ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ330 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
geostatΜέλος
07/10/2010, 09:35:43
quote:

quote:
geostat

zip,βγαζεις πολυ ευκολα συμπερασματα... [ καλά κάνω ]
Δε φταις ομως εσυ γι'αυτο... [ ποιος φταίει ; ο μπαμπάς μου ή η κενωνία ; αχ! ποτάνα κενωνία ... ]
Ειναι επικτητα χαρακτηριστικα... [ έλα ρε μεγάλε ... τι μου λες ; σοβαρά ; ]
Οχι απλα εισαι ενας απλος χειριστης αλλα και το μονο που σου μελλει ειναι,ως φυσικο επακολουθο,να γινεις ενας απλος διεκπαιρεωτης...δεν ειναι κακο μη σε προβληματιζει(μακαρι αλλα που...) [ είμαι ; ναι ; να 'σαι καλά που μου είπες τι είμαι. Χρόνια το ψάχνω ... ]

Αλλο πληροφορια,αλλο γνωση,αλλο χειριστης,αλλο γνωστης,αλλο διεκπαιρεωτης,αλλο οραματιστης [ σώπα ... δεν το ήξερα ... εσύ τι είσαι ; μήπως οραματιστής ; πες ναι, να γουστάρουμε λίγο ... ]

Προς επιρρωση των σκεψεων μου εσπευσες,μετα λυπης το παραδεχομαι.
οραματιστης ανεκαθεν,στο ποιητης ειναι που δυσκολευομαι!
07/10/2010, 09:37:33
Velissarios

quote:
Μην μου βαζεις λοιπον εναν γνωστο πολεμιο του χριστιανισμου Μακεδων σαν αντικειμενικο μελετητη .

Πονηρέ Βελισάριε, όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τον Πορφύριο τον παράθεσα σαν απλή αναφορά μόνο για να δείξω από πότε ξεκίνησε η αμφισβήτηση των ιστοριών του Δανιήλ.

Δεν τον χρησιμοποίησα σαν αποδεικτική βάση και δεν θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν ήθελα. Το σχετικό του βιβλίο κάηκε από τους χριστιανούς με σχετικό νόμο του αυτοκράτορα.

Αντίθετα, τα συμπεράσματά μου βασίζονται σε σύγχρονες μελέτες (από το 18ο αι. μέχρι σήμερα) καθώς και σε ιστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα. Και βέβαια τα συμπεράσματα αυτά είναι η κοινή γνώση στο χώρο της θεολογίας, όσον αφορά στη συγγραφή του βιβλίου του Δανιήλ. Αυτό γράφτηκε την εποχή του Αντιόχου του Επιφανούς, γύρω στο 164 παχχ και οι υποτιθέμενες προφητείες του δεν είναι παρά εξιστόρηση των γεγονότων που έχουν ήδη συμβεί.

macedon

VELISSARIOSΜέλος
07/10/2010, 10:01:38
quote:

Velissarios

quote:
Μην μου βαζεις λοιπον εναν γνωστο πολεμιο του χριστιανισμου Μακεδων σαν αντικειμενικο μελετητη .

Πονηρέ Βελισάριε, όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τον Πορφύριο τον παράθεσα σαν απλή αναφορά μόνο για να δείξω από πότε ξεκίνησε η αμφισβήτηση των ιστοριών του Δανιήλ.

Δεν τον χρησιμοποίησα σαν αποδεικτική βάση και δεν θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν ήθελα. Το σχετικό του βιβλίο κάηκε από τους χριστιανούς με σχετικό νόμο του αυτοκράτορα.

Αντίθετα, τα συμπεράσματά μου βασίζονται σε σύγχρονες μελέτες (από το 18ο αι. μέχρι σήμερα) καθώς και σε ιστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα. Και βέβαια τα συμπεράσματα αυτά είναι η κοινή γνώση στο χώρο της θεολογίας, όσον αφορά στη συγγραφή του βιβλίου του Δανιήλ. Αυτό γράφτηκε την εποχή του Αντιόχου του Επιφανούς, γύρω στο 164 παχχ και οι υποτιθέμενες προφητείες του δεν είναι παρά εξιστόρηση των γεγονότων που έχουν ήδη συμβεί.

