ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ & ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (σχετικά με pop up) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ & ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (σχετικά με pop up) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Sesostris23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/07/2008, 08:54:46
Στις 17/7/08 και ώρα 00.22.52 δέχτηκα στον υπολογιστή μου παρεμβολή τύπου pop up ,ο οποίος κατέγραψε τις παρακάτω διευθύνσεις:

http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/ima...
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.as...

Οι οποίες είναι μάλλον παραπλανητικές . Προειδοποιώ τους αλήτες που βρίσκονται πίσω από την πράξη αυτή , ότι την επομένη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με το τμήμα διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας .

Edited by - Sesostris on 17/07/2008 09:40:17

17/07/2008, 14:33:49
"παρεμβολή τύπου pop up"............. τι σημαίνει αυτό?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

StelarasΜέλος
17/07/2008, 15:08:29
Από cookies που αποθηκεύονται στο pc.Αυτά τα cookies μπορούν να ανοίξουν ιστοσελίδες στα καλά καθούμενα,εκεί που βλέπεις ταινία στο power dvd να σου πετάξει παράθυρο.

Πάντως,εγώ όσες φορές την έπαθα,ήταν με πορνό,απο χριστιανικό site ομολογώ πως δεν το περίμενα....

And I was round when jesus christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that pilate
Washed his hands and sealed his fate

17/07/2008, 15:40:45
Aν έχεις αντιβάιρους, δε σε προστατεύει?

19/07/2008, 22:51:06
Γεια σου Sesostris

Δεν έχω πολυκαταλάβει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα με τις δύο αυτές διευθύνσεις που γράφεις πως παρουσιάστηκαν σε pop up (υποθέτω: window) στον υπολογιστή σου.

- Καταρχήν, γιατί είναι παραπλανητικές;
Αν και δεν τις έχεις γράψει ολόκληρες, δεν οδηγούν σε κάποιο άλλο site παρά αυτό της Αποστολικής Διακονίας (http://www.apostoliki-diakonia.gr/). Οπότε, γιατί είναι παραπλανητικές;

- Επίσης, τι ακριβώς εννοείς γράφοντας ότι δέχτηκες στον υπολογιστή σου παρεμβολή τύπου pop up; Είχες ανοιχτό τον υπολογιστή χωρίς να περιηγείσαι σε σελίδες και ξαφνικά άνοιξαν χωρίς να κάνεις τίποτε; Έβλεπες κάποιες άλλες σελίδες και εμφανίστηκαν; Τι ακριβώς έγινε;

Το θέμα αυτό θα μεταφερθεί στην ενότητα Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις (από την ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ) και μπορούμε εκεί να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Επίσης, θα προστεθεί στον τίτλο η διευκρίνηση "σχετικά με pop up".

21/07/2008, 00:09:15
quote:
amalia
Γεια σου Sesostris
Δεν έχω πολυκαταλάβει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα με τις δύο αυτές διευθύνσεις που γράφεις πως παρουσιάστηκαν σε pop up (υποθέτω: window) στον υπολογιστή σου.
- Καταρχήν, γιατί είναι παραπλανητικές;
Αν και δεν τις έχεις γράψει ολόκληρες, δεν οδηγούν σε κάποιο άλλο site παρά αυτό της Αποστολικής Διακονίας (http://www.apostoliki-diakonia.gr/). Οπότε, γιατί είναι παραπλανητικές;
- Επίσης, τι ακριβώς εννοείς γράφοντας ότι δέχτηκες στον υπολογιστή σου παρεμβολή τύπου pop up; Είχες ανοιχτό τον υπολογιστή χωρίς να περιηγείσαι σε σελίδες και ξαφνικά άνοιξαν χωρίς να κάνεις τίποτε; Έβλεπες κάποιες άλλες σελίδες και εμφανίστηκαν; Τι ακριβώς έγινε;

Πράγματι φίλη amalia , λόγω του ότι βρισκόμουν εν εξάλλω καταστάσει εξ αιτίας της ανήθικης αυτής επίθεσης που δέχθηκα , το μήνυμά μου ήταν συγκεχυμένο . Ακόμα και την ημερομηνία είχα γράψει λάθος και την διόρθωσε κατόπιν παρακλήσεώς μου ο Dying_Incubus . Συνοψίζω λοιπόν τα γεγονότα από την αρχή .

Στις 17/7/08 και ώρα 00.22.52 δέχτηκα στον υπολογιστή μου παρεμβολή τύπου pop up . Δηλαδή πριν ακόμα ανοίξω κάποια σελίδα στο internet και ενώ βρισκόμουνα ακόμα στο Google , εμφανίστηκε στο μόνιτορ (pop up) η αρχική σελίδα του
http://www.apostoliki-diakonia.gr/
Αυτό βέβαια έγινε στιγμιαία , γιατί λειτούργησαν τα προστατευτικά προγράμματα που διαθέτω και το πέταξαν έξω . Στη συνέχεια βγήκα αμέσως από το internet και η πρώτη μου ενέργεια ήταν να κοιτάξω τις καταγραφές του Firewall . Πράγματι λοιπόν εκεί είχε καταγραφεί παρεμβολή με τα παρακάτω στοιχεία http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/ima... refer http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.as...
που σημαίνει ότι η επίθεση έγινε μέσα από τη συγκεκριμένη σελίδα .Στη συνέχεια έκανα ένα τσεκ-απ στους δίσκους του υπολογιστή μου , και έστειλα το μήνυμα .
Πράγματι το «παραπλανητικές» ήταν ατυχής χαρακτηρισμός . Ήθελα να πώ ότι δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι για την ανήθικη αυτή επίθεση εις βάρος μου ενέχονται οι υπεύθυνοι της σελίδας αυτής , αλλά κάποιοι θερμοκέφαλοι φανατικοί που εργάζονται εκεί για λογαριασμό τους , οι οποίοι φοβούνται τον διάλογο .

21/07/2008, 09:13:29
...Σε κυνηγάνε φίλε Sesostris, όπως κυνηγάγανε τους
χριστιανούς... Τι πράγμα κι αυτό... Προσπάθεια ηρωοποίησης
σου μου φαίνεται φίλε... Πολλά μπαίνουν στον υπολογιστη
και συ φοβήθηκες ότι σου ρίχνουν χριστιανικά μηνύματα; τι
να σου κάνουν; Να σου κάνουν βουντού;..
22/07/2008, 18:55:18
quote:
trexagireve
...Σε κυνηγάνε φίλε Sesostris, όπως κυνηγάγανε τους
χριστιανούς... Τι πράγμα κι αυτό... Προσπάθεια ηρωοποίησης
σου μου φαίνεται φίλε... Πολλά μπαίνουν στον υπολογιστη
και συ φοβήθηκες ότι σου ρίχνουν χριστιανικά μηνύματα; τι
να σου κάνουν; Να σου κάνουν βουντού;..

Το λιγότερο που θα περίμενα από σένα φίλτατε , θα ήταν να καταδικάσης την ανήθικη αυτή ενέργεια , αντί να υπερασπίζεσαι έμμεσα με την ειρωνική σου απάντηση αυτούς τους αλήτες επειδή είναι ομόδοξοί σου .
Ειλικρινά λυπάμαι για τη στάση σου .

23/07/2008, 00:38:48
quote:
Sesostris:
Το λιγότερο που θα περίμενα από σένα φίλτατε , θα ήταν να καταδικάσης την ανήθικη αυτή ενέργεια , αντί να υπερασπίζεσαι έμμεσα με την ειρωνική σου απάντηση αυτούς τους αλήτες επειδή είναι ομόδοξοί σου .
Ειλικρινά λυπάμαι για τη στάση σου .

Eγώ φίλε μου τις καταδικάζω τέτοιες κακόβουλες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται.............αλλά δεδομένου ότι ο κρόνος είχε στείλει πριν 25.000 χρόνια όπως είχες γράψει στην Αίγυπτο τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ως αντιβασιλέα, λυπάμαι που το λέω αλλά αμφιβάλω για πολλά..........

23/07/2008, 07:32:43
quote:
europaios2
Eγώ φίλε μου τις καταδικάζω τέτοιες κακόβουλες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται.............αλλά δεδομένου ότι ο κρόνος είχε στείλει πριν 25.000 χρόνια όπως είχες γράψει στην Αίγυπτο τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ως αντιβασιλέα, λυπάμαι που το λέω αλλά αμφιβάλω για πολλά..........

Επειδή το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου είναι εκτός θέματος , θα σου απαντήσω για να λύσω την απορία σου στο "ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"

23/07/2008, 18:43:12
Γεια σου Sesostris

Τη σελίδα της αποστολικής διακονίας την επισκεφτήκαμε μετά την αναφορά σου, αλλά δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα - όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου. Είναι βέβαια πιθανό, κάποια σελίδα να εγκαθιστά αυτόματα κάποιο προγραμματάκι που να καλεί και να σου εμφανίζει τη σελίδα αυτή σε ανύποπτο χρόνο (για την ώρα πάντως, αν και επισκεφτήκαμε τη σελίδα αυτή δεν παρατηρήσαμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά την επίσκεψη). Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, ενώ ήσουν στο google να είχε εμφανιστεί η συγκεκριμένη σελίδα στα link των διαφημιζόμενων και να την πάτησες κατά λάθος.
Αυτά που σου έδειξε το firewall δεν προσδιορίζουν ότι έγινε επίθεση, δείχνουν απλά ότι η μία σελίδα (της βίβλου) κάλεσε τη σελίδα της εικόνας από τη βίβλο.

Για κάθε ενδεχόμενο πάντως και σύμφωνα με ότι συμβουλεύτηκα από ανθρώπους που είναι περισσότερο γνώστες του αντικειμένου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντι-spy ware πρόγραμμα για να ελέγξεις τον υπολογιστή σου και να δεις αν έχει εγκατασταθεί κάποιο πρόγραμμα που σου πετάει σε ανύποπτο χρόνο κάποιες σελίδες. Μπορείς να δοκιμάσεις το xoftspy ή - ακόμα καλύτερα - το ελεύθερης χρήσης αντι spy ware που θα βρεις στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html
(το πρόγραμμα είναι το: Spybot - Search & Destroy)

26/07/2008, 00:24:34
quote:
amalia
Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, ενώ ήσουν στο google να είχε εμφανιστεί η συγκεκριμένη σελίδα στα link των διαφημιζόμενων και να την πάτησες κατά λάθος.
Αυτά που σου έδειξε το firewall δεν προσδιορίζουν ότι έγινε επίθεση, δείχνουν απλά ότι η μία σελίδα (της βίβλου) κάλεσε τη σελίδα της εικόνας από τη βίβλο.
Για κάθε ενδεχόμενο πάντως και σύμφωνα με ότι συμβουλεύτηκα από ανθρώπους που είναι περισσότερο γνώστες του αντικειμένου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντι-spy ware πρόγραμμα για να ελέγξεις τον υπολογιστή σου και να δεις αν έχει εγκατασταθεί κάποιο πρόγραμμα που σου πετάει σε ανύποπτο χρόνο κάποιες σελίδες. Μπορείς να δοκιμάσεις το xoftspy ή - ακόμα καλύτερα - το ελεύθερης χρήσης αντι spy ware που θα βρεις στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html

Η είσοδος στον υπολογιστή μου έγινε φίλη amalia όταν έκανα το λάθος να κατεβάσω μια αναβάθμιση του Firefox , που ήταν και ο ως φαίνεται και ο «Δούρειος ίππος» του cookie που μου έστειλαν και έκανα το λάθος να μην το τσεκάρω πρί το κατεβάσω .Ευτυχώς το εξουδετέρωσαν τα antispy προγράμματα που διαθέτω .

Ευχαριστώ για τη συμβουλή και για τα συστήματα που μου προτείνεις φίλη amalia , όμως ο γιος μου που έχει σπουδάσει “Computer engineering” και “Computer science” στην Αγγλία , με μεταπτυχιακό στις Η.Π.Α όπου και εργάστηκε πάνω στην ειδικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα , μου έχει εγκαταστήσει πολύ καλά συστήματα ασφαλείας που αναβαθμίζονται καθημερινά .

veritasΜέλος
26/07/2008, 18:51:25
Αγαπητέ Sesostris το είδος της επίθεσης αυτής λέγεται IP Spam και είναι POP-UPs προερχόμενα από την υπηρεσία windows messaging. Θα σου συνιστούσα να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις το πολύ καλό και ΔΩΡΕΑΝ Ashampoo Firewall που έχει δυνατότητα να μπλοκάρει τέτοιες επιθέσεις. Μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία (αν δεν την χρειάζεσαι) μέσα από τα windows ή με το XPantispy. Για να λάβεις τέτοιο spam δεν χρειάζεται καν να σερφάρεις στο web.
Κάνοντας έναν απλό έλεγχο στο site της Αποστολικής Διακονίας δεν βρήκα κάτι επιλήψιμο, αλλά όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι συνομιλητές δεν παραθέτεις ολόκληρα τα links. Κάνε όμως τα εξής:
Κατέβασε το πρόσθετο του Firefox, ShowIP από εδώ:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/590
Μετά ξαναμπές στην ύποπτη για επίθεση σελίδα και κατέγραψε την IP που θα σου εμφανιστεί κάτω δεξιά.
Τέλος έλεγξε την IP που θα σου δείξει στο παρακάτω site:
http://www.spamhaus.org/sbl/index.lasso

Η κεντρική σελίδα της Αποστολικής Διακονίας πάντως με IP 62.1.44.131 δεν εμφανίζεται σαν blacklisted. Αν και βέβαια ο server εμφανίζεται να είναι στο Nashville του Tennessee
----------------------------------------------------------------------

Τέλος τι θα έλεγες να έβαζες κανά Linux-άκι;

Edited by - veritas on 26/07/2008 19:04:46

26/07/2008, 19:34:48
Αγαπητέ veritas! που χάθηκες? (σου είχα στείλει ένα e-mail πρέπει να το έλαβες)

veritasΜέλος
26/07/2008, 20:03:34
Γειά σου φίλε ευρωπαίε!
Κοιτάζοντας το προφίλ μου είδα ότι για την εγγραφή είχα χρησιμοποιήσει προσωρινό emai από την guerrillamail.com
Αν δεν σου είναι κόπος λοιπόν (κι αν είναι ακόμη επίκαιρο) στείλε το ξανά στη διεύθυνση meropas@gmail.com.
Θα ποστάρω ξανά το βράδυ.
27/07/2008, 01:08:28
quote:
veritas

Τα ίδια μου είπε φίλε veritas και ο γιος μου που είναι ειδικός στην πληροφορική . Το μόνο κακό είναι ότι το σχεδιαστικό πρόγραμμα Autocad το οποίο χρησιμοποιώ συχνά για να σχεδιάζω διάφορες κατασκευαστικές εφαρμογές που θέλω να κάνω , δεν είναι συμβατό με το Linux .
Τελικά προσανατολίζομαι να χρησιμοποιώ τα Windows για τα σχεδιαστικά μου προγράμματα , και το Linux για το Internet .
MarteΜέλος
27/07/2008, 12:00:41
Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσεις και mac όπου και εκεί υπάρχουν παρόμοια προγράμματα όπως το VectorWorks και το ArchiCAD.

Εγώ χρησιμοποιώ mac ένα οκτάμηνο τώρα και μπορώ να πω ότι (εκτός του ότι γλίτωσα από ιούς και άλλα τέτοια) βρήκα προγράμματα που κάνουν φοβερή δουλειά εκτός του ότι δεν κολλάει σχεδόν ποτέ με πολλά προγράμματα ταυτόχρονα να δουλεύουν.

28/07/2008, 00:29:02
quote:
Marte
Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσεις και mac όπου και εκεί υπάρχουν παρόμοια προγράμματα όπως το VectorWorks και το ArchiCAD.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή φίλε Marte , όμως εκτός του ότι δεν γνωρίζω τα προγράμματα που μου αναφέρεις και τις δυνατότητές τους , θα πρέπη επιπροσθέτως να προμηθευτώ και κάποιο βιβλίο για να εκπαιδευτώ σ' αυτά .

Εγώ εργαζόμουν πάρα πολλά χρόνια με το Autocad και έχω στην κατοχή μου την έκδοση 2000 , που μου προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες πάνω στο μηχανολογικό σχέδιο , όπως τρισδιάστατες απεικονήσεις κλπ .
Εν πάσει περιπτώσει από βδομάδα περιμένω να μου έλθη ο (ειδικός) , που παίρνει την άδειά του και θα τον έχω για ένα δεκαπενθήμερο τουλάχιστον , οπότε θα μου λύση όλα τα τυχόν προβλήματα .

28/07/2008, 23:07:32
quote:

quote:
veritas

Τα ίδια μου είπε φίλε veritas και ο γιος μου που είναι ειδικός στην πληροφορική . Το μόνο κακό είναι ότι το σχεδιαστικό πρόγραμμα Autocad το οποίο χρησιμοποιώ συχνά για να σχεδιάζω διάφορες κατασκευαστικές εφαρμογές που θέλω να κάνω , δεν είναι συμβατό με το Linux .
Τελικά προσανατολίζομαι να χρησιμοποιώ τα Windows για τα σχεδιαστικά μου προγράμματα , και το Linux για το Internet .

ΑΦΟΥ λοιπόν ξεκαθαρίστηκε ότι δεν φταίνε οι "αλήτες" οι χριστιανοί, ή δεν ξεκαθαρίστηκε;

κάνε ότι σου λέει ο veritas , ή ακόμα καλύτερα κατέβασε το ubuntu 8.04 linux για να μην ξαναέχεις πρόβλημα με ιούς σπαμ και όλα αυτά τα καλούδια των windoz.
επίσης το Autocad τρεχει με wine στο ubuntu linux.

υγ. καλό θα ήταν να μην βλέπουμε συνωμοσίες παντού, δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.

ευχαριστώ.

29/07/2008, 02:11:30
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
ΑΦΟΥ λοιπόν ξεκαθαρίστηκε ότι δεν φταίνε οι "αλήτες" οι χριστιανοί, ή δεν ξεκαθαρίστηκε;

Εμένα φίλε ΕΛΑΧΙΣΤΕτο "Kierio Personal Firewall" που έχω εγκατεστημένο , μου κατέγραψε ότι δέχθηκα εισβολή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά :

"http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/ima...refer
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.as..."

Τώρα αν αυτό δεν το έστειλαν από εκεί , αλλά τίποτα εξωγήινοι ή Ανδρομέδιοι , αν θέλεις το συζητάμε .

quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
κάνε ότι σου λέει ο veritas , ή ακόμα καλύτερα κατέβασε το ubuntu 8.04 linux για να μην ξαναέχεις πρόβλημα με ιούς σπαμ και όλα αυτά τα καλούδια των windoz.

Θα κάνω ότι επιλέξει τελικά ο γιος μου που σαν αδειούχος θα είναι εδώ για 15 ημέρες τουλάχιστον για ξεκούραση και μπάνια .(η παραλία είναι στα 100 μέτρα) .
Όπως έχω γράψει είναι ειδικός , έχει τελειώσει Αγγλικό πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό και σεμινάρια στις ΗΠΑ , και έχει εργαστεί αρκετά χρόνια εκεί πριν επιστρέψει στην Ελλάδα .
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
υγ. καλό θα ήταν να μην βλέπουμε συνωμοσίες παντού, δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.

Καλό θα είναι φίλε ΕΛΑΧΙΣΤΕ να μην υποβαθμίζουμε την ανήθικη αυτή ενέργεια . Προσωπικά δεν αισθάνθηκα σαν το κέντρο του κόσμου , αλλά σαν στόχος μιας βρώμικης επίθεσης , και δεν έγραψα δίχως λόγο αυτό το θέμα . Δεν γνωρίζω αν θα αντιδρούσες διαφορετικά εσύ αν σου συνέβαινε κάτι παρόμοιο .

*