ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/01/2016, 01:17:38
Ν.Δήμου

Μάλιστα.
Λαμπρός φυσικός, θεωρητικός σωματιδίων υψηλών ενεργειών και προφέσορ αστροφυσικός?

Μπα, τίποτα από αυτά.
Βιογραφικό:
<< Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935.
Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ παράλληλα σπούδαζε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Σπουδές φιλοσοφίας και αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (1954-1960). - See more at: http://www.ndimou.gr/el/cv/#sthash.9Gsr1iK6.dpuf>>

Απίθανες σπουδές.Τόσο απίθανες, που θα μας σηκωθεί η τρίχα.
Ειδικά με αυτό:
<< Δεν υπάρχει επαλήθευση, αλλά επιβεβαίωση.>>

Οχι Γιάννης ρε παιδί μου.Ούτε με ένα, ούτε με δύο ν. Σκέτο Ιωάννης!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/01/2016, 01:21:23
Κάτσε ρε Μάριε. Κάνε υπομονή. Θα μας πει και για τον Schrödinger, τον Planck και τον Bohr.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

CarmelΜέλος
06/01/2016, 01:23:11
quote:

Carmel

Συνεχίζεις το πιτσίλισμα.

Για την κράμβη θα μας πεις? Επίσης, θα ήθελα να μας πεις γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος και γιατί το νερό είναι διαφανές, γιατί οι μπανάνες έχουν κίτρινη φλούδα, και πώς μπορεί κάποιος να μικρύνει τα αντικείμενα.

Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δύο επιλογές DSM.

α) είτε να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τις θέσεις σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και τους χαρακτηρισμούς σου περί τσαρλατανισμού, ντριμπλας, ουγκανων κτλ με στοιχεία και πηγές είτε

β) να παραδεχθείς δημόσια το λάθος σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Αρχής της Διαψευσιμότητας του Popper.

Διάλεξε και πάρε.

Το να το παίζεις τρελίτσα δεν νομίζω να σε τιμά ούτε να σε βοηθά.

06/01/2016, 01:23:48
quote:

Κάτσε ρε Μάριε. Κάνε υπομονή. Θα μας πει και για τον Schrödinger, τον Planck και τον Bohr.

Εγώ σέλω να με πει για τον Μάξγουελ.
Μπολώ να έχω απάντηση?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/01/2016, 01:26:59
Carmel

Αν επιμένεις να επιλέξω, θα επιλέξω. Αν όμως θέλεις να σου κάνω αυτή τη χάρη, θα πρέπει να μου κάνεις κι εσύ μια χάρη πρώτα.

Θέλω να μου καταδείξεις έναν επιστημονικό τρόπο, με τον οποίο τα αντικείμενα μικραίνουν. Σε όποια ταχύτητα κάνεις κέφι εσύ.

06/01/2016, 01:27:28

Carmel,

quote:
Για εμάς τους Χριστιανούς η Ελληνική Φιλοσοφία αποτελεί "Σπερματικό Λόγο" και "Θύραθεν Σοφία"

Aσαφής άποψη...κοίτα το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελληνική Φιλοσοφία είναι το υψηλότερο επίτευγμα στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος. Ο άνθρωπος, για πρώτη φορά στη γνωστή ιστορία, σταματά να τρέμει μπροστά στο «άγνωστο» και «θείο» και αρχίζει να στοχάζεται σε υψηλό επίπεδο, να αμφισβητεί, να κρίνει και να επιχειρεί να γνωρίσει τις αρχές και τους νόμους αυτού του κόσμου, φυσικούς και ηθικούς.

quote:
Για να θυμηθούμε λίγο την Ιστορία οι περισσότεροι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι κυνηγήθηκαν, δικάστηκαν, εξορίστηκαν, αυτοεξορίστηκαν και καταδικάστηκαν ακόμα και σε θάνατο λόγω ασέβειας προς τους Θεούς καθώς μιλούσαν και προωθούσαν κάτι διαφορετικό.

Εν μέρει αυτό είναι σωστό. Μην ξεχνάς όμως ότι υπήρξαν και πολλοί φιλόσοφοι και επιστήμονες που τιμήθηκαν και δοξάστηκαν εν ζωή! Επίσης ο φοβερός ανταγωνισμός και η άμιλλα των αρχαίων ήταν προέκταση του μεγαλύτερου βαθμού ελευθερίας έκφρασης που απολάμβαναν αυτοί οι άνθρωποι σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς τότε. Εάν δεν υπήρχε αυτή η ελευθερία τότε δεν θα υπήρχε ούτε αυτή η φοβερή εξέλιξη και πρόοδος σε διανοητικό επίπεδο. Ενώ αν υπήρχε στυγνή θεοκρατία και υποταγή στις αρχές τότε δεν θα άνοιγε μύτη...γενικώς η Πρόοδος δεν τελείται σχεδόν ποτέ υπό αναίματκες, ειδυλλιακές συνθήκες.

quote:
Από την άλλη οτιδήποτε μου αναφέρεις εσύ (αλλά και άλλα μέλη) σήμερα ως Αρχαία Ελληνική Γνώση (Μυθολογία και Φιλοσοφία) τα ξέρεις από σωσμένα αντίγραφα από Βυζαντινούς (αλλά και Άραβες) λόγιους καθώς και από μοναχούς αλλά και από κληρικούς.

Αυτό είναι ένα από τα καλά που έχει προσφέρει ο Χριστιανισμός στον δυτικό πολιτισμό. Και πάλι όμως αυτό το 5-10% που έχει διασωθεί από τα αρχαία κείμενα είναι δυστυχώς πολύ μικρό.

quote:
Έχεις κάποιες πηγές διότι δεν το έχω ξανακούσει αυτό και θα ήθελα να με διαφωτίσεις.

Μπορείς να βρεις πολλές πηγές ακόμα και στο ίντερνετ. Διάφοροι Εβραίοι ιστορικοί και θεολόγοι, προπαγάνδιζαν συστηματικά ότι οι Ιουδαίοι ήταν ανώτεροι των Ελλήνων και γενικώς όλων των υπολοίπων λαών. Στα πλαίσια αυτής της προπαγάνδας αποδίδοντας ιουδαϊκή προέλευση σε ελληνικές ιδέες ή ακόμα και βαφτίζοντας Έλληνες Ιουδαίους.

Παράδειγμα: Ο Ευπόλεμος, ο πρώτος αξιομνημόνευτος Εβραίος ιστορικός, λέει ότι το αλφάβητο το έφτιαξαν οι Εβραίοι (συγκεκριμένα ο Μωυσής), το έδωσαν στους Φοίνικες και οι Φοίνικες το έδωσαν στους Έλληνες. Ο Αρτάπανος λέει ότι ο Μωυσής ήταν γνωστός στους Έλληνες ως Μουσαίος, και ότι ήταν ο δάσκαλος του Ορφέα. Ήταν επίσης γνωστός ως Ερμής στους Αιγύπτιους και γενικώς ήταν εκείνος που δίδαξε κάθε ιερή γνώση στην ανθρωπότητα. Μετά ο Νουμήνιος (αρκετοί πιθανολογούν ότι ήταν και εκείνος Ιουδαίος) έλεγε ότι ο Πλάτωνας ήταν αττικίζων Μωυσής. Λέει και εκείνος, όπως και ο Χριστιανός Ευσέβιος, ότι ο Μωυσής ήταν γνωστός στους Έλληνες ως Μουσαίος.

Γενικώς Ιουδαίοι και Χριστιανοί όπως ο Τατιανός προσπαθούν όπως όπως να απαξιώσουν τα επιτεύγματα των Ελλήνων και να δείξουν ότι τάχα τα πήραν όλα από ξένους, και ειδικά από τους Εβραίους!!! Αστεία πράγματα δηλαδή...

quote:
Ακόμα και ο Μωυσής που αναφέρεις είναι προγενέστερος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Φιλοσόφων που γνωρίζουμε εκτός αν πάμε σε πρόσωπα που έχουν και μυθολογικές διαστάσεις όπως ο Ορφέας και ο μαθητής ή υιός του ο Μουσαίος που αναφέρεις.

Carmel, ο Μωυσής, όπως περιγράφεται στην Π. Διαθήκη, είναι προφανώς μυθικό πρόσωπο και όχι ιστορικό. Το ίδιο ισχύει και για ήρωες όπως ο Ορφέας, ο Ιησούς κτλ. Ας μη μπλέκουμε τα μυθολογικά στοιχεία των κειμένων με τα ιστορικά. Πιθανότατα θα υπήρξε κάποιος σοφός Εβραίος νομοθέτης που θα έβγαλε νόμους για τους Ιουδαίους ωστόσο ο Μωυσής της Π. Διαθήκης είναι προφανώς μυθική περσόνα.

06/01/2016, 01:29:03
quote:

περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Αρχής της Διαψευσιμότητας του Popper

Αλλη σοβαρή προσωπικότητα ο Πόππερ.
Ακόμη και ο αστρολόγος της παρέας μας, δεν έχει καλά λόγια για αυτόν.
Που είσαι Kost, we need backup.

Μα που τους βρίσκεις?
Φιλοσόφους και λοιπούς στοχαστές, τους θεωρείς επιστήμονες?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/01/2016, 01:37:22
quote:
Παλιότερα π.χ, υπήρχε ο Panos T, ο οποίος αν και δεν ήταν νούμερο, έβρισκε πάντα έναν...βολικό τρόπο να αποδεικνύει(?) την ορθότητα των γραφών μέσα από τις όποιες επιστημονικές θεωρίες ή/και παραδοχές, κλπ.

Τίποτα δεν αποδείκνυε ο Panos T. Φώναζε "πού είναι οι αντιφάσεις των Ευαγγελίων?", τού τις έφερνα...μετά φώναζε "φέρε μου έναν σοβαρό ακαδημαϊκό που να έχει υποστηρίξει τα περί αντιφάσεων στα Ευαγγέλια", τού έφερνα ονόματα, ακόμα και Χριστιανών...και μετά έβριζε και πούλαγε μούρη για άσχετα πράγματα

06/01/2016, 01:38:29
Kost

Τώρα βαλτός είσαι κι εσύ? Ο άνθρωπος μας διδάσκει επιστημολογία και κβαντική φυσική στην παρούσα φάση. Μην τα μπλέκουμε τα πράγματα. Ακόμα και για το διαμέτρημά του, αυτό θα πρέπει να είναι δυσβάσταχτο...

06/01/2016, 01:44:08
quote:
Όταν τα αντικείμενα μικρύνουν πολύ σε επίπεδο υποατομικών σωματιδίων και κάτω και οι ταχύτητες πλησιάσουν την ταχύτητα του φωτός εκεί ρετάρει η θεωρία καταρρέει ο Ντετερμινισμός και παίρνει ο διάολος τον Υλισμό που τόσο πολύ φαίνεται ότι αγαπάτε αν κρίνω απ'αυτά που μου γράφετε περί Επιστήμης.

Αγαπητέ Carmel, το παραπάνω επιχείρημά σου (μου κάνει κάτι σε λογικό άλμα, για να είμαι ειλικρινής) μου φαίνεται ως ένα καλό "κόλπο" για να μπει στην κουβέντα το πνεύμα αλλά κάπου δεν...
Δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνδεση που κάνεις μεταξύ υποατομικών σωματιδίων από τη μία και Ντετερμινισμού & Υλισμού από την άλλη.
Εφόσον ρετάρει, όπως λες, η θεωρία στο υποατομικό επίπεδο, τι συμβαίνει σε αυτό το έρμο το επίπεδο;

quote:
Αλλη σοβαρή προσωπικότητα ο Πόππερ.
Ακόμη και ο αστρολόγος της παρέας μας, δεν έχει καλά λόγια για αυτόν.
Που είσαι Kost, we need backup.

Μην τα βάζεις με τον άμοιρο τον Popper, βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ!
Σημαντικός φιλόσοφος της επιστήμης, μου είχε φανεί όαση στη Σχολή μετά το Λογικό Θετικισμό!

In anticipation of my resurrection...