- ΝΑΖΑΡΕΤ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΥΘΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
!
το πράγμα είναι πολύ απλό. Αν μας πεις ποιο μέλος εννοούσες όταν postάρησες αυτήν την "εξυπνάδα" για τον "καρκίνο του esoterica.gr" και ποιανού "καρκίνου" "συμβούλεψες" τον YUGI-OH να του γαμήσει την μάνα, κι αν αυτό το μέλος πεις ξεκάθαρα πως δεν είμαι εγώ ή δεν εννοούσες εμένα ή την μάνα μου, εγώ φίλε θα σου ζητήσω συγνώμη.
Κι αυτό το πράγμα που σου λέω, το ξέρει πολύ καλά και η amalia και όλοι.
Όσο δεν το λες και κρύβεσαι σαν γυναικούλα, εμένα μπορεί να με διαγράψει η διαχείριση [ επειδή είπα "κακά" λόγια ας πούμε ], αλλά αυτό που σου είπα ... να το θυμάσαι. ![]()
Edited by - zip on 12/07/2012 14:21:41
! ...
.
;
Edited by - Αίολος on 12/07/2012 14:16:04
για sex μιλάμε ... ![]()
![]()
; Α!

Edited by - Αίολος on 12/07/2012 14:20:39
Το γάμησε του τη μάνα, πήγαινε στον καρκίνο....και στη δική σου περίπτωση, είναι η αυθαδεια, η επιθετικότητα, ο τρόπος που αντιμετωπίζεις καθε ποστ, και καθε συνάνθρωπο.
Μετρήσες μέχρι σήμερα με ποσά άτομα έχεις γίνει κόλος εδω μέσα? η καλύτερα να ρωτούσε με, με ποσά άτομα δεν λόγοφέρες?
Αυτα μετριούνται στα δάχτυλα ζιπ, γιατι ο τρόπος που ζεις και συμπεριφέρεσαι, είναι γνωστός.
Αν νομίζεις πως σε φοβάμαι, λεκτικά, φιλοσοφικά, η και πραγματικα, γέλιεσαι.
17 ιουλιου, περνω απο Θεσσαλονίκη, αν θέλεις να με δείρεις...έλα, και σε περιμένει μια έκπληξη, που ούτε την φανταζεσαι.
Αργα η γρήγορα, θα συμβεί...
quote:
Εσύ. Κάποιος άλλος μπορεί να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Μα για να γράφω ότι έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ αυτομάτως αναγνωρίζω ότι κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα ή την αδυναμία να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά!
quote:Και ποια είναι αυτή η δουλειά πέρα από την εξυπηρέτηση της ανάγκης.
Έτσι όπως το θέτεις, είναι σαν να λες πως σκεφτόμαστε από ανάγκη. Προσωπικά πιστεύω, πως δεν σκεφτόμαστε από ανάγκη. Σκεφτόμαστε γιατί διαθέτουμε ένα κέντρο [ το νοητικό μας κέντρο ] το οποίο υπάρχει για να κάνει αυτή την δουλειά. Σαν να έχουμε ένα - τι να σου πω τώρα ; - ένα μηχάνημα ρε παιδί μου, το οποίο κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά.
Αν άφησα να εννοηθεί ότι σκεφτόμαστε από ανάγκη το διορθώνω γράφοντας ότι η άποψη μου είναι ότι σκεφτόμαστε για την εκπλήρωση μιας ανάγκης, αυτή της επιβίωσης (πέρα από τις βασικές τροφή, νερό, οξυγόνο, που και αυτές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αναφέρομαι και στις άλλες που ονόμασα επιθυμίες)
quote:
Κατ' αρχήν, το θέμα μας δεν είναι αν μας καθορίζουν οι ανάγκες μας ή όχι. Το θέμα είναι η σκέψη και η κίνησή της. Πιο συγκεκριμένα ... η Μηχανική της.
