- Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Το κροκοδειλάκι, αγαπητέ Γιώργο, γεννιέται αθώο και πεθαίνει αθώο.
Εκτός κι αν το χαρακτηρίσουμε ένοχο επειδή τρέφεται...
Εμείς το βλέπουμε ένοχο και "κακό".
χμ.. ίσως να μην το έθεσα σωστά..... το αθώο δεν το εννοώ με την ανθρώπινη έννοια του judgement .. αλλά σαν έναν βασικό προγραμματισμό - που μπορεί να φαίνεται σε εμας σαν αθώο...
οπότε μας μένει ...το γεννιέται ... και πεθαίνει ..
το σίγουρο είναι θα πεθαίνει...
αλλά το γεννιέται ... ήταν και αυτό σίγουρο ...η "τα κατάφερε..." ?
Γιώργος![]()
..δεν λέω.... καλό το κοσμικό... αλλά έχει χάλια delivery time ..... γαμώτο...![]()
Γιατί όμως ενώ δηλώνεις σίγουρος ότι θα πεθαίνει δεν είσαι σίγουρος για το αν γεννιέται ή αν "τα καταφέρνει"?
Τι είναι αυτό που σε κάνει να αναρωτιέσαι? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying Incubus: Προσωπικά διαφωνώ σ' αυτό, αγαπητέ μου!
Σε μια προσπάθεια να σκεφθώ συνθετικά κι όχι χωριστικά, δεν θα μπορούσα να δεχθώ ότι υπάρχει είτε η υποκειμενική Αλήθεια του καθενός μας είτε η Αντικειμενική.
Υπάρχουν κι οι δύο για μένα.
Απλά την Αντικειμενική δεν την γνωρίζουμε γιατί δε μπορούμε να την μάθουμε.
Μπορεί να πάρουμε μια πολύ μικρή ιδέα της, μια ελάχιστη ιδέα, η οποία να μας παρακινήσει να "συγχρονίσουμε" την υποκειμενική μας Αλήθεια μ' αυτήν.
Αγαπητέ μου θεωρώ ότι έχω αναπτύξει πλήρης την άποψη μου ο τι ή Υποκειμενική Αλήθεια θα υπάρχει ή Αντικειμενική. Ίσως όχι στο παρόν θέμα τόσο καλά αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Και εξάλλου διαφωνείς μόνο με τα λόγια σου αλλά στην πράξη συμφωνείς μαζί μου γιατί αγαπητέ δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!
quote:
Dying Incubus: Κατά περίεργο τρόπο, εδώ καταφέραμε να συμφωνήσουμε!
Και σε αλλά συμφωνούμε…….
quote:
Dying Incubus: Επειδή πραγματικά είσαι μία από τις συμπάθειες μου, θα σου δώσω το πρώτο βήμα για αυτό που εννοούσα.
Σαφώς και αυτό είναι μια Υποκειμενική Αλήθεια και όχι αντικειμενική………!
Ευχαριστώ!
quote:
Dying Incubus: Με την κοινή σύνδεση που επιχείρησα να κάνω όσον αφορά το κροκοδειλάκι που ανέφερε ο Γιώργος και με τον άνθρωπο που μεγαλώνει είναι ότι στην ουσία εμείς οι ίδιοι τους βλέπουμε ένοχους επειδή αντιβαίνουν στα δικά μας standards.
Τώρα σε βοήθησα?
Όχι και τόσο. Ποιο πολύ βοήθησες στο να υπάρχουν υποψίες φίλε μου και όχι στο να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.
Η παιδιά είναι το ποιο σημαντικό στην κοινωνία!
Καλημέρα αγαπητέ μου Dying Incubus.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 18/09/2007 10:16:41
quote:
Αγαπητέ μου θεωρώ ότι έχω αναπτύξει πλήρης την άποψη μου ο τι ή Υποκειμενική Αλήθεια θα υπάρχει ή Αντικειμενική. Ίσως όχι στο παρόν θέμα τόσο καλά αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Και εξάλλου διαφωνείς μόνο με τα λόγια σου αλλά στην πράξη συμφωνείς μαζί μου γιατί αγαπητέ δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!
Αγαπητέ el.elyon, δεν σου ζήτησα να μου αναπτύξεις την άποψη σου περί της ύπαρξης της Αντικειμενικής ή Υποκειμενικής Αλήθειας.
Θυμάμαι ότι το έχεις κάνει παλιότερα, την έχω κατανοήσει, την σέβομαι οπότε εξέφρασα απλά την διαφωνία μου και σου εξήγησα τι πιστεύω εγώ.
Και δεν διαφωνώ μαζί σου σ' αυτό το θέμα μόνο στα λόγια, πίστεψε με... ![]()
quote:
Όχι και τόσο. Ποιο πολύ βοήθησες στο να υπάρχουν υποψίες φίλε μου και όχι στο να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.
Μου αρέσει να δημιουργώ αινίγματα... ![]()
Καλή σου μέρα! ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying Incubus: Αγαπητέ el.elyon, δεν σου ζήτησα να μου αναπτύξεις την άποψη σου περί της ύπαρξης της Αντικειμενικής ή Υποκειμενικής Αλήθειας.
Θυμάμαι ότι το έχεις κάνει παλιότερα, την έχω κατανοήσει, την σέβομαι οπότε εξέφρασα απλά την διαφωνία μου και σου εξήγησα τι πιστεύω εγώ.
Και δεν διαφωνώ μαζί σου σ' αυτό το θέμα μόνο στα λόγια, πίστεψε με...
OK!
quote:
Dying Incubus: Μου αρέσει να δημιουργώ αινίγματα...
Ίσως και η αλήθεια σου να είναι ένα αίνιγμα…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Εγώ πιστεύω ότι τα σκυλιά της ράτσας μπόξερ είναι πιο όμορφα από τα σκυλιά της ράτσας τσιουάουα. Αυτό είναι μια υποκειμενική αλήθεια, είναι το "εγώ" το δικό μου που μιλάει.
Τώρα ας πούμε το άλλο, το τετράγωνο είναι το σχήμα που έχει όλες τις πλευρές και όλες τις γωνίες του ίσες, αυτό είναι μία αντικειμενική αλήθεια αποδεχτή από όλους. Πολλές φορές μία υποκειμενική αλήθεια δεν είναι αποδεχτή μόνο από μένα αλλά, και από τον Α τον Β τον Γ και πάει λέγοντας, τότε η υποκειμενική αυτή αλήθεια τείνει να γίνει αντικειμενική, επειδή την θεωρεί μεγάλος αριθμός ατόμων ως ορθή, έστω και αν είναι ομαδική πλάνη.Υπάρχουν και οι δύο μορφές ως αλήθειες. αυτό είχα να πω μόνο και συγχωρήστε με για τα απλοικότατα παραδείγματα που έφερα αλλά ήθελα να γίνουν απόλυτα κατανοητά αυτά που ήθελα να πω.

Edited by - keraynos on 18/09/2007 21:03:02
quote:
Keraynos - Υπάρχουν και οι δύο μορφές ως αλήθειες. αυτό είχα να πω μόνο και συγχωρήστε με για τα απλοικότατα παραδείγματα που έφερα αλλά ήθελα να γίνουν απόλυτα κατανοητά αυτά που ήθελα να πω.
Keraynos έδωσες το καλύτερο παράδειγμα για αυτές τις δυο μορφές (αλήθειας) αντικειμενική και υποκειμενική.
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή, κρύβεται κάτω από τα ποιο απλά πράγματα, που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε ….![]()

quote:
Πάνω σε αυτό που λέτε περί αντικειμενικής και υποκειμενικής αλήθειας έχω να πω και γω το εξής. Μπορούν να υπάρχουν και οι δύο μορφές αλήθειας , τι εννοώ με αυτό. ας πάρουμε κάποια απλά παραδείγματα.
Εγώ πιστεύω ότι τα σκυλιά της ράτσας μπόξερ είναι πιο όμορφα από τα σκυλιά της ράτσας τσιουάουα. Αυτό είναι μια υποκειμενική αλήθεια, είναι το "εγώ" το δικό μου που μιλάει.
Τώρα ας πούμε το άλλο, το τετράγωνο είναι το σχήμα που έχει όλες τις πλευρές και όλες τις γωνίες του ίσες, αυτό είναι μία αντικειμενική αλήθεια αποδεχτή από όλους. Πολλές φορές μία υποκειμενική αλήθεια δεν είναι αποδεχτή μόνο από μένα αλλά, και από τον Α τον Β τον Γ και πάει λέγοντας, τότε η υποκειμενική αυτή αλήθεια τείνει να γίνει αντικειμενική, επειδή την θεωρεί μεγάλος αριθμός ατόμων ως ορθή, έστω και αν είναι ομαδική πλάνη.Υπάρχουν και οι δύο μορφές ως αλήθειες. αυτό είχα να πω μόνο και συγχωρήστε με για τα απλοικότατα παραδείγματα που έφερα αλλά ήθελα να γίνουν απόλυτα κατανοητά αυτά που ήθελα να πω.Wolf Edited by - keraynos on 18/09/2007 21:03:02
Αγαπητέ φίλε keraynos δύστυχος αυτό το μαθηματικό μυαλό ( δεν εννοώ κανέναν από το φόρουμ ) που όλο και περισσότερο κυβερνά έχει καταστρέψει την ορθή σκέψη της φιλοσοφίας!
Στα μαθηματικά υπάρχει μόνο μια Αλήθεια, Αντικειμενική!!!!!!!
Φίλε keraynos από τη στιγμή που υπάρχει το Ψέμα, από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει Αντικειμενική Αλήθεια αλλά υπάρχει η Υποκειμενική Αλήθεια! Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει κάτι άλλο, μπορεί να πιστεύει, αλλά στην περίπτωση αυτή μιλάμε για πίστη και όχι Φιλοσοφία……..
Καλημέρα σε όλους!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 19/09/2007 09:55:45
quote:
el.elyon- Φίλε keraynos από τη στιγμή που υπάρχει το Ψέμα, από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει Αντικειμενική Αλήθεια αλλά υπάρχει η Υποκειμενική Αλήθεια!
el.elyon καλημέρα .
Φίλε μου δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες, απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιος μπορεί να ορίσει, ποιος μπορεί να γνωρίζει πραγματικά από εμάς, το ποια είναι η πραγματική αλήθεια και ποιο το ψέμα .

quote:quote:
el.elyon- Φίλε keraynos από τη στιγμή που υπάρχει το Ψέμα, από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει Αντικειμενική Αλήθεια αλλά υπάρχει η Υποκειμενική Αλήθεια!el.elyon καλημέρα .
Φίλε μου δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες, απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιος μπορεί να ορίσει, ποιος μπορεί να γνωρίζει πραγματικά από εμάς, το ποια είναι η πραγματική αλήθεια και ποιο το ψέμα .
Αγαπητέ μου elo είναι σαν να μου ζητάς να σου πω ποια Υποκειμενική Αλήθεια είναι η Αντικειμενική και ποια το Ψέμα. Ο τι και να σου πω πάντα θα είναι μια υποκειμενική Αλήθεια. Άρα αγαπητέ μου την αντικειμενική αλήθεια την ορίζει μόνο το σύνολο!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!