- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 8 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Συμπερασματικά, και σκεπτόμενοι ορθολογικά και χωρίς ιδεοληπτικές παρωπίδες, αντιλαμβανόμαστε ότι η επαλήθευση ή μη ενός μελλοντικού γεγονότος δεν αναιρείται εάν κάποιος προσπαθήσει να μιμηθεί/αντιγράψει/πλαστογραφήσει τα χαρακτηριστικά του γεγονότος αυτού.
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει!
Το προφητευόμενο γεγονός και η προφητεία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και δε συνδέονται με καμία σχέση αιτίου-αιτιατού παρά μόνον με μια χαλαρή σχέση αναφοράς του γεγονότος σε προγενέστερο χρόνο. Για την ακρίβεια, η προφητεία βρίσκεται έξω από το σύστημα "αιτία-γεγονός" και δεν αλληλεπιδρά μ' αυτό, δεν προκαλεί την αιτία ούτε το ίδιο το γεγονός. Απλά προβλέπει την ύπαρξη του συστήματος αυτού (την αιτία και το γεγονός που οφείλεται στην αιτία).
Με άλλα λόγια, το γεγονός δεν γίνεται γιατί υπάρχει η προφητεία αλλά η προφητεία υπάρχει γιατί θα γίνει το γεγονός.
Οποιαδήποτε προσπάθεια επέμβασης σε κάποια από τις παραμέτρους του συστήματος, προκειμένου να εκπληρωθεί η προφητεία, διασπά τη σχέση τους και αλλοιώνει το χαρακτήρα του.
Αν έχουμε για παράδειγμα μια προφητεία που λέει "στο τέλος του 2012 θα καταστραφεί το λιμάνι του Πειραιά από μεγάλο σεισμό". Αν τώρα κάποιος δει ότι τελειώνει το 2012 και δε γίνεται τίποτε και προκειμένου να εκπληρωθεί η προφητεία δημιουργήσει ένα σεισμό με τεχνητά μέσα στην περιοχή του λιμένα του Πειραιά, τότε το γεγονός παύει να είναι το αντικείμενο της προφητείας.
Αντικείμενο του γεγονότος γίνεται η εκπλήρωση της προφητείας και το ίδιο το γεγονός από αντικείμενο της προφητείας αρχικά, μετατρέπεται σε μέσο για την εκπλήρωση της προφητείας.

macedon
Edited by - macedon on 12/01/2012 23:53:25
Καταλαβαίνω πού το πας, αλλά δεν είπα αυτό.
quote:
Το προφητευόμενο γεγονός και η προφητεία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και δε συνδέονται με καμία σχέση αιτίου-αιτιατού παρά μόνον με μια χαλαρή σχέση αναφοράς του γεγονότος σε προγενέστερο χρόνο. Για την ακρίβεια, η προφητεία βρίσκεται έξω από το σύστημα "αιτία-γεγονός" και δεν αλληλεπιδρά μ' αυτό, δεν προκαλεί την αιτία ούτε το ίδιο το γεγονός. Απλά προβλέπει την ύπαρξη του συστήματος αυτού (την αιτία και το γεγονός που οφείλεται στην αιτία).
Ίσως το μπλέκεις πολύ το πράγμα, αλλά καλά ως εδώ.
quote:
Οποιαδήποτε προσπάθεια επέμβασης σε κάποια από τις παραμέτρους του συστήματος, προκειμένου να εκπληρωθεί η προφητεία, διασπά τη σχέση τους και αλλοιώνει το χαρακτήρα του.
Το αντίθετο είπα. Οποιαδήποτε προσπάθεια επέμβασης προκειμένου κάποιοι να προσομοιάσουν τα λεγόμενα μίας προφητείας (δεχόμενοι ότι θα γίνει), δεν αναιρεί την προφητεία, για την οποία δεν έχουμε αυστηρό χρονικό πλαίσιο, παρά μόνο αλληλουχία συγκεκριμένων γεγονότων. Εγώ για παράδειγμα δίνω βαρύτητα στο τρίπτυχο τουρκική επίθεση σε Ελλάδα / ρωσική επίθεση σε Τουρκία / ΝΑΤΟϊκή επίθεση σε Ρωσία). Ό,τι προαναφέραμε (σημεία) λέγεται ότι θα συμβεί μετά από αυτά.
Σε περίπτωση που θα έχει μαμηθεί το σύμπαν από μία παγκόσμια σύρραξη, ποιος θα μπει στην διαδικασία να προβάλει εικόνες στον ουρανό; Οι Αμερικανοί. Για ποιο λόγο; Για να προβάλλουν την Ορθοδοξία και να καταρρεύσουν τα καθολικά και προτεσταντικά φονταμενταλιστικά δόγματα πάνω στα οποία στηρίζονται οι στρατιωτικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή.
Παράλογο μου ακούγεται...
quote:
Το αντίθετο είπα.
Ίσως το αντίθετο να ήθελες να πεις, αλλά είπες αυτό ακριβώς:
"η επαλήθευση ή μη ενός μελλοντικού γεγονότος δεν αναιρείται εάν κάποιος προσπαθήσει να μιμηθεί/αντιγράψει/πλαστογραφήσει τα χαρακτηριστικά του γεγονότος αυτού".
και σου εξήγησα πως η επαλήθευση του μελλοντικού γεγονότος αναιρείται όταν η πλαστογραφία γίνεται ακριβώς για να επαληθευθεί το γεγονός.

macedon
Η εξήγηση είναι μάλλον απλή.
Όταν ένας λαός δεν έχει βιοτικό επίπεδο και έχει αξιοπρέπεια,όταν η τελευταία απειλείται, επειδή ίσως είναι το μόνο που έχει, την υπερασπίζεται.Αν όμως έχει τηλεόραση 46" full high definition 3d led, (τα είπα σωστά τα χαρακτηριστικά?),αυτοκίνητο σχετικά καινούριο,και σόι με ικανοποιητικές συντάξεις, τότε του είναι δυσκολότερο να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια του, και μια και η politically correct στάση είναι συμπτωματικά (?) και η πιο εύκολη,ακολουθείται από την πλειοψηφία, που δηλώνει μουδιασμένη-sic- από τα μέτρα.
Το κόλπο ώστε να θεωρείται politically correct η στάση, είναι ότι τα μέτρα που επιβαρύνουν τους πολίτες είναι γενικά σωστά(παρά τα πολλά λάθη και την άδικη κατανομή),ενώ τα μέτρα κατά της χώρας είναι απαράδεκτα και προδοτικά μεν αλλά αρκετά καλά κρυμμένα δε.Βάζοντάς τα κάτω από την ίδια ομπρέλλα-μνημόνιο,και δηλώσεις μνημονιακός βάλλεις κατά της χώρας σου,ενώ αν δηλώσεις αντιμνημονιακός πάλι βάλλεις κατά της χώρας σου (μη δεχόμενος να πληρώσεις το μερτικό σου-το όποιο βρε αδερφέ-).Επειδή η δεύτερη στάση είναι πιο προφανής, το να την ακολουθήσεις σε κατατάσει στους γραφικούς,και καθιστά τους μνημονιακούς politically correct(βλέπεις η προδοσία αποδυκνείεται δυσκολότερα.....).
Η απορία μου:
Κανείς δεν έχει βρεθεί να πει να πάρουν τα μέτρα για την εξυγείανση της χώρας(λιτότητα κ.λ.π.),που αφορούν τους πολίτες,χωρίς να γίνουν δεκτοί οι όροι που αφορούν το δημόσιο πλούτο(δε με ενδιαφέρει στην παρούσα αν υπάρχει 1 ml πετρέλαιο ή δισεκατομμύρια βαρέλια-ότι εκ των δύο είναι απαράδεκτο να δοθεί έναντι του όποιου χρέους, δικαίου ή επαχθούς--αντιθέτως το να πληρώσει η μάνα μου κι εγώ τις όποιες σπατάλες των προηγουμένων δεκαετιών στέκει εν μέρει,ελλείψει άλλης άμεσης λύσης-μόλις έρθουν πίσω τα κλεμμένα φέρτε τα κι αυτά βρε παιδί μου-
Το γιατί κανείς πολιτικός δεν το έχει πει είναι προφανές.
Με το να προτείνει λιτότητα έχει εσωτερικό πολιτικό κόστος και με το να αρνηθεί την παράδοση του δημοσίου πλούτου έχει εξωτερικό πολιτικό κόστος.Ένα εκ των δύο το αντέχει,και τα δυο όχι.Έτσι λοιπόν καταλήγουμε ότι οι μνημονιακοί προτείνουν και τα δυο (αρεστοί στους έξω και όχι στους μέσα) και αντιμνημονιακοί αρνούνται και τα δυο(αρεστοί στους μέσα και όχι στους έξω.
Ταπεινή μου άποψη:
Και οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί υποτιμούν την νοημοσύνη μου και είναι συμφεροντολόγοι του κερατά.Η ύπαρξή τους γίνεται ανεκτή και εφικτή επειδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι απαίδευτη,αμόρφωτη(εγκυκλοπαιδικά και ιστορικά)και με μνήμη χρυσόψαρου.Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ.
Υ.Σ.0 Δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός ούτε κεντρώος-απλά σκεπτόμενος.
Υ.Σ.1 Η θέση μου προφανώς και δεν είναι κομματική.
Υ.Σ.2 Έχω υπάρξει και σε άνετη και σε δύσκολη οικονομική θέση.
Υ.Σ.3 Θα πολεμούσα και για την πατρίδα μου και για την οικογένειά μου.
Υ.Σ.4 Σαφώς μου αρέσει η ειρήνη.
Υ.Σ.5 Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη όσων θεωρούν ότι διαθέτουν επί του θέματος, σε αυτό ή όποιο άλλο topic(δε βρήκα καταλληλότερο,ζητώ προκαταβολικά συγνώμη απο τους διαχειριστές)
quote:
Ταπεινή μου άποψη:
Και οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί υποτιμούν την νοημοσύνη μου και είναι συμφεροντολόγοι του κερατά.Η ύπαρξή τους γίνεται ανεκτή και εφικτή επειδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι απαίδευτη,αμόρφωτη(εγκυκλοπαιδικά και ιστορικά)και με μνήμη χρυσόψαρου.Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ.
Υ.Σ.0 Δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός ούτε κεντρώος-απλά σκεπτόμενος.
Υ.Σ.1 Η θέση μου προφανώς και δεν είναι κομματική.
Υ.Σ.2 Έχω υπάρξει και σε άνετη και σε δύσκολη οικονομική θέση.
Υ.Σ.3 Θα πολεμούσα και για την πατρίδα μου και για την οικογένειά μου.
Υ.Σ.4 Σαφώς μου αρέσει η ειρήνη.
Υ.Σ.5 Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη όσων θεωρούν ότι διαθέτουν επί του θέματος, σε αυτό ή όποιο άλλο topic(δε βρήκα καταλληλότερο,ζητώ προκαταβολικά συγνώμη απο τους διαχειριστές)
Μαζί σου.
Τα λέμε καιρό αυτα εδω μέσα.
Το καλύτερο τόπικ είναι εδώ για το θέμα σου.
Ολοι εμείς που κατατασόμεθα στην κατηγορία Υ.Σ.0,που λές τι φταίμε να πληρώνουμε τις μαλακίες του υπόλοιπου 80-90%?
Απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ένα πρόβλημα μεταξύ των άλλων είναι ότι δε σου φταίει καν το 80-90% διότι ούτε αυτό αποφασίζει για τις τύχες όλων,και προφανώς ούτε οι υπόλοιποι.
Άν αποφάσιζε μια τόσο μεγάλη πλειοψηφεία -έστω λανθασμένα- θα έπρεπε ίσως να "πιούμε το κώνειο του Σωκράτη" αποδεχόμενοι δημοκρατικά τη μοίρα μας.
Όμως αυτό δε συμβαίνει καθότι η λεγόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία με τον τρόπο που εφαρμόζεται, είναι από αστείο έως φιάσκο.(και όχι μόνο στη Ελλάδα-στις περισσότερες χώρες αν όχι σε όλες).
Κάτω από αυτό το πρίσμα το 80-90% που ανέφερες(αισιόδοξο σε βρίσκω-βάλε κάτι) δε πρόκειται ποτέ να αλλάξει κατηγορία και να αρχίσει να σκέφτεται καθότι δεν του δίνουν την ευκαιρία.
Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου μου έλεγε ότι οι αποφάσεις και πράξεις είναι ευθύνη των πνευματικά τυχερότερων (αυτών που έτυχαν ευρύτερης μόρφωσης), άρα μάλλον αυτή η ομάδα φταίει,όσο κι αν φαίνεται περίεργο....
Δυστυχώς και πάλι η κατάντια των πολιτευμάτων έχει προβλεφθεί από τον Αριστοτέλη (στα Πολιτικά του) εδώ και 2500 χιλιάδες χρόνια.Οι φυσικοί κληρονόμοι της γνώσης (οι Έλληνες ντε) προτιμούν να διαβάζουν άρλεκιν,espresso,γαύρο βάζελο, και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Γνωστό ρητό: Μια βιβλιοθήκη χωρίς αρχαία ελληνική γραμματεία όσα άλλα καλά βιβλία και αν έχει είναι απλώς σκρίνιο.
Με τις υγείες μας..
quote:
Αμεινιας
Ένα πρόβλημα μεταξύ των άλλων είναι ότι δε σου φταίει καν το 80-90% διότι ούτε αυτό αποφασίζει για τις τύχες όλων,και προφανώς ούτε οι υπόλοιποι
Εδώ διαφωνούμε φίλε μου
Επειδή ακριβώς αυτο το 80-90% είναι ο κατ'εξοχήν υπεύθυνος για την κατρακύλα.Και ξέρεις γιατί?
Επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ δεν σκέπτεται.
Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να περάσει κανένα αντιλαϊκό σχέδιο, ή προπαγάνδα, ή νόμος η κ.λ.π.
Σε μας γιατί δεν περνάει?
Αρα αυτο το ποσοστό φταίει και είμαι άτεγκτος σε αυτό.
Αν σκεπτόταν το 80-90% όπως εμείς και το 20% όπως αυτοί δεν θα ήταν αλλοιώς τα πράγματα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
καμμιά ιδέα για το πως να ξεκινήσει να σκέφτεται ο κοσμάκης έχεις? και αν μου βρεις, εγώ υποχωρώ και παραδέχομαι ότι φταίγανε αυτοί τόσο καιρό ...(δε το λέω ειρωνικά,καταλαβαίνεις ότι κατά βάθος δεν υπάρχει διαφωνία στο βασικό τρόπο σκέψης μας,έτσι δεν είναι?)
Τώρα για τον τρόπο αντιμετώπισης που ρωτάς...
ούτε με πυρηνικά δεν λύνεται το πρόβλημα.![]()
![]()
![]()
Η βλακεία έχει χαρακτηριστικά επιβίωσης...κατσαρίδας!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Φυσικά και καταλαβαίνω ότι εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.Τώρα για τον τρόπο αντιμετώπισης που ρωτάς...
ούτε με πυρηνικά δεν λύνεται το πρόβλημα.
Η βλακεία έχει χαρακτηριστικά επιβίωσης...κατσαρίδας!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Άσε που δεν μπορείς να τα βάλεις με έναν βλάκα, γιατί για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδό του... εκεί θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας!![]()
ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=nDBTut1nIrY&feature=player_embedded
Now we're talking...
quote:
Κοίτα για μένα το αστρικό πεδίο δεν σημαίνει, σύμβολα, αλάτια και αποκρυφισμός, για να μπορέσεις να το δημιουργήσεις, ή το έχεις ή δεν το έχεις, είναι η δύναμη του χωροχρόνου να το πούμε έτσι που σε κάνει να βλέπεις την καθαρή ενέργεια της φύσης και εκεί δεν υφίσταται ούτε ύλη ούτε βαρύτητα είναι αγνή καθαρή ενέργεια και μπορεί να σε κάνει να οραματιστής και το μέλλον, αλλά και άλλες διαστάσεις δεν έχει σύνορα και μπορείς βέβαια και να προστατευτείς ή να ενεργήσεις.Τώρα για την αστρική προβολή πιστεύω ότι είναι στην φύση του ανθρώπινου είδους και την έχουν όλοι οι άνθρωποι και διέπεται από το ασυνείδητο και τα όνειρα και εκεί επικοινωνούμε απλά δεν το έχουν αντιληφθεί όλοι, εκεί λοιπόν δεν είναι ενέργεια απλά μπορείς να δει μία κατάσταση και τίποτα παραπάνω δεν μπορείς ούτε καν να επέμβεις, για να αλλάξεις μία κατάσταση απλά μπορείς να πάρεις βέβαια πληροφορίες.
[quote]
Έχω σκανάρει ένα βιβλίο που έχει σχέση με Ερμητισμό και λέει για το αστρικό πεδίο. Είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφει, αλλά αυτό που με απογοήτευσε είναι πως τελικά οι ιδέες του καταληγούν σε αλχημιστικό υλισμό - όλα είναι ύλη από άτομα και μόρια που απλώς δεν μπορούμε να δούμε, ακόμη και ο νους!
Δεν θυμάμαι τώρα την ακριβή έννοια που έδινε για το αστρικό πεδίο. Νομίζω έλεγε για σκέψεις και συναισθήματα, κάτι παρόμοιο με αυτό που λες.
Πάντως η μαγεία της ψυχής είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η σημερινή καθημερινή ζωή είναι πράγματι βαρετή και πολύ ψάχνουν διεξόδους. Κάποιοι με lsd άλλοι με κάτι διαφορετικό. Μάλλον είναι η αντίληψη πως μόνο ο φυσικός κόσμος με τους νόμους του είναι η μόνη αλήθεια και έτσι οι άνθρωποι νιώθουν κλεισμένοι σε ένα κόσμο προβλέψιμο και βαρετό. Αντίθετα στην μυθολογία, όλα είναι δυνατά. Μπορείς να πετάξεις με άλογα στα σύνεφα.
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι πως πολλοί εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ανθρώπου για φυγή, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν και να βλάψουν. Μπορεί δηλαδή κάποιος να επηρεαστεί τόσο πολύ από ένα όνειρο και κάτι που του εντυπώνουν οι υπνωτιστές, έτσι ώστε να κινδυνεύσει η ζωή του.
Θυμάμαι στα αγγλικά μου στο παλιό φροντιστήριο, ένα βίντεο που βλέπαμε. Ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε πως είναι πουλί και μπορεί να πετάξει εξαιτίας του επιστήμονα που του είχε δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Έτσι κινδύνευσε να πέσει από την γέφυρα.
quote:Και οι επιδειξίες και οι μη-επιδειξίες πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα. Οι μεν επιδειξίες κερδίζουν ικανοποίηση με το να δείχνουν την "πραγμάτεια" τους, οι δε μη-επιδειξίες κερδίζουν ικανοποίηση με το να βλέπουν την πραγμάτεια των άλλων.
maria3
Στην σημερινή εποχή δυστυχώς είναι η αλήθεια ότι είναι ντροπή να είσαι γυμνός, εκτός αν συμφωνείς με τους επιδειξίες.
Όπως είπε ο Ιταλός, δεν υπάρχει τίποτα απο αυτά που μας έχει δώσει η φύση, για το οποίο θα έπρεπε να νιώθουμε ντροπή. Είναι οι διαστροφές του μυαλού που μας οδηγούν στο αίσθημα ντροπής.
Η σεξουαλική ορμή αναπτύσσεται καθώς ο άνθρωπος βγαίνει από την παιδική ηλικία και λειτουργούν σε αυτόν νέες ενέργειες. Αρχίζει και χάνεται η αγνότητά του (μέχρι τότε) παιδιού, επειδή αυτό δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται τις σεξουαλικές του ενέργειες με αποτέλεσμα αυτές να το οδηγούν σε αλλοπρόσαλλες ή και καταστροφικές συμπεριφορές. Οι σεξουαλικές ενέργειες που δεν διαχειρίζεται κάποιος τον οδηγούν στη βία, τη λαγνεία, τη τρέλα και γενικά στον εκφυλισμό.
Το ζευγάρωμα, το σεξ γίνονται οι κύριες ενασχολήσεις του νου του.
Όταν το σεξ δεν είναι εφικτό προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ορμές με άλλους τρόπους. Διοχετεύοντας π.χ. τις δημιουργικές του ενέργειες στην άθληση, στην τέχνη και σε πνευματικές ενασχολήσεις.
Σε άλλες περιπτώσεις, διαχέει τις δημιουργικές του ενέργειες μέσα από τη βία, το πορνό, τις τρέλες (βλέπε εφήβους).
Μόνο με εσωτερική αλχημεία μπορεί κάποιος να απαλλαγεί απο τις σεξουαλικές ορμές. Ο έλεγχος του νου είναι κομμάτι της λύσης.
"Είσαι είμαι είμαστε σωματικά ώριμοι και πνευματικά ανώριμοι." - Ιταλός
Edited by - Gnostic Student on 29/10/2013 01:14:24
quote:Η σεξουαλική ορμή αναπτύσσεται καθώς ο άνθρωπος βγαίνει από την παιδική ηλικία και λειτουργούν σε αυτόν νέες ενέργειες. Αρχίζει και χάνεται η αγνότητά του (μέχρι τότε) παιδιού, επειδή αυτό δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται τις σεξουαλικές του ενέργειες με αποτέλεσμα αυτές να το οδηγούν σε αλλοπρόσαλλες ή και καταστροφικές συμπεριφορές. Οι σεξουαλικές ενέργειες που δεν διαχειρίζεται κάποιος τον οδηγούν στη βία, τη λαγνεία, τη τρέλα και γενικά στον εκφυλισμό.
Όταν το σεξ δεν είναι εφικτό προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ορμές με άλλους τρόπους. Διοχετεύοντας π.χ. τις δημιουργικές του ενέργειες στην άθληση, στην τέχνη και σε πνευματικές ενασχολήσεις.
Σε άλλες περιπτώσεις, διαχέει τις δημιουργικές του ενέργειες μέσα από τη βία, το πορνό, τις τρέλες (βλέπε εφήβους).Μόνο με εσωτερική αλχημεία μπορεί κάποιος να απαλλαγεί απο τις σεξουαλικές ορμές. Ο έλεγχος του νου είναι κομμάτι της λύσης.
Edited by - Gnostic Student on 29/10/2013 01:14:24
Θεωρείς πως η γυμναστική, η μουσική και οι πνευματικές ενασχολήσεις είναι αρνητικές για τον άνθρωπο; Νομίζω ότι κακά είναι εκείνα που δημιουργούν τύψεις και καταστρέφουν σωματικά και ψυχικά.
Επίσης, η ύπαρξη του κόσμου δεν βασίζεται στην βούληση ή στην ερωτική επιθυμία;
Χωρίς αυτά τότε δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο νόημα να ζει και να αναπνέει κανείς. Έχω ακούσει για "άγνωστες" και "υπεράνω" καταστάσεις ευδαιμονίας, οι οποίες δεν ισούνται με την ανυπαρξία και την αδράνεια, αλλά εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται ισότιμες. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό από τον θάνατο ως το αντίθετο της ζωής και την ανυπαρξία και τον μηδενισμό ως αντίθετα της ύπαρξης.
Τί εννοείς "εσωτερική αλχημεία"; Ευχαριστώ.
quote:quote:Και οι επιδειξίες και οι μη-επιδειξίες πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα. Οι μεν επιδειξίες κερδίζουν ικανοποίηση με το να δείχνουν την "πραγμάτεια" τους, οι δε μη-επιδειξίες κερδίζουν ικανοποίηση με το να βλέπουν την πραγμάτεια των άλλων.
maria3
Στην σημερινή εποχή δυστυχώς είναι η αλήθεια ότι είναι ντροπή να είσαι γυμνός, εκτός αν συμφωνείς με τους επιδειξίες.Όπως είπε ο Ιταλός, δεν υπάρχει τίποτα απο αυτά που μας έχει δώσει η φύση, για το οποίο θα έπρεπε να νιώθουμε ντροπή. Είναι οι διαστροφές του μυαλού που μας οδηγούν στο αίσθημα ντροπής.
Η σεξουαλική ορμή αναπτύσσεται καθώς ο άνθρωπος βγαίνει από την παιδική ηλικία και λειτουργούν σε αυτόν νέες ενέργειες. Αρχίζει και χάνεται η αγνότητά του (μέχρι τότε) παιδιού, επειδή αυτό δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται τις σεξουαλικές του ενέργειες με αποτέλεσμα αυτές να το οδηγούν σε αλλοπρόσαλλες ή και καταστροφικές συμπεριφορές. Οι σεξουαλικές ενέργειες που δεν διαχειρίζεται κάποιος τον οδηγούν στη βία, τη λαγνεία, τη τρέλα και γενικά στον εκφυλισμό.
Σε άλλες περιπτώσεις, διαχέει τις δημιουργικές του ενέργειες μέσα από τη βία, το πορνό, τις τρέλες (βλέπε εφήβους).Μόνο με εσωτερική αλχημεία μπορεί κάποιος να απαλλαγεί απο τις σεξουαλικές ορμές. Ο έλεγχος του νου είναι κομμάτι της λύσης.
"Είσαι είμαι είμαστε σωματικά ώριμοι και πνευματικά ανώριμοι." - ΙταλόςEdited by - Gnostic Student on 29/10/2013 01:14:24
Είναι στην φύση όμως τους ανθρώπου η συνεύρεση όχι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση αυτό το έχουν και δύο τρία ζώα τα δελφίνια η πίθηκοι κτλ.
Τα υπόλοιπα το κάνουν μόνο για αναπαραγωγή και οι άνθρωποι δυστυχώς το θεωρούν εξέλιξη.
Δεν νομίζεις όμως έτσι όπως βομβαρδιζόμαστε από αυτά τα πράγματα και περισσότερο οι έφηβοι, ότι είναι ένα κομμάτι όπου θέλουν να ασκούν Ψυχοκινητικό έλεγχο;
Και λέω περισσότερο οι έφηβοι γιατί τότε είναι που χτίζουμε και αισθανόμαστε περισσότερο αυτή την αίσθηση, τότε αρχίζουν και μπαίνουν στην επαφή και στην διαδικασία.
Μία από τις αισθήσεις μας πιστεύω είναι και η ορμή αυτή η επιθυμία που αν την κατασταλάξουμε, θα αυξήσουμε τις άλλες αισθήσεις μας που είναι και ποιο σημαντικές και ποιο δημιουργικές.
Και όταν εννοώ αισθήσεις μιλώ στην κυριολεξία όπως η αφή η ακοή κτλ.
Πιστεύω λοιπόν ότι όταν σου σταματάει μία αίσθηση κάποια άλλη αναπληρώνει αυτό το κομμάτι.
Αυτή είναι και η εσωτερική αλχημεία για μένα ο έλεγχος των αισθήσεων και η ανάπτυξη ενός άλλου ψυχονοητικού πεδίου.
quote:Ευχαριστώ για την ερώτηση. Όχι, το αντίθετο, βάζω την άθληση, τη μουσική και τις πνευματικές ενασχολήσεις στα θετικά. Στην αρχική μορφή του μηνύματος τα παρουσίαζα ως αυτά να είναι ένας θετικός τρόπος αντιμετώπισης των ορμών - ή πιο σωστά, ένας θετικός τρόπος διοχέτευσης της δημιουργικής μας ενέργειας - και τα άλλα τρία που ανέφερα (βία κ.τ.λπ.) ως τον αρνητικό τρόπο (έκανα edit το μήνυμα).
Χρίστος Έλ
Θεωρείς πως η γυμναστική, η μουσική και οι πνευματικές ενασχολήσεις είναι αρνητικές για τον άνθρωπο;
quote:Σωστά. Το πρόβλημα είναι οτι ο κόσμος μέσα στη ασυνειδησία του και τη χαμηλή ενεργειακή "συχνότητα" στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί να αντιληφθεί τι τον βλάπτει σωματικά και ψυχικά.
Νομίζω ότι κακά είναι εκείνα που δημιουργούν τύψεις και καταστρέφουν σωματικά και ψυχικά.
Π.χ. στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα πράγματα να σε βλάψουν "ψυχικά". Η πορνογραφία είναι ένα απο τα πιο συνηθή (για αυτό και οι σωστοί γονείς κρατάνε τα παιδιά μακριά απο τη πορνογραφία). Αλλά ο εκφυλισμένος άνθρωπος (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) δεν έχει πρόβλημα να βλέπει πορνογραφικές εικόνες αν και αυτές του γεμίζουν τον νου με αρνητικές εν-τυπώσεις.
Αυτοί που καπνίζουν, αν και η ζημιά που κάνει το κάπνισμα γίνεται εύκολα κατανοητή και από την κοινή εμπειρία και από τα επιστημονικά δεδομένα, αυτό δεν εμπόδισε κανέναν να κάνει ένα και δύο πακέτα την ημέρα.
Κάτι ακόμα επίσης είναι ο αυνανισμός (και αναφέρομαι κυρίως στους άνδρες γιατί οι γυναίκες ούτε το συνηθίζουν στον ίδιο βαθμό, ούτε έχουν απαραίτητα την ίδια απώλεια ενέργειας με τους άνδρες).
Σε κάθε αυνανισμό χάνονται εκατομμύρια σπερματοζωάρια, με συνέπεια το σπέρμα του άνδρα να γίνεται ρευστό σαν νερό και ολιγοπληθές. Ήδη τα τελευταία χρόνια το σύνολο σπερματοζωαρίων του άνδρα έχει μειωθεί δραματικά. Παράλλημα υπάρχει τεράστια αύξηση στις παθήσεις γεννητικών οργάνων.
Φυσικά κανείς μέσα στο σύστημα - καθώς το ίδιο σύστημα αναπαράγει τον εκφυλισμό - δεν κάνει την σύνδεση ανάμεσα στις παθήσεις και τα συμπτώματα αυτά με τον εκφυλισμένο τρόπο ζωή μας, που αφορά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τη διατροφή, και φυσικά την κακοποίηση των σεξουαλικών μας οργάνων εντός και εκτός των σεξουαλικών σχέσεων.
Θεωρούμε φυσιολογικό να χρησιμοποιούμε για χρόνια κάθε μέρα έναν υπολογιστή και ο υπολογιστής κάποια στιγμή να χαλάσει, αλλά δεν θεωρούμε φυσιολογικό να συμβαίνει το ίδιο με τα γεννητικά μας όργανα.
Αγνοούμε επιπροσθέτως αυτό που γνωρίζουν οι γιόγκι και οι ιατροί της ανατολής, ότι μέσα στο σπέρμα υπάρχει δημιουργική ενέργεια την οποία όσο τη χάνεις, τόσο πιο αδύναμος γίνεσαι απο άποψη ψυχολογική (επιρρεπής σε καταθλιψη, νεύρα κ.α.) και σωματική (μικρότερη προστατευτική αύρα, μεγαλύτερη επιρρέπεια στα μικρόβια κ.α.).
Όλα αυτά τα αγνοεί ο σύγχρονος άνθρωπος ή απλά επιλέγει να τα προσπεράσει, όπως προσπερνάει και το οτι η εξαναγκαστική εγκράτεια δεν είναι ωφέλιμη, καθώς η δημιουργική ενέργεια του που συγκεντρώνεται μπορεί να τον τρελάνει αν δεν ξέρει πώς να τη διοχετεύσει / μετατρέψει.
quote:Είναι στην φύση του ανθρώπου να του δημιουργούνται σεξουαλικές ορμές, περισσότερο συχνά από ότι στα ζώα (αυτά ζευγαρώνουν και μια φορά τον χρόνο) καθώς αυτός διαθέτει μια ποιότητα ενέργειας, που αυτά δεν διαθέτουν.
maria3
Είναι στην φύση όμως τους ανθρώπου η συνεύρεση όχι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση αυτό το έχουν και δύο τρία ζώα τα δελφίνια η πίθηκοι κτλ.
Η σεξουαλική ενέργεια που δεν διοχετεύεται σε ανώτερα κέντρα οδηγεί τον άνθρωπο στον εκφυλισμό. Ο άνθρωπος είναι ένας παραγωγός ενέργειας. Αυτή η ενέργεια που παράγει όταν δεν μετατρέπεται, δηλαδή όταν δεν "μεταφέρεται" από τα γεννητικά όργανα, τους χαμηλούς σπόνδυλους και γενικά την περιοχή κάτω από τη μέση, προς την καρδιά, την επίφυση, τον εγκέφαλο, τότε "συνωστίζεται" στα γεννητικά όργανα δημιουργώντας την ανάγκη εξόδου μέσω της εκσπερμάτωσης/οργασμού.
Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με ασκήσεις μετατροπής της ενέργειας.
quote:Ακριβώς, είναι αυτό που ωφελεί το σύστημα. Νεολαία διεστραμμένη και χωρίς ενέργεια, ανίκανη στην ουσία να κάνει οικογένεια (βλέπε αύξηση διαζυγίων).
Δεν νομίζεις όμως έτσι όπως βομβαρδιζόμαστε από αυτά τα πράγματα και περισσότερο οι έφηβοι, ότι είναι ένα κομμάτι όπου θέλουν να ασκούν Ψυχοκινητικό έλεγχο;
Αυτά που κάνει η Miley, Rihana, Gaga και όλοι αυτοί οι "καλλιτέχνες" δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανοιχτή μαύρη μαγεία.
Ο στόχος τους είναι να διαστρέψουν την γυναίκα η οποία είναι ο πυλώνας της οικογένειας. Έτσι θα βγάλουν μια κοινωνία παιδιών απο διαλυμμένες οικογένειες, χωρίς σωστά μητρικά ή πατρικά πρότυπα, τα οποία για να καλύψουν τα κενά τους θα ρίχονται στις ηδονές, θα αποχαυνώνουν τους εαυτούς τους με ναρκωτικά, αλκόολ, βιντεοπαιχνίδια, πορνογραφια και φανταστικές πραγματικότητες - TV show.
..Ή δεν είναι αυτά που μας κρατάν σε χαμηλή αντιληπτικότητα;
Όλοι μας έχουμε πράγματα που μας συνδέουν με το σύστημα.
Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε οτι όλο αυτό που μας έδωσαν ως πραγματικότητα δεν είναι παρά μια καρικατούρα και οτι οι γονείς μας και οι γονείς των γονιών μας (αν και αυτοί ίσως ζούσαν καλύτερα) έχουν πέσει θύματα του ίδιου συστήματος, του οποίου την έκβαση τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
quote:Αυτό γίνεται αν τη διοχευτεύσουμε σε ανώτερα κέντρα.
Μία από τις αισθήσεις μας πιστεύω είναι και η ορμή αυτή η επιθυμία που αν την κατασταλάξουμε, θα αυξήσουμε τις άλλες αισθήσεις μας που είναι και ποιο σημαντικές και ποιο δημιουργικές.
Αν τη σπαταλάμε απλώς αποχαυνώνόμαστε (δεν είναι τυχαίο που ο λαός λέει τον μα***κα... μα***κα).
quote:
Αυτή είναι και η εσωτερική αλχημεία για μένα ο έλεγχος των αισθήσεων και η ανάπτυξη ενός άλλου ψυχονοητικού πεδίου.
Ο έλεγχος των αισθήσεων (ο έλεγχος του νου) είναι απαραίτητος για καλή αλχημεία.
quote:Τη μετατροπή κατώτερων ενεργειών σε ανώτερες. Ή την μεταστοιχείωση κατώτερων ενεργειών σε ανώτερες, αν αυτό σε βοηθάει περισσότερο σαν έκφραση.
Χρίστος Έλ
Τί εννοείς "εσωτερική αλχημεία"; Ευχαριστώ.
Είναι η διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω του να μεταφέρεις την ενέργεια απο τα κατώτερα κέντρα, στα ανώτερα. Τα κατώτερα κέντρα είναι του κόκκυγα, των δημιουργικών οργάνων και γενικά η περιοχή "κάτω" από τη μέση. Ανώτερα κέντρα είναι ο εγκέφαλος, η καρδιά, οι αδένες τις επίφυσης, υπόφυσης, θυρεοειδής αδένας κ.α.
Η διαδικασία της μετατροπής γίνεται κυρίως μέσω της αναπνοής (πραναγιάμα), μέσω σωματικών ασκήσεων και συνειδητής φαντασίας. Αλλά για να γίνει σωστά πρέπει να συνοδεύεται και με κάποιες άλλες "πειθαρχίες" όπως καλή διατροφή, έλεγχο του νου-των αισθήσεων, των συναισθημάτων κ.α.
Edited by - Gnostic Student on 29/10/2013 13:14:26
quote:
Έτσι θα βγάλουν μια κοινωνία παιδιών απο διαλυμμένες οικογένειες, χωρίς σωστά μητρικά ή πατρικά πρότυπα,
Εναι φιλε μου το μονο σημειο που θα βαλω ερωτηματικο !!!!
Οχι οτι αποριπτω τα θετικα προτυπα οσον αφορα την επιτευξη μιας ισοροπημενης το δυνατον υπαρξης !!!!
Θεωρω ομως οτι μονο η αναπτυξη της επιγνωσης ειναι ικανη να μας δωσει μια καλη ποιοτητα ζωης
Οπως επισης και οτι για να καταλαβαινει καποιος ολο και βαθυτερα αυτην την αναγκη για επιγνωση επιβαλεται να ''φαει τα μουτρα του παρα παρα πολλες φορες
Νομιζω οτι οσο πιο πολυ πατησει καποιος στον βυθο τοσο πιο δυνατη θα ειναι και η ωοθηση που θα δυναται να ασκησει για να βγει στην επιφανεια
Edited by - xristosxatz on 29/10/2013 14:00:13
Πράγματι πολλές επιζήμιες συνήθειες όπως η κακή διατροφή, ο αυνανισμός και άλλες, αποδυναμώνουν εντελώς τον άνθρωπο και τον καθιστόν ευάλωτο σε ασθένειες.
Δυο πράγματα που έχω παρατηρήσει και είναι αξιοπερίεργα.
Πρώτον, όσο λιγότερο τρώει ο ενήλικας τόσο περισσότερη ενέργεια έχει! και τα φρούτα δίνουν περισσότερο ενέργεια από τις "μυικές" τροφές. Οι τροφές που σε κάνουν μπρατσαρά και χοντρό σου προκαλούν ζάλη και υπνηλία.
Δεύτερον, υπάρχει αυτό που αποκαλούν πολλοί "ψυχή" και το οποίο ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα αποδυναμωμένο σώμα έχει αν θέλει την θέλησει να μην αρρωστήσει κάνοντας απλώς θετικές σκέψεις. Πολλοί επιστήμονες θα πουν πως δεν υπάρχει "ψυχή"(αυτό το πέρα του σώματος), ε τότε εγώ ρωτώ να μου δείξουν πιο όργανο στο σώμα του ανθρώπου έχει την ικανότητα να αποφασίζει και να αλλάζει διάθεση. Και επίσης γιατί κάποιοι σωστοί γιατροί συνιστούν θετικές σκέψεις και όχι φάρμακα, αν είμαστε μόνο μια μηχανή(και τίποτε παραπάνω για αυτούς);
θα ηθελα επισης και την δικια σου γνωμη
quote:
Αυτοί που καπνίζουν, αν και η ζημιά που κάνει το κάπνισμα γίνεται εύκολα κατανοητή και από την κοινή εμπειρία και από τα επιστημονικά δεδομένα, αυτό δεν εμπόδισε κανέναν να κάνει ένα και δύο πακέτα την ημέρα.
Στο συγκεκριμενο σημειο ...πολυ σωστα ,εκθετεις το οτι ,υπαρχουν κρυφα ελατηρια που ωοθουν τις πραξεις μας ,και παρολο που μπορει καποιος να καταλαβαινει τις αποροιες μιας πραξης του ,και διανοητικα να ξερει οτι αυτο πρεπει με καποιον τροπο να διαφοροποιηθει ,πρακτικα οταν βρισκεται μπροστα στο ερεθισμα που προκαλει το συγκεκριμενο αποτελεσμα ,δρα ξανα με τον ιδιο και απαραλακτο τροπο
Η αιτια για αυτο ειναι οτι ειμαστε ερεθισματικοι ,η οτι διαπιστωνουμε οτι το ''εγω '' ειναι μεσα μας ζωντανο , η ακομα οτι δεν εχουμε κατανοησει τους ψυχολογικους μηχανισμους που μας ωοθουν στην συγκεκριμενη πραξη , η δεν εχουμε αρκετη επιγνωση
quote:
Αγνοούμε επιπροσθέτως αυτό που γνωρίζουν οι γιόγκι και οι ιατροί της ανατολής, ότι μέσα στο σπέρμα υπάρχει δημιουργική ενέργεια την οποία όσο τη χάνεις, τόσο πιο αδύναμος γίνεσαι απο άποψη ψυχολογική (επιρρεπής σε καταθλιψη, νεύρα κ.α.) και σωματική (μικρότερη προστατευτική αύρα, μεγαλύτερη επιρρέπεια στα μικρόβια κ.α.).
Ειναι το σημειο στο οποιο θα ελεγα ,οτι και λιγα λες για ενα τοσο σημαντικο ζητημα στο οποιο εχω αναφερθει επανειλημενως
quote:
(δεν είναι τυχαίο που ο λαός λέει τον μα***κα... μα***κα).
Εδω ομως θεωρω οτι υπαρχουν δυο σημεια στα οποια θα επρεπε να εστιαστω λιγακι παραπανω
Το πρωτο αν η εκτιμηση μου ειναι σωστη ,ειναι η προτροπη σου να ακολουθουμε τυφλες συμβουλες ,και μαλιστα..... με την βουλα της γνωμης του λαου και δεν θα επεκταθω παραπερα
Το δευτερο σημειο που κατα την αποψη μου θα επρεπε να διευκρινισεις λιγακι παραπανω ειναι το σημειο στο οποιο με τον τροπο που το θετεις κατηγοριοποιεις τον ανθρωπο ,και οχι την πραξη και το αποτελεσμα της
Το μονο που μπορει να κανεις ειναι να προσθεσεις ενοχες σε καποιον ακατεχο που σαφως.....πρατει λανθασμενα
Οι ενοχες που συνοδευονται απο κατανοηση ειναι ισως το πρωτο σκαλοπατι που θα πατησει καποιος προκειμενου να διαφοροποιηθει
Προσθετοντας ομως ανεγξελεκτες τυψεις και ενοχες οχι μονο το αποτελεσμα δεν διαφοροποιειται, αλλα επισης το εργο της αυτοαναλυσης και της επιγνωσης δυσχαιρενεται για πολους και διαφορους λογους που δεν θα ηταν και ασχημα να αναπτυχθει ενα σχετικο θεμα
Η αιτια βρισκεται και παλι στο οτι ειμαστε ερεθισματικοι [δρουμε δηλαδη παντα συμφωνα με το δυνατοτερο ερεθισμα το οποιο δεχομαστες σε μια συγκεκριμενη στιγμη
Για μενα η επιγνωση και παλι ειναι μονοδρομος