ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
opsimosΜέλος
27/12/2005, 19:03:47
quote:

Ιησούς. Πιθανότατα το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο της ανθρώπινης ιστορίας.
«και ευλόγησεν αυτούς Συμεών και είπε προς Μαριάμ την μητέρα αυτού’
Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον.» Λουκ. Β’ 34.
Σύμφωνα με τις Γραφές, ο Ιησούς γεννήθηκε στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας και μεγάλωσε στην Ναζαρέτ. Συλλήφθηκε από το εβραϊκό ιερατείο, παραδόθηκε στον Πιλάτο και μετά από μαστίγωμα εκτελέστηκε με σταυρικό θάνατο.
Παρά το γεγονός ότι η Καινή Διαθήκη είναι απίστευτα έγκυρη ιστορικά, πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξη του Χριστού και μιλούν για φανταστικό πρόσωπο. Θα παραθέσω μερικά στοιχεία που κατά κάποιο τρόπο αποδεικνύουν την ύπαρξή του.

Εφόσον είσαι πεποισμένος για την ύπαρξει του Ιησού γιατί
απευθύνεσαι στο forum;δεν σου αρκεί η δική σου πίστη; ή απλά
ναχαμε να λέγαμε;

Ο τελευαίος να κλείσει την πόρτα.
ΠΟΡΤΑ ΡΕΕΕΕΕ.....

PalatianosΜέλος
28/12/2005, 00:35:44
quote:

1: "Τι να κάνουμε φίλτατε, λυπάμαι που δεν έχουνε τα πράγματα λίγο καλύτερα για τον Ιησού της Καινής Διαθήκης, αλλά βλέπεις η ιστορία δεν γνωρίζει συμφέροντα και «Θεούς» παρά μονάχα τεκμήρια και σχετικά ευρήματα."
Δεν θα εψαχνα για να ανακαλυψω την αυθεντικότητα της συνδόνης αν δε μας το χε πει η καθηγίτρια ιστορίας μας!!Τα στυχεια της συνδονης, ρωταω γενικά και σε ολους,:δεν σας φτανουν ως τεκμηρια ή μημπος γιναν οι Εβραιοι ειδικοι στις συνδονες και φουσκώσαν τις αμφιβολίες????????

2: "Και αυτά, είναι τόσο «αληθινά» όσο και οι πολλές άλλες θρησκείες και Θεότητες της ανθρωπότητας."
Δεν ειναι πολλες οι θρησκείες με ιστορικά τεκμηρια, θαυματα, συμπικνομένη σοφία, κλπ...ή μημπως δεν μπορει κανεις να καταλαβει ποτε αυτο που διαβάζει ειναι α)μια γραπτή νομοθεσία(βλεπε κορανι κλπ) ή β)εκφοβιση και ελενχος (να μη μιλήσω τώρα...) και ολα αυτα με ενα ελαφρη περιτύλιγμα σοφίας απο μορφωμένους ανθρώπους??

3:Ά! Να μη ξεχάσω να πω οτι επειδη την εποχη του Χριστου υπήρχαν πολλοι επαναστες γενικα στο Ρωμαϊκό κράτος, οποτε ενας μορφωμένος ιστορικος της Ρωμης χε*** παντελώς για εναν επαναστατη σε μια απ τις πολλες κατεκτημένες περιοχες της Ρωμηαϊκής αυτοκρατορίας.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ομως, οτι πολυ γενικα, σε καποια ιστορικά κείμενα, αναφέρεται οτι σταυρωθηκε ενας επαναστατης επειδη έλεγε πως ήταν υιός του θεού.

4: "Εφόσον είσαι πεποισμένος για την ύπαρξει του Ιησού γιατί
ναχαμε να λέγαμε;"
Παντοτε ειναι καλο να ακους μια δεύτερη αποψη.

ΥΓ:Οταν ξαναγραψω, θα πω απο ποιο περιοδικο πηρα τις πληροφοριες, εκδοση,αριθμό κλπ.

mike
k.

28/12/2005, 00:59:30
Palatianos:
«Δεν θα εψαχνα για να ανακαλυψω την αυθεντικότητα της συνδόνης αν δε μας το χε πει η καθηγίτρια ιστορίας μας!!»

Παλατιανέ, πες της καθηγήτριας σου ότι.. ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. Διότι εάν ακόμα διαδίδει αυτά τα ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, τότε μάλλον σε λάθος επάγγελμα βρέθηκε.

Και εάν έχει αμφιβολίες, η «καθηγήτρια», τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε…

opsimosΜέλος
28/12/2005, 08:45:19
quote:

4: "Εφόσον είσαι πεποισμένος για την ύπαρξη του Ιησού γιατί
ναχαμε να λέγαμε;"
------------------------------------------------------------------

Παντοτε ειναι καλο να ακους μια δεύτερη αποψη.

ΥΓ:Οταν ξαναγραψω, θα πω απο ποιο περιοδικο πηρα τις πληροφοριες, εκδοση,αριθμό κλπ.

Για να ζητάς δεύτερη άποψη σημαίνει ότι έχεις αμφιβολίες και θέλεις
επικύρωση της πίστη σου,η πίστη φίλε Palatianos δεν είναι νόσος για
να ζητάς τη γνώμη κι'άλλου γιατρού,ή πιστεύεις ή όχι.
Έστω,άνθρωπος είσαι ενδέχεται να κανεις λάθος,νομίζω ο φίλος μας
Schwade εχει δώσει πολύ καλές τεκμηριωμένες λογικές
απαντήσεις,με λίγα λογια πήρες και την δεύτερη άποψη που ζητούσες,
για ποιό λόγο δίνεις συνέχεια στη κόντρα;

Ο τελευαίος να κλείσει την πόρτα.
ΠΟΡΤΑ ΡΕΕΕΕΕ.....

Edited by - opsimos on 28/12/2005 08:50:36

dimitris2Μέλος
28/12/2005, 23:47:23
quote:

Παλατιανέ, πες της καθηγήτριας σου ότι.. ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. Διότι εάν ακόμα διαδίδει αυτά τα ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, τότε μάλλον σε λάθος επάγγελμα βρέθηκε.

Και εάν έχει αμφιβολίες, η «καθηγήτρια», τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε…

Κι εγώ νομίζω ότι το σεντόνι του Τορίνου δεν είναι γνήσιο, αλλά και ότι η κυρία κάνει καλά τη δουλειά της.
Δε θέλουμε καθηγητές βιβλία αλλά ανθρώπους να λένε τη γνώμη τους. Η κυρία ερεύνησε ένα θέμα , έβγαλε το προσωπικό της συμπέρασμα.
Ο μαθητής ερεύνησε, πείστηκε από την έρευνά του , έβγαλε ένα συμπέρασμα.
Τα συμπεράσματα αλλάζουν σαν τα σεντόνια. Δεν είναι δέρμα.

29/12/2005, 00:06:56
dimitris2:
«Δε θέλουμε καθηγητές βιβλία αλλά ανθρώπους να λένε τη γνώμη τους. Η κυρία ερεύνησε ένα θέμα , έβγαλε το προσωπικό της συμπέρασμα.»

Εάν αυτό ειπώθηκε αγαπητέ Δημήτρη ΕΚΤΟΣ μαθήματος, υπό μορφή «πηγαδάκι», τότε όντως καλά έπραξε και εξέφρασε την γνώμη της. Εάν όμως ειπώθηκε ως επίσημη θέση, τότε τα πράγματα αλλάζουνε καθώς η θέση της υπονοεί ότι οι εκφραζόμενες απόψεις απηχούν την αλήθεια.

Επίσης, θα μπορούσε να πει την ευρέως αποδεκτή γνώμη ότι πρόκειται για μη γνήσιο τεκμήριο καθώς και να ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ τον προσωπικό της σχολιασμό.

Όμως, μάλλον η καθηγήτρια επέλεξε την απλή αναπαραγωγή ενός μύθου ως «πραγματικότητα».

Υπό αυτό το σκεπτικό, κατά την γνώμη μου, είναι επιλήψιμη η συμπεριφορά της, πόσο δε μάλλον όταν ομιλούμε για καθηγήτρια ιστορίας!

dimitris2Μέλος
29/12/2005, 01:15:32
Εγραψα ότι είμαι αντίθετος με τις απόσψεις της κυρίας.
Οταν όμως η εκπαιδευτικός με τον τρόπο της ωθεί τον μαθητή να ψάξει προβληματισμένος στο ιντερνετ. Μπράβο της.

Η γνώμη σου.
Η γνώμη μου.
Η γνώμη της κυρίας.
Δεν μετρούν.

Το ψάξιμο του μαθητή και η γνώμη του,
Μετρά.

