ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιές οι αξίες της ζωής σήμερα; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιές οι αξίες της ζωής σήμερα; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Απέριττος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/12/2002, 13:05:36
FILOI MOU KALO SAS MESHMERI.

FILOI MOU ISWS THA SAS FANW KAKOS.

EIPAME GIA TIS AXIES LOGIA LOGIA LOGIA.

KAI PRAGMATI AYTO DEN MOU ARESEI KATHOLOU.

TO THEMA THS PEDIEIAS FILOI POU TO BAZETAI ?????
KANEIS DEN TO EXEI ANAFEREI.
GIATI ??????????????
MONO TI EINAI AXIES ???????????

MA TIS AXIES MONO ME PAIDEIA BOREIS NA TIS DIAKRINEIS ...
ALLA KAI NA TIS KRINEIS.

KAI EAN EXEIS PAIDEIA THA DOUME WS DIA MAGEIAS KAPOIA KAKA KOIMENA THS
KOINONIAS MAS NA EXAFANIZWNTAI.
DEN THA BLEPEIS AYTO POU SOU EPIBALOUN
DEN THA LES AYTO POU THELOUN NA LES
THA EXEIS GNWMH THA EXEIS YPOBATHRO GIA NA BORESEIS NA STATHEIS.

EYXARISTW KAI SYGNWMH GIA TON SKLHRO TONO MOU.

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

Artemis34Νέο Μέλος
08/12/2002, 04:13:56
Φίλτατοι
αν κάτσουμε να διαβάσουμε λίγο αρχαίους φιλοσόφους δεν θα έχουμε καμία απορία για το ποιες είναι ή θα έπρεπε να είναι οι αξίες μας. Όπως πολύ σωστά διατυπώθηκε η παιδεία είναι αυτή που μας διδάσκει τις αξίες. Η γενική και προσωπική παιδεία. Γι αυτό και σήμερα πάμε κατά διαόλου. Αξία είναι να μην δώσεις στον γιατρό το φακελάκι, αξία επίσης είναι να "αναγκάσεις" και τους άλλους να μην δώσουν, αξία να μην επιτρέπεις σ αυτόν που θέλει να ονομάζεται ιατρός να παρεμβαίνει τον όρκο του Ιπποκράτη, αξία επίσης να τον καταγγείλεις στις Αρχές και με αξία να πάει εκεί που ανήκει. Γιατί χωρίς την γνώση και κατανόηση της αξίας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και η δικαιολογία του τύπου "έτσι είναι, τι να κάνουμε" είναι καταστρεπτική αφέλεια και έλλειψη δύναμης και διάθεσης για το καλύτερο δυνατό. Γιατί κανείς άλλος δεν καταστρέφει τον κόσμο, γιατί κανείς άλλος δεν ευθύνεται για την κατάντια μας εκτός από εμάς. Γιατί ένας μορφωμένος και σοφός λαός δεν θα έφτανε εδώ. Το εδώ θα ήταν παράδειγμα προς αποφύγη και ηλιθιότητας. Αδυναμία χαρακτήρος και προβατίαση! (σαν τα πρόβατα που λέμε). Εχεί δωθεί τόση γνώση στην ανθρωπότητα και αυτή αντί να την "εκμεταλλευτεί" και να πάει μπροστά, την αγνοεί και μετά κλαίει για την κατάντια του, ψάχνοντας για κάτι που είναι μπροστά στα μάτια του.
Μα είμαστε τόσο ηλίθιοι τελικά; (ρητορική ερώτηση, μη παρεξηγηθώ)
Φιλικά
Αρτεμις

EoNΜέλος
09/12/2002, 09:52:41
Οι εποχές ομοιάζουν.
Σε κάθε εποχή υπάρχει η μάζα και υπάρχουν και οι πρωτοπόροι. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει με ποιανού το μέρος θα είναι και εισπράτει τα ανάλογα. Αν επιλέξεις την μάζα η οποία χορεύει στον ρυθμό που της παίζουν τότε είναι σαν δηλώνεις στο σύμπαν οτι είσαι ακόμα βρέφος και δεν είσαι ικανός για τίποτα οπότε και σου συμπεριφέροντε σα βρέφος... αλλά προσοχή σε οποιαδήποτε κίνηση και αν κάνουμε δεν υπάρχει το ακαταλόγιστο....είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για όλα απέναντι στον εαυτό μας.Αυτό λέγεται "ελεύθερη βούληση" .
Ο άνθρωπος κάνει μονίμως το ίδιο λάθος, μπερδεύει την ελευθερία με την ασυδωσία και κινείται σκορπισμένος, βορά στα ρεύματα και τις διαθέσεις της "πλάνης".Θεωρεί πως ελευθερία είναι να κάνει τα βίτσια του και τις διαστροφές του χωρίς να τον ενοχλεί κανείς. Είναι όμως αυτό ελευθερία ? Όχι κατηγορηματικά. Ελευθερία είναι να σπάς οπτιδήποτε σε δεσμεύει και σε περιορίζει εώς και να σπάσεις τον μαγνητισμό που σε δεσμεύει με τον πλανήτη....Αυτό ναι! είναι ελευθερία...
Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι τωρινό ...είναι διαχρονικό και είναι η κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Αλλος βλέπει τον εαυτό του σαν Θεό και άλλος σαν ένα ιδιόμορφο συνοθύλευμα παθών και συναισθημάτων...και φυσικά το κάθε δέντρο "αναγνωρίζεται απο τους καρπούς του"

Artemis34Νέο Μέλος
09/12/2002, 13:40:17
Φίε ΕΟΝ με την απάντησή σου μου ήρθε συνηρμικά
"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ,
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΤΙ
ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΕΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ."
Σωκράτης

EoNΜέλος
09/12/2002, 14:30:19
ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

10/12/2002, 10:22:38
FILOI MOU GEIA SAS.

AGAPHTOI FILOI DIABASA PROSEKTIKA KAI THN ARTEMH34 KAI TON EON.
ALLA THELW NA SAS RWTHSW FILOI MOU KATI.

ME POIA KRITHRIA THA DEITE TIS AXIES THS SHMERINES KAI THA TIS APORIPSETAI ???
EXETAI DEI KAI THN ADITHETH PLEYRA ???????????
KAI TI PRATTOUME EMEIS ????????
TIPOTA ...
APLA OLOI MAS DIXNOUME ME ENA DAXTHLO AYTOS FTAIEI H EKEINO
EMEIS TI PRATOUME ??????????
MONO KRITIKH KANOUME....
FILOSOFOUME (ABELOFILOSOFOUME) KAI TELEIONOUME.
KAI EIMASTE EYXARISTIMENOI ME AYTO.....
FILOI MOU SYNXORISTAI TA ISWS SKLHRA LOGIA MOU.
ALLA NOMIZW PWS AYTH EINAI H PRAGMATIKOTHTA.

KAI APLA THA ANAFERW GIA TRITH FORA AYTO POU EXW PEI AN KAI KANENAS
DEN TO EXEI ANAFERH KAI DEN TO EXEI SXOLEIASH.

quote:
O KATHE ENAS APO EMAS EXEI TI KATABOLES TOU TA AISTHMATA TOU
TA ONEIRA TOU TIS ELPIDES TOU ALLA KAI PANW APO OLA THN PAIDEIA TOU.

EPOMENWS O KATHE ENAS APO EMAS AS PSAKEI KAI AS VREI TIS AXIES TOU
MONOS TOU AS BREI TON DIDASKALO MESA TOU AS PROSPATHISEI.

MIPWS DEN FTEMAI KAI EMEIS ME THN ADRANEIA MAS POU AFINOUME TOUS ALLOUS NA TA KANOUN OLA AYTA....

YPEYTHYNOI EIMASTE KAI EMEIS TO IDIO FTEMAI ME TON WXADELFISMOMAS.
POIA EINAI H ADIDRASI MAS ???????????

EYXARISTW

kitkatΝέο Μέλος
12/12/2002, 13:10:24
Καλημερα σας ...
αγαπητε AVATARGR εαν βρεις το τροπο αντιδρασης να μου το πεις γιατι εγω τουλαχιστον οσα εχω δοκιμσει το μονο που εχω καταφερει ειναι να γινομαι "κακος" , να "μαλωνω" με το κοσμο και να "χαλαω" τη ζαχαρενια μου. Πως μπορει κανεις να διορθωσει ολη αυτη τη κατασταση δεν ξερω. Οσα σκεφτομαι ειναι πολυ ακραια αλλα φοβουμε οτι τελικα εκει θα καταληξουμε αργα ή γρηγορα και ισως με την αναγεννηση να εχουμε ενα καλυτερο κοσμο αλλα αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα
Τελικα το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να προσπαθησω τα παιδια μου να εχουν μια ποιο σωστη παιδεια απο αυτη που εχουν τα σημερινα παιδια ( ο λογος ειναι οτι δεν εχω παιδια ακομη ). Και εαν αυτος ειναι ενας τροπος αντιδρασεις τοτε σιγουρα ειναι πολυ δυσκολος. Εχω μαλωσει πολλες φορες με την κουνιαδα μου που αφηνει τα παιδια της με τις ωρες μπροστα στη τηλεοραση και ολη η αγωνια αυτων των παιδιων (6 και 8 χρονων) ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ !!!!! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!

Εγω προσωπικα στο συγκεκριμενο θεμα που εθεσες ειμαι μπλοκαρισμενος ισως ετσι με θελουνε , ισως μου λειπει κατι , παντως σιγουρα δεν ειναι κατι που με βολευει και που θελω.

Artemis34Νέο Μέλος
12/12/2002, 15:05:20
Τρόπος αντίδρασης είναι να διαβάσεις, να αποκτήσεις παιδεία, να προσπαθείς να βλέπεις πράγματα πιο αντικειμενικά κι από περισσότερες οπτικές γωνίες, είναι να πληροφορήσε για το τι γίνεται στον κόσμο, να συμμετέχεις έμμεσα και άμεσα όπου χρειάζεται. Όταν κάθεσαι σε μια παρέα και συζητάς ουσιαστικά κι όχι περί ταινίας και διασημότητας, όταν προσπαθείς και έχεις αξία να κάνουν κι οι άλλοι το ίδιο. Στους δεκα, ένας να ξυπνήσει, είναι κέρδος, είναι αντίδραση. Στο να πορεύεσαι σύμφωνα μ αυτά που ορίζεις εσύ άξια για να τα ζείς μα και να παλέψεις γι αυτά. Και στο θέμα του παιδιού ( αν και εγώ δεν έχω ακόμη), θεωρώ πως στο χέρι του καθενός είναι να τον κάνει άξιο άνθρωπο με όλες τις έννοιες και από όλες τις πλευρές. Κι αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω με το δικό μου παιδί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιδράσεις αρκεί να έχεις την θέληση και την δύναμη να το κάνεις.

aenaongrΜέλος
12/12/2002, 20:42:11

Αν σε μια αίθουσα χτυπάνε οι πιο πολλοί ντενεκέδες αυτός που θα παίξει βιολί δεν πρόκειται να ακουστεί, φτάνει όμως και μόνο ένας να κοπανάει ένα ντενεκέ σε μια συμφωνική ορχήστρα για να καταστρέψει όλη την αρμονία.

Πολλοί είναι αυτοί που παλεύουν αλλά δεν φαίνονται γιατί ο αντικειμενικός τους σκοπός δεν είναι η επίδειξη. Αυτοί γνωρίζουν πόση προσπάθεια και θυσίες χρειάζονται για να κάνεις αυτό που πρέπει και όχι αυτό που σε βολεύει, αλλά δεν το κάνουν για τους άλλους, το κάνουν για τον εαυτό τους - για τις αξίες τους - και υπερασπίζοντας τις αξίες τους βοηθούν και τους άλλους.

Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.

13/12/2002, 08:36:19
FILOI MOU KALHMERA SAS

NOMIZW FILE Απέριττe KAI FILH Artemis34 NOMIZW PWS SYMFWNOUME APOLYTA.

FILE KIT KAT NOMIZW PWS DEN PREPEI NA DIAFWNEIS ME TOUS ALLOUS KAI NA GINESAI KAKOS ME OPOU VLEPEIS TA ANAPODA.
NOMIZW PWS O KATHENAS ME ENAN KALO TROPO KAI ME MIA STASH ZWHS APENANDI SE TETOIA THEMATA PETIXENEI POLLA MA PARA POLLA.

PANDWS AS MHN TO XEHNAME KALOI MOU FILOI PWS OLA PROERXONDAI MESA APO THN OIKOGENEIA.
AS PROSPATHISOUME MESA APO TIS OIKOGENEIES MAS NA XTISOUME ENA KALHTERO MELLON GIA EMAS TA PEDIA MAS KAI TA PEDIA TWN PEDIWN MAS.
ME TO PROTARXIKO KYTTARO THN OIKOGENEIA AS PROSPATHISOUME.

EYXARISTW

kitkatΝέο Μέλος
15/12/2002, 00:05:06
ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ !!!!
ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη και δυστηχως δεν ειναι ουτε ενας ο κουκος και γιαυτο ολα οσα βλεπουμε γυρω μας ( ισως φυσικα εμεις να ειμαστε λαθος και οχι οι αλλοι , γιατι για να ειμαστε ανοικτοι σε ολα πρεπει να εχουμε και αυτο μεσα μας !!! ) και τι να το κανω εγω να πω 100 πραγματα στο παιδι και να παει στο σχολειο και να ακουει απο το δασκαλο ( ο θεος να τους κανεις δασκαλους , οποιον θεο θελει ο καθενας εεε μη μπερδευομαστε) και που τους γεμιζουν φουμαρα και μεταξωτες κορδελες !!!
τι να πιασω και τι να αφησω , οσοι απο εσας εχουν παιδια σιγουρα το ξερουν , εαν δεν το ξερουν ομως τοτε καλα θα ηταν να μαθουν !!!
και οι παρεες του παιδιου ? τι θα το κανεις ? θα το κρατας κλειδωμενο ??? και η γυναικα σου ? που ισως δεν τα συμεριζετε ολα αυτα !!!
Το ξερω οτι ακουγονται χαζα αυτα ομως ειναι αληθινα , υπαρχουν και συμβαινουν γυρω μας και ειναι πραγματα που δεν μπορεις να ελενξεις !!!
εκει τι κανεις? οσο αφορα το ζευγαρι και τα παιδια σιγουρα ειναι κατι που μπορεις να το κουμανταρεις ομως περα απο αυτα υπαρχει ενας ολοκληρος κοσμος παρα εξω !!!
ενα απο τα ευτραπελα ??? να παιρνας πρωτοχρονια στημενος μπροστα σε μια τηλεοραση για να δεις τη γινετε στο BIG BROTHER μικροι μεγαλοι !!! τι μπορεις να κανεις σε κατι τετοιο ? σε ενα τετοιο ξεπεσμο περα απο τα να σηκωθεις και να φυγεις !!!! και ας κανανε 1 και 2 μηνες να μου μιλησουν !!!
εχω παψει εδω και καιρο να τα δεχομαι ολα αυτα ηρεμα και χαλαρα , οχι οτι πιανομαι στα χερια , αλλα οταν δεν μου αρεσει κατι , οταν νιωθω οτι ξευτελιζομαι σαν ανθρωπος και συμετεχο εστω και σιωπηρα σε κατι τετοιο απλα ζηταω να σταματησει και εαν δεν γινει τοτε αποχωρο !!!

Σιγουρα αυτο που πρεπει να γινει να κοιταμε την οικογενεια μας και εκει να δωσουμε βαρυτητα αλλα εγω τουλαχιστον το απαιτω πλεον, δεν ειναι δυνατον να παω επισκεψη καπου και να βλεπω το παιδακι 5-6 χρονων να καθετε και λα βλεπει τις οποιες χαζομαρες στη τηλεοραση οπως ουτε τους μεγαλους !!!! αντιδρω !!!! πιστευω οτι ειναι το μονο που εχω για να αντισταθω , γιατι εαν δεν το κανω θα το βρω μπροστα μου !!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ...
οπως το σιγουρο ειναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!
εκτος και εαν πουμε οτι το μονο που μας νοιζει ειναι το ΕΓΩ μας , εμεις να ειμαστε καλα και οι αλλοι αστους να καιγονται ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!

ενας αρκετα μπερδεμενος ΚΙΤ κατ