- ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Και επειδή συμφωνώ με την Valnta, το παίρνω προσωπικά.
VALNTA
(Ανταλλαγή απόψεων είναι, ή μήπως όχι?)
DYING INCUBUS
(Φυσικά κι είναι μια ανταλλαγή απόψεων...
Η διπλή υπογραφή της Αφροδίτης όμως που επεσήμανες είναι άποψη?)
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
(Παράδειγμα ήταν αδερφέ!)
VALNTA
(θα μπορούσα να της το επισημάνω εγώ πχ. αλλά δεν είναι δουλειά μου...)
DYING INCUBUS
(Διαβάζοντας αυτό πιστεύω πως κι εσύ προέβης σε έναν διαχωρισμό.
Αν δηλαδή παρατηρήσεις κάτι το οποίο "δεν πάει καλά" δεν θα το επισημάνεις, πιστεύοντας οτι πρέπει να το κάνει κάποιος άλλος?)
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
(Είσαι απρόσεκτος, η φράση της Valnta είχε και συνέχεια. Λέει..'' θα μπορούσα να της το επισημάνω εγώ πχ. αλλά δεν είναι δουλειά μου...κ δεν είμαι κ η κατάλληλη γι'αυτό//κοινώς δεν έχω τρόπους...''
VALNTA
(τι πάει να πει τοποχρονική θέληση??
τι πάει να πει "μάθε να μην προσκολάσαι στις μορφές"?
κ στο κάτω-κάτω ποιός θα του το μάθει αυτό? Εσύ?)
MORENT11
(Θες απαντηση απο εμενα σε αυτες τις ερωτησεις; Αν ναι, πες μου εναν λογο να σου την δωσω.)
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
(σε ρωτάει για να καταλάβει αδερφέ, είναι τόσο δύσκολο;; πες απλά, ''δεν θέλω να σου απαντήσω''.)
VALNTA
(ζει κανείς σας στον πραγματικό κόσμο?)
MORENT11
(Εγω οχι.Εσυ;)
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
(καταλαβαίνεις πως το εννοεί, μην το πας δήθεν! στο φιλοσοφικό)
VALNTA
(Τι είναι εδώ μέσα? Ησυχαστήριο, τάγμα, τι?)
MORENT11
(Αυτο που δηλωνει το "μεσα": Χωρος.
Τι χωρος; Αν εκφραζεσαι μεσα σε αυτον,τοτε για σενα ειναι ενας χωρος εκφρασης.
Κατανοητο;)
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
(Πάλι καταλαβαίνεις πως την εννοεί την ερώτηση. Μην κάνεις τσάμπα τον φιλόσοφο)
VALNTA
(ξυπνήστε με αμα βγει άκρη)
MORENT11
(Και γιατι να το κανουμε αυτο;)
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
( Πάλι καταλαβαίνεις σε τι ύφος το λέει, αλλά επειδή τσαντίστηκες που σου την ''λέει'' αντέδρασες έτσι)
Άνθρωπος δίχως μνήμη, άνθρωπος δίχως μέλλον
Morent, ψιθυρίζεται πως είσαι συντονιστής. Είναι αλήθεια;
Θα πρέπει να σου πω όμως, πως στα 2 πιο πρόσφατα μηνύματά σου, κάνεις λάθος.
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι "το παίρνεις προσωπικά" γιατί κι εγώ αυτό ακριβώς αντιλαμβάνομαι από τις "τοποθετήσεις" σου. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύω πως παρασύρθηκες από τα προσωπικά σου συναισθήματα και "τα βάζεις" άδικα με ανθρώπους και με καταστάσεις που δεν θα έπρεπε και νομίζω πως, ούτως ή άλλως, δεν θα είχες κανέναν λόγο να το κάνεις υπό άλλες συνθήκες - εννοώ δικές σου, συναισθηματικές συνθήκες...
Είμαι σχεδόν βέβαιος πως όταν κάποια στιγμή "γυρίσεις πίσω για να δεις" θα αντιληφθείς πως εκφράσεις σου όπως:
"Α! να μην το ξεχάσω.
Morent, ψιθυρίζεται πως είσαι συντονιστής. Είναι αλήθεια;"
καθώς και οι περισσότερες από τις "θέσεις" σου στο προηγούμενο από αυτό μήνυμα(με τις παραθέσεις των φράσεων - τα "quote-άκια" που λες κι εσύ...) δεν συμπλέουν καθόλου με αυτά που έγραψες σε παραπάνω μήνυμα σου: 07/02/2006, 20:18:46...
Με συγχωρείς γι'αυτό - απ'ότι θυμάμαι "αποποιείσαι" τον χαρακτηρισμό του "εσωτεριστή" για τον εαυτό σου, και κατά την γνώμη μου πολύ καλά και σωστά κάνεις από διάφορες απόψεις, όμως θα χρησιμοποιήσω μία φράση σου από το εν λόγω μήνυμα, δηλαδή την:
"Φαίνεται πως είναι προνόμιο των περισσότερων εσωτεριστών να συμπεριφέρονται λες και έχουν πιάσει τον παπά από τ'@ρχίδι@."
για να σου πω ότι κατά έναν ανάλογο τρόπο κι εσύ έβγαλες με περισσή ευκολία συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι και τους υπέδειξες με ανάλογη ή και μεγαλύτερη ευκολία το πως θα έπρεπε να "δουν" τα πράγματα ή τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να συμπεριφερθούν και ακόμη έκρινες την προσφορά τους...
Αυτό όμως που, πιθανολογώ - οπωσδήποτε υπάρχουν οι πιθανότητες να κάνω λάθος μερικώς ή εξ'ολοκλήρου, δεν έκανες ήταν να κρίνεις τη δική σου συναισθηματική κατάσταση όταν έλαβες την απόφαση να γράψεις αυτά τα μηνύματα, να ελέγξεις κατά πόσον αυτή μπορεί να θολώσε την κρίση σου, σε ποιο βαθμό μπορεί να οδηγήθηκες στο να εκφραστείς με αδικία, απλά επειδή "συμφωνείς με την Valnta"(όπως έγραψες) και επειδή θέλησες να την υπερασπιστείς...
Το να συμφωνείς με την Valnta είναι σίγουρα δικαίωμά σου και φυσικά δεν είναι και καθόλου ανώφελο! Η ίδια έχει αποδείξει εδώ και τόσο καιρό τουλάχιστον μέσα από την καταγραφή της Συμμετοχής της ότι διαθέτει και αξιολογότατες νοητικές ικανότητες και μία διορατικότητα και ενσυναίσθηση σε σχέση με τις ανθρώπινες συμπεριφορές και ετοιμότητα σε καταστάσεις αλλά και θέληση για ουσιαστική Αναζήτηση του Εαυτού και του Κόσμου. Αυτοί και άλλοι λόγοι εξάλλου ήταν που μας οδήγησαν πριν από πολύ καιρό να της προτείνουμε να γνωρίσει καλύτερα την Ομάδα των Συνεργατών του ESOTERICA και να διερευνήσουμε μαζί εάν μπορεί να έχει μία στενότερη και πιο δημιουργική συνεργασία μαζί μας. Εκείνη την περίοδο δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε και έτσι η προσπάθεια ήταν άκαρπη... Αυτό όμως δεν αλλάζει καθόλου τα παραπάνω που νομίζω πως ακόμη ισχύουν.
Δεν αλλάζει όμως και το γεγονός πως η Valnta σε αρκετές περιπτώσεις είναι κάπως παρορμητική, είναι υπέρ του δέοντος ανυπόμονη με τους ανθρώπους και "ζητά" να της πουν τα πράγματα με τον τρόπο που η ίδια τα περιμένει ή θα της άρεσαν... υπάρχουν δε καταστάσεις στις οποίες "φλερτάρει", επικίνδυνα θα έλεγα, με την αγένεια.
Δεν θέλω να σας κακοκαρδίσω φίλοι μου. Αυτό που θέλω είναι να συμβάλλω, όσο μπορώ και μου επιτρέπεται, στο να γίνουν πιο αντιληπτά από εσάς τους ίδιους κάποια κομμάτια του εαυτού σας. Και επίσης να συνεπικουρήσω στην δική σας και στη συνολική αίσθηση Δικαιοσύνης που είναι δυνατόν να επιτευχθεί.
Έχουμε πολλούς "εαυτούς" μέσα μας. Κατα μία έννοια... Η Συνειδητοποίηση της πραγματικότητάς μας, πιστεύω ότι πρέπει να περνάει - ως βήμα - αναπόφευκτα, από την ειλικρινή θέαση και αποδοχή αυτών των διαφορετικών "εαυτών" - όσο "απεχθείς" και αν μας είναι αυτοί, έτσι ώστε να ξέρουμε "ποιοι είμαστε τώρα"... ο "τοποχρονικός εαυτός" και τα παρόμοια που λέει και ο φίλος morent11!
Δεν μπορούμε να πάμε προς κάπου που επιθυμούμε ή που είναι η "Μοίρα" μας ή ο "Σκοπός" μας, αν δεν γνωρίζουμε από που ξεκινάμε. Εάν γίνεται διαφορετικά, δεν είναι πραγματικό Ταξίδι! Είναι Ονειροφαντασία... δυστυχώς κάτι πάρα, μα πάρα, πολύ συνηθισμένο...
Για να καταλήξω και κάπου...
Αυτό που θέλω εντέλει να σου προτείνω ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, είναι να σκεφτείς σοβαρά - και ανεπηρέαστα από "ταραχές" - όλα τα παραπάνω και να ξαναδιαβάσεις όλη τη σειρά των μηνυμάτων που σου δημιούργησε την αντίδραση που εξέφρασες. Μπορεί και να χρειαστεί να περάσουν κάποιες μέρες... Υπάρχει η πιθανότητα μετά από μία πιο "ελεύθερη" ανάγνωση, να καταλάβεις πως οι άνθρωποι που κατέκρινες, απλά έκαναν με αυθεντικότητα και με μεγάλη προσοχή αυτό που πίστεψαν πως θα ωφελούσε τους άλλους... Και ότι - σε αντίθεση με τοποθετήσεις που καταγράφηκαν - υπήρχε πράγματι Ουσία στα λόγια τους... Ίσως και να φτάσεις στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε καμία αδικαιολόγητη αντίδραση ή απάντηση από μέρους τους. Απλά "κύλησαν" - καθώς περιγράφει μία γνωστή σχολή Σκέψης και Πράξης - μαζί με τον άλλον άνθρωπο, με τα δικά του εκφραστικά μέσα και εργαλεία κατανόησης, χωρίς να παραβιάσουν στο ελάχιστο αυτό που ο ίδιος εξέφρασε ως "τοποχρονική θέληση"... στο "εδώ και τώρα" ή... στο "εκεί και πριν" ![]()
![]()
Αγαπητή μου Valnta, φυσικά προτείνω και σε εσένα τα ίδια. Ή και λίγο διαφορετικά... την διαφορετικότητα όμως αυτή δεν μου είναι δυνατόν να σου την υποδείξω. Θα πρέπει να την βρεις η ίδια...
----------------------------
Μία μικρή υποσημείωση σε σχέση με όσα γράφονται για την αναμονή μίας υποτιθέμενης απάντησής μου στο Θέμα "Ας γίνει μιά καλή αρχή...Πρόταση ψυχής...Κι αν κλειδωθεί το θέμα χαλάλι...".
Νομίζω πως έχει γίνει μία - τουλάχιστον - παρεξήγηση:
- δεν υπάρχει πραγματικά κάτι στο οποίο νιώθω πως οφείλω "να απαντήσω" και στο οποίο η Ομάδα Συνεργατών - και εμού συμπεριλαμβανομένου - δεν έχει απαντήσει ήδη εδώ και πολύ καιρό - ποικιλοτρόπως και εξαιρετικά εκτενώς και σαφώς - και εξάλλου συνεχίζει και το επαναλαμβάνει...
- δεν υπάρχει κάποια "επίσημη τοποθέτηση" - όπως συνηθίζεται να λέγεται - που απομένει να γίνει σχετικά με θέματα που αφορούν απενεργοποιήσεις λογαριασμών ή τον χειρισμό της επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους στους οποίους αυτοί "ανηκουν". Ούτε κάποια σημαντική αλλαγή που θα μπορούσε να τον βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Μικροδιαφοροποιήσεις και μόνον που έχουν να κάνουν με διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν αυτήν την επικοινωνία υφίστανται έτσι ώστε να διευκολυνθεί αυτή για όποιους πραγματικά τη ζητούν και αυτές, ούτως ή άλλως, έγιναν γνωστές από την πλευρά των Υπευθύνων του χώρου.
- αν κάποιοι ψάχνουν για πιο "επίσημες τοποθετήσεις" καθώς και πραγματικές απαντήσεις, θα τους πρότεινα να ανατρέξουν στο προηγούμενο μήνυμά μου στο παρόν θέμα αλλά και σε πολλά μηνύματα, τόσο δικά μου, όσο και άλλων Συνεργατών, της προηγούμενης περιόδου σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.
- είμαι σίγουρος πως ειλικρινείς απαντήσεις υπάρχει και η αμυδρή, πλην υπάρχουσα κατά τη δική μου αντίληψη, πιθανότητα να προέλθουν - κάποια στιγμή τουλάχιστον - και από την πλευρά της πλειονότητας των Μελών με απενεργοποιημένους Λογαριασμούς, οι οποίοι και οποίες εδώ και καιρό "Συμμετέχουν" με τον δικό τους τρόπο με καινούργιους και δηλωμένους από τους ίδιους/ες Λογαριασμούς, ανεμπόδιστα και ακόμη και με υπερβολική "ελευθερία" θα έλεγα, στις Συζητήσεις μας. Ή τουλάχιστον σε κάποιες επιλεγμένες εξ'αυτών...
Απ'ότι ξέρω μόνον ο Deva_Parinito έχει επιλέξει όπως φαίνεται να απέχει και η ATMA έχει επιλέξει την οδό των προσωπικών Συναντήσεων, την οποία και προτείνουμε ακόμη σε όλους ανεξαιρέτως ακόμη και αν συμμετέχουν ήδη με νέους λογαριασμούς, η οποία και βρίσκεται υπό διαδικασία.
- μία πολύ πλήρης "Απάντηση" μπορεί να προέλθει από την ανάγνωση της Ιστορίας αυτού του χώρου, αυτή που έχει καταγραφεί στα Forums αλλά και εκτός αυτών, των τελευταίων 2,5 περίπου ετών. Γνωρίζω πολύ καλά πως πλέον αρκετοί από τους Συνοδοιπόρους έχουν τη δυνατότητα, τα μέσα, τη διαύγεια και την ικανότητα Σύνθεσης ώστε να εξάγουν πολύ δημιουργικά και γόνιμα συμπεράσματα από τα βιώματα αυτής της Κοινότητας Αναζητητών...
Παρολαυτά... μην χαίρεστε!!
Εξακολουθώ να επιμένω ότι θέλω να τοποθετηθώ κάποια στιγμή πάνω σε διάφορα θέματα. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω και αδίστακτα και αμείλικτα!
Ίσως φτιάξω και "σχηματάκια" πάλι...
Έχω αντιληφθεί πως πολλοί τα περιμένουν με ανυπονησία! ![]()
![]()
Πέρα από τ'αστεία τώρα... παραθέτω εδώ τις εν λόγω φράσεις μου, που έχουν δημιουργήσει αυτά τα "τσουνάμι" ανυπομονησίας:
"Βεβαίως αγαπητή Ostria! Θα ήθελα κι εγώ να τοποθετηθώ επί διαφόρων ζητημάτων που τέθηκαν από συμμετέχοντες στην παρούσα Συζήτηση ή γενικότερα αφορούν ή σχετίζονται με θέματα που θίγονται σ'αυτήν.
Μόνο, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψετε να βρω τον απαραίτητο χρόνο γι'αυτό, καθώς η τοποθέτηση μπορεί να είναι κάπως... "επιμήκης"!" (μήνυμα: 20/01/2006, 04:52:13)
Εφόσον, γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, θεωρώ πολύ προφανώς, πως δεν έχω δεσμευτεί με κανέναν τρόπο να δώσω κάποια απάντηση στο οτιδήποτε, ούτε φυσικά να απαγγείλω κανένα "κυβερνητικό διάγγελμα", ελπίζω και να μου δίνεται ακόμη και η δυνατότητα να παραιτηθώ της ίδιας της επιθυμίας μου κατά την ίδια έννοια που αυτή υφίσταται για όλους μας...
Ωωωωπ... χαρήκαν πάλι κάποιοι αισθάνομαι. Κάποιοι ίσως να ανησύχησαν...
Ουδείς λόγος! Το "σεντόνι" ράβεται... Ειλικρινά σας λέω, έχω εμπλουτίσει πάρα πολύ την αντίληψή μου τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με πολλά πράγματα που αφορούν τον χώρο, τόσο για το "τώρα", όσο και για το "μέλλον" και αυτός ο εμπλουτισμός προέρχεται στον μεγαλύτερο βαθμό από τις συμπεριφορές, τις αντιδράσεις και τις θέσεις πολλών από εσάς. Αφορά δε - ο εμπλουτισμός της αντίληψης καθώς και της Επίγνωσης - σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την Ομάδα των Συνεργατών του ESOTERICA, όπως και είναι φυσικό, ως ένα Ον μεγαλύτερης τάξης από εμένα που είναι. Ελπίζω στη συνέχεια να μεταφερθεί και στην Κοινότητα των Συζητήσεων - ως ένα ακόμη μεγαλύτερο Ον - αλλά γι'αυτό θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια...
Υπάρχουν δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε μάλλον, πολλά πράγματα, τόσο για να ειπωθούν, όσο και περισσότερο για να γίνουν!
Και επειδή η "υποσημείωση", μου βγήκε πάλι κάπως μεγαλύτερη...
Stay tuned...
(μείνετε συντονισμένοι...)
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΔΙΠΛΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ...
ΑΝ ΟΧΙ. ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΑΛΛΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΚΑΤΕ;
ΧΑΛΑΡΟΤΕΡΑ.
ΠΑΛΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ;
΄Η ΕΤΣΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ...
ΒΑΡΙΕΜΑΙ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Νομίζω πως σου εξήγησα το γιατί.
Επειδή όμως διαπιστώνω οτι δεν το κατάλαβες αρκετά (ίσως να μην το έθεσα κι εγώ σωστά) μπορώ να στο διευκρινίσω περαιτέρω.
Και στο topic που σου ανέφερα στο τελευταίο μου μήνυμα κι εδώ παρατηρώ οτι επιθυμείς να δείς μια απάντηση του admin σχετικά με τις απενεργοποιήσεις.
Σε κάποιο άλλο topic επεσήμανες οτι έχουν περάσει 15 μέρες από αυτή του την δήλωση, παραθέτοντας μάλιστα και μια φωτογραφία με μια τούρτα.
Ίσως να μην είσαι το μόνο άτομο που ζητάει πιο "επίμονα" κάτι τέτοιο, επέτρεψε μου όμως να σου πώ οτι δεν κατανοώ αυτή την επιμονή κι από την δική σου πλευρά.
Το γεγονός οτι σε ρώτησα οφείλεται στο γεγονός οτι το παρατήρησα και σε αυτό το topic.
Όσον αφορά, φίλε μου, την ερώτηση μου:
quote:
Σε ένα θέμα λοιπόν όπως αυτό (στο οποίο επιθυμείς ένα διάλογο με σκοπό την συζήτηση περί των αρμοδιοτήτων των Συντονιστών) η επιμονή αυτή νομίζεις οτι είναι αλληλένδετη με το θέμα?
Αν και νομίζω πως ήταν σαφής η ερώτηση, λόγω της παρανόησης που μερικές φορές επιφέρει ο γραπτός λόγος, θα μπορούσα να στο αποσαφηνίσω περαιτέρω εάν μου πείς τι δεν κατανόησες.
Δεν ήθελα να πώ τίποτα περισσότερο με αυτή μου την πρόταση και τίποτα λιγότερο.
Η απάντηση που έδωσες πάντως με κάλυψε... ![]()
Τώρα, αν νομίζεις οτι ξεχώρισα εσένα από τα υπόλοιπα μέλη που συμμετείχαν σε εκείνο το topic....
Δεν περίμενα να λάβεις την ερώτηση μου τόσο μεροληπτική απέναντι σου.
Πιστεύεις πως έχω κάποιο λόγο για κάτι τέτοιο?
Φίλε ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, δίνεις μια απάντηση σε ένα ερώτημα μου που απήυθυνα στη Valnta.
Συγκεκριμένα:
quote:
(Είσαι απρόσεκτος, η φράση της Valnta είχε και συνέχεια. Λέει..'' θα μπορούσα να της το επισημάνω εγώ πχ. αλλά δεν είναι δουλειά μου...κ δεν είμαι κ η κατάλληλη γι'αυτό//κοινώς δεν έχω τρόπους...''
