- ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-Καατά Μάρκον! κεφ.ιστ' στοίχος 15 Ιησούς:...και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εισ τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει.
-Ο φίλος μας έλεγε ότι απαγορεύεται να πατήσουν σε γη ξένη!
-Tώρα τι έχεις να πεις? Schwabe?
quote:
Τότε γιατί δεν έκανε τον κόπο, ως….ο ίδιος ο Θεός (!), να πατήσει το ποδαράκι του έστω και σε έναν γειτονικό λαό? Μήπως γιατί κανείς Ραβίνος δεν πατάει γη απερίτμητων?
-Το θέμα μας φίλε Dying_Incubus δεν ήταν αυτό! και όταν τοποθετήθηκαν
αρχικά!............... όμως τοποθετήθηκαν!
-Αν δεν απαντήσουν θα είναι ακόμη ένα δείγμα υποκρισίας!!!
Αν δεν επανέλθω!
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους! Καλή χρονιά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
keraynos:Ο σεβασμός κερδίζεται από την συμπεριφορά μας και πιο απλά από τις πράξεις μας. Δεν αγοράζεται!Μη βιάζεσαι να με κρίνεις, δεν με γνωρίζεις
-Mε αναγκάζεις να επανέλθω! λες δεν αγοράζεται! όταν όμως έγραψα ότι θα αποκληρώσω το γιό μου, μου έκανες επίθεση! δηλαδή τι θες να αγοράσω το σεβασμό του παιδιού μου με υλικά αγαθά? Τι σε πείραξε η λέξη απολήρωση? να σε πείραζαι εάν έγραφα δεν θα τον αγάπαγα! εκτός αν τελικά εσύ είσαι αυτή που μετράς την αγάπη με υλικά αγαθά!
Γράφεις:
quote:
Κι όμως είναι αλληλένδετα. Το να μην του δώσεις κάτι από την περιουσία σου, σημαίνει πως με αυτόν τον τρόπο θέλεις να τον τιμωρήσεις για κάτι που σου έκανε.
-Δηλαδή εσύ τι θες να τον εξαγοράσω? Είσαι μπερδεμένη ή απλά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μαζί μου!
-Δε σε γνωρίζω! θέλω να σε σεβαστώ αλλά φάσκεις και αντιφάσκεις! με δυσκολεύεις!! πιος είναι τώρα ο εγωιστής? αυτός που αυστηρά με τα λεγόμενά του κάθε άλλο παρά θέλει να εξαγοράσει την αγάπη? η αυτός-ή που θεωρεί ότι η αγάπη είναι αλληλένδετη με την περιουσία? και δεν παραδέχεται το λάθος των γραφόμενών του-της?
- αλλά παρόλα αυτά σε συγχωρώ! για την όντως άγονη τοποθέτησή σου!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
quote: Κι όμως είναι αλληλένδετα. Το να μην του δώσεις κάτι από την περιουσία σου, σημαίνει πως με αυτόν τον τρόπο θέλεις να τον τιμωρήσεις για κάτι που σου έκανε.
-Δηλαδή εσύ τι θες να τον εξαγοράσω? Είσαι μπερδεμένη ή απλά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μαζί μου!
-Δε σε γνωρίζω! θέλω να σε σεβαστώ αλλά φάσκεις και αντιφάσκεις! με δυσκολεύεις!! πιος είναι τώρα ο εγωιστής? αυτός που αυστηρά με τα λεγόμενά του κάθε άλλο παρά θέλει να εξαγοράσει την αγάπη? η αυτός-ή που θεωρεί ότι η αγάπη είναι αλληλένδετη με την περιουσία? και δεν παραδέχεται το λάθος των γραφόμενών του-της?
- αλλά παρόλα αυτά σε συγχωρώ! για την όντως άγονη τοποθέτησή σου!
Σου το ξαναείπα αγαπητέ europaios2, βίάζεσαι και μάλιστα πολύ, δεν προσέχεις ούτε ποιος γράφει κάτι, ούτε τι γράφει, το πιο πάνω που μου προσμετράς καταρχάς δεν το έχω γράψει εγώ, κοίταξε σε παρακαλώ με περισσότερη προσοχή το όνομα δίπλα στο κείμενο.Δεν φάσκω και αντιφάσκω πουθενά μέσα στον λόγο μου. Καλή χρονιά και σε σένα.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους συμφορουμίστες που παρασύρθηκα και συνέχισα αυτήν την συζήτηση εκτός θέματος, δεν πρόκειται να επαναληφ8εί.

quote:
-Αν δεν απαντήσουν θα είναι ακόμη ένα δείγμα υποκρισίας!!!
Όχι, θα είναι ένα δείγμα σεβασμού απέναντι στο θέμα, στον Χώρο που το φιλοξενεί και σε όλους όσους το διαβάζουμε επειδή μας ενδιαφέρει ο αρχικός σκοπός του θέματος.
Καλή Χρονιά!

In anticipation of my resurrection...
quote:quote:
quote: Κι όμως είναι αλληλένδετα. Το να μην του δώσεις κάτι από την περιουσία σου, σημαίνει πως με αυτόν τον τρόπο θέλεις να τον τιμωρήσεις για κάτι που σου έκανε.
- αλλά παρόλα αυτά σε συγχωρώ! για την όντως άγονη τοποθέτησή σου!Σου το ξαναείπα αγαπητέ europaios2, βίάζεσαι και μάλιστα πολύ, δεν προσέχεις ούτε ποιος γράφει κάτι, ούτε τι γράφει, το πιο πάνω που μου προσμετράς καταρχάς δεν το έχω γράψει εγώ, κοίταξε σε παρακαλώ με περισσότερη προσοχή το όνομα δίπλα στο κείμενο.Δεν φάσκω και αντιφάσκω πουθενά μέσα στον λόγο μου. Καλή χρονιά και σε σένα.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους συμφορουμίστες που παρασύρθηκα και συνέχισα αυτήν την συζήτηση εκτός θέματος, δεν πρόκειται να επαναληφ8εί.
-Ναι ο Trithemius είπε: Κι όμως είναι αλληλένδετα. Το να μην του δώσεις κάτι από την περιουσία σου, σημαίνει πως με αυτόν τον τρόπο θέλεις να τον τιμωρήσεις για κάτι που σου έκανε.
-Bιάστηκα και σκόνταψα!
ζητώ συγνώμη για τη δεύτερη παράγραφο!μένω στην πρώτη! του προηγούμενου μηνήματός μου!![]()
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 31/12/2007 15:04:49
quote:
europaios2- Ο Χριστός τι λέει? όπιος θέλει πίσω μου ελθεί! Όπιος δε θέλει.....μη ζητήσει μετά περιουσία (μετά θάνατον ζωή!), θα τον φάει το σκοτάδι! Λογικό δεν έιναι? Δεν εξοιντώνει κανέναν εν ζωή! για μεταθάνατο καταστάσεις μιλάει!Ψηλός -Δηλαδή, οι άθεοι ή οι χριστιανομάχοι, τι είδους "περιουσία" απαιτούν ή περιμένουν από το Ιησού, τη στιγμή που δεν τον αναγνωρίζουν ως Θεό Πατέρα και δεν πιστεύουν στην "περιουσία" που Αυτός κληρονομεί στα τέκνα του;
Αλήθεια europaios2 και ψηλε μιας και είστε γνώστες του χριστιανισμού (και δεν το λέω ειρωνικά) και από την στιγμή που σας γεμίζει σε ΟΛΑ αυτή η θρησκεία, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ;
Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές η αντιθέσεις στην διδασκαλία της αγάπης του Χριστού που μας έχουνε μάθει οι άνθρωποι που τον έζησαν .
Από την μια αυτό που λέτε εσείς και ο χριστιανισμός ως θρησκεία…όποιος δεν ακολουθήσει θα έχει αιώνια τιμωρία….και από την άλλη οι παραβολές της αγάπης που γνωρίζουμε μέσα από την βίβλο.. που πιστεύω να τις γνωρίζεται και εσείς ;
Ο Άσωτος υιός(Λουκά 15, 11-32)
Το χαμένο πρόβατο(Λουκά 15, 1-7)
Πως είναι δυνατόν ο Χριστός, ο διδάσκαλος της αγάπης, το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει να είναι η αποδοχή μιας ταμπέλας και όχι αυτό που πράγματι δίδασκε…αγάπη…εκτός και η αποδοχή της ταμπέλας ενδιέφερε και ενδιαφέρει μόνο τον άνθρωπο… ![]()

quote:
Από την μια αυτό που λέτε εσείς και ο χριστιανισμός ως θρησκεία…όποιος δεν ακολουθήσει θα έχει αιώνια τιμωρία….και από την άλλη οι παραβολές της αγάπης που γνωρίζουμε μέσα από την βίβλο.. που πιστεύω να τις γνωρίζεται και εσείς ;
Ο Άσωτος υιός(Λουκά 15, 11-32)
Το χαμένο πρόβατο(Λουκά 15, 1-7)
Πως είναι δυνατόν ο Χριστός, ο διδάσκαλος της αγάπης, το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει να είναι η αποδοχή μιας ταμπέλας και όχι αυτό που πράγματι δίδασκε…αγάπη…εκτός και η αποδοχή της ταμπέλας ενδιέφερε και ενδιαφέρει μόνο τον άνθρωπο…
-Κάνεις λάθος φίλε μου αν τον διέφερε μόνο η αποδοχή του ονόματός του δε θα καθόταν να σταυρωνόταν! ο σωστός δρόμος τον ενδιέφερε, η αποδοχή του ήταν και η αποδοχή της διδασκαλίας του! τότε δεν υπήρχε ούτε ο Βουδισμός ούτε ο Μουσουλμανισμός!. Είναι μετέπειτα θρησκείες! Με την μη αποδοχή του! αυτόματα είχαμε την εμονή στην ειδολολατρία που επικρατούσε τότε! σήμαινε και την αποδοχή των ειδολολατρικών θέσεων αντιλήψεων και τελετών! (ανθρωποθυσίες! όργια)!
-Τότε απευθυνόταν στους τότε ανθρώπους! τους ειδολολάτρες!
-Ο Χριστιανιμός μιλάει για αιώνια τιμωρία εφόσον δεν ακολουθήσεις τους λόγους του όχι εφόσον απλά δεν είσαι Χριστιανός!
-Εφόσον δεν είσαι Χριστιανός ως θρήσκευμα αλλά είσαι ως πράξεις-έργα
τότε δεν υπάρχει θέμα! Έχω ξαναγράψει ότι ο καλός Μουσουλμάνος είναι και καλός Βουδιστής και καλός Χριστιανός!
-Η μόνη διαφορά είναι, αυτό που πάλι έχω γράψει ότι, αυτός που έχει την άνεση τον τρόπο την ευχέρια να γνωρίσει και άλλες θρησκείες αλλά να μην ασπαστεί τον Χριστιανισμό θα έχει σίγουρα κάποια διαφορετική αντιμετώπιση, όχι όμως ότι θα καεί και στο πυρ το εξώτερον!
-Προσωπική βέβαια εκτίμηση! ενός Χριστιανού Ορθόδοξου!. Δε θα βρούμε θέση του Ιησού σε αυτήν την ερώτησή σου γιατί όπως προείπα τοτε κόσμος τότε χωριζόταν θρησκευτικά στους ειδολολάτρες και σε αυτούς που έμεναν στην έλευση του Μεσία! για αυτό εξάλου εμφανίστηκε και στο Ισραήλ και όχι κάπου αλλού!
-Θα πρέπει να βασανίζουμε και να σκεφτόμαστε τα πάντα και κυρίως το πότε και υπο ποιες συνθήκες εμφανίστηκε ο Κύριος!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
«..δεν μπήκατε στον κόπο να πάτε και στη θέση του παιδιού! μόνο του πατέρα! Για πείτε μου λοιπόν είσαστε το παιδί και απαρνιόσαστε το φυσικό σας πατέρα! θα πάτε μετά να του ζητήσετε μερίδιο?»
Το ερώτημα είναι ανεδαφικό. Αυτό που μετρά είναι η συσχέτιση με την θεολογία που εσύ δήθεν αντιλαμβάνεσαι, και επί τούτου δεν υπάρχει κάτι να πούμε για τον «γήινο υιό». Περισσότερη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
europaios2:
«Μία άλλη μας λέει ότι ο Θεός προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο από την αυτοκαταστροφή του έστειλε τον ίδιο του τον Υιό ο οποίος εκ των προτέρων ήξερε τι τον περίμενε! Βασανίστηκε, Σταυρώθηκε και αναστήθηκε για τον άνθρωπο!»
Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και με δεδομένο ότι ο άνθρωπος δεν απαλλάχθηκε ούτε καν από το προπατορικό αμάρτημα (!), θα λέγαμε ότι η υποτιθέμενη «θυσία του θεού» είναι άνευ πρακτικού αντικρίσματος!![]()
![]()
1) Μήπως μπορείς να μας πεις ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ «ΘΥΣΙΑ» ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ??
2) Μήπως μπορείς να μας πεις ΠΟΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ??
3) Μήπως μπορείς να μας πεις ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ «ΘΥΣΙΑΣ», ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΩΜΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ??
Βέβαια, εάν κρίνουμε εκ των πρακτικών και ιστορικών αποτελεσμάτων, η εδραίωση της χριστιανικής διδασκαλίας μόνο ως μέγιστο κακό για την ανθρωπότητα μπορεί να θεωρηθεί, διότι δίχως τον παραλογισμό της δήθεν «ανάστασης» ούτε Ισλάμ και είχε γεννηθεί και προφανώς ο κόσμος θα είχε πολύ λιγότερη μισαλλοδοξία στα πιστεύω του….
europaios2:
«..έτσι είναι φίλτατε η αγάπη του Θεού, του πραγματικού Θεού και όχι κάποιου που φόρεσε «στολή» Θεού.»
Καλά, καλά, μας έπεισες!![]()
Το παραμύθι με τις θεότητες που πέθαιναν και ανασταίνονταν για το καλό, είναι πολύ παλαιότερο από αυτό της χριστιανικής εκδοχής φίλτατε. Τίποτα δεν έχεις μάθει?
Αλήθεια, έχεις ποτέ σου σκεφτεί ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ έχει προϋπάρξει ο μύθος του θανάτου και της ανάστασης? Την σημειολογία του συνδυασμού?
Όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές ανακάλυψαν την Νότια Αμερική διαπίστωσαν κατάπληκτοι ότι οι ιθαγενείς, που δεν είχανε ιδέα τι εστί χριστιανισμός, λάτρευαν έναν Θεό που πεθαίνει και ανασταίνεται. Ο Θεός Κβετσαλκοάτλι σταυρώθηκε επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, εξαιτίας της αγνωμοσύνης των ανθρώπων που ήρθε να σώσει..
Στο «Αρχαίο Λεξικό» του Κίνγκςμπορουνγκ διαβάζουμε ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της χερσονήσου του Γιουκατάν, λάτρευαν τον «σωτήρα» Μακάμπ, γεννημένο από την ΑΜΜΩΜΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΙΡΙΜΠΙΡΑ, μέλος κάποιας «αγίας τριάδας», που φόρεσε ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ και σταυρώθηκε σε ΞΥΛΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ. Έμεινε πεθαμένος για ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και έπειτα αναστήθηκε και αναλήφθηκε στον ουρανό….
Είναι γνωστό ότι ο Μαρντούκ ήταν ο Θεός της Βαβυλώνας. Ήταν ο Θεός του ανοιξιάτικου ήλιου που νίκησε τον δράκοντα του αρχικού χάους, τον Τιαμάτ. Οι λατρευτές του πίστευαν ότι πεθαίνει κάθε χειμώνα και ανασταίνεται την άνοιξη. Τιμούσαν τον θάνατο του με πολυήμερο πένθος και στην συνέχεια ακολουθούσε ένα χαρμόσυνο γλέντι για να γιορτάσουν ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. Η λατρεία του Μαρντούκ ενσωματώθηκε τελικά στην εβραϊκή θρησκεία με το θρύλο της Εσθήρ και του Μαρδοχαίου….
Τεράστια δημοτικότητα απολάμβανε κατά την αρχαιότητα και η λατρεία του Αδώνιδος, ο οποίος επίσης ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ κάθε χρόνο. Μητέρα του ήταν η Μύρα που ταυτίστηκε με το δέντρο της σμύρνας. Κατά την ανάσταση του οι λατρευτές του Αδώνιδος χαιρετιόντουσαν στους δρόμους με την τυπική φράση «Άδωνις Ανέστη»….
(να σημειώσουμε πως η λέξη Άδωνις σημαίνει «Κύριος»….)
Βλέπουμε λοιπόν 1200 χρόνια και πλέον ΠΡΙΝ από την εμφάνιση της αίρεσης του εβραιοχριστιανισμού, η λατρεία του «Θεού» που πεθαίνει και ανασταίνεται να είναι διαδεδομένη σε όλες τις παραλιακές χώρες της Μεσογείου.
Τι…τρομερές συμπτώσεις έ?
Είπαμε, ψιλά γράμματα για κάποιους οι οποίοι όλο και όλο ολίγες αράδες περί θεολογίας έχει τύχει να διαβάσουνε…
Συνάμα, παρόμοιοι θρύλοι θεών που πέθαιναν και ανασταίνονταν συναντώνται στους Θεούς Μίθρα, Ταμούζ, Διόνυσου, του Όσιρι και άλλων πολλών.
Βλέπουμε ότι ακόμα και στο θέμα της αντιγραφής τίποτα το καινοτόμο δεν επέλεξαν οι γραφιάδες του χριστιανικού μύθου. Θα λέγαμε μάλιστα, ότι με μια προσεκτικότερη ματιά πρόκειται περί μιας εξόχως απλοϊκής περίπτωσης συρραφής θεολογικών μύθων γειτονικών λαών που τους επηρέασαν.
Ψιλά γράμματα..![]()
«Καατά Μάρκον! κεφ.ιστ' στοίχος 15 Ιησούς:...και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εισ τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει.
Tώρα τι έχεις να πεις? Schwabe?»
Βρέ, άρχισες να διαβάζεις?? Έστω και έτσι, ας είναι!![]()
![]()
Πάμε όμως να σου μάθουμε ορισμένα απλά πράγματα φίλτατε.
Είναι προφανές ότι τόσο από την ζωή όσο και τις συνήθειες του Ιησού, έχουμε να κάνουμε με έναν καθόλα ευσεβή Εβραίο. Τιμούσε τον Νόμο του Μωυσή, έκανε περιτομή, θεωρούσε τον Ναό όπως ο κάθε Εβραίος οίκο του Θεού του λαού Ισραήλ.
Ως πιστός Εβραίος, φυσικά ουδέποτε πάτησε το πόδι του σε γη απερίτμητων, πόσο δε μάλλον γη Εθνικών, δηλαδή ειδωλολατρών κατά τις απόψεις του Ιησού και των Εβραίων. Έτσι, ούτε στην Ελλάδα τον βλέπουμε να ταξιδεύει ούτε και σε καμία άλλη χώρα πλην των ολίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων πέριξ της ιερής πόλης των Ιουδαίων.
Ερχόμαστε τώρα στα όσα «πιστά παραδίδει» ο Μάρκος στο Ευαγγέλιο του. Αξίζει κατ αρχάς να σημειώσουμε ότι Ο ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, αλλά μεταφέρει τα όσα…….«άκουσε» είτε από τον Πέτρο είτε από τον Παύλο, ο οποίος Παύλος φυσικά ούτε καν ο ίδιος του υπήρξε μάρτυς αυτόπτης αλλά και αυτός τα άκουσε από άλλους!!![]()
![]()
Αυτά για να αντιλαμβανόμαστε ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ Η ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.
Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι όσα φέρεται να λέει ο Ιησούς στον στίχο 15 του ΙΣΤ’ κεφαλαίου αφορούνε αποκλειστικά τους ομοεθνείς του Ιησού, και ως «κόσμος» νοούνται οι Εβραίοι της διασποράς ενδεχομένως.
Κάτι που είναι τελείως ξεκάθαρο εάν δούμε το τι μας λέει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ (σε αντίθεση με τον Μάρκο..), ο οποίος μας μεταφέρει τα εξής λόγια του Ιησού:
« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε » Κατά Ματθαίον (κεφ. Ι’ 5).
Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ένας άνθρωπος που έζησε μαζί με τον Ιησού, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος του Ιησού στους Εθνικούς, μάλιστα με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες.
Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, όπως π.χ. οι Έλληνες ή οι Αιγύπτιοι.
Εάν όντως ήταν αληθές ότι ο Ιησούς θέλησε να διδάξει και σε Εθνικούς και γενικότερα σε κάθε αλλοεθνή, ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ!
Μια περαιτέρω εξήγηση δίνεται και πάλι όμως από τον Ματθαίο (Κατά Ματθαίο Ι’ 6), όταν εξηγεί τα μέλλοντα ο Ιησούς λέγοντας πως «Πηγαίνετε δε καλύτερα είς τα χαμένα πρόβατα, που κατάγονται από το γένος του Ισραήλ».
Υπάρχουνε τόσο μα τόσα πολλά τα οποία θα μπορούσε να είχε πράξει κάποιος ο οποίος όντως θα αισθάνονταν ως ο «απεσταλμένος του Θεού για κάθε έθνος», όμως αυτό το οποίο εμείς βλέπουμε είναι μια αυστηρά ιουδαϊκή εκτέλεση μιας συγκεκριμένης θεολογικής άποψης περί τα δρώμενα της Πεντατεύχου, όπως αυτή την φαντάστηκε ο ιουδαίος Ιησούς.
Μπορεί κάλλιστα να ήταν άνθρωπος με όρεξη για αλλαγές από τις καθεστωτικές αντιλήψεις του ιερατείου του Ναού της Ιερουσαλήμ, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ανυπαρξία όσων με ζήλο θέλουνε να του αποδώσουνε οι σημερινοί χριστιανοί.
Όσο κυνήγησε ο Ιησούς τους εμπόρους του Ναού, άλλο τόσο θαρρώ θα κυνηγούσε και σήμερα όσους του έστησαν αυτή την θρησκεία εις την μνήμη του…![]()
Εν τέλει μια και δε σέβεσται το Θεό να μην έχετε και απαιτήσεις από αυτόν! αφού νομίζεται ότι δεν έχεται καμία υποχρέση να μη ζητάτε δικαιώματα!
-Μετά από τη σταύρωση ο άνθρωπος απάλαχτηκε από την άγνοια και την υποχρέωση να λατρεύει τα ζώα και τα δάση!
-Με τον ενάρετο βίο ο στόχος ήταν να δείξει το δάσκαλε που εδίδασκες στην πράξη! ήρθε και με το λόγο του απευθυνόταν στους ανήθικους και άτιμους! δεν ήρθε να σώσει ενάρετους ανθρώπους!
quote:
Όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές ανακάλυψαν την Νότια Αμερική διαπίστωσαν κατάπληκτοι ότι οι ιθαγενείς, που δεν είχανε ιδέα τι εστί χριστιανισμός, λάτρευαν έναν Θεό που πεθαίνει και ανασταίνεται. Ο Θεός Κβετσαλκοάτλι σταυρώθηκε επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, εξαιτίας της αγνωμοσύνης των ανθρώπων που ήρθε να σώσει..Στο «Αρχαίο Λεξικό» του Κίνγκςμπορουνγκ διαβάζουμε ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της χερσονήσου του Γιουκατάν, λάτρευαν τον «σωτήρα» Μακάμπ, γεννημένο από την ΑΜΜΩΜΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΙΡΙΜΠΙΡΑ, μέλος κάποιας «αγίας τριάδας», που φόρεσε ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ και σταυρώθηκε σε ΞΥΛΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ. Έμεινε πεθαμένος για ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και έπειτα αναστήθηκε και αναλήφθηκε στον ουρανό….
Είναι γνωστό ότι ο Μαρντούκ ήταν ο Θεός της Βαβυλώνας. Ήταν ο Θεός του ανοιξιάτικου ήλιου που νίκησε τον δράκοντα του αρχικού χάους, τον Τιαμάτ. Οι λατρευτές του πίστευαν ότι πεθαίνει κάθε χειμώνα και ανασταίνεται την άνοιξη. Τιμούσαν τον θάνατο του με πολυήμερο πένθος και στην συνέχεια ακολουθούσε ένα χαρμόσυνο γλέντι για να γιορτάσουν ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. Η λατρεία του Μαρντούκ ενσωματώθηκε τελικά στην εβραϊκή θρησκεία με το θρύλο της Εσθήρ και του Μαρδοχαίου….
Τεράστια δημοτικότητα απολάμβανε κατά την αρχαιότητα και η λατρεία του Αδώνιδος, ο οποίος επίσης ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ κάθε χρόνο. Μητέρα του ήταν η Μύρα που ταυτίστηκε με το δέντρο της σμύρνας. Κατά την ανάσταση του οι λατρευτές του Αδώνιδος χαιρετιόντουσαν στους δρόμους με την τυπική φράση «Άδωνις Ανέστη»….
(να σημειώσουμε πως η λέξη Άδωνις σημαίνει «Κύριος»….)
Βλέπουμε λοιπόν 1200 χρόνια και πλέον ΠΡΙΝ από την εμφάνιση της αίρεσης του εβραιοχριστιανισμού, η λατρεία του «Θεού» που πεθαίνει και ανασταίνεται να είναι διαδεδομένη σε όλες τις παραλιακές χώρες της Μεσογείου.
Τι…τρομερές συμπτώσεις έ? Είπαμε, ψιλά γράμματα για κάποιους οι οποίοι όλο και όλο ολίγες αράδες περί θεολογίας έχει τύχει να διαβάσουνε…
Βλέπουμε ότι ακόμα και στο θέμα της αντιγραφής τίποτα το καινοτόμο δεν επέλεξαν οι γραφιάδες του χριστιανικού μύθου. Θα λέγαμε μάλιστα, ότι με μια προσεκτικότερη ματιά πρόκειται περί μιας εξόχως απλοϊκής περίπτωσης συρραφής θεολογικών μύθων γειτονικών λαών που τους επηρέασαν.
-Ευαγγέλια είχανε? Αγίους είχανε? Αποστόλους είχανε? θαύματα μέχρι τις μέρες μας είχανε?
Το φως της Αναστάσεως? τα είχανε? Εάν ναι τότε δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εάν όχι! μη συγκρίνουμε εν μέρει αλλά όχι ομοειδή πράγματα! εκτός εάν εσύ βάζεις λόγο σχήματος τα ρεβύθια στο ίδιο μπολ με τα στραγάλια!
-Πάντως το χόμπι σου έφτασε βλέπω μέχρι τον Μαρντούκ!? Αλήθεια για να έχεις σφαιρική άποψη? ή για να βρεις δεκανίκια! Γιατί ρε αδερφάκι μου αν απλά και μόνο για να έχεις σφαιρική άποψη....τι να πω! πολύ εγωιστής είσαι για να μην προσυλητιστείς κάπου! Αντιθέτως αν έφτασες για να βρεις δεκανίκια δε φτάνουν! πρέπει να μου αναφέρεις κάτι από την εποχή των δεινοσαύρων! ![]()
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!