Μα γι΄αυτό έγραψα στην αρχή ότι η σκέψη κινείται στους τρείς άξονες, της ανάγκης της επιθυμίας και της θέλησης γιατί αποδίδοντας τιμές σε αυτούς τους άξονες μπορεί να πάρεις το γράφημα μιας σκέψης και μια συνάρτηση αυτών που θέλεις με αυτά που χρειάζεσαι.
quote:
Έχω την εντύπωση πως [ δεν ξέρω βέβαια αν γνωρίζεις περί αυτών ] μπερδεύεις τα κέντρα. Μια ενστικτώδης κίνηση ή μια αντανακλαστική κίνηση δηλ. δεν ελέγχεται από το νοητικό κέντρο. Έχει δικό της κέντρο : το κινητικό. Η σκέψη [ το νοητικό κέντρο δηλ. ] δεν συμμετέχει καθόλου σ' αυτήν την κίνηση.
Από αυτά τα λίγα που ξέρουν όσοι ασχολούνται και τα υποβάλλουν στην κρίση μας:
Στους μετωπιαίους λοβούς βρισκονται ανατομικές περιοχές με σπουδαία λειτουργική σημασία:
Η πρόσθια κεντρική έλικα, που αποτελει τον κινητικό φλοιό
Η προμετωπιαία συνειρμική περιοχή η οποία συνεργάζεται με τον κινητικό φλοιό για το σχηματισμό πολύπλοκών κινήσεων και της αλληλουχίας εκτέλεσής τους και στην οποία γίνεται επεξεργασία της σκέψης (Βικι http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82_%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CF%82)
Το αντανακλαστικό είναι κίνηση, σωστά, όμως είναι μια τυχαία κίνηση;
Στην περίπτωση που φρενάρεις δεν είναι κατευθυνόμενη κίνηση;
Πώς λοιπόν δόθηκε αυτή η κατεύθυνση;
Κάθεσαι στην πλατεία και πίνεις καφέ, ακούς ένα μπαμ, τρομάζεις και ανασηκώνεσαι να δεις τι συμβαίνει.
Είσαι σε μια μάχη και ακούς ένα μπαμ, έχεις το ίδιο αντανακλαστικό;
Μπαμ το ένα μπαμ και το άλλο, άλλη η σκέψη στο ένα άλλη στο άλλο κατά συνέπεια και αντίδραση.
quote:
Εμ .. εδώ είναι το θέμα με αυτό που σου λέω παραπάνω. Σ' αυτήν την περίπτωση που περιγράφεις, δεν δημιουργείται καμία απολύτως σκέψη. Το "αποφεύγω τη σύγκρουση", δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Απλώς κάνεις μια αντανακλαστική κίνηση, ενστικτωδώς δηλ. στρίβοντας π.χ το τιμόνι αριστερά ή δεξιά ή πατώντας φρένο.
Δηλαδή το ότι θα στρίψεις ανάλογα με τα δεδομένα είναι αντανακλαστικό;
Η ένταση που θα πατήσεις το φρένο είναι αντανακλαστικό;
quote:
ΛΑΘΟΣ!
Πες μας τι αίσθηση μπορείς να βιώσεις όταν δεν βλέπεις, δεν ακούς, δεν μυρίζεις, δεν γεύεσαι και άπτεσαι. (δεν έχεις αφή.)
ελα κάβουρα να σε δω...
Πειράζει να βάλω να απαντήσει ένας σεξουαλιάρης γεροξεκούτης αντί για μένα;
Ορίστε:
quote:
Αν είχες ΒΙΩΣΕΙ(*) την παύση της σκέψης (παύση εσωτερικού διαλόγου) θα είχες σαλτάρει από την πρωτόγνωρη και συναρπαστική αίσθηση και δεν θα σταματούσες να μιλάς γι' αυτήν.
Μη μου πεις, ε;
Καταπληκτικός!
