- Τι χρειάζεται η ζωή για να γίνει απλή? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Διάβασα όλες τις απαντήσεις στο θέμα αυτό, και δεν έχω να διαφωνήσω ουσιαστικά με καμία. Όλες είναι μέρος ενός puzzle που δίνει εν μέρει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. όμως χρειάζεται και κάτι ακόμα για να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν αυτά που συμβουλεύετε να κάνουμε.
Μιλάω για την επαφή με την φύση, που την έχουμε χάσει οι περισσότεροι άνθρωποι που ζούμε στις πόλεις, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και όταν πάμε διακοπές, ψάχνουμε να βρούμε ενασχολήσεις που κάνουμε συνήθως στην πόλη.
Μία γυναίκα που ξέρω που έζησε μέχρι την εφηβεία της σε χωριό, μου είπε ότι ζούσαν δύσκολα, με κακουχίες και φτώχια, όμως δεν είχαν άγχος. Δεν ήξεραν τι σημαίνει άγχος, και έτσι δεν απελπίζονταν. Ήξεραν από πού προέρχονταν οι στεναχώριες τους, οπότε ήξεραν και αν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν με δράση, ή με παθητικότητα. Έτσι απλά, ήταν άνθρωποι με διάκριση, μή μπερδεμένοι.
Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη φύση και πατάνε τη γή, έχουν μία ξεχωριστή αντίληψη για το μέγεθος του κόσμου, την ομορφιά της φύσης, την αδυναμία τους να ελέγξουν τα πάντα. Εμείς εδώ, στις πόλεις, δεν ζούμε. Απλά πληροφορούμαστε, σκεφτόμαστε, και περνάμε το χρόνο μας στη δουλειά ή διασκεδάζοντας. Όμως δεν ΖΟΥΜΕ. Και αυτό όχι επειδή δεν θέλουμε, αλλά δεν γίνεται να ζούμε ξεκομμένοι από τη φύση. Είναι αφύσικο. Δεν γειωνόμαστε με την ενέργεια της γης, δεν τρεφόμαστε με σωστές τροφές που θα ανεβάσουμε τις βιταμίνες μας αποφεύγοντας κατάθλιψη και αρρώστιες, δεν έχουμε ησυχία για να γαληνέψουμε και να χαλαρώσουμε.
Παλιά, στην περιοχή που μένω, δεν είχε πολλά πεζοδρόμια, είχε άφραχτα οικόπεδα, αγριόχορτα, λουλούδια, και πολλές φορές συναντούσες και πρόβατα αν ήσουν κοντά στο βουνό. Είχαμε μελίσσια και κότες, γείτονες που γνωρίζαμε το όνομά τους, και διάθεση να πάμε από το σπίτι μέχρι την πλατεία με τα πόδια. Συχνά όταν γύριζα από το σχολείο μου στο δρόμο, μάζευα και βρούβες, που άρεσαν στον παππού μου και του τις μαγείρευε αμέσως η γιαγιά μου. Μιλάω για την Γλυφάδα, η οποία τώρα είναι γεμάτη άσφαλτο και πλακόστρωτα, και έχουμε με τιμή και καμάρι και τραμ!
Θυμάμαι τότε ότι ήμουν καλά, ήρεμη και ευτυχισμένη, και όλους όσους γνώριζα θα τους χαρακτήριζα πνευματικά υγιείς. Όμως τώρα βλέπω πολύ ψυχοπάθεια. Τρεις από τις παλιές μου συμμαθήτριες τρελάθηκαν, έχω παλιούς φίλους που έπεσαν σε κατάθλιψη, τέσσερις γείτονες κλείστηκαν σε τρελάδικα και αρκετοί χώρισαν δημιουργώντας χάος στα παιδιά και την οικογένειά τους. Είναι άραγε όλα αυτά τυχαία; Δεν συμπίπτουν με την αλλαγή στο τοπίο διαμονής μας;
Και κάθε φορά που βρισκόμαστε στη φύση, δεν νιώθουμε πραγματικά ήρεμοι και ολοκληρωμένοι; Δεν είναι επειδή «ξεφεύγουμε» απο την καθημερινότητά μας, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
...συγχωρέστε με αν έγινα φλύαρη.
