- Ο Λάζαρος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το θέμα με τον Παύλο έχει συζητηθεί στο παρόν φόρουμ και έχει αναλυθεί δεόντως.
Τρολαρισμα παλι......Οχι φιλε Macedon ανοιξε θεμα. Εσυ μιλησες, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το αποδειξεις. Αλλιως σε λεω ευθεως συκοφαντη.
quote:
RobbenΟχι φιλε Macedon ανοιξε θεμα. Εσυ μιλησες, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το αποδειξεις
macedon,
Άνοιξε θέμα ρε φίλε, άνοιξε. Άνοιξε γιατί μας έπρηξε. Άνοιξε και θα 'ρθω κι εγώ. Θα κάτσω λίγο να το μελετήσω πρώτα γιατί δεν το ξέρω και θα 'ρθω. Άνοιξε θέμα ... να δούμε ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, άνοιξε γιατί άρχισε να λέει μαλακίες. Σε μένα κολώνει να απαντήσει, ήδη άρχισε να ειρωνεύεται. Άνοιξε σε παρακαλώ να φάει για άλλη μια φορά τα μούτρα του, plz, κάνε μου αυτή την χάρη! Άνοιξε γιατί αυτοί θέλουν να τους μαθαίνουμε τις λέξεις, τις έννοιες, το συντακτικό, την γραμματική, τους αριθμούς, τέτοια θέλουνε. Άνοιξε να σπάσουμε πλάκα, άνοιξε να ξεφτιλιστούν λίγο ακόμη, δεν τους πειράζει, συνηθισμένοι είναι οι άνθρωποι ... δεν τρέχει κάστανο. Άνοιξε γιατί η Γη είναι τετράγωνη και πρέπει εμείς να αποδείξουμε πως δεν είναι αγόρι μου. Άνοιξε γιατί είμαστε εμείς οι ελέφαντες και πρέπει πάλι να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε. Άνοιξε γιατί είμαστε εμείς συκοφάντες ενώ αυτοί δεν είναι. Να δούμε ποιος είναι ποιος ρε παιδί μου. Μην μασάς. Άνοιξε ...
Edited by - zip on 27/05/2009 20:26:41
Ακόμη όμως κι αν δεν θέλεις να εκτραπεί το θέμα, υπάρχει χώρος (τοπικ) που είναι κατάλληλος γι' αυτές τις περιπτώσεις.
Εκεί μπορείς να αναπτύξεις τις απόψεις σου και να παραθέσεις τις ιστορικές πηγές που αποδεικνύουν ότι ο Νέρων ήταν ο υπεύθυνος για την φωτιά και όχι ο Σαούλ.
Να μας πείς τι λέει ο Τάκιτος, που είναι ο μόνος σύγχρονος ιστορικός, του γεγονότος.
Κάνε εσύ την προσπάθειά σου και όποιος θέλει θα συζητήσει μαζί σου.
Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει σε κάποιον να ανοίξει θέμα και στο κάτω - κάτω, άνοιξέ το εσύ αφού θέλεις να συζητήσεις περί αυτού...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Edited by - γιαπετ on 27/05/2009 21:02:04
quote:
Robben
Οχι φιλε Macedon ανοιξε θεμα
Το θέμα είναι ήδη ανοιχτό από το 2006. Πήγαινε εκεί και πες ό,τι έχεις να πεις.
quote:
Robben
Εσυ μιλησες, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το αποδειξεις.
Να αποδείξω τι; Οτι η γη δεν είναι τετράγωνη; Ή οτι οι χριστιανοί δεν κάψανε τη Ρώμη;
Και να το αποδείξω σε ποιόν; Στον περιοδεύοντα θίασο των απολογητών, που πιστεύουν (-ετε) ότι είναι το ίδιο η μέρα και η νύχτα; Οτι είναι το ίδιο αν αγοράσεις χωράφι και αν το αγοράσουν άλλοι;
Νομίζω πως αρκετά ασχολήθηκα τόσο με τις ανοησίες σου όσο και με την υμετέρα φαιδρότητα.
quote:
Robben
Αλλιως σε λεω ευθεως συκοφαντη
Και γω σε λέω ευθέως ηλίθιο. Μόνο που εγώ, έχω δίκιο!

macedon
Ανοιξε λοιπον να δουμε τι λενε οι ιστορικοι. Ανοιξε να γελασουμε.....
Αυτα.......Να εισαι καλα.
quote:
Το τοπικ που με παραπεμπεις φιλε μου ειναι οτι να ναι. Τα παντα ολα λεγονται.
Δεν ήξερα ότι θέλεις θέμα στρωμένο με κόκκινα χαλιά...
Νόμιζα ότι έχεις βρεί κάτι καλό στις χριστιανοσελίδες και ανυπομονείς να το μεταφέρεις!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ναι ;;; όπως εξηγεί ο Ματθαίος ;;; Ναι ;;; Που το εξηγεί ;;; για φέρ' το να το δούμε. Εσύ μου είπες πριν φίλε μου, να σου απαντήσω μέσα από τις Γραφές. Ε, κάνε κι εσύ το ίδιο τώρα και φέρε μου μέσα από τις Γραφές το σημείο εκείνο που εξηγεί ο Ματθαίος πως τον Ιούδα τον έκαναν "κτήτορα" οι αρχιερείς....Λες "Τον εκαναν ''κτητορα'', οπως το περιγραφει αναλυτικα ο Ματθαιος [...] Τον εκαναν οι ιερεις, οπως εξηγει ο Ματθαιος." Μας λες δηλ. πως οι αρχιερείς έκαναν "κτήτορα" τον Ιούδα - όχι ο Λουκάς, ούτε οι μετ' έπειτα ερμηνευτές των κειμένων για να δικαιολογήσουν την κτήση νομής του - και στην ουσία, ξε'ς τι κάνεις, συνειδητοποιείς τι κάνεις ;;; εκθέτεις τον Ματθαίο γι' αυτά που ο γράφει ο ίδιος & τον βάζεις να λέει ψέμματα τον άνθρωπο! Που το περιγράφει & που το εξηγεί αναλυτικά, αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ, ο Ματθαίος ;;; Για πες μας ...
3 Τότε ιδων Ιούδας ο παραδιδους αυτον οτι κατεκρίθη μεταμεληθεις εστρεψεν τα τριάκοντα αργύρια τοις αρχιερευσιν και πρεσβυτέροις 4 λέγων, Ημαρτον παραδους αιμα αθωον. οι δε ειπαν, Τί προς ημας; συ οψη. 5 και ρίψας τα αργύρια εις τον ναον ανεχώρησεν, και απελθων απήγξατο. 6 οι δε αρχιερεις λαβόντες τα αργύρια ειπαν, Ουκ εξεστιν βαλειν αυτα εις τον κορβαναν, επει τιμη αιματός εστιν. 7 συμβούλιον δε λαβόντες ηγόρασαν εξ αυτων τον Αγρον του Κεραμέως εις ταφην τοις ξένοις. 8 διο εκλήθη ο αγρος εκεινος Αγρος Αιματος εως της σήμερον. 9 τότε επληρώθη το ρηθεν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος, Και ελαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμην του τετιμημένου ον ετιμήσαντο απο υιων Ισραήλ, 10 και εδωκαν αυτα εις τον αγρον του κεραμέως, καθα συνέταξέν μοι κύριος.
(Ματθαιος 27,3-10)
Τι λεει ο Ματθαιος? Ο Ιουδας ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗΚΕ (προσοχη μεταμεληθηκε, όχι μετενοησε). Και τι εκανε ? Επεστρεψε τα λεφτα που ειχε παρει από τους ιερεις για την προδοσια. Τι του ειπαν οι ιερεις? ‘’Τι μας νοιαζει εμας,δικο σου προβλημα’’. (Σε ελευθερη μεταφραση). Τι λεει ο Ματθαιος? Ότι τα εριξε κατω. ‘’ρίψας τα αργύρια εις τον ναον’’. Και εφυγε. Προσεξε, εφυγε χωρις να τα παρει. Όμως δεν τα πηραν ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ για δικα τους. Το λεει καθαρα ο Ματθαιος. ‘’οι δε αρχιερεις λαβόντες τα αργύρια ειπαν, Ουκ εξεστιν βαλειν αυτα εις τον κορβαναν, επει τιμη αιματός εστιν’’. Δεν τα τσεπωσαν οι ιδιοι, ουτε τα διεθεσαν στον ναο τους. Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ο Ματθαιος . Τι δεν καταλαβαινεις? Με αυτά αγορασαν αγρο ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. Με τα λεφτα ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ. Ετσι εγινε ΚΤΗΤΟΡΑΣ. Τον εκαναν οι ιερεις ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ. Κτητορας είναι και εκεινος με τα λεφτα του οποιου αγοραζεται κατι. Όπως ‘’κτητορας’’ λεγεται στην εκκλησια (μνημονεύεται) και εκεινος με του οποιου τα λεφτα αγοραστηκε κατι κτλ. Καλα ως εδώ? Ο Λουκας ολο αυτό δεν το περιγραφει. Κανενα προβλημα. Το παραλειπει και λεει επιγραμματικα ‘’ Ουτος μεν ουν εκτήσατο χωρίον εκ μισθου της αδικίας…’’ (Πραξεις 1,18). Δεν λεει ‘’αγορασε’’, λεει ‘’εκτησατο’’, απεκτησε με τον τροπο που λεει ο Ματθαιος. Να που επιβεβαιωνει ο ενας τον άλλο. Δεν ερχονται σε αντιθεση. Για ποια ψεμματα λες?
quote:
Και σε παρακαλώ, όταν συζητάς μαζί μου, ο τρόπος σου να είναι καλύτερος. Εγώ στις δικές μου απαντήσεις που αφορούν εσένα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ειρωνεία του στυλ "τι κάνεις μπάρμπα ; κουκιά σπέρνω". Θες ν' αρχίσω να το κάνω ;
Δεν νομιζω να σε προσβαλα. Εσυ διαστρευλωσες τα λογια μου (τα οποια και προφανως κατανοησες πληρως). Αν λοιπον εσυ μου λες ότι σε ειρωνευτικα (που δεν το εκανα, απλα παρομοίωσα την συνενοηση του ‘’μπαρμπα’’ με την δικη μας εφοσον αλλα ειπα και αλλα καταλαβες), εγω θα μπορουσα να σε αποκαλεσω ‘’διαστρευλωτη’’. Αν πας στο μηνυμα σου, θα το δεις.
quote:
1) Ο Ματθαίος δεν γράφει πουθενά την λέξη "κτήτωρ" ή "εκτήσατο", ούτε κάνει λόγο για κτήση νομής. Πουθενά. Οι Πράξεις το γράφουν, ο Λουκάς το γράφει, ο Λουκάς λέει "εκτήσατο χωρίον".
Το ότι δεν λεει ‘’κτητωρ’’ ή ‘’εκτησατο’’ δεν σημαινει τιποτα. Αφου το περιγραφει όπως αναλυτικοτατα στο εξηγω (και το κανω επειδη εισαι εσυ).
Για κτηση του αγρου κανει λογο. ‘’ οι δε αρχιερεις λαβόντες τα αργύρια ειπαν, Ουκ εξεστιν βαλειν αυτα εις τον κορβαναν, επει τιμη αιματός εστιν. συμβούλιον δε λαβόντες ηγόρασαν εξ αυτων τον Αγρον του Κεραμέως εις ταφην τοις ξένοις. διο εκλήθη ο αγρος εκεινος Αγρος Αιματος εως της σήμερον’’. (Ματθαιος 27, 6-8)
Και ο Λουκας λεει ‘’εκτησατο’’, που δεν σημαινει απαραιτητα ότι το αγορασε ο ιδιος. Όπως εξηγησα αναλυτικοτατα. Τι δεν εννοεις? Άλλο ‘’εκτισατο’’ άλλο ‘’αγορασε’’ ο ιδιος.
quote:
2) Από που βγάζεις εσύ το συμπέρασμα, αφ' ενός ότι ο Ματθαίος το αναλύει αυτό, αφ' ετέρου πως την έννοια του "κτήτορα" την προσάπτουν στον Ιούδα οι αρχιερείς ;;; Από που ;;; (σε παρακαλώ να απαντήσεις ΜΕΣΑ από τις Γραφές)
Μα ηδη απαντησα.
Το αναλυει ο Ματθαιος………
3 Τότε ιδων Ιούδας ο παραδιδους αυτον οτι κατεκρίθη μεταμεληθεις εστρεψεν τα τριάκοντα αργύρια τοις αρχιερευσιν και πρεσβυτέροις 4 λέγων, Ημαρτον παραδους αιμα αθωον. οι δε ειπαν, Τί προς ημας; συ οψη. 5 και ρίψας τα αργύρια εις τον ναον ανεχώρησεν, και απελθων απήγξατο. 6 οι δε αρχιερεις λαβόντες τα αργύρια ειπαν, Ουκ εξεστιν βαλειν αυτα εις τον κορβαναν, επει τιμη αιματός εστιν. 7 συμβούλιον δε λαβόντες ηγόρασαν εξ αυτων τον Αγρον του Κεραμέως εις ταφην τοις ξένοις. 8 διο εκλήθη ο αγρος εκεινος Αγρος Αιματος εως της σήμερον. 9 τότε επληρώθη το ρηθεν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος, Και ελαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμην του τετιμημένου ον ετιμήσαντο απο υιων Ισραήλ, 10 και εδωκαν αυτα εις τον αγρον του κεραμέως, καθα συνέταξέν μοι κύριος.
‘’Κτητορας’’, αφου με τα λεφτα του Ιουδα αγοραστηκε. Μεσα από τις Γραφες δεν είναι? Τι ειδες εκτος Γραφων?
quote:
3) Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως ισχύει αυτό που λες, ακόμη κι αν φορέσουμε γυαλιά Χριστιάν Ντιορ και λευκή μπλούζα made in Δαφνί και το δεχτούμε δηλ., μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως γίνεται να περιγράφει αναλυτικά και να εξηγεί κάποιος κάτι που ΘΑ γραφτεί ;;; Γιατί εγώ δεν ξέρω. plz δηλ. πες το μου για να εξηγήσω και να περιγράψω τα μελλοντικά αποτελέσματα του Ιππόδρομου μπας και 'κονομίσω κάνα φραγκάκι απ' αυτό το ψωράλογο.
Τα αποτελεσματα του Ιπποδρομου είναι γεγονος ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ και οπως καταλαβαινεις ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Τα γεγονοτα που περιγραφουν οι ευαγγελιστες ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ. Εγιναν γυρω στο 33 μ Χ και γραφονται αργοτερα. Τι δεν καταλαβαινεις από αυτά φιλε μου?
quote:
Η έννοια της κτήσης, το "εκτήσατο χωρίον", συναντάται για πρώτη φορά στις Πράξεις, στον Λουκά. Πως είναι δυνατόν να την εξηγεί και να την περιγράφει αναλυτικά ο Ματθαίος ;;;
Ηδη απαντησα. Θελεις και τριτη φορα?
quote:
(Εγώ σου είπα, το δικαίωμα της συμπλήρωσης ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ο Ματθαίος, εσύ τώρα μου λες, το εξηγεί αναλυτικά ... ε, τι να κάνω ρε φίλε μου τώρα εγώ ; να αρχίσω να γελάω κι εγώ ; τι να κάνω ; αφού δεν εξηγείται το θέμα χωροχρονικά δηλ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ρε φίλε μου, τι να κάνω ;;; Να χώσω Αϊνστάιν ; Σχετικότητα ; Μαύρες Τρύπες ;;; Tι ;;; Tι να κάνω κυρία μου ;;; (που λέει κι ο Λαζόπουλος) τι ;;; πες μου ...)[/font=Trebuchet MS]
Ασε τον Αινσταιν εκει που ειναι και δες τους παραλογισμους σου.
Ακριβως επειδη τα εξηγει αναλυτικα ο Ματθαιος, για αυτο δεν επαναλαμβανεται ο Λουκας. Απλο?
Απλες απαντησεις, στις απλες ερωτησεις σου.
quote:Ο Ιουδας ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗΚΕ (προσοχη μεταμεληθηκε, όχι μετενοησε)
στο λεξικό του χαρ. θ. μηχιωτη
έκδοση 1972 γράφει
μετάνοια=αναγνώριση των σφαλμάτων,μεταμέλεια
μεταμελούμαι=μετανοώ δια την πράξιν μου ή παράλειψίν μου
αλλά αυτό είναι το λιγότερο ο ιούδας επέστρεψε στους ιδιοκτήτες τα χρήματα που ήταν να πάρει για την δουλειά
από την στιγμή που δεν τα δέχτηκε αυτόματα επιστρέφουν στον αρχικό ιδιοκτήτη, στους ιερείς
οπότε στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός αγρού που αγοράστηκε με χρήματα που δεν δέχτηκε