- Βιομηχανοποιηση, το λαθος μονοπατι? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Τα ειδυλλια τις ρομαντικες σχεσεις τα γνησια γελια απο καρδιας τα ανθη τα βοτανα που μας γιατρευαν και την αγκαλια των παππουδων και γιαγιαδων που μας κανακευαν?
Μηπως δεν προσπαθησαμε αρκετα να εμπλουτισουμε την ομορφη ζωη μας και καναμε λαθος στροφη?
Κι αν ναι..
μπορουμε να γυρισουμε πισω?
Να αφησουμε πισω μας τα πετρελαια και τις χαωδεις οπες sinkholes. που αφηνουν οι γεωτρησεις απειλωντας να μας καταπιουν.. με καθε εννοια?
Δεχομαι αποψεις.
Τζαμπα ειναι
:-)
Και τωρα και σε ενα μηνα και σε ενα χρονο.
Μιας και ξερω οτι οι ανθρωποι εχουν εργασιες υποθεσεις και λιγο χρονο για να συζητουν απλα.
Και αν βεβαια εχουν κατι να πουν διοτι μπορει το θεμα να μην τους ενδιαφερει.
Θα μπαινω καθε μηνα εδω να βλεπω αν καποιος εχει γνωμη η ιδεες.
Μεχρι τοτε να περνατε καλα και ηρεμα.
Στο προφιλ μου δεν εγραψα λεπτομερειες οπως φυλο χομπυ κλπ.
Γυναικα ειμαι, χομπυ εχω να βλεπω ταινιες παλιες για να ζω το κλιμα της εποχης προ και μετα του πολεμου.
Και μαλλον ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος.
Αν μου επιτρεπετε να αναρτω καμμια ωραια ταινια που μου αρεσει ιδιαιτερα.
γεια σας
quote:Πολύ κουραστικό κι επιμορφωτικό χόμπυ βλέπω...
χομπυ εχω να βλεπω ταινιες παλιες για να ζω το κλιμα της εποχης προ και μετα του πολεμου.
Ουσιαστικά το χόμπυ είναι ο καναπές. Οι ταινίες το άλλοθι...

Edited by - Αίολος on 12/09/2017 08:59:50
Και λιγο blueprintsofmyths βλεπε Ερμης το ζωδιο μου -τι αναλυσεις κανουν οι μασονουληδες της Basel..
Διαβαζω διαβαζω και δεν καταλαβαινω
εκτος απ το τελος που λεει..
ας ενωσουμε τον ανθρακα της ζωης με το πυριτιο των κομπουτερς
Αει διαβασε το εσυ κι αν δε στραμπουληξεις το κεφαλι σου πες κι εμε τι λεει
Ανθρωποι ειμαστε -οι γυναικες δεν ειναι σιγουρο κατα τους Πατερες της εκκλησιας και τους Μουφτηδες, αλλα τελος παντων,
και σφαλματα καναμε..
Αποσυρωμεθα ταπεινα οπισθοχωρουντες για να μην ταραξωμεν την γαληνη του ηρεμου φορουμ..
Ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος και θελω να ειμαστε καλα
Σας χαιρετω
Αντιο..
Γεια σας..
Δε ξερω και πως λεν αντιο ελβετικα..
Ζητω η Ελλας
Συσταση. Μη κατσετε και διαβασετε πολυ απ αυτα τα μπλουπριτς.
Και Blackman να ακουσετε στο ραδιο το ιδιο ειναι..
Καλη επιτυχια σε οτι κανετε
Αloha

Το φύλο μάς ενδιαφέρει όταν προδοκούμεν σεχ.
Σε μία συζήτηση δεν έχει καμμία σημασία...

quote:Σαφώς ρατσιστικό σχόλιο.
συγχωρηστε μου το τολμημα να μπω στην ανδροκρατουμενη 'γιαφκα σας και να την εκθεσω..
Ουδείς σε προκάλεσε με το φύλο του ούτε το επικαλέστηκε ούτε σε ρώτησε τι είσαι.
Εσύ το δήλωσες...
Εσύ προκαλείς με το φύλο σου!
ε, τι άλλο, αφου μπήκε στ' αποδυτήρια ανδρών...

Edited by - Αίολος on 12/09/2017 11:50:44
Οταν θαμαι πολυ γρια δηλαδη.
Απο οσα διαβαζω καποιοι λεν οτι οι πεπτωκοτες επιστημονες του Σαμαελ επιχειρουν λυσσωδως μια εξοδο εκ της υλικης απομονωσης οπου μας εβαλε η ...αστοχια του κατα τις εργασιες του οταν ηταν Αυλος αρχαγγελος κλπ. Και οτι το Cern ειναι δικη του εργασια οπου επιχειρειται η εξοδος -μαζικη? στα αυλα πεδια.. -τι μπουρδες..
Αλλοι λεν οτι καποιοι φιλοι του επιχειρουν να συγκενρωσουν την μνημη των ανθρωπων σε ενα κομπιουτερ για να συνεχισουν χωρις τον Ανθρωπο.
Ειτε ειναι επανασταση ειτε μετατροπη.. πιστευετε νομιζετε οτι γινεται ανευ της αδειας του Θεου η μηπως εν γνωσει του?
Οποιαδηποτε απαντηση εχετε εγω κραταω τη δικη Μου οπως κανω παντα για οτι παρατηρω και δεν εχω βεβαιοτητα.
Οτι κι αν μου λεν εγω απαντω.
Εγω Αποφασιζω.
quote:Ωπα!
Ειτε ειναι επανασταση ειτε μετατροπη.. πιστευετε νομιζετε οτι γινεται ανευ της αδειας του Θεου η μηπως εν γνωσει του?
Ολα γίνονται με την άδεια του θεού, εφ' όσον είναι γνώστης.
Αίτημα επεξήγησης: Ποίος ζητάει την άδεια;

Edited by - Αίολος on 12/09/2017 11:57:05
Δηλαδή δεν είναι η χρεία που οδηγεί πρωτίστως και μετά τα υπόλοιπα;
Γιατί κανείς δεν "φωτογραφίζει"-ονοματίζει αυτούς τους φταίχτες, παρά όλοι κάνουν το εύκολο, να τσουβαλιάζουν το ανθρώπινο είδος;
Ασε απ΄έξω για λίγο την καραμέλα με το Θείο, και μίλα σταράτα για τα δικά μας καμώματα.
Είχε χρόνο να αποδεχθεί ή να μην αποδεχθεί ο μέσος άνθρωπος τις αποφάσεις αυτών που αγνάντευαν και έπαιζαν σκάκι στις πλάτες του;
Τελικά είμαστε όλοι κτήνη, ή ο λύκος θριαμβεύει στα πρόβατα;
Αντί να κουνάμε το δάχτυλο, μήπως να ντυνόμασταν λύκοι για να διώξουμε τους αληθινούς φταίχτες;
Και επειδή δεν βλέπω επανάσταση να ρχεται, η επανάσταση του μυαλού θαρρώ θα ταν μια καλή αρχή.
https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
quote:
Τελικά είμαστε όλοι κτήνη, ή ο λύκος θριαμβεύει στα πρόβατα;
Αντί να κουνάμε το δάχτυλο, μήπως να ντυνόμασταν λύκοι για να διώξουμε τους αληθινούς φταίχτες;
Και επειδή δεν βλέπω επανάσταση να ρχεται, η επανάσταση του μυαλού θαρρώ θα ταν μια καλή αρχή.https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
Συμφωνώ με τα παραπάνω. Όπως είπε και ο Τολστόι: ''Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του''.
αλλα ο τρομος δεν θαρθει απο ατομικη μπομπα..
Δυστυχως ερχεται αλλιως..
Πολυ αλλιως
Ο τραγος κανει τα κολπα του για επιβιωση του αλλα εχει μικρο μαγαζακι.
Ποιος τον λογαριαζει..
Δυσκολο να δουμε πιο πισω..
Ελπιζοντας στον Θεο..
Καλο βραδυ.
Δε ξαναμπαινω στο εσωτερικα γιατι δε μπου χρειαζεται.
Ναι ζούμε ένα ναγκασάκι,
αλλά μην περιμένεις σωτήρες. Γίνε εσύ ο φάρος. Οι σωτήρες αν είναι να ρθουν θα ρθουν.
Εμείς τι θα έχουμε αφήσει για τα παιδιά μας;
Αυτό το χάλι που ζούμε σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από το να περιμένουμε να σωθούμε από άλλους, όταν εμείς κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να καταστρέψουμε τον εαυτό μας.
https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
quote:Λάθος στροφή δεν υπάρχει. Υπάρχει πορεία που καμιά φορά αποδεικνύεται αδιέξοδη. Τότε "η ζωή βρίσκει τον τρόπο" (και τον "δρόμο") να ξεπεράσει το αδιέξοδο.
Αγαπητοι κυριοι και κυριες του φορουμ αν η εξελιξη του ανθρωπου στη γη ειναι στις μερες μας δυσκολη οδυνηρη με συμπτωματα συγχυσης μηπως φταιει που αφησαμε το ..μικρο σπιτι στο λιβαδι, τα ησυχα βραδυα με το φως απο λαδι ελιας, τα ξυλινα πατωματα στα εξοχικα σπιτια, τους κηπους τα περβολια τα ζωακια μας και τις απογευματινες βεγγερες μας που γινοταν λιγη ωρα μετα την σιεστα στον ηλιο και τον πεντακαθαρο αερα?Τα ειδυλλια τις ρομαντικες σχεσεις τα γνησια γελια απο καρδιας τα ανθη τα βοτανα που μας γιατρευαν και την αγκαλια των παππουδων και γιαγιαδων που μας κανακευαν?
Μηπως δεν προσπαθησαμε αρκετα να εμπλουτισουμε την ομορφη ζωη μας και καναμε λαθος στροφη?
Κι αν ναι..
μπορουμε να γυρισουμε πισω?
Να αφησουμε πισω μας τα πετρελαια και τις χαωδεις οπες sinkholes. που αφηνουν οι γεωτρησεις απειλωντας να μας καταπιουν.. με καθε εννοια?Δεχομαι αποψεις.
Τζαμπα ειναι:-)
Επιστροφή δεν υπάρχει καθώς η ιστορική πορεία έχει 'ορμή' τέτοια που 'δεν παλεύεται.'
Οι παππούδες και γιαγιάδες μας 'κανάκευαν' τα παιδιά γιατί απ'οσα κάνανε τος μένανε τα μισά (κι αν) κι αυτό με την προ"υπόθεση ότι δεν χανόταν κι η γυναίκα σε μια γέννα ή ο άντρας σε πόλεμο/εργατικά-αγροτικά ατυχήματα ή αν δεν χανόταν όλοι από επιδημίες... κι αυτό γιατί είχαν μόνο βότανα κι αυτά καλό μπορεί να κάνουν αλλά δεν γιατρεύουν όπως τα 'βιομηχανικά' που έχουμε σήμερα.
Δεν θα ήθελες να ζεις στον 'προ-βιομηχανικό' κόσμο.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Galadriel, πέρασα το σαββατοκύριακο αναλογιζόμενη μήπως έχω ασυλλόγιστα και πάνω στον ενθουσιασμό μου πει ή αποκαλύψει κάτι που θα μπορούσε να βλάψει κάποιον ή κάποιο πεδίο. Δεν έχω ησυχάσει ακόμη εντελώς, ελπίζω όμως να μην έκανα καμιά τέτοια κουταμάρα.
Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να αποκαλύψεις τις αντιστοιχίες των ονομάτων σου στα ελληνικά, παρ' όλο που δεν πρόκειται για κάποιο εσωτερικό σου όνομα. Ποτέ δεν ξέρεις.
quote:
μέσα στην απλότητα βρίσκει η γνώση καταφύγιο πολύ περισσότερες φορές από ότι στα περίπλοκα μυστήρια...
Αυτό είναι αλήθεια και το σκεφτόμουν επίσης το σαββατοκύριακο μαζί με την ιδέα της φίλης μου για το site. Εντέλει μου αρέσει η ιδέα του site γιατί είναι δυνατό μέσα από απλές τεχνικές (εσύ εξάλλου έγραψες "σημασία δεν έχει να πιστεύεις αλλά να ξέρεις την τεχνική") να μπορέσει κάποιος αν μη τι άλλο να υποψιαστεί λίγο για την ύπαρξη των φωτεινών αόρατων κόσμων και, γνωρίζοντας μια ζωντανή έκφραση της αγάπης, να εμπνευστεί ώστε να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος. Η μεγάλη έκπληξη φαντάζομαι θα είναι ότι δεν θα προσπαθήσω να χρεώσω τίποτα ούτε να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα για ό,τι μπορέσω να δείξω...
Σε περίπτωση λοιπόν που στρωθώ να το σχεδιάσω, θα ήθελες να με βοηθήσεις; Δεν το λέω σωστά. Μάλλον εννοώ: θα ήθελες να συμμετέχεις κι εσύ; Να το κάνουμε μαζί; Εκτός αν αυτό δεν συνάδει με το δικό σου έργο.
quote:
οι γνώσεις παραμένουν απόκρυφες γι'αυτούς που δεν ανοίγουν την καρδιά, το νου και το πνεύμα τους να τις δεχτούν... δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει ένα πλάσμα να το κάνει πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό...
Αυτός είναι ο λόγος που εκτιμώ τόσο πολύ την 3ADA.![]()
Όσον αφορά τη μέθοδο Silva. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν την γνωρίζω εμπειρικά. Γνωστοί μου που μαθήτευσαν εκεί μου μίλησαν για κάποιες "ασκήσεις" όπου προσπαθεί κανείς να βάλει το αστρικό του σώμα μέσα στο υλικό σώμα κάποιου άλλου και τρελλάθηκα! Όμως δεν μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχουν κάποιες ασκήσεις διαλογισμού όπως το αερόστατο ή το νούφαρο στη λίμνη που προσωπικά λατρεύω.
quote:
μιλάω στα ζώα και στα φυτά όλη μέρα, όπως θα μίλαγα με έναν φίλο... τα επαινώ όταν βλέπω να αναπτύσσονται και μοιραζόμαστε την ενέργεια του περιβάλλοντος ... κι όμως θα παρατηρήσεις κάποια στιγμή πόσο πολύ μας βοηθούν κι αυτά με την σειρά τους...
Ε μα γι' αυτό είσαι ξωτικό καλή μου κι εμείς απλοί άνθρωποι. Εγώ πέρασα τα 2/3 της ζωής μου με τον φόβο των αδέσποτων σκυλιών και των εντόμων. Ιδίως αυτόν τον τελευταίο δεν τον ξεπέρασα ακόμη και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που βρίσκω συνέχεια στο δρόμο μου όλο έντομα σε δύσκολες στιγμές. Ελπίζω πως θα μπορέσω κάποτε να επιτρέψω στην αγάπη να με οδηγήσει ώστε να εμπιστευτώ απόλυτα κάθε άλλη ζωή με την οποία μοιράζομαι αυτόν εδώ τον κόσμο. Μέχρι τότε θα παραμείνω "ιδανικός κι ανάξιος εραστής των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων" (Ν. Καββαδίας, άσχετο!).
Όσο για τον κήπο σου, πολύ θα ήθελα να τον έβλεπα, πίστεψέ με! Εμείς (οικογενειακώς) αποφασίσαμε να θυσιάσουμε το σπίτι που μένουμε και που είχα κάπως περιγράψει για ένα σπίτι με λίγο κήπο... Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά προσεχώς.
quote:
ένα σωρό δικαιολογίες που καθρέφτιζαν περισσότερο έναν ανεξέλεγκτο τυφλό εγωϊσμό παρά λογική... έναν εγωϊσμό που επικεντρωνόταν στο πως δεν θα χαλάσει το βόλεμα, την ηρεμία και αυτά που του είχαν μάθει ώς "σωστά"...
Λυπάμαι πολύ που είχες μια τέτοια οδυνηρή εμπειρία. Μπορώ να σου πω ότι έχω συναντήσει αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Παλαιότερα πίστευα ότι μπορούσα να τους βοηθήσω. Είναι λυπηρό να βλέπεις ένα πνεύμα σ' αυτή την κατάσταση. Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι είμαι πολύ μικρή η ίδια για να πω ότι θα βοηθήσω μια άλλη ζωή. Κι επίσης κατάλαβα ότι δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει κάποιον, εάν δεν θέλει ο ίδιος να βοηθηθεί. Κι έτσι πλέον απλά δέχομαι κάθε άλλον άνθρωπο όπως είναι, με την ευχή ότι κάτι στη ζωή του θα αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, κάτι που θα του επιτρέψει να δει και να καταλάβει.
Πάντα θα πιστεύω, όσο ζω, ότι αυτό είναι εφικτό και για τον τελευταίο άνθρωπο που ζει εδώ κάτω.
Και, ναι, έτσι είναι.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
ΥΓ Οι απαντήσεις σου ανοίγουν τόσα πολλά θέματα πάντα που η πρόταση της 3ADA να βρεθούμε για καφέ μου φαίνεται σα μια πολύ καλή ευκαιρία να πούμε κάτι παραπάνω. Όπως και νά'χει αισθάνομαι πολύ τυχερή που μπόρεσα να σε "συναντήσω", ακόμα και αν επιλέξεις αυτή η συνάντηση να περιοριστεί μέσα στο φόρουμ...![]()
quote:
I AM BACK!
Καλώς το!
3ADA μου θα εκπλαγείς ίσως από τον αριθμό των ατόμων που έχουν τόσες γνώσεις. Συνήθως το ερώτημα είναι όχι αν έχει κανείς γνώσεις, αλλά τι επιλέγει να τις κάνει.![]()
Λοιπόν, στα καθ' ημάς: δεν είναι μεγάλος κόπος να σου φωτοτυπήσω το βιβλίο. Και θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθούμε για καφέ. Ξέρεις, εκεί που μένεις (Αφώνου και Αναύδου γωνία) έμενα κι εγώ κάποτε, οπότε θα μου κάνει πολύ καλό να θυμηθώ λιγάκι την παλιά μου γειτονιά.
Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για σας δεσποινίς ώστε να σας φτιάξουμε τη μέρα; ![]()
Με πολλή αγάπη,
Unseen
quote:
Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για σας δεσποινίς ώστε να σας φτιάξουμε τη μέρα;
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
:)]