ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TO ONOMA TOY ANTIXΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- TO ONOMA TOY ANTIXΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
22/01/2012, 22:06:55
quote:
evram

ωραίες θεωρίες αλλά...ποιο είναι το όνομα; αυτό ειναι το θέμα του τόπικ

Όσον αφορά το όνομα του Αντίχριστου, ο συγγραφέας του βιβλίου δεν δίνει ένα συγκεκριμένο όνομα. Αποκωδικοποιεί όμως το δεύτερο θηρίο, το "θηρίον κόκκινον".

Κόκκινο θηρίο = 3
Γωγ = 3

...

KINA
[ αριθμητική αξία 3 ]

Παρακάτω ο συγγραφέας παραθέτει μια σειρά από γεγονότα τα οποία τεκμηριώνουν την άποψη πως η Κίνα εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στην παγκόσμια σκηνή ως μια μεγάλη δύναμη και ο ρόλος της τα επόμενα χρόνια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την επόμενη χιλιετία.

[ σημ : Το βιβλίο γράφτηκε το 1999. ]

[ από την σελ. 262 ]

Κορέα = 312 ή 6
Ίππος κόκκινος = 6
Πιονγιάνγκ = 213 = 6

Η ταυτότητα του συμμάχου της Κίνας, η Βόρεια Κορέα, και η πρωτεύουσά της.

quote:
Ποιό το όνομα του θηρίου τώρα?
Πόσων ετων είναι?
Τι θέση κατέχει στα κοινά της ανθρωπότητας?
Είναι στον Λευκό Οίκο?
Είναι στο Ισραήλ?

Το Σενάριο : Το 2043, επικεφαλής της Κίνας θα είναι ένας άνθρωπος που θα πρέπει ήδη να βρίσκεται ανάμεσά μας [ τώρα, την στιγμή που γράφεται το βιβλίο, θα πρέπει ήδη αυτός να έχει γεννηθεί ]. Θα έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου θηρίου, του Αδόλφου Χίτλερ, και αναμφίβολα θα διακατέχεται από την ίδια εσωτερική βία, τις ίδιες ηγεμονικές επιθυμίες. Με προσχήματα που δεν είμαστε ακόμη σε θέση να προσδιορίσουμε, αυτός ο άνθρωπος μαζί με την Βόρεια Κορέα, θα επιτεθεί με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ιαπωνίας. Στη συνέχεια είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους θα πραγματοποιήσουν μια αντεπίθεση.

Edited by - zip on 22/01/2012 22:26:55

22/01/2012, 23:17:27
quote:
evram
Sesostris merci για τις πληροφορίες! να ρωτήσω κάτι; μεχρι ποτε να τον περιμένουμε;

Σύμφωνα με τους συντάκτες των ευαγγελίων φίλη evram , ο Ιησούς απέφυγε να ορίση τον χρόνο ελεύσεως του αντίχριστου . Στην εσχατολογική προφητεία του , η οποία είναι γνωστή και ως "Μικρή Αποκάλυψη", και περιέχεται στο ΚΔ' κεφάλαιο του κατά Ματθαίον , στο ΙΓ' κεφάλαιο του κατά Μάρκον και στο ΚΑ' κεφάλαιο του κατα Λουκά , περιελαμβάνονται μόνο τα σημεία που θα προηγηθούν της καταστροφής της Ιερουσαλήμ (33-70 μ.Χ.) , και ενδείξεις για το "σημείο της παρουσίας του και της συντέλειας του αιώνος" , και συνιστά στους μαθητές του να είναι άγρυπνοι γιατί δεν "θα γνωρίζουν τον καιρό".
quote:
evram
ΔΗΛΑΔΗ καποιοι λενε ειναι τωρα εδω...ωραια, εαν περασει αρκετός χρονος και δεν... αυτο σημαίνει οτι δεν ηταν αυτός και φτου και απ΄την αρχη;

Τόσο ο ιουδαϊσμός καλή μου φίλη , όσο και οι αιρέσεις του , χριστιανισμός και ισλάμ , χρησιμοποιούν την τρομοκράτηση των πιστών τους προκειμένου να τους κρατήσουν δέσμιους της θρησκείας . Και ένας καλός τρόπος εκφοβισμού εκτός από τις μετά θάνατο συνέπειες αυτών που δεν είναι πιστοί στο δόγμα , είναι η εσχατολογία . Όσο για το ότι κατά καιρούς διαψεύδονται , δεν ιδρώνει το αυτάκι τους . Παλιά τους τέχνη οι κολοτούμπες , οι παρερμηνείες και οι πλαστογραφίες . Δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά ...
Το γύρω στο 50-55 οι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης τρομοκρατημένοι από το περιεχόμενο της Α επιστολής του Παύλου , πιστεύουν ότι ήλθε το τέλος και η δευτέρα παρουσία .
Τον 2ο αι. οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς και απολογητές , (Επιστολή Βαρνάβα, Παπίας, Ιουστίνος, Ειρηναίος, Ιππόλυτος, Τερτυλλιανός) , πιστεύουν στην έλευση της Χιλιετούς Βασιλείας και εγκαθίδρυσή της στην Ιερουσαλήμ, στις ημέρες τους .
Τον 3ο αι. ο Μοντανός, πρώην ιερέας του Απόλλωνα, και μετέπειτα Χριστιανός προφήτης , από τη Φρυγία , διακηρύσσει ότι θα γίνει η Έλευση του Χριστού στην Πεπούζα της Μ. Ασίας και ότι εκεί θα γίνη η κάθοδος της Νέας Ιερουσαλήμ , και συγκεντρώνει τους οπαδούς του στα βουνά για να υποδεχτούν τον Χριστό.
Τον 2ο-3ο αι. ο Ειρηναίος και ο Ιππόλυτος, στηριζόμενοι σε χρονικούς υπολογισμούς των 6 χιλιετηρίδων από τη δημιουργία του Αδάμ, προσδιορίζουν το τέλος στις ημέρες τους, γιατί τότε πίστευαν ότι θα άρχιζε η 7η χιλιετία (η Χιλιετής Βασιλεία).
Το 220 ο Ιούλιος ο Αφρικανός υποστηρίζει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε 5.500 χρόνια από Κτίσεως Κόσμου και επίκειται η 7η χιλιετία .κλπ , κλπ .
Είναι μακρύς ο κατάλογος φίλη μου των εσχατολογικών προβλέψεων που έχουν διαψευσθεί μέχρι σήμερα , με τελευταία αυτή του πατέρα Μάξιμου που θα πρέπη να περιμένουμε μέχρι το 2018 για να δούμε αν θα επαληθεύση . Ο π. Μάξιμος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ημερομηνία γεννήσεως του Αντιχρίστου ήταν τὸ ἔτος 1983 , της δημοσίας εμφανίσεώς του στο τέλος τοῦ 2012 μὲ ἀρχὲς τοῦ 2013, και στον χρόνο τῆς Βʹ Παρουσίας του Χριστού , τὸν Οκτώβριο του 2018!
quote:
evram
οι καλοι χριστιανοί που νοιαζονται για την σωτηρια μας γιατι δνε μας λένε;

Γιατί όπως καταλαβαίνεις από τα παραπάνω φίλη evram , το θέμα κάνει τζιζ , και δεν προσφέρεται για διάλογο .
*
23/01/2012, 02:17:23

Είναι πάντως ενδεικτικό Sesostris ότι οι προφητείες του Ιησού λένε ξεκάθαρα ότι η δεύτερη παρουσία (με το βδέλυγμα της ερημώσεως και την καταστροφή του κόσμου εφάμιλλη του κατακλυσμού του Νώε) θα γινόταν επί των ημερών του! Λέει στο κατά Ματθαίον πως «Ἀμήν λέγω ὑμῖν, οὐ μή παρέλθῃ ἡ γενεά αὕτη, ἕως ἄν πάντα ταῦτα γένηται». Προφητεύει δηλαδή ο Ιησούς πως όλα αυτά θα γίνουν πριν παρέλθει η γενιά του!

