ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς Χριστός είναι...... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς Χριστός είναι...... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/10/2003, 09:55:20
1900,

απλή και ΕΥΣΤΟΧΗ η τοποθέτηση σου. Μακάρι να βλέπανε τα πράγματα όλοι έτσι. Το κακό είναι ότι ακόμη και εδώ μέσα, πολλοί βλέπουνε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ....ΘΕΪΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ (!) ΜΕ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ και έτσι ψάχνουνε και τις "κρυμμένες" αλληγορικές ΤΟΥΣ αλήθειες....

Τί να πείς....

fokaiasΜέλος
08/10/2003, 12:18:50
ΑΙΟΝ
Δεν με κατάλαβες. Δεν νιώθω καμία αγωνία αλλά σιγουριά. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως αν το φιλοσοφικό νόημα της διδασκαλίας του Χριστού, (που γι αυτό εδώ μας ζάλισαν πολλοί) δεν το αποδέχεσαι στην <<ψυχή>> αλλά μόνο στο μυαλό είναι σαν να κάνεις μία τρύπα στο νερό. (βλέπε Πέτρο…απαρνήθηκε το Χριστό….τρέχοντας σαν λαγός να κρυφτεί)
Το να κάτσεις, να σε βλάψει κάποιος είναι απλό και δεν χρειάζεται καμία υπέρβαση ούτε προσευχή, απλώς στέκεσαι και παρακολουθείς.
Πως τώρα το <<ιερατείο>> αγιάζει τα όπλα έναντι οποιουδήποτε εχθρού; Φαντάσου έναν Χριστό να αγιάζει τα όπλα .
Έτσι ο Χριστός μέσα από τη διδασκαλία του έκανε ένα τρομερό λάθος. Ποιο είναι αυτό; Δεν μπόρεσε να προβλέψει από τον εγωισμό του ότι μέσα από την ΑΓΑΠΗ θα ξεπηδήσει η οργή, η κακία, και το μίσος. Για ποιο άλλο λόγο θα γινόσουν Διάολος για να υπερασπιστείς την αγάπη προς τον εαυτό σου, προς τα παιδιά σου, προς την Πατρίδα σου.

beyondΜέλος
08/10/2003, 13:07:30
ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..

OannesΜέλος
08/10/2003, 15:29:01
Τελικώς, αυτός ο Αντίπας ποιός είναι βρε παιδιά ; Γιατί δεν υπάρχει καμιά απολύτως αναφορά οπουδήποτε και απο οιονδήποτε ;

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
TyaneasΜέλος
08/10/2003, 22:49:51
quote:
Και αντι να βρει καποια αλήθεια χρησιμη για τη ζωη του, τον απασχολούσαν ερωτήματα του τυπου: ο Θεος ειναι ένας αλλα αποτελείται απο τον Πατηρ τον Υιο και το Άγιο Πνεύμα, λες και έκανε μαθηματικά ή προσπαθουσε να βρει το γενεολογικό δεντρο του Θεού.

Αυτος αναφερθηκε και πανω στο σταυρο αλλα και στο Ναο του Σολομωντα στον πατερα του,δεν το επινοησε καποιος ξεκαρφωτα.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

TyaneasΜέλος
08/10/2003, 22:52:42
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ......ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!

quote:
και εαν σε αυτο το μυνημα που εχω γραψει απο προχθες επαιρνα και μια απαντηση θα ειμουνα ευτηχης.

ο αριθμος 12 δεν αποτελει παρα μια ακομη κακη αντιγραφη του Δωδεκαθεου απο τους ρασοφορους γιατι το 12 πραγματι ητανε ιερος αριθμος μιας και υπηρχανε 12 θεοι που ειναι προγενεστεροι των 12 αποστολων.Υπηρχε η ιερης 3αδα τους Διος και αργοτερα υπηρξε το Πατηρ,Υιος και Α.Πνευμα.Υπηρξε η γεννηση του Διος τον μηνα Δεκεμβριο και 25 του μηνος σε σπηλια και ω του θαυματος ξαφνικα γεννηθηκε και ο Ιησους 25Δεκ και μεσα σε σπηλια με αρνακια και κατσικουλες.Υπηρξε το κουτι της πανδωρας που εαν ανοιγε θα υπηρχε η τιμωρια των ανθρωπων και αυτο μεταλαχθηκε σε Ευα και μηλο.
Αλλα η μεγλαυτερη αντιγραφη ειναι οταν ο Ορφεας μιλαει στους μαθητες του και λεει "φαγετε ποιητε τουτο εστι το σωμα μου....." και οποιος θελει τα βρισκει αυτα μεσα στους Ορφικους υμνους και ξαφνικα μετα απο χιλιαδες χρονια ενας Εβραιος που την εχει δει θεος αναφερει ακριβως τα ιδια λογια στους μαθητες του....ισως να ειναι και συμπτωση!!!

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

OannesΜέλος
08/10/2003, 22:56:20
Κι εγώ περιμένω για τον Αντίπα αλλά...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
AIONΜέλος
09/10/2003, 09:07:44
quote:
ο αριθμος 12 δεν αποτελει παρα μια ακομη κακη αντιγραφη του Δωδεκαθεου απο τους ρασοφορους γιατι το 12 πραγματι ητανε ιερος αριθμος μιας και υπηρχανε 12 θεοι που ειναι προγενεστεροι των 12 αποστολων.Υπηρχε η ιερης 3αδα τους Διος και αργοτερα υπηρξε το Πατηρ,Υιος και Α.Πνευμα.Υπηρξε η γεννηση του Διος τον μηνα Δεκεμβριο και 25 του μηνος σε σπηλια και ω του θαυματος ξαφνικα γεννηθηκε και ο Ιησους 25Δεκ και μεσα σε σπηλια με αρνακια και κατσικουλες.Υπηρξε το κουτι της πανδωρας που εαν ανοιγε θα υπηρχε η τιμωρια των ανθρωπων και αυτο μεταλαχθηκε σε Ευα και μηλο.
Αλλα η μεγλαυτερη αντιγραφη ειναι οταν ο Ορφεας μιλαει στους μαθητες του και λεει "φαγετε ποιητε τουτο εστι το σωμα μου....." και οποιος θελει τα βρισκει αυτα μεσα στους Ορφικους υμνους και ξαφνικα μετα απο χιλιαδες χρονια ενας Εβραιος που την εχει δει θεος αναφερει ακριβως τα ιδια λογια στους μαθητες του....ισως να ειναι και συμπτωση!!!

χΜ... Αν μου πείς την πηγή όλων αυτών, που τα βρήκες γραμμένα και τα λές (αν μπορείς ανέβασε το αρχαίο κείμενο) θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.

TyaneasΜέλος
09/10/2003, 20:38:47
quote:
Κι εγώ περιμένω για τον Αντίπα αλλά...

Δεν το ειπα εγω αυτο,αλλιως θα σου απαντουσα.

ΑΙΟΝ

quote:

Τωρα φιλε ΑΙΟΝ θες αρχαιο κειμενο για αυτα??
Δεν γνωριζεις το κουτι της Πανδωρας?
Δεν γνωριζεις ποσοι ηταν οι Ελληνες θεοι?
Δεν γνωριζεις την 3αδα του Διος?
Ο Δικεφαλος αετος σημα του Βυζαντιου ητανε το σημα του Δια και οι 2 κεφαλες συμβολιζανε τον νου και την γνωση κατι σαν τον Υιο και το Α.Πνευμα.
Για την ημερομηνια γεννησης δεν μπορω να σου πω κατι αλλο,γιατι περα απο εμενα που το εχω διαβασει δεν μπορω να στο τεκμηριωσω καπως αλλιως γιατι δεν εχω καποιο αρχαιο κειμενο αυτη τη στιγμη μπροστα μου.

quote:
Αλλα η μεγλαυτερη αντιγραφη ειναι οταν ο Ορφεας μιλαει στους μαθητες του και λεει "φαγετε ποιητε τουτο εστι το σωμα μου....." και οποιος θελει τα βρισκει αυτα μεσα στους Ορφικους υμνους και ξαφνικα μετα απο χιλιαδες χρονια ενας Εβραιος που την εχει δει θεος αναφερει ακριβως τα ιδια λογια στους μαθητες του....ισως να ειναι και συμπτωση

Αυτο το κειμενο μπορεις να το βρεις στους Ορφικους υμνους,δεν εχω ακριβες κεφαλαιο γιατι πολυ απλα δεν εχω διαβασει ολο το βιβλιο των Ορφικων υμνων παρα μονο αποσπασματα και αυτο το κομματι αλλα στο συγκεκριμενο πραγμα δεν εψαχνα να βρω καποιο νοημα παρα να επιβαιβεωσω κατι για το οποιο με ειχε ενημερωσει καποιος φιλος και αυτο που ηθελα το βρηκα.

Αν AION για καθε τι που λεγαμε ειχαμε και το αρχαιο κειμενο δεν θα εμενα σπιτι μου αλλα στην βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας για να μπορω καθε φορα να σου παραθετω και το αντιστοιχο κομματι.

Εγω απλως σου λεω αυτο που ξερω,ενα θελεις ψαχνεις και το βρισκεις.

AIONΜέλος
10/10/2003, 08:33:21
Xεχε, δεν μιλάω για τον αριθμό του δωδεκάθεου βρε... εννοείται οτι μιλάω για αυτό.
quote:
Ο Δικεφαλος αετος σημα του Βυζαντιου ητανε το σημα του Δια και οι 2 κεφαλες συμβολιζανε τον νου και την γνωση κατι σαν τον Υιο και το Α.Πνευμα.
Για την ημερομηνια γεννησης δεν μπορω να σου πω κατι αλλο,γιατι περα απο εμενα που το εχω διαβασει δεν μπορω να στο τεκμηριωσω καπως αλλιως γιατι δεν εχω καποιο αρχαιο κειμενο αυτη τη στιγμη μπροστα μου.

και αυτό
quote:
Αυτο το κειμενο μπορεις να το βρεις στους Ορφικους υμνους,δεν εχω ακριβες κεφαλαιο γιατι πολυ απλα δεν εχω διαβασει ολο το βιβλιο των Ορφικων υμνων παρα μονο αποσπασματα και αυτο το κομματι αλλα στο συγκεκριμενο πραγμα δεν εψαχνα να βρω καποιο νοημα παρα να επιβαιβεωσω κατι για το οποιο με ειχε ενημερωσει καποιος φιλος και αυτο που ηθελα το βρηκα.

Αν είναι να τα διάβασες κάπου που τα είπε κάποιος άλλος χωρίς να αναφέρει το αυτούσιο αρχαίο κείμενο τότε λυπάμαι αλλά δεν αξίζει να συζητάμε πάνω σε "θεωρείες" αλλωνών...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ.
εξ'άλλου θα πρέπει να γνωρίζεις οτι ο αετός ήταν το σήμα των ΡΩΜΑΙΩΝ που το πήραν οι Βυζαντινοί μετά αφού ήταν συνεχιστές του Ρωμαικού emperium.
Οσο για τον Ορφέα, επιμένω... δώσε απόσπασπμα.