ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί εσωτερικού προσώπου/εαυτού (Κατά Γιουνγκ) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Περί εσωτερικού προσώπου/εαυτού (Κατά Γιουνγκ) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Narkissa55576 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
09/11/2006, 09:25:59
quote:
Και έγραψα ότι σε πρώτη φάση είναι καλή η αποστασιοποίηση από τα συναισθήματα, γιατί το ευκτέο και επιθυμητό είναι εντέλει η "αποστασιοποίηση από την εξωτερικότητα" δηλαδή από τις καταστάσεις, περιστάσεις, ανθρώπους ή πράγματα που μπορεί να πιστεύουμε ότι καθορίζουν το περιεχόμενό μας. Οι εξωτερικές καταστάσεις, περιστάσεις κτλ. είναι εγγενώς ανεξέλεγκτες και ευμετάβλητες και συχνά μας κρύβουν την πραγματική μας ουσία.
Είναι καλύτερο να ταυτίζεται κανείς με τον εσωτερικό εαυτό του, την λίγο-πολύ αμετάβλητη ουσία της ψυχής. Τότε αισθάνεται υπέροχα ανεξάρτητα από την περίσταση, αισθάνεται χαρούμενος με ένα είδος χαράς που διαφέρει από αυτό που συνήθως εννοούμε όταν λέμε "χαίρομαι".
Συνήθως κάποιος μας λέει "σ'αγαπώ" και χαιρόμαστε ή μας λέει "μπράβο" και χαιρόμαστε ή μας λέει "δεν μου τα λες καλά" και γλιστράμε στην άβυσσο. Λειτουργούμε τότε στο επίπεδο της ταύτισης με την εξωτερικότητα: είμαστε χαρούμενοι επειδή συνέβη αυτό ή το άλλο και η ζωή μας δεν είναι παρά ένα τρενάκι του λούνα-παρκ, με δύσκολες ανηφόρες και τρομερές κατηφόρες.
Όταν όμως ταυτιζόμαστε με τον εσωτερικό εαυτό μας, είμαστε χαρούμενοι χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Χαιρόμαστε απλά επειδή είμαστε ζωντανοί, απλά επειδή κοιτάξαμε άλλο ένα βράδυ τα άστρα, επειδή μοιραζόμαστε το θαύμα της ζωής. Επειδή συζητάμε με φίλους ένα βράδυ που έχουμε αϋπνία.
Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σου.

Καλημέρα Unseen

Αυτό που πάντα μου έκανε εντύπωση σχετικά με εμάς είναι η διαπίστωση ότι αν και λέμε ουσιαστικά τα ίδια, το κατανοούμε μετά την τρίτη φορά.
Να υποθέσω ότι συνεννοούμαστε χρησιμοποιώντας διαφορετικά κέντρα η να σκεφτώ τους νόμους του 3?

Συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα έχεις γράψει εδώ με μια μικρή παρέκκλιση.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι συνεχώς αλλάζουμε, μέσα στην πολλαπλότητα μας καθώς επίσης και την απέραντη δυσκολία απόκτησης ενός σταθερού εγώ, ακόμη και η ταύτιση με τον εαυτό μας πρέπει να αποφεύγεται….αφού αν προσκολληθούμε σε μια από τις εκφάνσεις μας, εμποδίζουμε την εκδήλωση μιας άλλης…

Αυτό που ατυχώς προσπάθησα να τονίσω είναι ακριβώς αυτό που επισημαίνεις εσύ σχετικά με την ταύτιση με τους άλλους...και τα πράγματα...και το προχώρησα λέγοντας ότι AN το αποφύγουμε υπάρχει η δυνατότητα να ''δούμε'' καθαρά [αφού θα είμαστε αποστασιοποιημένοι], και να τοποθετήσουμε έτσι το κάθε χρώμα στην θέση του με το σαφές περίγραμμα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η θέση αυτή θα είναι πάντα μόνιμη αφού ο σχεδιαστής είναι το σύνολο του εαυτού μας...

