- Οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
http://www.ancientgr.com/Unknown_Hellenic_History/AMERIKH.html
φιλε DEYKALION
με αυτη την μοναδικη λεξη μηπως θελεις να μας πεις οτι ολοι και ολα εχουν ελληνικα ονοματα εκτος απο εμας?

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in iden ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ; ΓΙΑΤΙ;
GREECE
quote:
...Πότε θα καταλάβουν κάποιοι (ρητορική ερώτηση-δεν φωτογραφίζω ή κατονομάζω κάποιους) οτι το Φώς του πνεύματος δόθηκε στην Αρχαία Ελλάδα...έκτοτε σκοτάδι...
δε μπορεί οι Αρχαίοι Έλληνες να ήσαν κοινοί θνητοί.
Δε ξέρω ποιός υποστηρίζει οτι οι Έλληνες ήταν εξω-γήινοι και το επισημαίνω για να μην αφήσω υπόνοιες τέτοιου είδους...
Αυτό που αισθάνομαι με όλα όσα γνωρίζω, είναι πως όχι!...
Δε μπορεί ρε παιδιά οι Έλληνες να ήσαν οι μόνοι άνθρωποι που δημιούργησαν τόσο ξεχωριστό και μοναδικό πολιτισμό...
Όλοι αυτή η μυθολογία για τους Θεούς και τα παράξενα φαινόμενα,
μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο μυθολογία αλλά ήταν η προσπάθεια εξήγησης (με τον τρόπο που μπορούσαν εκείνα τα χρόνια) για το γεγονός οτι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν απλοί Άνθρωποι?...
Αυτό με βάζει σε πολλές σκέψεις τελευταία...και θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με τα Αρχαία συγγράματα των Ελλήνων Αρχαίων φιλοσόφων.~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Φίλε μου όσον αφορά τους εξωγήινους , και ποιος σου είπε ότι οι εξωγήινη είναι παραμορφωμένοι με τέσσερα ποδιά και τα λοιπά…
Το ότι αναφέρθηκαν κάποια βιβλία η περιοδικά για τους αρχαίους έλληνες το ότι είναι εξωγήινη σημαίνει ότι μας θεωρούν κάτι διαφορετικό από της άλλες φυλές
Ότι έχουμε κάτι παραπάνω από αυτό που θεωρούμε σήμερα άνθρωπος
Μόνο αυτό να σε κάνει ευτυχισμένο σαν έλληνα και πάρα πολλά άλλα φυσικά.
Είναι καλό να ασχολούνται οι υπόλοιποι με (σένα……..).
ioannis
Θελω να πιστευω οτι ειμαστε, αλλωστε γι'αυτο το λογο ενδιαφερομαι και προσπαθω να μαθω οσα περισσοτερα μπορω για τους προγονους μας.
Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.
Πάντως, απ' ο,τι φαίνεται εδώ, οθόνες TFT δεν είχαν![]()

Edited by - NOMIMON on 26/12/2003 18:34:22
Δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί? Όλα τα περνάμε από το φίλτρο της υποκειμενικής μας πεποίθησης? Έλαιος ξανά.... Η ιστορία δεν επιδέχεται απόψεων.. αλλά ντοκουμέντων..
Κοντεύουμε να διεστραβλώσουμε την ιστορία... δεν είμαστε επιστήμονες και καλύτερα να μιλάμε σύμφωνα με τεκμηριώσεις των επιστημόνων και όχι με δικά μας συμπεράσματα για το ένα ή το άλλο θέμα!!!
Όπως είπα η ιστορία είναι επιστήμη και δεν μπορούμε να εκφέρουμε απόψεις αλλά αποδείξεις και ντοκουμέντα...
Όποιος θέλει να μιλήσει στο όνομά της (της ιστορίας) θα πρέπει να σέβεται την αξία της!!!
Δεν υπάρχουν μόνο Έλληνες σε αυτόν τον κόσμο.. ούτε γράφτηκε ιστορία μόνο από τους Έλληνες... Οι Έλληνες έδωσαν τα φώτα τους στον Δυτικό πολιτισμό αλλά εκτός τον δυτικο πολιτισμό υπάρχουν και άλλοι..
Οι Έλληνες έφτασαν μακρυά σε διάφορα σημεία του κόσμου αλλά δεν είναι ο μόνος λαός που το έκανε αυτό!!!
Έχω διαβάσει κάπου πως στην Αμερική είχαν πάει πρώτοι οι Κινέζοι και πως οι λεγόμενοι Ινδιάνοι ήταν στην πραγμαιτκότητα Κινέζοι - εξ ου και τα χαρακτηριστικά των Ινδιάνων που έμοιαζαν με Μογγόλους.... Εντάξει το διάβασα.. πρέπει να το πιστέψω κιόλας? Αν δεν είμαι σίγουρη και δεν υπάρχει απόδειξη που να τεκμηριώνει την θεωρία δεν πιστεύω τίποτα....
Η ιστορία είναι μία επιστήμη που βασίζεται επάνω σε ανακαλύψεις και αποκοδικοποιήσεις γραπτών κειμένων.. πολλές φορές όμως όταν οι μελέτες που γίνονται δεν έχουν σαφή συμπεράσματα τότε βλέπουμε πως ακόμα και οι Ιστορικοί διχάζονται... και επικρατεί τελικά η άποψη των περισσότερων.. και καμιά φορά τα συμπεράσματα μένουν ασαφή, γιατί είναι πολύ δύσκολη επιστήμη... Εμείς ποιοι είμαστε να βγάζουμε δικά μας συμπεράσματα και να μπερδεύουμε τον κόσμο?
Εντάξει ,, έχουμε μεγάλο πολιτισμό.. από τους πιο μεγάλους... δεν μας ικανοποιεί αυτό? Δηλαδή τί θέλουμε να αποδείξουμε?
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
την ανακάλυψαν
Ο Αστεριξ κι ο Οβελίξ
![]()
![]()
![]()
Edited by - 1900 on 07/01/2004 03:29:04
Καλή συνέχεια......
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
Και κάτι ακόμα νομίζω ότι η υπερβολή σε αυτό το θέμα που συζητιέται είναι υπερπλήρης και πιστεύω και περιπλανητική.
Πολεμα το αδικο και θα νικησεις
.
Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι είχαν ανακαλύψει και την TFT
Αλλά αφού το λες, σε πιστεύω.
Πολλές είναι οι ενδείξεις ότι οι Έλληνες είχαν φτάσει μακριά. Το ότι τα πολλές από τις ενδείξεις αυτές αποτελούν μερη της καθημερινότητας λαών που βρίσκονται πολύ μακριά από μας , εμένα προσωπικά κάτι μου λέει.
Όσο για τη σβάστικα , δυστυχώς εδώ η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων πάει (μέχρι στιγμής)προς Ινδία , αλλά και πάλι πολλοί από τους αγαπητούς συμμετέχοντες έχουν τις δικές τους πηγές για το όνομα αυτής της χώρας. Στα μοναστήρια των Ινδιών αλλά και σε αρκετά του Νεπάλ και του Θιβέτ , η σβάστικα είναι όντως ανάστροφη (από αυτή των ναζί) και συμβολίζει κατά κύριο λόγο τον κύκλο της ζωής. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι από τον ουροβόρο όφι , τότε συμφωνούμε.
me tis apopseis tous peri tou ELLHNISMOU,ELLHNA kai oti exei sxesi
me auto ton terastio politismo.
Authaireseies kai prosblitikes fotografies me frape sto xeri....
na diagrafoun teleios apo edo mesa!!!!
Sigoura den eimastan o monos politismos pou prosefere stin anthropotita.Alla mboro na po me sigouria oti eimastan i afeteria tou stoxasmou tis filosofias alla kai basi pollon sunxronon efeureseon!!!!
Gi auto kai oloi oi LAOI mas timoun gi auto to pragma!!!
Θεωρώ πως είσαι βλάσφημος. Αμέσως να προσβάλλεις τους άλλους!
Ξέρεις ή δεν ξέρεις Ελληνικά, το τάδε γράφεται με "αι" κλπ.
Η δική μου δουλειά είναι να αντικρούω την ηγεμωνική φύση ατόμων
που δεν επιτρέπουν σε άλλους να μάθουν ή να εκφράσουν την άποψή
τους. Και βέβαια η παρατήρηση που σου έκανε ήταν σωστή.
"Δάσκαλε που εδίδασκες ...".
Πιστέυω όμως ότι κι εσύ με τη σειρά σου δεν θα ήθελες να μην
εισακούγονται απόψεις διαφορετικές από τη δική σου, και πιστεύω
ότι σε ενδιαφέρει να ακούσουν κι άλλοι την άποψή σου γιατί κι εσύ
όπως κι εγώ προσπαθούμε μέσα από συζητήσεις να συμπληρώσουμε τα
κενά, να αντικρούσουμε τις λασπολογίες ή και να τεκμηριώσουμε τις
ελλέιψεις μας.
Ως προς
quote:
OI ANTHELLHNES KAI FILOEVRAIOI SYNEXIZOUN TO ERGO TOUS ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.KOITAXE POSOI GRAFOUN ME LATINIKOUS XARAKTHRES SE ALLA FORUM.VLEPO DEN XEREIS TIPOTA SXETIKA ME TO THEMA POU ETHESA.DEN NOMIZO NA EXEIS ELLHNIKO AIMA.ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.
quote:
Ηταν Έλληνας,ο Χριστόφορος Κολόμβος, μετανάστευσε με την οικογένεια του σε πολύ μικρή ηλικία από ένα Ελληνικό νησί στην Γένοβα της Ιταλίας (η οποία παρεμπίπτοντος ιδρύθηκε από Έλληνες). Δεν μιλούσε Ισπανικά παρά Ελληνικά και Ιταλικά και υπέγραφε ως Χριστόφορος.
Thelo na prostheso sta stoixeia auta gia ton Xristostoforo Kolomvo, oti eixe elliniki katagogi kai malista apo ti Xio. O papous tou ipirxe ipsilovathmos axiomatikos tou nautikou tou vizantiou. Me tin ptosi tis Polis, ta ploia pigan stin Italia. O Kolomvos eixe elliniki paidia kai vasei ton oson tou eixe metadosei o papous tou, o opoios eixe prosvasi stin perifimi vivliothiki tis Konstantinoupolis (opos eixe argotera kai o Piri Reis), gnorize apo ta arxaia keimena pos yparxei gh pera apo tis stiles tou Irakleous kai malista me leptomereies. Organose tin apostoli dialegontas os pliroma arketous ellines. Prin xekinisei to taxidi episkeftike ti xio, pou tote eixe tous kaluterous xartografous. Kivernitis sto 2o apo ta 3 ploia itan o Giannis Kefalas apo to Oitulo tis Manis. To imerologio tou ploiou einai grammeno sta ellinika apo to Xristoforo Kolomvo kai sozetai mexri simera sta ...krufa arxeia tou Vatikanou.
Euxaristo
To 1987 το Πανεπιστήμιο της Χαϊδεμβέργης εξέδωσε το βιβλίο του Γερμανού ερευνητού N. Josephson με τίτλο "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ" στο οποίο περιέχονται συγκριτικοί κατάλογοι 808 Ελληνικών λέξεων και των αντιστοίχων Πολυνησιακών. Ο γλωσσικός αυτός επηρεασμός στα νησιά του Ερηνικού έγινε κατά τον Γιόζεφσον περί το 950 π.Χ. από Έλληνες αποίκους.....
Στο καινούριο συμπληρωμένο βιβλίο του κ. N. Josephson έχουν προστεθεί άλλες 300 Ελληνικής προελεύσεως λέξεις (πιέστε εδώ για να δείτε την σχετική σελίδα) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των λέξεων με ελληνική ρίζα σε 1108.
Χαβάη : Είδωλο Θεού ή αρχαίου πολεμιστή. (Ουδέν σχόλιον)πηγή φωτογραφίας περιοδικό"ΔΑΥΛΟΣ" τ. 169
ΔΕΙΓΜΑ ΛΕΞΕΩΝ
ΧΑΒΑΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΡΟΦΟΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΕΞΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
Αέτο Αετός Αετός
Αρέτο Ψωμί Άρτος
Άνγκου πνίγομαι, λαχανιάζω Άγχω πιέζω, πνίγομαι
Αρότε Οργώνω Αροτριάω Οργώνω
Αέρε πλέω Αείρω σηκώνομαι, πλέω
Χινέ Θηλυκό Γυνή Γυναίκα
Νου-Νου Σκέψη Νους
Μανάω Σκέπτομαι Μανθάνω
Μέλε Τραγούδι Μελωδία
Λαούη Λαός Λαός
Ίκι Έρχομαι Ικάνω Φτάνω
Νόκο Ζω , κατοικώ Ναίω Κατοικώ
Τάρρα (μά Τάρρα) θάρρος Θάρρος
Τάμα ομάδα ανθρώπων κινούμενοι σε σχηματισμό (όπως στον στρατό) Δήμος (Δωρ. Δάμος) δήμος, περιοχή, λαός,, βαθμός ή κατάταξη στον στρατό
Τόκο-τόκο ξύλο, κοντάρι Δοκός
χαννάου γεννάω, γεννιέμαι γεννάω
χερίκι είδος γρασιδιού ερείκι ρείκι, γρασίδι
Από το Βιβλίο του CHARLES BERLITZ
“ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ
**** off
arheotita,evlogontas ta genia mas.imarton,den imaste sto 776 b.c. ala sto 2006 a.d.!!!!!!!!!xekolate.!!!!!!!!