- ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Χρίστος Έλ
Όσο για τον Χριστιανισμό της Βίβλου είναι και αυτός μια φιλοσοφία και τρόπος ζωής, μας αρέσει ή όχι.
Ασφαλώς ναι για τους πιστούς του φίλε Χρίστο, κρινόμενος με καθαρά θρησκευτικά και όχι ιστορικά κριτήρια.
quote:
Χρίστος Έλ
Είναι τρομερά ρατσιστικό επειδή δεν τον κατανοούμε ή δεν μας αρέσουν οι διδασκαλίες του, να τον θεωρούμε ανάξιο σεβασμού.
Μήπως το ίδιο δεν κάνουν και οι χριστιανοί όχι μόνο έναντι των άλλων θρησκειών, αλλά μεταξύ και των διαφορετικών δογμάτων; Δεν είναι ρατσιστική η συμπεριφορά τους ειδικά έναντι των ελαχίστων αν θέλεις πιστών της αρχαίας θρησκείας; Πρέπει να καταλάβης φίλε Χρίστο ότι εμένα προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι θρησκείες, τις οποίες κρίνω μόνο ως προς την ιστορικότητά τους, αρκεί να μην επεμβαίνουν καθ' οιονδήποτε τρόπο μέσω της διαπλοκής τους με τους πολιτικούς στη ζωή μου.
quote:
Χρίστος Έλ
Από την άλλη η Εκκλησία των Ελλήνων λέει πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να προσεγγίσει με την λογική τους Θεούς, αλλά χρειάζεται να υπακούμε στις Θείες αποκαλύψεις και στα αιώνια θεϊκά δόγματα.
Θα συμφωνήσω εδώ με την άποψη της Εκκλησίας των Ελλήνων, γιατί αν πιστεύεις σε αναλλοίωτες αλήθειες, δεν εξελίσσεις μια θρησκεία και δεν κάνεις νεωτεριστικές αλλαγές, μέσα στον χρόνο.
Όπως κουράστηκα να επαναλαμβάνω μονότονα στις συνομιλίες μας, δεν χρειάζεται να εξελίξουμε κανενός είδους θρησκεία ή δεισιδαιμονία για να πλησιάσουμε την τελειότητα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η σωστή παιδεία. Όλα τα άλλα είναι για την εκμετάλλευση των αφελών πιστών από τα ιερατεία.
*
*
quote:
Φίλε Χρίστος έχεις μπρδέψει τον όρο αποκάλυψη, με τους όρους προφητεία και χρησμός.
*
Δυστυχώς και οι Χριστιανοί στο σύνολό τους το ίδιο πράττουν, όχι μόνο ο Ρασσιάς. θα έπρεπε να τους ενώνει η πίστη στον Χριστό, ανεξάρτητα τις διαφορετικές ερμηνείες και τα ανθρώπινα δόγματα.
Η αποκάλυψη είναι το ξεσκέπασμα, η φανέρωση. Η προφητεία είναι η ρήση της πραγματοποίησης ενός μελλοντικού γεγονότος, πριν αυτό συμβεί. Ο Ήλιος-Απόλλων γνωρίζει τα περασμένα, τα τωρινά και τα μελλούμενα, εξού και ο προφητικός τρίποδας. Έτσι ο Απόλλων αποκαλύπτει τα μελλούμενα και δίνει χρησμούς.
Επομένως η προφητεία είναι μια αποκάλυψη και η αποκάλυψη είναι μια προφητεία.
Αν με το να τους "πλησιάσουμε" εννοούμε όχι να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, αλλά να εξομοιωθούμε με αυτούς(δηλαδή να γίνουμε τέλειοι και αθάνατοι θεοί με τις δικές μας δυνάμεις, και όχι κατά χάρη), τότε ας θυμηθούμε κάποιες φιγούρες. Ο Τιτυός, ο Ώτος, ο Εφιάλτης, ο Τάνταλος, η Νιόβη, ο Προμηθέας πλήρωσαν όλοι την υπερηφάνεια τους, γιατί δεν σεβάστηκαν τα θεία. Θέλησαν να γίνουν Θεός στην θέση του Θεού. Το ίδιο και ο Αδάμ με την Εύα. Θέλανε να γίνουνε ανεξάρτητοι Θεοί και τελικά σαπίσανε στο χώμα.
Επομένως ας προσέχουν και αυτοί που θέλουν να εξελιχθούν σε θεϊκά όντα αφήνοντας τον κύκλο των μετενσαρκώσεων. Αν υιοθετήσουν την ιδεολογία του Λουκιανού, δεν μπορούν ούτε να προσεγγίσουν τους Θεούς, ούτε να ομοιωθούνε μαζί τους.
Λένε οι Εβραίοι Αντιχριστιανοί πως αφού ο Δανιήλ δεν μετέδωσε προφορικά κάποιο μήνυμα του Θεού στον λαό, αλλά έλαβε αποκάλυψη σε ξένη χώρα, δεν είναι προφητής.
Η άποψη αυτή είναι απαράδεκτα γελοία(όπως και πολλές "σοφίες" μέσα από το Ταλμούδ). Δηλαδή επειδή η αποκάλυψη καταγράφηκε και δεν ειπώθηκε προφορικά δεν είναι προφητεία; Λόγος γραπτός, λόγος προφορικός...τρομερή διαφορά...
Πάλι καλά που ο Απόλλων δίνει προφορικές αποκαλύψεις, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην θεωρηθούν προφητείες. Εκτός βέβαια και αν κάποιος είναι κουφός, οπότε πρέπει να πάρει τον χρησμό σε γραπτή μορφή ή με νοήματα.![]()
Βρε σεις αποκάλυψη και προφητεία είναι το ίδιο και αυτό.
Τί Γιάννης, τί Γιαννάκης.
quote:
Φίλε Χρίστος έχεις μπρδέψει τον όρο αποκάλυψη, με τους όρους προφητεία και χρησμός.
*
Είναι τρομερά ενδιαφέρον αυτό που λες. Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ, έτσι θέλω να ακούσω περισσότερα γι' αυτό.
Θέλω επίσης να μου πεις την γνώμη σου για τον Ορφικό Ύμνο στον Όνειρο και για την Δάφνη την ερωμένη του Απόλλωνα. Δεν αποκαλύπτουν τα μελλούμενα;
παρακολουθω την συζητηση
εδω και πολυ ωρα
( διαβαζω την εξελιξη της)
Παρατηρω οτι δεν αντλανβανεσαι
κατι πολυ βασικο , το οποιο θα
θηξω κια μετα θα "σιωπησω" συνγραφικα
μιας που ειτε το αντιλιφτεις, ειτε οχι
μια περεταιρω συζητηση επι τουτου θα
ηταν ασκοπη.
Ο Καστοριαδης στο ιδιο του εργο μας εξηγει
την ουσια μεταξυ μιας αποκαλυπτικης και μιας Μη
Θρησκειας .
Η Ελληνικη Αρχαια θρησκεια εχει το χαρακτιριστικο
της μη αποκαλυψης οποτε αυτο χαριζει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
στις θρησκευτικες πεπειθησεις και στα οποιαδηποτε
πιστευω του καθε Αρχαιου Ελληνα .
Εξου και οι "σχολες" θεογονιας εξου και οι
Υλιστικες αποψεις του καθε Αρχαιου σχετικα.
Και λογο αυτης της Ελευθεριας που ειναι το
αποτελεσμα των διαφορων θεσεων παραγεται η αναγκη
για Συζητηση!!!!( εαν καταλαβαινεις τι εννοω...)
Γιατι ο καθενας ,στην πραξη αντιλανβανεται τα πραγατα με τον δφικο του τροπο , οπως ειναι στην ουσια η πραγματικη κοινωνια απο
παντα , με μονη "υποχρεωση" τις αρετες οπου και αυτες προκιπτουν
οχι απο φοβο.
Σε μια αποκαλυπτικη παλι θρησκεια αυτες οι
Ελευθεριες εινια κατι που δεν υφιστανταιμε κανενα
τροπο και για νσου εξηγησω παραιτερω θα σου δωσω ενα
λιγο-πολυ γνωστο επιχειρημα της Χρηστιανικης Εκλησιας.
κανουν λοιπον λογο για την περιφιμη ποια "ελευθερη επιλογη"
αφου πρωτα σου εχουν μαθει οτι εαν δεν κανεις αυτο που σου λενε
θα "καιγεσαι για παντα" εκτος τα μερικα χρονιακια που θα ζεις.
Δηλαδη αφου προτα σε "προγραματισουν" στην εννοια της Φωτιας σαν "τιμωρια" μετα σου δινουν την επιλογη...
Επειδη αλλο μορφωση (απο το δινω μορφη σε κατι για να μου κανει την
δουλεια) και αλλο Παιδεια(απο το παιδευομαι), που σχολιασε
καποιο μελος (μου διαφευγει το ονομα), οτι χρειαζεται, θα σε αφησω
να σκεφτεις τι αξια εχει μια προσεγκιση που πρωτα σε μορφωνει
θρησκευτικα ( πολυ συγκεκριμενα) και μετα σου "δινει " την ελευθερη
επιλογη για την πιστη σου, με δεδομενο οτι ΞΕΡΕΙΣ ( βλεπεις μορφωση)
την τιμωρια που ακολουθει...
Δυστηχως για τον Χρηστιανισμο και καθε αλλη αποκαλυπτικη θρησκεια
η εννοια της θρησκευτικης ελευθερια και της υπαρξης διαφορετικων αποψεων πρεπει να κατασταλει με "οικουμενικες συνοδους"( και την αντιστοιχη μορφη τους στις αλλες θρησκειες ) βασιζωμενοι σε αποφασεις
400+1 επι "Κωστακη" γιατι αυτο ειναι το σωστο και δεν το διαπαγματευεστε.
Ερχομαστε τωρα στους Αρχαιους Ελληνες ...
Επειδη εχεις την προσεγκιση της ολικης Παραδοχης των πραγματων
λογο αποκαλυπτικης θρησκειας δεν μπορεις να καταλαβεις πως
γινεται καποιο μελος να αποδεχεται μερικως ή καθολου καποιον
Αρχαιο, Ασχετα εαν ειναι Δωδεκαθειστης 'η Αθεος , ενω στην ουσια
αυτο που μοιραζεται ενα Αθεος ή Δωκαθειστης , ειναι η Ελευθερια
της συζητησης σε τετοια θεματα !!!
Ετσι λοιπον Ο καθε Αθεος εινια ελευθερος να δεχτει 'η και να αποριψει τα παντα γιατι δεν εχει μαθει το μελλον( οπως οι αποκαλυπτικες θρησκεις ) , ενω ο Δωδεκαθειστης μπορει να αποδεχτει οτι του γουσταρει , και παραλληλα να συζητησει
(ζητουμενο για φιλοσοφικους λογους ...
Εγω λεω οχι στην "τυφλη" ( κατα εμε), "ελευθερη επιλογη"
με τον καταλληλο αρχικο ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ που γινεται στην καθε
αποκαλιπτικη θρησκεια , ειτε ειναι επισιμη
ειτε ειναι αποτελεσμα καποιου "προφητη-γνωστη" των μελουμενων
σε θρησκευτικο επιπεδο.
Ενα χαρακτιριστικο παραδειγμα των Αρχαιων ειναι η Πυθια
οπου ο χρησμος στην ουσια καλυπτε και τις δυο περιπτωσεις
σαν αποτελεσμα στους διφορουμενους χρησμους, οταν δεν ηξερε
και στους "καλυμενους " χρησμους οτα νγνωριζε λογω πρηροφορισης
( προσεξε οχι τους θεους), αλλα απο το "δικτυο" ( σε προτεπω να διαβασεις σχετικα για την δυκτιωση ) και την κωδικοποιηση μεσα απο τους αμφορεις και τι βρηκαν σχετικα προσφατα σε πανεπιστιμιο της Ιαπωνιας σχετικα.
Υσ: εαν πραγματικα θελεις να μαθεις θα πρεπει να ψαξεις μονος σου .
Άλλο Δωδεκαθεϊσμός, άλλο φιλοσοφία πάνω στον Δωδεκαθεϊσμό. Η αρχαία ελλήνική θρησκεία δρα ακριβώς όπως η ιουδαϊκή σε θέματα εναντίωσης και παράβασης. Ιερά εξέταση! Φιλοσοφία πάνω στην θρησκεία τους κάνανε και οι Εβραίοι στο Ταλμούδ ή στον Μεσαιώνα, ενώ την εποχή του Ιησού υπήρχαν διάφορες παρατάξεις με διαφορετική φιλοσοφία. Και το φιλοσοφείν δεν είναι πάντοτε ειρηνικό. Έχω διαβάσει έλληνες φιλοσόφους να αλληλοχαρακτηρίζονται με τον χειρότερο τρόπο.
2) το να είναι μια θρησκεία αποκαλυπτική, δεν εμποδίζει την συζήτηση και την διαφορετική ερμηνεία πάνω σε θέματα που την αφορούν. Αυτοί όμως που συζητούν βασίζονται περισσότερο στην λογική παρά στην εμπειρία για την κατανόηση της αλήθειας. Η θρησκεία έχει να κάνει περισσότερο με εμπειρία παρά με λογική.
Η θρησκεία του Απόλλωνα είναι καθαρά Γιαχβική. Το "Ει" εν Δελφοίς σημαίνει "είναι" - Ιεχωβά. Βλέπει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Τρίποδας, Ήλιος κτλ.
Επίσης ο Απόλλων είναι παντρεμένος με την Δάφνη, η οποία σχετίζεται με τα αποκαλυπτικά όνειρα και την εκπλήρωσή τους, γι' αυτό βάζανε στο προσκεφάλι των κοιμώμενων δάφνη.
Πιστεύω πως πολύ πριν καταγράψει η ιστορία την επαφή του ελληνικού κόσμου με τις αποκαλυπτικές μυστηριακές θρησκείες της ανατολής, είχε ήδη τις ρίζες του στην ανατολή απ' όπου κατέβηκε, όπως όλες οι θρησκείες άλλωστε.
Εχω δει τα παραδειγματα σου
και τις θεσεις που εκφραζεις.
Συνεχιζεις να κανεις το ιδιο
λαθος .
Οποτε συνεχιζω γραφωντας σου
οτι δεν μπορω να κανω μια συζητηση
μιε καποιον σε ενα θεμα οταμ ο ιδιος
δεν εινια σε θεση να καταλαβει τα
κειμενα που Ο ΙΔΙΟΣ χρησιμοποιει.
Καλη συγκριση ανωμιων πραγματων Χρηστο ...
ΥΣ: η ΜΗ ΔΥΝΑΤΙΤΗΤΑ αντιληψης των δικων
σου αναρτησεων "μαλλον" φωναζει οτι δεν
εχεις την καταλληλη υποδομη για ερευνα
Εαν με καταλαβαινεις...

gK
quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΧΗ;ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ.
gK
Ναι βρε Girto στο έχω ξαναγράψει αλλά δεν το πρόσεξες...
Ας είναι, σε ευχαριστώ για την παρέούλα που θα μου προσφέρετε αλλά είμαι (χορτοφάγος) δηλαδή δεν τρώγω κρεας, κότα, ψάρια...Πάντως στα Μέγαρα έρχομαι τακτικά μιά και το σπίτi το έχω σαν εξοχικό και για να ξεκουράζομαι.
'Οταν λοιπόν θα ξαναέρθω, θα σας στείλω e-mail για να συναντηθούμε.
Σε χαιρετώ .
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

gK

gK
728 π. Χ. Ιδρύουν τα Υβλαία Μέγαρα στη Σικελία
660 π. Χ Ιδρύουν το Βυζάντιο στην Προποντίδα
630 - 600 π.Χ. Ο τύραννος Θεαγένης φροντίζει για την ανάπτυξη της πόλης
598 π. Χ. Οι Αθηναίοι κατακτούν την Σαλαμίνα.
464 π. Χ. Ερχονται σε ρήξη με την Κόρινθο και ενώνονται με την Αθήνα.
457 π. Χ. Οι Αθηναίοι τελειώνουν τα Μακρά Τείχη που ενώνουν τα Μέγαρα με τη Νισαία.
446 π. Χ. Επανέρχονται στον Σπαρτιατικό συνασπισμό.
432 π. Χ. Ο Περικλής πείθει τους Αθηναίους και εκδίδουν το «Μεγαρικό Ψήφισμα» με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος των Μεγαριτών εντός των Μακρών Τειχών και αποκλείονται τα πλοία τους από τα Αττικά λιμάνια.
Τέλη 5ου αιώνα. Η συμμαχία με την Κόρινθο αποτελεί μια από τις αφορμές του Πελοποννησιακού πολέμου.
Τον 4ο αιώνα Γνωρίζουν μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. Ακμάζουν τα γράμματα με την «Μεγαρική Φιλοσοφική Σχολή». Σπουδαία καλλιτεχνήματα κοσμούν την πόλη.
343 π. Χ. Συμμαχούν με την Aθήνα εναντίον του Φιλίππου.
338 π. Χ. Παίρνουν μέρος στη μάχη της Χαιρώνειας αλλά υποτάσσονται στον Φίλιππο.
335 π. Χ. Απονέμουν στον Αλέξανδρο τον τίτλο του «Μεγαρέως Πολίτου»
315 π. Χ. Περνούν στην εξουσία του Κασσάνδρου
307 π. Χ. Ο Δημήτριος ο Πολιορκητής διακηρύσσει την ανεξαρτησία της πόλης
230 π. Χ. Εισχωρούν στην Αχαϊκή Συμπολιτεία με τον Αρατο
146 π. Χ Παραδίδονται στον Ρωμαίο στρατηγό Μέτελλο χωρίς αντίσταση
48 π. Χ. Στα χρόνια του Καίσαρα υφίστανται μεγάλη καταστροφή
2ος αι. μ.Χ. Ο Αδριανός ευεργετεί την πόλη
324 μ. Χ. Διαδίδεται ο Χριστιανισμός στην περιοχή
395 μ. Χ. Ο Αλάριχος με τους Γότθους καταστρέφει ολοσχερώς τα Μέγαρα
6ο - 13ο αι. μ. Χ. Οι επιδρομές των Σλάβων και Φράγκων οδηγούν την πόλη σε ολοκληρωτικό μαρασμό
1687 Οι Βενετοί του Μοροζίνι καίνε τα Μέγαρα
1818 Κτίζουν το Τείχος των Μεγάρων (Αγ. Τριάδας)
1822 Αντιμετωπίζουν τμήμα της στρατιάς του Δράμαλη στα Γεράνεια Ορη
1832 Γίνεται έδρα της κυβέρνησης Κωλέτη ο οποίος προτείνει τα Μέγαρα για πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.
1922 Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία ιδρύουν τη συνοικία Μελί

gK

gK
------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.

gK

gK

gK