υ.γ
Ασχετο αλλά και σχετικό.
Προτείνω σε όποιον έχει παιδί άνω των 7 ετών να το πάει να δει μια ταινία με τίτλο << τα αυτοκίνητα >>.
Θέμα << ….υπάρχουν στην ζωή, πιο σημαντικά πράγματα από τα τρόπαια, την δόξα και το χρήμα...το ταξίδι είναι ο σκοπός...>>

UnseenΜέλος
12/11/2006, 23:06:45
Γεια σας φίλοι μου

Ζητώ συγνώμη για τη σύντομη απουσία, αλλά παρακολούθησα το τριήμερο που τελείωσε σήμερα ένα εξαιρετικό σεμινάριο Spiritual Response Therapy.

Για να δούμε όμως:

Καλέ μου φίλε Dying Incubus

Με άλλα λόγια σου αρέσουν οι ψυχρές αποχρώσεις του μωβ, το χρώμα της λεβάντας, το λουλακί, το indigo... Χμ... Έχεις σκεφτει την πιθανότητα να είσαι indigo child? Πολλά παιδιά που γεννήθηκαν από τη δεκαετία του '80 και μετά είστε.

Πάντως τόσο οι ψυχρές αποχρώσεις του μωβ όπως και οι θερμές (βιολετί κτλ) θεωρούνται πολύ υψηλής δόνησης. Η σύνδεση του μωβ με το πένθος προήλθε από την εκκλησία. Τόσο στην ορθόδοξη όσο και την καθολική χριστιανική εκκλησία το μωβ χρησιμοποιείται σε κηδείες, στο Πάσχα (μέχρι την Ανάσταση) κτλ και αυτό προέρχεται (από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα) από το χρώμα που είχαν τα άμφια των ιερέων (όπως αποφασίστηκαν από διάφορες συνόδους) στις περιστάσεις αυτές.

Καλή μου nst

quote:
Αυτό που πάντα μου έκανε εντύπωση σχετικά με εμάς είναι η διαπίστωση ότι αν και λέμε ουσιαστικά τα ίδια, το κατανοούμε μετά την τρίτη φορά.
Χα χα χα καλή μου, μου συμβαίνει δυστυχώς και με άλλους φίλους εδώ στο φόρουμ... άρα μάλλον εγώ είμαι out of sync. Μάλλον η διαφωνία μας προέρχεται στην εστίαση. Εστιάζουμε σε διαφορετικά επίπεδα, γι' αυτό φαίνεται να διαφωνούμε, ενώ δεν είναι έτσι. Αχ... εγώ τουλάχιστον το έχω πάρει απόφαση: ζούμε σε έναν κόσμο φαινομένων.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

ΥΓ Μια και είπαμε για ταινίες, είδατε μήπως το Lady in the Water?

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

UnseenΜέλος
12/11/2006, 23:13:52
Και για κάποιον που θα ήθελε να διαλογιστεί με τα χρώματα:

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Είναι πολύ ωφέλιμο να κάνει κανείς έναν διαλογισμό με τα πέντε βασικά χρώματα των Κινέζων, δηλ. λευκό-κόκκινο-μπλε-κίτρινο-πράσινο ή με τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, δηλ. κόκκινο-πορτοκαλί-κίτρινο-πράσινο-μπλε-indigo-violet.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό, όμως προσωπικά προτιμώ δύο: (1) να φανταστεί κανείς ότι κάνει διαδοχικά ντους με τα χρώματα αυτά ή (2) να φανταστεί ότι μπαίνει μέσα σε μια πολύ μεγάλη σφαίρα που φωτίζεται/χρωματιζεται διαδοχικά με τα συγκεκριμένα χρώματα.

Εναλλακτικά μπορεί να κάνει τον διαλογισμό μόνο για το αγαπημένο του χρώμα ή για το χρώμα που θεωρεί ότι του λείπει, αν και ο διαλογισμός σε μία ομάδα χρωμάτων δημιουργεί μεγαλύτερη ισορροπία και αρμονία.

