- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Για πολλούς, για τις μάζες, συχνά οι "έστω και λίγο αυτόνομα σκεπτόμενοι" γίνονται "γραφικοί" τύποι, καθώς είναι πιο εύκολο να αναμασάμε την τροφή των επίσημων ΜΜΕ, μιας και έτσι ανήκουμε στους πολλούς και κατα συνέπεια αισθανόμαστε "σιγουριά"...
Είναι ωραία η σιγουριά του ανήκειν. Ειδικά του ανήκειν στο ρεύμα, στη μόδα. Ποια είσαι εσύ και ο κάθε ένας όπως εσύ που ταράζεις το μακάριο ύπνο του κοινού;
quote:
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια φίλη, φανατική τηλεθεάτρια του Λαζόπουλου
Δε θέλω τέτοιους φίλους, δε θέλω τέτοιους φίλους... κι ο νοών νοείτο.
quote:
Συμφωνώ απόλυτα με τη σάτιρα. Σίγουρα οι μεγαλύτερες αλήθειες πασάρονται με χιούμορ πολύ εύπεπτα... αλλά:
ακόμη και ο Κος Λαζόπουλος, που με το δίκιο του σατίρισε τον Λιακόπουλο, δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Πως λοιπόν πιάνει και σατιρίζει έναν επιστήμονα σαν τον Κατσαρό?
Είναι ωραία η σάτιρα. Ειδικά όταν δεν είναι κατευθυνόμενη είναι μία χαρά. Τώρα βέβαια, γιατί τον υποφαινόμενο τον ενοχλεί ο Λαζόπουλος εδώ και χρόνια, μην το ρωτήσετε. Ίσως γιατί δε με σατιρίζει συχνά.
Αλήθεια, ποιος είναι τελικά και αυτός ο Κατσαρός;
quote:
όπως παρουσιάζει η Βέφα μια συνταγή για κοτόπουλο στιφάδο π.χ., να το καταλάβουμε βρε παιδί μου...
Α, κι ένα όνομα της μόδας. Επιτέλους, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι συμμετέχω σε forum εκτός Ελλάδος.
Ας αφήσουμε λίγο την πλάκα, γιατί είμαι off topic. Εγώ γνώσεις χημικής ανάλυσης δεν έχω και δε σκοπεύω να αποκτήσω. Γνώσεις μετεωρολογίας δεν έχω, αν και θα αποκτήσω εδώ στην επαρχία. Γνώσεις αεροναυπηγικής δεν ήταν ποτέ στα ενδιαφέροντά μου.
Γνώσεις γενικά δεν έχω το λοιπόν. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι το εξής απλό : αφού υπάρχουν κάποιοι "άσχετοι" που επιμένουν να μας πείσουν, εμάς τους αγνούς "coach potatoes" ότι αυτές οι ουρές είναι ψεκασμοί και αφού αυτοί οι "άσχετοι" πηγαίνουν και κάνουν επερωτήσεις στα κοινοβούλια, βγάζουν το θέμα στην τηλεόραση (και τρώνε πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο άλλων, σοβαρόοοοοοτερων θεμάτων), γράφουν σε forums, γιατί δε βγαίνει μία τεκμηριωμένη μελέτη με επαρκή στοιχεία, στην ομάδα έρευνας και συγγραφής της οποίας να προβλέπεται η συμμετοχή και μερικών από αυτούς τους "άσχετους", σε εσωτερικό ή και διεθνές επίπεδο, η οποία να αποδείξει (;) το ψεύδος των λόγων και να στείλει στον τάρταρο της συνομωσιολογίας όλους αυτούς τους "άσχετους"; Γιατί όλοι μου οι πολιτικοί κάνουν πως δεν ξέρουν; γιατί δεν ακούω ποτέ τίποτα, γιατί δε γράφουν άρθρα στον Τύπο; Γιατί δεν αποδεικνύουν το "αυταπόδεικτο"; πως τίποτα δεν τρέχει και ο κόσμος είναι όμορφος και αγγελικά πλασμένος;
Πιθανόν, γιατί τέτοια ομορφιά δεν μπορεί να τη συλλάβει ο δικός μου νους. Για το λόγο αυτό, μου την προσφέρουν σε συνέχειες οπτικής φύσεως, λίγη- λίγη μέχρι να μπω στο νόημα. Κρίμα μόνο γιατί δε μου θυμίζει ακριβώς σκακιέρα... στο σκάκι μπορείς να επιλέξεις μία καλή αμυντική βαριάντα και να αποσπάσεις την ισοπαλία : εδώ το σχέδιο μου θυμίζει κάγκελα φυλακής. Κι όσο περισσότερο δακρύζω για (από;) τον εγκλεισμό μου, τόσο πιο πυκνά και αχνά μου φαίνονται.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
ΠΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΜΕΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΦ ΚΥΜΑΤΑ...Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΧΩΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ Η ΟΧΙ???? ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑΝ?????
