- Τι χρειάζεται η ζωή για να γίνει απλή? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Για να γίνει η ζωή απλή χρειάζονται λεφτά. Ή βλακεία. Ή (ακόμα καλύτερα) και τα δύο.
Μπα...δε χρειάζονται λεφτά.
Χρειάζονται πολλά λεφτά.
Να έχετε όλοι ένα υπέροχο απόγευμα!
Πήγαινε διακοπές , αλάξε τόπο εργασίας ψάξε να βρείς αυτό που σου αρέσει και κανέ το , μην περιμενεις από τους αλλους να σου ζήσουν την ζωή σου .
Αγάπη και Τολμη χρειαζόμαστε (αν δεν αγαπάς το νεό δεν θα αγαπάς ουτέ αυτό που ζείς οπώς καποιός πολύ σωστά είπε) Είναι αυτά που προδιαθέτουν μια εσωτερική ελευθερία αλλά και επαναστατικό στην αδικία πνευμά , ίσως για αυτό καποιοι να μας παγιδεουν σε καλουπιά βαρετά , συνηθισμενα και κατα συνεπια συμφεροντα μαζικά που ελεγχουν καποιοι .
Ζησε το αυριο στο σημερά και το χτές στο αυριό παλι ζωντάς το σήμερα
Ευχαριστώ για τις σκεψεις σας που με γεμίζουν αλλά και για την παρουσία σας .
Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας
Αναφέρομαι συγεκριμένα στα μηνύματα:
ΖΩΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ - Posted - 23/10/2004 : 20:22:10
Το Ψέμα και η Αλήθεια. Σχέσεις ανθρώπων - Posted - 23/10/2004 : 11:15:39
Τι χρειάζεται η ζωή για να γίνει απλή? - Posted - 23/10/2004 : 11:21:47
Η εξίσωση του έρωτα... - Posted - 23/10/2004 : 20:03:41
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? - Posted - 23/10/2004 : 11:30:01
και
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? - Posted - 23/10/2004 : 11:34:03
ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ - Posted - 23/10/2004 : 19:50:15
Απ'ότι μπορώ να υποθέσω, κάποιος συνάδελφος χρησιμοποίησε τον προσωπικό μου ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και θεώρησε ως "αστείο" τη χρήση του λογαριασμού μου. Εχω λάβει ήδη κάποιο mail από το συγκεκριμένο άτομο, που συνηγορεί σε αυτήν την υπόθεση...
O κωδικός πρόσβασής μου στα forums έχει ήδη αλλάξει από τον Admin λόγω αυτού του συμβάντος. Ωστόσο, σε περίπτωση που στο μέλλον αντιληφθεί κάποιος οτιδήποτε περίεργο, θα εκτιμούσα εάν επικοινωνούσατε μαζί μου μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.
Ο λογαριασμός του μέλους SMART, απενεργοποιήθηκε από τον Admin των forums ως υπεύθυνος για την προαναφερθήσα χρήση του λογαριασμού μου.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Γράψατε για την ταινία " Ο κύκλος των χαμένων ποιητών", την έχω δει πολλές φορές και πραγματικά θα ήθελα να είχα ενα τέτοιο οδηγό στα άγουρα χρόνια, που ολα φαίνονται άχαρα, δύσκολα γιατί καλούμαστε να ζήσουμε τη ζωή των δικών μας. Οπως θυμάστε δεν έμεινε για πολύ στο σχολείο αυτό γιατί η μάθηση τέτοιου είδους κάνει "κακό"!!!!
Εχω ακούσει κάποιες ομιλίες του Λιαντίνη, οι μαθητές του δεν έφευγαν απο την αίθουσα και η απουσία του μέχρι τώρα είναι αισθητή. Εχουν φτιάξει και μια ομάδα που κάνουν συζητήσεις πάνω στα θέματα που μίλησε ο δάσκαλός τους.
Θα τα ξαναπούμε, να έχετε όλοι ειρήνη στη ζωή σας και να χαμογελάτε!!!!
Ο καλύτερος τρόπος για να μην σκεφτεσαι από ότι γνωρίζω είναι η παρακολουθήσει τηλεοράσης , Βιντεο (πχ. ταινίων δρασής αντίς αυτόσυγκεντρωση , επικεντρωση καλύτερα ) ειναι πολύ δυσκολο να συγκεντρωθεις σε κάτι αλλό εκτός από την τηλεοράση , ίσως λογω αυτου πολλές πληροφορίες που παιρνουμε από αυτή να μην φιλταρονται και να μπαινουν οπως μας τις σερβιρουν στο κεφάλι μας . Κατί αναλογώ ίσως να συμβαινεί και με τις μαιμουδες / ενοχλητικο φως κτλ ίσως αθελά μας να επικεντρωνόμαστε (πχ δεν πρεπει να θυμάμαι μαιμούδες , αυτό είναι μια επικέντρωση). Ο καλύτερος τροπός να τις ξεχάσεις είναι απλά να μην ασχοληθείς μαζί τους.
Δυσκόλο αν τις βρησκείς αρχικά ενοχλητικες αλλά για τα πάντα υπάρχει τρόπος και χρόνος
Μπορείς να μου πείς αν το "Ελληνας" εχει κάποια αξία για σένα? Νιώθεις ΄Ελληνας? Η φιλισοφία της ζωής σου έχει να κάνει με το σκεπτικό των πατέρων μας?
Ας πορευόμαστε με ειρήνη και αρμονία.
Για να γίνει η ζωή πιο απλή και κατανοητή...
Σκιάς όναρ άνθρωπος..(Πινδάρου-8ος Πυθιόνικος..)
Απλότητα είναι να είσαι απλός σε ότι κάνεις...σε ότι λες...
Γενικά είναι δύσκολο να ορίσουμε την απλότητα διότι κανένας στην εποχή μας δεν είναι απλός...σχεδόν κανένας..όλοι ζητάνε..πολύ περισσότερα απο όσα έχουν και δεν καταλαβαίνουν πως έτσι αυτοκαταστρέφονται και καταστρεφουν...
με τα λιγα και τα απλα συνηθως καποιος ζει καλυτερα και βιωνει περισσοτερες στιγμες ευτυχιας!!!!!
φιλικα
κανεναν μην αφησεις να σε μειωσει και να σε θιξει....κανενας δεν ξερει τον εαυτο σου καλυτερα απο εσενα...απλα ασε τους αλλους να εχουν τη δικη τους αποψη,μεχρι να καταλαβουν ποσο λαθος εκαναν...
Όταν σκεφτόμαστε, συνήθως διαχειριζόμαστε έννοιες που αντιστοιχούν σε κάποιες εικόνες.
Οταν βλέπουμε τηλεόραση δεν σκεφτόμαστε αλλά έρχεται η σκέψη απ’ έξω μέσω έτοιμων εικόνων και εγκαθίσταται κατ’ ευθείαν στο κεφάλι μας!
Τα περισσότερα απ’ αυτά που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας δεν είναι δικά μας αλλά νομίζουμε ότι είναι!
Συμφωνώ φίλε "Δημήτρη".
Ας περιορίσουμε τον χρόνο της παθητικότητας
κι ας τον εκμεταλλευτούμε περισσότερο συνειδητά.
Οι ευκαιρίες της ζωής δεν πρέπει να περάσουν και να χαθούν
μπροστά από τα μάτια μας.
Φιλικά
Φάνης!

Τα τελευταία χρόνια, ολο και περισσότεροι άνθρωποι αφυπνίζονται και ξεκινούν τη μεγάλη πορεία. Ξεκινούν να βαδίζουν στο δρόμο της γνώσης και η προσωπική πορεία του καθενός μας είναι δύσκολη και μοναχική. Τα μάτια του νου ανοίγουν και ενθυμούμαστε τον αρχικό σκοπό μας. Βαδίζουμε συνειδητά και χαιρόμαστε με τις μικρές μας νίκες.
Ας πορευόμαστε με ειρήνη και αρμονία!!
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
quote:
Μαλλον το άγχος και όσα συμπαρασέρνει μαζί του έχουν καταστρέψει την απλότητα που θέλουμε.
Το άγχος είναι ότι καταστροφικότερο σε συνδυασμό με τον φόβο του οποίου είναι ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ!! Χωρίς απαλλαγή απο το Άγχος όλες οι κακές σκέψεις όχι μόνο είναι Αδύνατο να χαθούν αλλά πολλαπλασιάζονται σάν την Λερναία Ύδρα!
Χιούμορ,γέλιο και καλή καρδιά.Σίγουρα η ζωή μοιάζει να γίνεται όλο και δυσκολότερη...απαιτήσεις,άγχος,δουλειά,πέριξ μιζέρια...ωστόσο σίγουρα αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος άνθρωπος δίπλα σου που μπορείς να τον κάνεις να χαμογελάσει και γελώντας εκείνος γελάς κι εσύ κι εκείνα τα λεπτά η ζωή γίνεται πιο ανάλαφρη και πιο ωραία.Κόντρα λοιπον σε αυτά που μπορεί να περνούμε,πόσους ανθρώπους καθημερινά μπορούμε να κάνουμε να γελάνε?Εεε αυτό θα γεμίζει τη ζωή μας με περισότρεη απλότητα και τελικά ομορφιά.
Ας ξεχάσουμε σκοτουρές ευθηνες και δογμάτα και ας προσπαθησουμε να καταλάβουμε τον αλλό , εμμέσως και αμέσος τις ξεχνουμέ. Νομίζω σε κατανοώ ΛΟΓΕ
Ισώς η επανάσταση πρώτα πρεπεί να είναι εσωτερική και πραγματικη .
ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟΤΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΗ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ.
ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ.
ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΒΕΤΑΙ.
Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ,ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ,ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ,ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ
ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΟΥΣ.
ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.
ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΟSHO ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
ΤΟΝ ΕΝΕΣΤΩΤΑ.
D.H
Μόνο να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο σε αυτή τη ζωή, ούτε η ίδια η ζωή.
Γι αυτό ρούφηξε την κάθε στιγμή γιατί όλα φεύγουν εκτός από την εσωτερική σου γαλήνη (εσύ ξέρεις πως θα την βρείς).