ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

maraki830 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/01/2007, 16:33:30
quote:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ( ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ). ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ' Η 'ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ'. ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ'. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ 'ΠΟΙΟΝ' ΠΑΛΕΥΕΙ; ΠΩΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ' ΚΑΙ 'ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ';
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ', ΟΥΤΕ 'ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ'.

ΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Το να είναι κάποιος ελεύθερος ισοδυναμεί με το να είναι άνθρωπος . Το να είμαι πραγματικά ελεύθερος , σημαίνει μπορώ !
Μπορώ να αγαπώ τον άνθρωπο για αυτό που είναι , όχι για αυτό που θα έπρεπε να είναι .

Και βέβαια αναφέρομαι στην εξωτερική ελευθερία , δηλαδή στην ελεύθερη επιλογή που έχουμε όλοι οι άνθρωποι να απαιτούμαι τα ανθρώπινα δικαιώματα μας , να απαιτούμε να μη μας επιβάλλονται άλλοι και να μη μας καταπιέζουν. Όπου υπάρχει αυτή η ελευθερία, επέρχεται μια ωρίμανση στην ικανότητά μας να κρίνουμε καταστάσεις, και επίσης μια ωρίμανση στη δυνατότητά μας να λαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας .
. Αλλά υπάρχει και μια άλλη ελευθερία ποιο σημαντική από όλες ,η πνευματική ελευθερία , η ελευθερία που έχουμε το να επιλέγουμε μόνοι μας , τι μας αρέσει και τι όχι . Το να επιζητούμε όχι την εύκολη γνώση , αλλά αυτή που είναι στρωμένη με αγκάθια .
Να απέχουμε από κάθε μορφή δογματισμού , να μην εξαρτόμαστε από την χάρη του Θεού , και οποιουδήποτε « Θεού » , και ούτε να ελπίζουμε να μας έρθει από πάνω η θεια φώτιση για να πράξουμε το σωστό ( α ρε αθάνατε Καζαντζάκη ) .
Το να έχουμε το δικαίωμα για πνευματική ωρίμανση , ώστε να επιλέξουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τον δρόμο της δικιά μας αρετής και τελειοποιήσεις , και όχι αυτόν που μας επιβάλουν .

23/01/2007, 08:26:25
quote:
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ 'ΠΟΙΟΝ' ΠΑΛΕΥΕΙ; ΠΩΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;

Με τον εαυτό του παλεύει, αγαπητέ el.elyon!
Νομίζω το έχουμε πει...
Και παλεύει συνέχεια γιατί είναι ο πιο δύσκολος αγώνας που θα δώσει στην διάρκεια της ζωής του.

Υ.Γ. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω όταν παραθέτεις τα λεγόμενα κάποιου συνομιλητή σου να χρησιμοποιείς τα quotes.
Πατάς το εικονίδιο και περικλείεις τα λεγόμενα μέσα στον κώδικα.

Παράδειγμα: [quote] τα λόγια που επιθυμείς [/quote]

Έτσι είναι πολύ πιο λειτουργικό κι όμορφο αισθητικά.
Προσωπικά μπερδεύομαι πολλές φορές να καταλάβω ποιά λόγια ανήκουν σε ποιόν.

quote:
Αλλά υπάρχει και μια άλλη ελευθερία ποιο σημαντική από όλες ,η πνευματική ελευθερία , η ελευθερία που έχουμε το να επιλέγουμε μόνοι μας , τι μας αρέσει και τι όχι . Το να επιζητούμε όχι την εύκολη γνώση , αλλά αυτή που είναι στρωμένη με αγκάθια .

Φίλε μου elo, αυτή είναι κι η πιο δύσκολη μορφή ελευθερίας που μπορεί να αποκτηθεί αλλά να μας γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα της.
Κι όλα αυτά επειδή έχουμε βολευτεί σε όσα γνωρίζουμε, έχουμε αρκεστεί σε ό,τι έχουμε κι επιζητούμε την εύκολη οδό, όπως σωστά αναφέρεις.
Για να γνωρίσεις όμως και να μάθεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τον κόσμο γύρω σου θα πρέπει να δεις και τα αγκάθια...

In anticipation of my resurrection...

maraki8Μέλος
23/01/2007, 09:54:50
quote:
Για να γνωρίσεις όμως και να μάθεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τον κόσμο γύρω σου θα πρέπει να δεις και τα αγκάθια...

Ακριβώς.Η απάντησή σου καλέ μου D.I. και εσένα elo,με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.(δεν μπορούσα να συνδεθώ με το φόρουμ χτες με τίποτα.τεσπα..)

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

el.elyonΜέλος
23/01/2007, 11:08:22
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ: ΑΘΕΟΣ, ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΗΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Η Ο ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ;
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ. ΓΙΑΤΙ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ' ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 23/01/2007 11:09:47

24/01/2007, 08:39:22
Αγαπητέ el.elyon, εγώ θα έλεγα οτι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το αν ένας ελεύθερος άνθρωπος ή μη ελεύθερος είναι μονοθεϊστής, πολυθεϊστής ή άθεος.
Εάν κατακτήσουμε την πνευματική ελευθερία πιστεύω πως φυσικά και μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί είτε πιστεύουμε σε 100 θεούς είτε σε έναν.
Άλλωστε η ουσία είναι που μετράει...

quote:
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ. ΓΙΑΤΙ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ' ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Αγαπητέ, μπερδεύτηκα!
Απ' όσο κατάλαβα, εννοείς οτι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει κατακτήσει την ελευθερία αλλά να φαίνεται στους άλλους ανελεύθερος ή οτι μπορεί να είναι ελεύθερος όσον αφορά τον εαυτό του αλλά ανελεύθερος ως προς τους άλλους?
Αν εννοείς το πρώτο, είναι πιθανόν.
Αν εννοείς το δεύτερο θα έλεγα πως είναι ανέφικτο.

el.elyonΜέλος
03/02/2007, 10:13:34
Καλημέρα σε όλους!

Ευχαριστώ τους : Odysseus nemo, elo, Dying Incubus, gigenis, Schwabe, kost, macedon, EPAITHS, CROWL26, jonniebegood, ΠΛΑΤΩΝΑΣ, simori, Maraki8, anases, snoopy, για την άμεσα συμμέτοχη τους στο θέμα. Ευχαριστώ και αυτούς που παρακολουθούσαν το θέμα.

Αυτό το μήνυμα δεν είναι ο επίλογος, αυτό το μήνυμα δεν είναι το συμπέρασμα. Αυτό το μήνυμα είναι απλά ένα μήνυμα ευχαριστίας προς όλους σας , γιατί ο επίλογος και το συμπέρασμα είναι όλων μας!
Ευχαριστώ.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

03/02/2007, 15:48:55
Αγαπητέ el.elyon, νομίζω πως όλοι μας ευχαριστούμε τους υπολοίπους για τα ερεθίσματα που μας έδωσαν και για την ευκαιρία που είχαμε να ξεδιπλώσουμε τις απόψεις και τα πιστεύω μας.
Ένα επακόλουθο της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι να μοιραζόμαστε και να μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους υπολοίπους μέσα από αυτό το μοίρασμα.

Όσον αφορά τον επίλογο του θέματος, δεν πιστεύω οτι ήρθε ακόμα.
Απλά το topic ξεκουράζεται λιγάκι.
Ένας κύκλος άνοιξε, διέγραψε την τροχιά του κι είναι πιθανόν να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος στο μέλλον.

Odysseus_nemoΜέλος
04/02/2007, 02:09:24
quote:
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Φίλε μου σε ευχαριστώ και εγώ για τις ευχαριστίες σου, συμφωνώντας με τον Dying_Incubus.

Παρόλ' αυτά μήπως μπορείς να αναλύσεις το παραπάνω. Δεν το πολυκαταλαβαίνω.

quote:
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ. ΓΙΑΤΙ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ' ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Φίλε μήπως εδώ αναφέρεσαι στον ασύδοτο;

quote:
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο 'ΚΑΘΕΝΑΣ' ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ' ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Ο διαχωρισμός αυτός γίνεται με βάση τί; Ποιός μπορεί να πει ότι ο άλλος είναι μη ελεύθερος άνθρωπος, την στιγμή που ο ίδιος διακατέχεται από την έπαρση της κριτικής του;

Θεωρώ πως ο (ελεύθερος) Άνθρωπος προχωρά με τους άλλους (συνοδοιπόρος) , αντιμετωπίζοντας τα προσωπικά του διλλήματα και ερωτήματα μόνος του. Συμβουλεύει και συμβουλεύεται, αλλά για τον εαυτό του αποφασίζει αυτός.

Μήπως η συντροφικότητα "επιβάλλεται" για λόγους βιωματικούς (εμπειρίες, καλύψεις υλικών αναγκών) και επιβίωσης ;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

04/02/2007, 02:34:13
quote:
Καλημέρα σε όλους!

Ευχαριστώ τους : Odysseus nemo, elo, Dying Incubus, gigenis, Schwabe, kost, macedon, EPAITHS, CROWL26, jonniebegood, ΠΛΑΤΩΝΑΣ, simori, Maraki8, anases, snoopy, για την άμεσα συμμέτοχη τους στο θέμα. Ευχαριστώ και αυτούς που παρακολουθούσαν το θέμα.

Αυτό το μήνυμα δεν είναι ο επίλογος, αυτό το μήνυμα δεν είναι το συμπέρασμα. Αυτό το μήνυμα είναι απλά ένα μήνυμα ευχαριστίας προς όλους σας , γιατί ο επίλογος και το συμπέρασμα είναι όλων μας!
Ευχαριστώ.

Φίλε μου el.elyon πρέπει και εγώ να σου ζητήσω ένα ευχαριστώ , γιατί παρόλο τις διαφωνίες που είχαμε πάνω σε πολλά θέματα , έμαθα από εσένα , πολλά πράγματα για εμένα .
Οπότε ελπίζω σε έναν σύντομο μελλοντικό διάλογο .

Ευχαριστώ

maraki8Μέλος
06/02/2007, 10:40:50
quote:

Να σε ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου αγαπητέ.Και να πω κι εγώ επίσης κάτι που το έχω ξαναπεί,ότι παρόλο που διαφωνούμε σε πολλά θέματα,αν μη τι άλλο,δείχνεις την άψογη συμπεριφορά σου,σεβόμενος την άποψη και τα πιστεύω των άλλων.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη