- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ -ΕΚΛΟΓΕΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
FILE MOU ananasss PROS THEOU DEN MILHSA ETSI GIA NA ZHTHSEIS SYGNWMH KAI OUTE DIEKDIKW TO ALANTHASTO.
KATHE ALLO.
APLA H FRASH AYTH POU EIPA ANDIPROSOPEYEI GIA POLLOUS TROPO ZWHS
KAI MALISTA GIA THN PROETIMASIA THS MEGALHTERHS MYHSIS POU BOREI NA LABEI O ANTHOPOS...
H MYHSH TOU THANATOU.
KAI EK MEROUS MOU NA SOU ZHTHSW SYGNWMH.
FILE ANTONIOS1997 GIA POIOUS ALLOUS FOVOUS MILAS ????
MILISAME GIA TON YPERTATO FOVO TON THANATO....
EAN TON XEPERASOUME AYTON ISWS NA ALLAXOUME POLLA PRAGMATA
STHN ZWH MAS.
EYXARISTW
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ. 25 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ANTONIOS1997
κατα την αποψη μου ο Φοβος ειναι ενα συναισθημα συνυφασμενο με την αγνοια.Φοβαμαι κατι που δεν γνωριζω.Κατι που γνωριζω(αρα και ξερω να το χρησιμοποιω) δεν μπορει να με φοβησει.Η Γνωση,για μενα, ειναι το φως που διαλυει την σκοτεινια του Φοβου.Σε ολα τα επιπεδα.Η Αγαπη ειναι το αιωνιο,αμολυντο φως και φυσικα σ'αυτην την κατασταση, κραδασμοι,οπως αυτος του φοβου,δεν εχουν καμμια θεση.Ισως θα επρεπε να ανοιχτει το κεφαλαιο της Αγαπης,γιατι οι συζητησεις στα φορουμς αποτελουν ενα ειδος διαλογισμου πανω στις εννοιες που τιθονται την καθε φορα,και μ'αυτη την λογικη ειναι σπουδαιο το να προβληματιζομαστε-διαλογιζομαστε πανω σ'αυτην την υπερτατη εννοια....
φιλικα
ο Απόστολος με μια τριπλή επανάληψη δηλώνει ξεκάθαρα πως τα συναισθήματα της αγάπης και του φόβου δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν για πολύ, επειδή όπως το φως διώχνει το σκοτάδι, όπως η ζέστη λυώνει τον πάγο, έτσι κι η αγάπη διαλύει τον φόβο. Πιο συγκεκριμένα διακρίνουμε τις φράσεις:
1 - "Φόβος δεν είναι εν τη αγάπη",
2 - "Η τελεία αγάπη έξω διώκει τον φόβον", και
3 - "Ο φοβούμενος δεν είναι τετελειωμένος εν τη αγάπη".
Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

Edited by - notis_29 on 10/12/2002 22:57:32
NOMIZW FILOI MOU PWS THA SYMFWNISW ME DYO FILOUS TON morent11 KAI
notis_29 PWS MONO ME THN GNWSH ALLA KAI THN AGAPH BOROUME NA YPERBOUME TOUS OPOIOUS FOVOUS MAS.
KAI BEBAIA PANDA NA PLISIAZOUME OLA MAS TA PROVLHMATA KAI OLES TIS LYSEIS ME KATHARH KARDIA .. XORIS YPOKRISIES.
EUXARISTW FILOI MOU
quote:
κατα την αποψη μου ο Φοβος ειναι ενα συναισθημα συνυφασμενο με την αγνοια.Φοβαμαι κατι που δεν γνωριζω.Κατι που γνωριζω(αρα και ξερω να το χρησιμοποιω) δεν μπορει να με φοβησει.Η Γνωση,για μενα, ειναι το φως που διαλυει την σκοτεινια του Φοβου.
ΦΙΛΕ MORENT11 ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗΣ) ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.
Η ΠΙΣΤΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ;
ΦΙΛΙΚΑ
ANTONIOS1997
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗΣ) ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.
φιλε Αντωνιε1997,ειλικρινα δεν καταλαβα τι θες να πεις με το παραπανω.Αν θες μου το εξηγεις,για να μην μπω στην διαδικασια να απαντησω σε κατι που δεν εννοουσες.
Η ΠΙΣΤΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ;
Πιστευω οτι η πιστη μεταλλασει τον φοβο.Με την πιστη,ο φοβος, μπορει να γινει δεος,σεβασμος ή ακομα και τρομος.Ο κραδασμος αλλαζει:γινεται ανωτερος ή και χαμηλοτερος.Στην πορεια ενος Ερευνητη της Αληθειας η πιστη ειναι μια κατασταση την οποια καποια στιγμη θα κληθει να δεχτει.Εκει υπαρχει μια παγιδα,αλλα αυτο θαρρω ειναι μια αλλη κουβεντα.
φιλικα
Ο φόβος είναι μια ανασφάλεια που θα την είχα αν δεν είχα κάτι ν΄αγαπάω, αν δεν είχα κάτι να ελπίζω, να μου δίνει δύναμη καιζωη.
Νομίζω ότι το ένα είναι εντελώς άσχετο με το άλλο.
Αν φοβάμαι -επειδή αγαπάω- είναι γιατί εγω δεν είμαι σίγουρος-η για την αγάπη του άλλου.Τότε το πρόβλημα είναι ο άλλος και όχι εγω.
Δηλ. νιώθω ανασφάλεια,ζήλια, μίσος , φόβο...γιατί δεν είμαι σίγουρη για την αγάπη , αυτού που εγω αγαπάω.
Αλλά μην μπερδεύουμε τα πράγματα.
Ίσως κάνω λάθος , αλλά ας το ψάξουμε λίγο και απο αυτή την άποψη.
Ίσως να μαι σίγουρη εγω για τον ευατό μου.
Βλέπω λίγο ωμά κάποια πράγματα, ή αγαπάς ή δεν αγαπάς, ή φοβάσαι γιαυτό ή δεν φοβάμαι,μέση λύση δεν θα λεγα ότι υπάρχει...
quote:
φιλε Αντωνιε1997,ειλικρινα δεν καταλαβα τι θες να πεις με το παραπανω.Αν θες μου το εξηγεις,για να μην μπω στην διαδικασια να απαντησω σε κατι που δεν εννοουσες.
Τι εννοείς όταν λες γνώση. Την βιωματική γνώση της ζωής ή την κοσμική γνώση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η γνώση;; Κάποτε φοβόταν τον ήλιο επειδή δεν γνώριζε ότι ήταν απλά ένα αστέρι. Τώρα το γνωρίζει και δεν το φοβάται. Τι γίνεται όμως με το θάνατο, τους παραλληλους κόσμους, τη δημιουργία, τον εσωτερικό άνθρωπο και όλες τις λειτουργίες του, το Θείο κ.λ.π μέχρι που μπορεί να γνωρίσει;;
Ελπίζω να έγινα κατανοητός
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ANTONIOS1997
quote:
Στην πορεια ενος Ερευνητη της Αληθειας η πιστη ειναι μια κατασταση την οποια καποια στιγμη θα κληθει να δεχτει.Εκει υπαρχει μια παγιδα,αλλα αυτο θαρρω ειναι μια αλλη κουβεντα.
ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ
ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΣΤΡΟΦΕΓΚΙΑ
quote:
Όταν αγαπάω είμαι σίγουρη ότι αγαπάω και δεν φοβάμαι τίποτα.
Γιατί όταν; Μήπως η ζωή είναι ένας δρόμος για να αγαπάμε τα πάντα. Μήπως εξομοιώνεις την Αγάπη μόνο με την ερωτική αγάπη;;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ANTONIOS1997
Συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνιο στο παραπάνω.
Αναλύοντας λίγο περισσότερο την λέξη "φόβος" και αφήνοντας στην άκρη τον φόβο του θανάτου, έχω να παραθέσω τα παρακάτω.
Τι φοβάμαι; Την αποκάλυψη της αλήθειας
Γιατί; Επειδή θα επωμιστώ τις συνέπειες
Ανακαλώντας τις παιδικές μου μνήμες, ενθυμούμαι ότι υπερίσχυε ο φόβος, στις περιπτώσεις που δεν έπραττα κατά το πως έπρεπε. Δηλ., φοβόμουν να πω στην μαμά μου ότι δεν διάβασα (δηλ. την αλήθεια), γιατί θα τις έτρωγα (η συνέπεια). Φοβάμαι να πω στον φίλο μου ότι με ενοχλεί μια ενέργειά του, διότι μπορεί να φύγει. Φοβάμαι να πω στην αδερφή μου ότι σε μια συγκεκριμένη περίπτωση με "έριξε" μήπως την χάσω, και άλλα πολλά παραδείγματα. Αντίστοιχα και σε εμένα δεν λεν τις αλήθειες, από αντίστοιχους φόβους. Άρα λοιπόν, πλέκεται σιγά σιγά ολόκληρος ο κοικωνικός ιστός βασισμένος σε μη-αλήθειες (ή λευκά ψέμματα), γιατί?? εξαιτίας του φόβου...
Πιστεύω πως είναι φυτρωμένος μέσα μας ο φόβος από την γέννησή μας. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να χτίζουμε οικοδομήματα σε γερές βάσεις, πρέπει να βρούμε τρόπο να αποτινάξουμε τον φόβο μας. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια, διότι δεν είμαστε μόνοι μας, και το περιβάλλον περισσότερο καλλιεργεί, παρά απομονωνει τους φόβους...
Σας χαιρετώ,
Traveller
Traveller
φιλε Αντωνιε1997 η Γνωση ειναι ενα θεμα που κι αυτο με την σειρα του θελει αναλυση.Αλλο απο που αντλεις την γνωση και αλλο τι ειναι γνωση.Ναι,την γνωση μπορεις να την αντλησεις ειτε μεσα απο την εμπειρια ειτε μεσα απο την εμπειρια των αλλων η οποια ειναι κατεγεγραμμενη στα βιβλια της παχυλης υλης ειτε στην παγκοσμια μνημη,την λεγομενη ακασα.Αλλα σε πιο βαθμο εχει νοημα το να κατακτησεις την γνωση;μονο στο βαθμο που σε βοηθα να φθασεις στην Αγαπη,να ντυθει το θνητο την αθανασια...Τοτε δεν εχει κανεις την αναγκη της γνωσης.Ειναι η γνωση.
Ναι περιβαλλομαστε απο φοβους.Αλλο ομως η ενοχη και αλλο ο φοβος.Η ενοχη απορεει απο το φοβο.Η προσωπικοτητα αντιδρα οταν θελουμε να αλλαξουμε κατασταση.Αντιδρα το ιδιο τοσο στην περιπτωση που την οδηγουμε ενα βημα πιο μπροστα οσο και στην περιπτωση που την παμε ενα βημα πισω.Ομως συνηθιζει παντου αρκει να εχει τον χρονο να προσαρμοστει.Κι αυτο ειναι που πρεπει να εκμεταλευομαστε.Το ενδιαμεσο σταδιο,αυτο που μεσολαβει ειναι το πιο δυσκολο.Σ'αυτην περιοδο ειναι που αισθανομαστε νευρα,δυσαρμονια,ενοχη,Φοβο.
Επισης οταν προσμενω κατι απο καπου εξω απο μενα τοτε "φοβαμαι" μηπως και δεν μου δοθει.Η Γνωση ειναι ταυτισμενη με την αυτογνωσια.Ετσι οταν καποιος εχει το γνωθι σε αυτον η απλα εχει αποδεχτει την αγνοια του τοτε παυει να ταυτιζεται συναισθηματικα με τις επιθυμιες του.Εξαλλειφει το φοβο της απορριψης της εκαστοτε επιθυμιας του.
Φιλικα

quote:
…..με μια καλή φίλη η οποία έχει κάνει μεγάλη πορεία στην εσωτερική αναζήτηση, μου είχε διατυπώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Μου είχε πει ότι στην πραγματικότητα τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου είναι δύο. Η αγάπη και ο φόβος. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόρειες αυτών των δύο…..
Φίλε Απερριτε, θα το τραβούσα ακόμα λίγο! Η το ΕΝΑ… η το ΑΛΛΟ! Σαν ΑΓΑΠΑΣ…. δεν φοβάσαι. Ο ΦΟΒΟΣ είναι συναίσθημα…. μα η ΑΓΑΠΗ?
quote:
EDW THA ANAFERW KATI POU MOU EIPE ENAS POLY KALOS FILOS MOU KAI NA SAS PWS THN ALEITHIA THA MOU ARESE NA TO BALW SAN YPOGRAFH MOU ...FRONDHSE NA PETHANEIS PRIN NA PETHANEIS
GIATI OTAN THA ELTHEI H WRA NA PETHANEIS NA MHN PETHANEIS PRAGMATIKA
Φιλε αβαταρGR!…ΣΟΥ ευχομαι, οχι mono σαν υπογραφη σου….μα kai στη ΖΩΗ ΣΟΥ!!!
Ετσι ΖΕΙ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!
nitro912gr UNLIMITED !!!
ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
EYXARISTW
ίσως δηλαδή ο φόβος να είναι ένα κατώτερο συναίσθημα αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι και όσο ο άνθρωπος εξελίσεται τόσο τον διώχνει και στρέφεται προς την αγάπη . ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που απορεει από την αβεβαιότητά μας και όσο περισότερα ξέρουμε και σε όσο μεγαλύτερο "εξελικτικό(νοητικό) σκαλοπάτι" είμαστε τόσο περισότερο "φεύγει" . και δε μιλώ μόνο για επιστιμονικές γνώσεις αλλά και άλλου είδουν γνώσεις . Μήπως δηλαδή η τελική στάση μας αν θα φτάσουμε ποτέ εκεί θα είναι η υπέρτατη "αγάπη" και άρα ο φόβος είναι ένα υπόλυμα του κατώτερού μας εαυτού?
Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει
quote:
Εγώ έχω ακόμη μια ενδιαφέρουσα άποψη... ...ένα υπόλυμα του κατώτερού μας εαυτού?Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει
poli endiaferousa apopsi. diladi oi pneumatika anaptigmenoi exoun katapolemisei olous tous fobous tous , akoma kai to 8anato. edo mporoume na poume oti an8ropoi me megaliteri psixiki anapti3i den fobounte na baloun se kindino ti zoi tous afou den fobounte ton 8anato. px diaforoi agioi tis ka8e 8ruskias pou pe8anan upostirizontas tin pisti tous (an8ropoi psagmenoi oso afora tin pisti tous kai ara me poio e3askimeno[dinato] pneuma)
nitro912gr UNLIMITED !!!