- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Αγαπητέ AVATARGR , έχουμε φθάσει όλοι στο συμπέρασμα πως "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ".
Άλλος το αντιλαμβάνεται με άλλα λόγια,άλλος απλώς το συνηδειτοποιεί χωρίς καθόλου λόγια! Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο! ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Αν συμφωνούμε μέχρι εδώ,να συνεχίσω.
Πράγματι,λοιπόν φθάσαμε στο στάδιο να το καταλάβουμε αυτό, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;; Ποιο είναι το αποτέλεσμα;Θα σας πω ποιο είναι.
Αρχίζουμε γιόγκα ή διαλογισμό ή ότι δήποτε άλλο,για να μάθουμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ "ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ".
Άρα ο σκοπός που ήλθαμε σ'αυτή τη ζωή δεν είναινα ανακαλύψουμε ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, αλλά ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ!!! Γιατί ,τι ωφελεί να μάθουμε τα στοιχεία που μας αποτελούν εάν δεν γνωρίσουμε ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ:::
Πιστεύω ότι μέσα απ'αυτό το topic απαντώ και σε άλλα που μιλούν συνέχεια για εσωτερισμό,για εμβάθυνση του εγώ στον βαθύτερο εαυτό μας,(ίσως όχι μ'αυτά τα λόγια μα με το ίδιο νόημα) και δεν είδα πουθενά τον αγώνα για την ανακάλυψη ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω.
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ) ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ: "ΝΑ ΖΕΙΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ".
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ...
ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΟ....
ΦΙΛΙΚΑ, ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ.
ΑΓΑΠΗΤΕ AVATARGR ΔΕΝ ΕΙΧΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΩ, ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΕΣΕΝΑ Ή ΜΕ ΑΛΛΟΝ. ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ESOTERIKA ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ, ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ : ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΕΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ "ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ" ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ;;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
ΦΙΛΕ ΑΝΑΛΥΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
έχουμε φθάσει όλοι στο συμπέρασμα πως "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ".
Άλλος το αντιλαμβάνεται με άλλα λόγια,άλλος απλώς το συνηδειτοποιεί χωρίς καθόλου λόγια! Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο! ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Αν συμφωνούμε μέχρι εδώ,να συνεχίσω.
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΡΗΤΟ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.
ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΟΣ ???
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ....
ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ...
ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.
ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΑΝΤΟΥ..
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΜΟΥ ΘΕΤΗΣ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
quote:
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΕΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ "ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ" ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ;;
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ....
Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ... MONO
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Odysseus_Nemo
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΜΕ ΡΩΤΑΣ
quote:
ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ;;;
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ...
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑ...
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ...
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Αγαπητέ φίλε Εχετλαίο : το "να ζεις,να αγαπάς και να μαθαίνεις"
πρέπει να είναι "ο τρόπος ζωής" και ΟΧΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ.
Αγαπητέ Odysseus_nemo : Συμφωνώ "με την ανακάλυψη του ΣΩΣΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ" του καθ'ενός μας. Μόμο που θα το ονόμαζα ..ΕΝΣΤΙΚΤΟ!!
AVATARGR : Αγαπημένε συνοδοιπόρε,το ταξίδι της ζωής μας μ'αρέσει κι εμένα.Να περιπλανώμαι,να αφήνομαι,να αφουγκράζομαι τη μουσική της φύσης και να μαθαίνω. .... Μα πρέπει να φέρω και κάποιο αποτέλεσμα.Να δώσω και κάποιες εξετάσεις στο σχολείο της ζωής μου.
Δεν είναι έτσι;;
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
ΦΙΛΕ ΑΝΑΛΥΩΝ ΟΛΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ........
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ.......
ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΜΗΠΩΣ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ;
Χρειάστηκε πολύ ώρα να διαβάσω τις συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ και μήνες για αυτό το θέμα. Τελικά, μετά από τόσους μήνες βλέπω το αρχικό σημείο να επαναλαμβάνεται. Βλέπω την ίδια αρχική οχύρωση γύρω από τα αρχικά νοητικά οικοδομήματα. Υπήρξαν κάποιες "ανώδυνες" αλλαγές στάσης αλλά τίποτα το ουσιαστικό.
Δεν είναι άραγε αυτό μια απόδειξη πως με τις συζητήσεις δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα νοητικά μας οικοδομήματα?
Χρειάζεται, όπως ειπώθηκε, ένας δρόμος καρδιάς. Αλλά ποιάς καρδιάς? Αυτής που ερωτεύεται έναν σύντροφο? Είναι αρκετή αυτή η καρδιά για να μας οδηγήσει στην α-λήθεια? Είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στον απολεσθέντα Λόγο, σ' αυτόν που βρήσκεται στη λήθη? Δεν το πιστεύω αυτό. Τούτη η καρδιά είναι πολύ μικρή και πολύ ιδιότροπη. Ακόμα κι αν ερωτευτεί την α-λήθεια, θα είναι μια αγάπη άστατη, ιδιότροπη.
Έχουμε άλλη καρδιά, πιο μεγάλη, που να μπορεί να αγαπήσει σταθερά? Κι αν ναι, ποια είναι τα σημάδια της? Ακόμα κι αν πέσουμε πάνω της από "τύχη" πώς άραγε θα την αναγνωρίσουμε? Πως μπορούμε να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει?
Ο Ζορμπάς έλεγε: Όταν είσαι φαφούτης, είναι εύκολο να λες στον άλλο να μη δαγκάνει. Μα όταν έχεις και τα τριανταδύο σου δόντια, εδώ σε θέλω...
Αν ποτέ αξιωθώ να δω τη σκιά μου να φεύγει, δεν θα την ακολουθήσω. Το έκανα μια φορά και το μετάνοιωσα.
Μια ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και μια ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ...
Και ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΟΜΕΝΟ ότι "έχουμε απωλέσει το Λόγο", ποιά η ΑΞΙΑ του να ΣΥΝΕΧΙΖΩ να είμαι ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ και πρίν;;;
ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ...
Αλλά... ο Ανθρωπος είναι ΠΑΝΤΑ 'Ανθρωπος...
Αναφέρεις ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ πώς
quote:
Χρειάζεται, όπως ειπώθηκε, ένας δρόμος καρδιάς.
Αλλά ποιάς καρδιάς?
Αυτής που ερωτεύεται έναν σύντροφο?
Είναι αρκετή αυτή η καρδιά για να μας οδηγήσει στην α-λήθεια?
Είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στον απολεσθέντα Λόγο, σ' αυτόν που βρήσκεται στη λήθη?
Δεν το πιστεύω αυτό.
Τούτη η καρδιά είναι πολύ μικρή και πολύ ιδιότροπη.
Ακόμα κι αν ερωτευτεί την α-λήθεια, θα είναι μια αγάπη άστατη, ιδιότροπη.
Αυτό στο τέλος, έχει και ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ διάσταση...
Πώς ΑΝ μείνω ΜΟΝΟ με αυτή τη ΘΝΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, μόλις εκείνη ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΑ ΣΤΗΘΗ ΜΑΣ, τότε ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, θα ΧΑΘΟΥΝ, καθώς "χούς ήν και εις χούς απελεύσεται"...
Και ο ΚΟΠΟΣ, ο ΠΟΝΟΣ, ο ΑΓΩΝΑΣ που κάναμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, θα πάνε χαμένα...
Ρωτάς "Είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στον απολεσθέντα Λόγο, σ' αυτόν που βρήσκεται στη λήθη? "
Μα στη ΛΗΘΗ είμαστε ΕΜΕΙΣ, και είμαστε στη ΛΗΘΗ, γιατί ΑΠΟΛΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...
Πώς θα μπορούσε ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΔΙΑ, Η ΘΝΗΤΗ, να ανακαλύψει τον Λόγο για τον οποίον χτυπάει αυτή στα στήθη μας;;;
Υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ, αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακολουθία...
Κέλσος ο Φιλαλήθης,
'Ενας Εραστής της ΣΟΦΙΑΣ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ Σ' ΕΝΑΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ;;
Odysseus_Nemo
ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ.
ΦΙΛΕ Belisarie ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΕΔΩΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔHΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ
quote:
Δεν είναι άραγε αυτό μια απόδειξη πως με τις συζητήσεις δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα νοητικά μας οικοδομήματα?
ΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ....
Η ΑΝΤΑΛΛΑΓH ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΟΝΗΜΟΠΟΙΕΙ.
ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Χρειάζεται, όπως ειπώθηκε, ένας δρόμος καρδιάς. Αλλά ποιάς καρδιάς? Αυτής που ερωτεύεται έναν σύντροφο? Είναι αρκετή αυτή η καρδιά για να μας οδηγήσει στην α-λήθεια? Είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στον απολεσθέντα Λόγο, σ' αυτόν που βρήσκεται στη λήθη? Δεν το πιστεύω αυτό. Τούτη η καρδιά είναι πολύ μικρή και πολύ ιδιότροπη. Ακόμα κι αν ερωτευτεί την α-λήθεια, θα είναι μια αγάπη άστατη, ιδιότροπη.
ΕΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΤΗ Η ΑΓΑΠΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ.
Ο ΑΠΩΛΕΣΘΗΣ ΛΟΓΟΣ {red]ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΗΘΗ.
ΕΙΝΑΙ **** ΕΚΕΙ *** ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ.
ΕΙΔΕΣ "ΔΙΑΒΑΣΕΣ" **Υπήρξαν κάποιες "ανώδυνες" αλλαγές στάσης αλλά τίποτα το ουσιαστικό.**
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ .....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Διαπιστώνω πως το συνηθέστατο λάθος που κάνουμε είναι να έχουμε πράγματα και ιδέες ως δεδομένα κατά την αναζήτηση της αλήθειας χωρίς αυτά να είναι τέτοια. Και μάλιστα όχι μόνο κατά την αναζήτηση της αλήθειας αλλά και κατά την διάρκεια λήψης μιας απόφασης σε πολύ απλά και εντελώς συγκεκριμένα πραγματάκια.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μιας λελημμένης απόφασης, νέα νοητικά κατασκευάσματα επιδρούν και τροποποιούν την αρχική εφαρμογή, έτσι που κάποιες φορές το αποτέλεσμα να είναι εντελώς αντίθετο με το αρχικό ζητούμενο.
Σκέφτομαι πως παράλληλα με την αναζήτηση της αλήθειας και του απωλεσθέντος λόγου, οφείλουμε να αναζητούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό. Και εδώ είναι αυτό που καταλαβαίνω εγώ, όταν λέτε πως "εμείς είμαστε στη λήθη".
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Belisarie ΣΚΟΠΟΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ NEA H ΠΑΛΑΙΑ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ).
ΟΣΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΝΩΘΙ Σ'ΕΥΑΤΟΝ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Εκείνο που εννοούσα γράφοντας "νέα νοητικά οικοδομήματα", ήταν πως νοητικά οικοδομήματα που δεν τα είχαμε λάβει υπόψη στον προγραμματισμό μας εμφανίζονται στο προσκήνιο, όχι πως πρόκειται για πραγματικά νέα.
Πάντως, διαπιστώνω πως αυτά εμφανίζονται και επιδρούν χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει κάν την ύπαρξή τους και εδώ είναι η δυσκολία που έχουμε, εγώ τουλάχιστον εκεί την έχω.
Γνωρίζοντας την ύπαρξή τους τα αποφεύγουμε εύκολα. Όμως όταν την αγνοούμε, έρχονται και μας χτυπάνε πισώπλατα. Η ουσιαστική βίωση των δυσκολιών πιστεύω δεν είναι αρκετή για την συνειδητοποίησή τους. Η βίωση του πόνου μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στάσης ώστε να μην έρθει ξανά αυτός ο πόνος, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια άλλη αλλαγή στάσης όπου ο πόνος να είναι το ζητούμενο, έτσι, από μαζοχισμό.
Όμως μόνο με το ξεπέρασμα των δυσκολιών μπορεί να έρθει η βεβαιότητα πως τα εμπόδια που βλέπουμε μπροστά μας είναι νοητικές εικόνες που έχουν την σημασία και τη δύναμη που εμείς τους αποδίδουμε. Όταν οι δυσκολίες δεν ξεπερνώνται, τα νοητικά εμπόδια αποκρυσταλώνονται σιγά-σιγά σε βράχους ακλόνητους.
Όμως με την αναζήτηση, όλο και κάποιος δρόμος παρακαμπτήριος θα βρεθεί ώστε να ξεπεραστεί ο βράχος χωρίς να χρειαστεί να τον σπάσουμε. Το κάνουμε αργότερα όταν θα έχουμε καλύτερο σφυρί. Αυτό είναι επίσης επικίνδυνο επειδή μπορεί να μαζευτούν τόσο πολλοί βράχοι που να χρειαστεί να καταναλώσουμε ζωές ολόκληρες για να τους σπάσουμε, πληρώνοντας την συσσωρευμένη αναβλητικότητα.
Σταματάω επειδή αρχίζω να νιώθω πως δεν μπορώ να σταματήσω να γράφω για ένα θέμα που μοιάζει να μην έχει αρχή και τέλος αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μέσα μου η πίστη πως και αρχή έχει και τέλος.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
ΦΙΛΕ Belisarie EXEIΣ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Πάντως, διαπιστώνω πως αυτά εμφανίζονται και επιδρούν χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει κάν την ύπαρξή τους και εδώ είναι η δυσκολία που έχουμε, εγώ τουλάχιστον εκεί την έχω.
ΕΚΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ...
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ.... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ
quote:
Αυτό είναι επίσης επικίνδυνο επειδή μπορεί να μαζευτούν τόσο πολλοί βράχοι που να χρειαστεί να καταναλώσουμε ζωές ολόκληρες για να τους σπάσουμε, πληρώνοντας την συσσωρευμένη αναβλητικότητα.
Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΠΝΟΣ.
ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Aναζητούμε το Λόγο ή το πώς θα εργαστούμε για την ανεύρεσή του ;

-"ΟΥΣΙΩΔΕΣ!"
(κατα το "πνευματωδες"του κυριου Μαρκορα ,αλλα με μια εσσανσ κυνισμου, εκδηλωνοντας παραυτα τον ακρατο ενθουσιασμο και την ταυτιση μου με το ΕΥΣΤΟΧΟΤΑΤΟ ερωτημα...)
ΝΑΙ, λοιπον, αυτο παρατηρω η ψυχη....(ΠΙΑ)
πως "οταν υπαρχουν...ξυλα υπαρχει + φωτια"...
Technoshamanism