ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

reptilesalonica30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
catΜέλος
12/07/2003, 00:26:34
Νομίζω οτι το συγκεκριμένο Topic εχει σκοπό ..να μας κάνει να γράψουμε ολα οσα πιστεύουμε ....
Αλλά ειναι αδύνατο να διατυπώσουμε τις δικές μας θεωρίες ...χωρίς να εχουμε την παραμικρή επίδραση από τα βιβλία που διαβάζουμε κατά καιρούς ....
Εγώ εχω βγάλει αυτό το συμπέρασμα...απο διάφορα κείμενα που εχω διαβάση ολα αυτά τα χρόνια....και τώρα σαν να ξυπνάει μέσα μου κάτι που με πείθει ...οτι ολα αυτά τα παράλογα και τα τρελλά εχουν κάποια βάση και λογική εξήγηση ....ετσι και ασπάστικα αυτές τις θεωρίες....και τις εκανα δικές μου ....!!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

12/07/2003, 06:54:07
quote:
Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι πρέπει να μεταφράζω την Αττική διάλεκτο

Υπάρχει Αττική σύνταξη καλή μου και όχι Αττική διάλεκτος.
Αν θέλεις όμως μπορούμε να συννενοηθούμε στη διάλεκτο Lacota.
a-ou-shni-ielo. i-tsa-oro-e-tseklo. takil-a-oun-ihnia
Πάντα ήμουν με το μέρος των Ινδιάνων γιατί κράτησαν τη φύση στην καρδιά τους και πέθαναν με το κεφάλι ψηλά, ενώ οι πολιτισμένοι λευκοί, έλυωσαν τη φύση στη χούφτα τους και θα πεθάνουν με το κεφάλι στα σκ***.
'
'
παρακάτ'
quote:
Αναρωτιέμαι (ναι το κάνω και γω που και που...)αν στα 10 post τα 5 είναι να εξηγούν σε κάποιους τον "very profound" αυτό τίτλο... ποιός ο λόγος?

όπως καταλαβαίνεις δεν έχω τίποτα με την Avallon και στο φινάλε σε συμπαθώ. (Ξέχασες το party τοπικ?)
Αλλά όπως βλέπω και απο τις απαντήσεις και άλλων, δε ξεκαθάρισες ακριβώς τι ζητάς.
That's all γλυκειά μου
( Πάρε κι ενα φιλάκι αν είπα κάτι που σε πείραξε)

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 12/07/2003 06:55:54

Edited by - reptilesalonica on 12/07/2003 06:57:52

AdoniosΜέλος
17/07/2003, 12:22:52
Καλημέρα σε όλους και όλες ,
Κατ'αρχήν το topic είναι πολύ έξυπνο και δίνει αφορμή για πολυεπίπεδες συζητήσεις. Εχει ενδιαφέρον να βλέπουμε πως αντιμετωπίζει και πως καταλαβαίνει ο καθένας μας την πληροφόρηση που δέχεται απο αυτά που διαβάζει και με ποιό κριτικό μάτι τα αντιμετωπίζει.
Όσον αφορά τώρα στην προσωπική μου άποψη έχω μια κοσμοθεωρία που βγαίνει βέβαια απο όλα αυτά που κατα καιρούς έχω διαβάσει.
Νομίζω πως ανήκουμε στον μικρόκοσμο και είμαστε ένα πολύ μικρό σημείο ενός "πολυκύτταρου οργανισμού" που το ονομάζουμε σύμπαν.
Το σύμπαν χρειάζεται εμάς όπως και χιλιάδες άλλους μικρόκοσμους που με την αλληλεπίδραση που ασκεί ο ένας στον άλλο, (χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό απο εμάς) μπορεί αυτός ο οργανισμός (το σύμπαν) να "ζεί".

Βέβαια για να λειτουργούν με αρμονία όλα αυτά , υπάρχει Ενας Ρυθμιστής , Ενας Διαχειριστής , Ενας Θεός.

Είναι κάτι που δε θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ποτέ (λόγω της υλικής φύσης που έχουμε αυτή τη στιγμή) , και το μόνο που απομένει είναι να υποθέτουμε...
Δεν ξέρω αν κάποτε ο άνθρωπος μέσα απο τις αναζητήσεις του ή μέσα απο τα δόγματα (μάλλον απίθανο) να μπορέσει να βρεί τις απαντήσεις που τον ενδιαφέρουν.
Νομίζω πως θα πρέπει να περάσει σε κάποιο άλλο πνευματικό επίπεδο (που καμία σχέση δεν θα έχει με τον υλικό κόσμο) και που νομίζω οτι είναι εφικτό να καταφέρει μετά τον βιολογικό του θάνατο.
Οχι όμως με έναν θάνατο αναίτιο και ανούσιο.
Πρέπει στη ζωή που κάνει ο καθένας μας να έχει τη δίψα για κάτι παραπάνω.
Χρειάζεται τα εφόδια που θα αποκομίσει απο τη ζωή που έκανε. Να είναι συνεχώς σε μια αναζήτηση , μέχρι να ολοκληρωθεί ως πνεύμα και να μπορέσει να καταλάβει την ολότητα του σύμπαντος.
Να μπορέσει λίγο να νοιώσει μέσα του το άπειρο.
Και τέλος να καταλάβει οτι ο λόγος που αναπτύσσεται η πνευματικότητά του απο την αρχή της ύπαρξής του , είναι επειδή είχε μέσα του κάτι απο τον Θεό...
Την πνοή του

Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Θυμίζω οτι είναι προσωπική άποψη και σίγουρα όσο τα βιώματα και η ζωή συνεχίζεται να την αναθεωρήσω.
Αλλωστε τα πάντα ρει...

19/07/2003, 22:40:04
Φίλε Adonie καλώς όρισες στην παρέα μας

Πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία σου,
Ομολογώ πως δεν την έχω ξανακούσει
Είναι δικιά σου ή ένα συνοθύλλεμα από άλλες που έχεις διαβάσει?
Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας κατασκευάζουμε τις θεωρίες μας επηρεασμένοι από κάποια πράγματα που έχουμε διαβάσει, μόνο που κάποια στοιχεία τα κρατάμε και κάποια άλλα τα απορρίπτουμε έτσι ώστε να διαμορφώνουμε τη δική μας θεωρία (ελπίζω μετά από χιλιοστή επεξήγηση να έγινα επιτέλους κατανοητή!)

Φίλε Γρηγόρη,
Από σένα περίμενα κάτι καλύτερο...
Όχι τίποτα δύσκολο αλλά κάτι σημαντικό...
....Να με καταλάβεις....

Εσύ όμως ούτε το χιούμορ μου «έπιασες»
Καλέ μου ξέρω τι είναι Αττική Σύνταξη (είναι το νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Εθνικής)
Μα με περνάς για τόσο ανόητη ή τόσο αμόρφωτη (please spare me) για να καταλάβω...
Με τον όρο Αττική διάλεκτο ήθελα να δείξω ότι μάλλον εγώ η Αθηναία δεν γίνομαι κατανοητή εκεί πάνω γιατί απλά μιλάω άλλη γλώσσα.
Θα σε εκπλήξω ίσως αλλά εκτός από τριτοδεσμίτισσα ήμουν και πολύ δυνατή μαθήτρια... Μάλλον σε έχει επηρεάσει η ΑΤΜΑ που με λέει Katinavallon ή μήπως ξέρεις κάτι που δεν ξέρω

"Τάδε έφη Avallon"
AdoniosΜέλος
20/07/2003, 16:47:06
Αγαπητή φίλη Avallon ,
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Μου αρέσει η παρέα σας και γι'αυτό προσπαθώ να συμμετέχω κι εγώ στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη.
Η παραπάνω κοσμοθεωρία είναι καθαρά προσωπική αλλά όπως είπες κι εσύ , πάντα υπάρχουν κατάλοιπα στις απόψεις μας απο κάτι που έχουμε διαβάσει ή κάτι που έχουμε ακούσει και φυσικά μας επηρεάζει.
Το μυαλό όμως είναι πάντα ανήσυχο και ψάχνει συνεχώς να βρεί κάτι που στα μέτρα του και στις δυνατότητές του να είναι πιο κατανοητό. Πιστεύω δηλαδή οτι ποτέ δε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα γιατί δεν έχουμε τις δυνατότητες (ακόμα).
Μπορεί σε κάποιο άλλο επίπεδο (διάσταση) να μπορούμε...

Edited by - Adonios on 20/07/2003 16:48:47

ΚάθυΜέλος
16/09/2003, 23:09:01
Λοιπόν κυρία μου (Avallon),

Αφού οι μεν γυρίσατε από τις διακοπές σας, και οι δε έφαγαν τους χαλβάδες τους...
Μπορούμε τώρα να συνεχίσομε το απαιτητικό σου θέμα;
Έλα, εξήγησέ μας περισσότερο τη θεωρία σου!

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

old tigerΜέλος
17/09/2003, 00:22:00
Kαλή μου φίλη Αvallon
δεν ξέρω γιατί, αλλά σήμερα με έχει πιάσει κυριολεκτικά μια διαολιά...άλλο πράγμα...

Τις τελευταίες ημέρες στα τόσα παράλογα πράγματα που σκέφτομαι κατά καιρούς, σκέφτηκα μία νέα θεωρία. Αν είναι παράλογη θα την κρίνετε εσείς.

Οπως ήδη όλοι ξέρετε, αύριο (τι αύριο, σήμερα δηλαδή) το Εsoterica θα εκπροσωπηθεί σε μία εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha.

Βέβαια δεν ξέρετε ποιοί θα συμμετάσχουν σε αυτή την εκπομπή. Θα δείτε εκεί κάποιους τύπους, να μιλάνε, να, να, να...Δεν θα σας λένε τίποτα όμως γιατί θα είναι με τα κοσμικά τους ονόματα.

Θα σας αποκαλύψω ποιοί θα είναι αυτοί....

(ήχος τυμπάνων..........)
Ο ΑΙΟΝ με τον Helios

Πως σας φαίνεται;

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

AredhelΝέο Μέλος
17/09/2003, 02:36:52
Αφού αγαπητή μου Avallon θες προσωπικές θεωρίες..πάρε μια ακόμα !
Έχω διαβάσει διάφορα βιβλία οπότε να με συγχωρέσετε αν δεν είναι απόλυτα δικές μου σκέψεις!
Αρχικά πιστεύω σε παράλληλα σύμπαντα. Για να το κάνω πιο ξεκάθαρο πιστεύω ότι σε κάθε πιθανή εναλλακτική κίνηση που θα μπορούσαμε να είχαμε κανει (αντί αυτής που κάνουμε) δημιουργείται ενα διαφορετικό σύμπαν. Και ίσως ο όρος δημιουργείται να μην είναι ορθός θα προτιμούσα τη λέξη "υπάρχει" αλλά τότε θα ήταν ακόμα πιο δυσνόητο ίσως. Δίνω και ένα παραδειγμα, έστω ότι περπατάει ένας άνθρωπος. Σε κάθε του βήμα θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορετική πορεία..για κάθε κίνηση διαφορετική που θα μπορούσε να είχε κάνει πιστεύω ότι υπάρχει και ένα σύμπαν στο οποίο η κίνηση αυτή εκτελείται.
Αυτή είναι με πολύ απλά λόγια η δική μου θεωρία!

Δείξτε επιείκεια σε ένα μικρό και άπειρο ξωτικό !

Aredhel!
Κάθε άνθρωπος έχει κάτι να δώσει και δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
17/09/2003, 03:00:52
Και ποιός καρατάει το σφυρί;

Θα μας λύσεις την την απορία Old Tiger;

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

17/09/2003, 05:17:10
ΕΝΑ "ΚΡΥΟ ΠΙΑΤΟ"...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΧΑΜΕΝΟ...

quote:

Με τον όρο Αττική διάλεκτο ήθελα να δείξω ότι μάλλον εγώ η Αθηναία δεν γίνομαι κατανοητή εκεί πάνω γιατί απλά μιλάω άλλη γλώσσα.
Θα σε εκπλήξω ίσως αλλά εκτός από τριτοδεσμίτισσα ήμουν και πολύ δυνατή μαθήτρια... Μάλλον σε έχει επηρεάσει η ΑΤΜΑ που με λέει Katinavallon ή μήπως ξέρεις κάτι που δεν ξέρω

ΜΑΛΙΣΤΑ!! ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;
ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΣΗ (ΕΤΣΙ ΒΟΗΘΑΕΙ+ΓΙΑ ΤΣΑΚΩΜΟ ΒΛΕΠΕΙΣ!)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ...
ΑΝΕΦΕΡΘΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑΞΥ "ΦΙΛΩΝ"-ΦΑΝΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝ ΜΑΣ !-ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ "ΚΑΤΙΝΑΒΑΛΟΝ" ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΑ...(ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...)
ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑ +ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ...ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...

ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ + ΣΒΗΣΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ....ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ...

ΣΥΝΟΜΟΣΙΩΛΟΓΙΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ!...
ΕΥΓΕ!
+Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ,ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ!...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ....

-ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΘΥ....ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΗ + ΕΣΥ!...-

aummmmmmmmm........

ΦΩΣ

Edited by - on 17/09/2003 05:20:01-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ OYTE Ο ΑΙΟΝ ΟΥΤΕ Ο HELIOS....ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ...-

Edited by - ΑΤΜΑ on 17/09/2003 05:27:01