ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Think_Math30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
D.P.J. 10Μέλος
28/12/2006, 09:33:41
Προς τους κ.κ. αντιχρίστους !
Γιατί ταράζετε τον ύπνο , την ησυχία και την μακαριότητα των "πιστών" ; Οι άνθρωποι επί αιώνες είχαν ένα αποκούμπι , μια ελπίδα και ένα συγχωροχάρτι για ότι στραβό έκαναν . Δεν έμαθαν να "τους ζητούν αποδείξεις" για αυτά που διατείνονται αυτοί και η θρησκεία τους . Τι θα πει αποδείξεις ; Τους ήρθε απότομο αυτό . Βέβαια τα επιχειρήματά τους είναι ατράνταχτα αποστομωτικά και καλύπτουν ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις (!):
Η περιβόητη ελευθερία εκλογής (και λίγο δημοκρατικότητα εδώ !) , το αναμφισβήτητο γεγονός της "ελεύσεως του Κυρίου" που είναι και η βάση από την οποία ξεκινούν , και στα δύσκολα (π.χ. τι θεός ήταν αυτός που άφησε να πνιγούν από το τσουνάμι 100.000 και άνω παιδιά ), η απάντηση είναι <<άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου>> , και......τελείωσε !!!
Από την άλλη μεριά οι κεφαλές της θρησκείας - εκκλησίας καταλαβαίνουν ότι στη σημερινή κοινωνία (internet , τεχνολογία επιστήμες κ.λ.π.) χάνουν έδαφος και το κοπάδι μειώνεται , έστω και με αργό ρυθμό στην αρχή.
Ρίχνουν λοιπόν στη "μάχη" ότι έχουν και δεν έχουν , προσπαθώντας να ανασυνταχθούν και να γίνουν ίσως πιο ελκυστικοί. Μπορεί να καθυστερήσουν την....ήττα αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στο τέλος θα μείνουν 3 και το γνωστό πτηνό.
Υ.Γ. Προσωπικά πιστεύω ότι αρκετοί τουλάχιστον από τις κεφαλές της Εκκλησίας δεν πολυπιστεύουν αυτά που διακηρύττουν , αλλά λογικό είναι να θέλουν να κρατήσουν το μαγαζί τους και την πελατεία τους . Αφού και αυτή ( η πελατεία ) θέλει....
28/12/2006, 10:35:47
i-tried:
«Είμαι βέβαιος πως κάθε λεύτερος άνθρωπος που θα διαβάσει το βιβλίο ετούτο, το γεμάτο αγάπη, θ' αγαπήσει περισσότερο παρά ποτέ, καλύτερα παρά ποτέ; το Χριστό.»

Φίλτατε ο Ιησούς των συγγραφέων, είναι μια ιδεατή φιγούρα του παραμυθιού, όπως εξάλλου και εν πολλοίς στα λεγόμενα Ευαγγέλια. Ο Ιησούς που γνωρίζει ο κόσμος, δεν είναι ιστορικό πρόσωπο αλλά είναι η ελπίδα και ο πόνος του καθενός.

Ο ιστορικός Ιησούς, ο Ραβίνος που περιτμήθηκε και ουδέποτε θέλησε να πατήσει γη ειδωλολατρών, ο Ραβίνος που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να πάρει το ιμάτιο του και να πάει στην Κίνα, στην Αφρική ή οπουδήποτε αλλού υπήρχαν δούλοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι πλην ολίγων χιλιομέτρων γη των ομοεθνών του, μάλλον λίγους θα ενδιέφερε ως σημείο οικουμενικής διδασκαλίας.

Ο Ιησούς πεθαίνει κάθε φορά που όλοι εσείς οι επιπόλαιοι αυτόκλητοι «υπερ-χριστιανοί» (ουσιαστικά οι «μετα-χριστιανοί»..) προσπαθείτε να...αποδείξετε τα βήματα του Ιησού στη γη, δίχως την απαραίτητη ιστορική αγχίνοια.

Ο Ιησούς, ο θεός, το σύμβολο σας, πρέπει να είναι μέσα σας και όχι ως λιβανιστήρι πάνω στα κεφάλια του λαού.

Ωστόσο, και επειδή κόπτεσται περί των «εχθρών» του Ιησού και του Χριστιανισμού, ένα είναι και ταυτόχρονα βέβαιο: ο Χριστιανισμός θα ασθενεί και θα εξαφανίζεται ως πίστη και θρησκεία, όσο εσείς παραμένετε Σχολαστικιστές.

Και μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξετε...

i-triedΜέλος
28/12/2006, 15:49:13

Φίλτατε ο Ιησούς των συγγραφέων, είναι μια ιδεατή φιγούρα του παραμυθιού, όπως εξάλλου και εν πολλοίς στα λεγόμενα Ευαγγέλια. Ο Ιησούς που γνωρίζει ο κόσμος, δεν είναι ιστορικό πρόσωπο αλλά είναι η ελπίδα και ο πόνος του καθενός.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ,η ελπιδα και ο πονος του καθενος

Ο ιστορικός Ιησούς, ο Ραβίνος που περιτμήθηκε και ουδέποτε θέλησε να πατήσει γη ειδωλολατρών, ο Ραβίνος που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να πάρει το ιμάτιο του και να πάει στην Κίνα, στην Αφρική ή οπουδήποτε αλλού υπήρχαν δούλοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι πλην ολίγων χιλιομέτρων γη των ομοεθνών του, μάλλον λίγους θα ενδιέφερε ως σημείο οικουμενικής διδασκαλίας.

Ο ΙΗΣΟΥς ΔΙΔΑΞΕ,ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥς 12 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥς ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
" Θα σε στείλω σε όλα τα έθνη για ν' ακούσουν όλοι το μήνυμά Μου, να μην πει κανείς μια μέρα δεν το άκουσα.
Πήγαινε να διαλαλήσεις τα Λόγια Μου, πες:
Ο Κύριος έρχεται από την Αγία Του κατοικία,
για να παρηγορήσει τον λαό Του και να ενοποιήσει την Εκκλησία Του"

Ο Ιησούς πεθαίνει κάθε φορά που όλοι εσείς οι επιπόλαιοι αυτόκλητοι «υπερ-χριστιανοί» (ουσιαστικά οι «μετα-χριστιανοί»..) προσπαθείτε να...αποδείξετε τα βήματα του Ιησού στη γη, δίχως την απαραίτητη ιστορική αγχίνοια.

ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΗ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.

Ο Ιησούς, ο θεός, το σύμβολο σας, πρέπει να είναι μέσα σας και όχι ως λιβανιστήρι πάνω στα κεφάλια του λαού.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,IF ONLY...

Ωστόσο, και επειδή κόπτεσται περί των «εχθρών» του Ιησού και του Χριστιανισμού, ένα είναι και ταυτόχρονα βέβαιο: ο Χριστιανισμός θα ασθενεί και θα εξαφανίζεται ως πίστη και θρησκεία, όσο εσείς παραμένετε Σχολαστικιστές.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ,Ο ΑΠΙΣΤΟς ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟς ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΙΩΣΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Και μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξετε...
ΠΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟς ΟΡΘΟΔΟΧΟς,ΝΑΙ.

[/quote]
Φίλτατε ο Ιησούς των συγγραφέων, είναι μια ιδεατή φιγούρα του παραμυθιού,

Ακόμη και αν φανερωνόταν ως φυσική παρουσία και του μιλούσε προσωπικά πάλι δεν θα τον αναγνώριζε ως Θεό αλλά θα προσπαθούσε να ερμηνεύσει με κοσμικά μέτρα και σταθμά το φαινόμενο της Παρουσίας Του.

Αυτό συνέβη ήδη με την ενανθρώπιση του Δευτέρου Προσώπου του Τριαδικού Θεού του Υιού και Λόγου του Θεού τον οποίο οι άνθρωποι δεν ανεγνώρισαν και σταύρωσαν.
Μόνο αν η Παρουσία του Θεού συμβεί σε εσωτερικό επίπεδο ως Αποκάλυψη εν Αγίω Πνεύματι μπορεί να μαλακώσει ο νους και η καρδιά ώστε να παραδοθεί ο άνθρωπος ελεύθερα και χαρούμενα στην Αγκαλιά του Ζωντανού Θεού.

EPAITHSΜέλος
29/12/2006, 02:55:47
quote:
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ,η ελπιδα και ο πονος του καθενος

Ούτε στους πατριώτες του τους εβραίους δέ κατάφερε να γίνει, άν και ειδικά με αυτούς προσπάθησε πολύ.

quote:
Είμαι βέβαιος πως κάθε λεύτερος άνθρωπος που θα διαβάσει το βιβλίο ετούτο, το γεμάτο αγάπη, θ' αγαπήσει περισσότερο παρά ποτέ, καλύτερα παρά ποτέ; το Χριστό.

Δέν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο, ο χριστός όσο αγαπήθηκε αγαπήθηκε και τράβηξε πάρα πολύ το παραμύθι.
Τώρα πλέον το μόνο που έχει αρχίσει να κάνει είναι να αμφισβητείται έντονα σε όλα τα μήκη και πλάτη της περιφέρειας του.

i-triedΜέλος
29/12/2006, 04:55:56
ΑΠΟΡΩ πως μπορεις να πιστευεις οτι μερικες ιστιοσελιδες,απο ορισμενους αθεους μπορει να σβυσουν απ τον χαρτη τον ΘΕΟ.
ΟΜΩς υπαρχουν εκατ ανθρωποι που πιστευουν σε αλλες θρησκειες,ασεβουν εις βαρος του ΘΕΟΥ,πολεμοι,μισος, αθεοι και φιλοχρηματοι παπαδες που εξ αιτιας των οι πιστοι υποφερουν, κτλ.Το κακο παραγινε και γιαυτο θα ερθη συντομοτερα απ οτι νομιζουμε η ωρα της πληρωμης...

macedon Απεστάλη: 28/12/2006, 07:33:49

Αυτό εφαρμόζεται στην Αμερική εδώ και χρόνια και δεν υπάρχει αδέσποτο ζώο στο δρόμο

ΟΣΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟς ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ...τα ΓΝΗΣΙΑ σκυλια παραμενουν ελευθερα,Υπο την Κυδεμονια του Διαβολου .-(
Αλλοστε μην ξεχνας πρωτα τα πειραματοζωα,και μετα εσεις πριν απο εμας.
Τωρα για να μπεις στην αμερ θα σου φτειαξουν φακελο με στοιχεια του οφθαλου σου,αλλιως Νο αμερικα...

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ Κ'ΓΝΩΣΗ

EPAITHSΜέλος
29/12/2006, 05:13:29
quote:
ΑΠΟΡΩ πως μπορεις να πιστευεις οτι μερικες ιστιοσελιδες,απο ορισμενους αθεους μπορει να σβυσουν απ τον χαρτη τον ΘΕΟ.

Bλέπεις η χούντα ενός χριστιανικού κράτους δέν επιτρέπει τίποτα περισσότερο απο μερικές ανώνυμες ιστιοσελίδες. Κατα τα άλλα όχι προκοπή δέν θα δείς αλλά στα σκυλιά θα σε ρίξουν, βγήκε ο καημένος ο ναύαρχος την άλλη φορά να πεί ευθύτατα την γνώμη του πέσαν όλοι πάνω του να τον κατασπαράξουν.
Παρόλα αυτά έστω και αυτές οι ιστοσελίδες για όποιον τις διαβάσει είναι καταλυτικότατες στα επιχειρήματα τους δέν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Γιαυτό και εσάς τους χριστιανούς παντού στο διαδίκτυο σας έχει πάρει η κάτω βόλτα.

29/12/2006, 05:34:06
quote:
i-tried
Αλλοστε μην ξεχνας πρωτα τα πειραματοζωα,και μετα εσεις πριν απο εμας.
Τωρα για να μπεις στην αμερ θα σου φτειαξουν φακελο με στοιχεια του οφθαλου σου,αλλιως Νο αμερικα...

Εσένα μπορεί. Εμένα όχι. Έχω διπλωματικό διαβατήριο και ούτε τον "οφθαλό" μου κοιτάνε (ό,τι κι αν είναι αυτό) ούτε τα δακτυλικά μου αποτυπώματα.

Για την ενημέρωσή σου, σε όποια χώρα να μπεις, ακόμη και στην Ελλάδα σου κοιτάν τον "οφθαλό" σου. Για παράδειγμα, αν είσαι φυγόδικος στην Ελλάδα (δηλαδή αν εκκρεμεί σε βάρος σου ένταλμα σύλληψης) και σε πιάσουν στη Γερμανία για τροχαία παράβαση, τα στοιχεία σου θα εμφανιστούν στο Γερμανικό υπολογιστή της τροχαίας και θα σε στείλουν πίσω σούμπιτο. Είναι το λεγόμενο σύστημα "ΣΕΝΓΚΕΝ" στο οποίο μέλος είναι και η Ελλάδα.

Όσο για την Αμερική φίλε μου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερο μέρος στη γη για τους χριστιανούς από τις Η.Π.Α. Αφού να σκεφτείς, ο ίδιος ο πρόεδρος έχει δηλώσει επανηλειμμένα στην τηλεόραση ότι μιλάει με το Θεό. Πρόσεξε, όχι μιλάει στο Θεό, αλλά μιλάει με το θεό. Ένα πράγμα σαν τους καλόγερους του Αγίου όρους δηλαδή. Μιλάει ο ένας απαντάει ο θεός και πάει λέγοντας.

- Πώς είσαι θεέ μου σήμερα;
- Καλά πρόεδρε, εσύ;
- Καλά κι εγώ. Σκεφτόμουν να κάνω έναν ιερό πόλεμο στο Ιράκ;
- Γιατί;
- Γιατί είναι μουσουλμάνοι και επιπλέον δεν μας δίνουν πετρέλαιο τζάμπα να ανάβουμε τα καντήλια μας
- Να κάνεις προέδρέ μου. Ο θεός μαζί σου.

Πάντως σε σχέση με το μέλος 19σξηδφ20θησ υστερείς πολύ και μάλλον θα αναγκαστώ να σε βγάλω προτεινόμενο...

macedon

i-triedΜέλος
29/12/2006, 05:36:38
quote:

quote:

1)Bλέπεις η χούντα ενός χριστιανικού κράτους δέν επιτρέπει τίποτα περισσότερο απο μερικές ανώνυμες ιστιοσελίδες.

2)Παρόλα αυτά έστω και αυτές οι ιστοσελίδες για όποιον τις διαβάσει είναι καταλυτικότατες στα επιχειρήματα τους δέν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

1)ΠΩς ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΛΕς ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ που σημερα ολοι ξερουμε οτι ειναι το ευκολοτερο και ανωνυμο μεσο για καθε ανθρωπο...

2)ΟΣΟ για καταλυτικοτατες ΙΣΤΙΟ-σελιδες,χμ,εχεις δικιο...
μερικες με μισος απεριοριστο,οσο και ο ΔΙΑΒΟΛΟς το ΛΙΒΑΝΙ...

i-triedΜέλος
29/12/2006, 05:47:14

Όσο για την Αμερική φίλε μου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερο μέρος στη γη για τους χριστιανούς από τις Η.Π.Α. Αφού να σκεφτείς, ο ίδιος ο πρόεδρος έχει δηλώσει επανηλειμμένα στην τηλεόραση ότι μιλάει με το Θεό. Πρόσεξε, όχι μιλάει στο Θεό, αλλά μιλάει με το θεό. Ένα πράγμα σαν τους καλόγερους του Αγίου όρους δηλαδή. Μιλάει ο ένας απαντάει ο θεός και πάει λέγοντας.

- Πώς είσαι θεέ μου σήμερα;
- Καλά πρόεδρε, εσύ;
- Καλά κι εγώ. Σκεφτόμουν να κάνω έναν ιερό πόλεμο στο Ιράκ;
- Γιατί;
- Γιατί είναι μουσουλμάνοι και επιπλέον δεν μας δίνουν πετρέλαιο τζάμπα να ανάβουμε τα καντήλια μας
- Να κάνεις προέδρέ μου. Ο θεός μαζί σου.

[/quote]
Φιλε many tnks-)))
Μεκανες να γελασω με την καρδια μου...lol

God Bless Amerika and knock, knock, who's there? lol

EPAITHSΜέλος
29/12/2006, 06:30:47
quote:
1)ΠΩς ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΛΕς ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ που σημερα ολοι ξερουμε οτι ειναι το ευκολοτερο και ανωνυμο μεσο για καθε ανθρωπο...

Για την χώρα μας κάνεις τεράστιο λάθος, εδώ για να έχεις την δυνατότητα χρήσης ακόμα και δικτύου πρέπει να είσαι μεγιστάνας ή να σου σκάσει κάποιο λαχείο.
Στα ευρωπαικά κράτη όπου ισχύει αυτό που λές βλέπεις οτι οι λαικές μάζες όχι μονάχα έχουν απαρνηθεί διαπαντός τον χριστιανισμό αλλά και τον ξευτιλίζουν μάλιστα με απρεπέστατες τακτικές.