Ο διαλογισμός (οποιοσδήποτε από τους δύο τρόπους που προανέφερα) είναι καλό να αρχίζει και να τελειώνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο αναπνοής: βαθιά εισπνοή και μετά κάνοντας το στόμα στρογγυλό εκπνοή από αυτό σιγά-σιγά σα να υπήρχε ένα αναμμένο κερί μπροστά και λίγο πιο κάτω από το στόμα μας και να μη θέλαμε να το σβήσουμε. Αυτό τρεις φορές στην αρχή και το τέλος του διαλογισμού.

Καλή επιτυχία!

13/11/2006, 10:40:38
Αγαπητή μου Unseen, μου αρέσουν οι αποχρώσεις που είπες...
Γενικά παρατηρώ οτι μου αρέσουν χρώματα που αποπνέουν μια ψυχρότητα όπως μπλε, μωβ, πράσινο σκούρο κτλ.
Έχω παρατηρήσει οτι πιο θερμά χρώματα μου προκαλούν μια συναισθηματική έξαρση οπότε τα αποφεύγω για να μην έχουμε τίποτα δράματα!

quote:
Έχεις σκεφτει την πιθανότητα να είσαι indigo child? Πολλά παιδιά που γεννήθηκαν από τη δεκαετία του '80 και μετά είστε.

Χεχε!
Δεν το νομίζω, καλή μου!

quote:
Τόσο στην ορθόδοξη όσο και την καθολική χριστιανική εκκλησία το μωβ χρησιμοποιείται σε κηδείες, στο Πάσχα (μέχρι την Ανάσταση) κτλ και αυτό προέρχεται (από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα) από το χρώμα που είχαν τα άμφια των ιερέων (όπως αποφασίστηκαν από διάφορες συνόδους) στις περιστάσεις αυτές.

Ελπίζω αυτό να μην δείχνει κάποιου είδους νεκροφιλία - κηδειοφιλία για μένα!

Ο διαλογισμός των χρωμάτων που αναφέρεις είναι πολύ ενδιαφέρων!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι λοιπόν.

Μπορεί να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα για το ίδιο ή για διαφορετικό χρώμα την φορά?
Μπορώ δηλαδή για παράδειγμα να φανταστώ οτι κάνω ντους μέσα από όλα τα χρώματα αυτά (διαφορετικό κάθε φορά) μέσα στην ίδια μέρα?
Μπορώ πάλι να έχω κάθε μέρα ένα χρώμα?

Υ.Γ. Δεν είδα την ταινία που λες.

In anticipation of my resurrection...

UnseenΜέλος
14/11/2006, 12:22:47
Καλέ μου dying incubus,

όλοι χρησιμοποιούμε τα χρώματα της αρεσκείας μας από την παλέτα της ζωής. Ίσως όμως διαμέσου της προτίμησής σου των χρωμάτων να διαγράφεται κάποιος τομέας που να χρειάζεται να του δώσεις μεγαλύτερη προσοχή, όταν θα είσαι έτοιμος. Ίσως να σε φοβίζουν οι συναισθηματικές εξάρσεις, ίσως να κρύβεται εκεί κάποια πληγή (και ποιος δεν κουβαλά πληγές μέσα του εξάλλου...).

Γενικά, τα γεγονότα είναι αυτά που είναι, αλλά η συναισθηματική μας φόρτιση είναι που κάνει τη διαφορά κάθε φορά και που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την φορά της ψυχής μας (π.χ. τις προτιμήσεις μας).

quote:
Ελπίζω αυτό να μην δείχνει κάποιου είδους νεκροφιλία - κηδειοφιλία για μένα!
Χα χα χα, όχι δεν νομίζω!

Χάρηκα που σου άρεσε ο διαλογισμός των χρωμάτων. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όσο γι' αυτά που ρωτάς:

quote:
Μπορεί να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα για το ίδιο ή για διαφορετικό χρώμα την φορά?
Μπορώ δηλαδή για παράδειγμα να φανταστώ οτι κάνω ντους μέσα από όλα τα χρώματα αυτά (διαφορετικό κάθε φορά) μέσα στην ίδια μέρα?