"
Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη φύση και πατάνε τη γή, έχουν μία ξεχωριστή αντίληψη για το μέγεθος του κόσμου, την ομορφιά της φύσης, την αδυναμία τους να ελέγξουν τα πάντα. Εμείς εδώ, στις πόλεις, δεν ζούμε. Απλά πληροφορούμαστε, σκεφτόμαστε, και περνάμε το χρόνο μας στη δουλειά ή διασκεδάζοντας. Όμως δεν ΖΟΥΜΕ. Και αυτό όχι επειδή δεν θέλουμε, αλλά δεν γίνεται να ζούμε ξεκομμένοι από τη φύση. Είναι αφύσικο. Δεν γειωνόμαστε με την ενέργεια της γης, δεν τρεφόμαστε με σωστές τροφές που θα ανεβάσουμε τις βιταμίνες μας αποφεύγοντας κατάθλιψη και αρρώστιες, δεν έχουμε ησυχία για να γαληνέψουμε και να χαλαρώσουμε.
Παλιά, στην περιοχή που μένω, δεν είχε πολλά πεζοδρόμια, είχε άφραχτα οικόπεδα, αγριόχορτα, λουλούδια, και πολλές φορές συναντούσες και πρόβατα αν ήσουν κοντά στο βουνό. Είχαμε μελίσσια και κότες, γείτονες που γνωρίζαμε το όνομά τους, και διάθεση να πάμε από το σπίτι μέχρι την πλατεία με τα πόδια. Συχνά όταν γύριζα από το σχολείο μου στο δρόμο, μάζευα και βρούβες, που άρεσαν στον παππού μου και του τις μαγείρευε αμέσως η γιαγιά μου. Μιλάω για την Γλυφάδα, η οποία τώρα είναι γεμάτη άσφαλτο και πλακόστρωτα, και έχουμε με τιμή και καμάρι και τραμ!
Θυμάμαι τότε ότι ήμουν καλά, ήρεμη και ευτυχισμένη, και όλους όσους γνώριζα θα τους χαρακτήριζα πνευματικά υγιείς. Όμως τώρα βλέπω πολύ ψυχοπάθεια. Τρεις από τις παλιές μου συμμαθήτριες τρελάθηκαν, έχω παλιούς φίλους που έπεσαν σε κατάθλιψη, τέσσερις γείτονες κλείστηκαν σε τρελάδικα και αρκετοί χώρισαν δημιουργώντας χάος στα παιδιά και την οικογένειά τους. Είναι άραγε όλα αυτά τυχαία; Δεν συμπίπτουν με την αλλαγή στο τοπίο διαμονής μας"
"Και κάθε φορά που βρισκόμαστε στη φύση, δεν νιώθουμε πραγματικά ήρεμοι και ολοκληρωμένοι; Δεν είναι επειδή «ξεφεύγουμε» απο την καθημερινότητά μας, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ."
ΓΕΙΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ
ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΦΥΣΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ Η
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΗΡΕΜΕΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ.ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ
"ΟΛΑ" ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ "ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
Η τόλμη απαιτεί θάρρος
Ο δισταγμός φόβο
σε τέσσερα πράγματα:1) Nα γνωρίζεις, να 8έλεις, 2)Nα αγαπάς και να
πράττεις το αληθινό,3) το καλό, το ωραίο και το δίκαιο.
Sweet Virus
FORGET OR FORGIVE?![]()
![]()
![]()
"Εκεί φθάνει κανείς με την εξισορροπητική σοφία, που περιλαμβάνεται
σε τέσσερα πράγματα:1) Nα γνωρίζεις, να 8έλεις, 2)Nα αγαπάς και να
πράττεις το αληθινό,3) το καλό, το ωραίο και το δίκαιο."
Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΣΟΦΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΘΕΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΟΦΙΑ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΣΟΦΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΑ!!
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
ΤΟ 100π.χ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΤΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?
ΘΑ ΠΩ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ:
1)ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ
ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ
2)ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΜΑΝΤΑ (ΚΟΙΝΩΣ ΛΟΥΡΙ) ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ
ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.ΕΙΧΕ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΤΟ ΑΙΟΛΟΣΦΑΙΡΟ(ΕΤΣΙ ΛΕΓΟΤΑΝ)ΕΦΤΑΝΕ 5000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ ΛΕΠΤΟ)
ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Κάθε πολιτισμός έδωσε και κάτι στην ανθρωπότητα και μετά παρέδιδε τη σκυτάλλη σε άλλον. Η κουλτούρα που επιβιώνει μέσα σε έναν πολιτισμό, οφείλει να συντονίζεται με αυτόν. Όταν αυτό συμβαίνει στο μέγιστο (π.χ. δυτικός πολιτισμός στην αμερικανική κουλτούρα)τότε εκείνο το μέρος που συμβαίνει αυτό είναι πανίσχυρο. Αν αυτό συμβαίνει ελάχιστα (π.χ. δυτικός πολιτισμός στην μογγολική κουλτούρα) τότε εκείνο το μέρος είναι πολύ αδύναμο. Όταν έλθει ένας άλλος πολιτισμός, οι Η.Π.Α. δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν και θα παρακμάσουν. Και ο πολιτισμός αυτός θα έρθει από τους σημερινούς περιφρονημένους λαούς, όπως ακριβώς έγινε και με τη βιομηχανική επανάσταση.
Πιστεύουμε δηλαδή πως η βιομηχανική επανάσταση έγινε στη δυτική ευρώπη πριν από τρεις αιώνες ως ένα απόλυτα φυσικό γεγονός. Επείδή σήμερα η Ευρώπη είναι βιομηχανική! Τι ήταν όμως τότε??? Πόλύ απλά, ήταν ο τρίτος κόσμος της εποχής, ο κόσμος που δεν είχε πολιτισμό, δεν είχε αυτοκρατορίες, δεν είχε λογοτεχνία, δεν είχε ποιότητα ζωής και έστελνε οικονομικούς και όχι μόνο μετανάστες σε κάθε νέα χώρα που έπεφτε μέσα στο οπτικό του πεδίο. Ήταν πραγματικά ο τρίτος κόσμος της εποχής, σε αντίθεση με τις αυτοκρατορίες των Ινδιών, της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Σιάμ, του Σουδάν, των Ίνκας και των Αζτέκων. Είχε βέβαια το παρελθόν της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά ήταν πολύ παλιό, σχεδόν τόσο παλιό όσο είναι το λαμπρό παρελθόν της σημερινής ταπεινής Ελλάδας.
Εκεί λοιπόν ξεκίνησε ένας νέος κύκλος της ιστορίας που ονομάσαμε βιομηχανική εποχή. Και πως ξεκίνησε? Με τα φτηνά υφάσματα. Οι πρώτες εγγλέζικες μηχανές που έφτιαχναν υφάσματα πολύ γρήγορα και φτηνά (το βασικότερο) ανάγκασαν τα εργαστήρια των Ινδιών, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Περσίας, να κλείσουν. Το φτηνό εγγλέζικο ύφασμα κυριάρχησε στον πλανήτη, επειδή οι ευρωπαίοι είχαν τα μέσα για να το μεταφέρουν και τα όπλα για να επιβάλουν τη χρήση του.
Σήμερα οι σκοτωμοί είναι "αντιοικονομικοί" και "άχρηστοι". Οι πόλεμοι γίνονται σε οικονομικό επίπεδο αλλά κάπου στη μακρυνή Κίνα, τρίτο κόσμο για τη σημερινή πλανητική πραγματικότητα, συντελείται μια νέα επανάσταση που σε μερικές γεννιές ίσως φέρει τα πάνω κάτω και κάνει τις Η.Π.Α. και την Ε.Ε. τον τρίτο κόσμο του μέλλοντος, όπως ήταν και πριν από μερικούς αιώνες:
500.000.000 άνθρωποι εργάζονται με 1 U.S.D. αμοιβή και αναπτύσσονται με 12% σε ετήσια βάση. Πάμφθηνα κινέζικα προϊόντα ρουχισμού, πλαστικών παιχνιδιών, αλλά και βιομηχανικές πρώτες ύλες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα πλημυρίζουν τις παγκόσμιες αγορές. Αν ανοίξετε το PC σας θα βρείτε το 80% των εξαρτημάτων να φέρουν την μικρή αλλά υπερήφανη υπογραφή: Made in China.
Έτσι δουλεύει η ιστορία. Όπως η πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είχε σημάνει στις κοιλάδες της Ασίας από την εποχή που κυβερνούσαν οι πρώτοι αυτοκράτορες, έτσι και η πτώση της σημερινής "ρωμαϊκής αυτοκρατορίας" έχει ήδη σημάνει από την εποχή του Β.Π.Π., όταν οι ανατολίτες δεν ζητούσαν πια από τους "Συμμάχους" όπλα αλλά πρώτες ύλες για να φτιάξουν όπλα.
Όπως η αξιοποίηση της κινεζικής πυρίτιδας από έναν άλλον πολιτισμό που την είδε με άλλο μάτι σήμανε το τέλος της κινεζικής αυτοκρατορίας, έτσι και η αξιοποίηση της βιομηχανικής ιδέας από κάποιον άλλον πολιτισμό που μπορεί να τη δει με άλλο μάτι θα σημάνει τελικά το τέλος του σημερινού βιομηχανικού κόσμου. Αν δεν το έχει ήδη κάνει.
Φιλικά, Βελησάριος.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
Η βιομηχανική επανάσταση δεν άρχισε πριν 2000 χρόνια , επειδή τότε ουσιαστικά ξεκίνησε και ο Μεσαίωνας της ανθρωπότητας με την δημιουργία των σύγχρονων θρησκειών.
Στην αρχή ο χριστιανισμός και στην πορεία η προσαρμοσμένη παραλλαγή του ο Μωαμεθανισμός.
Ο υποχθόνιος ρόλος τους είναι ένα τεράστιο θέμα που αναπτύζεται σε άλλα topic.
Δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του συστήματος τότε , για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Οι αρχαίοι λαοί πήγαιναν στην Αμερική χιλιάδες χρόνια πριν , αλλά επίσημα η ανθρωπότητα ανακάλυψε την Αμερική το 1492!!!!!
Ενδιάμεσα , οι γνώστες , εκμεταλλεύονταν τους φυσικούς πόρους της , προς όφελός τους.
Αν λοιπόν , είχε αναπτυχθεί η τεχνολογία πρωτύτερα , θα ξέραμε ότι η γη είναι στρογγυλή και θα γνωρίζαμε και την Αμερική , κάτι που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους.
Αυτός βέβαια είναι ένας μόνο λόγος. Στην πραγματικότητα σίγουρα ήταν πολύ περισσότεροι.
Σίγουρα όμως , η αιτία της καθυστέρησης της βιομηχανικής επανάστασης ήταν ελεγχόμενη.

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΩΝ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ.
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΓΡΑΝΑΖΙΩΝ(ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΘΑΝΟΣ)
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑΛΑ. (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΡΑΜΑΤΩΝ)
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ. (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΗΤΑΝ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ. (ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σχετικά με
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΓΡΑΝΑΖΙΩΝ -> Απάντηση: ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΡΑΜΑΤΩΝ -> Σχετικά με τα μέταλλα που υπάρχουν μέσα στις κολόνες του Παρθενώνα για την στήριξη τους:
Αυτοί οι αρχαίοι σύνδεσμοι έχουν μια ειδική τεχνολογία...
(παρακάτω) ...ενώ τα μέταλλα των αρχαίων είναι κράματα.
Εδώ έχουμε ουσιαστικά την ύπαρξη μιας αρχαίας άγνωστης ακόμα και σήμερα τεχνολογίας που ξεπερνά και την πιο προηγμένη σύγχρονη.
Αποσπάσματα από την συνέντευξη του υπεύθυνου της αναστήλωσης της Ακρόπολης Νίκου Τογανίδη
Περιοδικό ΤΜ. 8/2003
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ -> Όπως και ο ίδιος αναφέρεις τα λιπαντικά χρειάζονται ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ. Δεν είναι όμως το πιο σημαντικό.
Θα ξεκινάγανε με μηχανές που θα κάνανε θόρυβο και θα χαλάγανε σχετικά εύκολα , και στην πορεία θα τις βελτιώνανε.
Εξάλλου νομίζω ότι και στις πρώτες ατμομηχανές όπου έκαιγαν ξύλα και όχι πετρέλαιο , λογικά αφού δεν χρησιμοποιούσαν το δεύτερο δεν θα χρησιμοποιείτο και τα παράγωγά του (Λιπαντικά)

Edited by - Anounakis on 06/10/2003 23:58:30
Edited by - Anounakis on 07/10/2003 00:00:10
Έχεις δίκιο σ’ αυτό που λες περί επιμέρους τεχνολογιών. Όμως οι επιμέρους τεχνολογίες τι άλλο χρειάζονται για να αναπτυχθούν αν όχι επιμέρους μυαλά τα οποία θα δώσουν επιμέρους ιδέες; Πώς να ανθίσουν λοιπόν οι νέες ιδέες μέσα σ’ ένα καθεστώς απόλυτου τρόμου κι εκκλησιαστικής βίας; Επί αρκετούς αιώνες, σκοπός των ρασοφόρων κρατούντων την εξουσία και τη γνώση της εποχής ήταν—κι εδώ θυμάμαι το «Όνομα του Ρόδου» του Έκο—η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της γνώσης κι όχι ο εμπλουτισμός της με νέα γνώση. Και φυσικά, διατήρηση μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» των «αδαών χωρικών» που κανέναν δε συνέφερε να ξυπνήσουν και να τους στείλουν όλους σε μια νέα μεγάλη πυρά, αυτή της λύτρωσής τους.
Δεν νομίζεις ότι τα προβλήματα που αναφέρεις θα μπορούσαν να είχαν λυθεί πολύ πιο νωρίς μέσα σ’ ένα πιο ελεύθερο καθεστώς;
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ..
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Anounaki ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΝΑΖΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΠΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΜΕΓΕΘΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ.
(ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΡΑΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ) ΑΥΤΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΙ. (ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΙΧΝΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΟΠΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΘ' ΟΛΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΙΟΝΑ)
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Εξάλλου νομίζω ότι και στις πρώτες ατμομηχανές όπου έκαιγαν ξύλα και όχι πετρέλαιο , λογικά αφού δεν χρησιμοποιούσαν το δεύτερο δεν θα χρησιμοποιείτο και τα παράγωγά του (Λιπαντικά)
ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΒΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ.
ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΖΩΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ.
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣHΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΗΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
φανταστειτε εναν ρωμαιο αυτοκρατορα στην αθηνα...
ε,ρε νερωνα...
Μέσα στο διηνεκές του χρόνου και της ιστορίας,γενικά,της εξέλιξης
του ανθρώπου,πάντοτε υπήρχαν κατεστημένα τα οποία εμπόδιζαν οποιο-
δήποτε προς τα "εμπρός" βήμα.
Εν ολίγοις κάθε τι το νεωτεριστικό,το αντικείμενο του κατεστημένου
ήταν πάντοτε "ύποπτο",με αποτέλεσμα ανάλογες αντιδράσεις.Έτσι λοι-
πόν συνεργούντος και του γεγονότος άγνοιας και θρησκοληψίας,πολύ
δύσκολα ,τεχνολογικά επιτεύγματα έβρισκαν ανταπόκριση και εφαρμογή.
Παρατηρούμε ότι τουλάχιστον στην Αρχαία Ελλάδα,οι περισσότερες τε-
χνολογικές συσκευές είχαν εφαρμογή ώς επί το πλείστον σε Ναούς και
Ιερατεία.Τούτο σημαίνει δύο πράγματα:1)Προσπάθεια χαληναγώγησης της
πλατειάς μάζας από το θρησκευτικό σύστημα και 2)Αδυναμία εισαγωγής
της κάθε συσκευής σε ευρεία κλίμακα εφαρμογής.
Το μεν πρώτο δεν χρειάζεται νομίζω ιδιαιτέρα ανάλυση,καθ'ότι κατανοη-
τόν.
Το δε δεύτερο σαν επιδεχόμενη εξήγηση μπορούμε να δώσουμε την αδυναμία
πειθούς για το οφέλιμον της συσκευής ως και την αδυναμία μαζικής παρα-
γωγής,με αποτέλεσμα τεράστια έξοδα.Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε
ότι,βάσει των περιγραφών,οι συγκεκριμένες συσκευές ήταν ογκοδέστατες
και έχρηζαν ειδικών εγκαταστάσεων.
Πράγματι η Αρχαία Ελλάδα έχει να παρουσιάσει εκπληκτικές τεχνολογικές
συσκευές.Μερικές απ'αυτές είναι:Οι κατασκευές του Δαιδάλου.Ο Τάλως.
Μεταλευτικοί Κλίβανοι.Ειδικές κατασκευές πλοίων.Η τριήρης.Η πρέσα
παραγωγής λαδιού.Ανυψωτικές μηχανές.Η Σύραγγα του Ευπαλίνου.Η ιπτάμενη
μηχανή του Αρχήτα.Υδραυλικός τηλέγραφος.Χειρουργικά εργαλεία.Διάφορες
εφευρέσεις του Αρχιμήδους.Ηλιακό ρολόϊ και τόσες άλλες.
Μερικές απ'αυτές βρήκαν εφαρμογή.Άλλες εγκαταλήφθηκαν μέσα στο σκοτα-
δισμό της κάθε εποχής.
Η εξέλιξη και η τεχνοβιομηχανική επανάσταση βρήκαν μόνες τους τον
δρόμο τους σιγά-σιγά και μάλιστα από την στιγμή που ο Άνθρωπος άρχησε
να αναρωτιέται και να βρίσκει νόημα στις φιλοσοφικές αλήθειες.Όταν
έσπασε τα δεσμά του από την δεισιδαιμονία και τον φανατισμό,τότε κα-
τόρθωσε να δει εμπρός.Το οξύμωρον στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή η
τεράστια Τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει σήμερα ο Άνθρωπος
εγγυμονεί κινδύνους να τον επαναφέρει σε χειρότερη θέση απ'αυτήν που
κάποτε έβλεπε και αντιμετώπιζε κάθε τι καινούργιο με επιφύλαξη και
δέος.............
Φιλικώτατα
Πέτρος
μέσα σε 5 σειρές
quote:
Οι κατασκευές του Δαιδάλου.Ο Τάλως.
Μεταλευτικοί Κλίβανοι.Ειδικές κατασκευές πλοίων.Η τριήρης.Η πρέσα
παραγωγής λαδιού.Ανυψωτικές μηχανές.Η Σύραγγα του Ευπαλίνου.Η ιπτάμενη
μηχανή του Αρχήτα.Υδραυλικός τηλέγραφος.Χειρουργικά εργαλεία.Διάφορες
εφευρέσεις του Αρχιμήδους.Ηλιακό ρολόϊ και τόσες άλλες.
έδωσες τους τίτλους για 13+ καινούργια θέματα.
Η ένα και καλό , ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.
Αλήθεια υπάρχει παρόμοιο topic;
Συντονιστές και πιο παλιοί βοηθήστε...