- Έλρικ του Μελνιμπονέ, μήπως ξέρετε κάτι? - Περιοδικά - Βιβλία
Γνωρίζω πως έχου μεταφραστεί 5 στα Ελληνικά (έχω διαβάσει τα 3) και πως μάλλον υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα, τουλάχιστον μεταφρασμένα!!! Ξέρει κάποιος κάτι γι αύτο?
Επίσης αυτο που θέλω να ρωτήσω σχετικά με αυτή την σειρά είναι με αφορμή πως πρόκειται να γίνει ταινία στον κινηματογράφο... κάποιος μου έχει πει πως ήδη ετοιμάζεται!!!!
Μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί δεν έχω ακούσει τίποτα και ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να γίνει ταινία αυτή η σειρά? (πολύ μεγάλος κόσμος)
θα δείξει... πολύ θα ήθελα να την δω όταν και εάν όντως δημιουργηθεί.. ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει κάτι το εξεφτελιστικό ....... Γιατί πρόκειται για πολύ όμορφη σειρά!!!
Ευχαριστώ, πάντα με διάθεση φιλική!!!
SIMORIL .......
http://www.multiverse.org/forum/viewtopic.php?t=52
http://www.multiverse.org/forum/viewtopic.php?t=55
Tin skinothesia tin exoun mallon oi aderfoi Weitz (vlepe American Pie) opote kalitera na kratiseis ton enthousiasmo sou kai pios kserei. Elpizo pragmatika na diapsevsoun tis epifilaxeis mou.
quote:
Tin skinothesia tin exoun mallon oi aderfoi Weitz (vlepe American Pie) opote kalitera na kratiseis ton enthousiasmo
Αυτό όντως δεν ακούγεται και πολύ καλό, όμως υπάρχει και το παράδειγμα του Peter Jackson, που εκεί που "δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του", γύρισε το Lord of the Rings...
Μακάρι να γίνει μια καλή προσπάθεια γιατί, αν κι έχω διαβάσει μόνο δύο βιβλία της σειράς του Έλρικ, πιστεύω ότι πρόκειται για μια πραγματικά αξιόλογη δουλειά που αξίζει "κινηματογραφικού σεβασμού"...
Edited by - durden_alie on 18/12/2003 12:45:55
Filika panta
Ps: sorry gia ta greeklish
oso gia tous :
quote:h tainia ayth mou fanike toso anosth typou xoligount humor... pou den katafera na dw oute to ena oloklhro ... argotera plhrofori8ika pws bghke kai dyo.... den 8a to antexa pali.... ma den 8a mporouse na to skhno8etisei kaneis axiologos?.....
aderfoi Weitz (vlepe American Pie)
:(
Exw apogohteytei dhd... alla oti 8a thn dw otan 8a bgei den yparxei amfisvhtisei.. den 8a afisw oute ena sto ekatomirio na paei xameno, kai mono gia thn periptwsh pws isws axizei!!!
Sas eyxaristw ..... panta me filiki dia8esi
SIMORIL .......
quote:
... argotera plhrofori8ika pws bghke kai dyo....
Mονο δυο...και τρία έχει βγει..Αμα δε μας την τρίψουν για τα καλά στη μουρη αυτη τη πίτα οι Αμερικάνοι δε θα ησυχάσουν!!!
Edited by - 1900 on 20/12/2003 06:44:18
den eimaste kala telika.....
Ayth h amerikaniki pita einai idia h kinhmatografiki seira pitas tromou!!!! ![]()
Ax as mhn katantisei etsi kai to ermo Elrick of Melnibone , giati den 8a thn antexw tetoia xeftila....
SIMORIL .......
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Is anybody out there?![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Αν προκύψει πάντως κάποιο νεώτερο για την ταινία ας μου πει κάποιος για τις εξελίξεις.. με ενδιαφέρουν...
Φιλιά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Έχει επικρατήσει πλέον να χρησιμοποιούμε σαν μονάδα μέτρησής του τα λεπτά,τα δευτερόλεπτα,τις ωρες κτλ...
Σύμφωνα με την φυσική, ο χρόνος κινείται μόνο μπροστά, σε συνάρτηση με συτό που ονομάζουμε βέλος του χρόνου.Πως μπορεί όμως να βρεθεί το μπροστά μέσα σε ένα άγνωστο σύστημα, με εξίσου άγνωστο και αόριστο σημείο αναφοράς?
(Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα με βάση την έννοια του χώρου που είναι απολύτως κατανοητή και μετρήσημη,και όμως πάλι σε ορισμένες συνθήκες,οδηγεί στο παράδοξο.Πόσο μάλλον η έννοια του χρόνου,που δεν ξέρουμε ακόμη ακριβώς τι είναι!)
Ας φανταστούμε ότι είμαστε σε ένα πολύ μεγάλο (αχανές) δωμάτιο τελείως σκοτεινό.Αν ξεκινήσουμε να βαδίζουμε από κάποιο σημείο, δεν ξέρουμε ακριβώς προς τα που πάμε και φυσικά δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης αν χρειαστεί.Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο βέλος που μας καθορίζει την κατεύθυνση του χώρου, δεν μπορούμε να το ακολουθήσουμε, γιατί απλά δεν το βλέπουμε και δεν έχει καταχωρηθεί στον εγκέφαλό μας η ύπαρξη και χρησιμότητά του.Είμαστε λοιπόν χαμένοι στο άγνωστο χωρίς σημείο αναφοράς για κάποια κατεύθυνση.Αυτό είναι μία πεζή παραδοχή της ταύτησης του χωροχρόνου.Αν λάβουμε υπόψην μας την τέταρτη διάσταση που υπολογίζουν ότι θα λύσει το μυστήριο,δεν μένουμε στην δισδιάστατη κίνηση του προηγούμενου χωρικού παραδείματος.Αφαιρούμε το δωμάτιο και τα πάντα.Πλέον στην αναζήτηση δεν συμβάλουν ούτε οι εναπομήναντες χρήσημες αισθήσεις.Είμαστε σε ένα κενό,στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.Κάτι τέτοιο ακόμη και χωρικά είναι αδύνατο να το προσαρτήσουμε στην σκέψη μας και να το κατανοήσουμε για να βρόυμε διέξοδο.Έχοντας υπόψιν μας ότι το παραπάνω παράδειγμα αναφέρεται στον γνωστό αναγνωρίσιμο και μετρούμενο χώρο,λαμβάνουμε υπόψιν την δυσκολία ορισμού του χρόνου,που είναι πέρα απ αυτό και όπως υπόθηκε χωρίς δεδομένα σημεία αναφοράς.
Η άποψή μου είναι, ότι το να λαμβάνουμε και να ερμηνεύουμε γραμμικά τον χρόνο σε παρελθόν-παρόν-μέλλον,είναι κάτι ελλειπής ή λανθασμένο,γιατί όπως προανέφερα και στην αρχή αυτή είναι μια αρχαία μέθοδος ταυτολόγησής του με το χωρικό επίπεδο που είναι κάτι τελείως διαφορετικό.Κατ΄αυτή την εκδοχή, η τωρινή,βιόσημη βαθμολόγηση του χρόνου,μπορεί να οριστεί και να ερμηνευτεί μόνο στο μυαλό μας,χωρίς να μπορεί να ταυτιστεί με την γενική ολότητα που μας περιβάλει.
Τα παραπάνω φυσικά είναι μία θεωρία και γι αυτό θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας,όπως και ερωτήσεις ή απαντήσεις στο ερώτημα.Κάθε σκέψη (θετική ή αρνητική) καλοδεχούμενη!
ATS
Αντίο, τώρα πέρασε η ''ωρα'' , με τιμή pluton.
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ "ΜΟΜΟ" ΤΟΥ ΜΙΧΑΕΛ ΕΝΤΕ..
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ... ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΜΟΥ..
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ,
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΝΟΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ.
ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ "ΣΩΜΑ" ΚΑΙ "ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ" ΣΤΗΝ ΓΗ.. (ΣΤΗΝ ΥΛΗ)
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ...
ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ-ΖΩΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.(ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ)
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΦΕΡΕΙ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ.(ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ)
Ο ΕΝΑΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ...ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ..ΟΣΑ Η ΨΥΧΗ ΕΖΗΣΕ..ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΜΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ/Ο ΔΡΑΚΩΝ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ.
ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΞΟΝΑ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΑΞΟΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΕ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ.
ΤΟ ΑΠΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ...
Η ΦΥΣΙΚΗ -ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ-...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΙΚΟΤΗΤΑ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ...ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ...
ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;
ΞΕΡΕΙΣ! ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
-ΠΑΙΔΙ ΓΑΡ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ-
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΗ.
ΜΗΠΩΣ Η ΓΡΑΜΜΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΩΠΕΔΩΝΕΙ;
ΚΑΘΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΑΡΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ;
ΟΧΙ ..ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ..ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ..ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ...
- ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ-...ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ..."ΑΧΡΟΝΟΥΣ" ΚΑΝΟΝΕΣ;
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙ..ΟΤΙ... "ΝΑΙ" ΕΖΗΣΕ...
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ...ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ..;
ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ;
ΧΜΜΜ...
ΑΣ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ.ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ...
Ο ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ
Ο ΚΥΚΛΙΚΟΣ
Ο ΕΛΙΚΟΕΙΔΗΣ
.....(3)
ΜΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ+ΕΞΗΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ..."ΕKΦΑΝΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ/ΧΡΟΝΟΥ...
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΡΙΞΑ....Τ'ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ..ΕΦΟΔΙΑ..ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ..!
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
(((((((*_-)))))))
Vande!![]()
'manava seva, madhava seva'
Μας ζήτησες φίλε μου ATS μέσο του τίτλου του θέματος:
quote:
Ο χρόνος σαν μια λέξη
Η λέξη που ταιριάζει στον ΧΡΟΝΟ-Κρόνο είναι πράγματι ΜΙΑ...
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Vande!![]()
'manava seva, madhava seva'
ΩΩΩΩΩΩΩ ΞΥΝΠΗΣΑ ΞΥΠΝΗΣΑ….
!!! Η στιγμή είναι άχρονη…. που η ΔΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ μου την κάνει ΧΡΟΝΟ!!!!
Βρε για κοιτά που η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ στο τέλος είναι το ΠΑΡΟΝ…. που διαδραματίζονται οι ΣΤΙΓΜΕΣ…
Ουαου! Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ!!!!!!...... Ενα παιδάκι *(μέσα) που παίζει… με στιγμές!!!
Μέσα έξω το ΙΔΙΟ!!!!! Που είναι ο Φόβος? Που πήγε ο Πόνος? Είναι κανείς εκεί?
Ω.... ΖΩΝΤΑΝΕ ΑΦΥΠΝΗΣΜΕΝΕ!!!!!
Πόσοι Αιώνες για να γινει αντιλυπτο….πόσοι για να το ζήσουμε…..? ![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 21/04/2003 08:19:40
Και να θέσω την απάντηση που υποκειμενικά ΒΛΕΠΩ στην ερώτησή του :
quote:
Οι Οποίες στιγμές, αν δεν γινόντουσαν μέσα μας Συνέχεια….Α,Β,Γ,Δ……. και δεν μας κομμάτιαζαν… θα υπήρχε ΧΡΟΝΟΣ?
ΟΧΙ, ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....
Την καλημέρα μου σε όλους...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΝ ΛΕΞΗ ...
ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ????????
ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ????????
ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ....
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()