- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
quote:
ο χρόνος τελειώνει, τα αόρατα θα γίνουν ορατα...
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ...ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ...ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ...ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
nst
quote:
Ειλικρινα συγνώμη.
ΓΙΑΤΙ; ΚΑΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΕΣ...Ή ΕΓΩ.
quote:
Απαντάω γιατί ξεδιπλώνομαι εγώ, αν απαντούσα με τα απειροελάχιστα μου και εγώ, το φαντάζεσαι?
ΠΑΡΑΞΕΝΟ...ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ "ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΣΑΙ"...ΕΣΥ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
ΛΟΙΠΟΝ;
quote:
Κι'αν εκδηλωθεί τι θα γίνει?
quote:
Φυσικά και θέλω να εκδηλώνονται οι φίλοι μου.
ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
quote:
Pixeldream
τι ακριβώς θες να κάνεις?
ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.
quote:
ΓΙΑΤΙ; ΚΑΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΕΣ...Ή ΕΓΩ.
pixeldream
Αν έκανα λάθος χαίρομαι.
Χρησιμοποίησες αόριστο, και....
quote:
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
Ενα μεγάλο μέρος των απαντήσεων εδώ μέσα, απευθύνονται στη φαντασία μας.
Θα μπορούσα να απαντάω και έτσι αλλά δεν το θέλω, προσπαθώ να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται εκτός αν αστειεύομαι, που δεν το κάνω.
quote:
ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ
Με ξαφνιάζεις, αλλά ναι.
quote:
ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...
Ερώτηση χωρίς μομφή.Είσαι τόσο σίγουρος για την κρίση σου ?
Εγώ δεν είμαι.Πολλές φορές τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά απ'οτι είναι, εχουμε να κάνουμε με το πιο σύνθετο ''πράγμα'' που υπάρχει,
την ανθρώπινη ψυχή.
quote:
ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ...
Μερικά δεν πιάνονται ούτε και ορατά...
Βλέπουμε μονάχα την απο δω
εικόνα του παραπετάσματος.
Οταν το παραπέτασμα θα πέσει
δε θα' μαστε εδώ εσύ κι εγώ.
Μου είπε το στερέωμα στο αυτί μου μυστικά:
<< Ξέρεις ποιά φράση μου' γραψε η μοίρα στην καρδιά?
Αν ήτανε στο χέρι μου, θα σ' είχα απαλλάξει
απ'την αέναη αυτή περιφορά>>
Γυρίζουν τι καλό και το κακό μέσα στο νού.
Χαρά και λύπη είναι η μοίρα μας στη γή.
Μη ρίχνεις την ευθύνη στόν τροχό του ουρανού
γιατι και είναι άνίσχυρος κι αυτός όσο κι εσύ.
Ομαρ Χαγιαμ
Όταν φιλεί ο φίλος, παραμιλάει ο θάνατος.
Όταν θρηνεί η φιλία, ο χάρος ζωντανεύει.
Ας ξανανοίξουμε ετούτο το πονεμένο το βιβλίο.
Του δούναι και λαβείν. Του καταθέτειν και αναλαμβάνειν. Του προσφέρειν και δέχεσθαι.
Όχι για θρήνο, μήτε για παράπονο: ας πούμε, για καταγραφή συμβάντων. Γιο έκτακτο δελτίο ζωής.
Λοιπόν:
Τα δυο σπυριά αλάτι στο νερό, η παντρειά που ζήλεψα, η γκόμενα που έχασα μαζί με τα όστρακα και το ακορντεόν, τα γράμματα ένα προς ένα που έλαβα από όμορφα καλέσματα και τα μηνύματα που έχω αφήσει για τον προσεχή Χειμώνα, είναι κάτι από φιλία. Ίχνος της, ίσως, μα δεν παύει να αφήνει την οσμή του σώματός της.
Και η χαρά, πάλι, που έλαβα. Και το άλλο σώμα που αναδίνει και αναδεικνύει το δικό μου. Και η ταχυδρομική μου ιδιότητα να μεταφέρω με τρομπέτες και φανφάρες το θαύμα και την εντροπή, τη σάρκα και την πεμπτουσία στο πανηγύρι και στην ανατριχίλα, είναι, πάλι, σημάδια του ίδιου συναισθήματος.
Στο δισκοπότηρο του βίου. Στο πρώτο κλάμα της ζωής και στο φυτίλι της συνέχειας.
Στον μέχρι στιγμής μισόν αιώνα θάματος: όταν θα πρέπει να μαζεύω, πάλι του φίλου θ' αναζητήσω το φιλί: την ίδια τη ζωή.
Καλώς την, τη φιλία.
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius
Ας την γυρίσουμε, όμως, κι ανάποδα.
Η συμφορά της φιλίας είναι το πανηγύρι της αρρώστιας. Αρρώστιας που κινά από το συναισθηματικό ενέχυρο που καταθέτει απλόχερα είς (εναλλάξ και στο διηνεκές) εξ αμφοτέρων των συμβαλλομένων στη σχέση αυτή, η οποία περιγράφεται μόνο με λέξεις από αγαπητικό λεξικό.
Σε τέτοιου είδους σχέση, όπως και στού έρωτα, η ηθική δεν αναγνωρίζει σύγκριση ούτε υπόσχεση, μήτε κυλά σε ράγες που οδηγούν στέρεα σε μέλλον. Η προσφορά του έτερου είναι ομολογία χαράς, η ομολογία του πόνου του είναι και του αλλουνού ο πόνος σαν ιδικό πονεμένο βίωμα...
Ή, τουλάχιστον, θα 'πρεπε να είναι.
Συμβαίνει;
Η πραγματικότητα αφήνει ελάχιστα περιθώρια, δυστυχώς. Η την σήμερον συνολική χρεοκοπία της έγνοιας δημιουργεί από τα πράγματα μιαν εξόχως εικονική άποψη της φιλίας, μέσα στην οποία χωρεί το παν: ο εγωισμός και η ταπείνωση, ο αυτισμός και ο αλτρουισμός, η συμπάθεια και η αιμοβορία, η προσφορά και η λεηλασία, κοντολογίς, όλου του λεξικού οι αντιθέσεις, όλα τα χρώματα, όλα τα προσκέφαλα, κάθε λογής λυχνάρι και σκοτάδι. Όπου την κάθε δίψα ακολουθεί κι ένα ποτάμι, κι όπου η δίψα εξακολουθεί να θρέφει το νερό.
Και χθες χωρούσαν, βέβαια και πάντα: σε μικρότερες, όμως, σεμνές ποσότητες.
Αλλά, γιατί δεν περπατά μια τέτοια έκφραση μεγαλοθυμίας και ανάτασης και ηδονής και κάλλους; Τις πταίει;
Η ίντριγκα έχει μακρύ το χέρι. Της χρείας δε η χείρα φτάνει ακόμα μακρύτερα: λεηλατεί όλα τα σταυροδρόμια της φιλίας, καταργεί τις ατραπούς όλες και όσους εκ των homo sapiens τις διάβηκαν ανάλλαχτοι, επιμένει στη νοθεία του πράγματος και της κατάστασης, χρηματίζει τα χείριστα των συναισθημάτων, λογαριάζεται μόνο με το θράσος, την καπατσοσύνη, τη σκληραγωγία με στόχο τα ρεκόρ κατάδυσης στο νόθο και στο θολερό.
Ξοδεύει αλύπητα, αφειδώς, τη χίμαιρα.
Εξαντλεί τον λυγμό, τον κόμβο στο σταυροδρόμι των συναισθημάτων.
Πώς, αλήθεια, η συμφορά, όταν δεν μας αφορά, γίνεται θυμίαμα για να ξορκίσουμε τον πόνο τον δικό μας, ιδία αν ο αφέντης - πάθος έχει σωριάσει σε ερείπια το σπιτικό του φίλου; Ποιος αταβισμός, ποια πρωτόγνωρη απαίτηση δεσμεύει κάποιον στην αντίληψη, στην προσδοκία, πως το αίμα που θα τρέξει στην ανάγκη ας είναι αλλουνού, του φίλου, φερ' ειπείν και πως η δική μας φλέβα καλό είναι να μη στάξει δράμι;
Βήματα αιωρούμενα στο έλεος, κρεμάμενα στα πολύ ελαστικά στηθόδεσμα μιας εξίσου πολλά ετοιμόρροπης μνήμης σε ό,τι αφορά τους όρκους που εκστομίσαμε και τον όρκο που πήραμε χαράζοντας τον στο τομάρι μας. Τρύπες θολές σε χαλασμένο σύμπαν, τρύπες σε βραχνιασμένη πια φλογέρα, τρύπα στο χέρι του θεού που αγιάζει τη φιλία, τρύπια πηγάδια, άνερα, στα αγαπητικά χωράφια του Δάμωνα και του Φιδία.
Ο ύμνος της άρνησης. Η αποθέωση της μοναξιάς.
Μπορεί.
Όποιος είναι αναλφάβητος ως προς την ανάγνωση του εαυτού του, δεν είναι ικανός να σκέφτεται ο,τιδήποτε για τον άλλον. Δεν δύναται να πονά, να συλλογιέται, ν΄ αγαπά, να ερωτεύεται, ν' αναπολεί, να κλαίει στη πλάτη αλλουνού. Να κοιμάται με παράπονο και να ξυπνά με την απαίτηση πριν καν νιφτεί.
Σε χρόνο αόριστο μπορεί να έρχεται, να φεύγει, να φάσκει, να αρνείται: πάντα στο περιθώριο του ερωτηματικού, στην απαντοχή της επόμενης κίνησης, του επόμενου γκρεμού.
Η φυσιογνωμία του φίλου είναι, θα πρέπει να είναι, ο καθρέφτης στον οποίο φτιασιδώνουμε την ψυχή μας. Η σφραγίδα στην καθεμιά σελίδα του βίου μας. Η σκέψη τού για το τι θα με βρει αύριο. Η ταυτότητα για την πρόσβαση στην αντράλα μας και στο συναίσθημα μας. Και το ψέμα που μας κάνει φίλο με τον ήρωα που κουβαλάμε στο κωλότσεπο τον μωρό ή τον μεγάλο. Και ο λόγος της κομπορρημοσύνης μας. Και η αιτία για την εγκατάλειψη της γκόμενας. Η αφορμή για το ξεκλείδωμα του ρομποτικού τύπου στα μέσα μας και η έξοδος του προς τη ζωή, τα αμείλικτα ερωτήματα και τα απίθανα ερωτηματικά που πασχίζουν να 'βρουν απάντηση σε μια μορφή, σ' ένα πορτρέτο αναμνηστικό, στη χειραψία τη θερμή και στο φιλί του φίλου.
Η φιλία βρίσκει στέγη στα χαγιάτια. Μια στέρεα κατοίκηση θ' αποτελούσε ισχυρά άλλοθι απομάκρυνσης: δεν με χρειάζεσαι φεύγω. Ό,τι συχνά - πυκνά απαντάται και στην ετερόφυλη αγάπη. Κι επειδή το λαβείν είναι παραδοχή και ομολογία εξάρτησης, δύσκολα εκστομίζεται.
Η εμπλοκή, πάλι, στο πάρε - δώσε αυτών των σχέσεων σπάνια αφήνει κάτι αλώβητο, αφού ο θρήνος του Φειδία αποτελεί πλέον για τον Δάμωνα διάθεση που καταργεί ή εξωραΐζει τις τύψεις για όσα έχει πει, κάνει, σκεφτεί. Καταργεί, δυστυχώς, και τις προθέσεις.
Εδώ, η φιλία είναι κλαγγή, είναι αλαλαγμός, είναι ξόδεμα. Σαν τη βροχή στη χαίτη του ποταμού. Σαν τη σιωπή κάτω από ταφόπλακα. Το όνειρο που με θρέφει, η υποτείνουσα που με συντάσσει.
Ο φίλος είναι η οδική μου συμπεριφορά στην καθημερινότητα. Αντλώ από τη δασκαλική του, συντάσσω το δικό μου ιστόρημα μέσα απ' το συντακτικό του, τη δική μου εικόνα μέσα απ' τη δική του οπτική, δημιουργώ έναν κόσμο όμοιο του δικού του.
Αντάξιο, ίδια όμορφο, εφάμιλλο.
Αναγιγνώσκω, υφαίνω, κοινωνώ, ασκούμαι, ερώμαι φίλια…
Κι αυτή είναι η κατηχητική άποψη.
Η ρομαντική.
Η εικόνα που αναρτάται πλάι στη θεία τη μορφή της Παναγιάς, στο εικονοστάσι της ψυχής μας.
Όμως.
Όταν η ιστορία βυζαίνει απελπισμένα από ξερικά πηγάδια, όταν το ένστικτο αντλεί απ' το συμπέρασμα, όταν τα ανησυχητικά άλγη βρίσκουν κατάλυμα στα κάτω από τις γέφυρες της ανοχής, όταν το ρήμα γίνεται βέλος με φαρμάκι, όταν το φιλί δεν το λαβαίνεις δώρο μα το ψάχνεις, όταν το κλάμα αφορά μόνο στην κούνια του παιδιού κι όχι στον ώμο του φίλου, όταν το παράθυρο είναι κάδρο κι όχι αεραγωγός, όταν εν πάση περιπτώσει παύω να γεννώ κι αρχίζω να δικάζω και να ξεγεννώ τότε η φιλία μένει απελπιστικά άστεγη, θηλάζει από τον στερεμένο κόρφο της, βγάζει το δικό της μάτι για να μη βλέπει ο άλλος το χάλι, την κατάντια της.
Γράφει το ποίημα που θα την καταπιεί.
--Confucius
quote:
Είσαι τόσο σίγουρος για την κρίση σου ?
Εγώ δεν είμαι.Πολλές φορές τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά απ'οτι είναι, εχουμε να κάνουμε με το πιο σύνθετο ''πράγμα'' που υπάρχει,
την ανθρώπινη ψυχή.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ...ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ.
ΕΙΣΑΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ...ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ/ΣΥΝΘΕΤΗ/ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ...ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.
Νιώθω σα σκύλος, μπροστά στο αλμυρό κύμα
Τα κόκκινα βατόμουρα η λάμπα του δωμάτιου
Αχ τα ματάκια μου ζαρώνουν, μαμά είναι κρίμα
Τα μάτια μου να είναι
Ένα τόσο βαθύ μαυρισμένο σχήμα
Νιώθω σα φως λυγισμένο από τη ζέστη
Η φαγωμένη σημαία μου, τα τρύπια μου παπούτσια…
Τα δάκρυα δεν μ’ αρέσουν πάνω στο καμένο δέρμα
Αχ να μπορούσα
Μέσα στα δάκρυα να έδινα ένα τέρμα
Κάποτε βασιλιάς, με φρούτα και βατόμουρα στα πιάτα
Η λάμπα να κουνιέται, κι εγώ να γυρίζω τις δαντέλες
Στα μανίκια.
Τώρα ο κόσμος θερινός, σκέφτομαι σαν κοκαλιάρα γάτα
Παραπατάω στο νερό κοιτώντας
τα χαλίκια
βλεμμα σκυλου
το αλμυρο
αντανακλα
λυγισμενη σιδεροβεργα ηλιακτινας
κυματα ανταρτες
ατσαλινα μελτεμια!
--Confucius
Pixels=θεός?
Αν κατάλαβα, που μπορεί και να μην κατάλαβα, θεωρείς οτι η αποψή σου είναι παντα σωστή. Καλώς.
Εγώ εχω ενστάσεις γιά ολούς και για μένα εννοείται.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου.
Δεν πιστεύω οτι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για έξω, ούτε για εδώ μέσα που δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα με ποιόν μιλάμε.
Απλώς τυχαίνει να'' νιώθουμε ''κάποιους περισσότερο απο κάποιους άλλους.
Λες οτι τα πράγματα είναι ίδια αλλά εμείς κοιτάμε διαφορετικά.
Με βάζεις σε ''περίεργες'' υπόνοιες.
Στοπ!!! βραχυκυκλώθηκα και εδώ γελάω.
Μεφιστοφελής
Πάει καλά! Μόνο ένα πράγμα ακόμα με ανησυχεί, η ζωή είναι λίγη και η τέχνη μεγάλη. Νομίζω πως χρειάζεται να διδαχθείς. Συναιτερίσου μ'εναν ποιητή, αφησέ τον να ξανοιχτεί στη φαντασία σου, και να σωριάσει στο κεφάλι σου όλα τα ευγενικά χαρίσματα και τα πιο τιμημένα, το θάρρος του λιονταριού, τού ελαφιού την ευκινησία, το θερμό αίμα του Ιταλού, την ευστάθεια τού βορεινού, αφησέ τον να βρεί το μυστικό να συμβιβάζει μέσα σου την μεγαλοψυχία με την λεπτή τη δολεράδα, και, προσχεδιασμένα, ν'αγαπάς μ'αληθινή νεανική ορμή.
Μόνο αν γνώριζα εναν τέτοιο κύριο θα τον ονόμαζα κύριο Μικρόκοσμο.
Φαουστ:
Τι μαι λοιπόν, αν είναι αδύνατο ν'αποχτήσω την κορώνα της ανθρωπότητας, που όλη η ψυχή μου ορμάει πρός αυτήν?
Μεφιστοφελής:
Στο τέλος είσαι, αυτό που είσαι.Βάλε στο κεφάλι σου περούκα με χίλιους βόστρυχους, βάλε στα πόδια σου κοθόρνους ίσια μ'ενα μέτρο,
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ.
Φαουστ:
To νιώθω, μάταια μάζεψα μέσα μου όλους τούς θησαυρούς του ανθρωπίνου πνεύματος...όταν θέλω τέλος να πάρω κάποια ανάπαυση, καμμιά νέα δύναμη δεν αναβρύζει απ'την καρδιά μου, δεν μπορώ ούτε μια τρίχα να ψηλώσω, δεν είμαι πλησιέστερα στο άπειρο.
επεται...
Αν όμως η Αποκάλυψη, όντας προφητικό κείμενο, αναφέρεται στην πιο σκοτεινή ίσως περίοδο της ανθρωπότητας (τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο), ένα γεγονός το οποίο έχει ήδη συμβεί, τότε ποιος ακριβώς είναι ο ... προφητικός χαρακτήρας της ; Ασφαλώς και δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα κείμενο ως προφητικό όταν σ' αυτό περιγράφεται ένα γεγονός που ήδη έχει συμβεί.
Μέχρι στιγμής περιγράψαμε 2 θηρία (Τον Αδόλφο Χίτλερ και τον ψευδοπροφήτη του, Γιόζεφ Γκέμπελς). Η Αποκάλυψη όμως μιλάει για 3 θηρία :
quote:
3 καὶ ἀπήνεγκέ με εἰς ἔρημον ἐν πνεύματι. καὶ εἶδον γυναῖκα καθημένην ἐπὶ τὸ θηρίον τὸ κόκκινον, γέμον ὀνόματα βλασφημίας, ἔχον κεφαλὰς ἑπτὰ καὶ κέρατα δέκα. 17:3
Αυτό το θηρίο, έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Είναι κόκκινο. Η αριθμητική διάσταση και αυτού του θηρίου είναι ίδια με των προηγουμένων (1 θηρίο, 7 κεφάλια, 10 κέρατα). Μόνο που είναι κόκκινο.
Χριστιανέ Ορθόδοξε, δώσε βάση ...
Θεωρώ πως εδώ το κείμενο γίνεται όντως προφητικό. Εδώ, αυτό το εδάφιο, προαναγγέλει την έλευση ενός άλλου θηρίου στο μέλλον.
Είναι γνωστό ότι στο κείμενο της Αποκάλυψης υπάρχουν μερικές διαφορετικές λέξεις με την ίδια σημασία, αλλά και αποσπάσματα που δεν ταιριάζουν με τα συμφραζόμενα. Οι περισσότεροι σχολιαστές προσπάθησαν να εξηγήσουν αυτές τις ανωμαλίες με πολλούς τρόπους : συρραφή κειμένων από διαφορετικές πηγές, τυχαίες μετακινήσεις μερικών αποσπασμάτων ή κεφαλαίων. Μερικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι το προφητικό τμήμα (κεφ. δ' έως κβ') αποτελείται από δύο διαφορετικές Αποκαλύψεις, που γράφτηκαν από τον ίδιο συγγραφέα, αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και στην συνέχεια ενσωματώθηκαν από κάποιον άλλον σε ένα κείμενο.
Στην πραγματικότητα όμως (κάτι το οποίο, θα το δούμε παρακάτω), δεν υπάρχουν δύο Αποκαλύψεις ενσωματωμένες σ' ένα μόνο κείμενο, αλλά υπάρχουν δύο Αποκαλύψεις που εκτυλίσσονται σε δύο διαφορετικές εποχές, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από τα δύο θηρία. Όσο για τον δράκοντα και τον Σατανά, διαδραματίζουν τον ίδιο ρόλο και στις δύο Αποκαλύψεις.
"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."
Χίτλερ = 254
Ποιος κυβερνούσε τις Η.Π.Α εκείνη την εποχή ; Ο Ρούζβελτ. Έχουμε λοιπόν τον Ρούζβελτ και τον Χίτλερ, το alter ego του ας πούμε.
Ρούζβελτ = ; ναι ... Ρούζβελτ = 254
Στην αριθμοσοφία, οι αριθμητικές αξίες των λέξεων που είναι ίδιες, συμβολίζουν την απόλυτη δυαδικότητα ή την σύγκρουση των αντιθέτων.
quote:
Ε´ΚΑΙ εἶδον ἐπὶ τὴν δεξιὰν τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ θρόνου βιβλίον γεγραμμένον ἔσωθεν καὶ ἔξωθεν, κατεσφραγισμένον σφραγῖσιν ἑπτά 5:1
Βιβλίον γεγραμμένον = 452
Είναι ο ίδιος αριθμός μ' εκείνους των δύο ηγετών (254). Ίδιος αλλά ανεστραμμένος. Κι όμως ... η μοίρα αυτών των δύο ανθρώπων είχε σφραγισθεί μέσα στο βιβλίο από την αυγή του χρόνου. Κανείς από τους δύο δεν μπορούσε ν' αλλάξει έστω και ένα γράμμα από το μέλλον του. Ήταν καταδικασμένοι να βρεθούνε αντιμέτωποι. Ο ένας ήταν η αντίθεση του άλλου.
"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."
δικές σου είναι αυτές οι αναλύσεις ή αντιγράφεις από κάπου?
Δεν σε κόβω να το γύρισες σε μελετητής της Αποκάλυψης τώρα τελευταία...
Στα αριθμητικά δεν σχολιάζω -τί να σχολιάσω άλλωστε, ό,τι θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε εκεί, και το απέδειξε και το βιντεάκι του Αιθέρα ![]()
Στα υπόλοιπα όμως, εάν και εφόσον δεχτούμε όλο το πλαίσιο ως αληθές (πχ. Ιωάννης ως συγγραφέας, Πάτμος, κλπ) και την εγκυρότητα του συγγράμματος -γιατί ακούγονται και λέγονται πολλά, περί 'συρραφών' περί πολλών και διαφορετικών συγγραφέων, κλπ
αν λοιπόν τα δεχτούμε με το μαθηματικό "Έστω" όλα αυτά, τότε:
quote:
Αν όμως η Αποκάλυψη, όντας προφητικό κείμενο, αναφέρεται στην πιο σκοτεινή ίσως περίοδο της ανθρωπότητας (τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο), ένα γεγονός το οποίο έχει ήδη συμβεί, τότε ποιος ακριβώς είναι ο ... προφητικός χαρακτήρας της ; Ασφαλώς και δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα κείμενο ως προφητικό όταν σ' αυτό περιγράφεται ένα γεγονός που ήδη έχει συμβεί.
Προφανώς δεν μπορούμε να δεχτουμε ένα κείμενο ως προφητικό όταν σ' αυτό περιγράφεται ένα γεγονός που ήδη έχει συμβεί,
αλλά με τη σημείωση ότι ο Ιωάννης φωτίστηκε και έγραφε τα οράματά του περί του μέλλοντος στην Πάτμο, κάπου μεταξύ 60? 70? 80?μΧ.
Άρα οτιδήποτε συνέβαινε μετά από τον 1ο μΧ αιώνα, πρακτικά θα μπορούσε να είναι μέρος της Αποκάλυψης.
Σαφέστατα ο Χίτλερ και το Ράιχ, λόγω τεχνολογίας κλπ, μπορεί σχεδόν να το ...τερμάτισαν, αλλά μην ξεχνάς ότι πέρασαν δεκαδες άλλα καλόπαιδα και μαργαριτάρια σε εποχές πολύ σκοτεινές, όπως Μεσαίωνες, Βυζάντια, Σταυροφορίες, Ιερές Εξετάσεις, Οθωμανικές αυτοκρατορίες, κλπ
από το 100 μΧ ως σήμερα. Η κάθε περίοδος αυτή είχε τα δικά της τέρατα και τερατάκια, με αιματηρά και θανατηφόρα αποτελέσματα και απολογισμούς.
Οπότε το να φωτογραφίζουμε μόνο Β'ΠΠ και Ναζί είναι μάλλον μια περιορισμένη Ιστορικά οπτική, επειδή ίσως είναι πιο πρόσφατο και πιο κοντά σε μας, από ότι πχ. οι σφαγές του Ιουστινιανού, του Βλαντ Ντράκουλα, του Κορτέζ ή του Τζενγκίς Χαν...
quote:
Χριστιανέ Ορθόδοξε, δώσε βάση ...Θεωρώ πως εδώ το κείμενο γίνεται όντως προφητικό. Εδώ, αυτό το εδάφιο, προαναγγέλει την έλευση ενός άλλου θηρίου στο μέλλον.
Δεν νομίζω να μας έλλειψαν και ποτέ τα πάσης φύσεως θηρία...![]()
![]()
![]()
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 22/02/2019 19:54:55
quote:
ρε συ κάγκουρα,
δικές σου είναι αυτές οι αναλύσεις ή αντιγράφεις από κάπου?
Τι σημασία έχει ; Εγώ είπα στον φίλο μας τον Χριστιανό Ορθόδοξο πως έχω αποδείξεις για το ότι ο Αντίχριστος έχει έρθει και τις παραθέτω.
quote:
Στα υπόλοιπα όμως, εάν και εφόσον δεχτούμε όλο το πλαίσιο ως αληθές (πχ. Ιωάννης ως συγγραφέας, Πάτμος, κλπ) και την εγκυρότητα του συγγράμματος -γιατί ακούγονται και λέγονται πολλά, περί 'συρραφών' περί πολλών και διαφορετικών συγγραφέων, κλπ
Εννοείται πως αυτό δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και δεν είναι και το αντικείμενο της έρευνας. Το αφήνουμε στην άκρη. Όπως και να' χει όμως, είτε δηλ. είναι έγκυρο είτε όχι, είτε γράφτηκε από τον Ιωάννη είτε όχι, είτε είναι συρραφή είτε όχι, είναι ένα κείμενο με πολλούς συμβολισμούς, ένα κείμενο "κωδικοποιημένο", ιερό κείμενο για τους Χριστιανούς - δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό δηλ. το ότι εκατομμύρια άνθρωποι το πιστεύουν αυτό το κείμενο - και είναι κι ένα κείμενο γεμάτο ... μυστήριο.
quote:
Στα αριθμητικά δεν σχολιάζω -τί να σχολιάσω άλλωστε, ό,τι θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε εκεί, και το απέδειξε και το βιντεάκι του Αιθέρα
Το θέμα των αριθμών μη το προσπερνάς έτσι αβίαστα. 'Ντάξει, το βιντεάκι το είδα κι εγώ, ok, πλάκα είναι, δεν αποδεικνύει κάτι. Όπως βλέπεις όμως εδώ, όλα σχετίζονται στην περίπτωση της Αποκάλυψης. Δεν είναι παίρνω από δω κάτι, απο 'κει κάτι άσχετο, το τραβάω απ' τα μαλλιά, το κάνω λάστιχο και το ταιριάζω με το άλλο. Οι αριθμοί έχουν μια βάση στις αντιστοιχίες τους. Και η βάση είναι η εβραϊκή αριθμολογία με θεοσοφική αναγωγή. Αυτό δεν μπορείς να το παραβλέψεις, έτσι, με τόση ευκολία.
Επίσης, οι λέξεις που, ας πούμε, "απομονώνονται" για να αναλυθούν, είναι μέσα από το ίδιο το κείμενο και οι αντιστοιχίες τους βρίσκονται όλες μέσα στο ίδιο το "αποκωδικοποιημένο" γεγονός αλλά και συσχετίζονται μεταξύ τους στην γενικότερη εικόνα που περιγράφεται και από το "κωδικοποιημένο" κείμενο. Δεν είναι άσχετες δηλ. Μπορεί δηλ. η λέξη "διαδίκτυο" να έχει την ίδια αριθμητική αξία με τον Χίτλερ δηλ. με το θηρίο, αλλά πως θα μπορούσες να την ενσωματώσεις μέσα στην ευρύτερη εικόνα του γεγονότος που περιγράφεται στην Αποκάλυψη ; Πρέπει να βρεις κι άλλους συσχετισμούς.
quote:
Άρα οτιδήποτε συνέβαινε μετά από τον 1ο μΧ αιώνα, πρακτικά θα μπορούσε να είναι μέρος της Αποκάλυψης.Σαφέστατα ο Χίτλερ και το Ράιχ, λόγω τεχνολογίας κλπ, μπορεί σχεδόν να το ...τερμάτισαν, αλλά μην ξεχνάς ότι πέρασαν δεκαδες άλλα καλόπαιδα και μαργαριτάρια σε εποχές πολύ σκοτεινές, όπως Μεσαίωνες, Βυζάντια, Σταυροφορίες, Ιερές Εξετάσεις, Οθωμανικές αυτοκρατορίες, κλπ
από το 100 μΧ ως σήμερα. Η κάθε περίοδος αυτή είχε τα δικά της τέρατα και τερατάκια, με αιματηρά και θανατηφόρα αποτελέσματα και απολογισμούς.Οπότε το να φωτογραφίζουμε μόνο Β'ΠΠ και Ναζί είναι μάλλον μια περιορισμένη Ιστορικά οπτική, επειδή ίσως είναι πιο πρόσφατο και πιο κοντά σε μας, από ότι πχ. οι σφαγές του Ιουστινιανού, του Βλαντ Ντράκουλα, του Κορτέζ ή του Τζενγκίς Χαν...
Ναι, κοίτα, βασικά δεν διαφωνώ. Η Αποκάλυψη όμως έχει χαρακτηρισθεί ως ένα προφητικό κείμενο που περιγράφει αυτό που λέμε το "Τέλος του Κόσμου". Περιγράφει δηλ. ένα γεγονός τρομερής σημασίας, εσχατολογικής διάστασης, το πιο σκοτεινό σημείο της ανθρωπότητας. Τέτοιο σημείο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον αριθμό των θυμάτων συνολικά είναι μονάχα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Σαφώς και υπάρχουν πολλά σκοτεινά διαστήματα της ανθρωπότητας, πολλές σφαγές, αιματηρά γεγονότα όμως κανένα από αυτά δεν συγκρίνεται με μία σύγκρουση Παγκόσμιας κλίμακας τέτοιας διάστασης όπως αυτής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορεί π.χ να φανταστεί κανένας πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν είχε ηττηθεί το "θηρίο", ο Χίτλερ δηλ. και συνέχιζε τα σχέδιά του ; Μιλάμε δηλ. για τέτοιας κλίμακας γεγονός.
Επίσης, η έρευνα ξεκίνησε από την αριθμητική αξία των λέξεων "ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ - ΑΥΣΤΡΙΑ". Επικεντρώθηκε εκεί εξ' αιτίας της υψίστης σημασίας του γεγονότος του πολέμου που συγκλόνισε την ανθρωπότητα. Δεν αποκλείεται αν ξεκινούσε από τις λέξεις "ΤΖΕΝΚΙΣ ΧΑΝ" με την ίδια αριθμητική αξία, να υπήρχαν αντιστοιχίες. Μπορεί όμως και να μην υπήρχε τίποτε.
Άλλωστε, όπως θα δεις παρακάτω, το κείμενο μας δίνει τον αριθμό των νεκρών. Τόσοι νεκροί δεν υπάρχουν σε καμία άλλη προ-πολεμική του Β' Π.Π. σύγκρουση, σε κανένα άλλο αιματοκύλισμα, σε καμία άλλη σφαγή του μακρινού παρελθόντος, ούτε στο Βυζάντιο, ούτε στις Σταυροφορίες, ούτε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ούτε πουθενά. Ο Β'Π.Π. είναι ότι πιο κοντινό έχουμε σε αυτό που λέμε "τέλος του κόσμου". Είναι η πιο μαύρη και η πιο σατανική ως τώρα στιγμή του ανθρώπινου είδους. Κι όπως εύστοχα παρατηρείς, το διάστημα αυτό στον Β'Π.Π., οι τύποι σχεδόν ... το τερμάτισαν. Συνεπώς, λογικό είναι η Αποκάλυψη να αναφέρεται πρωτίστως σε αυτό το γεγονός παρά σε οποιαδήποτε άλλη αιματοχυσία ή πόλεμο μικρότερης κλίμακας.
Edited by - kangaro on 22/02/2019 22:12:53
Πάμε να δούμε :
quote:
καὶ ἐλύθησαν οἱ τέσσαρες ἄγγελοι οἱ ἡτοιμασμένοι εἰς τὴν ὥραν καὶ εἰς τὴν ἡμέραν καὶ μῆνα καὶ ἐνιαυτόν, ἵνα ἀποκτείνωσι τὸ τρίτον τῶν ἀνθρώπων. 16 καὶ ὁ ἀριθμὸς τῶν στρατευμάτων τοῦ ἵππου δύο μυριάδες μυριάδων· ἤκουσα τὸν ἀριθμὸν αὐτῶν. 17 καὶ οὕτως εἶδον τοὺς ἵππους ἐν τῇ ὁράσει καὶ τοὺς καθημένους ἐπ᾿ αὐτῶν, ἔχοντας θώρακας πυρίνους καὶ ὑακινθίνους καὶ θειώδεις· καὶ αἱ κεφαλαὶ τῶν ἵππων ὡς κεφαλαὶ λεόντων, καὶ ἐκ τῶν στομάτων αὐτῶν ἐκπορεύεται πῦρ καὶ καπνὸς καὶ θεῖον. 18 ἀπὸ τῶν τριῶν πληγῶν τούτων ἀπεκτάνθησαν τὸ τρίτον τῶν ἀνθρώπων, ἐκ τοῦ πυρὸς καὶ τοῦ καπνοῦ καὶ τοῦ θείου τοῦ ἐκπορευομένου ἐκ τῶν στομάτων αὐτῶν.
Ποιο είναι το ένα τρίτο των δύο μυριάδες μυριάδων (δηλ. διακοσίων εκατομμυρίων) ; To 1/3 των διακοσίων εκατομμυρίων είναι 66.666.666 ...
To εξάρι εμφανίζεται σαν εφιάλτης ...
Η Αποκάλυψη περιγράφει ένα εσχατολογικό γεγονός και αυτό δεν τίθεται ως αμφισβήτηση. Το ... τρικ που κάνουμε εδώ, είναι ότι παίρνουμε την Αποκάλυψη σαν να έχει συμβεί, σαν να έχει εκπληρωθεί η προφητεία της. Με αυτόν τον τρόπο και διαλέγοντας από την Ιστορία της ανθρωπότητας την πιο σατανική της στιγμή, μας είναι πιο εύκολο να βρούμε αντιστοιχίες και να κάνουμε παραλληλισμούς στο κείμενο με την βοήθεια της αριθμολογίας, γιατί έχουμε ένα γεγονός που έχει ήδη συμβεί. Έχουμε δηλ. έτοιμη μια δεξαμενή λέξεων από το συμβάν και διαλέγουμε τις κατάλληλες για να τις αντιστοιχίσουμε με το αρχικό κείμενο. Μένει απλώς να επαληθευτεί αν όντως η Αποκάλυψη αναφέρεται σ' αυτό το γεγονός ή όχι, αν όντως δηλ. αυτή η δεξαμενή των λέξεων βρίσκει συσχετισμούς με την ιστορία του οραματιστή Ιωάννη.
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο : Αυτή η επαλήθευση - αν ισχύει, που ως φαίνεται ισχύει - θα μας φανερώσει και την σοβαρότητα της Αποκάλυψης ως κειμένου, αυτό δηλ. που αρχικά μας ενδιαφέρει για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό το κείμενο. Αν η Αποκάλυψη αναφέρεται στα γεγονότα του Β' Παγκ. Πολέμου και προκύψει μέσω αποδεικτικών στοιχείων μια σχετική βεβαιότητα γι' αυτό, τότε αμέσως αμέσως η Αποκάλυψη παίρνει το ύφος ενός σοβαρού κειμένου, προφητικού για την εποχή του, και ο μελετητής την αντιμετωπίζει διαφορετικά : Αν ήταν ένα προφητικό κείμενο για τον 1ο αιώνα, γιατί να μην είναι και για τον 21ο αιώνα ;
Χριστιανέ Ορθόδοξε, μην ψάχνεις δεξιά κι αριστερά για ημερομηνίες. Έχεις στα χέρια σου ένα πολύ ισχυρό κείμενο : Την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Εκεί μέσα πρέπει να ψάξεις κι εκεί μέσα βρίσκεται αυτή η ημερομηνία που ψάχνεις. Δεν θα σου την αποκαλύψω τώρα, γιατί πρώτα θέλω να καταλάβουν οι αναγνώστες αυτήν την σοβαρότητα και την δύναμη που έχει αυτό το κείμενο της Αποκάλυψης. Θα συνεχίσω λοιπόν να παραθέτω στοιχεία για τον Αντίχριστο που εμφανίσθηκε πριν (τον Χίτλερ) μέσα από το κείμενο της Αποκάλυψης και μετά θα περάσω στον Αντίχριστο που θα εμφανισθεί μετά ... (πάλι σύμφωνα με το κείμενο της Αποκάλυψης και σύμφωνα με την μέθοδο "αποκωδικοποίησης" που χρησιμοποιείται, δηλ. την εβραϊκή αριθμολογία με τις θεοσοφικές της αναγωγές).
Edited by - kangaro on 23/02/2019 09:05:45
quote:
8 καὶ τὸ πτῶμα αὐτῶν ἐπὶ τῆς πλατείας τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἥτις καλεῖται πνευματικῶς Σόδομα καὶ Αἴγυπτος, ὅπου καὶ ὁ Κύριος αὐτῶν ἐσταυρώθη.
quote:
19 καὶ ἐγένετο ἡ πόλις ἡ μεγάλη εἰς τρία μέρη, καὶ αἱ πόλεις τῶν ἐθνῶν ἔπεσαν. καὶ Βαβυλὼν ἡ μεγάλη ἐμνήσθη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ δοῦναι αὐτῇ τὸ ποτήριον τοῦ οἴνου τοῦ θυμοῦ τῆς ὀργῆς αὐτοῦ.
"ἡ πόλις ἡ μεγάλη" ... ποια άραγε να είναι αυτή η πόλις η μεγάλη και σε τι αναφέρεται εδώ το κείμενο ; Σε πόλεις, σε χώρες, σε τι ; Ας δούμε κάτι ...
quote:
8 καὶ τὸ πτῶμα αὐτῶν ἐπὶ τῆς πλατείας τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἥτις καλεῖται πνευματικῶς Σόδομα καὶ Αἴγυπτος, ὅπου καὶ ὁ Κύριος αὐτῶν ἐσταυρώθη.
Μπορεί "ἡ πόλις ἡ μεγάλη" να αναφέρεται στην Αίγυπτο.
Αίγυπτος = 380, δηλ. 3 + 8 + 0 = 11 δηλ. 2 (παρεπιπτώντος τα Σόδομα = 110 δηλ. 2)
Παρακάτω όμως λέει το εξής :
quote:
19 καὶ ἐγένετο ἡ πόλις ἡ μεγάλη εἰς τρία μέρη, καὶ αἱ πόλεις τῶν ἐθνῶν ἔπεσαν. καὶ Βαβυλὼν ἡ μεγάλη ἐμνήσθη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ δοῦναι αὐτῇ τὸ ποτήριον τοῦ οἴνου τοῦ θυμοῦ τῆς ὀργῆς αὐτοῦ.
ότι δηλ. η πόλις η μεγάλη χωρίσθηκε σε 3 μέρη.
Όταν τελείωσε ο πόλεμος και μετά την ήττα του γερμανικού στρατού, η Γερμανία διαιρέθηκε σε τρία μέρη : στο Βερολίνο, που είχε ένα ιδιαίτερο καθεστώς, στην σοβιετική ζώνη, την οποία οι Γερμανοί ονόμαζαν Die Zone και από την οποία γεννήθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και τέλος στην ζώνη την οποία κατείχαν οι Σύμμαχοι (που και αυτή ήταν διαιρεμένη σε τρία μέρη) και από την οποία σχηματίσθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Σε τρία μέρη ... Για να δούμε ...
Γερμανία = 308 , δηλ. 3 + 0 + 8 = 11, δηλ. 2.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
quote:
16 καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον ῾Εβραϊστὶ ῾Αρμαγεδδών.
Η λέξη Αρμαγεδδών είναι από μόνη της ένα αίνιγμα, ωστόσο ο συγγραφέας της Αποκάλυψης δίνει μεγάλη σημασία σ' αυτήν την τοποθεσία γιατί σύμφωνα με αυτό που γράφει εκεί θα γίνει η "τελική μάχη". Το Βερολίνο έπεσε στις 30 Απριλίου 1945.
Αρμαγεδδών = 308.
1. Η πόλις η μεγάλη ή Αίγυπτος = 380
2. Γερμανία = 308
3. Αρμαγεδδών = 308
Επειδή όμως μια μάχη, έχει και πρωταγωνιστές, στην συνέχεια θα δούμε ποιοι ήταν αυτοί. Από την Ιστορία ασφαλώς τους γνωρίζουμε. Μένει να τους εντοπίσουμε και μέσα στο κείμενο του Ιωάννη ...
Edited by - kangaro on 23/02/2019 09:38:06
quote:
8 καὶ ἐξελεύσεται πλανῆσαι τὰ ἔθνη τὰ ἐν ταῖς τέσσαρσι γωνίαις τῆς γῆς, τὸν Γὼγ καὶ τὸν Μαγώγ, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον, ὧν ὁ ἀριθμὸς αὐτῶν ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης.
και οι λέξεις : Γωγ και Μαγώγ.
Αν πραγματικά ο Αρμαγεδδών υποδηλώνει την Γερμανία, τότε υπάρχει πιθανότητα και ο Γωγ και ο Μαγώγ να αντιπροσωπεύουν την Γερμανία και τον νικητή της, δηλ. τις Η.Π.Α.
Σ' αυτό βέβαια το σημείο θα μπορούσε κάποιος να προβάλει μια αντίρρηση σχετικά μ' αυτόν που παίρνουμε ως νικητή του πολέμου, δηλ. τις Η.Π.Α. Ωστόσο και χωρίς ασφαλώς σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζεται ο ρόλος των Συμμάχων, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι χωρίς την Αμερικανική παρέμβαση η ιστορία του πολέμου θα ήταν διαφορετική. Οι Η.Π.Α. μπήκαν στον πόλεμο τον χειμώνα του 1941 μετά την τραγωδία του Περλ Χάρμπορ. Από εκείνη την στιγμή και μετά η συμμετοχή τους στον πόλεμο διαρκώς μεγάλωνε. Ο ρόλος τους ήταν πρωταγωνιστικός εναντίον της Ιαπωνίας και ζωτικός στην απόβαση της Νορμανδίας. Από την άλλη, αν το καλοσκεφτούμε, θα δούμε πως ο μεγάλος νικητής του πολέμου ήταν οι Η.Π.Α. Η Ευρώπη βγήκε από τον πόλεμο εξασθενημένη ενώ η Σοβιετική Ένωση κατεστραμμένη.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι που μας το δίνει το ίδιο το κείμενο :
quote:
Χίτλερ = 254Ποιος κυβερνούσε τις Η.Π.Α εκείνη την εποχή ; Ο Ρούζβελτ. Έχουμε λοιπόν τον Ρούζβελτ και τον Χίτλερ, το alter ego του ας πούμε.
Ρούζβελτ = ; ναι ... Ρούζβελτ = 254
Βιβλίον γεγραμμένον = 452
Φαίνεται λοιπόν πως ο ίδιος ο Ιωάννης μας υποδεικνύει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Η.Π.Α. Για να δούμε λοιπόν ...
Γωγ = 806 δηλ. 8 + 6 = 14 δηλ. 1 + 4 = 5
Αμερική = 356 δηλ. 3 + 5 + 6 = 14 δηλ. 5
Γερμανία = 308 δηλ. 11 δηλ. 1 + 1 = 2
Μαγώγ = 847 = 8 + 4 + 7 = 19 δηλ. 10 δηλ. 1
Εδώ για πρώτη φορά, έχουμε μια διαφορά. Ενώ ο Γωγ αντιπροσωπεύει την Αμερική, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Μαγώγ και την Γερμανία. Αλλά ας δούμε το εξής : Ήταν μόνο η Γερμανία που αντιπαρατέθηκε στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη ; Όχι. Ήταν 7 χώρες και ήταν οι εξής :
Γερμανία = 308
Ιαπωνία = 140
Ιταλία = 65
Ρουμανία = 311
Ουγγαρία = 279
Φινλανδία = 224
Βουλγαρία = 250
Σύνολο = 1577, δηλ. 1 + 5 + 7 + 7 = 20, δηλ. 2
Αυτή είναι η αριθμητική αξία του Μαγώγ. Επτά χώρες. Τα επτά κεφάλια του δράκοντα ...
*Για τον αριθμό 2 αξίζει να πούμε το εξής : Στην Εβραϊκή παράδοση, το 2 αντιπροσωπεύει τα δύο πνεύματα του κακού, τον Λεϋιάθαν, το θηρίο της θάλασσας και τον Βεχεμώθ, το θηρίο της ξηράς. Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι η Αποκάλυψη αναφέρει τα τέσσερα συνώνυμα του κακού (δράκοντας, όφις, Διάβολος και Σατανάς) στο εδάφιο 2 του κεφαλαίου κ' (=20, αριθμητική αξία 2).
quote:
2 καὶ ἐκράτησε τὸν δράκοντα, τὸν ὄφιν τὸν ἀρχαῖον, ὅς ἐστι Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην, καὶ ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη, 20 : 2
Edited by - kangaro on 23/02/2019 13:39:40
quote:
3 καὶ δώσω τοῖς δυσὶ μάρτυσί μου, καὶ προφητεύσουσιν ἡμέρας χιλίας διακοσίας ἑξήκοντα, περιβεβλημένοι σάκκους. 11:3
Από το παραπάνω εδάφιο, ξεχωρίζουμε τις φράσεις :
1. τοῖς δυσὶ μάρτυσί μου = δύο μάρτυρες
2. ἡμέρας χιλίας διακοσίας ἑξήκοντα = 1260 ημέρες
3. περιβεβλημένοι σάκκους
Για τις 1260 ημέρες, η ερμηνεία είναι σχετικά απλή και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος και ιδιοφυΐα για να καταλάβει πως 1260 ημέρες = 42 μήνες, δηλ. εδώ το κείμενο αναφέρεται στην διάρκεια του Β' Π.Π., κάτι το οποίο το είχαμε "αποκωδικοποιήσει" νωρίτερα. Ωστόσο, γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως ο συγγραφέας του κειμένου, προσπαθεί να μπερδέψει τον αναγνώστη και να παίξει μαζί του χρησιμοποιώντας διαφορετικές αναφορές για τις ίδιες έννοιες.
Ποιοι όμως είναι οι δύο μάρτυρες και γιατί είναι περιβεβλημένοι σάκκους ;
Στην εβραϊκή θρησκεία, όταν κάποιος πάθει μια μεγάλη συμφορά, πρέπει να νηστεύει, να φορέσει ένα σάκκο και να σκεπάσει το κεφάλι του με στάχτες.
Αυτό φαίνεται και από το εδάφιο 19, του κεφ. 18
quote:
19 καὶ ἔβαλον χοῦν ἐπὶ τὰς κεφαλὰς αὐτῶν καὶ ἔκραζον κλαίοντες καὶ πενθοῦντες, λέγοντες· οὐαὶ οὐαί, ἡ πόλις ἡ μεγάλη, ἐν ᾗ ἐπλούτησαν πάντες οἱ ἔχοντες τὰ πλοῖα ἐν τῇ θαλάσσῃ ἐκ τῆς τιμιότητος αὐτῆς· ὅτι μιᾷ ὥρᾳ ἠρημώθη.
Η φράση λοιπόν περιβεβλημένοι σάκκους προφανώς είναι σύμβολο πένθους, σύμβολο συμφοράς. Για να δούμε ...
σάκκοι = 450, δηλ. 4 + 5 + 0 = 9
συμφορά = 117, δηλ. 1 + 1 + 7 = 9
Κατά συνέπεια στο αρχικό μας εδάφιο, αρχίζει να εμφανίζεται κάποιο νόημα και η ερώτηση τώρα γίνεται : Ποιοι είναι αυτοί οι δύο μάρτυρες που καθ' όλη την διάρκεια του Β' Π.Π. (1260 ημέρες = 42 μήνες) θα πάθουν τρομερές συμφορές και θα ριχτούν σε μεγάλο πένθος (περιβεβλημένοι σάκκους) ;
Για τον έναν μάρτυρα, δεν χρειάζεται να σκεφτούμε και πολύ : Οι Εβραίοι. Οι Εβραίοι ήταν οι κατεξοχήν μάρτυρες που το θηρίο οδήγησε στο Ολοκαύτωμά τους, βυθίζοντάς τους σε ένα τρομερό πένθος μέσα από αμέτρητες συμφορές και ένα λυσσαλέο κυνηγητό. Ο άλλος μάρτυρας όμως ;
quote:
Για να αντιδράς κατ' αυτόν τον τρόπο πάει να πει πως κάτι σου κίνησε το ενδιαφέρον, αλλά βρίσκεσαι ακόμη σε στάδιο ... άρνησης Περίμενε να δεις τι γίνεται μετά ...
το ενδιαφέρον είναι ότι ...μόνο αυτό το θέμα κινείται,
και το άλλο με τη Λίτσα (η οποία παρεμπιπτόντως έχει ξεσαλώσει, γι'αυτό άσε τα Αντίδια και έλα από κει!)
Χώρια που εδώ είχαμε συνηθίσει στην πλάκα με τον Γιαλαντζή.
Τώρα εσύ, το βρήκες, παλιά μου τέχνη κόσκινο και υψηλό τρολάρισμα.
quote:
Τι σημασία έχει ; Εγώ είπα στον φίλο μας τον Χριστιανό Ορθόδοξο πως έχω αποδείξεις για το ότι ο Αντίχριστος έχει έρθει και τις παραθέτω.
Γι΄αυτό το λέω. Τον ντριμπλάρεις στα ίσα, και καλλιτεχνικά.![]()
![]()
![]()
quote:
Το θέμα των αριθμών μη το προσπερνάς έτσι αβίαστα. 'Ντάξει, το βιντεάκι το είδα κι εγώ, ok, πλάκα είναι, δεν αποδεικνύει κάτι. Όπως βλέπεις όμως εδώ, όλα σχετίζονται στην περίπτωση της Αποκάλυψης. Δεν είναι παίρνω από δω κάτι, απο 'κει κάτι άσχετο, το τραβάω απ' τα μαλλιά, το κάνω λάστιχο και το ταιριάζω με το άλλο. Οι αριθμοί έχουν μια βάση στις αντιστοιχίες τους. Και η βάση είναι η εβραϊκή αριθμολογία με θεοσοφική αναγωγή. Αυτό δεν μπορείς να το παραβλέψεις, έτσι, με τόση ευκολία.
Οι αριθμοί και η αριθμολογία θα είχε μια βάση, εάν εφαρμόζετο με κοινούς κανόνες και σύστημα αναφοράς.
Εδώ πέρα γίνεται του αρπακολλισμού το κάγκελο!
Πιάνεις εβραϊκές λέξεις/έννοιες εσύ, εγγλέζικες ο άλλος, και προσθέτετε αθροίσματα στα...ελληνικά!
Επιπλέον μετά το αρχικό αποτέλεσμα, ξανα-μανα-προσθέτετε όλα τα ψηφία του αριθμού μέχρι να φτάσετε σε μονοψήφιο αριθμό.
Δεδομένου ότι το 0 δεν θα έρχεται ποτέ ως τελικό αποτέλεσμα, μιλάμε για 9 ψηφία, από το 1 ως το 9.
Άρα κάθε λέξη/έννοια, τελείως τυχαίως επιλεγμένη, έχει ήδη 1/9 πιθανότητα (=11.1 %) να ταιριάξει με κάποια άλλη.
Άμα την ζορίσουμε και λίγο, συντακτικά/γραμματικά, το 11% το κάνουμε 100% χαλαρά!
quote:
Στην εβραϊκή θρησκεία, όταν κάποιος πάθει μια μεγάλη συμφορά, πρέπει να νηστεύει, να φορέσει ένα σάκκο και να σκεπάσει το κεφάλι του με στάχτες.Αυτό φαίνεται και από το εδάφιο 19, του κεφ. 18
quote:
19 καὶ ἔβαλον χοῦν ἐπὶ τὰς κεφαλὰς αὐτῶν καὶ ἔκραζον κλαίοντες καὶ πενθοῦντες, λέγοντες· οὐαὶ οὐαί, ἡ πόλις ἡ μεγάλη, ἐν ᾗ ἐπλούτησαν πάντες οἱ ἔχοντες τὰ πλοῖα ἐν τῇ θαλάσσῃ ἐκ τῆς τιμιότητος αὐτῆς· ὅτι μιᾷ ὥρᾳ ἠρημώθη.
Η φράση λοιπόν περιβεβλημένοι σάκκους προφανώς είναι σύμβολο πένθους, σύμβολο συμφοράς. Για να δούμε ...σάκκοι = 450, δηλ. 4 + 5 + 0 = 9
συμφορά = 117, δηλ. 1 + 1 + 7 = 9
Εκτός απ'αυτό, μας εισάγεις ένα σωρό αυθαιρεσίες του τύπου ότι η Αίγυπτος μπορεί να νοείται η...Γερμανία (και η Ελλάδα ενδεχομένως Βενεζουέλα...![]()
![]()
)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "