ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

tasos-stain60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
02/03/2014, 16:06:34
Θα σταματησεις να κανεις projection σε εμενα καλε μου και θα μου εξηγησεις ακιρβως που ειναι το προβλημα σου σε αυτα που λεω η θα πας απο εκει που ηρθες και θα σταματησεις να ψαχνεις για αιμα.

Edited by - Dragon Path on 02/03/2014 16:09:14

02/03/2014, 16:08:33
Αυτα τα παιχνιδια που κανουν οι Βρυκολακες του ειδους σου που προσπαθουν να βιασουν την Σοφια και τον Λογο για τις παραισθησεις δεν ειναι τιποτα αλλο απο παιδια της Λιλιθ που αντι να ψαχνουν για τον θεο μεσα τους προσπαθουν να προστατεψουν τις παραισθησεις τους σε σχεση με το εξωτερικο. Εισαι ακριβως αυτο που προσπαθεις να κανεις projection σε εμενα. Ενα παρασιτο.

02/03/2014, 16:14:05
Ρε αρρωστε ανθρωπε εχω μιλησει για ομοφυλοφιλους; Ξερεις τι ειναι η Λιλιθ και ποια ειναι η σχεση της με την ομοφυλοφιλια και το ξεκωλιασμα; Ξερεις καν απο που προερχεται η παραδοση της Λιλιθ η απλα το αρρωστημενο και καμμενο σου εγω επιθυμει να κανει projection την απειρη και απατη βλακεια σου σε εμενα; Αν εχεις να πεις κατι σε σχεση με αυτα που λεω μπορεις να το κανεις αμα θες να κανεις projection τους Βρυκολακες σου σε εμενα να πας να ... στην κολαση με τους δαιμονες σου.

Edited by - Dragon Path on 02/03/2014 16:15:39

02/03/2014, 16:18:39
quote:
Ρε αρρωστε ανθρωπε εχω μιλησει για ομοφυλοφιλους; Ξερεις τι ειναι η Λιλιθ και ποια ειναι η σχεση της με την ομοφυλοφιλια και το ξεκωλιασμα;
Εγώ ίσως να μη ξέρω. Αυτή όμως ξέρει;
https://www.youtube.com/watch?v=WGvUs7KFL9A
02/03/2014, 16:24:24
Ολοι οι ανθρωποι εχουν ψυχη καλε μου και δεν ειναι ολοι αρρωστοι οπως οι παπαδες σας και εσυ και ολοι οι Βρυκολακες του ειδους σου που μπλεκουν με τα αριστερα και μετα θα ψαχνουν το λαθος. Ο λευκος ταντρισμος υπαρχει εκει οπου υπαρχει αγαπη και σεβασμος και "αυτη" που τολμας να βαλεις στο βρωμκο στομα σου ειναι μονο αγαπη και μαλιστα επιτεθηκε πολλες φορες σε group των Illuminati για το θεμα της Λιλιθ την οποια ειναι τοσο ηλιθιοι οσο να ταυτιζουν με την Ishtar που ηταν η εχθρος της συμφωνα με την Βαβυλωνιακη παραδοση.

02/03/2014, 16:27:50
quote:
Ολοι οι ανθρωποι εχουν ψυχη καλε μου και δεν ειναι ολοι αρρωστοι οπως οι παπαδες σας και εσυ και ολοι οι Βρυκολακες του ειδους σου που μπλεκουν με τα αριστερα και μετα θα ψαχνουν το λαθος. Ο λευκος ταντρισμος υπαρχει εκει οπου υπαρχει αγαπη και σεβασμος και "αυτη" που τολμας να βαλεις στο βρωμκο στομα σου ειναι μονο αγαπη
Ναι, αλλά οι ομοφυλοφιλοι χρειάζονται ταντρισμό, αν είναι ήδη ισορροπημένοι;
02/03/2014, 16:29:34
Ολα ειναι ερωτας και ολα ειναι ταντρισμος γιατι ολα ειναι ενεργεια. Αμα κανεις ερωτα με την θετικη πλευρα ειναι λευκος ταντρισμος. Αμα κανεις ερωτα με την αρνητικη πλευρα ειναι μαυρος ταντρισμος. Τοσο απλα.

02/03/2014, 16:31:12
quote:
Ολα ειναι ερωτας και ολα ειναι ταντρισμος γιατι ολα ειναι ενεργεια. Αμα κανεις ερωτα με την θετικη πλευρα ειναι λευκος ταντρισμος. Αμα κανεις ερωτα με την αρνητικη πλευρα ειναι μαυρος ταντρισμος. Τοσο απλα
Οπότε ένας άντρας με έναν άντρα μπορούν να κάνουν τάντρα σύμφωνα με εσένα;
02/03/2014, 16:33:43
quote:
Θα σταματησεις να κανεις projection σε εμενα καλε μου και θα μου εξηγησεις ακιρβως που ειναι το προβλημα σου σε αυτα που λεω
Οτι αυτά που λες/λέτε παραπληροφορούν, μπερδεύουν και αλλοιώνουν τις διδασκαλίες.
Κανένα άλλο πρόβλημα.
02/03/2014, 16:34:36
Δεν μιλαμε για αντρες αλλα για ερμαφροδιτους που γενιουνται θηλυπρεπεις. Τι θα τους κανουμε θα τους σκοτωσουμε; Αντρας που παει με αντρα δεν ειναι αντρας. Αντε τα λεμε γιατι εχω πολλες δουλειες και χανω τον χρονο μου.

02/03/2014, 16:37:00
quote:
Δεν μιλαμε για αντρες αλλα για ερμαφροδιτους που γενιουνται θηλυπρεπεις.
Δηλαδή είναι ήδη τελειοποιημένοι, δεν επιθυμούν το σεξ;

Edited by - Πύρινος on 02/03/2014 16:37:35

Lock_SmithΜέλος
02/03/2014, 18:49:41
quote:
Φίλε μου έχει μία σελίδα με οκτώ χιλιάδες και κάτι like στο facebook, απλά θέλω να καταλάβω τι αντιπροσωπεύει;

Δεν ξέρεις τι αντιπροσωπεύει?
Να σου πω εγώ τι αντιπροσωπεύει, ένα μάτσο μαλακίες του Λιάκουρα, παρανοϊκές σκατούλες που πρέπει να τραβήξεις το καζανάκι για να πάνε στον απόπατο.

Εγώ δεν θα μπω στο τρυπάκι να βρίζω τον Ιησού ή την Παναγία, γιατί μια κουράδα βρίζει χυδαιότατα τους Αρχαίους Θεούς.

Απλά τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, (διότι αλλού δεν υπάρχει χώρος) και συνεχίζω να ζω τη ζωή μου με τις αρχές και τις αξίες που με αντιπροσωπεύουν.

Ως τόσο, άτομα σαν αυτό το σκατό, αν νομίζουν οτι έχουν "άντερα", μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους μιλώντας μου face to face, για να μου τα πουν αυτά, μόνον πίσω απο το κομπιουτεράκι μπορούν να αμολάνε τις πορδές τους, στην κοινωνία είναι ένα ΜΗΔΕΝ ένα τίποτα, περνάνε δίπλα σου σαν τα ποντίκια.

Γι' αυτό άλλωστε κάνουν διάφορα κόλπα όπως, πολλαπλούς λογαριασμούς, ψεύτικα like κ.τ.λ. γιατί η μόνη τους ικανοποίηση είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΨΕΥΤΙΚΗ.

Οπότε το συμπέρασμα είναι ένα: "Άστους να λυσάξουν", έτσι κι αλλιώς μια χούφτα είναι, ποιός τους υπολογίζει?

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

02/03/2014, 20:17:14
Οτι ναναι. Οι τελειοποιημενοι ειναι οι ευνουχισμενοι και τα σαλταρισμενα οπως ο πιο πανω. Λυπαμαι αλλα δεν εχω αλλο χρονο ουτε αλλο αιμα, ουτε για τους τελειοποιημενους ουτε για τους καμμενους που παραληρουν καθως καιγονται στην κολαση και καθως παρακαλανε τους δαιμονες να τους κανον αγριο σεξ. Θα τα πουμε στο σταυροδρομι.

Y.Γ Στο σταυροδρομι θα δουμε και ποιοι βριζουν τους αρχαιους θεους και ποιοι ξεφτυλιζουν τους προγονους τους αλλα και τους αρχαιους μυστες για το αρρωστημενο εγω τους και απορω που βρισκουν ορισμενοι το θρασος να βαζουν τους αρχαιους θεους στο βρωμικο στομα τους και απορω πραγματικα μεχρι που μπορει να φτασει η ξεφτυλα ορισμενων ειδωλολατρων που μαλιστα νομιζουν οτι θα χαραμιζαν το σαλιο τους οι θεοι για να τους φτυσουν.

Edited by - Dragon Path on 02/03/2014 20:38:17

Lock_SmithΜέλος
03/03/2014, 01:44:30
quote:
Οτι ναναι. Οι τελειοποιημενοι ειναι οι ευνουχισμενοι και τα σαλταρισμενα οπως ο πιο πανω. Λυπαμαι αλλα δεν εχω αλλο χρονο ουτε αλλο αιμα, ουτε για τους τελειοποιημενους ουτε για τους καμμενους που παραληρουν καθως καιγονται στην κολαση και καθως παρακαλανε τους δαιμονες να τους κανον αγριο σεξ. Θα τα πουμε στο σταυροδρομι.
Y.Γ Στο σταυροδρομι θα δουμε και ποιοι βριζουν τους αρχαιους θεους και ποιοι ξεφτυλιζουν τους προγονους τους αλλα και τους αρχαιους μυστες για το αρρωστημενο εγω τους και απορω που βρισκουν ορισμενοι το θρασος να βαζουν τους αρχαιους θεους στο βρωμικο στομα τους και απορω πραγματικα μεχρι που μπορει να φτασει η ξεφτυλα ορισμενων ειδωλολατρων που μαλιστα νομιζουν οτι θα χαραμιζαν το σαλιο τους οι θεοι για να τους φτυσουν.

Μίλησε και η κουράδα, τώρα δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ μαζί σου, περιορίζομαι μόνο στο να σε στολίζω, κάπια στιγμή θα τα πούμε στο σταυροδρόμι, για να δούμε τότε θα έχεις τόσο μεγάλη γλώσσα ή θα την καταπιείς μαζί με ένα Τόνο σκατά?

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

03/03/2014, 08:18:47
Έχω σιχαθεί αυτή την αρχαιοκαπηλία και την δήθεν αρχαιολατρεία των πάντων που ισχυρίζονται ότι είναι "πιο Έλληνες", από τους χριστιανούς "γραικύλους".

Ας σφίξουν πρώτα την γροθιά μπροστά στον ανθέλληνα εξουσιαστή τους οι προσκυνημένοι νεοπαγανιστές, και ας αφήσουν την τρομοκρατία προς τους δήθεν "ανθέλληνες" Χριστιανούς.

Αν μπορούσαν να καταλάβουν όλοι ότι είναι μυρμήγκια που τρώγονται μεταξύ τους, όταν ο χοντροκοιλιάς είναι έξω απ' το χορό και μετρά τα δολλάρια. Αλλά αυτό δεν γίνεται, γιατί τα πιθήκια δεν καταλαβαίνουν.

Αλλά ότι νομίζουν, ας είναι λοιπόν. Είναι αληθινοί Έλληνες και οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες. Μπράβο. Καλή πρόοδο. Ας κάψουν καμμιά εκκλησία λοιπόν για να σώσουν αυτό που αποκαλούν Ελλάδα. Ας σφάξουν όποιο Χριστιανό βρίσκουν μπροστά τους, ας τους βασανίσουν μέχρι θανάτου, και ας τους πετάξουν στα σκυλιά.

Με καταντήσανε να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Αυτό που μετράει είναι η ανθρωπιά και όχι η μίζερη και γεμάτη κακία ψωροπερηφάνια του κάθε Ελληναρά. Τότε, σε τι διαφέρετε από τους Εβραίους αν τους μιμείστε στον φανατισμό και την μισαλλοδοξία;

03/03/2014, 09:37:46
Δεν υπαρχουν μεγαλυτερα σιχαματα στην υπαρξη απο το καμμενο ειδος σας. Αμα δεν ντρεπεσε εσυ ρε καμμενο μουννοπανο που δεν εχεις κατι να πεις για την αληθεια που εσεις δημιουργησατε παρα να κανεις ακομα και απειλες για την ζωη μου γιατι τολμησα να σας ανοιξω τα ματια σε σχεση με το ποσο αχρηστοι εισαστε τοτε αντε και γαμησου μωρη ξεφτυλισμενη και καταραμενη κοτα που θα λυσεις το πνευματικο σου προβλημα με τα χερια σου καμμενη Ελληνιδα πορνη των δαιμονων που νομιζεις οτι αξιζεις τον αερα που αναπνεεις αχρηστο ψωφιμι. Εισαστε η ντροπη και η απολυτη ξεφτυλα του ανθρωπινου γενους. Ζιτο η χρισι αβγι και τα μουννοπανα που την ειδαν θεοι! Καλη τυχη στον αγυριστο ψωφιμι Ελληναρα και βαλε τα ειδωλα σου στον κωλο σου τωρα που σου ανοιξαν αρκετα τον κωλο οι δαιμονες καμμενο πορνιδιο.

- Απευθυνομαι στην σαλταρισμενη και καμμενη κουραδα την Lock Smith που δεν σταματαει να βριζει και να ριχνει απειλες γιατι ειναι τοσο ηλιθια και αχρηστη καμμενη κατσικα που δεν εχει τιποτα αλλο να πει.

Edited by - Dragon Path on 03/03/2014 09:46:25

03/03/2014, 09:50:10
quote:
...Μίλησε και η κουράδα, τώρα δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ μαζί σου, περιορίζομαι μόνο στο να σε στολίζω, ...
Ξέρεις πόσο καιρό λες τέτοια - τα ίδια και τα ίδια - καιρό βρίσκεις απλά δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις - και επαναλαμβάνεσαι βγάζοντας αυτό που έχεις μέσα σου - αν είναι βόθρος δεν φταίνε οι άλλοι.

03/03/2014, 10:23:44
Δεν υπαρχουν μεγαλυτεροι προδοτες για την πατριδα τους αλλα και για την ανθρωποτητα απο αυτες τις σαυρες που ειναι ετοιμοι να μας οδηγησουν σε εμφυλιο για να συνεχισουν να κανουν πρωκτικο σεξ με τους πραγματικους 'θεους' τους στην κολαση, καθως καιγονται και γινονται κομματια εκει οπου θα χαθουν για παντα στον πατο της Αβυσσου, εκει οπου θα κουνανε τον ξεσκισμενο και βρωμκο Ελινικο κωλο τους για να διασκεδαζουν τους αρχοντες τους. Δεν θεωρω οτι αυτες οι σαυρες ειναι ανθρωποι και το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να αποδειξουν αυτο που λεω. Θεωρω οτι ακομα και με τα ζωα να τους συγκρινεις ειναι προσβολη για τα ζωα.

03/03/2014, 10:41:57
Εδω ειναι το μοναδικο σταυροδρομι που υπαρχει και εδω ειναι που θα μας κρινει ο Θεος οπως τολμησε να ισχυριστει η σαλταρισμενη αμετανοητη κατσικα.

https://www.youtube.com/watch?v=aoxwjLdNmXc&feature=kp

See you in the crossroads where you made your deals with the demons burned and ****ed up piece of ****.

03/03/2014, 18:10:54
Είναι μεγάλη ιστορία να πιαστώ να σε πείσω, ότι οι νεοέλληνες από τους αρχαίους έχουμε μόνο το τομάρι που κρέμεται στο τσιγκέλι του σφαγέα, θέλει κότσια το πράμα. Θέλει καιρό και κόπο. Θέλει σκύψιμο μέσα μας, και σκάψιμο βαθύ. Και κυρίως αυτό: θέλει το μεγάλο πόνο.
Θα σε καλέσω όμως σ' έναν απλό περίπατο. Θα κάνουμε ένα πείραμα, που λένε οι φυσικοί. Για νά 'χουμε αποτέλεσμα έμπεδο. Και η γνώση που θα κερδίσουμε νά 'ναι σίγουρη. Θα επιχειρήσουμε μια στατιστική έρευνα. Θα διατρέξουμε τη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Από το χωριό Πυρσόγιαννη της Ηπείρου ως την επαρχία Βιάνου της Κρήτης. Από τη Νίψα και τις Σάππες της Θράκης ως το Παραλί-μνι της Κύπρου, κι ως την άκρη το Ταίναρο. Θα ρωτήσουμε νεοέλληνες απ' όλες τις τάξεις και όλα τα επίπεδα. Γυναίκες και άντρες, γερόντους και παιδιά, αγράμματους και επιστήμονες, φτωχούς και πλούσιους, ακοινώνητους και αριστοκράτες, πουτάνες και καλόγριες, ξωχάρηδες και αστούς, φιλέρημους και χαροκόπους. Για νά 'ναι το δείγμα μας ευρύ και πλήρες, που λένε οι γραφειοκράτες. Όλα ετούτα τα αθώα και ανυποψίαστα πλήθη θα τα ρωτήσουμε δυό τρεις ερωτήσεις από το Ελληνικό, κι άλλες τόσες από το Εβραίικο.

Στο Ελληνικό λοιπόν. Να μας ειπούν τι γνωρίζουν για την αρχαία Ελλάδα. Ζητούμε μια γνώση σοβαρή και υποψιασμένη. Όχι φολκλόρ και γραφικότητες. Γιατί γνώση της Ελλάδας είναι εκείνο που ξέρουμε να το ζούμε κιόλας. Όχι δηλαδή ο Ηρακλής μωρό έπνιξε τα φίδια ότι ο Αρχιμήδης εχάραζε κύκλους στην άμμο- ούτε τάν ή επί τάς, μέτρον άριστον, ο Μινώταυρος στην Κρήτη και το πιθάρι του Διογένη- ούτε αν ξέρουν πως η ψωλή του Δία εγίνηκε κεραυνός και χτύπησε τους σχιστούς λειμώνες της Ολυμπιάδας, για να γεννήσει στο Φίλιππο τον Αλέξανδρο. Τέτοια γνώση της κλασικής Ελλάδας θά 'τανε τουρισμός στην Τυνησία. Η φουστανέλα και το κόκκινο φέσι στη Μελβούρνη και στην Πέμπτη Λεωφόρο κατά τις εθνικές γιορτές. Θα ζητήσουμε γνώση ουσίας. Να μας ειπούνε, δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντί-νος, Διογένης Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας, που στον καιρό μας αντίστοιχα σημαίνουν Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, 'Εγελος, Μιχαήλ Άγγελος, Μαξ Πλανκ, Ροντέν, Κολόμβος.

Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή, κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο, μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη, τόνος στους Στωικούς. Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τι τους λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο, μεταδάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο, χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη. Να μας ειπούνε, πόσοι φιλόλογοι, έξω από τα σχολικά κολυβογράμματα, έχουν διαβάσει στο πρωτότυπο τρεις διάλογους του Πλάτωνα, δύο Νεμεόνικους του Πινδάρου, την Ωδή στην αρετή του Αριστοτέλη, έναν Ομηρικό Ύμνο. (Και αυτό δεν είναι ραψωδία). Και για να μας πιάσει τεταρταίος και καλπάζουσα, να μας ειπεί ποιος γνωρίζει και διδάσκει από τους ειδικούς προφεσσόρους στα πανεπιστήμια ότι οι τρεις τραγικοί ποιητές μας στη βάση τους είναι φυσικοί επιστήμονες- ότι στη διάλεξη του για την αρετή ο Πλάτων έκαμε στους ακροατές του ένα μάθημα γεωμετρίας - ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι δωρικό, και όχι ιωνικό καλλιτέχνημα- ότι η διδασκαλία τραγωδίας στο θέατρο ήταν κήρυγμα από άμβωνος- ότι η θρησκεία των ελλήνων ήταν αισθητική προσέγγιση των φυσικών φαινομένων.

Δε νομίζω, αναγνώστη μου, ότι σε όλα αυτά τα επίπεδα η έρευνα μας θα δώσει ποσοστά γνώσης και κατοχής σε βάθος του κλασικού κόσμου από τους νεοέλληνες που να υπερβαίνουν τους δύο στους χίλιους. Τι φωνάζουμε τότε, και φουσκώνουμε, και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε έλληνες; Για το θεό δηλαδή. Παράκρουση και παραφροσύνη.

Το πλήθος τον σκουντά, τον σέρνει, τον βροντά,
Κι όταν πια τέλεια σαστισμένος,
Τι είναι η τρέλα αυτή; ρωτά,
ένας του ρίχνει κι αυτουνού τη γιγαντιαία ψευτιά
του παλατιού-που στην Ελλάδα ο Αντώνιος νικά.

Δεν ενίκησε ο Αντώνιος στο Άκτιο της Ελλάδας. Ο Οκταβιανός ενίκησε, και τη Νικόπολη έχτισε. Θα μου ειπείτε: - Μήπως και οι ευρωπαίοι γνωρίζουν σε τέτοιο βάθος την αρχαία Ελλάδα; Θα σας ειπώ: - Όχι. Αλλά οι ευρωπαίοι δεν καυχιούνται ότι είναι έλληνες, όπως εμείς. Καυχιούνται ότι είναι γάλλοι, και ιταλοί, και βέλγοι. Γιατί αυτό είναι στην ουσία της η αρχαία Ελλάδα. Δεν είναι τα πασουμάκια του Ηρακλή στο παλάτι της Ομφάλης. Ούτε ο Οδυσσέας με το παλούκι του στη σπηλιά του Κύκλωπα. Η αρχαία Ελλάδα είναι ένας πολιτισμός ασύγκριτος. Μια κοσμοθεωρία πλήρης. Ένας τρόπος ζωής ολοκληρωμένος και τέλειος. Είναι η πιο κοντά στη φύση και στη φυσική αϊδιότητα κοινωνία, που έσωσε να δημιουργήσει ο άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο που λέξεις ελληνικές, όπως μουσική, θέατρο, οργασμός, φιλοσοφία, μαθηματικά, φυσική, δημοκρατία, γεωμετρία, πολιτική, περάσανε σε όλες τις γλώσσες των εθνών του OHE σήμερα. Και με τις λέξεις αυτές ζουν και δηλώνουν τις βαθύτερες ουσίες του ανθρώπινου βίου τα δισεκατομμύρια του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο, που όχι μόνο ο πλανήτης αλλά και ο ουρανός, το σύμπαν ολόκληρο είναι κατάσπαρτο με τις ελληνικές λέξεις και με τα ελληνικά γράμματα που ονομάζουν διεθνώς τους αστερισμούς, και τους φωτεινότερους αστέρες του κάθε αστερισμού. Κοίτα πρόχειρα το εξώφυλλο της Γκέμμας. Όχι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εκείνο που είναι τυχαίο, είναι πως ο λαός που κατοικεί σήμερα στη χώρα που παλαιά την εκατοίκησαν οι έλληνες, ονομάζουνται έλληνες. Η έρευνα μας έδειξε ότι μόνο έλληνες δεν είναι. Γιατί τους έλληνες ούτε τους βλέπουν ούτε τους γνωρίζουν. Φευ, και παπαϊ, και ούαί, και άλλοι. Φελλάχοι, και πα-πούας, και βουσμάνοι, και αλήδες.

Από το Ελληνικό ερχόμαστε στό Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα. Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξεύρει τούτους τους εβραίους; Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνι-θοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα. Το ίδιο συμβαίνει και για φράσεις όπως Προς Κολασσαεΐς, Προς Κορινθίους, Έκ τοϋ κατά Λουκαν. Εδώ μάλιστα μεγάλος αριθμός νεοελλήνων ξεύρει απόξω ολόκληρα χωρία και περικοπές. Μόνο που συμβαίνει κάποτε να ακούσετε τους ψαλτάδες στις εκκλησίες το Χριστός Ανέστη να το ψέλνουν, όπως εκείνος ο απόστρατος χωροφύλακας του Παπαδιαμάντη μας:

Κστό-μπρε- Κ'στος ανέστη εκ
νεκρών θανάτων θάνατον
μπατήσας κ' έντοις-έντοις
μνήμασι ζωήν παμμακάριστε.

Και το άλαλα τα χείλη των ασεβών,
Άλαλα τα χείλη, οι κερατάδες.

Και δόστου να το γυρίζουν άλλοτε στον αμανέ και άλλοτε στο κλέφτικο.Το ίδιο συμβαίνει, αν τους ειπείς για τόπους όπως Ιορδάνης, Γαλιλαία, Γεσθημανή (sic), Όρος Σινά, Καπερναούμ, Τιβεριάς. Αν
όμως τους ειπείς για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον, για Περίπατο ή Κήπο (περιπατητικοί, επικούρειοι), σου απαντούν, όπως ο Μακρυγιάννης. Όταν είδε το Σκούρτη και τους άλλους ναυάρχους στα όρη να οδηγούν σε μάχη τους στρατιώτες του Νικηταρά με ναυτικά παραγγέλματα:

Τι όρτζα, πότζα, και γαμώ το καυλί τον μας λέει ο κερατάς;
Το ίδιο συμβαίνει, αν ζητήσεις να σου αναλύσουν την επί του Όρους Ομιλία, ή να σου τραβήξουνε διάλεξη περί νηστείας, περί προσευχής, περί του ≪Δεύτε οι ευλογημένοι...≫. Ο κάθε νεοέλληνας εδώ είναι πτυχιούχος και ειδήμονας. Είναι κληρονόμος και καθηγητής. Ξέρει να ταΐσει άχυρα το σκυλί του, και κόκαλα το γαϊδούρι του. Γνώση και πίστη και σοφία, που να ιδούν τα μάτια
σου και να μην πιστεύει ο νους σου. Ήρθε τις προάλλες φίλος καλός στην εξοχή, γιατρός από
τη Μυτιλήνη, και ρωτούσε τη γυναίκα μου, αν εγνώριζε κανέναν αγιογράφο.
-Τι να τον κάμεις; του λέει.
-Να μου ζωγραφίσει μιαν άγια Πηνελόπη για την πεθερά μου, να τη χαρίσω στην ονομαστική της γιορτή.
-Και γιατί δεν της ζωγραφίζεις ≪την κυρά-Πηνελόπη με την ηλακάτη≫, που λέει και ο πατριώτης σου ο Ελύτης; τον έκοψα γκιγμένος.
-Τι; μου κάνει.
-Ναι, γιατρέ μου. Την Πηνελόπη του Ομήρου, την ελληνική. Δεν ξεύρεις αυτή την περίφημη νοητική εποπτεία της παγκόσμιας ποίησης;
Με κοίταξε, γούρλωσε το μάτι, και λέει.
-Όταν είπα στην πεθερά μου πως θα της φέρω την αγία Πηνελόπη, έκαμε δύο μέρες να κοιμηθεί από τη συγκίνηση. Κι εσύ μου λες τώρα για Πηνελόπη και μνηστήρες;
-Να τη χαίρεσαι κι εκείνη και τον ύπνο σου, εβραίε και ανέλληνα, του είπα. Παρά που σ' αγαπώ. Και μάλιστα πολύ.

*

Edited by - Sesostris on 03/03/2014 18:26:31