macedon

Δεν ειναι πονηρια ειναι λογικη το κακο το πιανεις απο την ριζα και ηταν ο πρωτος που δημιουργησε ενα τετοιο θεμα .Επισης οφειλω να σου πω οτι οι νεοτεροι μελετητες πηραν σαν βαση οτι οι προφητειες γραφτηκαν στα χρονια του Αντιοχου του Επιφανους διοτι πολυ απλα τα προφητικα οραματα του Δανιηλ βρηκαν σε ενα κομματι τους πραγματωση στα χρονια εκεινα .Λογικο δεν ειναι να βρεθουν πιο πολλα χειρογραφα η κειμενα που να κανουν λογο για τις προφητειες του Δανιηλ εκεινο τον καιρο?εξαλου ως τωρα μου εχεις αναφερει συμπερασματα οχι αποδειξεις.

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

07/10/2010, 11:01:55
quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
quote:
για τις οποιες οτι ωρα θελετε σας τραβαω μια αναλυση...

και το ρωτας;

θα το κανω, ετσι ζηταω απο το μακεδονα να μην βιαστει να προχωρησει για τον Αγαθαγγελο γιατι η συζητηση με το Δανιηλ εχει ψωμια ακομη...

σημερα ομως ειμαι πολυ πνιγμενος (μεχρι τις εκλογες γραφω και σε καποια τοπικη εφημεριδα) και δεν ξερω αν θα προλαβω...

μεχρι λοιπον να αξιωθω να γραψω αυτα που θελω θα κανω μια εισαγωγη...

οι συντακτες της Παλαιας Διαθηκης οπως και ο Ομηρος οπως και οι συντακτες των ινδικων επων Μαχαμπαρατα η Ραμαγιανα οπως και οι συντακτες ολων των αρχαιων παραδοσιακων κειμενων...

δεν ειχαν κανενα κολλημα με την ιστορικοτητα...

οι ιστοριες που διηγοντουσαν ειχαν αφαιρετικο χαρακτηρα, ο καθε ηρωας αντιστοιχουσε σε ενα ανθρωπολογικο αρχετυπο, οι εχθροι του επισης, ο καθε ηρωας αντιστοιχει σε πολλους ανθρωπους που ανηκαν σε αυτο τον ανθρωπολογικο τυπο (καμια φορα η αντιστοιχια δεν αφορα ουτε αυτο αλλα κομματι του ψυχισμου του ανθρωπου η σε αλλες περιπτωσεις πνευματικο σταδιο της εξελιξης της ανθρωποτητας)...ετσι δεν ειναι ο Αδαμ αλλα οι Αδαμ, δεν ειναι ο Καιν αλλα οι Καιν, δεν ειναι ο Νωε αλλα οι Νωε, δεν ειναι ο Ιακωβ αλλα οι Ιακωβ, δεν ειναι ο Οδυσσεας αλλα οι Οδυσσεις, δεν ειναι ο Θησεας αλλα οι Θησεες...

ο καθε μυθολογος εψαχνε να βρει μια αλληγορια ωστε να εκφρασει αληθειες πνευματικης ταξης με συγκαλυμενο τροπο, οταν εβρισκε την καταλληλη αλληγορια εψαχνε και ενα ιστορικο μπακγκραουντ που υποτιθεται θα εξελισσοταν η πλοκη της αλληγοριας ως δηθεν ιστορικο γεγονος και οχι πραγματικο...

ιδιαιτερα οι Ινδοι αλλα και ολοι σχεδον οι Ασιατες μυθολογοι (μεταξυ τους και οι συντακτες της Παλαιας) ετρεφαν μια απεριοριστη περιφρονηση για το να ακολουθουν οι εξιστορησεις τους καποιο πραγματικο ιστορικο περιγραμμα, γενικοτερα για να καταγραφουν απλα ιστορικα γεγονοτα, αυτο το θεωρουσαν χαμαλικι ανταξιο ανθρωπων που δεν εβλεπαν τις πνευματικες δυναμεις που δρουσαν πισω απο την ιστορια, τις πνευματικες δυναμεις που δρουσαν μεσα στον ανθρωπο-στην ψυχη του...οι διηγησεις τους λοιπον αντιστοιχουσαν σε μια αφαιρετικη τροπων τινα ιστορια, σε μια αρχετυπικη ιστορια και οχι σε καποια πραγματικη ιστορια την οποια περιφρονουσαν τοσο που αδιαφορουσαν να κρατησουν και αρχεια με ιστορικες σημειωσεις (μια τετοια ασχολια την θεωρουσαν πνευματικο εκφυλισμο κι αυτος ειναι ο λογος που η ιστορια εμφανισθηκε αργα: τη θεωρουσαν σπορ των καθυστερημενων, το δυνατο σπορ ηταν γι' αυτους η αφαιρετικη ιστορια)...

