ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ζητιάνοι... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ζητιάνοι... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Booboo31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/06/2005, 11:07:46
quote:

Φίλε Vril οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς είναι ανεπίτρεπτες.

Μάλλον δεν κατάλαβες ότι το είπα χάρην ... χιούμορ

03/06/2005, 14:13:08
Δέν πειράζει, σιγά-σιγά θα αρχίσω να τα συνηθίζω και αυτά
BoobooΝέο Μέλος
03/06/2005, 19:25:27
To ξέρω οτι τα παιδια δεν ξέρουν κάν τί είναι μύνηση αλλα γυρνώντας στους δρόμους κ βλέποντας τα άλλα παιδιά δεν δισανασχετούν?Δέν νιώθουν την ανάγκη να φύγουν
HermesΜέλος
04/06/2005, 12:36:03
Ειναι πραγματικα σωστο να βοηθαμε τους ζητιανους?

Αν αυτος που σου ζηταει λεφτα ειναι πραγματικα ανυμπορος για εργασια, τοτε μπορει ο καθενας να δωσει μια χειρα βοηθειας ωστε αυτος ο ανθρωπος να μπορει να ζησει μια ακομα μερα...

Ομως αυτο δεν ειναι δουλεια των πολιτων αλλα της πολιτειας...Δεν θα δουλευουμε εμεις 8ωρα και 12ωρα για να ταιζουμε ζητιανους.Πρεπει η πολιτεια να ειχε προβλεψει τετοιες καταστασεις, και να ειναι σε θεση να προστατευει και τους ανυμπορους αλλα και τους εργαζομενους.
Τωρα, οποις ζητιανος εχει την ικανοτητα να δουλεψει και δεν το κανει και ζητιανευει...αυτο το ατομο ειναι ενα "παρασιτο" σε μια κοινωνια και αποτελει προσβολη προς ολους τους εργαζομενους πολιτες.
Η αγαπη δεν ειναι δικαιοσυνη.

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
NeosΜέλος
04/06/2005, 13:17:37
Ειμαι λιγο σκληρος και πραγματικα καποιες στιγμες "αφριζω" με τους ζητιανους (εκτος των αναπηρων,που και μερικες φορες ειναι ηθοποιοι)
Γνωριζω ατομα που ειχαν πολυ περισσοτερο ασχημα και καταπιεσμενα παιδικα χρονια και αυτην την στιγμη εχουν οικογενεια με αρχες και σεβασμο!
Γνωριζω ανθρωπο με ακρωτηριασμενα ποδια οπου κανει δυο δουλειες!
Γνωριζω ενα αλβανακι που καποτε ηταν στην πορνεια και τωρα εχει 2 δουλειες,ιδιόκτητη γκαρσονιερα αλλα και αμαξι!
Γνωριζω οικονομικους μεταναστες που σπουδαζουν!
Γνωριζω μεγαλοεπιχειρηματιες οπου ξεκινησαν να πουλανε φυστικια απο τα δωδεκα τους!
Γνωριζω ενα παιδι που ηταν ναρκομανης, απεξαρτηθηκε και περασε τις εξετασεις του ΑΣΕΠ!
και θα μου πειτε να λυπηθω τα γυφτακια?
ΟΧΙ!
ο πατερας μου εφυγε 12 ετων απο το σπιτι και τωρα εχει δικο του εργοστασιο!

Τι διαφορετικο εχουν αυτοι ζητιανοι απο τους παραπάνω?
ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Ηρθαν χθες 2 γυφτισες και μου ζητησαν λεφτα, τις ειπα καθαριστε τα τζαμια του μαγαζιου και θα σας δωσω 30ευρω...
Η απαντηση τους?
"Να παρεις αλβανους!"

γιατι να δωσω λεφτα στα γυφτακια ωστε να παρει ο μπαμπας τους κανα κιλο χορτο και να το πουλησει διπλα απ'οτι το πηρε?

και κατι σημαντικο μην μπερδευουμε γυφτους με τσιγγανους!
Οι τσιγγανοι ειναι αλλη περιπτωση με ηθη και εθιμα και δικο τους τροπο ζωης.

Edited by - Neos on 04/06/2005 13:19:39

xalΜέλος
04/06/2005, 22:47:53
quote:

Ειμαι λιγο σκληρος και πραγματικα καποιες στιγμες "αφριζω" με τους ζητιανους (εκτος των αναπηρων,που και μερικες φορες ειναι ηθοποιοι)
Γνωριζω ατομα που ειχαν πολυ περισσοτερο ασχημα και καταπιεσμενα παιδικα χρονια και αυτην την στιγμη εχουν οικογενεια με αρχες και σεβασμο!
Γνωριζω ανθρωπο με ακρωτηριασμενα ποδια οπου κανει δυο δουλειες!
Γνωριζω ενα αλβανακι που καποτε ηταν στην πορνεια και τωρα εχει 2 δουλειες,ιδιόκτητη γκαρσονιερα αλλα και αμαξι!
Γνωριζω οικονομικους μεταναστες που σπουδαζουν!
Γνωριζω μεγαλοεπιχειρηματιες οπου ξεκινησαν να πουλανε φυστικια απο τα δωδεκα τους!
Γνωριζω ενα παιδι που ηταν ναρκομανης, απεξαρτηθηκε και περασε τις εξετασεις του ΑΣΕΠ!
και θα μου πειτε να λυπηθω τα γυφτακια?
ΟΧΙ!
ο πατερας μου εφυγε 12 ετων απο το σπιτι και τωρα εχει δικο του εργοστασιο!

Τι διαφορετικο εχουν αυτοι ζητιανοι απο τους παραπάνω?
ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Ηρθαν χθες 2 γυφτισες και μου ζητησαν λεφτα, τις ειπα καθαριστε τα τζαμια του μαγαζιου και θα σας δωσω 30ευρω...
Η απαντηση τους?
"Να παρεις αλβανους!"

γιατι να δωσω λεφτα στα γυφτακια ωστε να παρει ο μπαμπας τους κανα κιλο χορτο και να το πουλησει διπλα απ'οτι το πηρε?

και κατι σημαντικο μην μπερδευουμε γυφτους με τσιγγανους!
Οι τσιγγανοι ειναι αλλη περιπτωση με ηθη και εθιμα και δικο τους τροπο ζωης.

Edited by - Neos on 04/06/2005 13:19:39

συμφωνω απολυτα με το neos.
νομιζω πως χρειαζεται προσοχη! ΠΟΥ και ΠΩς δινουμε τα χρηματα μας..
μου ετυχε να συναντησω σε ενα παρκο μια κυρια γλυκομιλητη..που με σταματησε και μου ζητησε χρηματα. κοντοσταθηκα, την κυταξα προσεκτικα
και καταλαβα οτι ειχα να κανω με μια (παραξενη ισως και ψυχοπαθη)..
της εδωσα οσα της χρειζοτανε και εφυγα. για καποιους λογους, επεστρεψα μετα απο λιγη ωρα στο σημειο που τη συναντησα. και τι να δω!κομμτακια ψιλα το χαρτονομισμα που της εδωσα..
εμεινα αφωνη παρατηρωντας το φαινομενο...

KrisnnaΜέλος
05/06/2005, 06:04:30
Ο φίλος Hermes έδωσε την καλύτερη απάντηση
Για κάθε ζητιάνο είναι δυνατόν να βρεθεί μια κατάλληλη θέση εργασίας. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να βρεί σε αυτούς τόσο την κατάλληλη εργασία ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται, όσο και την επιδότηση τους άν η εργασία δέν μπορεί να βρεθεί.
Αλλά αδιαφορεί εγκληματικά!!
Όσον αφορά για τους ενοχλητικούς ζητιάνους που συναντώ καθημερινά η πλειοψηφία τους δείχνει οτι είναι κατάλληλοι για εργασία. Αλλά ας μή κολλάμε μόνο εδώ γιατί οι δουλειές είναι δυσεύρετες στις μέρες μας εδώ στην Ελλάδα ακόμα και σε όσους έχουν όλα τα προσόντα πόσο μάλλον για τους ζητιάνους που δέν έχουν κανένα προσόν.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

BoobooΝέο Μέλος
07/06/2005, 00:45:02
ΤΟ θέμα είναι οτι κ να ψάξει κάποιος απο αυτους δεν θα καταφέρει να βρεί εργασία.Εδώ άνθρωποι με πτυχία κ τόσες γλώσσες δεν βρήσκουν, θα βρουν αυτοί?Ποιός θα τους εμπιστευτεί??
GDS1Μέλος
07/06/2005, 13:54:45
Οποιος θέλει να δουλέψει δουλεύει απλά όλοι την έχουμε δει ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ και ιδιαίτερα οι ΖΗΤΙΑΝΟΙ.

Η οικοδομή τους χαλάει όμως θα πονέσουν τα χεράκια τους... Για ανοίχτε την Χρυσή Ευκαιρία να δείτε πόσες δουλειές υπάρχουν; ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

07/06/2005, 16:04:01
Άν θέλουμε να δουλέψουμε μπορούμε. Έστω την πιό σκληρή και υποτημιτική δουλειά με χρήματα ελάχιστα αλλά αναγκαία προς το ζήν.
Είναι πολύ καλύτερη λύση απο την ζητιανιά.
07/06/2005, 17:39:46
quote:
ΤΟ θέμα είναι οτι κ να ψάξει κάποιος απο αυτους δεν θα καταφέρει να βρεί εργασία.Εδώ άνθρωποι με πτυχία κ τόσες γλώσσες δεν βρήσκουν, θα βρουν αυτοί?Ποιός θα τους εμπιστευτεί??

ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ?
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ.