- TO ONOMA TOY ANTIXΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Βέβαια, δεν τίθεται θέμα "αλληγοριστών" και μη «αλληγοριστών» (κάτι δηλαδή σαν τους δημιουργιστές και τους εξελικτικούς), όπως λέει ο Νικομάχος. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουνε και να προσπαθούμε να κατανοήσουμε όλους τους λόγους Του ως αλληγορικούς ή όλους τους λόγους Του κατά γράμμα. Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και εντός του εννοιολογικού πλαισίου στο οποίο και βρίσκεται.
Πιστεύω πως τις περισσότερες φορές γίνεται εύκολα κατανοητό πότε ο Ιησούς μιλά αλληγορικά ή «δυσκολονόητα» και πότε όχι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση που εξετάζουμε, δεν νομίζω πως ο Ιησούς μιλά αλληγορικά. Προφητικά ναι, αλληγορικά όμως όχι.
Θεωρώ πως πρόκειται για διπλή προφητεία εκ μέρους του Ιησού.
Την άποψή μου αυτή την ενισχύουν τα πρώτα εδάφια του κατά Ματθαίον ΚΔ’ κεφαλαίου.
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ΄
1 ΚΑΙ εξελθών ο Ιησούς επορεύετο από του ιερού• και προσήλθον οι μαθηταί αυτού επιδείξαι αυτω τας οικοδομάς του ιερού. 2 ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς• ου βλέπετε ταύτα πάντα; αμήν λέγω υμίν, ου μη αφεθή ώδε λίθος επί λίθον, ος ου καταλυθήσεται. 3 καθημένου δε αυτού επί του όρους των ελαιών προσήλθον αυτω οι μαθηταί κατ’ ιδίαν λέγοντες• ειπέ ημίν (1) πότε ταύτα έσται, και (2) τι το σημείον της σης παρουσίας και της συντελείας του αιώνος;
Στο εδάφιο 2 βλέπουμε τον Ιησού να προφητεύει την καταστροφή του ναού. Στο εδάφιο 3 οι μαθητές του τον ρωτάνε πότε θα γίνουν αυτά [(1) πότε ταύτα έσται], δηλαδή τα: "ου μη αφεθή ώδε λίθος επί λίθον, ος ου καταλυθήσεται" και, προφανώς, συνδέοντας την καταστροφή του ναού με την παρουσία/έλευση του Ιησού συνοδευόμενη από τη συντέλεια του κόσμου, τον ρωτάνε καπάκι και αυτό [ (2) τι το σημείον της σης παρουσίας και της συντελείας του αιώνος;].
Έχουμε δηλαδή 2 ερωτήσεις στις οποίες ο Ιησούς θα πρέπει να δώσει 2 απαντήσεις.
Για να είμαι ειλικρινής, αν και κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο συμβαίνει, δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη αν όντως οι μαθητές συνδέουν τα δύο γεγονότα (δηλαδή θεωρούν πως με το που θα γίνει η καταστροφή του ναού θα γίνει και η συντέλεια του κόσμου) ή απλά κάνουν τις δυο ερωτήσεις τη μία πίσω από την άλλη.
Αλλά ό, τι από τα δυο και αν έχει συμβεί δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό που θα ακολουθήσει, δηλαδή στην απάντηση του Ιησού.
Όπως και να έχει, λοιπόν, ο Ιησούς καλείται να απαντήσει και στις δυο ερωτήσεις.
Θεωρώ λοιπόν πως ο Ιησούς με το παρακάτω:
"ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ΄
34 αμήν λέγω υμίν, ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται. 35 ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι. 36 Περί δε της ημέρας εκείνης και ωρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ει μη ο πατήρ μου μόνος."
Απαντά και στις δυο ερωτήσεις με τον ίδιο τρόπο όπως του τέθηκαν και οι ερωτήσεις. Δίνει τη μια απάντηση και αμέσως και την άλλη. Δηλαδή «θα δείτε την καταστροφή του ναού αλλά όσον αφορά για τη συντέλεια του κόσμου κανείς δεν γνωρίζει την ημέρα και την ώρα παρά μόνο ο Θεός».
Είναι αδιανόητο να προφητεύει ο Ιησούς πως η συντέλεια του κόσμου θα γίνει πριν το τέλος της δικής του γενιάς (ή της γενιάς εκείνης) και αμέσως μετά να αυτοαναιρείται, να λέει πως κανείς δεν γνωρίζει την ημέρα και την ώρα παρά μόνο ο Θεός.
Ακόμη και αν δεχθούμε πως το κείμενο παραχαράχτηκε μεταγενέστερα, είναι τόσο οφθαλμοφανής αυτή η υποθετική α-συνέπεια των λόγων του Ιησού, αυτή η αυτοαναίρεση που δεν πιστεύω πως δεν θα τη διορθώναν οι μετέπειτα ζηλωτές.
Βέβαια, καθότι υπάρχουν τόσοι κώδικες της Κ.Δ. σήμερα, πιστεύω πως είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς αν υπήρξε μεταγενέστερη παραχάραξη. Δεν πιστεύω οι υποτιθέμενοι παραχαράκτες να επενέβησαν σε όλους τους υπάρχοντες κώδικες της εποχής τους;
Όσον αφορά τώρα αυτό που είπα πως με τη χρησιμοποίηση του όρου γενεά τόσο στην Π.Δ. όσο και στην Κ.Δ. δεν εννοείται πάντα η γενιά (υπό την έννοια της χρονικής διάρκειας των 25-30 ετών), παραθέτω ορισμένα εδάφια όπου φαίνεται καθαρά αυτό που λέω:
«ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Η΄
34 Και προσκαλεσάμενος τον όχλον συν τοις μαθηταίς αυτού είπεν αυτοίς• όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι. 35 ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν• ος δ’ αν απολέση την εαυτού ψυχήν ένεκεν εμού και του ευαγγελίου ούτος σώσει αυτήν. 36 τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού; 37 ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού; 38 ος γαρ εάν επαισχυνθή με και τους εμούς λόγους εν τη γενεά ταύτη τη μοιχαλίδι και αμαρτωλω, και ο υιος του ανθρώπου επαισχυνθήσεται αυτόν όταν έλθη εν τη δόξη του πατρός αυτού μετά των αγγέλων των αγίων.»
Και
«ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΑ΄
45 Αποκριθείς δε τις των νομικών λέγει αυτω• διδάσκαλε, ταύτα λέγων και ημάς υβρίζεις. 46 ο δε είπε• και υμίν τοις νομικοίς ουαί, ότι φορτίζετε τους ανθρώπους φορτία δυσβάστακτα, και αυτοί ενί των δακτύλων υμών ου προσψαύετε τοις φορτίοις. 47 ουαί υμίν, ότι οικοδομείτε τα μνημεία των προφητών, οι δε πατέρες υμών απέκτειναν αυτούς. 48 άρα μαρτυρείτε και συνευδοκείτε τοις έργοις των πατέρων υμών, ότι αυτοί μεν απέκτειναν αυτούς, υμείς δε οικοδομείτε αυτών τα μνημεία. 49 δια τούτο και η σοφία του Θεού είπεν• αποστελώ εις αυτούς προφήτας και αποστόλους, και εξ αυτών αποκτενούσι και εκδιώξουσιν, 50 ίνα εκζητηθή το αίμα πάντων των προφητών το εκχυνόμενον από καταβολής κόσμου από της γενεάς ταύτης 51 από του αίματος Άβελ έως του αίματος Ζαχαρίου του απολομένου μεταξύ του θυσιαστηρίου και του οίκου• ναί, λέγω υμίν, εκζητηθήσεται από της γενεάς ταύτης. 52 ουαί υμίν τοις νομικοίς ότι ήρατε την κλείδα της γνώσεως• αυτοί ουκ εισήλθετε, και τους εισερχομένους εκωλύσατε. 53 λέγοντος δε αυτού προς αυτούς ταύτα ήρξαντο οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι δεινώς ενέχειν και αποστοματίζειν αυτόν περί πλειόνων, 54 ενεδρεύοντες αυτόν, ζητούντες θηρεύσαί τι εκ του στόματος αυτού, ίνα κατηγορήσωσιν αυτού.»
Και στις δυο περιπτώσεις παρέθεσα περισσότερα εδάφια για να υπάρξει καλύτερη κατανόηση αυτού που θέλω να δείξω. Καλύτερο είναι, βέβαια, όποιος θέλει, να ανοίξει την Κ.Δ. και να διαβάσει ίσως όλο το κεφάλαιο για καλύτερη ακόμη κατανόηση.
Φίλε Kost,
Ανέφερες κάτι για μετενσάρκωση σχετικά με το Χριστιανισμό. Και σε κάποια άλλη περίπτωση, σε κάποιο μήνυμά σου διάβασα κάτι σχετικό αλλά δεν πολυκατάλαβα τι ήθελες να πεις. Θα μπορούσες να αναφέρεις ξανά την άποψή σου σχετικά με την μετενσάρκωση και τη σχέση που έχει με το Χριστιανισμό;

Edited by - Ψηλός on 29/01/2012 02:28:24
quote:
Είναι γεγονός και κοινώς αποδεκτό πως ο Ιησούς, αρκετές φορές, μίλησε αληγορικά, με παραβολές και χρησιμοποίησε εκφράσεις που θέλουν δεύτερη και τρίτη, αν όχι περισσότερες, αναγνώσεις για να κατανοήσει κανείς το νόημα των λόγων του.
Είναι επίσης γεγονός πως όποτε μίλησε αλληγορικά, αυτό επισημαίνεται από τους ευαγγελιστές.
quote:
Στο εδάφιο 2 βλέπουμε τον Ιησού να προφητεύει την καταστροφή του ναού. Στο εδάφιο 3 οι μαθητές του τον ρωτάνε πότε θα γίνουν αυτά
(...)
Έχουμε δηλαδή 2 ερωτήσεις στις οποίες ο Ιησούς θα πρέπει να δώσει 2 απαντήσεις.
Και από το εδάφιο 4 μέχρι το εδάφιο 51 ο Ιησούς απαντάει.
quote:
Όπως και να έχει, λοιπόν, ο Ιησούς καλείται να απαντήσει και στις δυο ερωτήσεις.
Θεωρώ λοιπόν πως ο Ιησούς με το παρακάτω:(...) Απαντά και στις δυο ερωτήσεις
Και στις δυο ερωτήσεις απαντάει με 47 στίχους. Στις συγκεκριμένες λέει σαφώς πως πριν περάσει η γενιά αυτή θα γίνει η δεύτερη παρουσία αλλά δεν γνωρίζει την ακριβή μέρα και ώρα.
quote:
Είναι αδιανόητο να προφητεύει ο Ιησούς πως η συντέλεια του κόσμου θα γίνει πριν το τέλος της δικής του γενιάς
Γιατί είναι αδιανόητο; Επειδή υποτίθεται ότι τα ήξερε όλα; Η Καινή Διαθήκη βρίθει σημείων που δείχνει ότι ο Ιησούς δεν ήξερε την τύφλα του.
quote:
Όσον αφορά τώρα αυτό που είπα πως με τη χρησιμοποίηση του όρου γενεά τόσο στην Π.Δ. όσο και στην Κ.Δ. δεν εννοείται πάντα η γενιά (υπό την έννοια της χρονικής διάρκειας των 25-30 ετών)
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της προφητείας, ο Ιησούς εννοεί τη γενιά που σημαίνει τη χρονική περίοδο της ζωής του ανθρώπου. Άλλωστε επαναλαμβάνει την ίδια προφητεία με άλλα λόγια σε διάφορα σημεία, όπως π.χ. στον Καϊάφα (Ματθ. 26:64)
quote:
παραθέτω ορισμένα εδάφια όπου φαίνεται καθαρά αυτό που λέω:
Κι απ' τα εδάφια που παραθέτεις, αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που υποστηρίζεις: ότι ο Ιησούς με τη λέξη "γενιά" αναφέρεται στη ζωή των παρόντων εκεί ανθρώπων, κάτι που ενισχύεται και από τα "σημάδια" που αναφέρει στους στίχους Ματθ. 24:4-33.
Αυτό που μένει σαν συμπέρασμα (εφ' όσον πάρουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του Ιησού) είναι:
1. Η καταστροφή του κόσμου και η Δευτέρα Παρουσία έγινε τον 1ο αιώνα, όπως ακριβώς τα είπε ο Ιησούς. Στην περίπτωση αυτή ήταν μάλλον ανώδυνη και δεν πήρε κανείς χαμπάρι, γιατί ο κόσμος σε γενικές γραμμές συνεχίζει να ζει άλλους 20 αιώνες από τότε, ή
2. Η καταστροφή του κόσμου δεν έγινε ακόμη γιατί η γενιά εκείνη των ανθρώπων συνεχίζει να ζει και μέχρι να πεθάνει έχουμε ακόμη καιρό, ώστε να επαληθευτεί η ρήση του παντογνώστη Ιησού, γιου του θεού.
3. Επειδή όμως η γενιά εκείνη (και εκατοντάδες άλλες που ακολούθησαν) έχει πεθάνει, η μη εκπλήρωση της προφητείας του Ιησού μας οδηγεί στο τελικό συμπέρασμα πως είτε ο Ιησούς ήταν ψεύτης είτε δεν ήξερε τι έλεγε.
Άλλωστε, ολόκληρη η ΚΔ είναι γεμάτη με αποδείξεις πως ο Ιησούς ούτε παντογνώστης ήταν ούτε παντοδύναμος ούτε καν φιλαλήθης. Κι όταν λέει με τόση ευκολία ψέματα στα ίδια του τα αδέλφια, γιατί να μην πει και σ' ένα τσούρμο αγνώστους;

macedon
Edited by - macedon on 29/01/2012 03:01:40
ονοματακι ξέρεις ή δεν ξέρεις, γιατι αμα δεν ξερεις κατανοητό ειναι και το αφηνουμε αλλα εχεις το μοναδικό χάρησμα να μπαίνεις σε ενα τόπικ και να το μην πω την λέξη
κλεινοντας ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑΙ Ή ΟΥ;
edit... ρε συ είσαι της σχολής τουλάτος; με μανια καταδίωξης και τέτοια και δεν μου απαντάς; σκεφτεσαι οτι ειμαι βαλτη και έτσι;;
όσο μπορείς
Edited by - evram on 29/01/2012 09:12:18
quote:
ρε Ψηλέ για αναλύσεις είσαι μανούλα, για τα διφωρούμενα και τα δήθεν ξερεις να εχεις αποψη, αμα σε ρωτάει καποιος ευθεως κατι απλο κανεις την πάπια έτσι;
ονοματακι ξέρεις ή δεν ξέρεις, γιατι αμα δεν ξερεις κατανοητό ειναι και το αφηνουμε αλλα εχεις το μοναδικό χάρησμα να μπαίνεις σε ενα τόπικ και να το μην πω την λέξηκλεινοντας ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑΙ Ή ΟΥ;
edit... ρε συ είσαι της σχολής τουλάτος; με μανια καταδίωξης και τέτοια και δεν μου απαντάς; σκεφτεσαι οτι ειμαι βαλτη και έτσι;;όσο μπορείς
Edited by - evram on 29/01/2012 09:12:18
Όχι δεν γνωρίζω όνομα.

όσο μπορείς
Είχα γράψει Ψηλέ ότι υπάρχουν χωρία στην Κ. Διαθήκη που δείχνουν ότι τον καιρό του Ιησού οι Ιουδαίοι πίστευαν στη Μετενσάρκωση (όντας επηρεασμένοι και από το ελληνικό πνεύμα). Επίσης όταν ο Ιησούς λέει για τον Ιωάννη ότι "αυτός είναι ο Ηλίας που έμελλε να έρθει" τότε δείχνει ότι ασπάζεται ένα θεμελιώδες κομμάτι της Μετενσάρκωσης, ότι δηλαδή μία ψυχή (ή ένα πνεύμα) μπαίνει σε ένα καινούριο σώμα, με μία νέα μορφή και με ένα νέο όνομα, διατηρώντας όμως κάποια βασικά γνωρίσματα των προηγούμενων ζωών (εν προκειμένω, ο Ηλίας επιστρέφει σαν Ιωάννης διατηρώντας το προφητικό του χάρισμα).
Τώρα βέβαια ξέρω, κάποιοι θα δώσουν τις γνωστές απαντήσεις ότι ο Ιησούς δεν λέει ψυχή αλλά πνεύμα, ότι ο Ηλίας είχε ήδη αναληφθεί κτλ...δηλαδή όχι γιάννης γιαννάκης...
Επίσης νομίζω είχα γράψει ότι κάποιοι πατέρες της Εκκλησίας πιθανότατα θα είχαν υποστηρίξει το την μετενσάρκωση. Σταδιακά όμως το δόγμα αυτό εγκαταλείφθηκε. Και ένας βασικός λόγος για αυτό είναι θεωρώ εξαιτίας όσων είπαμε παραπάνω περί της ανάγκης της "διαρκούς εγρήγορσης". Η Εκκλησία δηλαδή είχ κρίνει ότι εάν οι πιστοί διδάσκονταν την μετενσάρκωση τότε δεν θα επέδειχναν τον ίδιο ζήλο και την ίδια εγρήγορση στην τωρινή τους ζωή. Και γι'αυτό την εξόρισε από το δόγμα της.
Τώρα και πάλι μαντεύω φίλε Ψηλέ πως μπορεί να πεις "δείξε μας έναν πατέρα της εκκλησίας που να υποστηρίζει τη μετενσάρκωση"...όμως αυτό θα είναι συζήτηση για παιδιά. Διότι υπήρξαν ανά τους αιώνες κάτι ανεκδιήγητοι τύποι που με τις ελευθεριάζουσες "μεταφράσεις" τους άλλαξαν τα πετρέλαια σε κείμενα όπως πχ. του Ωριγένη.
Η ουσία λοιπόν είναι πως σχεδόν όλα τα αρχαία χριστιανικά κείμενα παραχαράχθηκαν έτσι ώστε να μην υπάρχει τίποτα ικανό να κλονίσει την χριστιανική πίστη. Και πάνω σε αυτή τη βάση πατάνε δυστυχώς αρκετοί χριστιανοί "εξηγητές" ώστε να απορρίψουν τυχόν "αιρετικές δοξασίες" και οι οποίοι όμως φαίνεται δεν έχουν ιδέα από την κρυμμένη εσωτερική και αστρολογική διδασκαλία του χριστιανισμού.
Ειδικά η Αστρολογία είναι το βασικότερο εργαλείο αποσυμβολισμού των Ευαγγελίων. Αυτό όμως είναι ολόκληρο θέμα.
όσο μπορείς
quote:
ας δώσουν στοιχειά να τα τσεκάρουμε ΓΙΑΤΙ εαν ειναι κότες και το ρίξουν στην τρελή τοτε ΟΦΕΙΛΟΥΝ να παραδεχτούν οτι ελεγαν μαμακιες..δεν εχει νοημα να ψαχνουμε τα παλια κειμενα να δουμε εαν υπαρχει το πιστευε και μη ερευνα αλλά να το δουμε τωρα που τρέχει τι λένε;
quote:
Εσυ που από ότι καταλαβα πιστευεις σε παρακαλώ πες μου ενα κωλοόνομα να το τσεκάρω ρε παιδι μου, αλήθεια σου λέω δεν σε κοροιδεύω θέλω να δω, καταρχήν πες μου εαν ξέρεις
quote:
ρε Ψηλέ για αναλύσεις είσαι μανούλα, για τα διφωρούμενα και τα δήθεν ξερεις να εχεις αποψη, αμα σε ρωτάει καποιος ευθεως κατι απλο κανεις την πάπια έτσι;
ονοματακι ξέρεις ή δεν ξέρεις, γιατι αμα δεν ξερεις κατανοητό ειναι και το αφηνουμε αλλα εχεις το μοναδικό χάρησμα να μπαίνεις σε ενα τόπικ και να το μην πω την λέξηκλεινοντας ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑΙ Ή ΟΥ;
quote:
2)οι χριστιανοί είτε δεν εχουν τα αρχιδακια να μιλήσουν και λένε ψεματα οτι δεν ξερουν ή κανουν την πάπια και δεν μιλάνε, είτε όντως δεν ξέρουν και δεν τους κόβει οτι μπορεί και να μην υπάρχει ο κυριουλης [...]
No comment ...
edit: ξέρεις κάτι ζιπάκο; σας βαρέθηκα, θες ευγενεια; πηγαινε να την βρεις απο καποιον που εχει την διαθεση , γιατι εγω πια βαρέθηκα ..βαρέθηκα την ψευτοευγενεια, την ευγενεια του κώλου.. θέλεις δηθεν; θέλεις 'σεβασμό' κερδισε τον εαν εισαι μαγκας γιατι αυτά μας φάγαν τα δή
θεν και τα ψεύτικα αντε αναψε κανα κερι για την ψυχουλα σου να στα παρουν οι παπαδες και ασε τους υπόλοιπους να κανουν οτι γουσταρουν και να ψαχνουν μεχρι να πεθανουν , εσυ αφου τα λυσες τα θεματα σου κοιτα να εισαι ''ευγενης'' νο κομεντ κλπ
όσο μπορείς
Edited by - evram on 30/01/2012 18:10:21
Όπως είδες, εγώ δεν έκανα κανένα σχόλιο ... Όμως ο τρόπος που γράφεις [ πέραν του αν είναι ευγενικός ή όχι ] είναι τουλάχιστον ... ακαλαίσθητος και προσβάλλει πρώτα εσένα σαν προσωπικότητα και σαν άνθρωπο κι έπειτα ... αυτούς που προσβάλλει. Σε ενημερώνω απλά, πως :
quote:
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες
Επίσης, θέλω να σου πω πως παρ' ότι δεν είμαι Χριστιανός, ωστόσο σέβομαι την πίστη όσων ασπάζονται τον Χριστιανισμό [ όπως και κάθε άλλη Θρησκεία ]. Και μπορεί ασφαλώς να διαφωνούμε εσύ κι εγώ μαζί τους αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε σε στυλ "οι χριστιανοί δεν εχουν τα αρχιδακια να μιλήσουν".
Δεν σου λέω να είσαι δήθεν. Να λες ότι γουστάρεις και ότι αισθάνεσαι. Όμως υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να το κάνεις αυτό και δεν χρειάζεται αυτοί οι τρόποι να έχουν μέσα ύβρεις και προσβλητικές εκφράσεις. Απλά, evram, σου λέω να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και κατόπιν μια μερίδα ανθρώπων που καλώς ή κακώς πιστεύουν εκεί που πιστεύουν. Ο τρόπος που εκφράζεσαι σε αδικεί. Νομίζω πως μπορείς να εκφραστείς πολύ πολύ καλύτερα και πολύ αποτελεσματικότερα.
Αυτά έχω να σου πω ... τώρα, απο 'δω και πέρα, κάνε ότι νομίζεις εσύ καλύτερο ...
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. ![]()
*[ A! και να ξέρεις πως εγώ δεν είμαι καλύτερος από σένα ... είμαι πολύ χειρότερος και έχω πει και έχω γράψει πολύ χειρότερα πράγματα, θεωρώντας εσφαλμένα αυτό που λες κι εσύ, ότι δηλ. δεν ήθελα να είμαι δήθεν. Όμως σε διαβεβαιώ, πως το αν είσαι δήθεν ή όχι δεν εξαρτάται από τις λέξεις που θα επιλέξεις να γράψεις αλλά από την ουσία που έχουν ή όχι αυτά που γράφεις. Ορισμένες φορές, ναι, οι λέξεις έχουν ένα ειδικό βάρος. Θα πρέπει όμως να ξέρεις πότε, που, σε ποιον και γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι όπως θα τις χρησιμοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να σου πω κάτι άλλο ... νομίζω είσαι αρκετά έξυπνη και καταλαβαίνεις ].
Edited by - zip on 30/01/2012 18:59:47