- ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ
ΠΩΣ Π Χ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΛΩΝΩ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ Α ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ Η ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ Β ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΩ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Η ΠΙΣΤΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ''ΠΡΟΣΚΥΝΩ'' ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ
12/05/2006

In anticipation of my resurrection...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ . Η ΛΕΞΗ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ [ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΜΗ ] ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΜΟΥ
3 εκατομμύρια άνθρωποι πίστεψαν ότι η μη αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα θα συντελέσει στο ξερίζωμα της πίστης από την ψυχή τους(πιο πιθανό είναι να υπάρξουν φούξια ελέφαντες παρά να γινόταν κάτι τέτοιο). Αν αυτό δεν είναι "υποταγή" στους θρησκευτικους φορείς τότε τι είναι???
Και θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε AINEIAN06 ότι ο όρος "οπαδός" είναι ακραίος για το ζήτημα της θρησκευτικής πίστης. Εδώ γεννάται και ένα άλλο ερωτημα όμως. Μήπως τελικά κάποιες θρησκείες ή οι εκπρόσωποί τους αναποφευκτα οδηγούν στο φανατισμό? Τουλάχιστον από Μουσουλμανισμό και Χριστιανισμό έχουμε δει τέτοιες εκφράσεις φανατισμού(όχι από όλους τους πιστούς βέβαια). Από Βουδισμό και Κομφουκιανισμό ας πούμε, έχουν υπάρξει ακρότητες τύπου διαδηλώσεων οργής, φιμώσεων συγγραφέων και λογοκρισίας ή και απόπειρας λιντσαρίσματος??? Μήπως εκεί τα πράγματα είναι πιο μεστά??? Ερώτηση κάνω.....
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Edited by - Agnostic on 12/05/2006 18:27:09
"Υποτάσσομαι" σημαίνει πως έχει επιβληθεί κάτι ως αποδεκτό, παρά την θέληση (μου/του...) και έχω συμβιβαστεί με αυτό. Άρα έχει παγιωθεί.
Το ένα ξεκινά από το ΕΓΩ προς τα έξω και αλληλεπιδρά με αυτό (Πίστη) και το άλλο ξεκινά από ΕΞΩ προς τα μέσα και επιβάλλεται/παγιώνεται βίαια.
Στη ερώτησή σου λοιπόν η απάντηση είναι ΟΧΙ. Μάρτυράς μου ο Μακιαβέλι. Τώρα αν κάποιοι τα ταυτίζουν μάλλον έχουν μπερδέψει... τα μπούτια τους!!
Βέβαια, θα μπορούσες να πεις πως ο Μουσουλμανισμός επιβάλλει την πίστη (όχι ότι εμείς είμαστε άγιοι), άρα Πίστη = Υποταγή.
Ερώτηση ποιά τα όρια της ελευθερίας του Μουσουλμάνου (και αντίστοιχα τα δικά μας);
Πρέπει να διαχωρίσουμε το σημείο αναφοράς της κάθε έννοιας. Η "Υποταγή" είναι αντίθετου περιεχομένου της "Ελευθερίας". Η "Πίστη" είναι αντίθετη της έννοιας "Ελευθερία";
Σε τί αναφέρεται η "Υποταγή" και σε τί η "Πίστη";
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Νομίζω πως η πίστη είναι μια ανάγκη μας που πρέπει να πηγάζει από μέσα μας και το ιδανικό κίνητρο για αυτό θα ήταν η αγάπη μας κι η θέληση μας για ένωση με το θείο.
Όταν πιστεύουμε κάπου από τον φόβο μας προς αυτό κι υποτασσόμαστε τυφλά χάνεται το νόημα γιατί πολύ απλά δεν έχουμε κατανοήσει επαρκώς τι πιστεύουμε και τι είναι πραγματικά αυτό που πιστεύουμε...

In anticipation of my resurrection...
Δεν είναι η πίστη ότι, ναι, αύριο θα είμαστε εκεί, όπως και κάθε μέρα, που μας κάνει να πούμε το παραπάνω;;
Υπάρχει κάποιος ή κάτι, εκτός της πίστης και της ελπίδας, που μας το εξασφαλίζει 100%;;
Μήπως, άλλωστε, όλη μας η ζωή δεν κυλά με πίστη και ελπίδα;;
Μήπως πρέπει να προσδιορίσετε για τι είδους πίστη μιλάτε;;

Η ελπίδα, είναι μια αίσθηση, μια αίσθηση πως «καλά θα πάμε», πως οι εξελίξεις θα είναι θετικές.
Πορευόμαστε και με τα δύο. Άλλοτε προς τα εμπρός και άλλοτε προς τα πίσω……
Φίλοι μου , θα ήθελα να μου δώσετε έναν ορισμό στην λέξη πίστη.
Όπως λέμε πίστη κι υποταγή σε κλάτι;
Πίστη είναι η ελπίδα ότι θα γίνει κάτι;
Πίστη είναι οι έμμοννες ιδέες μας σε κάτι;
quote:
Πίστη είναι η ελπίδα ότι θα γίνει κάτι;
Είναι μια καλή προσέγγιση της έννοιας. Όμως πρόσθεσε και μια δόση αμφισβήτησης πως ενδέχεται και να μην γίνει. Τότε έχεις τον ακριβή ορισμό της.
quote:
Πίστη είναι οι έμμοννες ιδέες μας σε κάτι;
Η εμμονή είναι ένα είδος υποταγής. Έχεις επιβάλλει στον εαυτό σου πως αυτό ισχύει και τίποτα άλλο. Φανατίζεσαι και αγκυλώνεσαι πάνω σε αυτό που πλέον "βλέπεις". Έχεις πάψει να πιστεύεις. Από εκείνο το σημείο (την εμμονή) και μετά δογματίζεις, δεν πιστεύεις.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ
ΠΩΣ Π Χ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΛΩΝΩ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ Α ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ Η ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ Β ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΩ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Η ΠΙΣΤΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ''ΠΡΟΣΚΥΝΩ'' ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ
και έαν προσκυνάς "σώβρακα και φανέλλες" ... και πιστευεις οτι η ομάδα σου ειναι ή καλήτερη στον κόσμο ... σημαίνει δηλ. υποταγή. ...?
Γιώργος ![]()
I see smart people ![]()
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ....
ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ <<ΙΕΡΑΤΕΙΑ>> ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,
ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡOY κλπ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ
Ναι φίλε μου Γιώργο , ακόμη κι όταν προσκυνάς Σώβρακα κι Φανέλες , σημαίνει υποταγή , σε μία αθλητική μεν ομάδα που ενδεχομένως να θέλει να εκμεταλευτεί την αγάπη σου κι τον φανατισμό σου γιαυτή [ πχ κάποτε οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναζαν κάτω τα χέρια απο τον Κοσκωτά ...]
Το ότι μια αθλητική ομάδα δεν μπορεί να σε χρησιμοποιήσει όπως μια πολιτική οργάνωση η μια θρησκευτική οργάνωση είναι θέμα τεχνικό κι διαφορετικών στόχων εκμετάλευσης
Φαντάσου φίλε Γιώργο , ο Ολυμπιακός η ο Παναθηναικός να είχαν την δυνατότητα να επιβάλουν φόρους στις περιοχές που εκπροσωπούν , η να υποχρεώνουν τους φιλάθλους τους να επιστρατεύονται με το ζόρι σε δουλιές για το καλό της ομάδας κι όποιος δεν το κάνει να θεωρείται εχθρός της ομάδας ....''Άπιστος'' κι οι πιστοί υπόλοιποι φίλαθλοι να του συμπεριφέρονται ανάλογα....
Άρα φίλε μου Γιώργο μην προσκυνάς ούτε σώβρακα , ούτε φανέλες ούτε λείψανα [ ιερά ] ούτε σύμβολα ιερά
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΣ ΚΙ ΑΠΙΣΤΟΣ
ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ / ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΛΑΒΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ
Η ΠΑΤΡΙΔΑ Η Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .... ΓΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΥ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΓΛΕΙΦΩ ΚΟΛΑΚΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ
ΛΑΔΩΝΩ ΔΩΡΟΔΟΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΔΩΡΑ
ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΩΠΟΜΟΡΦΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΘΕΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΓΛΕΙΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ
ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΚΙ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ
ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ ΙΕΡΗ
ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ[ ΕΘΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΜΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΠ] ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΩ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ [ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΩ ΚΙ ΕΓΩ]
ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΩ
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΙ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ
quote:
Γιώργος
και έαν προσκυνάς "σώβρακα και φανέλλες" ... και πιστευεις οτι η ομάδα σου ειναι ή καλήτερη στον κόσμο ... σημαίνει δηλ. υποταγή. ...?
Φίλε Γιώργο.
Η λέξη "προσκυνώ" ετοιμολογικά προέρχεται από την πρόθεση "προς" και το ρήμα "κυνώ" (φιλώ) και σημαίνει κυριολεκτικά "υποκλίνομαι σε ένδειξη υποταγής, φιλώντας τα χέρια ή τα πόδια κάποιου".
Το προσκύνημα είναι είτε εκούσιο, όπως συμβαίνει με τους πιστούς των θρησκειών, είτε ακούσιο όπως συνέβαινε παλιότερα (;) κατ'εντολή των αρχόντων. Και στις δύο περιπτώσεις όμως το προσκύνημα οδηγεί στους δούλους.
Κατά τη γνώμη μου, "πιστεύω" δεν σημαίνει απαραίτητα και "υποτάσσομαι". Η "πίστη" έχει απλά να κάνει με την ανυπαρξία γνώσης: κάτι που δεν γνωρίζουμε, είτε το πιστεύουμε είτε όχι. Δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα αν ο Γιεσουά μπεν Γιοζέφ ήταν Θεός. Άλλοι το πιστεύουν, άλλοι όχι. Και οι δύο έχουν δίκιο.
Τώρα όταν η πίστη μεταλλαχθεί σε φανατισμό -άρα τυφλή υποταγή- ή σε προσκύνηση, τότε ναι, ο άνθρωπος γίνεται δούλος. Αυτό έχει την εφαρμογή του τόσο στη θρησκεία όσο και στο ποδόσφαιρο που αναφέρεις.
macedon
Το να πιστεύω σε κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως υποτάσσομε αν πιστεύω στα Α.Τ.Ι.Α. δεν σημαίνει πως δεν είμαι χριστιανός και το να είμαι χριστιανός δεν σημαίνει πως δεν θα ερευνώ πιστεύω πως υποταγή στης μέρες μας δεν ύπαρχοι ποίος είναι υποταγμένος? Και αν κάποιος είναι δεν σημαίνει πως δεν έχει ελεύθερη βούληση.
One star it rises for this individual who can forecast what possible to make. Who can contestation the favour of chance
T_Chameleon of Rodos
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ....
ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ <<ΙΕΡΑΤΕΙΑ>> ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,
ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡOY κλπ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Τελικά ίσως το μόνο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να Ερευνήσουμε το τί είναι Πιστεύω δηλ τον μηχανισμό τον οποίο μία οποιαδήποτε ιδέα γίνεται πιστεύω ….
Ορίστε μια θεωρία … (που λειτουργεί για μένα) …. ![]()
Όλοι είμαστε μια “λεγεώνα¨ (μία πλατφόρμα – Ματριχ) από ιδέες και συνήθειες τα οποία αποτελούν μία ενότητα που ονομάζουμε Εαυτό / ΕΓΩ
Βασικό χαρακτηριστικό τις λεγεώνας είναι η επανάληψη και η αντιγραφή σε κάθε ενέργεια μας, σε κάθε σκέψη μας , σε κάθε μελλοντική μας προσπάθεια …
Γιατί χωρίς αυτά (την αντιγραφή και την επανάληψη) απλά δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν και θα πεθαίνανε και τότε εμείς θα ήμασταν κάτι άλλο …
Μια ιδέα που δεν αντιγράφεται παύει να υπάρχει …. Και όπως μα έχει διδάξει η ιστορία ιδέες , φιλοσοφίες έχουν “εξαφανιστεί” γιατί για τον άλφα ή βήτα λόγο ή εξελίσσονται αλλά εξακολουθούν να έχουν στο πρόγραμμα τους ,τον κώδικα «αντέγραψε με»…
Το θέμα όμως είναι ότι ιδέες / συνήθειες (Δαίμονες – Άγγελοι) υπάρχουν πάρα πολλές … σε αντίθεση με το ανθρώπινο μυαλό (host) όπου είμαστε πάνω κάτω 6 Δις.
Άρα θα πρέπει να υπάρχει ένα είδος “ανταγωνισμού” και “πολέμου” μεταξύ των ιδεών.. από τις οποίες μόνο αυτές που “κολλάνε” (ανάλογα με τις δονήσεις) με την πλατφόρμα του υπάρχων εαυτού (της λεγεώνας) θα καταφέρουν να επιβιώσουν και συνεχίσουν να αντιγράφονται….
Και αυτό γίνεται. .. Οι ιδέες για να “επιβιώσουν” γίνονται ¨πιστεύω¨ - γίνονται ¨οργανικές¨ ένα μέρος ής της “λεγεώνας” που ονομάζουμε ΕΓΩ ..
Τα πιστεύω μας τα υπερασπιζόμαστε και προσπαθούμε να τα περάσουμε (αντιγράψουμε ) και στους άλλους (και αυτό είναι εμφανές σε πολλές συζητήσεις εδώ στο φόρουμ) ενώ συγχρόνως – με το να εκφράζουμε σαν “τα δικά μου πιστεύω” , δική μου ομάδαρα - ενθαρρύνουν σιγά σιγά την “σιγουριά” ότι τελικά υπάρχει κάπου εκεί στο βάθος μία Ένας πραγματικός εαυτός (Αληθινός) και Αληθινή Ζωή και Αληθινοί Διδάσκαλοι
τους οποίους θα πρέπει να βρούμε και να τις αναζητήσουμε … να τα αποκτήσουμε να γίνουν και αυτά “δικά μας”…![]()
“Είμαστε αυτό που πιστεύουμε” … και αυτό μπορείτε να το δείτε στην επανάληψη του να πηγαίνετε να βλέπετε την ομάδα σας κάθε σαββατοκύριακο … ή τον ιερέα σας να σας λέει τα “καλά νέα” κάθε φορά συνεχώς ,κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό με τον επιτάφιο και τον σταυρό και την Φάτνη (καλά δεν βαριέστε..?) και περνάτε αυτά τα πιστεύω στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας…
Αλλά αυτό δηλώνει μια υποταγή..? εδώ θα έλεγα oxi .. είναι νομίζω θέμα βολέματος
Ήμασταν υποταγμένοι 400 χρόνια στην οθωμανική Αυτοκρατορία ..ή βολεμένοι ..?
Είναι υποταγμένος κάποιος που έχει γεννηθεί στο Πειραιά και είναι Ολυμπιακός Έλληνας και Χριστιανόπουλο ..?
Μα …Τι άλλο θα μπορούσε να είναι ?
Θα τον βόλευε μήπως να είναι Παοκτζης ? μουσουλμάνος ? - για προσπαθήστε έτσι για πλάκα να δούμε τι γίνεται…
Όλοι κάνουμε αυτό που δουλεύει για μας … και από την στιγμή που λειτουργούν ..δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξεις …
Το θέμα όμως είναι τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν αρχίζουν να λειτουργούν όπως τα θέλεις και δεν βολευόμαστε …?
Ψάχνεις για κάτι καινούργιο …(αλλάζεις την θέαση σου )και κατά συνεπεία τον εαυτό σου ή κατηγορείς το «αντίπαλο» το «Ψεύτικο» στρατόπεδο και τους κακούς που σε εμποδίζουν στην «Αντιγραφή του κώδικα»
Χμ… Τι να είναι άραγε ποιο εύκολο..?![]()
Γιώργος![]()
radiation safety expert for the Illuminated ![]()
Ο ΦΙΛΟΣ ΨΗΛΟΣ ΡΩΤΗΣΕ...
quote:
Μήπως πρέπει να προσδιορίσετε για τι είδους πίστη μιλάτε;;
ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ AINEIAN06ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ.
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤ'ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ...
ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΠΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ macedon...
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΠΙΣΤΟΣ) ?????
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ?????
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (ΙΕΡΑΤΕΙΑ) ΕΝΙΩΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑΝ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Αντίο Ντιόγκο... γεια σου Κεϊρίσον λέει ο Ολυμπιακός;
Την ώρα που όλα δείχνουν ότι η περίπτωση του Ντιόγκο περιπλέκεται ξανά, από τη Βραζιλία έρχονται νέα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόταση του Ολυμπιακού στον 19χρονο επιθετικό της Κοριτίμπα Κεϊρίσον! Συγκεκριμένα, μία από τις πιο αξιόπιστες ιστοσελίδες, η www.globoesporte.com, αναφέρει ότι: «Ο Ολυμπιακός βαρέθηκε να περιμένει τον Ντιόγκο και στράφηκε στον Κεϊρίσον». Σε δηλώσεις του ο παίκτης δηλώνει διαθέσιμος, αλλά... από τον Δεκέμβρη!
Το όλο θέμα ξεκίνησε από τις συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις που δημιουργεί η Πορτουγκέζα, ομάδα του Ντιόγκο και μάλιστα ενώ την Τρίτη (12/8) ο παίκτης αναμενόταν στην Αθήνα, τελικά ο 21χρονος άσος παρέμεινε στο Σάο Πάολο και είναι άγνωστο το αν και πότε θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».
Στον Ολυμπιακό, όμως, δεν έχουν άλλα περιθώρια, αφού οι ημερομηνίες της UEFA στενεύουν και φυσικά δεν θα ξόδευαν ποτέ 15 εκ. ευρώ (το πιθανό συνολικό κόστος της μεταγραφής) για ένα παίκτη που δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν εναλλακτικές λύσεις και μία από αυτές, ίσως και η καλύτερη, είναι αυτή του Κεϊρίσον. Ο νεαρός στράικερ, επανήλθε πρόσφατα υγιής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Κοριτίμπα, καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο.
Ωστόσο, εδώ και ένα μήνα αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά πιστόλια» του πρωταθλήματος και μάλιστα έφτασε γρήγορα στην δεύτερη θέση των σκόρερ (έχει 10 αντί 11 του πρώτου).
Η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα μίλησε με τον παίκτη, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε και στο στόχαστρο της Παλμέιρας και ο ίδιος δεν απέκλεισε την περίπτωση μεταγραφής του, αλλά μετά το τέλος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
«Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με κανέναν για ενδεχόμενη μεταγραφή. Με ενδιαφέρει, αλλά θα ήθελα να γίνει μετά τον Δεκέμβριο, όταν και θα έχω τελειώσει τις υποχρεώσεις μου με την Κοριτίμπα. Εχω συμβόλαιο μέχρι τον Απρίλιο του 2009 και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της και η ομάδα. Ευχαρίστως να μιλήσω με οποιονδήποτε ενδιαφερθεί μόλις λήξει το πρωτάθλημα».
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο τεχνικός διευθυντής της Κοριτίμπα, Πάμπλο Ζαμέλι: «Ολοι ξέρουν ότι ο Κεϊρίσον είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του πρωταθλήματος, όμως, θα μείνει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη».
Από τα πιο σημαντικά σημεία του δημοσιεύματα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση στην Πορτουγκέζα που φτάνει στα 8 με 9 εκ. ευρώ, αλλά ο βραζιλιάνικος σύλλογος δεν την έχει αποδεχτεί ακόμα.
Μάλιστα, φαίνεται πως οι πηγές είναι καλά πληροφορημένες, αφού αναφέρει ότι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στην Κοριτίμπα για να διαπραγματευτούν άμεσα τη μεταγραφή του Κεϊρίσον!
Newsroom ΔΟΛ