο ισόγειο;

macedon
ΘΑΥΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ META AΠΟ ΕΠΙΚΛΗΣΗ
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=t74jR5RL4WA
Ευχομαι υγεια σε ολους.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
Στις 24 Αυγούστου, ημέρα του μαρτυρικού θανάτου του. τιμάται η μνήμη του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Άνθρωποι του Κουρτ Πασά του Βερατίου τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο χωριό Μουγιαλί της Βορείου Ηπείρου και εκεί στις 24 Αυγούστου 1779, χωρίς να δικαστεί τον απαγχόνισαν.
Έπειτα οι δήμιοι πήραν το λείψανό του, του έδεσαν μια μεγάλη πέτρα στο λαιμό και το έριξαν στον ποταμό Άψο, για να μην το βρουν οι χριστιανοί.
Όμως μετά από τρεις μέρες βρήκε το λείψανό του ένας ευσεβής ιερομόναχος, ο Μάρκος, και το έθαψε στο χωριό Κολικόντασι Μπερατίου μετά από νεκρώσιμη ακολουθία σε μια εκκλησία αφιερωμένη στη Θεοτόκο.
Με δόλο οδήγησαν τον Πατροκοσμά στο μαρτύριο. Σαν δεύτερος Ιούδας ο Κουρτ Πασάς δέχτηκε να θανατώσει τον Άγιο για 20000 γρόσια από τους Εβραίους, που τους ενοχλούσε με τα διδάγματα και την παρουσία του.
Ο Πατροκοσμάς γεννήθηκε το 1714 στο χωριό Μεγάλο Δέντρο της Τριχωνίδας της Αιτωλίας.
Το κοσμικό του όνομα ήταν Κώστας Ανυφαντής ή Δημητρίου ή Εσωχωρίτης, γιος του υφαντή Νικολάου από το Απόκουρο της Αιτωλίας.
Το 1759 πηγαίνει στο Άγιον Όρος και συμπληρώνει την εγκύκλιο μόρφωσή του στην Αθωνιάδα Σχολή.
Εκάρη μοναχός στην Μονή Φιλοθέου, χειροτονήθηκε διάκονος και έπειτα πρεσβύτερος και έλαβε το όνομα Κοσμάς.
Με την ζωή και την δράση του ετοίμασε την Επανάσταση για το «ποθούμενον» – όπως έλεγε παραβολικά – και την δημιουργία της Νέας Ελλάδας.
Σε μια δύσκολη περίοδο για το Γένος εμφανίζεται πρωτοπόρος στον ορίζοντα των κοινωνικών αναγεννητών του ελληνισμού.
Αυτός ο Εθνεγέρτης καλόγηρος, αυτή η αδάμαστη ψυχή, γύρισε όλη τη σκλαβωμένη Ελλάδα και κυρίως την Ήπειρο και απέτρεψε τον εξισλαμισμό. Ήταν αυτός ο θεματοφύλακας της γλώσσας μας.
Ο Μεγάλος Διδάχος του Δούλου Γένους και Πρωτοπόρος Αναγεννητής.
Ο Πατρο-Κοσμάς πίστευε πως η παιδεία ήταν η μόνη και ικανή να αφυπνίσει το Γένος. Έκτιζε συνεχώς σχολεία και κήρυττε:
«Να σπουδάζετε τα παιδιά σας να μαθαίνουν Ελληνικά, διότι και η Εκκλησία μας είναι εις την Ελληνικήν και το Γένος μας είναι Ελληνικόν».
Γενικά το κήρυγμά του ήταν ένα κήρυγμα αγάπης, ανθρωπιάς, δικαιοσύνης και ομόνοιας.
Γνήσια και υψηλή ήταν η αποστολή του : Ελευθερία του πνεύματος από τα δεσμά της αμάθειας και ελευθερία από τα δεσμά της τυραννίας.
Έπεσε για την θρησκεία και την Πατρίδα.
Θυσιάστηκε για την ηθική ανύψωση του λαού και την αναγέννησή του.
Του Νίκου Ι. Κωστάρα
Πηγή : fonipeiraioton.blogspot
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fsr7BVG_d5k
Μπορεί να μην έχεις ιδέα από ιστορία, να μην γνωρίζεις ούτε το βιογραφικό των "αγίων" σου, αλλά έχεις πλάκα ![]()
Θα σου γράψω μερικά πράγματα για να μαθαίνεις ![]()
quote:
Άνθρωποι του Κουρτ Πασά του Βερατίου τον συνέλαβαν (...)
Ανοησίες! Ήταν άνθρωποι του φοροεισπράχτορα του Σουλτάνου που ενήργησαν χωρίς καν εντολή του Κουρτ Πασά (ο οποίος τον είχε σώσει ήδη μια φορά). ((Π. Αραβαντινός, "Χρονογραφία της Ηπείρου", 1854, τ. Α΄, σελ. 268)
Τόσο μάλιστα θύμωσε ο Κουρτ Πασάς που ζήτησε να συλληφθεί ο φοροεισπράκτορας ο οποίος φυγαδεύτηκε κρυφά με τη βοήθεια των προυχόντων του Βερατίου. (Κ. Σάθας, "Νεοελληνική Φιλολογία, 1866, σελ. 491)
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός έχαιρε τόσο μεγάλης εκτίμησης ανάμεσα στους Οθωμανούς, που ο έτερος πασάς, ο Αλή Πασάς έχτισε αργότερα ένα ολόκληρο μοναστήρι πληρωμένο από την τσέπη του για να τιμήσει αυτόν τον πιστό τουρκοϋπάλληλο.
quote:
Έκτιζε συνεχώς σχολεία
Ανοησίες! Δεν υπάρχει καμία αναφορά γι' αυτό. Η μόνη πηγή που έχουμε για το ... εργολαβικό έργο του τουρκοϋπάλληλου είναι ένα γράμμα που έστειλε ο ίδιος στον αδελφό του.
Αλλά ... όταν λές "έκτιζε", τι εννοείς; "Η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί το πηλοφόρι το μυστρί;" Πώς ακριβώς τα έκτιζε δηλαδή;
quote:
Γνήσια και υψηλή ήταν η αποστολή του : (...)ελευθερία από τα δεσμά της τυραννίας.
Ναι, όντως: Αγαπούσε τόσο πολύ την πατρίδα του που έλεγε:
"Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα" (Διδαχή Α΄)
Ήθελε τόσο πολύ να ελευθερωθεί το έθνος από την τυραννία που έλεγε πως η οθωμανική δουλεία ήταν θεόσταλτη!
"Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς (το βασίλειο) και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον" (Διδαχή Γ΄)
Η μόνη διαφορά του Κοσμά από τους υπόλοιπους τουρκοϋπάλληλους ήταν πως οι άλλοι πληρώνονταν. Αυτός προπαγάνδιζε την "θεόσταλτη" οθωμανική δουλεία από ιδεολογία!
quote:
Έπεσε για την θρησκεία και την Πατρίδα.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο! Έπεσε για τα οικονομικά συμφέροντα μιας ομάδας Εβραίων εμπόρων του Βερατίου. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι και τόσο ηρωικό αλλά (δυστυχώς για σένα) είναι η αλήθεια.
quote:
Θυσιάστηκε για την ηθική ανύψωση του λαού και την αναγέννησή του.
Ειδικά αυτό... καμία σχέση με την πραγματικότητα!
quote:
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Διαθέσιμες επίσης στο βιβλίο "Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και οι εφτά νάνοι".

macedon
Καλά macedon είσαι ακούραστος υπηρέτης της αλήθειας.
Αν η αλήθεια ήταν θρησκεία,δεν θα γέμιζε ούτε...ναϊδιο!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.