- Ανακοίνωση: "Καινούργιοι Συντονιστές - Dying_Incubus, pyramid" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Επαναλαμβάνω τις ευχές μου προς τους δύο Καινούργιους Συντονιστές μας.
Καλή και ολοένα πιο Συνειδητή Πορεία! ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Η δράση και η δραστηριοποίηση μας βγάζουν από τους περιορισμούς. Ανοιγόμαστε στις επερχόμενες αλλαγές παρατηρώντας, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ την έλξη που ασκεί η σκοτεινή πλευρά και η φωτεινή δεν λέω, της ζωής ακολουθώντας την με θάρρος και εμπιστοσύνη.
Απαλλαγμένοι από φόρμες και νόρμες που δεν ταιριάζουν στην αναθεωρημένη πιά ψυχοσύνθεσή μας.
Να είσαι εκεί. Τόσο δύσκολο και τόσο εύκολο, να βιώνεις αργά το φάσμα των ριζικών αλλαγών. Των όποιων...
Προσπαθώ, Αγωνίζομαι, Πετυχαίνω, κι αν κάπου αδυνατώ σιωπώ ή ακροβατώ στο κενό πάλι από την Αρχή. Μάλλον είμαι σε σχετικά [καλό] βατό δρόμο.
Ευχαριστώ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
quote:Πυραμίδα μου, αυτό το λέω συχνότατα στον εαυτό μου κάνω ότι νομίζω καλύτερο ή ότι μπορώ. Σταδιακά κάνω και αυτό που επιθυμώ που θέλω. Αύριο το υπερβατικό. Η ανθρώπινη δύναμη είναι απέραντη.Αρκεί να το συνειδητοποιήσει κανείς. Τότε ο δρόμος ανοίγει, κι ίσως όντως αποδεικνύεται περίτρανα πως τα εμπόδια όσα και να είναι, ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΝΑ.
Δουλεύουμε συνεχώς με τον εαυτό μας για να βγάλουμε στην επιφάνεια αντιστάσεις που προκλήθηκαν από γεγονότα του παρελθόντος, κάθε στιγμή όμως που περνάει είναι παρελθόν, οπότε συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τα τωρινά και ουτω καθ΄εξής.Απλώς ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο ή ότι μπορεί.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
quote:quote:
Η γεύση εξαρτάται από τον δημιουργό του θέματος.Ποια είναι η γεύση που έχεις τώρα alfa-omega ?
Έγινε, τα λέμε...
Πικρή.
Προσπάθησα να δώσω κάτι , αλλά δεν τα κατάφερα.
Κάποια άλλη φορά στο μέλλον , θα ξαναπροσπαθήσω.
Τώρα νιώθω ακόμη σαν μαθητής ,απέναντι σου.
Ώρα για μάθημα, ώρα να μελετήσω τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις σου ,για το εγώ & την αλήθεια.
Ευχαριστώ & τα λέμε.
Deva_Parinito
1. Μου είσαι αντιπαθής
2. Μου τη δίνει που κάποιοι – ες αντί να σε περιφρονήσουν ή να σε χλευάσουν, στην καλύτερη περίπτωση σε καλοπιάνουν και στη χειρότερη σε «προσκυνούν».
Το γιατί μου είσαι αντιπαθής νομίζω, το ξέρω.
Ο τρόπος που γράφεις και αυτά που γράφεις (όχι όλα, σημαντικό όμως μέρος) μου έχουν δώσει λαβές για κάτι τέτοιο.
Η ξιπασιά (αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ) που αναδύεται από τα γραφόμενά σου, ορισμένες φορές ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Όμως ούτε ο πρώτος είσαι εδώ μέσα ή εδώ έξω με τέτοιου είδους «προσόντα», ούτε φαντάζομαι ο τελευταίος.
Στο κάτω - κάτω το πώς αισθάνομαι εγώ με κάποιον είναι δικό μου πρόβλημα και όχι δικό του.
Τι είναι λοιπόν αυτό που με κινητοποίησε να γράψω ό,τι γράφω;
Δεν είσαι δα και ο μοναδικός που μου είναι αντιπαθής στο forum. Στην πραγματικότητα, είναι τόσοι πολλοί αυτοί που δεν χωνεύω σε αυτόν τον εικονικό χώρο που αν ήμουν συντονιστής του esoterica θα είχα διαγράψει τα μισά του μέλη και το ότι δεν θα είχα διαγράψει και τα άλλα μισά θα οφείλονταν μόνο και μόνο στο ότι θα είχα στο εν τω μεταξύ διαγράψει και μένα.
Το ότι κάποιοι σε θαυμάζουν πάλι δεν είναι ικανός λόγος να με κινητοποιήσει να ασχοληθώ. Ο καθένας δικαιούται και έχει τις συμπάθειές του (ακόμη κι εγώ). Και στο κάτω – κάτω δηλαδή, τι να τους πω; Ξυπνήστε! Δηλαδή, έρχομαι εγώ ο ξύπνιος να ξυπνήσω τους κοιμισμένους;
Όχι ξύπνιος δεν είμαι. Ούτε έξυπνος. Και φυσικά δεν γνωρίζω αν κάποιοι κοιμούνται αλλά και γιατί, αν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε εγώ (επειδή ας πούμε έχω αϋπνίες) να μη τους αφήσω να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν στην ώρα τους φρέσκοι.
Τότε;
Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτά που γράφεις. Μετά τη πρώτη «συνάντησή» μας στο περί …οριζοντίως και καθέτως, η αρνητική εντύπωση που είχα σχηματίσει για σένα με απέτρεπε από το να ασχοληθώ περισσότερο.
Όμως περιστασιακά έριχνα μια ματιά και σε αυτό το topic. Η αναγούλα που μου είχε προξενήσει όταν το πρωτοδιάβασα ήταν τέτοια που μου ήταν αδύνατον να το αγνοήσω. Το γεγονός ότι επέμενα να το διαβάζω, το δικαιολογούσα με το ότι, δεν μπορεί, κάπου έπρεπε να κάνω λάθος στις εκτιμήσεις μου και ήθελα να το βρω. Δεν γίνεται μέλη που μάλλον μου είναι συμπαθή και εκτιμώ να μην συμμερίζονται τα όσα άσχημα ένιωθα για αυτά που γράφεις.
Ειδικά όταν είδα την lilith να σε εμπιστεύεται έπεσα από τα σύννεφα. Αλλά και πάλι. Λόγος δεν μου έπεφτε. Αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν. Ελάχιστα πράγματα καταλαβαίνω και από αυτά τα περισσότερα με στρεβλώσεις. Πιθανότατα κάτι ή πολλά μου ξέφευγαν.
Αποφάσισα να μην ασχοληθώ περισσότερο. Ευτυχώς ή δυστυχώς πολύ χρόνο δεν διαθέτω για το internet και έτσι αραιά και που κοίταγα και την εξέλιξη αυτού του topic. Όμως όταν είδα αυτόν τον «διάλογο» που παρέθεσες με αυτόν τον πολύ δήθεν τρόπο, πραγματικά μου ‘ρθε να ξεράσω.
Ρε φίλε, εντάξει έφαγες μια χυλοπιτάρα και δεν μπορείς να την χωνέψεις με τίποτε. Το να εκθέτεις όμως δημόσια μια ιδιωτική συνομιλία προφανώς χωρίς τη γνώση και την έγκρισή του άλλου μέρους, μόνο και μόνο για να το μειώσεις (και άσε τις μπαρούφες περί βούλησης), μου απέδειξε πέραν αμφιβολίας μια ηθική ποιότητα για τα μπάζα.
Δεν ξέρω αν είσαι ένας, δύο ή τρεις όπως λες (λέτε) αλλά τέτοια άνανδρη στάση απέναντι στην νυν στην πρώην ή στην «παρά λίγο» δεν τιμά καθόλου το φύλο μας.
Και μη μου πεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί όταν έγραφες
quote:
Παρακαλώ τους διαχειριστές, αν νομίζουν πως το παραπάνω είναι ενάντια στην δεοντολογία του φόρουμ να διαγράψουν το μήνυμα.
…δεν μπορεί, κάπου καταλάβαινες ότι αυτό που κάνεις είναι τουλάχιστον χυδαίο και ποταπό.
.
.
.
Συνήθως αυτολογοκρίνομαι. Σήμερα όμως δεν το μπορώ. Αϊ σιχτίρ.
Τουλάχιστον ο Deva δεν γράφει άρες μάρες κουκουνάρες και καλεί κάποιους να τις καταλάβουν. Με κάποια προσπάθεια όλοι μπορούμε να βρούμε κάτι από εμάς σε αυτά που γράφει.
Επίσης δεν πιστεύει ότι όλος ο κόσμος κινείται γύρω του, ότι όλοι πρέπει να τον προσέχουν ή να τον σέβονται. Και δεν είδα ποτέ να ειρωνεύεται ή εμμέσως να απειλεί. Ακόμα και με όσους έχει διαφορετικές απόψεις και έχει λογομαχήσει δεν τον είδα ποτέ να περιφέρεται σε διάφορα θέματα και να πετάει μπηχτές. Εάν αυτό δεν είναι επίπεδο ανθρώπου τότε ποιό είναι.
Όσον αφορά την συνομιλία που παρέθεσε είπε από την αρχή ότι μπορεί να είναι φανταστική, οπότε αφού δεν γνωρίζεις σίγουρα δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις.
Το θεωρώ πολύ άδικο όλο το post.
Δημοσια συζητηση γινεται.Κανεις δεν ξερει τον αλλο ,και οπως εχω ξαναπει αφου δεν εχουμε οπτικη επαφη τα παντα ειναι ρευστα.
Δεν υποστηριζω τον Deva ουτε κατακρινω εσενα.Τον εαυτο μου υπερασπιζομαι.
Ο Deva εγραψε οτι νομιζε ,οπως κανεις και εσυ. Ενα πειραμα κανουμε,
οποιος την βρισκει συμμετεχει οποιος δεν θελει δεν το κανει.
Δεν ειναι κανεις εδω ανηλικος ,οικιοθελως ψαχνομαστε,και εμεις και εσυ και ο Deva.
Οσο και περιεργο να σου φαινεται κατι θα βγαλουμε, ακομα και αν αποδειχθει οτι ''εχεις δικιο''.
Γιατι να εκφραζουμε την αντιπαθεια μας τοσο εντονα?
Φορουμ μεταφυσικης ειναι ,τα παντα υπο ερευνα.
Φιλικα και χωρις καμμια διαθεση αιχμης.
quote:
Συνήθως αυτολογοκρίνομαι. Σήμερα όμως δεν το μπορώ.
Έχω βάσιμες και ισχυρές ενδείξεις, πως σήμερα Ampere, θα μπορούσες να μας πεις δυο λόγια για την βούληση που να 'χουν τουλάχιστον και σημασία δηλ...
Καλώς όρισες στην Ασκητική. Αλήθεια, γιατί δεν το μπορείς ? Τι ήταν αυτό που σε πείραξε τόσο πολύ Ampere ώστε σήμερα να μην μπορείς να "αυτολογοκρίνεσαι" ? Τι θα έκανες, αν σου έλεγα πως η συνομιλία ήταν φανταστική ? Πως είσαι τόσο σίγουρος πως δεν ήταν ? Ποιος σου το είπε ?
Τα δέοντα,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 29/07/2005 18:33:37
quote:
Μπορεί, αρκεί να το θελήσει. Πρέπει κάποιος να έχει πολύ ισχυρή επιθυμία για λύτρωση και να είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα πάντα, να διακινδυνεύσει τα πάντα για να λυτρωθεί και να γνωρίσει τα πάντα γύρω από τον εαυτό του.
...........................................
Γειά σου και πάλι Deva.
Αν καί έχω διαβάσει 5 φορές αυτά που έγραψες ,το πρόβλημα της ΄΄κοινής'' γλώσσας παραμένει.Οτι μπορώ θα κάνω.
Στό
παραπάνω δεν καταλαβαίνω τίποτα.
1]Από τι πιστεύεις οτι πρέπει να λυτρωθούμε?
2] Πού είναι ο κίνδυνος?
Και τι γίνεται στήν περίπτωση που μπορεί να θέλεις αλλά να μην μπορείς?
Γιατί απορείς ? Το μόνο που ζητάει από σένα η "άσκηση" είναι να παρατηρείς τον εαυτό σου και να περιγράφεις αυτό που παρατηρείς.
Έχεις ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο ?
/quote].
Σε παρακαλώ κάνε τόν κόπο να φέρεις ενα πολύ απλό παράδειγμα παρατήρησης για να καταλάβουμε τα ίδια.
Ταξιδεύω συχνά με αεροπάνο γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ΄.
Πιο πολύ απολαμβάνω την στιγμή της απογείωσης.Τι σχέση εχει αυτό ?
quote:
Όταν εμφανίζεται η συνειδητότητα, η μνήμη λειτουργεί τέλεια και ο άνθρωπος θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια
.............................................................
Αυτό το καταλαβαίνω γιατί το εχω ζήσει.Στήν συγκεκριμμένη περίπτωση ομως η συναισθηματική φόρτιση ηταν τεράστια ,καμμία σχέση με το πλύσιμο των πιάτων.
Αλλα εγω δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω πολλά πράγματα με τόση ένταση .
quote:.
Γιατί άραγε ? Αυτό το ερώτημα πρέπει να σε απασχολεί από τώρα και στο εξής
Το τρεχούμενο νερό δημιούργησε ενα συγκεκριμμένο συνειρμό,αρκετά συχνό σε μένα.
quote:.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί πολύ εύκολα να σκοτώσεις κάποιον, νομίζοντας πως του κάνεις καλό. Αυτή την πρόταση χρησιμοποιούν και οι δολοφόνοι. Δολοφονούν, αφού πρώτα όμως έχουν δολοφονήσει τον ίδιο τους τον εαυτό. Πιάσε έναν από αυτούς και ρώτα τον "Γιατί το έκανες αυτό ?" και θα πάρεις ως απάντηση : "Δεν ήξερα τι έκανα" ή "Δεν ήμουν εκεί όταν το έκανα." Αυτό έκαναν και αυτοί που σταύρωσαν τον Ιησού. Το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", αυτό ακριβώς σημαίνει...Εγώ λέω λοιπόν, να είσαι πάντα εκεί, σ' αυτό που κάνεις γιατί το θέμα της Ασκητικής σου ζητάει ακριβώς το αντίθετο
Eδω εχω την μεγαλύτερη ένσταση.Αυτό που περιγράφεις λέγεται δίασπαση της προσωπικότητας [ενα απο τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας ]και δεν εχει σχέση με αυτό που λεω εγω.
πχ << ας υποθέσουμε οτι οδηγείς επι 1 ώρα σε κίνηση.Πρίν νευριάσεις βάζεις μουσική και οι σκέψεις ξεκινούν .Οδηγείς μεν μηχανικά αλλα δέν παρατηρείς κάθε σου πράξη όπως την 1η φορά που το έκανες, και αποσυρεις την σκέψη σου απο το μποτιλλιάρισμα σε κάτι πιο ευχάριστο.
Αυτό εννοούσα.
Στίς ασκήσεις σου θα είμαι πάντα εκει, αλλά στα άλλα δεν θέλω σε όλα.
Φιλικά
quote:
Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Πιο πολύ απολαμβάνω την στιγμή της απογείωσης.Τι σχέση εχει αυτό ?
Για να παρατηρήσεις τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα απ' όλα να τον κοιτάς. Να τον κοιτάς, σαν να βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο που περνά πάνω από μια πολιτεία. Τι παρατηρήσεις μπορείς να κάνεις τότε ?
Ο άνθρωπος μοιάζει με πολιτεία. Με μια μεγάλη πολιτεία, με μια πυκνοκατοικημένη πόλη. Πόσοι άνθρωποι, πόσα "εγώ", κυκλοφορούν μέσα του, μέσα στους δρόμους του ? Κινούνται δεξιά, αριστερά, τρέχουν, αγωνίζονται κάτι να προλάβουν, μαλώνουν, βρίζονται, πάλι συμφιλιώνονται, αγκαλιάζονται, φιλιούνται, ερωτεύονται, πονάνε, κλαίνε, γελάνε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι των δρόμων μιας πολιτείας είναι διαφορετικοί. Όλα αυτά τα μικρά "εγώ" μέσα μας, είναι διαφορετικά. Ακολουθούν τους ίδιους νόμους που ακολουθούν οι άνθρωποι που βλέπεις όταν ταξιδεύεις με ένα αεροπλάνο πάνω από αυτήν την πολιτεία. Όλα τα μικρά "εγώ", σαν τα ποντίκια μέσα μας, γυροφέρνουν. Το ένα λέει : "Αύριο θα ξυπνήσω πολύ νωρίς", το άλλο λέει "Γιατί να μην κοιμηθώ παραπάνω ?" και κάποιο άλλο λέει "Καλύτερα να παραμείνω στο κρεβάτι."
Προσπάθησε λοιπόν να παρατηρήσεις τον εαυτό σου, κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά χωρίς συναισθηματισμούς. Προσπάθησε να αντιληφθείς τον εαυτό σου για παράδειγμα, την ώρα που πληκτρολογείς ένα μήνυμα, σε σχέση με τον χώρο. Πως κάθεσαι ? Που κάθεσαι ? Είναι μικρό το δωμάτιο ή μεγάλο ? Πληκτρολογείς γρήγορα ή αργά ? Πολλές σκέψεις θα έρχονται στο νου σου, αλλά να είσαι επικεντρωμένη στην παρατήρηση, όχι στον συλλογισμό. Είναι πολύ σημαντικό, να ρωτάς. Να ρωτάς εσένα πρώτα, όχι εμένα. Στις απλές ερωτήσεις, θα βρίσκεις από μόνη σου την απάντηση. Όταν οι ερωτήσεις γίνουν πολύπλοκες, τότε ρώτα με και θα σου πω...
Edited by - Deva_Parinito on 29/07/2005 20:21:52
quote:
Το τρεχούμενο νερό δημιούργησε ενα συγκεκριμμένο συνειρμό,αρκετά συχνό σε μένα.
Γιατί ? Πρέπει να βρεις την πραγματική αιτία, τον Λόγο, πρέπει να το "σκαλίσεις" πολύ αυτό, για να δώσεις μια απάντηση. Όχι σε μένα, σε σένα. Εγώ πάντα θα σε ρωτάω τον Λόγο. Αυτό που λες τώρα, είναι δικαιολογία, του δικαίου ο λόγος δηλ. Δεν έχει αξία, γιατί δεν γνωρίζεις ακόμη πιο είναι το δίκαιο και το άδικο...
Edited by - Deva_Parinito on 29/07/2005 19:08:24
quote:
τι γίνεται στήν περίπτωση που μπορεί να θέλεις αλλά να μην μπορείς?
Η ερώτησή σου είναι γενική. Δώσ' μου, αν θέλεις ένα παράδειγμα, για να σε καταλάβω καλύτερα. Ξεχώρισε δηλ. μια από αυτές τις περιπτώσεις, και γράψ' την. Θα σου πω τι πρέπει να γίνει τότε...
quote:
Γιατί ? Πρέπει να βρεις την πραγματική αιτία, τον Λόγο, πρέπει να το "σκαλίσεις" πολύ αυτό,
για να δώσεις μια απάντηση.
΄................................................
Δέν είναι δικαιολογία ,δέν θέλω να το δημοσιοποιησω το υπόλοιπο.
Πάντως αν και ξέρω την αιτία του συνειρμού ,δεν εχω βρεί ακόμα την αιτία που τον προκαλεί [και αυτο το ψάχνω χρόνια]...
quote:
Γιατί ? Πρέπει να βρεις την πραγματική αιτία, τον Λόγο, πρέπει να το "σκαλίσεις" πολύ αυτό,
για να δώσεις μια απάντηση
΄................................................
Πάντως αν και ξέρω την αιτία του συνειρμού ,δεν εχω βρεί ακόμα την αιτία που τον προκαλεί [και αυτο το ψάχνω χρόνια]...
quote:
Τότε, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για σένα. Αν δεν θέλεις, τίποτε δεν γίνεται. Σου είπα, κανείς δεν θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του, δεν τον συμφέρει...
Σε κάποιο από τα επόμενα μηνύματα, θα δεις ποιοι είναι οι κίνδυνοι της αυτογνωσίας. Έχω μιλήσει γι' αυτούς, ορμώμενος από άλλα θέματα, και θα προσπαθήσω τώρα να συγκεντρώσω όλες αυτές τις ομιλίες και να τις παραθέσω ξανά εδώ. Να θυμάσαι πως η αυτογνωσία είναι υπαρξιακή. Μπορεί να συμβεί δηλ. Δεν είναι θεωρία....
Edited by - Deva_Parinito on 29/07/2005 19:40:44
quote:
Η ερώτησή σου είναι γενική. Δώσ' μου, αν θέλεις ένα παράδειγμα, για να σε καταλάβω καλύτερα. Ξεχώρισε δηλ. μια από αυτές τις περιπτώσεις, και γράψ' την. Θα σου πω τιπρέπει να γίνει τότε
.....................................................................
Λες οτι για χάρη της γνώσης πρέπει να μπορούμε να κάνουμε ή να θυσιάσουμε τα πάντα.Αν και δέν μου εξήησες τι εννοείς με αυτά φέρνω ενα παραδειγμα με οτι κατάλαβα.
Δεν μπορώ πχ να σηκωθώ να φύγω απο δω πρός χάριν της αναζήτησης γιατί εξαρτώνται και άλλοι απο μένα και δεν θα μπορουσα να αντέξω τίς τυψεις αν κυττούσα μόνο τι θέλω εγώ και γιατί τούς αγαπώ.