ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

drumx1338 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/01/2004, 10:36:17
Poet,

ας μην βιαζόμαστε φίλε μου, ας μην βιαζόμαστε καθόλου. Σε όλες τις ενέργειες των ανθρώπων που έλαβαν βήμα μέσω της θρησκευτικής οδού υπάρχει και ενας συγκεκριμένος λόγος. ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ.

Όσον αφορά επομένως την συζήτηση περι της λεγόμενης «Αποκαλυπτικής Φιλολογίας» (Αποκάλυψις), αξίζει να σημειώσουμε αλλά και να λαμβάνουμε διαρκώς υπ'όψιν μας ορισμένα εξόχως ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία και θα δώσουνε την πραγματική εικόνα στον (παραπλανημένο) θρησκευόμενο άνθρωπο, αποκαλύπτοντας και τον αναγκαίο λόγο της συγγραφής.

Η αιτία των "Αποκαλύψεων" βρίσκεται ΑΛΛΟΥ!

Μετά την κατάρτιση του προφητικού κανόνα το ιερατείο της Ιερουσαλήμ (περ.3ος αιώνας π.χ.) ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ τη θεοπνευστία και το δικαίωμα να προφητεύει, παρά μόνο στον αρχιερέα του «ενιαυτού». Όσοι ισχυρίζονταν ότι είχαν το προφητικό χάρισμα καλούνταν να αποδείξουν «σημείον» ώστε να δείξουν ότι έχουν λάβει την «κλήση του Γιαχβέ».

Εάν δεν έδειχναν τέτοιο σημάδι (έξυπνο ε? Και ΠΟΙΟΣ τάχα θα μπορούσε??) τους κατηγορούσαν ευθέως για όργανα του Σατανά και ο συνηθισμένος θάνατος ήταν ο λιθοβολισμός (Δευτερονόμιο ΙΗ’, 20).
Αυτός ήτανε και ο λόγος που οι….αγανακτισμένοι περιοδεύοντες μεταπράτες των διαφόρων ιουδαϊκών αιρέσεων (όπως και οι της προ-ιουδαιοχριστιανικής) αναθεματίζουνε την Ιερουσαλήμ για αυτές τις διώξεις.
Εάν ρίξεις μια ματιά στους Ματθαίο (ΚΓ,37) και Λουκά (ΙΓ,34) θα διαβάσετε επακριβώς για την «φονεύουσα τους προφήτες και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν».

Τίποτα δέν είναι...."τυχαίο" ούτε στα όσα γράφονται αλλά ούτε και στα όσα "Αποκαλύπτονται"!

Εξάλλου, επάνω στην ίδια αρχή της απόφασης βάδισαν ακριβώς οι Εβραίοι και στον Ιησού της περιγραφής. Του ζήτησαν να δείξει «σημείον εκ του ουρανού», όμως ο Ιησούς αρνήθηκε να τους δείξει οποιοδήποτε άλλο σημάδι εκτός από…..το κήρυγμα του (?), χαρακτηρίζοντας τους «γενεά πονηρά και μοιχαλίς».Ξεκάθαρα λοιπόν τα πράγματα.

Ως προς την Αποκαλυπτική Φιλολογία τώρα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ΠΟΤΕ αλλά και ΓΙΑΤΙ προέκυψε η ανάγκη αυτή. Διότι απλή ανάγκη του ιερατείου ήτανε (και αργότερα των εκάστοτε "Αποστόλων") και όχι κάποια…εξωκόσμια παρέμβαση!

Στα χρόνια του μακκαβαϊκού πολέμου και περίπου ως το 100 μ.Χ., ανώνυμοι Ιουδαίοι συγγραφείς έκριναν ότι έπρεπε να ενισχυθεί με γραπτό υλικό (δηλαδή με «φυλλάδια παρηγοριάς») το καταρρακωμένο εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα του λαού, που είχε καταφύγει στην ορεινή Ιουδαία.
Υπήρχε όμως ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους θερμόαιμους νέους συγγραφείς: επειδή στερούνταν θεοπνευστίας (είπαμε ότι με νόμο είχε κλείσει ο κανόνας των προφητών), έγραφαν στο όνομα κάποιας αρχαίας σεβαστής προσωπικότητας, όπως π.χ. του Δανιήλ, του Μωυσή κ.α. Τα κείμενα τους ήτανε άραγε «αποκαλύψεις» για τα μέλλοντα να συμβούν, και σκοπός τους να τονώσουν το θρησκευτικό φρόνημα.

Βασικό γνώρισμα αυτών των «αποκαλύψεων» είναι η συχνή χρήση οραμάτων και συμβολισμών. Περιττό δε να τονίσουμε ότι σχεδόν όλα είναι ψευδεπίγραφα, αφού ο συγγραφέας δεν έχει καμία σχέση με το ΧΥ πρόσωπο περασμένης εποχής.

Τα σημαντικότερα ιουδαϊκά αποκαλυπτικά βιβλία είναι:

1) ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΩΧ 2) Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ 3) ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΝΩΧ 4) ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΡΟΥΧ 5) ΤΡΙΤΟΣ ΒΑΡΟΥΧ 6)Β’ ΕΣΔΡΑΣ

Βέβαια, εκτός από τον χορό δεν θα μπορούσανε να μείνουνε ΚΑΙ οι εκπρόσωποι της ιουδαιοχριστιανικής αίρεσης, δεδομένου ότι ακολουθούσανε «κατά πόδας» τις Γραφές των Εβραίων. Αλλιώς, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ βλέπεις…..

Η σχετική ιουδαιοχριστιανική σχολή αναπτύχθηκε από το 50μχ έως το 150μχ περίπου. Τα σημαντικότερα («απόκρυφα»…) έργα είναι:

1) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΕΤΡΟΥ 2) ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ 3) Ο ΠΟΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΡΜΑ 4) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΣΙΒΥΛΛΙΚΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ 5) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΑΥΛΟΥ (περιγράφει τα όσα είδε ο ίδιος του στον…ουρανό και τον Άδη!) 6) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ (πρόκειται για μία φτηνή απομίμηση της κανονικής Αποκάλυψης του Ιωάννη και γράφτηκε μόλις τον 5ο αιώνα μ.Χ.) 7) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Να σημειώσουμε ότι ΚΑΙ ΕΔΩ πρόκειται ουσιαστικά για ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ κείμενα. Απλά αναφέρουμε τα διάφορα «Αποκαλυπτικά βιβλία» που κυκλοφορούσανε, ώστε να φανεί ότι η περίφημη «Αποκάλυψη του Ιωάννη» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, και επιπλέον είναι και ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ (αλλιώς ΓΙΟΚ αναγνώριση ως «κανονικό»!).

Τέλος, να παρατηρήσουμε ότι ενώ η νεοσύστατη ιουδαιοχριστιανική Εκκλησία από την μία μεριά θέλει να πρόκειται για την αποκάλυψη από τον ίδιο το Θεό και τον Ιησού Χριστό, από την άλλη δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ ώστε να κατανοήσει και να μάθει τα όσα αποκαλύπτει ο συγγραφέας….
Ουσιαστικά την έχει βάλει στην άκρη την Αποκάλυψη και άρα και στο περιθώριο τον Ιωάννη. Είναι συνάμα το μοναδικό βιβλίο της Κ.Δ. που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ.

Τους λόγους αυτής της μουγκαμάρας όμως θα τους δούμε, διότι δέν είναι τα πράγματα τόσο δύσβατα όσο κάποιοι θέλουνε να τα βλέπουνε...

TyaneasΜέλος
07/01/2004, 11:11:56
Και εαν ο Ιωαννης ο Ευαγγελιστης ητανε Ινδουιστης θα τον δεχομασταν?
Πιστευω οτι ολοι γνωριζετε την θεση της Εκκλησιας για τον "Σατανιστη" Νοστραδαμο.
Δηλαδη δεν μας ενδιαφερουν οι προφητειες αλλα το ποιος τις ειπε και ευλογουμε μονο οποιον ειναι δικος μας.

Μετα απο αυτο το προλογο να μπω στο κυριο θεμα που ειναι η Αποκαλυψη του Ιωαννη.
Εχει αναρωτηθει κανενας σας για το αν ο Ιωαννης εγραφε αρλουμπες?
Να το θεσω πιο απλα.
Παρτε μια προφητεια του Ιωαννη και κοληστε οποιο γεγονος πιστευετε οτι ταιριαζει σε αυτην.
Θα βρεθειτε προ εκπληξεως μιας και θα βρειτε πανω απο ενα.
Παραδειγμα δοθηκε με την Ρωμη την οποια σημερα την καναμε Ν.Υοτκη.
Αρα ο Ιωαννης κατα εμενα οπως και ο Νοστραδαμος εγραψαν καποια πραγματα τα οποια οντως πιστευασανε οτι τα ειδανε και οτι τα προφηταξανε αλλα το θεμα ειναι οτι αυτα που ειδανε δεν ητανε παρα φαντασιες του μυαλου τους οι οποιες απο την εποχη τους μεχρι σημερα κολλανε σε πολλα γεγονοτα και καταστασεις.
Δηλαδη εαν οι προφητες μας λεγανε οτι στις 7 του Μαρτη θα γινουνε εκλογες στην Ελλαδα και νικητης θα ειναι ο ταδε τοτε να δεχτω την προφητεια τους αλλα με προφητειες που ουτε οι ιδιοι δεν μπορουνε καλα,καλα να εξηγησουνε τι να δεχτω?
Μου μοιαζουνε σας τους αστρολογους του σημερα που παραπλανουνε τον κοσμο.
Και πολυ απλα για να κλεισω,χρειαζεσται καποιον προφητη για να σας πει οτι ερχεται ο 3ος Παγκοσμιος Πολεμος?
Να σας πω εγω προφητειες και θα με θυμηθητε.
1.Ο 3ος Παγκοσμιος θα γινει με πυρηνικα οπλα.
2.Η Αμερικη καποια μερα θα εξεφανιστει(γιατι αυτη ειναι η μοιρα καθε αυτοκρατοριας).
3.Καποια μερα σε χιλιαδες χροννια η ανθρωποτητα θα φτασει να στο τερμα του γαλαξια μας.
4.Θα κατοικησουμε στον Αρη και στην σεληνη.
5.Θα φτιαξουμε πολιτειες κατω απο την θαλλασα.
6.Θα λιωσουνε οι παγοι στον Β.Πολο.
7.Θα φτιαχτουνε αυτοκινητα που θα μετακινουνται στον αερα.
8.Θα φτιαχτει μηχανημα τηλεμεταφορας.
9.Καποια μερα ολοι η γη θα εχει μια κυβερνηση και ενα Πρωθυπουργο.
10.Ολοι οι ανθρωποι καποτε θα εχουνε εμφυτευμενα τσιπακια πανω τους για να λειτουργουνε πιο γρηγορα.

Αυτα και αλλα πολα απο τον μελοντολογο Τυανεα.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

hrismigΜέλος
07/01/2004, 11:23:08

φίλη Xaraugn, μήπως σου είναι εύκολο να μας διευκιλύνεις; Μπορείς να μας πεις ποιός είναι αυτός ο ιερέας και που μπορούμε να βρούμε το απόσπασμα; (έστω και με mail;)

VIKINGΜέλος
07/01/2004, 13:18:54
quote:

φίλη Xaraugn, μήπως σου είναι εύκολο να μας διευκιλύνεις; Μπορείς να μας πεις ποιός είναι αυτός ο ιερέας και που μπορούμε να βρούμε το απόσπασμα; (έστω και με mail;)

Φιλε μου hrismig δεν νομιζω να ειναι ιερεας αυτος που εγραψε αυτα που παρεθεσα απο το
συγκεκριμενο κειμενο.Εκανα πιθανον λαθος και συγνωμη για αυτο.Αλλα
πρεπει να σε ενημερωσω οτι το κειμενο το βρηκα τυχαια,ψαχνωντας σε διαφορες σελιδες που αφορουν την Αποκαλυψη.Δυστυχως αδυνατω να το βρω
και να θυμηθω που διαολο το βρηκα.Παντως θα προσπαθησω να το βρω.

poetΜέλος
07/01/2004, 16:20:04
quote:

Και εαν ο Ιωαννης ο Ευαγγελιστης ητανε Ινδουιστης θα τον δεχομασταν?
Πιστευω οτι ολοι γνωριζετε την θεση της Εκκλησιας για τον "Σατανιστη" Νοστραδαμο.
Δηλαδη δεν μας ενδιαφερουν οι προφητειες αλλα το ποιος τις ειπε και ευλογουμε μονο οποιον ειναι δικος μας.

Μετα απο αυτο το προλογο να μπω στο κυριο θεμα που ειναι η Αποκαλυψη του Ιωαννη.
Εχει αναρωτηθει κανενας σας για το αν ο Ιωαννης εγραφε αρλουμπες?
Να το θεσω πιο απλα.
Παρτε μια προφητεια του Ιωαννη και κοληστε οποιο γεγονος πιστευετε οτι ταιριαζει σε αυτην.
Θα βρεθειτε προ εκπληξεως μιας και θα βρειτε πανω απο ενα.
Παραδειγμα δοθηκε με την Ρωμη την οποια σημερα την καναμε Ν.Υοτκη.
Αρα ο Ιωαννης κατα εμενα οπως και ο Νοστραδαμος εγραψαν καποια πραγματα τα οποια οντως πιστευασανε οτι τα ειδανε και οτι τα προφηταξανε αλλα το θεμα ειναι οτι αυτα που ειδανε δεν ητανε παρα φαντασιες του μυαλου τους οι οποιες απο την εποχη τους μεχρι σημερα κολλανε σε πολλα γεγονοτα και καταστασεις.
Δηλαδη εαν οι προφητες μας λεγανε οτι στις 7 του Μαρτη θα γινουνε εκλογες στην Ελλαδα και νικητης θα ειναι ο ταδε τοτε να δεχτω την προφητεια τους αλλα με προφητειες που ουτε οι ιδιοι δεν μπορουνε καλα,καλα να εξηγησουνε τι να δεχτω?
Μου μοιαζουνε σας τους αστρολογους του σημερα που παραπλανουνε τον κοσμο.
Και πολυ απλα για να κλεισω,χρειαζεσται καποιον προφητη για να σας πει οτι ερχεται ο 3ος Παγκοσμιος Πολεμος?
Να σας πω εγω προφητειες και θα με θυμηθητε.
1.Ο 3ος Παγκοσμιος θα γινει με πυρηνικα οπλα.
2.Η Αμερικη καποια μερα θα εξεφανιστει(γιατι αυτη ειναι η μοιρα καθε αυτοκρατοριας).
3.Καποια μερα σε χιλιαδες χροννια η ανθρωποτητα θα φτασει να στο τερμα του γαλαξια μας.
4.Θα κατοικησουμε στον Αρη και στην σεληνη.
5.Θα φτιαξουμε πολιτειες κατω απο την θαλλασα.
6.Θα λιωσουνε οι παγοι στον Β.Πολο.
7.Θα φτιαχτουνε αυτοκινητα που θα μετακινουνται στον αερα.
8.Θα φτιαχτει μηχανημα τηλεμεταφορας.
9.Καποια μερα ολοι η γη θα εχει μια κυβερνηση και ενα Πρωθυπουργο.
10.Ολοι οι ανθρωποι καποτε θα εχουνε εμφυτευμενα τσιπακια πανω τους για να λειτουργουνε πιο γρηγορα.

Αυτα και αλλα πολα απο τον μελοντολογο Τυανεα.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

poetΜέλος
07/01/2004, 16:22:59
δυστυχώς χάθηκε η απάντηση μου και έβγαλε το pc ότι ήθελε.
Και άντε να κάτσω να ξαναγράψω όλο αυτό το σεντόνι ....

HfaistosΜέλος
07/01/2004, 16:38:59
Poet δεν πειραζει εσυ να εισαι καλα

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"

07/01/2004, 16:53:10
Σε μια προσπάθεια διερεύνησης του ΠΟΙΟΣ πραγματικά έχει γράψει την «Αποκάλυψη», αλλά και ΑΠΟ ΠΟΥ εμπνέεται ο συγγραφέας γράφοντας αυτό το «κείμενο παρηγοριάς», ας ξεκαθαρίσουμε την συνδεσμολογία του κειμένου απομυθοποιώντας τα «εξ αποκαλύψεως» πονήματα.

Κατ’αρχάς να πούμε ότι η «Αποκάλυψη» είναι μια ολοκληρωμένη λογοτεχνική σύνθεση με πρόλογο, κύριο θέμα και επίλογο. Ο Συγγραφέας κάνει τις προβλέψεις του στηριζόμενος ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. Και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ! (Εξάλλου όλο το οικοδόμημα του δόγματος στηρίζεται εκεί)

Στην ουσία, η «Αποκάλυψη» του Ιωάννη είναι ΕΝΑ ΣΥΜΠΙΛΗΜΑ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ (π.χ. Δανιήλ, Ιεζεκιήλ, Μιχαϊας). Η τακτική αυτή βέβαια μας είναι γνωστή και από τον τρόπο γραφής της Κ.Δ.
Η διαφοροποίηση του κειμένου του Ιωάννη έγκειται στο ότι περιγράφει τις παγκόσμιες δυνάμεις του κακού, που είναι τρεις και απειλούν την εκκλησία του δόγματος του, δηλαδή του Μεσσία/Χριστού.

Όμως: πώς άραγε γνωρίζουμε ότι ο Ιωάννης της Αποκάλυψης είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη? Που στηρίζει η εκκλησία αυτή την εξήγηση? Είναι όντως έτσι ή απλά έτσι το θελήσανε?

Για να δούμε τι λέει όμως Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: «Εγώ, ο αδελφός σας Ιωάννης, που συμμετέχω ολόψυχα στη θλίψη, τη βασιλεία και την υπομονή του Ιησού Χριστού, βρισκόμουν στο νησί Πάτμο για το λόγο του Θεού και τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγγραφέας δηλώνει ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ότι ονομάζεται Ιωάννης, και αυτό δεν είναι ασήμαντο. Επίσης, είναι αποκαλυπτικό ότι όπως σε αυτή τη περικοπή έτσι και σε ολόκληρο το κείμενο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝ (πόσο μάλλον να ξεκαθαρίζουν) ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ «ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ» ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. Διαφωνίες?

Η επίσημη εκκλησία διατείνεται ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη όταν είχε εξοριστεί το 95μχ από τον Δομιτιανό στην Πάτμο.
Εξορίστηκε όμως πράγματι ο γιος του ψαρά Ζεβεδαίου στην Πάτμο? Για να δούμε όμως Τι μας λέει και πάλι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

Τον ακριβή λόγο της παραμονής του στην Πάτμο τον δηλώνει λοιπόν ο ίδιος του αρκετά ξεκάθαρα: «δια τον λόγο του θεού και δια την μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού». Βρέθηκε λοιπόν στην Πάτμο εξαιτίας του λόγου του Θεού και της μαρτυρίας του από ιεραποστολικό καθήκον ας υποθέσουμε και ΟΧΙ ΩΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ! Διαφωνίες?

Προς αποφυγή παρερμηνειών και ετσιθελικών απαντήσεων να διευκρινίσουμε ότι η λέξη «μαρτυρία» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την μαρτύρια, δηλαδή με ταλαιπωρίες και μαρτυρική ζωή, δεδομένου ότι η λέξη αυτή σημαίνει «πληροφορία»-«βεβαίωση». Διαφωνίες?

Αλλά ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ως προς τον πραγματικό λόγο της παραμονής του στο νησί, μπορούμε και από πολλά άλλα στοιχεία να αντιληφθούμε ότι ο συγγραφέας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ!

Παράλογο λέτε? Για να δούμε.

Ένα εξόχως αποκαλυπτικό (της πλάνης) στοιχείο είναι ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει στα Ευαγγελικά του κείμενα: «ουδείς είδε ποτέ τον Θεόν» και «τον Θεόν ουδείς είδε πώποτε» (Α’18 και στην Α’ επιστολή του Ιωάννη Δ’12), πράγμα που φανερώνει ότι ο Ευαγγελιστής (ο συγγραφέας δηλαδή..) ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την άποψη ότι υπήρξαν άνθρωποι, όπως οι Πατριάρχες Αβραάμ, Μωυσής, Ισαάκ και Ιακώβ, που είδαν πρόσωπο με πρόσωπο το Θεό.

Ταυτόχρονα όμως….ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ (!), ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ (μάλιστα περιγράφει και τα άσπρα του μαλλιά…). Δηλαδή ούτε λίγι ούτε πολύ...διαφωνεί με τον εαυτό του!

Είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ επομένως ότι ένας μαθητής του Ιησού και ευσεβής Εβραίος, όπως ήταν ο Ιωάννης ο θεολόγος, δεν θα άφηνε ΠΟΤΕ να υπάρχει στα γραπτά του μια τόσο χτυπητή αντίφαση αλλά και συνάμα ασυγχώρητη ΥΒΡΗ σύμφωνα με το Ευαγγελικό του κήρυγμα!!

Σε περίπτωση διαφωνιών θα παρακαλούσα εκτός απο τους προσωπικούς σας σχολιασμούς να παραθέσετε ΚΑΙ τα σχετικά ιστορικά στοιχεία ή τα σχετικά εδάφια.

Διότι, πολύ απλά, είμαι της γνώμης ότι ΟΥΤΕ στα Ελληνικά γράφηκε η Αποκάλυψη αλλά ούτε και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης υπήρξε ο πραγματικός της συγγραφέας.

hrismigΜέλος
07/01/2004, 17:39:16

φίλε Viking, μήπως σου λέει κάτι το όνομα "Νούλα";

VIKINGΜέλος
07/01/2004, 21:45:10
quote:

φίλε Viking, μήπως σου λέει κάτι το όνομα "Νούλα";

Φιλε hrismig καλωσηρθες.
Πρωτη φορα ακουω αυτο το ονομα.Με πιανεις αδιαβαστο.Αν γνωριζεις
κατι περι αυτου δωσε καποιες πληροφοριες.Εγω παντως θα ψαξω περι
αυτου.

CyLightΜέλος
05/03/2004, 02:23:00
ΑΙΟΝ, καποτε τα ειχα παρει αγρια μαζι σου! Το ιδιο ειχε συμβει και σε ενα αλλο φορουμ με καποιο αλλο παιδι (ρωσσικο φορουμ). Μετα οταν "ηρεμησαμε" κοιταζα τα μηνυματα του και καταλαμβαινα οτι δεν ελεγε τα οσα ελεγε με ασχημο υφος, απλα εγω τον ειχα παρεξηγησει.

Σου ζητω συγνωμη για την παλια μας κοντρα, καλιο αργα παρα ποτε, ετσι δεν λενε?

http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
Η πραγματική Ελληνική ιστορία

thothΙδρυτικό Μέλος
05/03/2004, 02:24:11
Ευχαριστώ ZADOK. Είσαι μεγαλόψυχη.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

05/03/2004, 02:55:20
Αγαπητέ thoth,

δε νομίζω ότι άπτεται μεγαλοψυχίας το θέμα. Αν πάλι, το ανέφερες ειρωνικά...

Καλή καρδιά!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

05/03/2004, 07:59:56
Αγαπητή Avallon τώρα μόλις διάβασα το post σου , η δουλειά και η κούραση της ημέρας βλέπεις .

Όταν παρέθεσες το πρώτο το οποίο και είχα δει ρώταγες

quote:
Επειδή έχει με κάποιο τρόπο εμπλακεί το όνομά μου σε κάποια συγκέντρωση που έγινε από τη Λίλιθ θα ήθελα να μάθω ποιοί άλλοι ήταν παρεβρισκόμενοι εκείνη τη μέρα εκτός από τη Μάρα και το Ramoglou...

Ε αυτό θεώρησα ( και έτσι είναι το σωστό ) πως πρέπει να το απαντήσουν όποιοι άλλοι ήταν εκεί και όχι εγώ ή η Μάρα.

Από εκεί και πέρα δε νομίζω να μην απαντώ σε ότι προσωπικά με ενδιαφέρει ή άπτεται των δικών μου θεμάτων.

Την καλημέρα μου σε όλους.

Ο κακός λύκος

AIONΜέλος
05/03/2004, 10:28:21
Αγαπητέ μου συντονιστή δεν έχω σκοπό να τσουβαλιάσω τους ανθρώπους.
Εχω σκοπό όμως να τσουβαλιάσω και να πετάξω στην φωτιά τις περιορισμένες και κατεστημένες κινήσεις που κάνουμε όλοι.
Για να μπορείς να προβλέψεις και να ονοματίσεις μια επερχόμενη κατάσταση βασική προϋπόθεση είναι να έχεις περάσει ο ίδιος απο αυτήν και μετά εν πνεύματι και ειρήνη να έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου. Συνεπώς έχω μπλέξει και γώ κάποτε τα μπούτια μου αλλιώς δεν γίνεται να γνωρίζω τι σημαίνει και πώς γίνεται αυτό...
Δεν θα μπορούσα άλλωστε καν να ονοματίσω την κατάσταση.

Επιτέλους ας ξεφύγουμε απο τα πρόσωπα και ας πιστέψουμε οτι η ανθρώπινη ουσία ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...απλά το περιτύλιγμα διαφέρει. Εαν δεν το πιστέψουμε αυτό και δεν αρχίσουμε να αναλύουμε τις κινήσεις και τα λάθη όχι μόνο τα δικά μας ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε συνείδηση.
Με λίγα λόγια ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ένας ράμογλου, μία avallon, ένας Κέλσος,μια αμαλία έχω την ίδια ουσία μέσα μου ...και γώ πολλές φορές ΣΤΕΛΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ να πάει να πήξει κανα τυρί.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!Δεν γίνεται τίποτα μα τίποτα χωρίς αυτήν την παραδοχή... Οι εμπειρίες όμως απο τις αλεπάλληλες ενσαρκώσεις, οι φοβίες, τα πάθη, οι κοινωνικές πλατφόρμες ... ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
Εαν ξεφύγουμε όμως απο όλα αυτά, ΕΑΝ ΑΝΕΛΘΟΥΜΕ πάνω απο τα στοιχεία της προσωπικότητας και αυτού που λέμε "χαρακτήρας" με έκπληξη θα δούμε οτι είμαστε ακριβώς το ΙΔΙΟ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΥΛΙΚΟ" ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Όι περισσότερες πνευματικές κινήσεις και ομάδες καταστρέφονται γιατι απο πνευματικοί χώροι καταντάν "νυφοπάζαρα" και είναι το πιο φυσικό να γίνει εαν κάποιος πάει σε έναν χώρο και κινηθεί πάνω στις κατεστημένες νοητικές συντεταγμένες που έχει συνηθήσει.
Το πνεύμα όμως για να κατακτηθεί ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ΄...υπέρβαση που θα οδηγήσει στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

ο θεος δεν ασχολείται με το αν κάνει κάποιος sex ή παιζει το πουλί του και ούτε είναι κακό αυτό όπως έχουν παρανοήσει πολλοί.
Το κακό ξεκινάει απο την ΘΕΣΗ που έχει ο κάθε άνθρωπος.
Εαν η θέση του είναι συντονισμένη με χαμηλές δονήσεις, εμπεριέχει τον αυτοσκοπό, την αυτοπροβολή με λίγα λόγια την συντήρηση του ΕΓΩΙΣΜΟΎ του τότε οτιδήποτε και να πράξει , οτίδήποτε και να πεί το αποτέλεσμα θα είναι να έχει βάλει άλλο ένα κάγκελο στην φυλακή που λέγεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και να ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ απο τον υπολοιπο άνθρωπο ακόμα πιο πολύ.
Γιαυτό και ακούς πολλούς ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να σου λένε να "μην εμπιστεύεσαι κανέναν" και "δεν υπάρχουν φίλοι". Πέρασαν όλη τους την ζωή ζώντας στενά μέσα στα πλαίσια του δικού τους κόσμου και δεν έδωσαν πιθαμή απο τον χώρο τους στους άλλους. ΑΠΟΜΩΝΩΘΗΚΑΝ...στο εγώ τους.

05/03/2004, 14:10:32
Απλά συνυπογράφω το κείμενο σου ΑΙΟΝ και σ’ ευχαριστώ γι αυτό.

Ο κακός λύκος

05/03/2004, 15:32:19
quote:
Εαν η θέση του είναι συντονισμένη με χαμηλές δονήσεις, εμπεριέχει τον αυτοσκοπό, την αυτοπροβολή με λίγα λόγια την συντήρηση του ΕΓΩΙΣΜΟΎ του τότε οτιδήποτε και να πράξει , οτίδήποτε και να πεί το αποτέλεσμα θα είναι να έχει βάλει άλλο ένα κάγκελο στην φυλακή που λέγεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και να ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ απο τον υπολοιπο άνθρωπο ακόμα πιο πολύ.

Edited by - 1900 on 05/03/2004 15:32:43

05/03/2004, 17:32:23
Πρόσκληση:http://www.esoterica.gr/forums/link.asp?TOPIC_ID=3516

Y.Γ. Να είστε εκεί!...

"Τάδε έφη Avallon"