Δεν είμαι απρόσεκτος, φίλε μου.
Επειδή δεν είμαι απρόσεκτος παρατήρησα το και πρίν την υπόλοιπη πρόταση που παρέθεσες από τα λεγόμενα της αγαπητής Valnta πίστεψα οτι έδωσε 2 διαφορετικούς λόγους για τους οποίους δεν το επεσήμανε κι εκείνη στην Αφροδίτη.

In anticipation of my resurrection...
quote:Να ήτανε μόνο δύο.
Τώρα συγγνώμη, όλο αυτό το ξέσπασμα στο προκάλεσαν
2 αναφορές στην υπογραφή της Αφροδίτης??
Βρε γκρινιάρηδες να, την έφτιαξα.
Ουφφφφφφφ!!! Μη δαγκώνετε έτσι άγρια.
=))=II=((=
κ κάπου παραπάνω κάποια στιγμή της το επισήμανα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως όλη αυτή η "έξαρση" που πήρε το θέμα ήταν για άλλους λόγους κ όχι γι'αυτόν. Λες κ το πρόβλημα του esoterica είναι η υπογραφή της Αφροδίτης!!
Λοιπόν, θα τοποθετηθώ μια κ μοναδική φορά κ θα σας αποχαιρετήσω.
Αμαλία, morent, Admin, προσωπικά έχω ένα κ μοναδικό παράπονο/που αν το καλοσκεφτείς βέβαια, δεν είναι παράπονο ακριβώς αλλά απλά "δεν κολλάμε". Να μου συγχωρήσετε τις "λαϊκές" εκφράσεις αλλά έχω μάθει να είμαι άμεση στην επικοινωνία μου-κυρίως επειδή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ο συνομιλητής μου.Το ότι δεν έχω προσωπικά παράπονα όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιδρώ άμα νιώσω ότι αδικείται κάποιος άλλος. Ξέρω, όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά κ έξυπνα κτλ κτλ κ δεν έχουμε ανάγκη από δικηγόρους, όμως αυτή η νοοτροπία μου θυμίζει την άλλη, ότι δηλ. ενδιαφερόμαστε για τη φωτιά μόνο όταν μπει στην αυλή μας.
Τέλοσπαντων, για να μην μακρυγορώ, υπάρχουν 2 θέματα για μένα. Το ένα είναι φυσικά η περιβόητη συνάντηση. Ποτέ μου δεν κατάλαβα το λόγο κ καμοιά απάντηση δεν με κάλυψε. Για μένα το θέμα είναι απλό. Είτε θεωρείς έναν άνθρωπο ικανό να συμμετέχει στις συζητήσεις σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ, είτε όχι. Το να τον θεωρείς "φασαριόζο" ως pixeldream κ να τον αφήνεις να συμμετέχει ως dragon rider, για μένα δεν έχει λογική. Το ίδιο ισχύει κ για όλους τους υπόλοιπους. Είδα προτροπές του στυλ "τι φοβάσαι, δεν θα σε φάμε" κτλ. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Δεν μπορείς να αναγκάσεις ή να εκβιάσεις έναν άνθρωπο να σε συναντήσει προσωπικά από τη στιγμή που το φόρουμ είναι ένας ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΟΣ χώρος. Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι ανώνυμος αν αυτό του αρέσει. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιόν θα συναντήσει κ πότε. Κανένας δεν μου εξήγησε το σκεπτικό της προσωπικής συνάντησης αν κ το ζήτησα πολλές φορές. Φυσικά κανένας δεν είναι αναγκασμένος να μου το εξηγήσει επειδή το ζήτησα, αλλά η καλή λειτουργία ενός χώρου βασίζεται κ σ'αυτό.
Κ μ'αυτά κ μ'αυτά περνάω στο δεύτερο θέμα. Στον εσωτερισμό! Δεν θα κάτσω να πω πως θα έπρεπε να είναι ένας εσωτεριστής κτλ κτλ. Εννοείται όμως ότι όλοι όσοι ασχολήστε με αυτό το "θεματάκι" ενδιαφέρεστε για τα ανώτερα συναισθήματα, κάποιοι μάλιστα μιλούν για το δρόμο προς τη θέωση. Κ μου γεννιέται η εξής απορία: πως ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα, που έχει ως στόχο να γίνει καλύτερος, αναλώνεται σε κείμενα που μοιάζουν με αποσπάσματα από βιβλία κ δεν μπορεί να ελιχθεί κ να γίνει κατανοητός σε κάποιον άλλον, πιο "πεζό" άνθρωπο, να τον βοηθήσει, να τον βοηθήσει επί της ουσίας κ όχι προς χάρην εντυπωσιασμού των υπόλοιπων "εσωτεριστών".
Eλπίζω να καταλάβατε τι εννοώ. Αυτό ήθελα να πω κ όταν αναρωτήθηκα για το πως μιλάει ο morent στην πραγματικότητα. Ήταν το μόνο που έμεινε ασχολίαστο, αν κ δεν χρειαζόμουν απάντηση. Έχω ακούσει τον morent να μιλάει κ μιλάει κανονικότατα.Μάλιστα τολμώ να πω ότι η μόνη απάντηση που μοιάζει με τον morent της πραγματικότητας είναι η τελευταία που μου έδωσε/προφανώς γιατί εκνευρίστηκε κ απάντησε γρήγορα κ όχι μετά από μισή ώρα σύνθεσης σύνθετων προτάσεων.
Κ επειδή δεν πρόκειται να ξαναμπώ κ δεν θέλω να αφήσω κενά σε περίπτωση που αναρωτιέται ο morent που τον άκουσα να μιλάει, ήταν στην πρώτη συνάντηση που έγινε/κ δεν μίλαγε σε "κοινό" αλλά με κάποιο άλλο μέλος.
Κοινώς, δεν αντέχω πια το δήθεν! Έχω μπουχτίσει από δήθεν. Αν κάποιος έχει όρεξη να προσφέρει σίγουρα έχει κ τον τρόπο. Αν κάποιος έχει διάθεση να αυτοπροβληθεί σίγουρα έχει τον χώρο. Όλα τα παραπάνω δεν απευθύνονται φυσικά μόνο στον morent. Ήταν παράδειγμα, για να καταλαβαινόμαστε.
Αυτά είχα να σας πω. Καλά να είσαστε κ καλή συνέχεια. Aloha!!
*Λευτεριά στους αποκλεισμένους του esoterica!!
* Exe καλό μου, σ'ευχαριστώ που για μια φορά συμφώνησες μαζί μου! Ξαναδιάβασέ τα σε μερικές μέρες, κ πέσμου αν διαφωνείς τελικά.
*durden_alie για συντονιστής!!
quote:
TheChosenNone αφήνεις υπονοούμενα, που μπορεί ο καθένας να τα ερμηνεύσει όπως θέλει.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι περιλαμβάνει το "Όλα" που γράφεις.
Όποιος όμως θέλει να μιλήσει επί της ουσίας ενός θέματος, μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλα τον λόγο του, ώστε και να είναι σαφής, αλλά και να αποφύγει να μπλέξει με προσωπικά δεδομένα.
Αν λοιπόν θέλεις να πεις κάτι επί της ουσίας, βάλε τη διάκρισή σου να δουλέψει. Αλλιώς, μη δημιουργείς εντυπώσεις.
Σου ζήτησα να τα πείς όλα,ακριβώς γιατί η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΑΤΜΑ δεν είναι μονάχα αυτή που δήλωσες,με αποτέλεσμα να δημιουργείς πραγματικές εντυπώσεις.Τέλος πάντων επειδή μπορεί όλη αυτή η δράση μου να εμποδίσει τις διαδικασίες με την ΑΤΜΑ,θα σταματήσω εδώ τον διάλογο μαζί σου και θα αρνηθώ ευγενικά να ξαναπέσω στην ίδια παγίδα με παλαιότερα.Ίσως κάποια άλλη φορά.)

Να σου κάνω και μια ερώτηση. Γιατί είσαι τόσο βέβαιος πως πάντοτε έχεις δίκιο;
quote:
ADMIN, συγγνώμη που θα στο πω έτσι ,αλλά έγραψες ένα τεράστιο κείμενο και δεν είπες απολύτως τίποτα.
(να προσθέσω) Δεν είπες τίποτα επί του βασικού θέματος.