- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Επειδή φαίνεται ότι ορισμένα άτομα εμφανίζουν είτε εγγενή δυσλειτουργία του εγκεφάλου είτε επίκτητη λόγω έκθεσης του φορέα της σε αναθυμιάσεις της τετραϋδροκαναβινόλης, ας μου επιτραπεί να ξεκαθαρίσω το παρόν θέμα, το οποίο βέβαια μπορεί να το κατανοήσει κι ένα παιδί του δημοτικού.
"Απομονώθηκε το 1964 από τους Raphael Mechoulam και Yechiel Gaoni στο Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ." 
Τυχαίο;

quote:
Φίλε Μακεδόνα αν κάνω λάθος διόρθωσέ με ή όπου κάνω λάθος!
Έτσι ακριβώς φίλε Δήμο, θα έλεγα πως είναι σχετικά απλό αλλά ... άμα έχει γίνει ο εγκέφαλος ελβετικό τυρί, πού να το σκεφτεί ο άλλος ![]()

macedon
quote:
Τετραϋδροκανναβινόλη"Απομονώθηκε το 1964 από τους Raphael Mechoulam και Yechiel Gaoni στο Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ."
Αποτελεί επίσης το βασικό συστατικό του θυμιάματος... ![]()

macedon
Δεν το ακούς που κουδουνάει;

Θέλω να πω ότι το πώς ερμηνεύεις εσύ κάθε κείμενο είναι δικιά σου υπόθεση και πέρα από ορισμένες περιπτώσεις η δικιά σου ερμηνεία θα είναι η σωστή και επομένως η αληθινή.
...............................
Ουδεμία ερμηνια κειμένου απο οποιαδήποτε πηγή, περιέχει την αλήθεια.
Περιέχουν ενδείξεις, η αλήθεια δεν ΕΊΝΑΙ ουτε καιγινεται ποτε θέμα ερμηνείας.
Αυτο που ερμηνευεις η νομίζεις σωστο, δημιουργει αυτο που δημιουργεί στη ζωη, (σήμερα ΕΊΝΑΙ 11 Σεπτέμβρη, και πριν 10 χρόνια ορισμένοι ερμηνευτές της τυφλας τους, δημιούργησαν μια μερα μαύρη για την ανθρωπότητα.)
το βρησκεις σωστο?
άντε λοιπόν να πεις στο παιδάκι που έχασε τη μάνα η τον πατέρα, πως η ερμεινια των κειμένων για εκείνους τους ανθρώπους που τα έκαναν και πράξη, ήταν σωστά και αληθηνα.
Αυτό που ανέφερες είναι ακριβώς μια τέτοια περίπτωση.Ερμηνεία που δίνει τροφή στο μίσος είναι λάθος.Κι αυτό συμβαίνει επειδή το ίδιο το μίσος είναι λάθος.
Και είπα και ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.Κακό αποτέλεσμα=κακή ερμηνεία και αντίθετα.Εξάλλου το είπες κι εσύ "ερμηνευτές της τύφλας τους".
Όσο για την αλήθεια που λες.Το κείμενο αυτό καθεαυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια.Η κατάσταση όμως που δημιουργείται στην αντίληψη του παρατηρητή είναι κάτι πλησίον της αλήθειας κατά τη γνώμη μου πάντα.Και ΠΑΝΤΑ αυτή η αντίληψη πρέπει να οδηγεί σε μια σωστή κατεύθυνση και όχι σε δίδυμους πύργους.
Επίσης νομίζω ότι παραβλέπεις το γεγονός ότι άνθρωποι που οδηγούνται σε τέτοιες πράξεις ποτέ μα ποτέ δεν ερμήνευσαν οι ίδιοι το κοράνι τους.Για την ακρίβεια τους το ερμήνευσαν.Τέτοια συμβαίνουν όταν φτιάχνεις καλλιέργειες συνειδήσεων και δεν τις αφήνεις να αναπτυχθούν μόνες τους.
Εκτός απο τον Χριστό και το Σωκρατη που δεν έγραψαν ποτε τους λέξη, (δεν πιστεύω να τους θεωρείς αγραμματους) πόσους άλλους φιλόσοφους και μυστες γνωρίζεις, που δεν έγραψαν τίποτα? κάποιος (Ηράκλειτος) έγραψε με τέτοιο τροπο ώστε να μην μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τι ?
Σκέψου...![]()
Δεν μπορώ να εκτιμήσω μια πράξη φανατισμού και βίας και δεν την εκτιμώ.
Αυτό που μπορώ να εκτιμήσω όμως είναι η αποφασιστικότητα με την οποία προβαίνει ο άλλος σε αυτή την πράξη.Τι θέλω να πω για να μην παρεξηγηθώ.Θέλω να πω ότι αν την αποφασιστικότητα αυτή την πάρεις και την χρησιμοποιήσεις για έναν καλό σκοπό θα έχεις ένα όμορφο και θαυμαστό αποτέλεσμα.
Δλδ,αν ο καμικάζι-αεροπειρατής είχε αυτή την πίστη και αποφασιστικότητα όχι για να πετάει αεροπλάνα πάνω σε ουρανοξύστες αλλά για να διδάσκει ας πούμε σε ένα σχολείο στην Αφρική θα υπήρχε κάτι μεμπτό σε αυτό;Με αυτό σου δείχνω ότι τα ενδύματα(ιδεολογία,πρόθεση,πράξη κλπ) είναι μεταβλητές.
Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι η ικανότητα του να μένεις πιστός στον στόχο(ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός ο στόχος)
Με άλλα λόγια,κανείς δε γεννιέται για να γίνει χριστιανός,μουσουλμάνος,αριστερός ή δεξιός.Όλοι όμως γεννιόμαστε με τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε κάτι από αυτά που προανέφερα.Εκεί κάπου βλέπω μια αλήθεια(αφού η αλήθεια πρέπει να είναι αμετάβλητη).Η ευθύνη μας ως ανθρώπων βρίσκεται στην επιλογή που θα κάνουμε ως προς το ένδυμα αυτής της δυνατότητας.Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα
.
Τώρα για το άλλο που λες...ο γραπτός λόγος είναι ευχή και κατάρα.Γι'αυτό γίνεται και αυτός ο πόλεμος εδώ μέσα.Δυστυχώς τον Ηράκλειτο δεν τον έχω μελετήσει.Τι επεδίωκε με τη γραφή του δλδ;
Edited by - promitheus90 on 11/09/2011 18:29:09
Edited by - promitheus90 on 11/09/2011 18:36:36
quote:
macedon, Όρισμα 1οΗ αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια ούτε πότε έγινε αυτό
quote:
macedon, Όρισμα 2ο.Τα κανονικά ευαγγέλια είναι προϊόντα του 2ου αιώνα, ανώνυμων συγγραφέων που γράφτηκαν από ανθρώπους που αγνοούσαν τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα των Εβραίων (αν και υποτίθεται ότι ήταν Εβραίοι οι ίδιοι), την γεωγραφία της περιοχής και την ιστορία της εποχής.
To 1o όρισμα είναι διαφορετικό από το 2ο όρισμα.
Αν και το 2ο όρισμα είναι αλήθεια τότε έχουμε : μία αλήθεια από το 1ο όρισμα [ γιατί το 1ο όρισμα λέει "Η αλήθεια είναι" ] + μία ακόμη αλήθεια από το 2ο όρισμα [ γιατί υποθέσαμε πως είναι αλήθεια ]. Συνεπώς για τις δύο αυτές διαφορετικές προτάσεις που αφορούν το ποιος έγραψε τα ευαγγέλια έχουμε 2 αλήθειες.
[ ποια από τις δύο αλήθειες να δεχθεί ο αναγνώστης ;;; ]
Η αστοχία λοιπόν και το "κρέμασμα", το "άδειασμα" της έρευνας και της μελέτης για τα οποία μιλούσα στην αρχική μου δημοσίευση είναι ακριβώς αυτό εδώ το σημείο. Αν φυσικά ο macedon δεν το βλέπει ή το βλέπει αλλά δεν θέλει να το παραδεχθεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Ωστόσο, η αστοχία είναι αστοχία χωρίς βέβαια αυτή η αστοχία να εμποδίζει την συνέχεια της έρευνας ούτε φυσικά και να απαξιώνει την ποιότητά της.
Edited by - zip on 11/09/2011 18:50:49
Όπως η αλήθεια ΕΊΝΑΙ κομμάτι δύσκολο, το ίδιο συμβαίνει και με την εξυπνάδα. Αυτο που παρατυρεις σε ορισμένους (πρηκοισμενους) ΕΊΝΑΙ ικανότητες. Ο Ηράκλειτος έγραψε έτσι, ώστε να τον καταλάβει οποίος φθάσει στο επίπεδο που τα έγραψε, το λέει μέσα στα γραφτα του, που ΕΊΝΑΙ δύσκολα και δυσβαστα. Μα σαν ΈΝΑ έχεις οδηγό, ΕΊΝΑΙ εύκολο και βατό όλο του το έργο.
Η ερώτηση ΕΊΝΑΙ απλη Προμηθέα.
Είσαι Ένα, η είσαι εσυ και οι σκέψεις σου?![]()
Η ερμηνεία ΕΊΝΑΙ πάντα δυο....