• Πω τι χάνει κανείς όταν κάνει και δουλειές στο ενδιάμεσο!χα χα!
• Zip, να κάνω το γράφημα των τελευταίων δημοσιεύσεων;
Edited by - Osmosis on 12/07/2012 14:27:40
quote:
Εσένα εννοούσα, αλλα δεν είπα ποτε το όνομα.
Είδες τι ωραία κελαηδάς τώρα ; ![]()
quote:
Το γάμησε του τη μάνα, πήγαινε στον καρκίνο....και στη δική σου περίπτωση, είναι η αυθαδεια, η επιθετικότητα, ο τρόπος που αντιμετωπίζεις καθε ποστ, και καθε συνάνθρωπο.
Και για "καρκίνο", ποιον εννοούσες ; Και για την μάνα ποιανού "καρκίνου" μιλούσες ; Την μάνα της αυθάδειας, της επιθετικότητας και την μάνα του τρόπου που αντιμετωπίζω εγώ κάθε post και κάθε συνάνθρωπο ; Άσε ... δεν το σώνεις με τίποτε.
quote:
Μετρήσες μέχρι σήμερα με ποσά άτομα έχεις γίνει κόλος εδω μέσα? η καλύτερα να ρωτούσε με, με ποσά άτομα δεν λόγοφέρες?
Έχει σημασία αυτό ; Με όσα γουστάρω! Τραβάς εσύ κα'να ζόρι ;
quote:
Αυτα μετριούνται στα δάχτυλα ζιπ, γιατι ο τρόπος που ζεις και συμπεριφέρεσαι, είναι γνωστός.
Και αυτό δικαιολογεί την κουβέντα που είπες ; Που ζω ; Ξέρεις εσύ βρε μαλάκα, πως ζω εγώ ;
quote:
Αν νομίζεις πως σε φοβάμαι, λεκτικά, φιλοσοφικά, η και πραγματικα, γέλιεσαι.
Είπα εγώ πως με φοβάσαι ;
quote:
17 ιουλιου, περνω απο Θεσσαλονίκη, αν θέλεις να με δείρεις...έλα, και σε περιμένει μια έκπληξη, που ούτε την φανταζεσαι.
Στο ξαναλέω. Δεν θα σε δείρω. Θα σου γαμήσω την μάνα. ![]()
Edited by - zip on 12/07/2012 14:56:07
Η εσωτερικευτική άποψη (πρωτοπρόσωπη άποψη) πρεσβεύει ότι καθώς αλληλεπιδρούμε με τον έξω κόσμο , και μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης διαμορφώνουμε τις πεποιθήσεις μας , το περιεχόμενο των πεποιθήσεών μας καθορίζεται από συγκεκριμένα είδη εγκεφαλικής δραστηριότητας προσιτά στην ενδοσκόπηση .
Η εξωτερικευτική άποψη (τριτοπρόσωπη άποψη) θεωρεί ότι η νοητική ζωή είναι ένα κατασκεύασμα εξαρτώμενο κυρίως από τις διαπροσωπικές ή κοινωνικές επαφές που βασίζονται στη γλώσσα . Σύμφωνα με την άποψη αυτή , ολόκληρο το σύστημα της γλώσσας είναι απαραίτητο για τη σκέψη .
Η δημόσια πλευρά της γλώσσας δίνει νόημα στη σκέψη και αποτελεί τη βάση του νοητικού περιεχομένου . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε "σκέψεις" χωρίς αυτές να διατυπώνονται σε λέξεις . Για παράδειγμα , ο Αϊνστάιν ισχυριζόταν ότι οι πιο δημιουργικές του σκέψεις πάνω στη φυσική δεν συμπεριλάμβαναν λέξεις . Παρόλα αυτά , σύμφωνα με την εξωτερικευτική άποψη , η νοητική ζωή που προκύπτει από την γλώσσα είναι εκείνη που στηρίζει τις σκέψεις μας .
Όπως προηγουμένως , πριν πάμε παρακάτω θα πρέπει να ξεχωρίσουμε ποια τμήματα αυτών των δύο ακραίων θέσεων είναι αναγκαία και ποια ικανά .
Κατόπιν θα μπορούμε να διακρίνουμε τουλάχιστον ορισμένες από τις εγκεφαλικές διαδικασίες που επιλέξαμε να αποκαλούμε νοητικές .
Όσον αφορά τις αντιλήψεις , τις εικόνες και τα συναισθήματα , η εσωτερικευτική άποψη δεν χρήζει υπεράσπισης .
Είναι αποδεκτό ότι η υποκειμενική ζωή ενός οργανισμού που διαθέτει μόνο πρωτογενή συνείδηση (π.χ. ένας νεαρός χιμπατζής ή ένα βρέφος πριν αποκτήσει γλώσσα) αποτελεί κάτι όντως μοναδικό για κάθε άτομο .
Και καθώς η εμπειρία οδηγεί στην ανάπτυξη εννοιών , που όμως δεν σχετίζονται με προτάσεις , είναι σχεδόν βέβαιο ότι το συγκεκριμένο άτομο θα είναι σε θέση να συνδέσει αντιλήψεις και εικόνες με συναισθήματα , κατά τρόπο λιγότερο ή περισσότερο αυτόνομο .
Σίγουρα , όμως , δεν τίθεται ζήτημα για ικανότητα εκτενούς αφήγησης , λογικής ή ιδιαίτερα αφηρημένης σκέψης .
Όπως δεν μπορεί επίσης να γίνει λόγος για πεποιθήσεις και επιθυμίες υπό τη σύνθετη έννοια των απαιτήσεων ενός πραγματικού εαυτού , ο οποίος επιζητά ικανοποίηση σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που βασίζεται στη γλωσσική επικοινωνία .
Εν τούτοις , θα διστάζαμε να αποφανθούμε ότι ένα τέτοιο ζώο δεν έχει νοητική ζωή . Πρέπει να δεχτούμε ότι ένα άτομο μπορεί να έχει νοητική ζωή απουσία πεποιθήσεων και επιθυμιών που βασίζονται στη γλώσσα . Η πιθανότητα αυτή αποκλείεται , όμως , στην περίπτωση που περιορίζουμε την έννοια της νόησης , ταυτίζοντάς την με τη συναίσθηση του εαυτού που διαμορφώνει η γλώσσα , σύμφωνα με την εξωτερικευτική άποψη . Με βάση την τελευταία , ένας ώριμος χιμπατζής με εννοιολογικές ικανότητες , αλλά χωρίς πραγματική γλώσσα , δεν έχει ικανότητα σκέψης . Το συμπέρασμα , όμως , αυτό είναι αμφισβητήσιμο .
Χονδρικά , η εσωτερικευτική άποψη περιγράφει την πρωτογενή συνείδηση , ενώ η εξωτερικευτική άποψη περιγράφει τη συνείδηση ανώτερης τάξης που συναντάται στον άνθρωπο . Στον άνθρωπο , τα δύο είδη συνείδησης λειτουργούν ταυτοχρόνως και , με εξαίρεση καταστάσεις που εκδηλώνονται σε μυστικιστικές εμπειρίες , κατά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών , ή σε μεγάλη σύγχυση , αυτή η ταυτόχρονη λειτουργία είναι αναπόφευκτη .
Αντιθέτως ενώ ένα ζώο το οποίο δεν διαθέτει γλώσσα μπορεί να έχει νόηση αυτή σίγουρα είναι περιορισμένη , διότι το ζώο δεν έχει συναίσθηση του εαυτού του . Αν και ένα τέτοιο ζώο έχει μια μοναδική νοητική ιστορία , δεν είναι υποκείμενο , δηλαδή εαυτός με συνείδηση της συνείδησής του .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά