- ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Την είχα ακούσει και παλαιότερα αλλά είχα ξεχάσει οτι συνδεόταν αυτή η θεωρία με τους Ανουνάκι.
Αν δε σου είναι κόπος γράψε κι άλλα απο Σίτσιν.
Avallon, έχω κάτι να παρατηρήσω...
Γιατί απαραιτήτως θα πρέπει να είναι απο βιβλία οι Παράλογες θεωρίες??
Πριν γίνουν βιβλία ήτανε σκέψεις που αποτυπώθηκαν σε χαρτί....
Είναι βιβλία αλλά ουσιαστικά είναι σκέψεις τις οποίες πολλοί μπορούν να μεταφέρουν σε χαρτί και να τις κάνουν βιβλίο...
Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ελευθερία απόψεων?
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 07/07/2003 04:34:04
το τοπικ που αναφερει ο φιλος Rock Boy
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1667
Γρηγορη, φιλε μου ,
καποιες παραπομπες
για Σιτσιν/Αννουνακι..
στο τοπικ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1595

Let there be Light!
quote:
"Η ΑΤΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΣΣΑ!"
Eνδιαφέρουσα θεωρία αλλά δεν την είχα ξανακούσει (έχω χάσει φαίνεται επεισόδια)...
πέραν τούτου μιας και το θέμα είναι σοβαρό έχεις να καταθέσεις μια δική σου θεωρία (ούτως ή άλλως το θέμα μας είναι η προσωπική μας θεωρία και όχι η θεωρία των άλλων...)
Εις αναμονήν λοιπόν...
Φίλε Κώστα... ενδιαφέρουσα άποψη περί Ατλαντίδας... τη μελετώ και επανέρχομαι για debate
όσο για τη φώτο που καταρρίπτει τη θεωρία μου για ξαναπροσπάθησε...

quote:
όσο για τη φώτο που καταρρίπτει τη θεωρία μου για ξαναπροσπάθησε...
Αστειευόμουν βέβαια
Με ένα κωμικό σκίτσο δεν μπορεί κανείς να στηρίξει μια θεωρεία.
Συμφωνώ ότι η θεωρεία της εξέλιξης απ' τον πίθηκο δεν στέκει, έχει άλλωστε καταρριφθεί από νεώτερες έρευνες.
Εγώ από την αρχή του τόπικ φωνάζω ότι πρέπει να λέμε μόνο ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. H δικές μου για παράδειγμα αυτούσιες δεν υπάρχουν πουθενά σε κανένα βιβλίο, όμως ψήγματά τους υπάρχουν σε αρκετά βιβλία από τα οποία και έχω κάνει αυτό το κολλάζ κάτι σαν παζλ δηλαδή που συμπληρώθηκε μετά από μελέτη πολλών βιβλίων.

quote:πέραν τούτου μιας και το θέμα είναι σοβαρό έχεις να καταθέσεις μια δική σου θεωρία (ούτως ή άλλως το θέμα μας είναι η προσωπική μας θεωρία και όχι η θεωρία των άλλων...)
Εις αναμονήν λοιπόν...
καλημερα..
δε νομιζω να συνεχισω στο τοοοσο σοβαρο θεμα /
η δονιτικη του απεναντι "λογου" βλεπεις,
καποια φορα υποδεικνυει τη σιωπη.
φως!

Let there be Light!
Σα σοβαρή μάγισσα... οφείλεις να επισκεφτείς το θέμα του wicca μιας που η δονητική του θέματος είναι στα μέτρα σου και το ύφος σου ταιριάζει καλύτερα...

Τι στο καλό πάθατε(με) όλοι σας(μας)?
Είναι σε καμμιά περίεργη φάση η Σελήνη ή καμία σύνοδος πλανητών μας έχει ταράξει τα νερά;
ΧαΛΛΛαρά βρε παιδιά! Απολαύστε το Καλοκαιράκι που μας προσφέρει η μάνα Φύση!
Άντε γιατί Α!...![]()

Ηρθες να μας δροσίσεις με τους χυμούς σου?
Θεωρία περί ανανά δεν έχω... μόνο δεκάδες αγαπημένες συνταγές...
Κάτσε καλά μη σε πάρει και σένα ο αποχυμωτής...
Εχω μιαν άλλη θεωρία .... το μαγνητικό πεδίο φταίει για όλα αυτά...![]()

Φίλε reptile-Σαλονικιέ (κι εγώ θεσσαλονικη μένω),
Πράγματι ο Σίτσιν είναι πολύ ενδιαφέρον ερευνητής.
Αν θέλεις σου προτείνω (για όλους ισχύει αυτό βέβαια) τα τρία βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά.
12ος Πλανήτης (Εκδόσεις Αρχέτυπο)
Σκάλα προς τον Ουρανό (Αρχέτυπο)
Το χαμένο βιβλίο του ΕΝΚΙ (Εκδόσεις Έσοπτρον)
Τα δύο πρώτα είναι εκπληκτικά (αλλά θέλει και πολύ ψάξιμο βέβαια) και φαίνεται ο Σίτσιν να στηρίζει καλά τις θεωρίες του.
Το Χαμένο βιβλίο του ΕΝΚΙ πρέπει να το διαβάσεις τελευταίο γιατί είναι πολύ "δύσκολο". Εαν δεν διαβάσεις καλά τα δύο πρώτα μην κάνεις τον κόπο να πάρεις το τρίτο......δεν θα καταλάβεις τίποτα και θα νιώθεις ότι πέταξες τα λεφτά σου.......
χεχεχεχεχ
.......καλή μέρα να έχετε............
Γιατί χολοσκάς και βγάζεις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ για το αιθέριο Ατμούλι και παίρνεις την ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ?
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 08/07/2003 03:06:37
Αλλά γιατί τότε το όμορφο αυτό θέμα κολλάει;
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ Avallon ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ?
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΜΑΣΗΣΕΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ?
Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ?
(ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ)
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.
ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ?
ΓΕΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ
Ο Πλούταρχος είχε γράψει ότι η αλήθεια ήταν ένας μεγάλος καθρέπτης στον ουρανό που κάποια στιγμή έσπασε σε χιλιάδες κομμάτια όταν έπεσε στη γη. Πότε πότε εντελώς τυχαία ένας άνθρωπος βρίσκει κάποιο από αυτά τα κομμάτια και μαγεμένος από το είδωλό του που βλέπει πάνω στο μικρό αυτό κομμάτι καθρέπτη νομίζει ότι βρήκε την αλήθεια...
Η αλήθεια όμως δεν είναι παρά το σύνολο του καθρέπτη αυτού, δεν είναι παρά ένα παζλ τα κομμάτια του οποίου προσπαθούμε να ταιριάξουμε ώστε να δούμε την εικόνα... Πόσες φορές διαβάζοντας πολλά βιβλία γύρω από ένα θέμα μπερδευόμαστε? και πάνω που νομίζουμε ότι όσο διαβάζουμε τόσο μπερδευόμαστε, ακούμε κάτι, βλέπουμε κάτι άλλο ή διαβάζουμε ένα άλλο βιβλίο και ξαφνικά όλα μας φαίνονται ξεκάθαρα ένα μικρό φωτάκι στην άκρη του τούνελ.

quote:
Σα σοβαρή μάγισσα... οφείλεις να επισκεφτείς το θέμα του wicca μιας που η δονητική του θέματος είναι στα μέτρα σου και το ύφος σου ταιριάζει καλύτερα...
MHΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ...ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ;;;;
...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ...ΑΝ 'ΚΡΙΝΩ' ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ...!
ΑΝΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕ... /ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΝΙΤΙΚΗ ΣΟΥ...![]()
![]()
![]()
...ΤΙ Σ'ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΜΑ, ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ;/ΑΛΗΘΕΙΑ ...;
"Ο WICCA + H ΔΟΝΙΤΙΚΗ ΤΟΥ" ...
ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ;![]()
(ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ...ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΜΟΥ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!/ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ-ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ!/ΟΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ...!*
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ![]()
+ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ....ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ....
*ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ...! ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟ ...ΑΣΤΕΡΑΚΙ!...
"ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΩ ΤΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΑΠ'ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑ..."![]()
![]()
ΑΧ! + ΝΑ 'ΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ + ΣΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΩ !/ΔΕ ΧΑΛΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...TRY ME!
-HEADBANGERS NOW....-

Let there be Light!
quote:
MHΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ...ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ;;;;
Προτείνω να συναντηθείτε κάπου στη μέση...π.χ
στα φάρσαλα, να κατεβάζει κι ο wicca child χαλβά φαρσάλων όσο θα διαρκεί το ντέρμπυ Βόρειοι-Νότιοι
Ελάτε ρε παιδιά...μη χαλιόμαστε.
Ατμούλι, έχεις ενα τρόπο να τα λές...μα να τα λές...
να τα λές έτσι...
Avallon, καλή μου, άρχισες ενα τόπικ δίχως να ξεκαθαρίσεις στο πρώτο σου μήνυμα τι ζητάς γιατί το παρακάτω...
quote:
Εχει αναρωτηθεί κανείς σας πόσες φορές μετά από τη μελέτη κάποιου βιβλίου ή μετά από μια συζήτηση κατέληξε σε ένα συμπέρασμα, μια θεωρία προσωπική επί του θέματος που όμως ντραπήκατε να την εξωτερικεύσετε για να μη σας χλευάσουν? Η ειρωνία πληγώνει διπλά όταν προέρχεται από δικούς μας ανθρώπους και φίλους .... Ετσι λοιπόν σιωπήσατε για μια ακόμη φορά...
...δεν έχει καμμία σχέση με το ακόλουθο καλή μου...
quote:
Το τόπικ αυτό δεν είναι για να συζητήσουμε τις ήδη υπάρχουσες θεωρίες αλλά πως εμείς μπορούμε να τις διανθίσουμε με δικά μας στοιχεία ή στοιχεία που βρήκαμε σε άλλα βιβλία ώστε να καταλήξουμε σε μια άλλη θεωρία.
Απο τη στιγμή που ζητάς κάτι τόσο εξειδικευμένο, να είσαι σαφέστερη στο τι ζητάς.
Εξηγούμαστε για να μη παρανοούμαστε
peace
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 10/07/2003 06:20:06
ΑΒΑΛΟΝ
...ΛΕΝΕ "ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ + Η ΤΥΧΗ ΣΟΥ ...ΔΟΥΛΕΥΕΙ "...
ΦΑΡΣΑΛΩΝ;..."ΧΑΛΒΑΣ";...;ΧΜ...
ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΑΜΑΛΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ/
"ΚΑΒΓΑΣ";ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ...
-BΡΕ, "ΒUS" + ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ WICCA CHILD;;;
...."ΤΡΙΚ ΕΡΙΔΟΣ"...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ...(ΤΟ ΧΑΛΒΑ....ΕΣΤΩ) ![]()
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!![]()
quote:
Προτείνω να συναντηθείτε κάπου στη μέση...π.χ
στα φάρσαλα, να κατεβάζει κι ο wicca child χαλβά φαρσάλων όσο θα διαρκεί το ντέρμπυ Βόρειοι-Νότιοι...
Ελάτε ρε παιδιά...μη χαλιόμαστε.
Oποία έκπληξης! ![]()
Mήπως να ανοίγαμε ένα θέμα "Βόρειοι και Νότιοι"? ![]()
Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι πρέπει να μεταφράζω την Αττική διάλεκτο ειδικά για τους "Βόρειους"? Η μήπως είναι Αvalloniki διάλεκτος και δεν το ξέρω?
Λυπάμαι αλλά τα "παιδία δεν παίζει", όχι τουλάχιστον αυτό το παιχνίδι και όχι τώρα... Μα αφού δε σας λέει τίποτα αυτό το τόπικ γιατί χαλιέστε εδώ?. Αναρωτιέμαι (ναι το κάνω και γω που και που...)αν στα 10 post τα 5 είναι να εξηγούν σε κάποιους τον "very profound" αυτό τίτλο... ποιός ο λόγος? Το κλειδώνουμε και πάμε παρακάτω, εκτός και αν περιμένω τα παιδιά που λείπουν διακοπές για να γράψουν αυτά που μου είπαν στο πάρτυ.
![]()

quote:
Mήπως να ανοίγαμε ένα θέμα "Βόρειοι και Νότιοι"?
-
quote:Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι πρέπει να μεταφράζω την Αττική διάλεκτο ειδικά για τους "Βόρειους"?
-
αυτο θα το παρω ως αστειο/σε συμφερει καλυτερα/σε κανει καλυτερο ανθρωπο ομως;
quote:
Η μήπως είναι Αvalloniki διάλεκτος και δεν το ξέρω?
αυτο θα το παρω ως στοιχειο μετριοφρoσυνης
Αν μιλαγα συνομωσιολογικα μα ανεδαφικα
αναρρωτιεμαι πως θα χαρακτηριζομουν..
ποιος ο λογος να σκεφτομαι καχυποπτα ,
ωστε να σου θεσω εδω θεωρειες;
προτιμω να ζω ησυχα και να παρατηρω τα παραλληρηματα των καχυποπτων...η αληθεια παντα φανερωνεται.-αυτο ειναι και η επεξηγηση στη θεωρεια των,μαγισσατμα/καταλαβες αγαπητη φιλη;...
θεωρειες συνομωσιολογιας για παραδειγμα μπορει να κανει ενας παρατηρητης και να ενισχυσει με το εγω του την πλευρα που του ταιριαζει ως ...αληθινη...αφου πρωτα διαμελησει το ολον.
το λυπηρο ειναι να αντιλαμβανεσαι κατι τετοιο που μπορει να συμβαινει απεναντι εχωντας εσενα τον ιδιο ως στοχο...
τοτε δεν παιζεις "βορειοι και νοτιοι"τυχαια!
αλλα εισαι απεναντι απο τη φαρμα -των ζωων- .
η αγελη επιλεγει τον μονομαχο δηλαδη τον ιουδα
και εκεινος επιλεγει τον εκλεκτο,
εκεινον που θα ειναι ο...αναγκασμενος εκ των συνθηκων(αλλιως "πισωπλατα")να μονομαχησει...
αντε να του δωσουν το δκαιωμα να επιλεξει τον τροπο...
-
quote:
[Λυπάμαι αλλά τα "παιδία δεν παίζει", όχι τουλάχιστον αυτό το παιχνίδι και όχι τώρα... ]
χαλβας λοιπον.
καλη σας ορεξη.
quote:
Μα αφού δε σας λέει τίποτα αυτό το τόπικ γιατί χαλιέστε εδώ?. Αναρωτιέμαι (ναι το κάνω και γω που και που...)
-αυτο το κανει ηδη,καλη μου
-
quote:
αν στα 10 post τα 5 είναι να εξηγούν σε κάποιους τον "very profound" αυτό τίτλο...
-μα οπως λενε καποιοι κρινωντας εξ ιδιων...για να ανεβασουμε ασκοπα λεει τον αριθμο μηνυματων...
σε λιγο θα μετρανε και ποσες φορες ειχε καποιος διαθεση να εισελθει στο φορουμ...πωωωω θυμαμαι φασεις που δεν μπορουσα να συνεχισω χωρις να σας νοιωσω κοντα μου ολους εδω..ησασταν ο μονος λογος που ειχα υποσταση...αλλα "δε βαριεσαι"...αν ειναι να πεις κατι λενε..πεστο...+ θυμαμαι τη μαντω μαυρογενους...που δεν εκανε τιποτα για τον αγωνα...
αρε !γκρεκο μασκαρα...
quote:
ποιός ο λόγος? Το κλειδώνουμε και πάμε παρακάτω, εκτός και αν περιμένω τα παιδιά που λείπουν διακοπές για να γράψουν αυτά που μου είπαν στο πάρτυ.
quote:
Το τόπικ αυτό δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό... για να μοιραστούμε με αυτούς εδώ τους φίλους μας (εχθροί εδώ μέσα δε θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα κι αν κάποιες στιγμές κοντραριζόμαστε μεταξύ μας...) τις προσωπικές μας αυτές θεωρίες
-ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΙΚΤΗΣ