ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- tarrot - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- tarrot - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

neli68 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
YHVHΜέλος
21/10/2007, 20:06:08
Do what thou wilt shall be the whole of the Law

quote:
Trithemius
Σε ποιό τάγμα αναφέρεσαι φίλε Lousipan;

Aurum Solis

quote:
Ειναι διαφορετικο αυτο που θα ηθελα να ακολουθησω

Ἐπειδὴ οὔτως ἢ ἄλλως θὰ πρέπει νὰ φτάσουμε στὸ "διὰ ταῦτα": Τὸ ὁποῖο (ποὺ θὰ ἤθελες νὰ ἀκολουθήσεις) συγκεκριμένα εἶναι..;

-YHVH
Love is the law, love under will.

Solve et Coagula
«Ἄσαρκος γὰρ ὤν, ἐσαρκώθη ἑκὼν καὶ γέγονεν ὁ ὤν, ὃ οὐκ ἦν, δι’ ἡμᾶς. Καὶ μὴ ἐκστὰς τῆς φύσεως, μετέσχε τοῦ ἡμετέρου φυράματος. Ἐξῆλθε Λόγος εἰς ἀνάπλασιν λαῶν.»

lousipanΜέλος
21/10/2007, 20:53:36
Καλησπερα σε ολους φιλε ΥΗVH μαλλον ηταν λαθος η φραση "τι θα ηθελα να ακολουθησω".Απλα προτιμω αν ποτε κανω κατι να ειναι μεσα απο μαγεια με χριστιανικη "βαση".Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.Επισης μια απορια που εχω επειδη ως φαινεται δεν εχω διαβασει οσο οι υπολοιποι με τον ορο Μεγαλο Εργο τι εννουμε?Ειναι η πολυποθητη "γνωριμια " η ενωση με το θειο?Ειναι η επαναφορα του μερους που επεσε και τα δυο μαζι η κατι αλλο?Επισης μεσω των επικκλησεων και των επαφων με τις οντοτητες αυτες μπορεις να βοηθηθεις η να "διδαχθεις" σχετικα με το πως θα τελεσεις τον σκοπο αυτο?Και τελος αν μεσω μιας επικκλησης βοηθησεις στην θεραπεια καποιου ανθρωπου αυτο ειναι μαυρη μαγεια?Και ρωτω αν ειναι μαυρη γιατι μπορει να ηταν ετσι να γινει και εσυ ανακατευτηκες και χαλασες καποια "σειρα".
YHVHΜέλος
21/10/2007, 22:02:55
Do what thou wilt shall be the whole of the Law.
Short answers today.

quote:

Καλησπερα σε ολους φιλε ΥΗVH μαλλον ηταν λαθος η φραση "τι θα ηθελα να ακολουθησω".Απλα προτιμω αν ποτε κανω κατι να ειναι μεσα απο μαγεια με χριστιανικη "βαση".Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Γιὰ νὰ εἶμαι εἰλικρινής, δὲν σὲ ἐννοῶ. Θέλω νὰ πῶ, ἡ μόνη μαγεία ποὺ ἐπιτρέπει ἡ ἐπίσημη ἐκκλησία εἶναι... καμμία, ἢ τέλος πάντων, ἠ τέλεση τῆς θείας εὐχαριστίας κλπ. (ἄντε καὶ κάνας ἐξορκισμὸς) ἂν εἶσαι ἱερέας καὶ μόνον. Τώρα, ἂν βγοῦμε ἀπὸ τὸ τί λέει ὁ όργανισμὸς "ἐκκλησία", τότε ὅλες οἱ μέθοδοι ἔχουν (ἢ δὲν ἔχουν) κατὰ τὸν ἴδιο βαθμὸ χριστιανικὴ "βάση". Δηλαδὴ τί;

quote:

με τον ορο Μεγαλο Εργο τι εννουμε?Ειναι η πολυποθητη "γνωριμια " η ενωση με το θειο?Ειναι η επαναφορα του μερους που επεσε και τα δυο?

Ἂς ποῦμε "ναί". Προτιμῶ τὴ φράση "ἐπιτυχία στὸ νὰ συλλαβίσεις προσανατολισμὸ στὸν ἔρωτα" (ἡ ὁποία φυσικὰ ΔΕΝ εἶναι δική μου).

quote:

Επισης μεσω των επικκλησεων και των επαφων με τις οντοτητες αυτες μπορεις να βοηθηθεις η να "διδαχθεις" σχετικα με το πως θα τελεσεις τον σκοπο αυτο?

Κατηγορηματικὰ ὄχι. Ἔστω, δημοσιευμένες μέθοδοι ὑπάρχουν ἄπειρες, ὅμως ὅλοι οἱ ἄλλοι μεσάζοντες εἶναι Μαύρη Μαγεία. Δὲν χρησιμοποιεῖς ἐξωτερικοὺς "πρέσβεις" γιὰ νὰ μιλήσεις μὲ τὸν ἑαυτό σου. Θὰ καλοῦσες ὑδραυλικὸ γιὰ νὰ σὲ βοηθήσει νὰ προσευχηθεῖς "κατ' εὐθείαν";;;

quote:

Και τελος αν μεσω μιας επικκλησης βοηθησεις στην θεραπεια καποιου ανθρωπου αυτο ειναι μαυρη μαγεια?

Ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὴν περίπτωση, πάει πολὺ μακριὰ ἡ βαλίτσα.

Ἂν κατάλαβα καλά, ὁ lousipan (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ) δὲν προτίθεται στὸ προσεχὲς μέλλον (μέρα-βδομάδα-μήνας) νὰ κάνει κάποια συγκεκριμένη μαγικὴ ἐργασία. Ὁ F/R/C προτίθεται, ἢ ἁπλῶς θὰ μιλᾶμε θεωρητικὰ γιὰ τὴν πρακτικὴ μαγεία (καὶ μάλιστα τὴν βαρβάτη ὑποκατηγορία της, χωρὶς συμβιβασμοὺς μὲ νεωτερισμούς, οὔτε μύγα στὸ θεωρητικὸ σπαθί μας), τὸ ὁποῖο ἐπίσης δὲν εἶναι ντροπή, ὅμως ἀρκούντως ἀνούσιο;;

Ἀγάπη εἶν'ὁ νόμος, ἀγάπη ὑπὸ τὸ θέλημα.

F.R.CΜέλος
22/10/2007, 17:10:46
Συγνώμη που δεν έγραψα σήμερα αλλά είχα πολλή δουλειά στο γραφείο. Επιπλέον είχαν μπει λίγα νερά από τα παράθυρα και είχαν βράξει κάποιος φακέλους,έτσι για κάποιες ώρες ήμουν με ένα πιστολάκι μαλλιών και στέγνωνα...

quote:
Ἂν κατάλαβα καλά, ὁ lousipan (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ) δὲν προτίθεται στὸ προσεχὲς μέλλον (μέρα-βδομάδα-μήνας) νὰ κάνει κάποια συγκεκριμένη μαγικὴ ἐργασία. Ὁ F/R/C προτίθεται, ἢ ἁπλῶς θὰ μιλᾶμε θεωρητικὰ γιὰ τὴν πρακτικὴ μαγεία (καὶ μάλιστα τὴν βαρβάτη ὑποκατηγορία της, χωρὶς συμβιβασμοὺς μὲ νεωτερισμούς, οὔτε μύγα στὸ θεωρητικὸ σπαθί μας), τὸ ὁποῖο ἐπίσης δὲν εἶναι ντροπή, ὅμως ἀρκούντως ἀνούσιο;;

Σκοπεύω να κάνω "πρακτική" αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος σε πολλά επίπεδα(πρακτικό και εσωτερικό).Δεν βρίσκω τίποτα το κακό να συζητώ θεωρητικά για την πρακτική πλευρά.Από την αρχή είπα ότι υπάρχει κίνδυνος να καταλήξω σε έναν θεωρητικό της καρέκλας.Συνεπώς έχω στον νου μου αυτόν τον κίνδυνο και δεν θα καταντήσω(πιστεύω ακόμα) έτσι. Απλά πάντα όταν έπαιζα επιτραπέζια ήθελα να ξέρω πολύ καλά τους κανόνες.Βέβαια εδώ δεν μιλάμε για επιτραπέζια και πολλούς από τους κανόνες τους μαθαίνεις στην πορία με την εμπειρία...
Αρχικός μου σκοπός ήταν να κάνουμε μια πρακτική συζήτηση για το Επτάμερον,ανάλυση των μερών του,το πως φτιάχνουμε τα Όργανα της Τέχνης κλτ αλλά η συζήτηση δεν ήταν δυνατόν να περιοριστεί εκεί. Θα μπορούσα να ζητήσω να μην φεύγουμε από το θέμα αλλά τελικά(αφού συζητούσαν αρκετοί άνθρωποι) θεώρησα πως θα ήταν μάταια άρα ίσως θα ήταν καλύτερα να συζητάμε διάφορα θεωρητικά και πρακτικά προβλήματα.

Η χριστιανική βάση στην οποία αναφέρεται ο lousipan έχει νόημα YHVH. Στον Δυτικό μυστικισμό η χριστιανική και κατ'επέκταση ιουδαϊκή κοσμοθεωρία και ιστορία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.Δεν γίνεται να βγάλεις από τον Δυτικό μυστικισμό την Καμπαλά ούτε από τις Επικλήσεις τα φοβερά ονόματα του Θεού και την προσταγή του πνεύματος να εμφανιστεί στο όνομα του Ιησού(εντάξει,το τελευταίο δεν συμβαίνει και σε όλα τα Γριμμόρια).Σε αυτόν το δρόμο θέλει να βαδίσει ο lousipan και πολύ καλά κάνει αν λάβουμε υπόψην την προτροπή του Αβραμέλιν "αν αλλάξεις τη θρησκεία σου για να εφαρμώσεις αυτά,θα αποτύχεις". Υπάρχουν πολλοί δρόμοι αλλά από την άλλη στον Δυτικό κόσμο η βάση ήταν πάντα καθαρά ιουδεοχριστιανική και αν κάποιος νιώθει καλά με αυτό το "μοντέλο" καλά θα κάνει να μην ακολουθήσει άλλο για λόγους ευνόητους.

Συγνώμη που δενν μπορώ να γράψω άλλο.Θα προσπαθήσω αργότερα ή αύριο πάλι.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

YHVHΜέλος
22/10/2007, 23:27:40

quote:
quote:
“”Καλησπερα σε ολους φιλε ΥΗVH μαλλον ηταν λαθος η φραση "τι θα ηθελα να ακολουθησω".Απλα προτιμω αν ποτε κανω κατι να ειναι μεσα απο μαγεια με χριστιανικη "βαση".Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.””

Γιὰ νὰ εἶμαι εἰλικρινής, δὲν σὲ ἐννοῶ. Θέλω νὰ πῶ, ἡ μόνη μαγεία ποὺ ἐπιτρέπει ἡ ἐπίσημη ἐκκλησία εἶναι... καμμία, ἢ τέλος πάντων, ἠ τέλεση τῆς θείας εὐχαριστίας κλπ. (ἄντε καὶ κάνας ἐξορκισμὸς) ἂν εἶσαι ἱερέας καὶ μόνον. Τώρα, ἂν βγοῦμε ἀπὸ τὸ τί λέει ὁ όργανισμὸς "ἐκκλησία", τότε ὅλες οἱ μέθοδοι ἔχουν (ἢ δὲν ἔχουν) κατὰ τὸν ἴδιο βαθμὸ χριστιανικὴ "βάση". Δηλαδὴ τί;

quote:
Η χριστιανική βάση στην οποία αναφέρεται ο lousipan έχει νόημα YHVH. Στον Δυτικό μυστικισμό η χριστιανική και κατ'επέκταση ιουδαϊκή κοσμοθεωρία και ιστορία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.Δεν γίνεται να βγάλεις από τον Δυτικό μυστικισμό την Καμπαλά ούτε από τις Επικλήσεις τα φοβερά ονόματα του Θεού και την προσταγή του πνεύματος να εμφανιστεί στο όνομα του Ιησού(εντάξει,το τελευταίο δεν συμβαίνει και σε όλα τα Γριμμόρια).Σε αυτόν το δρόμο θέλει να βαδίσει ο lousipan και πολύ καλά κάνει αν λάβουμε υπόψην την προτροπή του Αβραμέλιν "αν αλλάξεις τη θρησκεία σου για να εφαρμώσεις αυτά,θα αποτύχεις". Υπάρχουν πολλοί δρόμοι αλλά από την άλλη στον Δυτικό κόσμο η βάση ήταν πάντα καθαρά ιουδεοχριστιανική και αν κάποιος νιώθει καλά με αυτό το "μοντέλο" καλά θα κάνει να μην ακολουθήσει άλλο για λόγους ευνόητους.

Καλῶς. Ἀλλὰ νὰ ὁρίσουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει γιὰ τὸν καθένα σας «χριστιανικὴ βάση», ἀφοῦ προφανῶς δὲν εἶναι οὔτε τὰ λεγόμενα τῆς ἐπίσημης ἐκκλησίας, οὔτε τοῦ «ἐσωτερικοῦ», πρωτογενοῦς χριστιανισμοῦ, ἀφοῦ ἀναφέρεσαι στὸν χριστιανισμὸ σὰν θρησκεία, ἐνῶ ξεκάθαρα δὲν σχεδιάστηκε γιὰ νὰ εἶναι ἔτσι*: ὅταν ὁ χριστιανισμὸς γίνεται θρησκεία, ἔχει ἁπλῶς ἀποτύχει στὸ σκοπό του*. Ὁπότε ἀφοῦ ἡ ἐν λόγῳ χριστιανικὴ βάση δὲν εἶναι ΟΥΤΕ ὁ ἐπίσημος ΟΥΤΕ ὁ «πραγματικός», καὶ ἄρα δὲν ὑπάρχει κοινῶς ἐκ τπων προτέρων ὁρισμός, τι ἐννοεῖτε ἀμφότεροι; Σὲ τί διαφέρει τὸ Aurum Solis? Πρόκειται γιὰ τὸ σὲ ποιανοῦ τὸ ὄνομα κάνεις τὴν ἴδια ἀκριβῶς πράξη;;;

*Χρῆστος Γιανναρᾶς, «Ἀλφαβητάρι τῆς πίστης», ἐκδόσεις Δόμος
«Ὄρθοδοξία καὶ Δύση στὴ Νεώτερη Ἑλλάδα», ἐκδόσεις Δόμος
«Ἡ Ἀπολογητικὴ στὰ ὅρια τῆς Ὀρθοδόξου Θεολογίας», ἐκδόσεις Γρηγόρης
«Ὀντολογία τῆς Σχέσης», ἐκδόσεις Ἴκαρος

-YHVH

Solve et Coagula
«Ἄσαρκος γὰρ ὤν, ἐσαρκώθη ἑκὼν καὶ γέγονεν ὁ ὤν, ὃ οὐκ ἦν, δι’ ἡμᾶς. Καὶ μὴ ἐκστὰς τῆς φύσεως, μετέσχε τοῦ ἡμετέρου φυράματος. Ἐξῆλθε Λόγος εἰς ἀνάπλασιν λαῶν.»

F.R.CΜέλος
23/10/2007, 10:56:23
Ναι πολύ σωστά ο χριστιανισμός δεν είναι ή δεν θα έπρεπε να είναι θρησκεία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιησούς δεν ήταν θεάνθρωπος ούτε ότι δεν καθιέρωσε(σύμφωνα με τις μόνες πηγές που διαθέτουμε) μιας κάποιας μορφής αναμνηστικής τελετουργίας με βαθύτερο νόημα(μιλάω για την Θεία Ευχαριστία).
Τα Γριμμόρια κοινούνται σε μια βάση χριστιανική και αυτό σημαίνει ότι δέχονται τον Ιησού ως Υιό του Θεού και με τη δύναμη εκείνου(μέσω της χρήσης πχ των ονομάτων δύναμης) επιβάλεται ο Λειτουργός στα πνεύματα.Αυτό στην ουσία που θέλω να πω YHVH είναι ότι το Νew Age έχει "ξεχάσει" αν θες τον σεβασμό και την ταπεινότητα όταν προσεγγίζουμε το θέμα μαγεία.Θεωρώ απαραίτητο ο Λειτουργός να αναγνωρίζει ότι με τη δύναμη Εκείνου(για έναν χριστιανό είναι ο βιβλικός Θεός,για έναν Μωαμεθανό είναι ο Αλάχ)γίνονται όλα αυτά τα "θαυμαστά πράγματα".Μιλάω για την κατάνυξη όταν προσευχόμαστε, για τη βοήθεια που ζητάμε ώστε να καταλάβουμε και να εννοήσουμε τα μυστήρια του Κόσμου.Αυτό είναι που έχει χαθεί κατά τη γνώμη μου και που με πειράζει.
Οι ποιο "σύγχρονοι" αν θες θεωρούν τη μαγεία σαν ένα σύνολο κανόνων που αν κάνεις "αυτό" με τον "τάδε" τρόπο έχεις "εκείνο" το αποτέλεσμα.Δεν σκέφτονται ότι αυτός που αναζητά την πραγματική Σοφία κάνει όλα αυτά με τη χάρη Εκείνου.Αναλώνονται σε ατέλειωτες ασκήσεις και όχι σε πραγματική προσευχή με κατάνυξη που κατά τη γνώμη μου προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη.Όχι ότι οι ασκήσεις είναι κακές.Κάθε άλλο!Απλά δεν είναι αρκετές.
Αυτό προσπαθώ να πω γενικά.Ξέρω ότι πολλοί δεν συμφωνούν.

Και τώρα κάτι άσχετο.Την Παρασκευή που πέρασε 4 άτομα(μαζί και εγώ) πήγαμε σε ένα χωριό στην Κορινθία και μείναμε εκεί το σαβ/κο. Την Παρασκευή το βράδυ επιχειρήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα Ouija. Στην αρχή γελούσαμε γιατί ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε αλλά τελικά τα καταφέραμε.Θέσαμε μια ερώτηση και όταν ο δείκτης κινήθηκε στο ΝΑΙ ρωτήσαμε με τι μιλούσαμε(ψυχή ανθρώπου ή πνεύμα;). Πιάσαμε λοιπόν μια συζήτηση που κράτησε 2 ώρες και κάτι(!) με έναν άνθρωπο που είχε πεθάνει στα 1901 σε ηλικία 71 χρονών,λέγονταν Στέλιος Μανωλάκος και είχε γεννηθεί στη Σπάρτη.Μάθαμε πολλές πληροφορίες για τη ζωή του(ήταν σκιτσογράφος) αλλά το εκπληκτικότερο ήταν ότι μιλούσαμε σαν να μιλούσαμε σε έναν άνθρωπο που καθόταν δίπλα μας!Ο δείκτης κινούνταν πολύ γρήγορα στον πίνακα και σχημάτιζε με πολύ άνεση ολόκληρες εκφράσεις.Μια κανονική συζήτηση.Μας είπε πολλά ουσιαστικά πράγματα.Ότι η ευτυχία δεν θέλει πολλά,ότι έχει μεγάλη συμμασία ο σεβασμός,η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνια.Ήταν πολύ φιλικός και έννιωθες ότι ήθελε να μας συμβουλέψει.Είπε ότι ήρθε επειδή έννιωσε μεγάλη δύναμη ψυχής,ότι είμαστε ωραία παρέα και όταν ήρθε η ώρα και μας είπε ότι πρέπει να φύγει μας είπε για άλλη μια φορά "αγάπη,εμπιστοσύνη και ειλικρίνια μικροί μου!"

Ήταν μια ανεπανάλυπτη εμπειρία.Από τότε έχουμε επικοινωνήσει με μερικά ακόμα "άτομα" αλλά όλοι οι άλλοι έχουν πρόβλημα να γράψουν.Απαντούν με ΝΑΙ και ΟΧΙ και γράφουν πολύ λίγο ή μπερδεμένα.Μάλιστα οι απαντήσεις που δίνουν είναι περίεργες και με προβληματίζουν(πχ δεν υπάρχει μετενσάρκωση!)
Μπορεί κανένας να δώσει μια εξήγηση γιατί δεν μπορούν να γράψουν.Μόνο η επαφή μας με τον Στέλιο ήταν απίστευτη(κυρίως σε θέμα επικοινωνίας και ουσίας των όσων έλεγε).Όταν ρωτήσαμε τους άλλους γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά μας είπαν ότι ο Στέλιος έχει άλλη ψυχή(ποιός ξέρει ίσως έχει να κάνει με τον βιο που διάγεις). Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός στο να εμπιστευτώ τις απαντήσεις που δίνουν οι άλλοι.Αναρωτιέμαι μήπως είναι κάπως "εγκλωβισμένοι".Πάντως όλοι λένε ότι είναι καλά και ευτυχισμένοι και ότι αυτό που κάνουμε δεν ενέχει κινδύνους(και πάλι επιφυλάσσομαι...).
Συμφωνήσαμε πως ήταν αρκετά αυτά για το σαβ/κο και πως μας αρκεί που είχαμε μια τέτοια επαφή.Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τον πίνακα κάθε 3 και λίγο(ούτως ή άλλως θα υπάρχει λόγος που οι δύο κόσμοι δεν επικοινωνούν).
Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;Θα ήθελα τις σκέψεις σας και τη συμβουλή σας.

YHVHΜέλος
23/10/2007, 11:35:28
Ὡραῖα ὅλα αὐτά, ἀλλὰ πῶς ἀκριβῶς "διώχνετε" στὸ τέλος;
F.R.CΜέλος
23/10/2007, 16:19:57
Απλά του λέμε να φύγει και εκείνο μετακινεί τον δείκτη στη θέση "good bye".Μερικές φορές μπορεί να ζητήσει το ίδιο την άδεια να φύγει.Πάντα όμως στην αρχή κάθε επαφής ρωτούσαμε αν το πνεύμα επιθυμεί να είναι εδώ.Αν έλεγε όχι το αφήναμε αμέσως να φύγει.

Angelic DragonΜέλος
24/10/2007, 22:28:45
Καλησπέρα!!!!
1ον: Φύλε F.R.C. Μου κηνησε την περιέργεια αυτος ο πίνακας...με όποιον τρόπο και να λειτουργει συγουρα ειναι μια πολυ καλη εμπειρία...Ελπίζω να κρατάς σημειώσεις απο κάθε "συνεδρία" ε?
θα με ενδιέφερε κι εμένα να εχω μια επαφη με τον πίνακα...βεβαια αν μπορεις και όποτε...αν γήνεται...κι ελπίζω να ενδιαφέρονται και οι άλλοι...ε παιδια? Δεν θα ήταν μια πολυ ενδιαφέρουσα βραδια?Βεβαι νομίζω ότι καποιος απο εδω μένει εκτος Αθηνων...αλλα να μια ιδέα ριχνω...
2ον: Ανεφερες οτι ήθελες να συζητήσουμε σε αθτο το τοπικ για τα εργαλεία του μάγου, πως να τα φτιάξουμε κλπ...και νομίζω δεν εχουμε συζητήσει περι αυτου καθόλου...εκτός κι αν ειναι στις πιο παλιες σελιδες που δεν εχω διαβασει. Επετρεψέ μου λοιπόν να μας βάλω στο θέμα. Κι έχω μια βασική απορία(για όποιον γνωρίζει γενικά), εχω διαβάσει...και γενικα βλέπω πως υπαρχει μια διαφωνία σχετικα με το ραβδί του Μαγου. Στον Κοκκινο δράκο διαβάζω πως πρέπει να είναι απο βέργα καρυδιάς με μακρος ως 50 εκατοστα, κομένη με ένα μόνο χτυπημα απο αγριο δένρο, με τη μάχαιρα της τέχνης...και μάλιστα το δέντρο δεν θα πρεπει να έχει καρπίσει ποτε! Αλλου οτι θα πρέπει να είναι στο ύψος του μάγου και αλλου οτι πρεπει να είναι απο ξύλο ιτιάς στο μέγεθος απο τον καρπο μέχρι τον αγκώνα και αλλού οτι ειναι η ραβδος(που ειναι μεγάλη όσο το υψος του μαγου)και το ραβδί(που ειναι ισα με το χέρι του), δηλαδή θα πρέπει να έχεις καποιος 2 ραβδια? Τι απο όλα υσχύει?
3ον: Προσωπική μου γνώμη για το Χρηστο...πιστευω ότι είχε μελετήσει πολυ αρχαία κείμενα, αλλοστε τότε μπορουσε να έχει πρόσβασημ αφου δεν θα ήταν χαμένα...τότε! Ενας Ραβίνος με τα όλα του! Αλλοστε αν δεν ειχε μελετήσει την Καββάλα πως θα μπορουσε να αναστενει νεκρους. Εχω δηλαδη την εντύπωση, αν και μπορει να είναι λανθασμένη, πως αφου όποιος κατεχει την Τεχνη της Καββάλα μπορει ακόμα και να δημίουργήσει εναν ανθρωπο(γκόλεμ)τότε γιατι να μην μπορει και να τον αναστησει...διόλου περίεργο. Αλλα θα μου πείτε ειναι φύμες...δεν ξέρω πάντος εγω η όνειρόπόλα το πίστευω...Ο Χρηστός ήταν Μαγος!
Και βασικα αν ειναι κάποτε να καλούσα ένα πνευμα και να το διέταζα να ερθει στο όνομα του Χρηστου και τα λοιπά...δεν θα χριαζοταν να ξαναγήνω Χριστιανη...απλα θα υσιχη τη συνηδησή μου οτι επικαλουμε το όνομα ενός μάγου, κι οχι ενος θεανθρώπου...αφου δεν το πιστευω κιόλας...Παρακηνδυνευμένο θα μου πείτε, ναι...μα εγω δεν νομίζω πως θα κάνω ποτέ μια επικληση...μάλλον είμαι του θεωρητηκου μέρους σε αυτον τον τομεα της Μαγειας!
F.R.CΜέλος
25/10/2007, 11:04:55
Καλημέρα!

Και έρχομαι αμέσως σε εσένα αγαπητή Angelic Dragon.

1.Ο πίνακας προσφέρει μια τρομερή εμπειρία αλλά δυστυχώς έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα.Μπορεί να γίνει επικίνδυνος.Το θέμα είναι ότι αυτό που καλείς δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι...αυτό που δηλώνει ότι είναι!Δηλαδή μπορεί να μιλάς με μια οντότητα που είναι κακιά αλλά να προσπαθεί να σε μπερδέψει παριστάνοντας την καλή ή κάποιον συγγενή σου.Δεν κινδυνολογώ.Μας συνέβη!Μιλήσαμε με κάποιες οντότητες που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό που νομίζαμε.Το τρομερό είναι ότι ανακατεύουν ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ έτσι μπορούν να σε μπερδέψουν πολύ εύκολα.Όταν έχεις καλέσει άθελά σου κάτι τέτοιο δεν διατρέχεις άμεσα κάποιον κίνδυνο.Εκείνο αναζητά τρόπο να "μπει" στη διάστασή σου και αυτό μπορεί να το καταφέρει με κάποιους τρόπους. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ(ΠΧ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ) ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ!Μιλούσαμε με μια οντότητα που νομίζαμε ότι ήταν το πρόσωπο που είχαμε καλέσει ονομαστικά και ένας φίλος μου ζήτησε μήπως μπορούσε να εμφανιστεί.Εκείνο είπε "ναι" και ζήτησε να φέρουμε έναν μεγάλο καθρέπτη για να κοιτάξουμε μέσα από αυτόν και να το δούμε(φυσικά εμείς νομίζαμε ότι ήταν το φιλικό πρόσωπο που είχαμε αρχικά καλέσει). Βλέπεις πόσο πονηρό είναι;Δεν βλέπαμε τίποτα και έτσι αποφασίσαμε να τραβήξουμε φωτογραφίες τον καθρέπτη.Δεν θέλω να σας πω τι είδαμε...όχι καθαρά αλλά η μορφή φαίνονταν και δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχαμε καλέσει...ένας Θεός ξέρει τι μας φύλαξε εκείνο το βράδυ!θα μπορούσε μέσω του καθρέπτη να μπει στον κόσμο μας.Δεν έχω ιδέα πως παρασύρθηκα να κάνω κάτι τέτοιο.Εγώ, που φώναζα να μην εμπιστευόμαστε όποιον μας απαντούσε στον πίνακα!Τι να πω!Βρίστε με και θα έχετε και δίκιο!
Στα γράφω αυτά για να δεις ότι τελικά για να χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑς ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Η ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ.Αν πετύχεις σωστή επαφή θα το καταλάβεις αμέσως.Το αίσθημα είναι καταπληκτικό και αυτά που θα σου λέει θα είναι ουσιαστικά.Ποτέ βλακείες.
Τελικά μετά από τον προσωπικό πειραματισμό καταλήγω στο ότι ο πίνακας προσφέρει μια ουσιαστική εμπειρία(την πρώτη επαφή που είχαμε με εκείνον τον άνθρωπο ποτέ δεν θα την ξεχάσουμε.Μας είπε τόσο σημαντικά πράγματα,μας επηρέασε τόσο θετικά...)αλλά πρέπει να εφαρμόζεις μερικούς κανόνες για να προστατευτείς.Και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να καλέσεις ονομαστικά κάποιον δικό σου άνθρωπο και να αποφύγεις να θέσεις απλά μια ερώτηση και να σου απαντήσει ό,τι τύχει να περνά από εκεί.Ναι,ο πίνακας μπορεί να γίνει επικίνδυνος με λάθος χρήση και πολύ χρήσιμος με σωστή.Δίκοπο μαχαίρι.

2 Να ξέρεις ότι ο Κόκκινος Δράκος ή αλλιώς το Grand Grimoire όπως είναι πιο γνωστό θεωρείται βιβλίο μαύρης μαγείας.
Τώρα όσον αφορά τις διάφορες πληροφορίες που βλέπεις σχετικά με τα εργαλεία της Τέχνης.Πολύ απλά άμα αποφασίσεις να εφαρμόσεις ένα Γριμμόριο θα ακολουθήσεις τις δικές του οδηγίες για την κατασκευή των εργαλείων.Ποτέ κάποιου άλλου.Αυτή είναι η γνώμη μου.Να έχεις αυτά που σου ζητά το κάθε Γριμμόριο με τον τρόπο που τα ζητά.
Υπάρχουν άραγε μερικοί "γενικοί" κανόνες;Νομίζω πως ναι αλλά ακόμα δεν έχω εμβαθύνει στο θέμα.
Τώρα βέβαια υπάρχουν και τα εργαλεία εκείνα που χρησιμοποιείς στην καθημερινή πρακτική σου και που δεν έχουν σχέση με τα Εργαλεία που χρησιμοποιείς στα Γριμμόρια.Εκείνα της καθημερινής πρακτικής σου είναι ας πούμε στοιχειακά και αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία του κόσμου(ο κάλικας το νερό,το μαχαίρι τον αέρα,η ράβδος τη φωτιά και το πεντάκτινο τη γη....τα σύμβολα που εμφανίζονται και στα Ταρώ). Αλλά για αυτά περισσότερα μπορεί να σου πει ο YHVH.

YHVHΜέλος
25/10/2007, 15:09:16

quote:
Απλά του λέμε να φύγει και εκείνο μετακινεί τον δείκτη στη θέση "good bye".Μερικές φορές μπορεί να ζητήσει το ίδιο την άδεια να φύγει.Πάντα όμως στην αρχή κάθε επαφής ρωτούσαμε αν το πνεύμα επιθυμεί να είναι εδώ.Αν έλεγε όχι το αφήναμε αμέσως να φύγει.

Ἁπλῶς νὰ δηλώσω, αὐτὸ δὲν τὸ θεωρῶ ἀσφαλές.
"Ἐπικίνδυνο" δὲ σημαίνει μόνο ἱπτάμενα ποτήρια ποὺ σπᾶνε. Ὑφίστανται πιὸ "ὕπουλες" ἐπιρροές, ποὺ ἴσως ἤδη νὰ ἔχουν ἀρχίσει νὰ λαμβάνουν χώρα. Καὶ ἔτσι νὰ μὴν ἤτανε, καὶ πάλι μὲ μαθηματικὴ ἀκρίβεια δὲ θὰ πέφτετε πάντα στὰ (δῆθεν, "ἀπὸ μεταμφίεση", ἢ ὄντως) κελύφη τοῦ κυρ-Μήτσου.

Οὔτως ἢ ἄλλως, οἱ πληροφορίες ποὺ μποροῦν νὰ ἀντηλοῦν ἀπὸ τέτοιες συνεδρίες δὲ φημίζονται νὰ εἶναι καὶ πολὺ ἄξιες λόγου.

quote:
Δεν βλέπαμε τίποτα και έτσι αποφασίσαμε να τραβήξουμε φωτογραφίες τον καθρέπτη.Δεν θέλω να σας πω τι είδαμε...όχι καθαρά αλλά η μορφή φαίνονταν και δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχαμε καλέσει...

Θαυμάσια! Ἄρα μπορεῖς νὰ "ἀνεβάσεις" ἐδῶ τὶς φωτογραφίες. Τὸ ἐννοῶ, ὄχι μὲ ἀξιώσεις ἀπόδειξης, ἀλλὰ κοινωνούμενης ἐμπειρίας.

quote:
3ον: Προσωπική μου γνώμη για το Χριστο...Ο Χριστός ήταν Μαγος!
Αὐτὸ πιστέυει κι ὁ Κρόουλι (Α.᾿.Α.᾿ 9=2, ὑποτίθεται ἀμφότεροι), ἀλλὰ προσωπική μου γνώμη εἶναι ὅτι ναί, ὄντως, μέσα στὴ φάτνη κλαυθμύριζε ἡ Αίτιώδης Ἀρχή. Καὶ τὰ συμπαρομαρτοῦντα αὐτοῦ τοπυ γεγονότος εἶναι ἰλιγγιώδη, δὲν ἀνήκουν σὲ καμιὰ "θρησκεία".

quote:
μάλλον είμαι του θεωρητικου μέρους σε αυτον τον τομεα της Μαγειας!

Ρὲ παιδιά, μὲ τὸ συμπάθιο, δὲν νομίζω ὅτι ὑπάρχουν "θεωρητικοὶ τῆς μαγείας"! Εἶναι σὰ νὰ λέμε, μακαρόνια μὲ κιμά, χωρὶς κιμά.

quote:
Αλλά για αυτά περισσότερα μπορεί να σου πει ο YHVH.

Τὶ νὰ πῶ ὁ κακομοίρης; Ἀφοῦ εἰπώθηκε, εἶναι πρὸς τέρψιν ἡ συζήτηση, γιὰ ἐγκεφαλικὴ αὐθικανοποίηση, χωρὶς ἐπιθυμία πράξεων, ἀκόμα καὶ στὸ μέλλον. Μὲ ὅλο τὸ σεβασμό, προσπαθῆστε νὰ μὴν τὸ πάρετε σὰν ἐπίθεση αὐτό, μὰ σὰν γόνιμη παρατήρηση διαχωρισμοῦ. Ἂς ποῦμε, ὁ ΦΡΚ ξεκάθαρα σκοπεύει νὰ ἀσχοληθεῖ στὸ μέλλον. Ἡ Angelic Dragon ὄχι, τὸ ἐνδιαφέρον εἶναι ἐγκυκλοπαιδικό. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τὴ διαφορά καὶ τὴν ἀλλαγὴ τοῦ ὅποιου νοήματος τῆς συζήτησης.

quote:
Δεν θα ήταν μια πολυ ενδιαφέρουσα βραδια?

Δὲν νομίζω... Ὅποιο πνεῦμα συμφωνεῖ, νὰ σηκώσει τὸ χέρι μου.

-YHVH

Solve et Coagula

{[]Ὦ FRC, μὲ κείνη τὴ λίστα βιβλίων τί γίνεται, ἰσχύει ἀκόμα ἡ δυνατότητα ἀλισβερισίου;;;;]}

αμοθενΜέλος
16/01/2011, 14:52:41
Από το Ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό έχουμε τον ορισμό της [αγάπης] ως εξής.
Αγαπη.=βαθια ψυχική συμπάθεια-στοργή-ΑΝΤΙΘΕΤΑ=μισος –έχθρα-αποστροφή.
Ακόμη [αγαπη=ψυχικος δεσμός –φιλία-ζωηρό ενδιαφέρον-κλίση-αφοσίωση σε κάποιον η σε κάτι-ο έρωτας-το αντικείμενο του έρωτα η της βαθιάς συμπάθειας.
Και η ερώτηση είναι.Μηπως εμείς τα αγόρια όταν λέμε σε κάποια «ζουμερή» κοπελια,σ’αγαπω ,στην πραγματικότητα λέμε «γρήγορα στο κρεβάτι για τα περαιτερω»;;;και εκεί τελειώνει και όποια αγάπη αισθανόμαστε;;;
Καλή και δημιουργική εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

16/01/2011, 19:20:53
Αγαπητέ αμοθεν,για το θέμα που ανοίγεις εδώ
απλά να σου πω ότι ήδη στο φόρουμ έχουν
ανοιχθεί υπέρ-αρκετά θα έλεγα παρόμοια!!!
Δεν έχεις παρά να βάλεις την επίμαχη λέξη στην
μηχανή αναζήτησης του εσοτέρικα και θα το
διαπιστώσεις!

Εκεί όλο και κάπου θα βρείς τις ανάλογες απαντήσεις που
...ψάχνεις

Φιλικά να εκλάβεις την παρέμβασή μου αυτή,έτσι;

Καλησπέρα!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

17/01/2011, 00:50:41
Aμοθεν πιστεύω πως το θέμα που έχεις ανοίξει θα ταίριαζε καλύτερα σε άλλη ενότητα και όχι στο - ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ- και βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρει η kapodistria υπάρχουν αρκετά παρόμοια θέματα όπου μπορείς να διαβάσεις αλλά και να συμμετάσχεις στο διάλογο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ; Πώς λειτουργεί τι την προκαλεί και απο τι προκαλειται
ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ-ΜΙΣΟΥΣ (Μισος=Αγαπη?)
ΑΓΑΠΗ - ΦΙΛΙΑ - ΕΡΩΤΑΣ! Τί σημαίνουν πραγματικά?
Περί Αγάπης...

αμοθενΜέλος
17/01/2011, 19:36:44
Φιλε elo
Δεν εχω κανενα προβλημα αν αποφασισεις να βαλεις το θεμα στην «καταψυξη» η οπου αλλου τα βαζετε τετοια θεματα.

18/01/2011, 01:53:56
αμοθεν δεν είναι ο σκοπός μας να βάζουμε θέματα στην «κατάψυξη», αλλά το να προσπαθούμε γενικά (όσο γίνεται) κάθε θέμα που ανοίγει να μην έχει "κλώνους", έτσι ώστε το κάθε ενεργό μέλος και μη που θέλει να βρει κάποιες πληροφορίες για κάτι που τον ενδιαφέρει να μην αναγκάζεται να ψάχνει μέσα από δεκάδες παρόμοια θέματα (κάτι που είναι αρκετά κουραστικό), αλλά να βρίσκει αυτό που τον ενδιαφέρει μέσα από ένα συγκεκριμένο τόπικ…

αμοθενΜέλος
18/01/2011, 09:25:30
κατανοητο,σε παρακαλω να μετακινησεις το θεμα εκει που πρεπει.
καλη και δημιουργικη εποχη του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

18/01/2011, 13:13:18
quote:

Από το Ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό έχουμε τον ορισμό της [αγάπης] ως εξής.
Αγαπη.=βαθια ψυχική συμπάθεια-στοργή-ΑΝΤΙΘΕΤΑ=μισος –έχθρα-αποστροφή.
Ακόμη [αγαπη=ψυχικος δεσμός –φιλία-ζωηρό ενδιαφέρον-κλίση-αφοσίωση σε κάποιον η σε κάτι-ο έρωτας-το αντικείμενο του έρωτα η της βαθιάς συμπάθειας.
Και η ερώτηση είναι.Μηπως εμείς τα αγόρια όταν λέμε σε κάποια «ζουμερή» κοπελια,σ’αγαπω ,στην πραγματικότητα λέμε «γρήγορα στο κρεβάτι για τα περαιτερω»;;;και εκεί τελειώνει και όποια αγάπη αισθανόμαστε;;;
Καλή και δημιουργική εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Όλα αυτά που κατέθεσες και τα οποία υποτίθεται ότι δίνουν τον ορισμό της αγάπης , αποτελούν προϊόντα έλλειψης θεμελιωδών στοιχείων -καταστατικής φύσεως- του ανθρωπίνου υποκειμένου και αποτελούν εν'τέλλει μια κουρτίνα και τίποτα περισσότερο...

Επειδή τώρα έχω δουλειά και δεν μπορώ να γράψω αναλυτικά , εφόσον και σύ το θέλεις το βραδάκι μπορούμε να το δούμε το θέμα προσεκτικότερα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/01/2011, 03:00:57
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα Η ΨΥΧΗ από την ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ όπου το είχε ανοίξει αρχικά ο θεματοθέτης.

Και παρακαλώ:
Στο θέμα να συμμετάσχουν μόνο άνδρες!
("ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;;")

22/02/2011, 12:46:04
quote:
αμοθεν

Μηπως εμείς τα αγόρια όταν λέμε σε κάποια «ζουμερή» κοπελια,σ’αγαπω ,στην πραγματικότητα λέμε «γρήγορα στο κρεβάτι για τα περαιτερω»;;;και εκεί τελειώνει και όποια αγάπη αισθανόμαστε;;;

Να χαρώ εγώ ερωτήσεις ...

quote:
amalia

Και παρακαλώ:
Στο θέμα να συμμετάσχουν μόνο άνδρες!

Αγόρια amalia, αγόρια, αγορίνες ... αχ αχ αχ! τρελά αγόρια!