ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Alexandros.30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/10/2013, 01:15:09
quote:
Alexandros
Βέβαια οι γιαπετο-ΝΙΚΟΜΑΧΟΙ ανά τους αιώνες περιμένουν ξεροσταλιάζοντας την επιστροφή των θεών, φαντασιώνονται αναβιώσεις πατρώας θρησκείας και τέλος εφευρίσκουν τα μύρια όσα και περί επικράτησης του Χριστιανισμού και περί θεών σαυρών κτλ κτλ...

Τελικά ούτε η...τολοβομή, δεν σε σώζει!!
Αλήθεια, είναι διαμπερές ή τυφλό?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2013, 01:54:02
quote:
Ξεκινάς με λανθασμένη βάση - από προκατάληψη μιλάς περιφρονητικά για κάτι που δεν καταλαβαίνεις - η παράδοση είναι παράδοση. Όπως (παρα)δόθηκε δηλαδή. Και ναι, είναι βέβαιο ότι υπήρχε Δαβίδ αλλά όχι το ίδιο βέβαιο ότι υπήρχε Αγαμένωνας (δηλ μ'αυτό το όνομα γιατί κάποιο βασιλιά είχαν οι Μυκήνες). Αλλά αναγάγεται με τον απαξιωτικό λόγο η όλη κουβέντα για το "ποιος την έχει μεγαλύτερη" που δεν είναι καθόλου το θέμα. Αν κάτι πχ είναι καλό και αξιόπιστο άσχετα με την προέλευση είναι άξιο προσοχής.

Tώρα μάλλον προβάλλεις σε εμένα κίνητρα δικά σου και των υπολοίπων. 45 σελίδες έχουν γραφτεί σε αυτό το θέμα και το 90% δείχνει την αγωνία των μεν και των δε για το "ποιός την έχει μεγαλύτερη".

Η ιστορικότητα του Αγαμέμνονα αναγνωρίζεται από τον μέγιστο ιστορικό Θουκυδίδη και πολλούς άλλους. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί μαθηματική απόδειξη όμως είναι ένα πολύ γερό στοιχείο υπέρ της ύπαρξής του.

Για τον Δαυίδ δεν έχω ψάξει να βρω τις σοβαρές ιστορικής πηγές που μαρτυρούν την ιστορικότητά του. Αυτό όμως που έχω βρει είναι ότι η περίφημη μονομαχία του με τον Γολιάθ είναι κλεμμένη από τον Όμηρο. Σε παραπέμπω στην ραψωδία Η (135-150) της Ιλιάδας όπου περιγράφεται η μονομαχία του Νέστορα και του Ερευθελίωνα. Ο Ερευθελίων ήταν ένας μεγαλόσωμος πολεμιστής των Αρκάδων που κράδαινε ρόπαλο θερίζοντας τις αντίπαλες φάλαγγες. Προκαλούσε τον αντίπαλο στρατό των Πυλίων όμως κανείς δεν τόλμαγε να βγει απέναντί του να τον πολεμήσει. Ο μόνος που βρήκε το θάρρος ήταν ο Νέστορας -ο νεαρότερος όλων των ηρώων- ο οποίος κατάφερε να εξουδετερώσει τον πελώριο πολεμιστή!

Τι μου θυμίζει άραγε...

15/10/2013, 02:01:21
kost

quote:
Για τον Δαυίδ δεν έχω ψάξει να βρω τις σοβαρές ιστορικής πηγές που μαρτυρούν την ιστορικότητά του.

Κι όμως, ο Δαυίδ είναι ιστορικό πρόσωπο. Αν δεν κάνω λάθος, έχει βρεθεί και το ανάκτορό του, και μάλιστα σε αυτό έχουν βρεθεί και θραύσματα φέροντα την αρχαία ιουδαική γραφή.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/10/2013, 02:35:13
DSM είσαι σίγουρος 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας?

Μήπως τα θραύσματα είναι σαν εκείνο το κεραμίδι που βρέθηκε στα "αμπάρια" της Μεγάλης Πυραμίδας και "έγραφε" Χέοψ και οι "ειδικοί" απεφάνθησαν ότι την έχτισε ο Χέοψ?

Το υποτιθέμενο ανάκτορο το "ανακάλυψαν" δυο Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ( τι πρωτότυπο) οι οποίοι είναι και οι μόνοι που ισχυρίζονται, ότι είναι του Δαυιδ.

http://www.cbsnews.com/8301-205_162-57594747/archaeologists-claim-to-have-found-king-davids-palace-in-israel/

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2013, 02:39:50
Και εδώ:

http://neakaipalaia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6598.html

και η ...πιστοποίηση!!!!

http://www.oodegr.com/oode/epistimi/david1.htm

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2013, 02:44:38
Νικόμαχε.

Δεν συνέδεσα το σπάραγμα με την ταυτοποίηση του ανακτόρου. Απλώς είπα πως έχει βρεθεί, και μαζί του και δείγματα της αρχαίας γλώσσας των Ιουδαίων.

Δεν είμαι 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιος, ωστόσο πρέπει αν είναι να εμπιστευθούμε κάποιους, να εμπιστευθούμε αυτούς που κάνουν τις ανασκαφές.
Νομίζω πως θα ήταν άδικο να τους χρεώνουμε δόλο λόγω καταγωγής. Στο κάτω-κάτω, κι αυτοί επιστήμονες είναι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

15/10/2013, 02:45:59
Νικόμαχε.

quote:
Μήπως τα θραύσματα είναι σαν εκείνο το κεραμίδι που βρέθηκε στα "αμπάρια" της Μεγάλης Πυραμίδας και "έγραφε" Χέοψ και οι "ειδικοί" απεφάνθησαν ότι την έχτισε ο Χέοψ?

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Επιγραφή είναι, και βρέθηκε στον ανώτερο θάλαμο.

15/10/2013, 02:52:40
DSM, έχω μια κιουριόσιτυ!

Μήπως όταν ήσουν μικρός, πήγαινες μαζί με τον Αλέξανδρο Τ στο...κατηχητικό?
Και είσαι κρυφός πράκτορας της ΟΟΔΕ?
Γραμματοκιβώτιο στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2013, 02:55:00
quote:

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Επιγραφή είναι, και βρέθηκε στον ανώτερο θάλαμο.

Σώπα!!!
Εναν όροφο πιό πάνω?
Ωοοο!!
Δεν θα μπορούσε να τον "τοποθετήσει" κανείς με δυσκολία εκεί!!!

Και ήταν κεραμίδι!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2013, 03:07:07
quote:
DSM
Νομίζω πως θα ήταν άδικο να τους χρεώνουμε δόλο λόγω καταγωγής. Στο κάτω-κάτω, κι αυτοί επιστήμονες είναι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Επιμένω.Πήγαινες κατηχητικό μικρός και σου έμεινε?

Το ίδιο αξιόπιστοι είναι και αυτοί, όπως και οι άλλοι ομόφυλοί τους, που ¨βρήκαν" την Ναζαρετ, τα Σόδομα, τα Γόμορα και τώρα ετοιμάζονται να ανακαλύψουν και τον...Κήπο της Εδέμ!!!

Την κόλαση δεν χρειάζεται να την ανακαλύψουν.
θα την φέρουν οι...ίδιοι!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.