Ήταν φαίνεται από τότε η εσχατολογία, όπως λες, δοκιμασμένη μέθοδος εκφοβισμού και προσέλκυσης κόσμου.

evramΜέλος
23/01/2012, 08:48:59
ουάου!! ωραίες πληροφορίες!! ειστε καλά διαβασμένοι!!!

χμ..δηλαδή όπως προκύπτει ακόμα και εαν είχαν ενα είδος..ενόρασης κάποιοι άνθρωποι έτσι όπως τα μπουρδουκλώνουν φαίνεται ότι 1) είμαστε ανίκανοι να το αντιμετωπίσουμε, ειναι δλδ αναπόφευκτο 2) έχουν υπερφυσικές ικανότητες..είπαμε ειναι ...θηριά ανήμερα!!!

και πως αντικρούονται αυτά τα δύο; δηλαδή ένας ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος πως μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα δύο (μ αρεσει να ρωτάω, έχω γνώμη αλλά θέλω να διαβάζω τα δικά σας που τα λέτε ωραία! )

edit: γαμώτο πάλι δνε θα μάθω το κωλο ονομα!!!

όσο μπορείς

Edited by - evram on 23/01/2012 08:50:33

opsimosΜέλος
23/01/2012, 19:28:37
Γεια σας.
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ "ΒΟΥΛΗΣ",απο το Βελζεβουλ,δηλαδη,Βελζεβουλ-Βελζεβουλακης-Βελζεβουλης = ΒΟΥΛΗΣ
23/01/2012, 22:38:05
quote:
kost
Είναι πάντως ενδεικτικό Sesostris ότι οι προφητείες του Ιησού λένε ξεκάθαρα ότι η δεύτερη παρουσία (με το βδέλυγμα της ερημώσεως και την καταστροφή του κόσμου εφάμιλλη του κατακλυσμού του Νώε) θα γινόταν επί των ημερών του! Λέει στο κατά Ματθαίον πως «Ἀμήν λέγω ὑμῖν, οὐ μή παρέλθῃ ἡ γενεά αὕτη, ἕως ἄν πάντα ταῦτα γένηται». Προφητεύει δηλαδή ο Ιησούς πως όλα αυτά θα γίνουν πριν παρέλθει η γενιά του!

Έχεις δίκιο φίλε kost , δική μου παράλειψή , μου διέφυγε . Έπρεπε να το βάλω πρώτο σαν παράδειγμα διαψεύσεως , και να σημειώσω και την αντίφαση . Είναι όμως τόσες πολλές οι ρημάδες μέσα στα ευαγγέλια . Που να τις θυμάμαι όλες ! Δεν είμαι δα και ο macedon ! Αν και εδώ που τα λέμε ο Χριστός δεν είπε τίποτε . Οι ανώνυμοι γραφείς των ευαγγελίων τα είπανε .

*

23/01/2012, 22:41:02
quote:
evram
χμ..δηλαδή όπως προκύπτει ακόμα και εαν είχαν ενα είδος..ενόρασης κάποιοι άνθρωποι έτσι όπως τα μπουρδουκλώνουν φαίνεται ότι 1) είμαστε ανίκανοι να το αντιμετωπίσουμε, ειναι δλδ αναπόφευκτο 2) έχουν υπερφυσικές ικανότητες..είπαμε ειναι ...θηριά ανήμερα!!!
και πως αντικρούονται αυτά τα δύο; δηλαδή ένας ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος πως μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα δύο (μ αρεσει να ρωτάω, έχω γνώμη αλλά θέλω να διαβάζω τα δικά σας που τα λέτε ωραία! )

Όλοι αυτοί οι ανώνυμοι ζηλωτές που έγραψαν τα ευαγγέλια φίλη evram , έγραψαν ότι έγραψαν για να τρομοκρατήγσουν τους αφελείς πιστούς και να τπυς κρατήσουν δέσμιους στο άρμα τους . Δες παρακάτω τι γράφει σχετικά ο Κέλσος στον “Αληθή Λόγο” του .

quote:
evram
edit: γαμώτο πάλι δνε θα μάθω το κωλο ονομα!!!

Δεν υπάρχει αντίχριστος με τον τρόπο που μας τον παρουσιάζουν καλή μου φίλη . Αλιώς θα έπρεπε να υπάρχη και αντιμωάμεθ και αντιβούδας και αντιβισνού κλπ, κλπ . Όλα μέσα στο κόλπο της τρομολάγνειας είναι . Ακόμα και το 666 μπήκε στο bar code σε συνεννόηση με το Βατικανό , για να επαληθεύσουν την αποκάλυψη . Όμως υπήρξαν , υπάρχουν , και θα υπάρχουν χιλιάδες αντίχριστοι , αδίστακτοι , που στον βωμό του κέρδους καταστρέφουν τη φύση , και οδηγούν σε εξαθλίωση την ανθρωπότητα με πολέμους κατακτητικούς ή οικονομικούς . Όπως και να τους ονομάσεις μέσα θα είσαι .

*

23/01/2012, 23:33:11

quote:
Αν και εδώ που τα λέμε ο Χριστός δεν είπε τίποτε . Οι ανώνυμοι γραφείς των ευαγγελίων τα είπανε .

Tα αυτονόητα παραλείπονται Sesostris! Η ειρωνία είναι ότι οι πρώτοι πατέρες της εκκλησίας φαίνεται να το γνώριζαν και γι'αυτό λόγω των διαφόρων παραδόξων στοιχείων των Ευαγγελίων τόνιζαν ότι πρέπει να ερμηνεύονται πρωτίστως αλληγορικά!

Μόνο ένα παιδί μπορεί να πειστεί πχ. στο ότι ο Ιησούς προσευχήθηκε εντελώς μόνος του στη Γεσθημανή και ωστόσο οι Ευαγγελιστές ήξεραν τα ακριβή του λόγια στην πιο μοναχική και δύσκολη ώρα για εκείνον!!!

Σαν αλληγορικά κείμενα πάντως που είναι τα Ευαγγέλια έχουν πολύ σημαντικό εσωτερικό περιεχόμενο.

Απλά ο παραλογισμός και η αδικία είναι ότι οι σοφοί μύθοι των Ελλήνων διδάσκονται ως αφελή παραμύθια ενώ οι ημικλεμμένοι μύθοι της Κ. Διαθήκης διδάσκονται ως θεόπνευστες ιστορικές αλήθειες!!

24/01/2012, 00:02:29
quote:

Kost

Ήταν φαίνεται από τότε η εσχατολογία, όπως λες, δοκιμασμένη μέθοδος εκφοβισμού και προσέλκυσης κόσμου.

Είσαι σίγουρος για την ερμηνεία που δίνεις;
Όχι, αλλά εγώ πήγα και βρήκα την παραπομπή στην οποία αναφέρεσαι και λέει:

"ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ΄
34 αμήν λέγω υμίν, ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται. 35 ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι. 36 Περί δε της ημέρας εκείνης και ωρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ει μη ο πατήρ μου μόνος."

Μήπως το καταλαβαίνεις λάθος και δεν αναφέρεται ο Ιησούς στη δική του γενειά;

Δεν μπορεί να λέει ο Ιησούς κάτι και αμέσως μετά, με την επόμενη πρόταση που λέει να αναιρεί αυτό που είπε πριν.
Πιστεύω πως κάτι άλλο εννοεί ο Ιησούς και μας ξεφεύγει. Είναι γνωστό πως ο Ιησούς μιλούσε αλληγορικά, παραβολικά, .....

24/01/2012, 02:06:09
Ψηλός

quote:

H ερμηνεία (που δεν είναι ερμηνεία αλλά απλή μετάφραση) είναι όπως ακριβώς την παραθέτει ο kost. Τα ίδια λέει και ο Κολιτσάρας.

quote:

Για πες μας τι διαφορετικό λέει...

quote:
"ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ΄
34 αμήν λέγω υμίν, ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται. 35 ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι. 36 Περί δε της ημέρας εκείνης και ωρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ει μη ο πατήρ μου μόνος."

Και γιατί αυτό είναι διαφορετικό απ' αυτό που λέει ο kost;

Στο πρώτο εδάφιο λέει ο Ιησούς ότι "πριν περάσει αυτή η γενιά, θα γίνει η δευτέρα παρουσία".

Στο δεύτερο εδάφιο λέει ότι "δεν ξέρει κανείς όμως την ακριβή μέρα και ώρα που θα γίνει αυτό".

quote:

Όταν λέει "η γενεά αύτη" εννοεί "η γενιά αυτή".

quote:
Δεν μπορεί να λέει ο Ιησούς κάτι και αμέσως μετά, με την επόμενη πρόταση που λέει να αναιρεί αυτό που είπε πριν.

Δεν αναιρεί τίποτε. Συμπληρώνει την πρώτη πρόταση. Απλά ελληνικά είναι, πώς μπερδεύεστε έτσι...

quote:
Πιστεύω πως κάτι άλλο εννοεί ο Ιησούς και μας ξεφεύγει.

Το μόνο που σου ξεφεύγει είναι πως η ελληνική γλώσσα είναι μητρική γλώσσα πολλών από μας και την κατέχουμε καλά.

quote:
Είναι γνωστό πως ο Ιησούς μιλούσε αλληγορικά, παραβολικά

Ανοησίες. Όπου ο Ιησούς μιλάει παραβολικά, αυτό επισημαίνεται από τους ευαγγελιστές είτε στην αρχή του λόγου του είτε σαν εξήγηση στο τέλος.

macedon

Edited by - macedon on 24/01/2012 02:07:34

24/01/2012, 03:04:31

Φίλε Ψηλέ προσωπικά συμφωνώ με την αλληγορική ερμηνεία της Κ. Διαθήκης η οποία είναι γεμάτη από μυστικούς συμβολισμούς, όμως δεν συμφωνώ με την επιλεκτική αναγωγή στην αλληγορία. Δηλαδή όποτε ένα χωρίο βγάζει φτωχό νόημα ή όταν αποδεικνύεται αναληθές να το βαφτίζουμε κατευθείαν αλληγορία.

Στο χωρίο που τονίζεις, όπως λέει ο macedon, ο Ιησούς αναφέρει πως ούτε ο ίδιος γνώριζε την ακριβή ημέρα και ώρα του τέλους, παρα μόνο ο Πατέρας. Πιο πριν όμως λέει ότι θα συμβεί πριν το τέλος της γενιάς του. Άρα προσδιορίζει την εποχή απλά όχι με ακρίβεια. Και με την έννοια της "γενιάς" εννοεί το πολύ 25-30 χρόνια μετά από εκείνον (εξου και το "γενέες δεκατέσσερις από Αβραάμ μέχρι Δαυίδ...άλλες τόσες μέχρι τη μετοικεσία της Βαβυλώνας...άλλες τόσες μέχρι τη γέννηση του Ιησού"). Δηλαδή αποκλείεται να εννοεί κάποιον "Αιώνα" ή να ομιλεί αλληγορικά.

Η ερμηνεία του χριστιανισμού είναι ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί την επαληθευμένη πρόβλεψη της μεγάλης καταστροφής και ερημώσεως της Ιερουσαλήμ. Γι'αυτό και τονίζουν τη φράση του Ιησού πως "όταν δείτε την Ιερουσαλήμ περικυκλωμένη από στρατό τότε έφτασε ή ώρα της μεγάλης ερημώσεως".

Παραλείπουν όμως ότι η προφητεία στο κατά Ματθαίον έχει απόλυτα κοσμογονικό χαρακτήρα. Μιλάει δηλαδή για καταστροφή εφάμιλλη του κατακλυσμού, για το ότι "τα αστέρια θα πέσουν, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, η σελήνη θα σβήσει", και ότι θα επιστρέψει ο Υιός του Ανθρώπου. Επίσης προλέγει πως πριν γίνουν όλα αυτά το Ευαγγέλιο της βασιλείας των ουρανών θα έχει διαδοθεί σε όλη την οικουμένη!

Μία πιθανότητα πάντως είναι η συγκεκριμένη φράση να προστέθηκε αργότερα. Σε πολλά σημεία των κειμένων φαίνεται έλλειψη αρμονικής ροής και συνέχειας στο λόγο, κάτι που υποδεικνύει τις αλλοιώσεις που υπέστησαν. Δεν αποκλείεται λοιπόν να προστέθηκε σαν μία ιδέα κάποιου που ήθελε να υπερτονίσει την έννοια της "εγρήγορσης" στους πιστούς παρουσιάζοντας τον Χριστό να προφητεύει ότι το τέλος είναι πάρα πολύ κοντά (έτσι ώστε η κάθε γενιά να ζει με το φόβο αυτό). Γενικώς η έννοια της διαρκούς εγρήγορσης είναι θεμελιώδες στη χριστιανική διδασκαλία και αυτος είναι και ο βασικός πιστεύω λόγος που ο χριστιανισμός τελικά απέρριψε την μετενσάρκωση (διότι οι χριστιανοί θα εφησύχαζαν και δεν θα έδειχναν τον απαραίτητο ζήλο και εγρήγορση στην τωρινή ζωή).

Και ξέρετε καλύτερα από εμένα πως εκείνη την εποχή υπήρχε γενικά χαμός από θρησκευτικά κινήματα και αιρέσεις, άρα το καθένα έπρεπε να αντιπαρατάξει τα πιο "ανταγωνιστικά" όπλα που θα εξασφάλιζαν τους περισσότερους οπαδούς. Και ο φόβος που γεννά η εσχατολογία ήταν (και παραμένει) ο πιο δημοφιλής τρόπος εντυπωσιασμού και ελέγχου μίας σκέψης.

evramΜέλος
24/01/2012, 09:04:20
quote:

quote:

Kost

"ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ΄

Πιστεύω πως κάτι άλλο εννοεί ο Ιησούς και μας ξεφεύγει. Είναι γνωστό πως ο Ιησούς μιλούσε αλληγορικά, παραβολικά, .....

Ψηλέ, εμείς είμαστε προκατηλημένοι και έχουμε βγάλει ήδη συμπεράσματα που δεν βοηθούν στην θεωρία του Αντιχρίστου, αυτό ειναι σιγουρο. Εσυ που από ότι καταλαβα πιστευεις σε παρακαλώ πες μου ενα κωλοόνομα να το τσεκάρω ρε παιδι μου, αλήθεια σου λέω δεν σε κοροιδεύω θέλω να δω, καταρχήν πες μου εαν ξέρεις

όσο μπορείς

24/01/2012, 10:14:47
kost

quote:
Η ερμηνεία του χριστιανισμού είναι ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί την επαληθευμένη πρόβλεψη της μεγάλης καταστροφής και ερημώσεως της Ιερουσαλήμ.

Μόνο που δεν είναι πρόβλεψη αλλά περιγραφή γεγονότος. Ας μην ξεχνάμε πως τα ευαγγέλια γράφονται πολύυυυυ μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και δεν ήταν δύσκολο στο συγγραφέα του "κατά Ματθαίον" να βάλει στο στόμα του Ιησού μια "πρόβλεψη" που ούτως ή άλλως είχε ήδη επαληθευτεί.

Σα να λέω σήμερα ότι ο πατέρας μου πριν 15 χρόνια είχε προβλέψει την πτώχευση της Ελλάδας το 2011.

macedon

24/01/2012, 13:27:45
quote:
Ας μην ξεχνάμε πως τα ευαγγέλια γράφονται πολύυυυυ μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και δεν ήταν δύσκολο στο συγγραφέα του "κατά Ματθαίον" να βάλει στο στόμα του Ιησού μια "πρόβλεψη" που ούτως ή άλλως είχε ήδη επαληθευτεί.

Tι να σου πω, σάμπως το ξέρουμε αυτό, κάποιοι μελετητές λένε ότι το κατά Ματθαίον γράφτηκε πριν το 70 πχ. άλλοι ότι γράφτηκε μετά το 70.

24/01/2012, 13:32:36
Αν γραφόταν πριν το 70, δεν θα το μνημόνευε κάποιος; Πρώτη φορά που το αναφέρει κάποιος είναι γύρω στο 150 (η περιγραφή όμως δεν ταιριάζει με το ευαγγέλιο του Ματθαίου που γνωρίζουμε, οπότε μπορεί να είναι μεταγενέστερο). Με δεδομένο ότι ο Ματθαίος αντιγράφει από το Μάρκο (που είναι αρχαιότερο ευαγγέλιο) και με δεδομένο επίσης πως ο Μάρκος αντέγραψε από το ευαγγέλιο "Q", συμπεραίνουμε ότι του Μάρκου γράφτηκε πολύ μετά την αρχή του 2ου αιώνα.

Μάλιστα ο Ματθαίος αναφέρει και ένα περιστατικό που συνέβηκε το 69, όταν οι ζηλωτές σκότωσαν τον Βαραχία στο θυσιαστήριο του ναού και πέταξαν το πτώμα του στο διπλανό φαράγγι (Ματθ. 23:35)

Το γεγονός αυτό καταγράφηκε για πρώτη φορά σε πηγή, γύρω στο 90.

macedon

Edited by - macedon on 24/01/2012 13:38:56

24/01/2012, 13:45:39

Xμ, δεν το ήξερα αυτό. Απλά διάβαζα τώρα ότι οι πολλές αναφορές στους Σαδδουκαίους έχουν πείσει κάποιους ότι μάλλον γράφτηκε πριν το 70 μ.Χ. Στην πραγματικότητα πάντως πιστεύω ότι τα κείμενα αυτά γράφτηκαν τμηματικά. Δηλαδή με τον καιρό προστίθεντο ή αφαιρούνταν χωρία.

Αλήθεια το Ευαγγέλιο "Q" ποιό είναι?

D.P.J. 10Μέλος
24/01/2012, 14:42:03
Δεν ξέρω πέρα από τον ......κωδικό του , ποιο είναι το όνομα του Αντίχριστου , αλλά ξέρω τι δουλειά μάλλον θα κάνει : τραπεζίτης !
28/01/2012, 11:32:06
macedon,
Αν ο Ιησούς, στην προφητεία του, αν είναι όντως μία και όχι δυο, όπως ισχυρίζονται οι Χριστιανοί, μιλάει εσχατολογικά, τότε έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με αυτό που λέει στην επόμενη πρόταση όπου και αναφέρει πως κανείς δεν ξέρει τη μέρα και τη στιγμή.
Ακόμη και αν πρόκειται για μετέπειτα αλλαγή από τους Χριστιανούς, όπως ισχυρίζεται ο Κost, δεν βλέπω το λόγο γιατί η ασυνέπεια είναι φανερή.

Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.
Πάντως, αγαπητέ Kost, η γενεά, αρκετές φορές, τόσο στην ΠΔ όσο και στην ΚΔ έχει και την έννοια του γένους, του γένους των ανθρώπων για παράδειγμα.
Θα επανέλθω αργότερα.

28/01/2012, 12:31:08
Σύμφωνα με τους αλληγοριστές,αυτούς που νομίζουν οτι ο ανύπαρκτος Ιησούς,μιλούσε αλληγορικά.όταν "ελεγε",σε αυτή την γεννεά θα έλθει ο αντίχριστος,δεν εννοούσε την γεννεά της εποχής του,αλλά όλο το γένος των ανθρώπων σε βάθος χιλιετηρίδων πίσω και μπρός.

Εννοούσε το Σιδηρούν Γένος.Την σιδηρά γεννεά.
Είχε προηγηθεί η χρυσή και η αργυρή,προφανώς.

Γιατί να μην είναι έτσι,αφού ο ιησούς ήταν αλληγοριστής?

Πάντως Ψηλέ το όνομα το ξέρεις?
Τόσες εκατοντάδες χρόνια,οι μεγαλοπαπάδες και οι μεγαλοθεολόγοι,δεν κατάφεραν να ξετρυπώσουν το θηρίο?

Είδες τι καλά που...κρύβεται?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

YUGI-OHΜέλος
29/01/2012, 00:39:16
δεν είναι παίξε-γέλασε...θηρίο της αποκαλύψεως είναι αυτό!
αλλά ποιανής αποκαλύψεως;