29/12/2005, 03:00:46
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΑΚΟΜΑ, ΠΩΣ ΜΕΣΑ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΤΑΙ «ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ». ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΑΡΚΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ «ΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ».

**** off

30/12/2005, 18:22:01
quote:
WWalker:
«Να'σαι καλά ρε Schwabe, μ'έκανες και γέλασα πάλι!!!!»

Τι να κάνουμε φίλτατε, λυπάμαι που δεν έχουνε τα πράγματα λίγο καλύτερα για τον Ιησού της Καινής Διαθήκης, αλλά βλέπεις η ιστορία δεν γνωρίζει συμφέροντα και «Θεούς» παρά μονάχα τεκμήρια και σχετικά ευρήματα.

Και αυτά, είναι τόσο «αληθινά» όσο και οι πολλές άλλες θρησκείες και Θεότητες της ανθρωπότητας.

Κατά τα άλλα, μπορείς να….συνεχίσεις το γέλιο!!!

Αγαπητέ, δεν γελάω με οποιαδήποτε από αυτά τα οποία εικάζεις ότι γελάω.
Γελάω με το δισυπόστατο της παρουσίας σου στο forum: από την μια παρευρίσκεσαι για να <<παρουσιάζεις>> δήθεν την αντίθετη πλευρά, από την άλλη δε, παρ'όλο που παρευρίσκεσαι, τα... επιχειρήματά σου ή είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που μου θυμίζουν τον vasiliscm να μου λέει πως ο Θεός είναι Εβραίος επειδή ο Μωυσής ήταν Εβραίος, ή τον sfr να διαφημίζει την πενιχρού επιπέδου ιστοσελιδούλα του, προβάλλοντάς την για το (ασυνάρτητο) περιεχόμενό της και το (κατ' αυτόν) επίπεδό της.
Προς το παρρόν καλά τα πας, από την μια να γίνεις ο νέος vasiliscm (τύπος: λέω ότι μου κατέβει και μετά κάνω τον κουφό), και από την άλλη ο νέος sfr (προπαγανδίζω τις ασυναρτησίες μου για σοβαρό υλικό).

Εύγε, και να είσαι σίγουρος πως θα γελώ, όπως με... προτρέπεις πάνω στην σιγουριά σου.

Δυστυχώς για εσένα η ιστορία αποφασίζει ανεξάρτητα από εσένα, καθώς σε έχει πάρει χαμπάρι πως χώνεσαι παντού μεροληπτικά και με προσχηματισμένη άποψη για τα πάντα, γι' αυτό και θα μου επιτρέψεις να συμβουλευτώ ιστορικό/αρχαιολόγο πάνω στην ιστορικότητα του Ιησού, και όχι... οικονομολόγο με αυτάπατες ιστοριογνωσίας και... <<θετικισμού>>.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

30/12/2005, 20:48:01
quote:
τα... επιχειρήματά σου ή είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που μου θυμίζουν τον vasiliscm να μου λέει πως ο Θεός είναι Εβραίος επειδή ο Μωυσής ήταν Εβραίος, ή τον sfr να διαφημίζει την πενιχρού επιπέδου ιστοσελιδούλα του, προβάλλοντάς την για το (ασυνάρτητο) περιεχόμενό της και το (κατ' αυτόν) επίπεδό της.
Προς το παρρόν καλά τα πας, από την μια να γίνεις ο νέος vasiliscm (τύπος: λέω ότι μου κατέβει και μετά κάνω τον κουφό), και από την άλλη ο νέος sfr (προπαγανδίζω τις ασυναρτησίες μου για σοβαρό υλικό).

Αγαπητέ WWalker, αν και γνωρίζω οτι οι προθέσεις σου δεν είναι καθόλου κακές, ωστόσο νομίζω πως δεν είναι τόσο καλό να αναφερόμαστε σε μέλη τα οποία έχουν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στα forums ή να κατακρίνουμε τις ιδέες τους.
Για τον απλούστατο λόγο οτι επειδή έχουν να συμμετάσχουν καιρό στις συζητήσεις μας δε μπορούν και να υπερασπιστούν τις απόψεις τους.
Εξάλλου ο καθένας έχει και το σύνολο των απόψεων του κι έχει δικαίωμα να το εκφράσει, σεβόμενος τα πλαίσια της προσωπικότητας του άλλου.
Απλά το επισημαίνω, φίλε μου!

In anticipation of my resurrection...