ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Συναλλαγές μέσω ανταλλαγής υπηρεσιών - μια κοινωνία χωρίς χρήματα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Συναλλαγές μέσω ανταλλαγής υπηρεσιών - μια κοινωνία χωρίς χρήματα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
01/02/2012, 11:10:03
Γνωρίζεις εάν χρεώθηκε με κάτι η μαθήτρια, Αμαλία;
Κάποιου είδους αντάλλαγμα;

01/02/2012, 13:42:34

Μία καινούρια ιστοσελίδα ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών

http://www.nomoneylife.gr/

01/02/2012, 15:33:47
quote:

Αίολε, όπως έγραψα, δεν έχω προλάβει ακόμα να ρωτήσω λεπτομέρειες, γιατί το συγκεκριμένο γεγονός είναι πολύ πρόσφατο. Αλλά θα τη ρωτήσω και θα ενημερώσω εδώ. Με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ να δω πώς έγινε εφικτή η όλη διευθέτηση.

02/02/2012, 14:17:59
quote:
Αίολος:

Χθες το απόγευμα ρώτησα τη μαθήτριά μου σχετικά με τις μεταφορές που ανέφερα εδώ και έμαθα κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Αρχικά, η κοπέλα είχε αναζητήσει βοήθεια μέσω υπηρεσιών που υπάρχει αλληλοεξυπηρέτηση για μεταφορικά μέσα. Συγκεκριμένα, από τα παρακάτω site:

http://carpooling.gr
Το carpooling.gr είναι μια ανεξάρτητη πύλη που συνδέει τους ταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι και θέλουν να μοιραστούν τα έξοδά του. Ο τρόπος είναι απλός: ανακοινώνεις το ταξίδι σου στο carpooling.gr και με την βοήθειά του βρίσκεις συνταξιδιώτες, με τους οποίους μοιράζεσαι τα έξοδα και την παρέα του ταξιδιού.

http://volevei.gr/
Πως δουλεύει το volevei.gr ?
Καθένας από εμάς κάθε πρωί μπαίνει στο αυτοκίνητο του και πηγαίνει στη δουλειά του. Οι περισσότεροι από εμάς, είτε παντρεμένοι, είτε ελεύθεροι πηγαίνουμε μόνοι μας, δηλαδή δεν έχουμε κάποιον άλλον μέσα στο αυτοκίνητο. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πιθανό είναι, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές τις Ελλάδας, πολλοί άνθρωποι να μένουν κοντά αλλά και να εργάζονται κοντά? Για ποιό λόγο λοιπόν να μην μοιραστούνε ένα αυτοκίνητο αντί ο καθένας να παίρνει το δικό του? Γιατί να μην μοιραστούνε όλοι μαζί τις βενζίνες και κάθε μήνα να τους περισσεύουν περισσότερα από 100 ευρώ στον καθένα?

Και στα δύο παραπάνω site δημιουργείς προφίλ και μέσω αυτού μπαίνεις στο site και αναζητείς με ποιον τρόπο μπορείς να συνδυάσεις τις μετακινήσεις σου με κάποιο άλλο άτομο και να πας οικονομικότερα στον προορισμό σου.

Υπάρχει και ένα ακόμα site που δεν εξειδικεύεται στις μετακινήσεις, το οποίο και χρησιμοποίησε (τελικά) η μαθήτριά μου. Είναι το:

http://time-exchange.gr/
Αναφέρω, όπως μου τα διηγήθηκε (έριξα και μια σύντομη ματικά στο site):
Στο site αυτό, ανοίγεις λογαριασμό (προφίλ) συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία, όπως το τι είδους υπηρεσίες μπορείς να προσφέρεις. Για κάθε ώρα υπηρεσίας που προσφέρεις μπαίνει στο λογαριασμό σου μια μονάδα υπηρεσίας. Τη μονάδα αυτή μπορείς να την εξαργυρώσεις με μια άλλη μονάδα υπηρεσίας από κάτι άλλο που έχει προσφέρει κάποιος και που το χρειάζεσαι. Αρχικά, σου δίνονται 30 μονάδες που μπορείς να χρησιμοποιείς πριν προσφέρεις τις δικές σου υπηρεσίες. Στη συνέχεια, διαθέτοντας ώρες γι' αυτό που έχεις ειδικότητα, "πληρώνεις" για τις μονάδες που ξόδεψες και αποθηκεύεις νέες. Η μαθήτριά μου, για κάθε μέρα μετακίνησης (20-25 λεπτά για να πάει στο σχολείο και 20-25 λεπτά για να επιστρέψει) χρεώνεται με μια μονάδα, την οποία θα ξεπληρώσει με κάτι άλλο που θα κάνει (π.χ. μαθήματα ξένης γλώσσας).

02/02/2012, 17:21:01
δηλαδή αν κάποιος κάνει 3 ώρες χειρουργείο μπορώ εγώ να του το ξεπληρώσω με 3 ώρες οδήγηση
φανταστικό

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

02/02/2012, 22:07:55
Ευχαριστώ Αμαλία. Πολύ καλό!

Τι κάνεις βρε ατακτούλη;

02/02/2012, 22:27:20
quote:
αθεος:

δηλαδή αν κάποιος κάνει 3 ώρες χειρουργείο μπορώ εγώ να του το ξεπληρώσω με 3 ώρες οδήγηση
φανταστικό

Το παράδειγμα που φέρνεις αθεε είναι κάπως άστοχο, εφόσον για το χειρουργείο απαιτούνται και περισσότεροι άνθρωποι και εξειδικευμένος εξοπλισμός και αναλώσιμα και εμπλέκονται διάφορα άλλα θέματα στην όλη υπόθεση.

Αλλά ορθώς αναρωτιέσαι για το εάν μια τόσο εξειδικευμένη υπηρεσία μπορεί να ανταλλαχθεί με κάτι που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας. Ας πούμε, 1 ώρα μάθημα αγγλικών με 1 ώρα οδήγηση. Όπως μου το έχουν μεταφέρει, κατάλαβα ότι η αναλογία πάει 1 προς 1. Αλλά, η επένδυση που έχει κάνει κάποιος για να μάθει αγγλικά σε επίπεδο να διδάσκει, είναι πολύ μεγαλύτερη από το να οδηγείς αυτοκίνητο. Κι επίσης, η κούραση για μια ώρα ιδιαίτερο μάθημα είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ώρα οδήγηση. Δεν υπάρχει σύγκριση. Μου φαίνεται κι εμένα λοιπόν λίγο περίεργο να υπάρχει αυτή η αναλογία. Αλλά για να διαπιστώσω τι γίνεται θα πρέπει να κάνω προφίλ στο site να δω πως λειτουργεί. Αν κάποιος άλλος ξέρει περισσότερα θα με ενδιέφερε κι εμένα να μάθω.

02/02/2012, 22:46:50
Καλό!!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

02/02/2012, 22:58:56
Λοιπόν, γράφτηκα και είδα στην αρχική σελίδα:

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής, το χρόνο.

Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται έτσι ώστε μια ώρα υπηρεσίας είναι ίση με οποιαδήποτε άλλη ώρα υπηρεσίας ανεξάρτητα εάν είναι πνευματική ή χειρονακτική εργασία. Ο χρόνος που κερδίζουμε από κάθε συναλλαγή μπορεί να ξοδευτεί κάνοντας χρήση υπηρεσίας από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας.

Έτσι για παράδειγμα:

• μία ώρα μαθήματος Ισπανικών εξισώνεται με μία ώρα babysitting
• μία ώρα επίσκεψης σε κάποιο γιατρό γίνεται ίση με μία ώρα μαθήματος αυτοάμυνας
• μία ώρα μαθήματος κιθάρας μπορεί να ανταλλαχθεί με μία ώρα καθαρίσματος ενός σπιτιού.

[...]

Η Τράπεζα Χρόνου στοχεύει στο να εργαζόμαστε προς όφελος των συνανθρώπων μας και όχι προς όφελος των αγορών και του κέρδους. Δεν υπάρχουν τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο δίκτυο αλλά υπάρχουν οι πολύ βασικές αρχές του σεβασμού ανάμεσα στα μέλη, της θέλησης για κοινωνική προσφορά και δημιουργική συνεργασία και κυρίως της ισότητας και της προστασίας των μελών από κάθε είδους διάκριση.

πηγή: http://www.time-exchange.gr/groups/1

Σχόλια;

03/02/2012, 01:04:49
Με μια πρώτη ματιά...κάτι δεν μου κάθεται καλά.

Υπάρχει μια διαφορά σε επίπεδο αναγκαιότητας ορισμένων διαδικασιών.
Πιο συγκεκριμένα ο καθαρισμός σπιτιού και η επίσκεψη στον γιατρό είναι λίγο πολύ ενέργειες στις οποίες χρειάζεται κάποτε να προβαίνουμε αφού άπτονται της υγείας μας και της υγιεινής γενικότερα.

Δεν βρίσκω λογική την εξίσωσή τους με μαθήματα μιας ξένης γλώσσας όπως τα ισπανικά, που δεν είναι καν η δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα που θα βοηθούσε έναν Ελληνα στην επαγγελματική του πορεία (μετά τα αγγλικά συνήθως έρχονται τα γερμανικά ή τα γαλλικά σε χρησιμότητα). Ούτε το μάθημα αυτοάμυνας μπορεί να καλύψει με ισοδύναμο τρόπο τις δύο προαναφερθέντες αναγκαίες διαδικασίες.
Με το babysitting...πάει κι έρχεται αφού πράγματι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να προσέχει κάποιος το παιδί σου όσο απουσιάζεις όμως εκεί συχνή λύση είναι γιαγιάδες, παππούδες και λοιποί συγγενείς, φιλικά πρόσωπα κλπ οπότε σχετικοποιείται η σημασία της υπηρεσίας αυτής.

Θα ταίριαζε περισσότερο η εξίσωση μαθήματος ισπανικών με μαθήματα αυτοάμυνας έτσι όπως το βλέπω.

Αλλά γενικότερα τέτοιου είδους ρηξικέλευθες απόπειρες έχουν το μειονέκτημα ότι δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις κι αν η υπηρεσία ανταπόδοσης που θα λάβεις θα είναι ανάλογης "ποιότητας".

Θα προτιμήσω την παραδοσιακή μέθοδο...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

03/02/2012, 12:45:30
Οταν προσφέρεις χρόνο, αμοίβεσαι με χρόνο.
Ο χρόνος του γιατρού δεν έχει μεγαλύτερη αξία από τον χρόνο οιουδήποτε τον μεταφερει.
Ο γιατρός δεν θα ήταν γιατρός αν κάποιοι δεν είχαν αφιερώσει τον χρόνο τους για να τυπώσουν βιβλία, ή για να κατασκευάσουν στηθοσκόπιο.
Μην κοιτάμε πως έχει καταντήσει σήμερα το σύστημα.
Αυτό το χρήμα προσπαθούμε να αποδυναμώσουμε.
Αν δεν ρισκάρουμε, δεν γίνεται τίποτα.
Το να στηρίζεις ένα σύστημα αποδεδειγμένα καταστροφικό, δεν είναι ότι καλλίτερο Agnostic.
Επιπλέον με τον χρόνο δεν φορολογείται κανείς.
Δοκιμάζουμε κάτι που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, εκτός από λίγο χρόνο.
Δεν είναι ακριβή η δοκιμή. Τσάμπα είναι. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αρνητικοί σε κάτι που, με μια πρώτη ματιά, δείχνει εφαρμόσιμο και ίσως δίνει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

nikolasΝέο Μέλος
25/01/2002, 07:42:41
Εχω να πω και να ρωτησω τοσα πολλα για αυτο το θεμα, που ξεκινησα και δεν ξερω απο που να αρχισω.
Αρχικα μου εκανε εντυπωση,οτι δεν υπαρχει στο συγκεκριμενο forum.
Αλλα ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη θα ειχατε μιλησει γι'αυτο.
Θα ξεκινησω λεγοντας σας, οτι το θεμα το "ερευνω" εδω και πολλα χρονια. Επισης οποτε μπορω κανω πρακτικη εξασκηση και μπορω να πω με σιγουρια οτι εχω βγει απο το σωμα μου, συνειδητα 3-4 φορες.
(λεω συνειδητα γιατι ολοι οι ανθρωποι καποια στιγμη τους εχει τυχει,και ειτε δεν το θυμουνται ειτε δεν ηξεραν οτι προκειτε γι'αυτο).

Χωρις να θελω να το παιξω δασκαλος, θα ηθελα να εξηγησω τι ειναι
η αστρικη προβολη, για αυτους που δεν εχουν ακουσει κατι γ΄'αυτην.
(αν και δεν νομιζω να υπαρχει κανενας σε αυτο το forum )

Αστρικη προβολη ειναι οταν ενας ανθρωπος κατω απο ορισμενες
συνθηκες και προυποθεσεις μπορει συνειδητα να προβαλη τον εαυτο του(αστρικο σωμα) καπου αλλου,σε διαφορα επιπεδα του αστρικου πεδιου,
ειτε στον εδω κοσμο.
Ειναι απολυτα ασφαλες και φυσιολογικο δεν υπαρχει τιποτα μαγικο
και μπορει να το κανει ο καθενας απο εμας.
Υπαρχουν πολλες μεθοδοι για να το καταφερει καποιος και εαν θελετε να σας δωσω μια καλη απαντηση, στο
γιατι να το καταφερω? θα σας πω οτι μετα την πρωτη εμπειρια μου,
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ για την υπαρξη της ψυχης χωρις το σωμα.(αυτο αλλωστε
λενε ολες οι γνωστες θρησκειες).Μονο που εγω το εχω αποδειξει στον εαυτο μου.

Αυτα για την ωρα. περιμενω την δικη σας αποψη και οτι γνωριζετε για το θεμα.θα ηθελα να πω περισοτερα, αλλα προτιμω να γινει με μορφη
διαλογου.

sembekΝέο Μέλος
25/01/2002, 15:34:55
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΦΙΛΕ,ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΡΟΤΙΣΩ .ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ

nikolasΝέο Μέλος
25/01/2002, 18:25:18
Αυτη την ερωτηση την εκανα και εγω στον εαυτο μου, αρκετες φορες.
Ισως να με ειχε παρει ο υπνος η να τα φανταστηκα.
Εκεινη την ωρα ομως τα συναισθηματα που ενιωθα ηταν πολυ διαφορετικα,
απο την εγρηγορση. Αλλαζει τελειως η συνειδητοποιηση, βρισκεσαι καπου αλλου.
Αντιλαμβανεσαι τα πραγματα πολυ διαφορετικα.(αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση. Ειναι δυσκολο να το περιγραψω.)
Ενιωσα την διαφορετικοτητα πολυ εντονα,και παρολα αυτα ηταν σαν να
πηγενα να αγορασω τσιγαρα.
Ειχα επισης μια αισθηση απεραντης ασφαλειας.Παρα πολυ εντονη.
Και επειδη εχω κανει και χιλιαδες αποτυχημενες προσπαθειες, γνωριζω την διαφορα.

Αυτη την στιγμη δεν προσπαθω να σε πεισω ετσι?
Απλα προσπαθω να απαντησω στο ερωτημα σου.

Και για να μην παρεξηγηθω, οταν ειπα οτι ειχα 3-4εμπειριες μην φανταστειτε οτι ολοκληρωθηκα στα ταξιδια.
Απλα ξεκινισα, πειστικα οτι ειναι αληθεια,και καθε φορα αλλο ενα βημα.
Στο κατω κατΩ οσο ζεις μαθαινεις ετσι?

Ελπιζω να σε καλυψα.

φιλικα nikolas

sembekΝέο Μέλος
26/01/2002, 03:50:50
ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΡΟΤΙΕΣΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ Η ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΦΑΤΑΣΙΩΣΗ, ΕΥΤΙΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΗ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΑΡΧΕΙΣΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

nikolasΝέο Μέλος
26/01/2002, 08:28:17

Απο μικρος ειχα μια ταση να με ενδιαφερουν τα "παραφυσικα" φαινομενα.
Αργοτερα καταλαβα οτι ορισμενα απο αυτα δεν ειναι και τοσο παραφυσικα,αλλα επειδη δεν μπορει να τα εξηγησει η σημερινη επιστημη τους κολαμε αυτην την ταμπελα.(πιο παραφυσικο ειναι οταν γινετε ενας φονος και ομως δεν μας προκαλει πλεον κανενα ενδιαφερον).

Για να σου απαντησω τωρα, να σου πω οτι εβλεπα πολλες φορες στον υπνο μου οτι πεταω.Μου αρεσε τοσο πολυ, ωστε καταφερα να περνω τον ελενχο του ονειρου μου και να το κανω συνηδειτα.
Για παραδειγμα εβλεπα οτι βρισκομαι στο μπαλκονι του σπιτιου μου.
Εντελως αυθορμητα μου ερχοταν στο μυαλο η ιδεα να πεταξω.Και εντελως
φυσικα ανοιγα τα χερια μου και πηγαινα...
Ολα αυτα ενω κοιμομουν.Εδω να σημειωσω οτι ολη τη μερα μετα απο τετοιο ονειρο ενιωθα πολυ μεγαλη γαληνη.

Αργοτερα καπου διαβασα για την αστρικη προβολη.Αυτο ηταν.
Αρματωθηκα με οσα βιβλια βρηκα στην αγορα και ετσι ξεκινησα.
Εφαγα πολλα ξενυχτια προσπαθωντας,αλλα τωρα λεω οτι αξιζε τον κοπο.
Ειναι απο τα πιο ωραια πραγματα της ζωης,μαθενεις πολλα για την φυση του κοσμου που ζουμε,και το σημαντικοτερο απο ολα ειναι οτι σε κανει καλυτερο ανθρωπο.

sembekΝέο Μέλος
28/01/2002, 00:08:25
ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΤΕΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ,
ΠΕΣΜΟΥ ΟΜΟΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ? ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΑΓΗ ΤΙΣ ΑΝΤΗΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΕΛΤΙΟΣΕ,Η Η ΑΛΑΓΗ ΤΙΣ ΑΝΤΗΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ

nikolasΝέο Μέλος
28/01/2002, 07:32:41
Για το πρωτο που λες, δεν νομιζω οτι ειναι ετσι.
Δεν νομιζω οτι εχω καποιο ιδιαιτερο ταλεντο. Ισως επειδη μου αρεσε πολυ η ιδεα, ημουν αρκετα επιμονος.Οπως σου ειπα και παραπανω εχω φαει
πολλα, μα πολλα ξενυχτια.

Οσο για το δευτερο ειναι μαλλον πολλοι λογοι, μεσα σε αυτους και οι δυο που ανεφερες.Οταν σιγουρευεσε για κατι, οταν ξερεις οτι ο κοσμος που βλεπουμε ειναι μονο ενα μερος απο τον κοσμο που ζουμε,οτι βρισκομαστε σε ενα "κοσμικο συστημα"απο παντα και για παντα,αποκτας εναν μεγαλυτερο σεβασμο για τον κοσμο αυτο.Τουλαχιστον εγω ετσι το αντιλαμβανομαι.
Θελω να ειμαι σε περισοτερη ισοροπια με την αρμονια αυτου του κοσμου.
Δεν λεω σε καμμια περιπτωση οτι ειμαι αγιος,(κωλοπαιδαρας ειμαι)
αλλα σε οτι κανω, υπολογιζω να δινω θετικα στοιχεια στο"συμπαν".
Πιο απλα και ουσιαστικα ειναι το ιδιο, θελω να ειμαι ενταξει με τον εαυτο μου και τους "τριγυρω μου".

dottoreΜέλος
28/01/2002, 15:21:56
Xwris skeptikismo...
Malista.
Afou diavasa tis apopsis olwn panw sto thema pou ethese o filos nikolas ine kai ros na afisw kai tin diki mou.
Loipon.Dio themata sindedemena opws i astriki provoli kai i metathanaties empiries(After death experiencies) exoun poli kairo apasxolisi tis epistimonikes koinotites dio plevrwn.
Tis iatrikis-fisikis-thriskeftikis kai tis parafisikis.
Iparxoun stis meres mas ekatodathes martiries atomwn pou ezisan paromies empiries.Kapioi lene psemata ekmetalevomeni to olon doro pou exi to thema kai alloi epidi pragmati ezisan kati paromio.
I men thriskia to aporipti alla edw tha anaferw pws idi i idia mas perigrafi sta iera tis kimena paromia gegonota sta opia den tha anaferthw dioti tha figw apo to thema.
I iatrkik-fisiki den amfisviti alla skeptistika analamvani na vri mia lisi i mia exigisi pou na ginete apodexti apo ton olo epistimoniko kiklo.
Pio sigektimena.
Kata ti diarkia tou ipnou kai idietera kata tin teleftea wra prin xipnisoume o egefalos mas perna stin gnwsti apo lous mas fasi R.E.M(rapid eye movement)Me erevnes pou exoun gini exi vrethi pws o egefalos ekini ti stigmi litourgi ekpempodas kimata tipou thita(se katastasi fisiologiki otan o organismos ine xipnios ekpempode kimata tipou alfa,vita kai gamma).Kata pollous (i parafisiki plevra)legete pws ekini ti stigmi onirevomaste i kata alous oti ginomaste dextes ikonwn-ixwn apo alles diastasis akoma kai apo to xrono(parelthon-mellon).
Distixws akoma i erevnes se afto to tomea vriskode se emvriako stadio logw tou oti o anthropinos egefalos ine akoma anexerevnitos.Apla mono ikasies kai ipothesis iparxoun.I martiries exetazode.
Peri metathanatiwn empiriwn akoma kai eki i apopsis diistante.
Taxidi se ena tounel pou odigi se ena poli wreo agno lefko fws.Mia foni tis opias to filo den prosdiorizete na akolouthi.Ikones tou swmatos apo psila se ethouses xirourgiou i akoma kai se katastasi ipnou.Ena mikro nima sinithos lefkou i asimeniou swma na deni to astriko swma me ekino to kanoniko kai ewrisis apo to dwmatio sto opio vriskete to swma i se diaforetiko topo i telos se alli xwrodiastasi.
Epistimonika den exi exigithi alla to mono pou exi vrethi mexris stigmis ine pws o egefalos mas se stigmes fovou-tromou paragi terasties posotites gia ta anthropina dedomena endomorfinwn pou opws martiri kai to onoma tous exoun ta idia apotelesmata me ti xrisi twn ipoloipwn opioidwn(morfinis,kokainis,irwinis,kafeinis...)
Etsi ergastiriaka exoun epitefxthi katastasis tipou diakrinw lefko fws-tounel-fones alla ews eki dioti krinete epikindino gia tin epiviwsi tou arrwstou.
Vlepete ine akoma i arxi.Alla pistevw akradanta pws iparxi mia lisi epistimonika apodedigmeni alla ine akoma nwris.
Afto omws den simeni pws amfisvitite i iparxi tetiwn peristatikwn.Apla akoma meletoude.

sembekΝέο Μέλος
28/01/2002, 16:44:47
ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΠΡΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ,ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΟΝ ΑΣΤΟΧΟΣ , (ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΙΣΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ) ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΤΟΣΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ . ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΣ ΒΡΕΙ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΨΑΞΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΙΘΗΣΕΙΣ