- Η ΜΟΙΡΑ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Ακομα και σημερα αρκετοι εμπιστευονται για τις προβλεψεις τους τα χαρτια, τις γραμμες του χεριου ή τα αστερια ή ακομα και το φλιτζανακι του καφε .
Στην αρχαιοτητα οι Ελληνες εμπιστευονταν το περιφημο μαντειο των δελφων. Ο μαντης θεος ηταν ο Απολλωνας και μιλουσε με το στομα τις ιερειας Πυθιας, η οποια καθοταν σε ενα σκαμνι πανω απο μια ρωγμη στο εδαφος που εβγαζε παραισθησιογονες αναθυμιασεις. Ετσι η Πυθια ζαλιζοταν και εδινε με τη σειρα της καποιες μπερδεμενες και ακατανοητες απαντησεις που οι ιερεις λαμβαναν την αρμοδιοτητα να εξηγησουν στους ενδιαφερομενους.
Αυτα τα ολιγα
. Περιμενω αποψεις για το θεμα και οτι γνωριζετε σχετικο.
Αυτά που μας παραθέτης, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ "επιστήμης" πορίσματα...
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρά αυτά αποδέχεται.
Δεν θα αναφερθώ παραπάνω, σε αυτό τώρα. Θα αφήσου τους υπόλοιπους φίλους μας να τοποθετηθούν.
'Οσο για την ερώτηση που μας έκανες, απαντώ πώς ΟΧΙ, το ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,
Εμείς το φτιάχνουμε, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...
Κέλσος
Όλοι μας έχουμε ακούσει εκφράσεις του τύπου "ήταν γραμένο να γίνει"..Σαν να είμαστε οι μαριονέτες που αόρατα σκοινιά μας κατευθύνουν στην ζωή,αλλά και στον θάνατο.Επομένως αν δεχτούμε αυτήν την άποψη,δεν υπάρχει βούληση,ελευθερία,δεν υπάρχει κανένα νόημα να παίζει κανείς τον κομπάρσο ενός στημένου έργου.Κι ακριβώς επειδή η μοίρα σε κατευθύνει και στον θάνατο,μιλάμε για μοιρολατρεία,κοινώς "κλαίμε με την τύχη μας".
Την εσωτερική σημασία την ξέρει καλύτερα ο Kelsos,ο οποίος και πάντα είναι πρόθυμος να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του
.
Παρεμφερές θέμα για μένα είναι κι η "δοκιμασία" του Θεού.Τα δεινά έρχονται για να δοκιμάσουν την πίστη μας,να μας τιμωρήσουν ή και να μας προστατεύσουν από κάτι χειρότερο.Ο Θεός δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει απ' το να βγάζει την εμπάθεια ή συμπάθεια προς το άτομό μας.Εκεί κολλάει και η μοίρα που μας επιφύλαξε ο Κύριος..και το θέμα καταντάει να υποτιμάει και την στοιχειώδη λογική μας.
Δεν μιλάμε για την φαντασία,που τις 3 ή 7 πρώτες ημέρες περνάνε οι μοίρες να "μοιράνουν" το μωρό.Πολλοί μάλιστα "τις άκουσαν" ν' αποκαλύπτουν και τα μελλούμενα.Αυτά από λαογραφικής και γραφικής απόψεως..
rosarium
Την μοίρα μας τη καθορίζουμε έως ένα βαθμό, εμείς οι ίδιοι.
Με τις διάφορες επιλογές μας,δίνουμε μια κατεύθυνση στη ζωή μας.
Άλλες φορές την καθορίζουν άλλοι άνθρωποι και παρακαλώ μιλάμε πάντα για τη δική μας μοίρα.(τα παραδείγματα τα έδωσε η φίλη/ος Arcana8).
Μπορεί ναι, να γίνονται σεισμοί και καταποντισμοί, αλλά δεν θα είχαμε θύματα αν υπήρχε σωστή υποδομή.
Ακόμα η μοίρα μας καθορίζεται από την ίδια την Μοίρα.
Γεννιόμαστε κουβαλώντας τα μελλούμενα.
Υπάρχουν στιγμές που μας συμβαίνει κάτι και λέμε <το ήξερα πως θα γίνει>. Έχουμε την αίσθηση πως αυτό το γνωρίζαμε από τότε που μπορούμε να θυμηθούμε τον εαυτό μας ως ύπαρξη.
Πιστεύω πως βαθιά μέσα μας την μοίρα μας την ξέρουμε.
Κάποιες φορές δε γίνεται να την αλλάξουμε...
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
quote:
Κάποιες φορές δε γίνεται να την αλλάξουμε...
Μου ειναι δυσκολο να το πιστεψω αυτο!
Καθε στιγμη, μπορουμε να αλλαξουμε τα παντα...
Σε μερικες περιπτωσεις, κανουμε κατι διαφορετικο απο αυτο που ολοι περιμενουν απο εμας...Ομως...αν κι αυτο ηταν γραμμενο...?!