Αυτό που είχα κατά νου είναι ότι έχεις π.χ. 15-20 λεπτά ησυχίας. Ξεκινάς με την πεντάδα βασικών χρωμάτων. Οραματίζεσαι για 3 λεπτά ντους μέσα στο λευκό. Για άλλα 3 λεπτά ντους με κόκκινο κ.ο.κ. μέχρι να καλύψεις όλα τα χρώματα και να έχεις διαλογιστεί για 15 λεπτά συνολικά.

Μπορείς πάλι να μείνεις ένα μόνο λεπτό σε κάθε χρώμα. Εσύ το κανονίζεις. Αλλά είναι ωφέλιμο να ολοκληρώσεις τον κύκλο, για να επιτευχθεί ισορροπία.

quote:
Μπορώ πάλι να έχω κάθε μέρα ένα χρώμα?
Ασφαλώς. Μπορείς να το κάνεις σαν άσκηση προκειμένου να διαπιστώσεις μόνος σου τι επίδραση ασκεί κάθε χρώμα γενικά ή σε σένα συγκεκριμένα. Όπως έχω ξαναπεί, τα χρώματα μπορούμε επίσης να τα χορέψουμε, να τα κάνουμε λόγο, μουσική...

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύ χρήσιμες ερωτήσεις σου!

Unseen

whizΜέλος
14/11/2006, 18:13:42

Kαλη μου Unseen,
Μηπως μπορεις να μας εξηγησεις τι ειναι το indigo child?

Θα ηθελα επισεις να σε ρωτησω και κατι αλλο,αν και μισω το κοκκινο και το πορτοκαλι λογω του οτι ειναι πολυ εντονα χρωματα και δεν μου καθονται καλα,παρατηρησα οτι μου αρεσουν πολυ οταν ειναι συνδιασμενα.

Το πορτοκαλι με το πρασινο και το κοκκινο με το μαυρο,μηπως εχει να κανει με τις ενεργειες του καθε χρωματος?

Γνωριζεις που αοφειλετε?

Mε εκτιμηση Άντα

14/11/2006, 18:36:28
Αγαπητή μου whiz, το κόκκινο με το μαύρο είναι όντως ένας συνδυασμός που φαντάζει πολύ ελκυστικός και στα δικά μου μάτια!

Καλή μου Unseen, έχεις δίκιο όσον αφορά στην προτίμηση μας των χρωμάτων της αρεσκείας μας.
Η γνώμη μου είναι οτι θα πρέπει να εξασκηθούμε περισσότερο ίσως στα χρώματα τα οποία δε μας είναι και τόσο αρεστά.
Αναφερόμενος στο οτι κάποια θερμά χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί κτλ) μου προκαλούν συναισθηματική φόρτιση, εννοούσα οτι αν μείνω για πολλή ώρα σε ένα δωμάτιο με κόκκινους τοίχους θα αρχίσω να εξάπτομαι πιο εύκολα ή να νιώθω μια συναισθηματική ένταση.

quote:
Όπως έχω ξαναπεί, τα χρώματα μπορούμε επίσης να τα χορέψουμε, να τα κάνουμε λόγο, μουσική...

Πάνω που καλύφθηκα απόλυτα στα ερωτήματα μου, τώρα μου γεννήθηκαν άλλα!
Όταν λες να τα κάνουμε λόγο κτλ, μουσική κτλ εννοείς να εκφραστούμε με διάφορους τρόπους όντας επηρεασμένοι από τις ιδιότητες των χρωμάτων αυτών?

UnseenΜέλος
15/11/2006, 10:51:39
Καλημέρα φίλοι μου

Αγαπητή μου whiz

Έχει γίνει μια πολύ καλή συζήτηση σχετικά με τα Indigo Children εδώ στο Esoterica στην ενότητα "Η ΨΥΧΗ", αν και θα πρέπει να ψάξεις στα παλιότερα θέματα ή να ζητήσεις τη συνδρομή του Dying Incubus να το βρεις εύκολα.

Συνοπτικά μπορώ να σου πω ότι πρόκειται για τη νέα γενιά παιδιών (που κατά μία θεωρία έρχονται κατά συστάδες από τη δεκαετία του '80 και μετά), στην αύρα των οποίων κυριαρχεί το ίντιγκο (ή λουλακί)... Αναμένεται να προετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα πνευματική πραγματικότητα του πλανήτη, μέσα από την αμφισβήτηση και την κατάργηση διαφόρων κατεστημένων. Είναι οι πνευματικοί επαναστάτες!

Έχει αρχίσει επίσης να γίνεται λόγος και για τα crystal children, που (θα) ενσαρκώνονται ως συνειδητοί πνευματικοί άνθρωποι.

Όσο για τους συνδυασμούς χρωμάτων, και αυτοί αποκαλύπτουν στοιχεία. Η ερώτησή σου μου δίνει το έναυσμα να κάνω μια αναφορά στη μέθοδο θεραπείας μέσω χρωμάτων Aura-Soma (βλ. επόμενο ποστ μου).

Μια ερμηνεία που θα έδινα εγώ προσωπικά στους συνδυασμούς που αναφέρεις, είναι
(α) για το πορτοκαλί-πράσινο, ότι έχεις μια ανικανοποίητη ανάγκη να εκφραστείς δημιουργικά και (β) για το κόκκινο-μαύρο, ότι έχεις την τάση να οργανώνεις το χάος (και μάλιστα με κάποια αυστηρότητα).

Edited by - Unseen on 15/11/2006 10:56:14

UnseenΜέλος
15/11/2006, 11:04:37
Τα χρώματα στην Aura-Soma

ΚOKKINO: Ενέργεια, γείωση, θέματα επιβίωσης και η υλική πλευρά της ζωής.
ΚOΡΑΛΛΙ: Ανεκπλήρωτη αγάπη.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Ανεξαρτησία/εξάρτηση. Τραύμα από σοκ. Βαθιά επίγνωση και ευδαιμονία.
ΧΡΥΣΟ: Σοφία και έντονος φόβος.
ΚΙΤΡΙΝΟ: Αποκτηθείσα γνώση.
ΛΑΔΙ: Δημιουργία χώρου για καθαρότητα και σοφία.
ΠΡΑΣΙΝΟ: Χώρος. Αναζήτηση της αλήθειας. Πανοραμική συνείδηση.
ΤΥΡΚΟΥΑΖ: Μέσα μαζικής επικοινωνίας/ομαδική επικοινωνία. Δημιουργική επικοινωνία (τέχνη).
ΜΠΛΕ: Ειρήνη και επικοινωνία.
ΜΠΛΕ ΡΟΥΑ: Επίγνωση του γιατί βρίσκεται κανείς εδώ.
ΒΙΟΛΕΤΙ: Πνευματικότητα. Θεραπεία. Υπηρεσία των άλλων.
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Αγάπη για τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας.
ΡΟΖ: Άνευ όρων αγάπη. Νοιάξιμο.
ΛΕΥΚΟ (ΔΙΑΦΑΝΟ): Βάσανα και η κατανόηση των βασάνων.

Δείτε εδώ:

http://www.auntvisgarden.com/aurasoma/equilibrium/index.html#

και κάντε κλικ στο μπουκάλι με τα χρώματα που σας αρέσουν για να δείτε τι σημαίνει ο συγκεκριμένος συνδυασμός.

UnseenΜέλος
15/11/2006, 11:08:04
Τα χρώματα στην Aura-Soma

ΚOKKINO: Ενέργεια, γείωση, θέματα επιβίωσης και η υλική πλευρά της ζωής.
ΚOΡΑΛΛΙ: Ανεκπλήρωτη αγάπη.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Ανεξαρτησία/εξάρτηση. Τραύμα από σοκ. Βαθιά επίγνωση και ευδαιμονία.
ΧΡΥΣΟ: Σοφία και έντονος φόβος.
ΚΙΤΡΙΝΟ: Αποκτηθείσα γνώση.
ΛΑΔΙ: Δημιουργία χώρου για καθαρότητα και σοφία.
ΠΡΑΣΙΝΟ: Χώρος. Αναζήτηση της αλήθειας. Πανοραμική συνείδηση.
ΤΥΡΚΟΥΑΖ: Μέσα μαζικής επικοινωνίας/ομαδική επικοινωνία. Δημιουργική επικοινωνία (τέχνη).
ΜΠΛΕ: Ειρήνη και επικοινωνία.
ΜΠΛΕ ΡΟΥΑ: Επίγνωση του γιατί βρίσκεται κανείς εδώ.
ΒΙΟΛΕΤΙ: Πνευματικότητα. Θεραπεία. Υπηρεσία των άλλων.
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Αγάπη για τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας.
ΡΟΖ: Άνευ όρων αγάπη. Νοιάξιμο.
ΛΕΥΚΟ (ΔΙΑΦΑΝΟ): Βάσανα και η κατανόηση των βασάνων.

Δείτε εδώ:

http://www.auntvisgarden.com/aurasoma/equilibrium/index.html#

και κάντε κλικ στο μπουκάλι με τα χρώματα που σας αρέσουν για να δείτε τι σημαίνει ο συγκεκριμένος συνδυασμός.

UnseenΜέλος
15/11/2006, 11:49:58
Συγνώμη για το διπλό ποστ, κάτι κόλλησε στον υπολογιστή μου και πάτησα δύο φορές το "Αποστολή"...

Καλέ μου Dying Incubus

Θα είναι λοιπόν για σένα μια ωραία πρόκληση ο διαλογισμός με το κόκκινο.

quote:
Όταν λες να τα κάνουμε λόγο κτλ, μουσική κτλ εννοείς να εκφραστούμε με διάφορους τρόπους όντας επηρεασμένοι από τις ιδιότητες των χρωμάτων αυτών?
Ναι και όχι μόνο. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν κάθε χρώμα (μιλώ τώρα για τα πέντε βασικά κατά το κινεζικό σύστημα χρώματα), οι οποίες είναι -και αυτές- αποτέλεσμα έρευνας.

Ας μείνουμε στο κόκκινο, που παρουσιάζει μια πρόκληση για σένα. Ένας ωραίος τρόπος κίνησης με βάση το κόκκινο είναι να πιάσεις τον λαιμό ή τον καρπό σου και να βρεις τον σφυγμό σου. Και μόλις τον βρεις, να τον περπατήσεις, δηλ. να εναρμονίσεις τον βηματισμό με τον σφυγμό σου. Πίστεψέ με, αυτή η άσκηση έχει εξαιρετικά θεραπευτική (καθαριστική κυρίως) επίδραση στο αίμα και μπορεί να σου αποκαλύψει και πράγματα για τον χαρακτήρα σου.

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen

16/11/2006, 09:01:19
Χμμμ!
Καλή μου Unseen, θα προσπαθήσω να κάνω την άσκηση με τον βηματισμό μου το απόγευμα κιόλας.
Φαίνεται αρκετά εύκολη, απλή για την διεξαγωγή της κι όπως λες ενδέχεται να είναι πολύ ωφέλιμη.

quote:
Ναι και όχι μόνο. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν κάθε χρώμα (μιλώ τώρα για τα πέντε βασικά κατά το κινεζικό σύστημα χρώματα), οι οποίες είναι -και αυτές- αποτέλεσμα έρευνας.

Απ' ό,τι κατάλαβα για το κόκκινο είναι η εναρμόνιση βηματισμού - σφυγμού.
Για τα υπόλοιπα 4 χρώματα θα μπορούσες να πεις κάποια πράγματα?

UnseenΜέλος
16/11/2006, 23:01:11
Καλέ μου Dying Incubus

Δεν είναι τόσο απλό. Για τα υπόλοιπα τέσσερα χρώματα η έρευνα περιστράφηκε γύρω από τη μελέτη στάσεων αγαλμάτων, εικόνων πάνω σε αγγεία, τοιχογραφιών κτλ.

Νομίζω ότι είναι καιρός να περάσουμε στα χρώματα της αύρας. Παραθέτω εδώ ένα διάγραμμα (πράγμα για το οποίο παιδεύομαι κανένα μισάωρο τώρα):

επί του οποίου θα συζητήσουμε μετά το τριήμερο που μας έρχεται.

Μέχρι τότε, την αγάπη μου

Unseen

17/11/2006, 07:37:51
Κατάλαβα, αγαπητή μου!

Πάντως θα είναι πολύ χρήσιμο να μάθουμε κάποια πράγματα γύρω από την αύρα, μου αρέσει πολύ σαν ιδέα.
Πριν χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα μια θεία μου που μένει μόνιμα στο εξωτερικό κι είχε φέρει ένα βιβλίο για την αύρα και τα χρώματα της.
Το βιβλίο ήταν γραμμένο στα Αγγλικά και παρόλο που τότε δεν τα πήγαινα και τόσο καλά με την γλώσσα το είχα διαβάσει.
Δυστυχώς έχω ξεχάσει αρκετά πράγματα οπότε είναι μια ευκαιρία να τα ξαναθυμηθώ!

Υ.Γ. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για φωτογραφίες και δυσκολεύεσαι, πες μου να βοηθήσω.

UnseenΜέλος
23/11/2006, 23:07:10
Εδώ είμαστε λοιπόν... κι ενόσω ο καλός μας Dying Incubus θα προσπαθήσει με τα μαγικά του (ως πιο έμπειρος επί των κομπιουτερικών) να μεγεθύνει το διάγραμμα, ας πούμε δύο λόγια για την αύρα.

Κατ' αρχάς ακούμε συχνά συζητήσεις περί αιθερικού σώματος. Το αιθερικό σώμα είναι διακριτό από την αύρα και θα λέγαμε ότι είναι η ενέργεια της ζωτικής ουσίας που αντανακλάται από τη λειτουργία του οργανισμού. Η αύρα πάλι είναι η "εκτύπωδη" των ενεργειών που γεννιούνται στον οργανισμό και εκπορεύονται από αυτόν κατά την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον και τον κόσμο γύρω. Κατά συνέπεια το αιθερικό είναι μια ένδειξη της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου ενώ η αύρα δείχνει τις δράσεις στις οποίες παρακινείται το άτομο.

Το αιθερικό σώμα ακολουθεί τη γραμμή του υλικού σώματος και εκτείνεται γύρω από αυτό, από την επιφάνειά του (το δέρμα μας) μέχρι 10-15 πόντους πιο έξω. Η αύρα, από την άλλη, εκτείνεται αρκετά γύρω από το σώμα (σε συνθήκες μη χαλάρωσης γύρω στο 1 μέτρο γύρω από το σώμα) και έχει σχήμα αυγού.

Οι δονήσεις της αύρας είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένες από τις δονήσεις του αιθερικού σώματος που με τη σειρά τους είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένες από τις δονήσεις του υλικού μας σώματος. Τα τρία αυτά αλληλεπικαλύπτονται στον χώρο με τον ίδιο τρόπο (κατά αναλογία) που το ξύλο μπορεί να περιέχει νερό το οποίο μπορεί να περιέχει αέριες ουσίες.

Στην άκρη της αύρας υπάρχει το κέλυφος (auric sheath), μία μεμβράνη ενέργειας που την περιτυλίγει και τη συγκρατεί.

Μετά από αυτά τα γενικά και ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε μικροσκόπιο για να βλέπουμε το διάγραμμα, θα καταπιαστούμε προσεχώς με τα χρώματα όπως εμφανίζονται στην αύρα καθώς και με τη σημασία τους.

Με αγάπη,
Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

UnseenΜέλος
24/11/2006, 09:15:59

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****