- Η ΜΟΙΡΑ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Mαλλον έχεις δίκιο...!
Τα υπολοιπα λοιπόν μέσω των e-mail...!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
MY LIFESTYLE DETERMINES MY DEATH STYLE!!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΗ,ΔΙΑΛΕΞΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΕΧΩ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ...
ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΟ!
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
quote:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΕΧΩ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ...
ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΟ!
Μμμμ,καταλαβαίνω πως το λες.
Γίνεται κάτι(μοιραίο),που έγινε για να σε οδηγήσει να κάνεις κάτι άλλο.
Και σε μένα έχει συμβεί.
Γίνεται κάτι ξαφνικά που με βοηθάει να καταλάβω πως πρέπει να πάρω άλλον δρόμο και να βρω άλλη λύση από αυτήν που μέχρι τότε έβλεπα.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Οοοοοοοοοοοόχι φίλε μου, δεν έχεις σαλτάρει...!
Αλλά υπάρχουν και σύγχρονες εκδοχές για το προκαθορισμένο.
Όπως και κάποιες ιστορίες-μύθοι,που έφτασαν στα αυτάκια μου από
την προγιαγιά μου,όταν ήμουν παιδί:
Όταν γεννιέται ένα μωρό,το ίδιο βράδυ μαζεύονται γύρω από την κούνια του 3 γυναίκες(μοίρες).
Η μητέρα του παιδιού,γνωρίζοντάς το αυτό,παραφυλάει κρυμμένη, για να ακούσει τι θα πουν.
Λέει η πρώτη:-Να γίνει πεντάμορφη.
Η δεύτερη: Θα γίνει πριγκίπισσα αφού θα παντρευτεί τον πρίγκηπα.
Η μαμά ενθουσιασμένη, αφήνει ένα επιφώνημα χαράς.
Τότε η τρίτη μοίρα καταλαβαίνει ότι κάποιος τις ακούει και θυμωμένη λέει:-Δεν θα μπορέσει να δώσει στο βασίλειο απόγονο.Να είναι στείρα!
Παραμυθάκια μιας άλλης εποχής.Αγνά και όμορφα.
Εκείνη η γιαγιούλα τα πίστευε και τα θεωρούσε αληθινά.
Έτσι κατόρθωνε να την ακούμε κυριολεκτικά μαγεμένοι!
"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"
quote:
Η μοίρα υπάρχει στα μυαλά αυτών που θέλουν να υπάρχει.
Και τί υπάρχει στα μυαλά αυτών που δεν "θελουν" να υπάρχει...?!
Θα παρακαλέσω να δώσουμε βάρος στο κεφάλαιο που μιλάει για τον Πυθαγόρα...
Για όσους δεν έχουν διαβάσει θα τους έδινα την συνβουλή να <<τρέξουν>> γιατί αυτή την στιγμή έχω την 91 έκδοση...
Αυτό το βιβλίο μιλάει σε βάθος για ανθρώπους που έχουν επιρεάσει μεγάλους πολιτισμούς και την διδασκαλία τους προσπαθόντας να αποδείξει την βαθύτερη γνώση των σημαντικότερων θρησκειών καθώς επίσης τον πόθο της ένωσης ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...
Αυτό το βιβλίο πολέμησαν αρκετοί(Εβραίοι) που θέλαν να κρύψούν την αλήθεια επειδή θέλουν να πιστεύουν ότι μόνο ο δικός τους δρόμος είναι ο σωστός και βασικότερα να προστατέψουν την εξουσίας τους ελένχοντας την γνώση και αφήνοντας στο σκοτάδι τους υπόλοιπους...
Ευχαριστώ πολυ τον φίλο Zadoc για τις πληροφορίες για παλαιότερες συζητήσεις στο θέμα Πυθαγόρας...
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΡΦΕΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ...
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΗΚΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ...
ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΣΥΡΕ

Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ
Σελίδες: 496
Ο βίος και η διδασκαλία των Ράμα, Κρίσνα, Ερμή, Μωυσή, Ορφέα, Πυθαγόρα, Πλάτωνα και Ιησού. Το πασίγνωστο και πολυδιαβασμένο έργο για την αρχαία σοφία, που κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: ΠΑΧΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Σελίδες: 498
Οι «Μεγάλοι Μύστες», ένα έργο που ενέπνευσε πολλές γενιές αναγνωστών, είναι προϊόν της ώριμης συγγραφικής περιόδου του Εντουάρ Σιρέ, κατά την οποία προσπάθησε να επιδείξει τη βασική ενότητα πίσω από όλες τις ανώτερες θρησκείες. Θρησκείες που λειτουργούν ως μέσα αποκάλυψης του ενός θείου κόσμου, μέσω της ψυχής των προφητών του.
Στην πραγματικότητα, πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε η γνωριμία του με τη Μαργαρίτα Αλμπάνα Μηνιάτη, η οποία τον ώθησε να μελετήσει τα προβλήματα της ανθρώπινης φύσης, της μοίρας και της μεταθανάτιας ζωής.
Ομως, η δύναμη του παρόντος έργου δε βρίσκεται στις τεχνικές του λεπτομέρειες. Κρύβεται στο γεγονός ότι ο Εντουάρ Σιρέ κατόρθωσε να αγγίξει ένα μέρος της λάμψης της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς. Με τούτη τη λάμψη όπλισε την πένα του και κατόρθωσε να γοητεύσει εκατομμύρια αναγνώστες σ' ολόκληρο τον κόσμο.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ (ΤΟΜΟΙ 2)

Εκδόσεις: ΝΙΚΑΣ
Κυκλοφορεί και από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ: "ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ - Δοκίμιον της απόκρυφου ιστορίας των θρησκειών". ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ Δοκίμιον της αποκρύφου ιστορίας των θρησκειών. Ράμα - Κρίσνα - Ερμής - Μωϋσής - Ορφεύς - Πυθαγόρας - Πλάτων - Ιησούς. Σελίδες: 600.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα και του ιδίου: ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΙΓΓΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ - Η ΘΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Σελίδες: 440
Σύμφωνα με τον Εδουάρδο Συρέ, η κάθοδος της συνείδησης μέσα στον κόσμο της ύλης, κορυφώνεται με την αποστολή του Χριστού και σημειώνει την αντίστροφη πορεία της, την εξέλιξη, την άνοδο δηλαδή, από την ύλη προς το Πνεύμα. Αυτό μας λέει η Σφίγγα και μας διδάσκει την εσωτερική φιλοσοφία με τα διαδοχικά στάδια της ζωής των Λεμουριών, των Ατλαντών και των Αρείων, με τα μυστήρια των Ίνκας, της Βαβυλώνας και με προανάκρουσμα της Μεγάλης Στιγμής και το Ελληνικό θαύμα. Τέλος το έργο ολοκληρώνεται με την ενσάρκωση του Σωτήρα και την αναλυτική περιγραφή των πνευματικών σταθμών και Μυήσεων που συμβολίζουν τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του.
Τα στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα www.greekbooks.gr

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Όπως καταλαβαίνεις Jimmerlus αξίζει όχι μόνο να το διαβάσεις αλλά να το ξεζουμίσεις...
quote:
Μπορώ να σου στείλω e-mail για να σε ρωτήσω κάποιες προσωπικές σου πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο? Θα το σεβαστό αν αρνηθεις..
Χαρά μου θα είναι. Να 'σαι καλά!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Αυτή ήταν η βασικότερη σκέψη που μου γέννησε:
Μήπως ο Θεός έχει αποκαλυφθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους λαούς; Μήπως η διαφορά μεταξύ των θρησκειών οφείλεται απλώς σε πολιτισμικές και περιβαλλοντολογικές διαφορές; Μήπως τόσο αυτοί που λένε ότι ο χριστιανικός Θεός είναι ο μόνος που νομιμοποιείται να τον λατρεύουν, όσο και αυτοί που λένε ότι είναι ψεύτικος πλανώνται πλάνην οικτράν;