- Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ετσι νομίζω και εγώ. Βοηθάει και αυτό που λέει ο δημήτρης ότι τα μωβ κυκλάκια εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Το πράσινο είναι το αρνητικό του μωβ; Πάντως στο τέλος που μένει ένα κυκλάκι που πηγαίνει γύρω-γύρω εγώ δεν το βλέπω πράσινο αλλά σαν να έχει λίγο μωβ στην μία άκρη του (είναι τα κουρασμένα μάτια που σας έλεγα μάλλον!)
http://homepages.pathfinder.gr/OrthodoxyCorner/w00t%2Ejpg
Αυτό δείχνει το αρνητικό της εικόνας.
Εγώ δεν τα βλέπω τόσο πράσινα πάντως.
Πρέπει να φταίει αυτό που είπα: η illusion "σβήνει" το χρώμα μέσα στο γκρίζο.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:Μπορεί, για το... Χόλιγουντ. Η διήγηση ως έχει στο βιβλίο των Κριτών (από τα πιο περίεργα και "σαμανιστικά" της Παλαιάς Διαθήκης) είναι ότι ο Θεός του έδωσε τη δύναμη με τα μαλλιά να είναι κάτι σαν "σύμβολο" υπακοής στον Θεό.
Αυτό που θυμάμαι στην ΠΔ σχετικά με τα μαλλιά είναι η ιστορία του Σαμσών και της Δαλιδά. Ο Σαμσών όμως αντλούσε την φοβερή δύναμή του από τα μαλλιά γι αυτό και του τα έκοψε...
Απ ότι καταλαβαίνω ήταν αφιερωμένος στον Θεό, από την κύηση του ακόμα. Ηταν Ναζηραίος ή Ναζαρινός και είχε δεθεί με όρκους που περιγράφονται στους Αριθμούς (κεφ 6)
Οι Ναζηραίοι ακολουθούσαν κάποιες απαγορεύσεις στην ζωή τους πχ δεν έπιναν κρασί, δεν ερχόντουσαν σε επαφή με πεθαμένους; και δεν έκοβαν τα μαλλιά τους, μέχρι το τέλος της αφιερώσεως τους όπου τα έκοβαν και τα προσέφεραν στον Θεό.
"4 Πάσας τας ημέρας της αφιερώσεως αυτού δεν θέλει φάγει ουδέν εκ των όσα γίνονται εξ αμπέλου, από φλοιού σταφυλής έως κόκκου αυτής.
5 Πάσας τας ημέρας της ευχής της αφιερώσεως αυτού δεν θέλει περάσει ξυράφιον επί της κεφαλής αυτού, εωσού πληρωθώσιν αι ημέραι, τας οποίας ευχήθη εις τον Κύριον· άγιος θέλει είσθαι, αφίνων τας τρίχας της κόμης της κεφαλής αυτού να αυξάνωσι."
"18 Και ο Ναζηραίος θέλει ξυρισθή την κεφαλήν της αφιερώσεως αυτού εις την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου, και θέλει λάβει τας τρίχας της κεφαλής της αφιερώσεως αυτού και επιθέσει επί του πυρός του υποκάτω της ειρηνικής θυσίας.
19 Και ο ιερεύς θέλει λάβει τον εψημένον ώμον του κριού και ένα άρτον άζυμον εκ του κανίστρου, και εν λάγανον άζυμον και θέλει επιθέσει αυτά επί τας χείρας του Ναζηραίου, αφού ξυρισθή τας τρίχας της αφιερώσεως αυτού."
Χμ...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:Οι Ναζηραίοι πράγματι ήταν "αφιερωμένοι" στον Θεό κι αυτό μπορούσε να είναι για όλη τους τη ζωή, ή για ένα διάστημα - σαν ένα τάμα. Το "ξύρισμα" λοιπόν θα ακύρωνε την αφιέρωση (ως παράβαση των όρκων), και κατά συνέπεια την (όποια) από το Θεό δύναμη.
17 " εφανέρωσε προς αυτήν όλην την καρδίαν αυτού και είπε προς αυτήν, ξυράφιον δεν ανέβη επί την κεφαλήν μου· διότι εγώ είμαι Ναζηραίος εις τον Θεόν εκ κοιλίας μητρός μου. Εάν ξυρισθώ, τότε η δύναμίς μου θέλει φύγει απ' εμού, και θέλω αδυνατίσει και κατασταθή ως πάντες οι άνθρωποι" Κριτές 16: 17-
Απ ότι καταλαβαίνω ήταν αφιερωμένος στον Θεό, από την κύηση του ακόμα. Ηταν Ναζηραίος ή Ναζαρινός και είχε δεθεί με όρκους που περιγράφονται στους Αριθμούς (κεφ 6)
Οι Ναζηραίοι ακολουθούσαν κάποιες απαγορεύσεις στην ζωή τους πχ δεν έπιναν κρασί, δεν ερχόντουσαν σε επαφή με πεθαμένους; και δεν έκοβαν τα μαλλιά τους, μέχρι το τέλος της αφιερώσεως τους όπου τα έκοβαν και τα προσέφεραν στον Θεό.
...
quote:
Οι Ναζηραίοι πράγματι ήταν "αφιερωμένοι" στον Θεό κι αυτό μπορούσε να είναι για όλη τους τη ζωή, ή για ένα διάστημα - σαν ένα τάμα. Το "ξύρισμα" λοιπόν θα ακύρωνε την αφιέρωση (ως παράβαση των όρκων), και κατά συνέπεια την (όποια) από το Θεό δύναμη.
Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο τελετουργικό της βάπτισης έχει σχέση με τα παραπάνω, επειδή μας δίνει το αντίθετο αποτέλεσμα (της ακύρωσης της αφιέρωσης), έτσι δεν είναι;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Αν και ναι,απο οσο θυμαμαι η συγκεκριμενη τελετη ειναι "μαγικη" θα λεγαμε,περιλαμβανει επικλησεις και εξορκισμους καποιοι απο αυτους επαναλαμβανομενοι.Τωρα την ακριβη σημασια ολων αυτων θα προσπαθησω να ξεδιαλυνω με την βοηθεια του παπα..
στο παραπανω λινκ εξηγει καποια πραγματα στον αφρο,εν ειδη κατηχιτικου..
quote:Δε νομίζω να υπάρχει σχέση "ναζηραίων" και βάπτισης. Τα νύχια και τα μαλλιά που κόβονται είναι βέβαιο ότι:
Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο τελετουργικό της βάπτισης έχει σχέση με τα παραπάνω, επειδή μας δίνει το αντίθετο αποτέλεσμα (της ακύρωσης της αφιέρωσης), έτσι δεν είναι;
1. Δεν έχουν σχέση με τη βάπτιση των 2-3 πρώτων αιώνων του χριστιανισμού.
2. Είναι προφανώς "δανισμοί" από μαγικές παραδόσεις γιατί η ομοιότητα υπάρχει και δεν υπάρχει καμιά σίγουρη "θεολογική" ερμηνεία ή αναγκαιότητα
ΥΓ. Εκτός πια κι αν από κάποιοι στην εκκλησία μαζεύουν δείγματα DNA εδώ και αιώνες;
... ίσως για χάρη τίποτα εξωγήινων... ![]()
![]()
(δεν νομιζω οτι οι παπαδες φτιαχνουν κουκλακια με τα μαλλια που μαζευουν απλα ειναι χειρονομια οτι το ατομο αυτο ανοικει σε αυτους τωρα
για να ειμαι ποιο σωστος σε αυτον που εκπροσωπουν)
σε ποιο παλια χρονια τα μαλλια και τα νυχια που κοβονταν απο τα μελη
των βασιλικων οικογενιων καιγονταν για να μην πεσουν στα χερια των εχθρων και τους κανουν μαγεια
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
. Είναι προφανώς "δανισμοί" από μαγικές παραδόσεις γιατί η ομοιότητα υπάρχει και δεν υπάρχει καμιά σίγουρη "θεολογική" ερμηνεία ή αναγκαιότηταΥΓ. Εκτός πια κι αν από κάποιοι στην εκκλησία μαζεύουν δείγματα DNA εδώ και αιώνες;
... ίσως για χάρη τίποτα εξωγήινων
Αυτό νομίζω και γω... όχι τα περί εξωγήινων! ![]()
quote:
μαλλια και νυχια περνουν και οι μαγοι για να φτιαξουν κουκλες που θα ελεγχουν το θυμα που πηραν τα μαλλια και τα νυχια
Βουντού... ![]()
quote:
(δεν νομιζω οτι οι παπαδες φτιαχνουν κουκλακια με τα μαλλια που μαζευουν απλα ειναι χειρονομια οτι το ατομο αυτο ανοικει σε αυτους τωρα για να ειμαι ποιο σωστος σε αυτον που εκπροσωπουν)
Το πιό πιθανό είναι αυτό... συμβολικά.
-Arthur C. Clarke-