συμφωνα λοιπον μ'αυτη την σκοπια οδηγουμαστε σε καποιες περιεργες συνεπαγωγες οσον αφορα τη διηγηση του Δανιηλ...

πρωτον...ο ιδιος ο Δανιηλ μπορει να υπηρξε ως ιστορικο προσωπο στη βαβυλωνιακη και περσικη αυλη και μπορει οχι..μπορει να καταφερε να γινει ο συμβουλατορας του Ναβουχοδονοσορα και μπορει οχι..μπορει να ηταν προφητης και μπορει οχι...μπορει οι προφητειες του να ανηκουν στον ιδιο αλλα μπορει να ανηκουν και σε καποιο μεταγενεστερο που θελησε να κρυψει την προφητικη του ιδιοτητα πισω απο το ονομα καποιου Δανιηλ που προφητευε στο βαβυλωνιακο παλατι..μπορει αυτος ο μεταγενεστερος να μην ηταν μονο ενας...

δευτερον...ο Ναβουχοδονοσορας στις προφητειες δεν ειναι ο ιστορικος Ναβουχοδονοσορας αλλα καποιος ανθρωπολογικος τυπος ο οποιος αντιστοιχει με το ταδε σταδιο πνευματικης εξελιξης η στην ταδε πνευματικη λειτουργια του ανθρωπου...η δικη μου αναγνωση ειναι οτι ο Ναβουχοδονοσορας εκφραζει τον πρακτικο μου του ανθρωπου ενω ο Δανιηλ εκφραζει τον ποιητικο νου (αριστοτελικη εννοια) του ανθρωπου που σχετιζεται με το θειο και γι' αυτο εχει επικοινωνια μαζι του, η αλλιως ο Ναβου ειναι η ανθρωπινη διανοια ενω ο Δανιηλ ειναι η πνευματοψυχη...

τριτον, αργοτερα στην εξιστορηση του βιβλιου του Δανιηλ εμφανιζεται καποιος Μηδης Δαρειος και η ολη του εισοδος στο στορυ δεν συναδει ουτε με ιστορικα ουτε με γενεαλογικα δεδομενα, και βεβαια καλα κανει ο Μακεδονας και ολοι οι επιστημονες της γραμμικης ιστοριας και σκιζουν τα ρουχα τους...με τη διαφορα οτι η ιστορια στη Βιβλο δεν ειναι γραμμικη και πως μια χαρα θα μπορουσε αντι του Περση Μηδου να εχουμε και μεγαλυτερο ιστορικο αναχρονισμο και να εμφανιζοταν καποιος εντελως ασχετος ιστορικος βασιλιας, γιατι ετσι κι αλλιως ο Μηδης Δαρειος του Δανιηλ δεν ειναι πραγματικο ιστορικο προσωπο αλλα αρχετυπικο προσωπο, σταδιο πνευματικης εξελιξης η πνευματικη λειτουργια η ταση μεσα στον ανθρωπινο ψυχισμο...σα να λεμε ο συντακτης του Δανιηλ εψαχνε ενα ιστορικο προσωπο-γκεστ σταρ με καποια βαρυτητα για να κανει πιο εντυπωσιακη την ιστορια του και να ντυσει μ' αυτο την αρχετυπικη λειτουργια που υποννοουσε, δεν ενδιαφεροταν αν το προσωπο-γκεστ σταρ κολλουσε στην ιστορικοτητα της εποχης, χεστηκε για την ιστορικοτητα της εποχης, προηγειται η αφαιρετικη ιστορια..

τεταρτον..ως αποδειξη για τα οσα λεω καταθετω το εξης..αν πραγματικα ο συντακτης του Δανιηλ ενδιαφεροταν για ιστορικοτητα πιστευετε πραγματικα πως θα διηγουνταν μια δηθεν πτωση του Ναβουχοδονοσορα που εχασε το θρονο του και εζησε επτα χρονια βοσκοντας το χορτο των αγρων απο την πεινα του αλλα μετα ξανακερδισε το θρονο του και η βασιλεια του απεκτησε μεγαλυτερη λαμπροτητα;

πιστευετε πραγματικοτητα πως ετσι συνεβη η οτι ο συντακτης του βιβλιου υπαινισεται μια πτωση αλλης ταξης του Ναβουχοδονοσορα και στη συνεχεια την εξιλεωση του και την επιστροφη του στα πρωτα του (πνευματικα) προνομια; αρα ο Ναβουχοδονοσορας ειναι κατι αλλο, ενας αρχετυπικος ρολος και οχι ενας ιστορικος βασιλεας...

πεμπτον...αφου καναμε αυτη την εισαγωγη θα μιλησουμε προσεχως για τις προφητειες του βιβλιου του Δανιηλ (λογικα αυριο) οι οποιες και εχουν το ζουμι και στις οποιες δεν μας ενδιαφερει η αναφορα τους στον οποιο Αλεξανδρο η οποια μπορει να ειναι αυθεντικη η πλαστη αλλα οι επισημανσεις τους για εσχατολογικα γεγονοτα τα οποια βρισκονται μπροστα μας..

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 07/10/2010 11:06:33

07/10/2010, 11:24:48
Velissarios

quote:
εξαλου ως τωρα μου εχεις αναφερει συμπερασματα οχι αποδειξεις.

Καλά, άσε τι έχω αναφέρει εγώ (που είναι τα αποτελέσματα ερευνών ενός μεγάλου πλήθους ερευνητών και που αποτελούν κοινή γνώση σήμερα στη θεολογία, σχετικά με το Δανιήλ).

Πες μας τι έφερες εσύ για να αντικρούσεις αυτά που έφερα εγώ.

macedon

VELISSARIOSΜέλος
07/10/2010, 11:31:22
quote:

Velissarios

quote:
εξαλου ως τωρα μου εχεις αναφερει συμπερασματα οχι αποδειξεις.

Καλά, άσε τι έχω αναφέρει εγώ (που είναι τα αποτελέσματα ερευνών ενός μεγάλου πλήθους ερευνητών και που αποτελούν κοινή γνώση σήμερα στη θεολογία, σχετικά με το Δανιήλ).

Πες μας τι έφερες εσύ για να αντικρούσεις αυτά που έφερα εγώ.

macedon

ενδειξεις παρουσιασες ενδειξεις παρουσιασα.

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

07/10/2010, 11:38:36
Εγώ πάντως ούτε τις ενδείξεις σου είδα, ούτε τις αποδείξεις σου ούτε την έρευνά σου.

Κάτι λόγια ενός καλόγερου είδα που δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα...

Φυσικά, αν θεωρείς ότι έφερες "ενδείξεις", ποιός είμαι εγώ που θα σε αμφισβητήσει;

macedon

Edited by - macedon on 07/10/2010 11:39:00

07/10/2010, 11:41:27
Αριστοτέλης

quote:
ολοι οι Γιαννηδες δεν ειναι σιδηρουργοι αλλα καποιοι Γιαννηδες ειναι..

Δεν είπες αυτό. Είπες:
"Κανείς Γιάννης δεν είναι σιδηρουργός αλλά κάποιοι Γιάννηδες είναι"

Ελληνικά μιλάω καλά, το αυτό επιθυμώ και δι υμάς...

macedon

makforΜέλος
07/10/2010, 12:41:11
τελικα ομως απαντηση δεν δοθηκε

οταν σε ενα ΚΕΙΜΕΝΟ υπαρχει ιστορικη ανακριβεια το δεχομαστε ανεπιφυλακτα , οταν αυτη η ιστορικη αναβριβεια ΟΡΙΖΕΙ την χρονολογηση του κειμενου , τι κανουμε ?

και εαν οπως μας λεει ο μακεδων , στο θεμα της προφητειας υπαρχουν ιστορικα λαθη , τοτε ? η προφητεια εξακολουθει να εχει την ιδια αξια που ειχε πριν ?

