- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Είμαι λίγο κρυωμένος, με συγχωρείτε...
Ντοκτορ θελεις να σε κανω μια εντριβη,ανιδιοτελως!
Edited by - stiv on 10/11/2011 21:29:32
δυστυχως μου ειναι αδυνατο να ακολουθησω την σκεψη σου.
σου ευχομαι καλη συνεχεια.
παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης της αληθειας
Το σκεπτικό δεν είναι να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την σκέψη μου,αλλα να διαβάσεις την θεωρία και να την απορρίψεις.
Αγαπητέ Συντονιστή,
επειδή το θέμα λαμβάνει άλλη μορφή,
ώστε να προδιαθέτει τους αναγνώστες για την συζήτηση που αναμένεται
προτείνω να μετονομαστεί
"Εσωτερικός δρόμος"
__________________________________________________________________________________________________________________________________Εσωτερικός δρόμος
πρόλογος
Θα πραγματευθούμε τα στάδια ή τα επίπεδα από τα οποία περνάει ο εξελισσόμενος άνθρωπος, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά
τον τρόπο ανάπτυξης του πραγματικού μέσα του και της αποβολής του ψεύτικου ή επίκτητου και τελικά την ένωσή του με το
Πρώτο Αίτιο.
Θα παρουσιασθεί σε πολύ απλή μορφή αυτό το δύσκολο θέμα,και η απλοποίηση αυτή ίσως να μην ευχαριστήσει το διανοητικό αναγνώστη,
ωστόσο, θα ικανοποιήσει,σίγουρα, τον άνθρωπο που αγωνίζεται να βρει ένα πρακτικό τρόπο για να καταπιαστεί με το εσωτερικό του.
anahs
Η ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Ο άνθρωπος που είναι προικισμένος με διαισθητική σκέψη και ευαίσθητο συναίσθημα δεν είναι δυνατό να μην αντιληφθεί ότι τα πάντα μέσα στο σύμπαν που ζούμε, ξεκινούν από κάπου και επιστρέφουν εκεί, αφού πρώτα διαγράψουν ένα κύκλο μεταμορφώσεων και αλλαγών.
Μ’ άλλα λόγια βρίσκεται μπροστα σ’ένα τεράστιο σχέδιο «κυκλοφορίας» σε μακροκοσμική και μικροκοσμική κλίμακα.
Γύρο του βλέπει το ορυκτό, το φυτικό ,το ζωικό, το ανθρώπινο βασίλειο να διαγράφουν τους κύκλους τους.Στο στερέωμα βλέπει τα ουράνια σώματα να κάνουν το ίδιο,περνώντας από τις διάφορες φάσεις της κοσμογονίας τους.
Και η ευαισθησία του διαπιστώνει ότι τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους.
Δεν του φαίνεται καθόλου παράξενο π.χ. άν ένας σούπερ νόβα συνδέεται μυστικά με τον κόσμο των εντόμων ή ακόμα και των ιών.
Και νιώθει ότι η μυστική αυτή συνδεση διασταυρώνεται με άπειρες άλλες, ενδιάμεσες, διασυνδέσεις, οριζόντιες και κάθετες.
Αυτού του είδους ο άνθρωπος βλέπει το κάθε βασίλειο και τον κάθε «πολίτη» του κάθε βασιλείου, σαν φορέα επιδράσεων από τα βασίλεια που βρίσκονται επάνω ή κάτω από το δικό του.
Και αφού διαπιστώσει αυτή την τεράστια κλιμάκωση του σύμπαντος σε οκτάβες ανάπτυξης και σύμπυξης,θα θελήσει ασφαλώς να βρει ποιά είναι η δική του ατομική θέση μέσα σ’αυτή την κλιμάκωση, καθώς και την ιδιαίτερη θέση του ανθρώπινου γένους μέσα σ’ αυτήν.
Επόμενο είναι λοιπόν,να θελήσει να ξεχωρίσει τα σκαλοπάτια αυτής της τεράστιας Κοσμικής κλίμακας σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε βασίλειου-ορυκτού, φυτικού, ζωικού,ανθρώπινου, πλανητικού ,ηλιακού,γαλαξιακού κ.ο.κ.
Και ασφαλώς θα σταθεί ιδιαίτερα στα δύο βασίλεια που πλαισιώνουν το ανθρώπινο δηλ. στο ζωικό, από κάτω και στο πλανητικό από πάνω.
σχολιάστε..
anahs
quote:
Και ασφαλώς θα σταθεί ιδιαίτερα στα δύο βασίλεια που πλαισιώνουν το ανθρώπινο δηλ. στο ζωικό, από κάτω και στο πλανητικό από πάνω.
Ποιό και τι είναι το πλανητικό βασίλειο anna999 και πώς δεσπόζει του ανθρώπου?
Επίσης τι είναι η κοσμική κλίμακα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
τι κοινό τον συνδέει με τα ζώα και
τι κοινό τον συνδέει με την πλανητική ζωή?
anahs
Τι είναι το πλανητικό βασίλειο άνωθεν του ανθρώπου?
Τι είναι η κοσμική κλίμακα?Τι βαθμίδες εχει και πώς ονομάζονται?
Τώρα τι κοινό συνδέει τον άνθρωπο με τα ζώα,είναι πάρα πολλά τα κοινά σημεία.Για την πλανητική ζωή,απλά είναι μέρος της.
Αυτα όμως είναι άσχετα με τις ερωτήσεις μου,που είναι συγκεκριμένες βάσει αυτών που γράφεις.Αν έχεις την ευγενή καλωσύνη,να προχωρήσεις σε μια αναλυτική απάντηση,θα ήμουν υπόχρεως!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ποια δέσμη αοράτων επιδράσεων ωθεί το ζωικό βασίλειο στο ξεδίπλωμα του,και ποιες δυνάμεις κάνουν το ίδιο για την πλανητική ζωή?
και σε τι μοιάζει ο άνθρωπος με τα δυο βασίλεια που τον πλαισιώνουν?
εδώ σε θέλω κάβουρα..
anahs
Τα θέλει ο ...
.... οργανισμός σου εεεε?
Αααα! πως δεν το σκέφτηκα ρε συ ; Έχω άτομο special να σου απαντήσει !!!! Σςςςςς ... ω, πω, πω ... Βλέπε εντός ολίγου κούκλα!
Edited by - zip on 11/11/2011 14:14:56