- Αναζήτηση κινηματογραφικής ταινίας - - Κινηματογράφος -
Πριν χρόνια εντελώς τυχαία παρακολούθησα δύο κινηματογραφικές ταινίες με τίτλο:"Χαμένοι Ορίζοντες" και "Αδελφός Ήλιος, Αδελφή Σελήνη". Τόσο πολύ εντυπώθηκαν στη μνήμη μου το περιεχόμενο αυτών των ταινιών ώστε απο τότε τις αναζητούσα. Οι προσπάθειες καρποφόρησαν για την ταινία "Αδελφός Ήλιος, Αδελφή Σελήνη" αλλά για την ταινία "Χαμένοι Ορίζοντες ή Lost Horizons" ή "Shia gri la" (δεν είμαι σίγουρος αν έτσι γράφεται) ακόμα ψάχνω.
Έτσι, αν κάποιος φίλος θα είχε την καλωσύνη να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για την απόκτηση της θα ήταν ευπρόσδεκτες.
Σας ευχαριστώ
see ya
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

Αν θέλεις πες δυο λόγια για την ταινία,το σενάριο ή τους πρωταγωνιστές αν θυμάσαι.
Όλο και κάποιος κινηματογραφόφιλος θα σπεύσει να σε βοηθήσει!!
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Σ΄ευχαριστώ για το μήνυμα σας αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε τους παραγωγούς αλλά ούτε και τους συντελεστες της ταινίας.
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας.
Από ότι θυμάμαι, γιατί πάνε τώρα 27 χρόνια από τότε που την είδα αυτή την ταινία, το θέμα της ήταν η αναζήτηση,η περιπλάνηση μέσα από χιόνια και τελικά η ανακάλυψη από μια ομάδα ανθρώπων μιας πειοχής όπου επικρατούσε η αιώνια νεότητα. Ξαφνικά στην περιπλάνηση τους μέσα από ένα χιονισμένο και παγωμένο τοπίο, ξεπρόβαλε ένας όμορφος τοπος, λες και μπήκαν σε μια άλλη διάσταση, σε μια άλλη γή, ίσως στο εσωτερικό της, όπου εκεί υπήρχε ένα περιβάλλον με ποτάμια με καθάριο νερό, πλούσια βλάστηση, πράσινο και χιλιάδες λουλούδια και όπου οι κάτοικοι της παρά την ηλικία τους ήσαν αιώνια νέοι. Το περιεχόμενο της ταινίας ίσως να είχε σαν θέμα την Άγκαρθα φυλή,στο εσωτερικό της γης, για την οποία δεν είχα ιδέα εγώ την τότε εποχή. Αυτά θυμούμαι από την ταινία, αλλά δεν θυμάμαι ούτε παραγωγούς, ούτε συντελεστές.
Αυτά ίσως βοηθήσουν κάποιους φίλους να δώσουν κάποια στοιχεία για να βρούμε μια άκρη.
"Lost Horizon" (1937) του Φρανκ Κάπρα.
Νομίζω ότι υπάρχει και σε ελληνικό dvd.
Δες και στο topic "Κινηματογράφος και κούφια γη" του ίδιου forum όπου βρισκόμαστε τώρα, "Κινηματογράφος".
Καλή διασκέδαση :)
Χάρηκα βλέποντας τις υποδείξεις σου με τα γραφόμενα σου γι αυτό σ΄ ευχαριστώ.Ελπίζω ότι τελικά βρήκαμε μια άκρη που θα οδηγήσει στην πιθανή απόκτηση αυτής της ταινίας την οποία αναζητώ εδώ και 27 χρόνια. Ήδη απευθύνθηκα στο εν λόγω forum σύμφωνα με τις υποδείξεις σας. Σας ευχαριστώ και πάλι.
Σας χαιρτώ από την Κύπρο.
2 δημοσιογράφοι ερευνούν και επισκέπτονται κάποιο νησί όπου τα παιδιά εκεί την έχουν δει κάπως και εξολοθρεύουν κάθε ενήλικα.
Ατμοσφαιρικό θρίλερ, είχει προβληθεί προ 10ετίας(?) ΕΡΤ1.
Οποιοδήποτε στοιχείο για την αναγνώρισή της πολύτιμο στην εποχή που τα παιδάκια βρίσκονται παντού και κάνουν ΠΑΝΤΑ καλό.
Ας μου επιτραπεί λοιπόν...
Η ταινία πρέπει να είναι παραγωγής δεκαετίας του 80, δεν θυμάμε ούτε παραγωγούς ούτε συντελεστές παρά μόνο έναν από τους ηθοποιούς όπου για καλή μου τύχη είναι και γνωστός και αυτό θα φανεί αρκετα χρήσιμο.
Το όνομα του ηθοποιού - πρωταγωνιστή είναι Κρίστοφερ Γουόκεν (Christopher Walken) και η ταινία διαδραματίζεται ως εξής:
Μϊα ομάδα επιστημόνων ερευνούν κάνοντας καταγραφές του εγκεφάλου,μέσω κάποιων ειδικών μηχανημάτων παρακολούθησης! Έτσι χρησιμοποιούν τις εμπειρίες κάποιων εθελοντών τις οποίες καταγράφουν και στην συνέχεια πωλούν σε πελάτες τους.. Εν ολίγοις γίνεται καταγραφή εμπειριών!
Ώσπου μία μέρα όταν όλοι έχουν σχολάσει και επιστρέψει στα σπίτια τους, έχει απομείνει για να τελειώσει μία έρευνα η αρχηγός της ομάδας ώπου και παθαίνει καρδιακή προσβολή την ώρα της έρευνας και πεθαίνει ενώ προσπαθεί να καταγράψει την εμπειρία!
Την ταινία την έχω δει πριν απο δώδεκα χρόνια και τα τελευταία χρόνια ψάχνω να την βρω και δεν την βρίσκω πουθενά!
Ευχαριστώ προκαταβολικά............!!!!
SIMORIL .......
ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν άλλες 3 ταινίες με τον ίδιο τίτλο άλλες παλαιότερες και άλλες νεότερες.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ αν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πάντως το Amazon το έχει.
Φίλε coperollo τα αρχικά BW και US τι σημαίνουν;
Ασπρόμαυρο Αμερικάνικης παραγωγής;
Δώσε κάτι παραπάνω.
Edited by - omega on 02/12/2003 14:33:50
Χαραγμένες είναι 2 σκηνές:
αυτή της "υποδοχής" των δημοσιογράφων στο καπηλειό του λιμανιού, μία βροχερή νύχτα και το "οι γονείς μας κοιμούνται γιατί δουλέυουν νωρίς και κουράζονται"
Και η εμπεριστατωμένη (για το τότε μυαλό μου) περιγραφή της ιεραρχείας και λειτουργείας αυτού του μικρόκοσμου των ανηλίκων. (απο το ποιοί θα δημιουργήσουν νέα παιδιά εώς την τελετουργική εκτέλεση κάθε 18άρη στα γενέθλιά του)
Είπα προβλήθηκε προ 10ετίας, οπότε θα είχαμε '93, οπότε γράψε λάθος και πρόσθεσε κανά 5άρι χρόνια ακόμα γιατί αν κρίνω από την αντίδρασή μου, που δεν μπόρεσα να δώ το τέλος θα ήμουν μικρός. Και το '93 πήγαινε το splatter σύνεφο. Ε'ρε πως περνάει ο καιρός...
My Karma ran over your Dogma ![]()
Edited by - coperrolo on 03/12/2003 02:34:27
SIMORIL .......
Λοιπον ας ξεκινήσω με αυτον τον καθαρισμό με το νεράκι....καλε συγχωρέστε με ,Μορφεα παιδί μου με ξερεις καλα και θα καταλαβεις....
Πηγα λοιπον στο σπιτι χθες μεσημερι,και νόμιζα πως ενταξει θα ξεκινησω με νεράκι γιαμια μερα,οχι δεν μου περασε απο το νου να ο κανω για τρεις αλλά ...ενταξει μια μερούλα λεω εινα αυτη...θα περασει και θα αποτοξινωθώ.Λοιπον ....παιδιά πιστεψτε με ,νόμιζα ότι ήταν εύκολο,ήθελα ν ατο κανω αλλά.....καλε με έπιασε μια λυσσα..δεν έφαγα φαγητό λεει και δεν έπαψα να μασουλαω συνεχεια ...αχ δεν ξερω....προς το παρον το αφήνω...εκτος κι αν με βοηθειστε με κατι που θα μου πειτε ωστε να τα καταφερω...απιστευτο μου φαινεται και να τρωγα και πολυ άντε να το καταλαβαινα...
Οσον αφορα τους προβληματισμους την Ουνσινούλας ως προς το σκελος των ερωτήσεων εγω δεν έκανα τοσες πολες γιατι θεω΄ρησα δεδομενα καποια πραγματα,οτι δηλαδη θα θεραπευαμε τους εαυτους μας ή καποιον που θα συμφωνουσε,οτιθα συντονιζόμαστε σε συγκεκριμενο τρόπο,εμπιστευομαι πολυ αυτο το γέρο που τον λενε Μορφεα ...
Τώρα όσον αφορα τα προσωπα....οσους ξέρω τους εμπιστευομαι απόλυτα καικρατω δεδομενο ότι είμαστε άνθρωποι,και με τα κακά μας δηλαδή αλλά και με αυτο δεδομένο,τονίζω ότι όσους ξερω τους εμπιστεύομαι απόλυτα το ίδιο ισχύει και για την Πυραμίδα που δεν την ξέρω,και για την Νστ που δεν την ξερω.
Τώρα εγω είμαι Ταύρος με ωροσκόπο Τοξότη και σεληνη στους Ιχθεις τα υπολοιπα καντε μου την χαρη να μου τα πειτε εσεις γιατι εγω δενξερω .
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Ομως βέβαια εγώ δεν ξέρω και πολλά από αυτά που εσύ και η ανσίν φαίνεται να έχετε εμπειρία...
Εχω όμως πολύ καλή διάθεση και θέληση οπότε ΜΕΣΑ!
Στείλε μου στο προσωπικό μου e-mail την ημερομηνία και ώρα γέννησής σου και θα σου ετοιμάσω πλήρη ανάλυση.
Το αυτό ισχύει και για όποιον άλλον από την παρέα χρειάζεται τέτοια ανάλυση.
Avallon
Μπράβο κορίτσι μου, αυτό είναι το πνεύμα! (πάντα με ασφάλεια όμως, ε;
)
toxoti(na)
Διακρίνω ένα πνεύμα υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπο, το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Με αγάπη,
Unseen
******* By Art we live *******
Παλι ...σας βλεπω....με αναζητησεις και...!!! καλα κανετε βεβαια..
Εγω δυσκολα σας παρακολουθω για δυο λογους
1) γιατι δεν μπαινω συχνα και
2) γιατι οποτε παω να μπω δεν φορτωνει και με πεταει εξω...αν και οι προσπαθεια μου ειναι καθ'ολη την διαρκεια της ημερας...( απο 08,00-16,00 απο την δουλεια μου...)
Βλεπω οι περισσοτεροι ....ζωδια της φωτιας...αλλα να φανταστειτε και εγω το εξης : Κριος εγω....το παιδι μου Λεων και η πρωην μου Τοξοτης.... τρια πυρινα ζωδια μαζι ...
Εγω Κριος με ωροσκοπο Ταυρο .... τελος παντων...παμε παρακατω...
Ειδα απο προηγουμενα ...σχετικα με τους λιθους...
Οπως ειπε και ο Μορφεας δεν πειραζει να ακουμπανε τα παιδια τους κρυσταλλους ...αλλα επιμενω οτι δεν πρεπει να τους βλεπουν αλλα ατομα και ιδιαιτερα ξενα .....και πολυ περισσοτερο... απαγορευτικο ....να τους ακουμπανε...!!!!
Καθε κρυσταλλος ειναι για ορισμενους σκοπους και φορτιζονται αναλογα...αλλα σαν τροπος δεν διαφερει ...απλα αλλαζει...ο σκοπος που τους φορτιζεις...
Τωρα ....για θεραπειες ...απο μακρυα...καλα ειναι ...αλλα βοηθαει ...το να ξερεις το ατομο απο κοντα....!!!
Επισεις πολυ καλο ειναι οι ομαδικες θεραπεις...και εξηγω...
Καποτε συμετειχα σε θεραπειες ( περα απο το REIKI ) με πολλα ατομα σε κυκλο.....
Αυτο βεβαια δεν γινεται οχι μονο σε θεραπειες αλλα μπορεις εαν εχεις σχηματισει μια αξιολογη ομαδα να κανεις πολλα ....
Μεσα απο εκει λοιπον μπορεις να επεμβεις θετικα η αρνητικα σε μια κατασταση...και επειδη ειμαστε..( τουλαχιστον οι μεχρι τωρα ετσι εχει φανει απο ολους ) καλοι "μαγοι" ( " μαγος " = ο εχων την γνωση ) μπορουμε να κανουμε πολλα.....
Απο χρονια λοιπον ....ειναι η επιθυμια μου να μπορεσω να κανω μια τετοια ομαδα που θα μπορει να κανει διαφορα πραμματα....οπως θεραπεις μεταξυ μας ....αλλα και σε οποιον αλλον χρειαζεται και εχει αναγκη...
ΚΑΙ θελω να προλαβω καποιους( οχι απο εμας) κακοπροαιρετους ...αυτο θα γινεται βεβαια χωρις ΚΑΜΜΙΑ χρηματικη συναλλαγη....!!!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΗ , ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΥΚΛΟ...!!!!
Αλλα πραγματικα ...ΚΑΝΕΙ " ΘΑΥΜΑΤΑ "....!!!
Για την συναντηση μαςκανονιστε...και εκει αν σας ενδιαφερει η περιπτωση του "κυκλου" το συζηταμε...
ΕΝΑ θα σας πω ...οτι μεσα σε λιγο καιρο (για τον κυκλο μιλαω ) δεν θα πιστευετε και εσεις την διαφορά που θα νοιωσετε ...τις δυναμεις που θα αποκτηθουν ...οχι μονο σαν ομαδα ...αλλα και μετα μεμονωμενα...!!!
Αυτα λοιπον
Σας χαιρετω
Sunrise zero
Ποιος την χάρη σου....!!!!!!!
ένας Μωυσης κι ένας Γιάννης.......
τι αλλο να θελω καλε για πεστε μου.Λοιπον ότι θέλεις αυτό σου έρχεται ....(Γιάννη έτσι γι ανα μην λες τα αλλα σου τα πονηρά χε χε συμπαθατε με παιδιά αλλα μια παρεα είμαστε να κανουμε και το καλαμπουρι μας!)
Μακάρι να δω αυτά τα αποτελέσματα που με τόσο ενθουσιασμό περιγράφει και ο Αries.
Να τονίσω πως ούτε κι εγώ έχω κάποια εμπειρία, ούτε γνωρίζω πχ από ρέικι, αλλά έχω όλη την καλή θέληση να μάθω- αν και εσείς έχετε φυσικά την υπομονή να με ...μυήσετε...![]()
Εννοείται πως ούτε κατά διάνοια δεν αναφερόμαστε σε αυτή την προσπάθεια με στόχο χρήματα!
Χάνει κάθε νόημα η όλη προσπάθεια.
Όσων αφορά τους κρυστάλλους μου έχει μείνει αυτή η απορία:
Aφού φορόντας τον κρύσταλλο quatz προστατεύομαι από ακτινοβολίες πχ του υπολογιστή, δεν έρχεται αμέσως κοντά σ'αυτή τη συσκευή?
Που όπως είπαμε δεν κάνει να είναι κοντά της? Τότε πως θα πρέπει να το χειριστώ?
Τέλος να πω με τη σειρά μου πως απ' όσο γνωρίζω:
έχω ήλιο στον Τοξότη
σελήνη στους Ιχθύες
ωροσκόπο μάλλον Ταύρο -λέω μάλλον γιατί η μητέρα μου δεν ήταν απόλυτα σίγουρη για την ώρα γέννησης και πολύ κοντά έπεφταν και οι Δίδυμοι, αλλά απ' ότι με βλέπω μάλλον ο Τάυρος ισχύει...
Φυσικά και δεν θα χάσω την ευκαιρία να στείλω στην Unseen τα στοιχεία για καλύτερη ανάλυση...![]()
Τελικά αστεία αστεία όλοι και κάτι από φωτιά άχουμε εδω μέσα...![]()
Φιλάκια σε όλους
Βίκυ

Θα ήθελα πόλύ να συμμετέχω στη θεραπεία εξ αποστάσεως. Είναι κάτι που ήδη κάνω σε κάποιο κύκλο, αλλά θα ήθελα να δώ και πως λειτουργεί μεταξύ μας, τα αποτελέσματα που θα έχει κλπ.
Σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών ενεργειακά είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει και θα ήθελα να μάθω με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό. Αυτό που κάνω εγώ είναι με διαλογισμό να παίρνω κάποιες πληροφορίες από τον ανώτερο εαυτό ή αγγέλους κλπ. Μάλλον όμως Μορφέα δεν εννοείς αυτό.