Τοτε μπαινουμε σε πολυ "συνθετες" σκεψεις που το 3-4% του μυαλου μου που χρησιμοποιω δεν μπορει να αναλυσει...!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Edited by - scully on 26/01/2004 13:03:03
Όταν έγραψα ότι κάποιες φορές δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, εννοούσα τον ξαφνικό θάνατο.
Είτε από ένα ατύχημα που η ευθύνη του δεν είναι δική μας, είτε από μια ξαφνική ασθένεια.
Κι εγώ πιστεύω πως σε όλα τα άλλα αλλάζει η μοίρα μας.
Εμείς την καθορίζουμε!
με αυτα που ειπες, θυμηθηκα μια σελιδα που ειχα επισκευτει παλιοτερα.
Ειχε δημιουργειθει σαλος τοτε στα καναλια, απο εκει την ειδα!
Συμπληρωνες καποια προσωπικα σου στοιχεια, εστελνες τη φορμα, και...εβγαινε η ημερομηνια ΘΑΝΑΤΟΥ σου!!!
Ηταν λεει προβλεψεις καποιου διασημου επιστημονα κτλ.
Τωρα, ποια η επιστημη του...αστρολογος ηταν...κομπογιανιτης ηταν δεν θυμαμαι!
Μου εβγαλε οτι θα πεθανω στα 23 μου!
Και τωρα τελευταια βλεπω κατι ονειρα οτι πεθαινω στα 23 κτλ...!
![]()
quote:
ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΕΛΣΟ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Δεν πρόκειται να βγει αληθινό.
Και σε μένα έδειξε κάτι παρόμοιο και σε κάποιους γνωστούς!
Ε μα πια, όλοι θα πεθάνουμε νωρίς??
Κάνε μόνο θετικές σκέψεις.
Να λες <Είμαι γερή και δυνατή> και να το πιστεύεις.
Όσο για τα όνειρα είναι επηρεασμός και τίποτε άλλο!
quote:
Εμεις βρισκομαστε σε μια ευθεια και κοιταμε μπροστα ομως δεν μπορουμε να δουμε μεχρι το τελος αυτης της ευθειας. Καποιος ομως που βρισκετε πιο πανω απ αυτη την ευθεια μπορει να δει ξεκαθαρα την αρχη κ το τελος της ευθειας. Αυτος ο ``καποιος`` ξερει τι θα γινει. Με αυτη την εκδοχη μπορουμε να πουμε οτι τα παντα ειναι ``γραμμενα
Συμφωνώ σε αυτό!
Παλιότερα είχα διαβάσει και κάτι άλλο.
Πώς υπάρχει κι ένας μηχανισμός(στον ανθρώπινο οργανισμό), που εκεί καταγράφεται το μέλλον του καθενός. Η μοίρα.
Σε θέματα μοίρας πάντα που δεν εξαρτώνται από τους άλλους.
Που δεν αλλάζουν.
Έλεγε πως μοιάζει με το DNA που από αυτό οι επιστήμονες παίρνουν πληροφορίες για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά,απομονώνουν γονίδια που προκαλούν ασθένειες κληρονομικές κλπ.
Από τότε δεν έμαθα τίποτε άλλο. Ίσως να ήταν κάποια σκέψη ενός επιστήμονα, διότι δεν ήταν τεκμηριωμένο.Υποθετικό ήταν.
MY LIFESTYLE DETERMINES MY DEATH STYLE!!!!
quote:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΙΑ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ..Η ΖΩΗ ΕΙΝΙΑ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ.ΞΕΡΟΥΝΕ ΑΚΡΙΒΩς ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ.ΟΜΩς ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Α ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΒΑΓΟΝΙΑ,ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥς,ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ Η ΘΕΑ.ΑΛΛ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ..Μου αρεσε πολυ αυτη η εξηγηση και την παραθετω.
Πολυ ωραιο αυτο...!
Οπως και αυτο!
quote:
μεχρι το τελος αυτης της ευθειας. Καποιος ομως που βρισκετε πιο πανω απ αυτη την ευθεια μπορει να δει ξεκαθαρα την αρχη κ το τελος της ευθειας. Αυτος ο ``καποιος`` ξερει τι θα γινει. Με αυτη την εκδοχη μπορουμε να πουμε οτι τα παντα ειναι ``γραμμενα
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ esoterica.gr!!!!
Επισης εκει πηγαιναμε με το Λυκειο τις ημιμερισιες εκδρομες...!
quote:
Μαριαντα εισαι απο μεσα απο τη Σητεια?Εχεις ζησει πολυ καιρο εκει?Ποσο χρονων εισαι?
Ναι, το σπίτι μου είναι στην Πλαστήρα...!
Μένω από μωρό εδω, και τώρα είμαι 18...!
Θα σε δω το καλοκαίρι λοιπόν....!
Εσύ πού μένεις τώρα...?!
Μάλλον ξεφύγαμε εντελώς....!![]()
![]()