εαρινε , ρωταω φιλε μου , ρωταω γιατι προσπαθω να δω πως βλεπουν ... θα μου πεις εδω δεν μπορουμε να ορισουμε μια βαση συζητησης εσυ θες και να δεις ... εε τι να κανω προτρεχω .. μικρο παιδι στην αναπτυξη ειμαι χαχα κατσε να δουμε εαν θα παρουμε απαντηση στο παραπανω

geostat ,σε αυτο που λες δεν εχει αδικο αλλα οταν το ειδα δεν μπορουσα πλεον να κανω edit στο μυνημα, πλυση εγκεφαλου φιλε μου τοσα χρονια , μας εχουν φυτεψει ακομη και τον τροπο εκφρασης ... ετσι πολλες φορες με πιανω να κανω χρηση ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ λεξεων οπως "πιστευω" ή "αμα θελει ο θεος" ή "τον χριστο σου και την παναγια σου" και αλλα ... αλλα προσπαθω να τα κοψω ρε φιλε, σορυ για το λαθος

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

Edited by - makfor on 07/10/2010 12:45:38

07/10/2010, 13:15:11
quote:

εαρινε , ρωταω φιλε μου , ρωταω γιατι προσπαθω να δω πως βλεπουν ... θα μου πεις εδω δεν μπορουμε να ορισουμε μια βαση συζητησης εσυ θες και να δεις ... εε τι να κανω προτρεχω .. μικρο παιδι στην αναπτυξη ειμαι χαχα κατσε να δουμε εαν θα παρουμε απαντηση στο παραπανω

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

Edited by - makfor on 07/10/2010 12:45:38

Φίλε μου , προσωπικά στην ζωή μου για να ξεκινήσω να πάω ή να κάνω το οτιδήποτε ξεκινάω απο το -Α- Άλφα και μετά πηγαίνω στο -Β- Βήτα και ούτω καθ'εξής...

Σαν πήγαινα σχολείο -όπως ο καθένας μας- ξεκίνησα απο το -1- και το -Α- και μετά συλλαβούλες και 1+1=2....

Κάποιοι αγνόησαν και αγνοούν παντελώς τα "προαπαιτούμενα" και πήγαν κατ'ευθείαν στο -Ω- .... Είναι αλήθεια ότι εγώ βρίσκομαι πολύ πίσω σε σχέση με αυτούς και δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω...

Αγνοούν τα πάντα γύρω τους -ακόμα και την δομή και την λειτουργία του ιδίου του εαυτού τους- αλλα παρ'ολ'αυτά αποφαίνονται επι παντός επιστητού και μάλιστα του "Δημιουργού" των πάντων...!!!

Αυτή η σύντομη και προφανώς ατελής ανάπτυξη της "περίπτωσης" παρουσιάζει με γλαφυρότητα πολλά γενικά στοιχεία της νεύρωσης , καθώς και πολλά ειδικότερα στοιχεία του ιδεοψυχαναγκασμού...και δεν εξαιρώ κανένα και εμάς τους ιδίους για να μην εκληφθεί ως προσπάθεια αποδόμησης άλλων..!!!

Η ειδοποιός διαφορά -κατ εμέ- έγκειται στο εξής...

-Πολλοί ιδεοψυχαναγκαστικοί πασχίζουν για την "ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ" ...τον "Μοναδικό δρόμο προς κάτι"...την "σωστή γυναίκα"..κοκ - και τα "ιδανικά τους" είναι τόσο "υψηλά" ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΑ..

ΕΝΩ..

...Καμμία ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια δεν φαντάζει αρκετά μεγαλειώδης , ώστε να αποτελεί ένα γνήσιο βήμα προς την κατεύθυνση του ιδανικού .... ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ..!!!

...Χαρακτηριστική "αδράνεια" που απορρέει απο απο την στάση εξέγερσης εναντίον ... όχι μόνο κάθε διαφορετικού αλλα και εναντίον κάθε σκέψης ή επιθυμίας που αναβλύζει απο το είναι τους και εκλαμβάνεται ως διαβολική παρέμβαση ή δοκιμασία του "θεού" στο πρόσωπό τους...!!!

Εκεί ενεργοποιείται και απολαμβάνει "περιεχομένου" και "ουσίας" ο κάθε "πνευματικός πατέρας"...υποστασιοποιείται απο τους ιδίους και προσλαμβάνει κύρος και "αξία"...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 07/10/2010 13:16:38