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
1) Κατ'αρχήν μέχρι 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και από 2 με 4 Δεκεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος έχει έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών που λέγεται 'Κλιματική Αλλαγή και Ανθρώπινη Ασφάλεια'.
2) Έπειτα
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 7:15 μ.μ
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου (Λ. Αθηνών 181)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα (8 Δεκεμβρίου), ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και το Οικολογικό περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Θα μιλήσουν οι:
Παναγιώτης Νάστος - Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (τμήμα Γεωγραφίας - Κλιματολογίας)
Γιάννης Σακιώτης Dr. Πολιτικός Επιστήμων
Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:
Γιάννης Σχίζας - Διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ
Κώστας Φωτεινάκης - Μέλος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και εκδότης του ΗΝ περιοδικού «προσανατολισμοί»
Θα προβληθούν video:
• Του Νίκου Θεοδοσίου, σκηνοθέτη - συγγραφέα, με τίτλο «Δεν θα λυγίσουμε»
• Αγνώστου: Αγαπάς τον πλανήτη; Μισείς τη ρύπανση; (εικόνες απ΄ όλο το κόσμο με μουσική rock υπόκρουση)
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις
Πληροφορίες στα τηλ.: 6932 638523/ 6944805739
xpolis@gmail.com
www.xpolis.blogspot.com
3) Και τελικά η εκδήλωση στο Σύνταγμα, 8 Δεκεμβρίου, στις 1.00 μ.μ.
http://www.indy.gr/community/panattiko-diktyo-kinimaton-polis/sas-kaloyme-se-mia-prospatheia-oysiastikoy-syntonismoy-gia-tis-poleis-mas-kai-tin-poli-mas
Θα πρέπει να έχουμε όσο το δυνατό πιο μεγάλη παρουσία σ΄αυτές τις εκδηλώσεις και ειδικά το συλαλλητήριο στο Σύνταγμα.
Λέω να φτιάξουμε πανώ
OI
‘ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ’
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΙΣ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
http://www.enouranois.gr
Και να μοιράσουμε το φυλλάδιο μας
http://www.enouranois.gr/index12.htm
΄Οσοι ενδιαφέρονται παρακαλώ
στείλετε e-mail στο info@enouranois.gr
Edited by - halva on 27/11/2007 14:36:54
quote:
ΕΡΩΤΗΣΗΠΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΜΕΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΦ ΚΥΜΑΤΑ...
Αν έμπαινες στον κόπο να ορίσεις τι είναι ένα "ελφ κύμα", ίσως να μας ερχόταν καμμιά ιδέα.
quote:
Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΧΩΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ Η ΟΧΙ???? ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑΝ?????
Οι μετρητές που γνωρίζεις/γνωρίζουμε υπάρχουν γιατί κάποιοι άνθρωποι αξιοποίησαν τεχνολογικά τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων γνωστών αλληλεπιδράσεων, και κυρίως της βαρυτικής και της ηλεκτρομαγνητικής που αφορούν τον κόσμο στη μακροσκοπική κλίμακα. Αυτά τα "ελφ κύματα" με ποια αλληλεπίδραση σχετίζονται;
quote:
OI
‘ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ’
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΙΣ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
O Αντώνης Χατζιθομας προτείνει να προβάλουμε άλλο σύνθημα που να μήν έχει αναφορά στις χημικές ουρές. Η δική μου πρόταση είναι
'ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ'
Edited by - halva on 29/11/2007 06:43:28
'ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ'
Γιώργος Λεκάκης
Προσωπικά πριν γελάσω ή θεωρήσω κάτι ως υπερβολή, το εξετάζω! Εσείς?
Τάσος Κρομμύδας
Γιώργο,
Σίγουρα πάντως χρειάζεται και εξέταση μιας θεωρίας πριν τη διακινήσουμε άκριτα, ειδικά στην εποχή των μαζικών-ανεύθυνων emails.
Για περισσότερα μπορεί κανείς ενδεικτικά να δει εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Contrail
http://hazelrigg.es.lancs.ac.uk/amy/Home.htm
http://www.wrh.noaa.gov/fgz/science/contrail.php?wfo=fgz
Σας αντιγράφω απάντησή μου σε άλλους φίλους που μου προώθησαν το ίδιο ppt.
Θα το κοιτούσα σοβαρά μόνο αν μου έλεγαν: Ποιος κάνει, τι ακριβώς, για ποιο σκοπό , με ποιον τρόπο , ποιος πληρώνει κλπ.
Στα «κάποιος, κάτι, κάπως με σκοτεινά κίνητρα και μέσα» δεν δίνω σημασία.
Αυτή η θεωρία μυστικού ελέγχου-αλλαγής του κλίματος θα προϋπέθετε δεκάδες χιλιάδες άτομα (σε αεροδρόμια, υπηρεσίες ελέγχου και μεταφορές) μπλεγμένους σε μια άκρως μυστική παγκόσμια συνομωσία, άσε τα δεκάδες νέα εργοστάσια που θα πρέπει να καλύπτουν την τεράστια ζήτηση για τα "χημικά" αυτά.
Πέρα από αυτό, μήπως η τεράστια προσπάθεια κυβερνήσεων και επιχειρήσεων χρόνια τώρα να συκοφαντήσουν την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής ήταν ...απλό παραπέτασμα για την μητέρα όλων των συνομωσιών; Ή μήπως οι πετρελαϊκές εταιριες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ (που υπονόμευαν τις εργασίες των κλιματικών επιστημόνων) αγνοούν/είναι πιόνια ακόμα πιο ισχυρών σκοτεινών κέντρων εξουσίας;
Το κόστος μείωσης των εκπομπών - αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής είναι τουλάχιστον 200δις δολάρια ετησίως. Πόσο μαγική είναι η τεχνολογία αυτή που μπορεί να την αντιμετωπίσει με κλάσμα του κόστους αυτού; Οι δημιουργοί της γιατί δεν βγάζουν μερικές δεκάδες δις αξιοποιώντας την εμπορικά; Ποιος πληρώνει χωρίς προσδοκία είσπραξης ούτε ενός ευρώ το κόστος των χημικών, των πτήσεων και της σιωπής δεκάδων χιλιάδων εμπλεκόμενων, με τί λεφτά και για ποιον σκοπό;
Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της κατάστασης επισημαίνω πως κάθε μέρα πραγματοποιούνται 80 χιλιάδες πτήσεις, οι εκπομπές των οποίων αποτελούν λιγότερο από το 4% των παγκόσμιων ανθρώπινων εκπομπών.
Ας μείνουμε στον σκοπό μας και τη μοναδική διέξοδο: Ριζική αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης για δραστική μείωση των παγκόσμιων εκπομπών σε επίπεδα που αποτρέπουν καταστροφικά επίπεδα αλλαγής του κλίματος.
Edited by - halva on 30/11/2007 07:28:18
Date: Fri, 7 Dec 2007 01:18:11 +0200
H πρώτη εκδήλωση της νεοσύστατης Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαριού ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ ( www.xpolis.blogspot.com) που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2007 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαιδαριού ασχολήθηκε με το θέμα των κλιματικών αλλαγών, λειτουργώντας έτσι σαν 'προθέρμανση' για τη μεγάλη παγκόσμια κινητοποίηση το επόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δύο αντιπρόσωποι της ιστοσελίδας Enouranois που συμμετείχαν, μοιράζοντας υλικό για τη γεωμηχανική και συζητώντας με το κοινό, βρήκαν ένθερμη ανταπόκριση στην παρουσία τους, και εκ μέρος των διοργανωτών.
Ας μας επιτραπούν λίγα σχόλια. Το κύριο πρόβλημα της εκδήλωσης ήταν η έλλειψη σαφήνειας στο θέμα των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών. Ο κύριος ομιλητής ο καθηγητής Παναγιώτης Νάστος από το Πανεπιστήμιο Αθηνων εξέθεσε ένα σενάριο παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Οι δύο ομιλιτές από το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, Γιάννης Σχίζας και Γιάννης Σακιώτης, μιλούσαν για μια 'κλιματική απορρύθμηση' η οποία θα συμπεριλάμβανε και αλλαγές στο Ρεύμα του Κόλπου οι οποίες θα έφερναν στην Ευρώπη μια νέα εποχή των παγετώνων. 'Ολα αυτά τα σενάρια είναι χωρίς αμφιβολία ξεχωριστές πτυχές μιας περίπλοκης γενικότερης κατάστασης, αλλά η εντύπωση που δημιουργήθηκε, ότι 'ο καθένας λέει το δικό του' θα μπορούσε να αποφευχθεί με λίγο συντονισμό ανάμεσα στους ομιλιτές.
Επίσης ο Γιάννης Σακιώτης ανέφερε στο φαινόμενο της 'Παγκόσμιας Σκίασης', της πτώσης κατά 10% στα επίπεδα της ηλιοφάνειας λόγω ατμοσφαιρικής μόλυνσης, χωρίς να εξηγήσει ότι αυτή η σκίαση θεωρείται ΘΕΤΙΚΟ ΦΑΙΝΩΜΕΝΟ από αρκετούς επιστήμονες επειδή τείνει να επιβραδύνει το ρυθμό της πλανητικής υπερθέρμανσης. Από εκεί η συζήτηση θα μπορούσε να επεκταθεί στο θέμα της γεωμηχανικής, τον μεγάλο 'απών' από αυτή την πρώτη δημόσια συζήτηση του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαριού.
Πάντως από της ιστοσελίδα Enouranois λέμε στους διοργανωτές και στα μέλη της ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 'καλή αρχή' και περιμένουμε να έχουμε στο μέλλον και άλλες
ευκαιρίες για διερεύνηση αυτών των ζητηματών που είναι τόσο σημαντικα για το μέλλον όλων μας.
-----------------------
Αγαπητοί φίλοι του ENOYRANOIS,
Ευχαριστούμε για τον σχολιασμό.
Όντως δεν υπήρχε συντονισμός και το μεγάλο κενό ήταν - εκτός από τις παρατηρήσεις σας - οι πολιτικές ευθύνες ή παραλήψεις σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και ιδιαίτερα δεν θίχτηκαν σχεδόν καθόλου οι ευθύνες της αγοράς και η ανάπτυξη χωρίς όρια στο όνομα της μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Η γνώμη μου είναι ότι ενδεχομένως να δημιουργήθηκε και σύγχιση σε ορισμένες επιμέρους τοποθετήσεις.
Σαφώς το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει πολλές πλευρές και δεν μπορεί να εξανλτηθεί ούτε σε ένα συνέδριο, πολύ περισσότερο σε μια εκδήλωση τοπικού συλλόγου.
Οι νεοι άνθρωποι που είχαν γνώσεις τους άρεσε η εκδήλωση ενώ οι μεγάλοι δεν κατάλαβαν και πολλά πραγματα ή σχεδόν καθόλου.
Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τα σχόλιά σας.
Κώστας Φωτεινάκης
Edited by - halva on 07/12/2007 11:03:48
it is not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein
ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΛΒΕΡΤΟΣ