ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Open Mind44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
25/07/2008, 12:58:41
To θέμα είναι φίλοι μου ότι παρακολουθούμε με αδυναμία να παρέμβουμε........εγώ ειλικρινά θα προτιμούσα ένα στρατιωτικό καθεστώς για κανά 2-3 χρόνια να γαζώσει 50-100.000 βρωμιάρηδες να δεις πως μπαίνει το νερό στ' αυλάκι.
Αλλά...........
1)Δεν έχουμε τέτοιους ικανούς και τίμιους άντρες η διαφθορά εκεί είναι τι ίδιο ακμαία.
2)Το πρόσφατο παρελθόν μας δίδαξε το τι σημαίνει στρατιωτικό καθεστώς. (βέβαια αυτό ανέβηκε βιαίως στην εξουσία με προκαθορισμένους στόχους την ανατροπή της Ένωσης Κέντρου και το ξεπούλημα της Κύπρου)
3)Λόγω ΕΟΚ θα μας γυρνούσε πιθανόν μπούμερανγκ

Λύση δε βλέπω ο κόσμος είναι ανώριμος και αυτό φαίνεται στα γκάλοπ όπου η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουνε χαμηλά ποσοστά αλλά μόλις γίνουν εκλογές ακόμη και Ευρωεκλογές που είναι ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από το κοπάδι.............ο κόσμος τους εμπιστεύεται πάλι.

Στην Ευρώπη οι πολίτες είναι πολύ ποιο ώριμοι από τους Έλληνες είδατε τι έγινε στο Βέλγιο απεργίες κλεισίματος δρόμων κ.λ.π. με σύσσωμη τη Βελγική κοινωνία και όχι υποκινουμένη από την αντιπολίτευση.
Είναι τα κατάλοιπα που μας άφησαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς οι Τούρκοι........η κουτοπονηριά και η δουλική συμπεριφορά.......
Εγώ πιστεύω ότι δύσκολα έως αδύνατον να αλλάξουν τα πράγματα.........μακάρι να πέφτω έξω αλλά σε συζητήσεις που κάνω με τη νεολαία το μυαλό της το έχει στ γ..... και στο κινητό.
Δε λέω παιδιά είναι αλλά το επίπεδό τους δυστυχώς βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο σημείο από της δικής μου γενιάς του 72.
Και πάλι μακάρι να τυχαίνει να έχω το μαγνήτη, να πέφτω σε απανωτές συμπτώσεις και το συμπέρασμά μου να είναι λάθος............αλλά τι να πω..........βλέπω από το χωριό μου που συμπεριφέροντε σα μικρές μαϊμούδες που ησυχάζουν μόνο άμα βρουν να φάνε μια μπανάνα.......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

25/07/2008, 13:34:29
quote:
μήπως δείχνουν αυτό που λέω από καιρό,
ότι δημιουργείται μια υπερτάξη και οι υπόλοιποι,
μια ακαθόριστη μάζα προς χρήσην... Φαίνεται πολύ έντονα
από τις διαφορές που αναφέρεις,

Εκεί το πάνε .

europaios2 Συμφωνώ ότι οι ευρωπαίοι πολίτες είναι πιο ώριμοι από εμάς .
Στο στρατιωτικό καθεστώς που λες διαφωνούμε είναι εντελώς αντιδημοκρατικό .
Τώρα οσο αφορά τη νεολαία εντάξει μην περιμένεις να κάνεις και οικονομικοπολιτικη ανάλυση μαζί τους παιδια είναι έχουν αλλού το μυαλό τους αλλα βάση γκαλόπ είμαι αισιόδοξος καθώς ο δικομματισμός είναι αισθητά πεσμένος στις νεαρές ηλικίες .

quote:
Λύση δε βλέπω ο κόσμος είναι ανώριμος και αυτό φαίνεται στα γκάλοπ όπου η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουνε χαμηλά ποσοστά αλλά μόλις γίνουν εκλογές ακόμη και Ευρωεκλογές που είναι ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από το κοπάδι.............ο κόσμος τους εμπιστεύεται πάλι

Δεν θα έλεγα ότι τους εμπιστεύεται μάλλον φοβάται να ψηφίσει κάτι άλλο έχει μάθει
Στην κουτοπονηριά τόσα χρονια δηλαδή να βγει το τάδε κόμμα να μιλήσει ο γνωστός
Του γνωστού να βολευτούμε .
Έτσι έχει γίνει κάτι σαν κόντρα μεταξύ των δυο κόμματων σου λέει δηλαδή ο πονηρός Δεν είμαι ευχαριστημένος με κανέναν απ τους δυο άλλα ο γνωστός του γνωστού θα μας βολέψει αν βγει το κόμμα του οπότε πρέπει να το ψηφίσω και ας μην μου αρέσει
Γιατί αν ψηφίσω ένα τρίτο κόμμα δεν θα έχω διασυνδέσεις ενώ θα χάσει και ψήφο το κόμμα του γνωστού και μπορεί να βγει το αντίπαλο κόμμα και να βολέψει τους δικούς του .
Έτσι ο πραγματικός υπεύθυνος στην ουσία για την κατάσταση που επικρατεί δεν άλλος απ τον εαυτό μας .

26/07/2008, 00:26:40
Αγαπητέ snoopy, στο προηγούμενο μήνυμα μου εννοούσα ότι ένα μεγάλο μερίδιο των πολιτών της χώρας μας ψηφίζει αναλόγως με τα οφέλη - μικρά ή μεγάλα - που επιθυμεί να αποκομίσει από τους εκπροσώπους του κόμματος που θα ψηφίσει.
Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με ένα κόμμα ή δύο.
Ακόμη κι αν αυτά αύριο χάνονταν κι έρχονταν τρία καινούρια, αν δεν άλλαζε η νοοτροπία αυτή τότε θα βιώναμε τις ίδιες καταστάσεις.
Οπότε δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει μόνο με ένα δύο κόμματα της σημερινής πολιτικής σκηνής της Ελλάδας αλλά λίγο - πολύ με όλα.

In anticipation of my resurrection...

snoopyΜέλος
28/07/2008, 09:24:55
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ snoopy, στο προηγούμενο μήνυμα μου εννοούσα ότι ένα μεγάλο μερίδιο των πολιτών της χώρας μας ψηφίζει αναλόγως με τα οφέλη - μικρά ή μεγάλα - που επιθυμεί να αποκομίσει από τους εκπροσώπους του κόμματος που θα ψηφίσει.
Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με ένα κόμμα ή δύο.
Ακόμη κι αν αυτά αύριο χάνονταν κι έρχονταν τρία καινούρια, αν δεν άλλαζε η νοοτροπία αυτή τότε θα βιώναμε τις ίδιες καταστάσεις.
Οπότε δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει μόνο με ένα δύο κόμματα της σημερινής πολιτικής σκηνής της Ελλάδας αλλά λίγο - πολύ με όλα.

Νομίζουν έχουν την ψευδαίσθηση οτι θα κερδίσουν κάτι, αλλά τις περισσότερες φορές δέν κερδίζουν τίποτα ... παρόλο που βλέπουν την επαννειλημένη αποτυχία εξακολουθούν.
Απο κάποια στιγμή και μετά δέν είναι προσδοκία για κέρδος αλλά μαλάκυνση εγκεφάλου, αφού ούτε στον εαυτό τους προσφέρουν τίποτα και στον τόπο που ζούν κάνουν ζημιά.
Αυτά μόνο απο έναν λαό με συμπλέγματα ραγιαδισμού ... 500 χρόνια Τουρκοκρατία ... τα βλέπεις.

28/07/2008, 15:03:00
Φίλε Snoopy,η νοοτροπία αυτη που λες,έφυγε,
αλλά ξαναδημιουργήθηκε με τις νέες συνθήκες της
οικονομικής κρίσης που κανείς δεν αμφιβάλλει, ότι
τη ζούμε ήδη εδώ και λίγα χρόνια...
Για τα κόμματα , επαναλαμβάνω, ότι, ανεβαίνοντας τα
"αλλοτριώνει" το σύστημα και γίνονται μια από τα ίδια....
Είναι το σύστημα τέτοιο,δεν έχει να κάνει με τα άτομα...
29/07/2008, 13:02:31
Η νοοτροπία αυτή δυστυχώς ποτε δεν έφυγε απλα αλλάζει ρούχα ο μανωλιος
Και ντύνεται αλλιώς αλλα όσα ρούχα και να αλλάξει πάντα μανωλιος θα είναι .

29/07/2008, 19:04:46
Για να δούμε, για να δούμε........γιατί λόγω της φτώχειας τα μάτια ανοίγουν ποιο πολύ ψάχνοντας για τροφή......ίσως δούν έτσι την πρόκληση αυτό με το μισθό των Δικαστών που ανέφερες....κ.λ.π. τις άλλες προκλήσεις που βλέπουμε στις ειδήσεις......πιθανόν να αλλάξουν τα πράγματα..........ίδωμεν στις Ευρωεκλογές.........

29/07/2008, 20:16:03
Μακάρι θα ήταν ένα γερο μήνυμα απέναντι στο κατεστημένο και το σάπιο σύστημα.
30/07/2008, 10:14:49
Ναι αλλά αυτοί που ελέγχουν τα πράγματα, ξέρουν
τι να κάνουν για να ξαναθολώσουν τα νερά...
Μπορούν να εμφανίσουν φάσεις βίας που θα προκαλέσουν
επίτηδες, για να περάσουν τα μηνύματα τους και να
πολώσουν τον κόσμο. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν
χάος , οικονομικά, πολιτικά πολεμικά, κλπ... Σε αυτές
τις περιπτώσεις, λένε ότι έτσι πρέπει να γίνει, αλλά
μετά θα γίνουν αυτά που θέλει ο πολίτης και
τα οποία δεν γίνονται καμιά φορά, όσο κοντά κι αν είναι..
Οι στόχοι τους όμως, πραγματοποιούνται, ο κόσμος φτωχαίνει
αλλά τα πολυδάπανα σχέδια τους για το σύμπαν, τα πολεμικά όπλα
και όλα τα πολυέξοδα προγράματα τους υλοποιούνται με μεγάλες
και επίσης πολυδάπανες γιορτές.... Την ίδια στιγμή, ο
πλανήτης γη καταρέει και κανείς δεν απασχολείται με αυτό...
Δεν πιστεύω΄οτι αυτό γίνεται κατά λάθος. Είναι εσκεμμένη
ενέργεια εις βάρος του ανθρώπου, που χωρίς να το ξέρει,
"επιδοτεί" το κακό που του κάνουν συνειδητά.Γιατί το έγκλημα
που πραγματοποιείται είναι οργανωμένο...
30/07/2008, 12:39:28
Eίναι γεγονός ότι είναι πανούργοι..........είναι επίσης γεγονός ότι τα όρια της πανουργίας τους εξαρτώνται από τον ύπνο του πολίτη.........εάν ο πολίτης όντως ξυπνήσει όπως λέει και ο Ξυλούρης στο διαχρονικό του τραγούδι υμνώντας τον γαίδαρο.....(μπαλάντα του κυρ-Μένιου)..........αν ξυπνήσει μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.......
Για να δούμε λοιπόν πότε θα ξυπνήσει ο κυρ-Μένιος?????

Edited by - europaios2 on 30/07/2008 12:40:31

16/10/2011, 02:27:33
europaios

quote:
Με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 η Δυτική Θράκη προσαρτήθηκε στη Βουλγαρία, ενώ η Ανατολική, συμπεριλαμβανομένης και της Αδριανουπόλεως, παρέμεινε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Λάθος μου. Άλλο εννοούσα κι άλλο έγραψα...

Ήθελα να μιλήσω για το αίτημα των Πομάκων να ενωθούν με την Ελλάδα το 1919 και τον βίαιο εκτουρκισμό τους από το ελληνικό κράτος και βγήκε αυτό που βγήκε...

Και πάλι λάθος μου...

macedon

16/10/2011, 02:37:07
Μη στεναχωριέσαι macedon και να προσέχεις την υγεία σου!....το ότι θυμήθηκες είναι ενθαρρυντικό!....τα γλυκά έχω ακούσει ότι βοηθάνε τη μνήμη, αλλά δημιουργούν άλλα προβλήματα.
Ωστόσο κάπου διάβασα ότι οι πράξεις αριθμητικής την ενδυναμώνουν. Στον ελεύθερο χρόνο σου, πιάσε μολύβι και χαρτί και εξασκήσου.

Parthen h Rwmania

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

16/10/2011, 02:41:41
Καλή η γαργάρα σου αλλά δεν μας εξήγησες για ποιό λόγο μόνον τα πομακοχώρια (ακόμη κι αν βρισκόταν στο εσωτερικό του νομού) είχαν μπάρες. Γιατί δεν είχαν μπάρες κι άλλα χωριά των υπόλοιπων νομών που συνόρευαν με τη Βουλγαρία;

Γιατί το ΣΥ/ΓΕΣΑ δεν προέβλεπε τίποτε για μπάρες, αν και ήταν συμμαχικό σχέδιο άμυνας ΝΑΤΟ/Ελλάδας;

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο μου. Θα σου ευχόμουν το ίδιο, αν ήξερες ανάγνωση και γραφή...

macedon

16/10/2011, 02:44:25
quote:

macedon:
Ήθελα να μιλήσω για το αίτημα των Πομάκων να ενωθούν με την Ελλάδα το 1919 και τον βίαιο εκτουρκισμό τους από το ελληνικό κράτος και βγήκε αυτό που βγήκε...

Και πάλι λάθος μου...

Άλλο αυτό?.....οι Πομάκοι το 1919 έκαναν αίτημα για ένωση με την Ελλάδα και εμείς τότε τους εκτουρκίσαμε βίαια?.....τεσπα είναι αλήθεια ότι δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω.....ίσως να εννοείς την εν γένη ελληνική πολιτική μέχρι και σήμερα.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

16/10/2011, 02:47:43
quote:
macedon
Καλή η γαργάρα σου αλλά δεν μας εξήγησες για ποιό λόγο μόνον τα πομακοχώρια (ακόμη κι αν βρισκόταν στο εσωτερικό του νομού) είχαν μπάρες. Γιατί δεν είχαν μπάρες κι άλλα χωριά των υπόλοιπων νομών που συνόρευαν με τη Βουλγαρία;

Γιατί το ΣΥ/ΓΕΣΑ δεν προέβλεπε τίποτε για μπάρες, αν και ήταν συμμαχικό σχέδιο άμυνας ΝΑΤΟ/Ελλάδας;

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο μου. Θα σου ευχόμουν το ίδιο, αν ήξερες ανάγνωση και γραφή...

Τις συμβουλές για την ανάγνωση σου τις επιστρέφω, εγώ διαβάζω αυτά που γράφεις εν αντιθέσει με εσένα.....τουτέστιν ήδη έχω απαντήσει.

Sabaton - Coat of Arms

16/10/2011, 03:03:18
europaios

quote:
οι Πομάκοι το 1919 έκαναν αίτημα για ένωση με την Ελλάδα και εμείς τότε τους εκτουρκίσαμε βίαια?

Έγραψα:
"Ήθελα να μιλήσω για το αίτημα των Πομάκων να ενωθούν με την Ελλάδα το 1919 KAI τον βίαιο εκτουρκισμό τους από το ελληνικό κράτος

Το "και" συνδέει δύο κύριες προτάσεις. Δεν λέω πουθενά ότι ο βίαιος εκτουρκισμός τους έγινε τότε!

"Ο ομιλητής μίλησε για την περίοδο της Χούντας ΚΑΙ την πτώχευση της Ελλάδας"

Δεν σημαίνει ότι η πτώχευση έγινε την περίοδο της χούντας. Μίλησε για 2 διαφορετικά θέματα.

Το δημοψήφισμα έγινε το 1919 KAI ο βίαιος εκτουρκισμός τους από το ελληνικό κράτος ξεκίνησε το 1954, όταν τους ονόμασαν "Τούρκους" (αντί για "μουσουλμάνους", καταργώντας τη συνθήκη της Λωζάνης) και τους ανάγκασε το ελληνικό κράτος να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα.

quote:
τεσπα είναι αλήθεια ότι δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω

Θα βοηθούσε αν γνώριζες τα στοιχειώδη ελληνικά. "Έκατον εκάτερον" θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. (Πάντως, τον Φατσέα που άκουσα να το λέει, το είπε "έτερον εκατέρωθεν". Ποιό από τα δύο είναι σωστά; Το δικό σου ή του Φατσέα;)

macedon

16/10/2011, 03:11:52
έτερον κατουρείν...μήπως?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/10/2011, 03:33:20
quote:
macedon:

Έγραψα:
"Ήθελα να μιλήσω για το αίτημα των Πομάκων να ενωθούν με την Ελλάδα το 1919 KAI τον βίαιο εκτουρκισμό τους από το ελληνικό κράτος

Το "και" συνδέει δύο κύριες προτάσεις. Δεν λέω πουθενά ότι ο βίαιος εκτουρκισμός τους έγινε τότε!

"Ο ομιλητής μίλησε για την περίοδο της Χούντας ΚΑΙ την πτώχευση της Ελλάδας"

Δεν σημαίνει ότι η πτώχευση έγινε την περίοδο της χούντας. Μίλησε για 2 διαφορετικά θέματα.

Το δημοψήφισμα έγινε το 1919 KAI ο βίαιος εκτουρκισμός τους από το ελληνικό κράτος ξεκίνησε το 1954, όταν τους ονόμασαν "Τούρκους" (αντί για "μουσουλμάνους", καταργώντας τη συνθήκη της Λωζάνης) και τους ανάγκασε το ελληνικό κράτος να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα.

Nα διευκρινίζεις τότε γιατί η αργοπορημένη αντίδραση της Ελλάδας σίγουρα ούτε τους μισούς από αυτούς δε θα βρήκε εν ζωή.
Έκανες ασανσέρ την ιστορία και σου φταίω εγώ......και το λέω αυτό γιατί από τότε μέχρι την ελληνική αντίδραση οι Πομάκοι και οι Έλληνες βίωσαν τη μικρασιατική καταστροφή, το Β' παγκόσμιο πόλεμο, τον εμφύλιο κ.λ.π. για να φτάσουμε αισίως στο 1954 και να το επανασυνδέσουμε με το 1919....ώστε να χώσουμε εκεί μέσα και τις μπάρες και να σου βγει ο τραχανάς.....ήταν ξινός όμως.

quote:
macedon
Θα βοηθούσε αν γνώριζες τα στοιχειώδη ελληνικά. "Έκατον εκάτερον" θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. (Πάντως, τον Φατσέα που άκουσα να το λέει, το είπε "έτερον εκατέρωθεν". Ποιό από τα δύο είναι σωστά; Το δικό σου ή του Φατσέα;)

Ποιος είναι ο Φατσέας?.....από αυτόν άκουσες και τα περί Ρωμιοσύνης?...μην τον ακούς...γιατί βλέπεις τι παθαίνεις!

Ποντιακή Ιστορία

17/10/2011, 00:11:33
...

Edited by - europaios2 on 17/10/2011 00:16:53

17/10/2011, 00:53:25
Φοβερό!

Έκανες τρεις τελείες και μετά θεώρησες ότι θέλει διόρθωμα; Γιατί, πριν είχε τέσσερις;

macedon